patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ivo. Verjamem, da je še komu smešno tole tolčenje po ponvah in zvoncih in nisem edini, ki me to zabava. Verjemi mi, da imam ravno pravšnjo mero empatije do resnično vernih ljudi, saj so reveži nesrečno špricali osnovnošolsko snov pri biologiji ravno tam nekje okoli Darwina in to jim je za vedno spremenilo življenje. Vera je individualna stvar posameznika in v kaj nekdo veruje se ne bom vtikal. Iskanje lukenj v zakonu draga moja patrino pa je slovenski nacionalni šport in če bi ga državljani začeli obsojat bi naša država celo imela kakšno upanje. Kaj pa misliš, da delajo v parlamentu? Sprejemajo zakone, da bodo imeli poslanci in žlahta kaj delat, ko to ne bodo več. In celotna procedura traja toliko časa samo zato, da se določi kako čim bolj zožat zakonske pogoje na določene osebe. Ni mi čisto jasno kje vidiš žaljenje drugih v delovanju te cerkve. Kdo sploh sem? Zombi? Haha. Mislim, da še nisem vstal od mrtvih in tudi nikoli ne bom. Živi in pusti živeti patrino, da boš lahko uživala vse ure in vsak dan ;-) Ti nimaš empatije do nikogar očitno le do sebe Ivek. V isti sapi ko svojo empatijo poveličuješ, se iz vernikov norčuješ. Hodiš sam sebi v zelje. Kaj počnejo v parlamentu je škoda analizirati in iz tega delati dizertacijo. Vsak, ki ima kaj kmečke pameti ve, da se trenutno to, kar se dela pri nas, ne dela prav. In kar je res, je to, da je vera individualna stvar posameznika in to nisi ti potuhtal, temveč je to že dolgo znano. In ker je vera tako intimna stvar in po drugi strani resna stvar, je grdo, da jo izrablja nekdo, ki v bistvu ni veren, temveč jo uporabi le zato, da se sponzorira, si dviguje ego, igra klovna in spravlja v smeh ljudi, ki so brez pravega občutka za sočloveka in za kvaliteten humor. In ni ti jasno, kje vidim žaljenje vernih ljudi? Ja, verjamem, da ti ni jasno. Če človek nečesa ni sposoben razumeti, tega tudi ni sposoben dati. Osebno nikogar ne oviram pri življenju, niti pod razno pa ne mislim lagati in vehamentno kimati, da se z nekom strinjam in ob nekom zabavam, če mi je ob gledanju tehle "kvazi vernikov" namesto njih nerodno. Kaj vse so ljudje pripravljenji narediti za prepoznavnost in lastno promocijo in kako so nekateri brez lastnega prepričanja in brez hrbtenice, da se jim zdi to zabavno. Pomilovanja vredno. Podpiram vse vstaje, štrajke, upore, ki so bili organizirani v zadnjih časih in kjer ljudje odkrito povedo, da se tako kot se danes živi, pač ne da več živeti. Tole kar delajo tile klovni je pa nevredno slovenskega naroda. Sori Ivek, ti se zaradi mene kar smej, če se imaš zakaj. Kot dedec bi po moje lahko naredil kaj bolj koristnega kot da se skrivaš za ponvo.