ronja
|
Patrino, ravno zato, ker ne pozabljam na pedofilijo drugje, sem napisala, da se mi zdi najbolj grozno, kadar to delajo starši. Ali je hujše, če je dedek, družinski prijatelj ali župnik, je pa že vprašanje, odvisno, koga ima otrok rajši in ga bolj ceni in kdaj mu okolica bolj verjame. Grozljivo in obsodbe vredna je pa povsod, ne glede na profesijo. To, nad čimer se z Rijo zgražava, niso SAMO pedofili (čeprav so seveda oni najbolj obsodbe vredni), ampak tudi nepedofili, ki jih ščitijo. In v cerkvi se je to pač sistemsko dogajalo. V družini se to ne more dogajat sistemsko, ker je vsaka družina svet zase. Se strinjam, da dostikrat drugi starš ne verjame otroku, kar je sploh grozljivo, ampak vseeno to ni fora sistema, ampak ene ubrisane mame. Tu je bil pa cel sistem naštelan tako, da se vse pomete pod preprogo. Dokazano je, da je žrtvam lažje, če se procesi ne vlečejo, če se storilca hitro obsodi in če ta dobi pravično kazen (ne pa par mesecev pogojno). Zato, ker se potem počutijo bolj varne in ker imajo vsaj malo občutek, da je še kdo na njihovi strani. In kdorkoli, ki to ovira, pa čeprav sam ni pedofil, je zame tudi vreden obsojanja. In teh je bilo v cerkvi zelo veliko. In to je narobe. Pedofili so povsod grozni in povsod jih obsojam. Obsojam pa tudi tiste, ki so vse to vedeli, pa so nalašč skrili. In tak človek mi ne more pridigat o poštenosti. In je zadaj sistem, ki otroka zaščiti, krivca pa obdolži primerno povzročeni škodi? Naj bi bil, žal pa v praksi tudi ta prevečkrat zataji. Vendar se pri župnikih mora žrtev prebit čez oba sistema, da je pravici zadoščeno. In to je še težje, pa če 100x obračaš. tasq, ne spoznam se na to, sem laik, vendar ja, mislim, da to ni čisto prirojeno - moje mnenje izhaja iz teh predpostavk: - pedofili so v veliki večini imeli grozna otroštva, velikokrat je bilo prisotno tudi spolno nasilje, skoraj zmeraj pa neka večja deviacija - brala sem članke o primerih, ko je tumor povzročil agresijo, posilstva in pedofilijo, nisem pa brala o tem, da bi povzročil spremembo spolne usmerjenosti iz hetero v homo ali obratno. Ne rečem, da tega ni, samo nisem še brala. - v naravi je izredno redka Ja, psihopati obstajajo in z njihovimi možgani je nekaj narobe, ne funkcionirajo dobro. Izjemoma se človek že rodi tak, vendar še vedno mislim, da so to izjeme. Nagnjenje do depresije je dedno, vendar pa precej pripomore tudi, če imaš depresivne starše... Včasih je težko to dvoje ločit, saj večinoma vzgajamo svoje otroke sami... Mateyka, tu je članek o tumorju, ki je povzročil simptom pedofilije. Možno, da je ta človek sicer imel nekje v podzavesti tudi taka nagnjenja, pa se sicer nikoli niso pokazala, niti se jih ni zavedal, vendar je možna tudi druga možnost.