pikpik
|
Saj jaz si v bistvu nisem nič rabila računat. Takrat, ko mi je ginekologinja določila dan zanositve in na podlagi tega pdp, sem imela jaz ravno konec menstr. Ovulacijo pa sem imela kar nekaj dni kasneje. Čeprav je možno zanosit tudi malo prej, pri meni tako zgodaj, sigurno ne. Pač mal poznam samo sebe in svoj cikel, ki sem ga tudi spremljala pred prvo nosečnostjo. Sicer pa, to niti nima veze. Porod se vseeno lahko začne prej ali kasneje tko, da to takrat ne bo več pomembno. Samo, da bo vse ok. Imam pa vprašanje, če ima morda kakšno takšno izkušnjo. Sama sem prvič rodila s cr in sicer urgentnim. Tri tedne prej, na pregledu ugotovijo, da ctg ni v redu in da je najino dete v stiski, tako, da so naredili cr. (Pokakal se je v plodovnico). Moja ginekologinja mi je rekla na pregledu po 6 tednih od poroda, naj počakava, da bo vsaj dve leti med enim in drugim porodom. To sva bolj ali manj tudi upoštevala, ampak si želiva imeti manjše razlike, tako, da bo sedaj med prvim in drugim razlike slabih 22 mesecev. Kar se meni ne zdi nič narobe, da nebi mogla roditi po naravni poti (saj še nikoli poskusila nisem.) Ampak ginekologinja me je že na prvem pregledu pospremila z dobrodošlico, da bo najbrž še en carski rez. Na podlagi česa, najbrž niti sama ne ve, pač, ker ni po njenih merilih točno 2 leti ali več razlike med porodoma.Sem bila prav žalostna in tudi jezna, kako na hitro označi žensko, brez kakšnih posebnih pregledov ali česa drugega. Vem pa, da je veliko naravnih porodov tudi po 17 ali 18 mesecih. Zanimajo me vaše izkušnje, tiste, ki ste jih imele. Lp.
|