patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: patrino [/bTremo? ] Če misliš temo, Seveda, da sem mislila temo. Potreba da vprasas in preveris vzbuja vprasanja o tvoji domnevani inteligencnosti in sposobnosti sklepanja. ni res- Rija jo je kar sama razširila , pa nekaj pomočnikov je imela- jaz sem jo le pomagala razširiti še v nekaj drugih smeri ne le na področje cerkve. Rija jo ne more siriti, ker jo je zastavila v okvirih v katerih jih je. Kako to vpliva na zacetno temo? Poboljsa poslabsa, spremeni stanje v cerkvi glede pedofilije? Kako vpliva na začetno temo? Tako, da se nekateri malo spomnijo, da pedofilija ni prisotna, prikrita in obsojanja vredna le za cerkvenimi zidovi, temveč tudi za šolskimi, domačimi...vsemi.Mislim, da stanje v cerkvi to nič ne spremeni- to najverjetneje ni bil ne Rijin in ne moj namen. Da se bi kaj spremenilo, ni dovolj le naše premlevanje in pametovanje. Se ti ne zdi? Vidis, kos e govori o nasilju nas zenskami je zagotvo jasno, da nasilje ni samo nad zenskami, vendar tema je tema in je moc nasilje nas zenskami obravnavati kot zakljuceno celoto, katr pa seveda ne pomeni, da nasilja nad drugimi skupinami ni. Ni nobene potrebe omenjati, da je pedofilija se kje drugje kot v cerkvi - govota sem namrec, da tako neumnega bitja ni na tem forumu. Da se nekaj spremeni sigurno ni dosti samo pametovati, posebej ce pametujes tako, da s sirjenjem dolocene teme zmanjsujes pomen dolocenega pojava, kot je pojav pedofilije v cerkvi ter sistematicnega institucionalnega prikrivanja zlocinov nad otroci. Cerkev je institucija s svojim redom in pojavi znotraj cerkve se vsekakor lahko obravnavajo loceno, saj je po svoji konstrukciji cerkev sprecificna in zaokrozena in urejena skupina. Ni to neka subkulturna skupnost, ki ima tezave z definiranjem svojega delokroga, vpliva itn... Vedno znam biti osredotočena na temo Ce je to res, potem je tvoje sirkjenje teme poskus nacrtno preusmeriti fokus razprave in "utopiti" pojav pedofilije v cerkvi ter sistematicnega prikrivanja teh zlocinov znotraj cerkve v nek splosni pojav, ki po tebi najbolj grozljiv v cerkvenih vrstah temvec med domacimi stenami. Manjka samo, da bos izjavila, da je to najmanj grozljivo v cerkvenih vrstah... prijem, ki ga (zavedno ali ne) uporabljas ni nov in je zelo dobro znan ter pogosto uporabljan - tudi s strani cerkve. Frodo- kot prvo, če si v kratkem lulala na koprive, nisem pravi naslov, kamor se lahko pritožiš. Glede moje inteligence- po slovničnih zmešnjavah v tvojih postih, se sama resno sprašujem o tvoji glede širjenja teme- seveda jo Rija lahko širi in jo tudi je. Sama ni postavila nobenih okvirjev, ki jih ti omenjaš- navrgla je le kost- okvirjev tule gor ni oz. jih postavljajo le moderatorji. Pojavov v cerkvi ni nujno in se jih tudi ne da obravnavati samostojno, saj kljub po tvoje imenovani zaokroženi celoti še zdaleč to ni. Je krepko subkulturna in tudi krepko veliko težav ima zaradi tega. Tudi omenjeno pedofilijo. In ja seveda moje nakladanje je definitivno načrtno preusmerjanje fokusa razprave. S svojim telesom in dušo branim pedofilijo v cerkvi. Takih prijemov so me naučili prav pedofilsko usmerjeni farji. Bejži, bejži Frodo- včasih ga pa res pihneš mimo.