|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
4.4.2014 20:28:11   
Bett
LoriM mogoče poskusi s kakšnim homeopatskim pripravkom rajši. Danes ti sicer to ne pomaga kaj dosti, ker so lekarne že zaprte, ampak lahkogreš pa jutri. Jaz od prve nosečnosti dalje v primeru bolezni uporabljam samo še homeopatijo.
Za prehlade je super tudi poparek ingverja, ki mu dodaš limono in med.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 751
4.4.2014 22:15:23   
medvedka1
Meni je osebna zdravnica celo rekla da tudi lekadol v nosečnosti ne prakticirat. Ne vem pa zakaj, kajti moja gin. Je rekla ravno obratno. Me pa nekaj zanima: pojem namreč res zelo malo mi enostavno ne pase ali pa se ze najem ( porcija je res mala) ampak počutim se sita. Otrok dobi tisto kar potrebuje? Ali bi se morala res prisilit da vec pojem?

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 752
5.4.2014 8:38:56   
lila5
quita, sem se nasmejala tvojim vetrovom user posted image
Moj pa smrči, pa tko al tko ne spiva skupaj user posted image

Glede lekadola pa komot! Jaz sem bila tako bolana ene 10 dni in vsaj 4 dni sem pila po 2 lekadola na dan..drugače se ne bi niti pozdravila in bi itak samo telo trpelo, s tem pa vse ostalo...Imela sem vročino 39, grlo me je bolelo, glava in lekadol je bil obvezen...in ni nič narobe, če ga popiješ, samo dobro si boš naredila, da ne boš trpela..

V prejšnji nosečnosti so me zobje neznosno boleli in isto sem bila prisiljena kak lekadol popiti, samo mi itak ni kaj dosti pomagal, ker zobje so res user posted image

Kako ste drugače? Joj meni se vleče, komaj čakam vsaj na polovici, da bomo user posted image

(odgovor članu medvedka1)
Neposredna povezava do sporočila: 753
5.4.2014 8:40:16   
lila5
Aja, medvedka1, nič ne skrbi, tudi če manj poješ..itak otrok pobere vse zaloge, ki jih imaš in mu bo zadostovalo user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 754
5.4.2014 8:54:45   
Anonimen

Lekadol lahko vzameš vpraši g.Pušnjaka na njegov forum on je strokovnjak v tem.Jaz imam napad lahkote in vsake dve ure jem pa niti en kg nisem se zredila nevem kam gre vse to kar jem user posted image

Ašič in modrost starih mam (ki so si s tem "urejale menstuacijo, kar je bilo dostikrat v bistvu spodbujanje zgodnjih splavov) pravita, da so naslednja zelišča prepovedana:

- luštrek,
- pelin,
- praprot,
- rabarbara,
- vinska rutica,
- vrba,
- zelena,
- zimzelen.

Navedena zelišča namreč lahko spodbudijo ali pospešijo (če že sicer obstaja nagnjenost) krče maternice ter krvavitve in torej splav.

Tu oziroma tu lahko preberete tole:

ZDRAVILNE RASTLINE, KI SO MED NOSEČNOSTJO STROGO PREPOVEDANE

Nekatere zdravilne rastline vsebujejo snovi (npr. antrakinonske laksative), ki s svojim močnim delovanjem na prebavni sistem posredno vzpodbujajo delovanje maternice in predstavljajo potencialno nevarnost za otroka (abortus). V to skupino spadajo močna odvajala, kot so: krulika, sena, laneno seme, aloe vera, kislica, vratič.
V drugo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo zelišča, ki vzpodbujajo delovanje maternice (pospešujejo menstruacijo) in zelišča, ki se uporabljajo za urejanje menstrualnega ciklusa. Nekatera lahko delujejo kontracepcijsko, oz. povzročijo prezgodnji porod ali abortus. Kondabenedikta (Canbema benedicta) in veliki onan se tradicionalno uporabljata za zdravljenje amenoreje (izostanka menstruacije), nadalje angelika se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za reguliranje menstruacijskega ciklusa (pospešuje menstruacijo). Sok in olje semena (pehtran, pelin) prav tako vzpodbujajo menstruacijo.
Druge neprimerne zdravilne rastline za nosečnice so še: ginseng (Panax ginseng),
brinove jagode (Juniperus communis), sladki koren, žajbelj, rman, nadlišček, kolmež, pegasti badelj, timijan, rabarbara, vinska rutica, janež, idr.
Mnoge zdravilne rastline, ki se uporabljajo za zdravljenje amenoreje ali reguliranje menstrualnega ciklusa, lahko izzovejo prezgodnji porod (abortus), zato jih med nosečnostjo nikoli ne uporabljamo brez zdravnikovega nadzora, ker lahko pride do resnih komplikacij otroka in matere.

V tretjo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo tiste, ki vsebujejo alkaloide, torej grenčine ali eterična olja, ki predstavljajo nevarnost za nosečnico in otroka. Najvažnejši predstavniki te skupine so: češmin, krvavi mlečnik, rman, brinove jagode, majaron (večje doze), origano (večje doze), sivka (večje doze), rožmarin (večje doze), žajbelj. Pri eteričnih oljih bodimo še posebej pazljivi. Izogibajmo se kamilici, timijanu in uporabljajmo samo blaga (citrusi, cvetlična). V prvih treh mesecih nosečnosti jih ne smemo uporabljati, razen, če je nujno.

http://www.nasa-lekarna.si/clanki/clanek/katera-zdravila-so-varna-v-nosecnosti-1/

V nosečnosti niso vsa zdravila prepovedana. Nekatera celo svetujemo. Zavedati se moramo, da zdravila zdravijo, da pa so lahko tudi teratogena. Vsi se spomnimo zdravljenja s Talidomidom, ki je prineslo rojstva stotin otrok brez udov. V nosečnosti predvsem ne smemo škodovati. Večina nosečnic danes jemlje folno kislino, ki v odmerku 400 mikrogramov za 72 % zmanjša pojavnost defekta nevralne cevi. Posebej koristna je za diabetičarke in nosečnice z epilepsijo. Več kot polovica žensk v nosečnosti jemlje preparate železa. To seveda ne škoduje, ampak pomaga pri slabokrvnosti. V nosečnosti je dovoljeno vzeti kako tableto lekadola, ne pa preveč, saj je lahko škodljiv za jetra in ledvica. Dovoljen je Aspirin v odmerku 75 mg na dan pri preventivi eklampsije. Tudi zdravila proti povečani kislini so dovoljena v manjših količinah, saj je absorbcija slaba. Nosečnica lahko uporablja nekatere kreme, nekatere antibiotike, če zboli za bakterijsko infekcijo, metildopo, če ima visok krvni pritisk itd.

Vir: Darja Gašperlin Dovnik, Zasebna ginekološka ordinacija, Celje

(odgovor članu NikaAnna)
  Neposredna povezava do sporočila: 755
5.4.2014 9:12:42   
relativna
^ Anonimna, dodaj še peteršilj. Sicer kot začimba naj ne bi bil nevaren, ampak jaz ne bi tvegala.

Meni je sicer vseeno, kakšnega spola je, je pa moj zato toliko bolj zahteven user posted image Ga skrbi, da ne bo potem v kakšnih čudnih barvnih kombinacijah user posted image Tako da pri tem mu še popustim, pri naslednjih bo pa presenečenje.
Imena imava teoretično izbrana že par mesecev, bova pa ziher še malce pregledala, ko bova izvedela spol user posted image

medvedka1, če se dobro počutiš, potem ni panike. Jaz sem zdejle dva dni bolj malo jedla, ker mi ni pasalo in sem skoraj omedlela user posted image Tako da se bom očitno mogla prisilit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 756
5.4.2014 9:27:23   
buckolina
Punce, blagor vam k ne morte jest! :D Js sm skooooz lačna in se skooooz nažiram z vsem kar mi pride pod roko. Totalno nekontrolirano, ker se počutim kot da tri dni nebi jedla. Za vsa ta zelišča pa nisem sploh vedla. Morm priznat, da nič kaj veliko ne pazim kaj jem, pa čeprav sem si kupila knjigo Healty Preggy in jo dejansko tut prebrala. Lakota me enostavno premami, pa vem da to ni v redu.. Upam, da me mine.
Seznam za imena si pa jaz delam verjetno že iz srednje šole, tak da bo obveljalo eno ime na njem. Sam za fantka mi ni nobeno precej všeč. Še čakam, da najdem tistega, ko rečem to je to :) Če bo pa punčka, pa nimava problemov. Je že zbrano. Oba imava precej dolga imena in jaz tudi priimek, pa sm si že 15 let nazaj rekla, da moji otroc bojo mel kratka imena. potem je pa še sestra od partnerja rodila fantka, mu dala ime, v katerem je črka R (pa tudi v priimku ga ima revež), star je 5 let in ne reče črke R. Se mi tako smili, ker ko izgovori svoje ime, pride ena druga beseda ven, tako da imam rahlo blesave kriterije za imena, sam so mi pa pomagali zoožati seznam imen(kratko ime, brez črke R, pa brez šumnikov(mava že oba v priimkih), tako da sva si malo olajšala ali pa tut otežila nalogo za izbiro imen user posted image Nekak bo treba izločt, ker 6 imen ne morem dat user posted image user posted image

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 757
5.4.2014 9:30:06   
LoriM
Hvala vsem za vaša mnenja. Zaenkrat dobro kaže, vročina pod 38. Sem prebrala, da visoko vročino je potrebno zbijat z lekadolom.
Drugače pa čaj, med,limona in smootije si miksam, upam, da bo...še ingver si nabavim.

Kaj pravite pa o justovih kapljicah 31, to je cel kup enih zelišč in eterčnih olj? Sem si včeraj malo namazala po čelu in prsih, pa pod nos in mi je pomagalo.

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 758
5.4.2014 10:09:30   
lila5
LoriM, komot uporabljaj olje, tudi jaz sem ga..pa inhalirala nos z njim :) pa isto tko,se mazala....

Aja, meni je reku G, da ne rabim več pit folne kisline, itak sem že vso popila, zdaj pa nič od vitaminov ne pijem... A kaj veste kdaj začnemo pit Magnezij? Bolj proti koncu, se mi zdi...

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 759
5.4.2014 10:40:42   
Radenska_
Da malo jaz še povem glede lekadolov.
Ni panike. Plodu bolj škoduje vročina nad 38 kot lekadoli.
Sama sem jih v 5 tednu pojedla 12, po 2 na 6 ur, pa je (zaenkrat) vse ok. Je bilo pa hudo, ker jaz imam še avtoimuno bolezen ob vročini in če mam vročino nad 37.5 se sproži.

Kilogrami: Meni je bilo slabo prvih 11 tednov, s tem da nisem nikoli bruhala in da sme mogla jest, ker je bla to edina varianta da mi je nehalo bit slabo vsaj za nekaj časa. Pomagala mi je coca cola, mehurčki nasplošno, pa to da sem grizljala kakšne kekse. Še posebej kul so ingverjevi.
Kuhaš si lahko tudi ingverjev čaj, je super proti slabostim. Drugače pa jest, včekrat po malo, če le gre.
Sedaj sem na koncu 18. tedna in sem se ravno danes tehtala, imam +3 kg. Štartala sem pa z ITM-jem 17.5.

Malega čutim že od prejšnjega četrtka, zdaj se tudi vidi ko brcne, na trebuhu, od zunaj :) Bauhec se mi je pa tudi če fajni naredil.

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 5.4.2014 10:41:45 >

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 760
5.4.2014 10:58:14   
peregrina
Pozdravljene.

Jaz sem, kar se tablet in ostalih zdravil tiče, zelo previdna. In se izogiba vsem nepotrebnim "kemikalijam".
Vzela sem 2 rupuruta, ampak ko je bilo res res nujno zaradi bolečin v želodcu ob hudih slabostih.

Ponavadi sem ob migrenskih napadih vzela nalgesin, zdaj pač potrpim, oz. takoj ko začutim, da se kaj dogaja v glavi, spijem magnezij (zadnje čase Donat, ker sem po magnezijevih tabletah bruhala).

Moji kilogrami so hvalabogu začeli naraščati. Tudi tek se je vrnil, a še vedno jem samo "izbrane jedi" (sadje in zelenjava mi sploh ne dišita, se naravnost silim, da sploh kaj pojem). najbolj mi diši pašteta (ja vem, groza od groze, pazim, da vzamem argeto junior, ki je brez aditivov (kao).

Nenormalno se mi lušta mlečnih zadev, a mi je po mleku slabo, zato se izogibam mleka in mlačnih izdelkov.
No, sladkarij pa na srečo ne smem, tako, da ni nekega strahu, da bi se pretirano zredila. :-) Pa samih nezdravih jedi se mi lušta (čipsa, gumibonbonov (Haribo) ...

Sem že zadnjič spraševala, pa ste očitno ob temi o taščah spregledale ... In ker me res zanima, bom še enkrat vprašala - če ima katera podobno izkušnjo, bom hvaležna za kak nasvet.

Ko se vozim v avtu, me varnostni pas tišči. Tišči me pa pod trebuhom (domnevam da je zaenkrat tam še maternica in user posted image .
Prav tak neprijeten občutek ... A se še kateri to dogaja? Bi me moralo skrbeti?

Da so vetrovi in napihnjenost normalni v nosečnosti, sem prebrala. Me pa zanima, a je možno, da me zaradi napihnjenosti boli trebuh (ne maternica, ampak višje - vedno me boli kak centimeter pod popkom). Saj imam o tem vprašati gin. naslednji teden, ampak tu vas je več, pa
več glav več ve.

Upam, da so ta glavne slabosti za nami, in da se sedaj začne lepši del nosečnosti user posted image . Uživajte.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 761
5.4.2014 11:02:15   
buckolina
Mene tudi malo boli, ko sem v atu privezana, ampak rešim situacijo tako, da si odpnem hlače :) in dam pas malo nižje. ne vem, če ti bo kaj pomagalo, lahko pa probaš. za ostalo pa ne bi vedla odgovora. je zame prvič in sem tudi sama zgubljena ko me kaj špikne in ne vem kaj je....

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 762
5.4.2014 12:06:10   
lila5
Radenska, joj meni tudi pašejo mehurčki..najbolj kaka kokta, vem, da ni zdrava, ma kak požirek pa moram narest user posted image

Od kdaj potem v bistvu čutiš brce...nekje 17. teden? Jaz komaj čakam brce, se mi zdi, da si takrat najbolj pomirjen ...

Kdaj imaš pa morfologijo?

(odgovor članu buckolina)
Neposredna povezava do sporočila: 763
5.4.2014 13:21:14   
Radenska_
Ojla!

Bolečine v trebuhu/spodaj: Maternica se širi. Jaz imam občasne bolečine sem in tja, sme opazila da ko hodim, recimo ko grem v hrib in iz hriba parkrat tedensko, me tam dol začne malo bolet. Kot sem se pogovarjala s prijateljico je to normalno, tako da nič skrbet...Tudi krči so normali, pa bolečine po cele trebuhu, če ne trajajo predolgo...
Recimo mene včasih ful boli želodec - ampak ne v tipičnem smislu. Ko malo pojem imam občutek, da sme pojedla OGROMNO in da mi bo želodec po šivih počil. Ni vsak dan tako in ne vem od česa je odvisno.
me je pa začel bolet križ, včeraj je blo pestro, danes (trkam) je še ok in me ne boli. Delam vaje za križ in pomagajo zelo hitro. Zgleda se notri in povsod vse premika, saj je logično. tako da te trebuh sigurno boli zaradi napihnjenosti. Razni krči in bolečine so normalne v glavnem...Napihnjenost sem jaz čutila do 16 tedna, zdaj je malo boljše, pa še to ne vsak dan.

Brce: Čutim ga od 17 tedna nekako ja. torej, enih 10 dni. Na začetku je bilo samo kto da bi pokali mehurčki, zdaj če je malo višje se čuti že kot brca. Ga pa čutim ko se umirim...Recimo sedim, ležim. Takrat je občijano najbolj aktiven, pa obvezno zvečer ko grem spat :)
Morfologijo imam 23.4. Nromalno je da prve brce začutiš med 17 in 23 tednom, kadarkoli je okej. Pri septembrkah sem bila jaz prva, pa nimam prva roka...Zdaj sta se pridružili še eni dve.

Hrana: Meni sladkor sploh ne sede. Kar je svojevrstno čudo ker sem pred nosečnostjo bila cukr odvisnik in nisem zdržala brez čokolade dneva... Meni junk sploh ne paše, vsaj ta tipični mcdonalds, pice, tortice itd ne...

Zmešana sem na kislo, zelenjavo, vse vloženo, skuto !!!!, jogurte....Ful mi paše slano. Kupujem solate na polno in jih jem vsak dan, takšne in drugačne. Pa češnjevec s skuto in tako naprej (+sol). :) Vložena rdeča pesa je na meniju vsak dan.
Tudi meni se lušta paštete, večkrat, jem argeto + kruh + sir.
Pa sirove štručke. :)

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 5.4.2014 13:22:22 >

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 764
5.4.2014 14:18:36   
LoriM
Jaz sem vsak dan v avtu 100km, pa me nič ne tišči pas. Kaj pa če nimaš kaj prav nastavljeno, a si poskusila tudi na sovoznikovem sedežu? Mogoče ti spodnji del bolj zateguje?

Drugače pa meni hrana tudi ne paše, se moram skoz silit z njo, ker mi je slabo oz imam občutek lakote že od navsezgodaj zjutraj. Če bi jedla zaradi lušt, potem ne bi user posted image nič jedla.
Paše mi pa sadje, v zadnjem času, verjetno zaradi prehlada, nimam več lušt po mehurčkih, ma nič mi ne paše kaj preveč. Bomo vidli, kaj bo kasneje, čeprav v prejšnjih dveh nosečnostih je bilo podobno do konca, nobenih napadov lakote in pretirane želje o kakšni določeni hrani. Hja, na žalost je ta "dieta"pri meni zdržala do poroda, pol pa spet lakota in lušte in se nazaj držat.user posted image user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 765
5.4.2014 19:51:56   
Bett
Rahle bolečine v trebuhu so povsem normalne, ker se maternica širi. Če pa gre za hude bolečine, ki ne popuščajo, pa je lahko znak, da je kaj narobe.
Glede paštet, hrenovk in podobnega junka, v Celju imamo eno ekološko kmetijo, ki dela te izdelke v katerih ni konzervansov, soje in drugega nepotrebnega sranja.

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 766
6.4.2014 8:43:38   
Radenska_
Ojla čvekice.
Meni je pa tule ful boljše kot na Fb, ugotavljam. Tam ni neke tekoče debate, velikokrat se odpirajo iste teme...Saj je dobro ker so odgovori hitri, ampak ne moreš pa "kar nekaj v ne dan" pisat. Kaj pa vem. Saj sem na FB precej aktivna, ampak mi je RR bližje. Upam da bo še kakšna od vas ostala tu.

Mi imamo danes krst, fantova nečakinja ima in gremo kasneje na kosilo.
Koliko ste se kaj zredile? Jaz sem na +3 konec 18t. Saj ne vem če sem to že napisala (se opravičujem). Mi je pa v enem tednu skočilo za 1 kg, pa se mi ne zdi da jem kaj drugače kot običajno (spremljam vzorce lakote in jem ko sem lačna). 15.4. imam posvetovalnico, pa bom malo vprašla ginekologa glede rejenja itd. :)
Kako ste pa kaj ostale? Uživajte še tole nedeljo, jutri pa z delovno vnemo naprej (uf se mi ne da...)

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 767
6.4.2014 10:20:45   
peregrina
IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Jaz sem vsak dan v avtu 100km, pa me nič ne tišči pas. Kaj pa če nimaš kaj prav nastavljeno, a si poskusila tudi na sovoznikovem sedežu? Mogoče ti spodnji del bolj zateguje?

Mene tudi malo boli, ko sem v atu privezana, ampak rešim situacijo tako, da si odpnem hlače :) in dam pas malo nižje.

LoriM, sem preizkusila v dveh avtih na vseh sedežih. Tišči me povsod. tako da si potem pas "odtegnem" in ga pač držim z roko, da se ne zategne nazaj (vem, da iz vidika varnosti to ni lih ok). Sicer pa odkar sem noseča nisem veliko v avtu.

Hlače (če imam navadne kavbojke) imam pa jaz ves čas odpete. Za vožnjo z avtom pa vedno oblečem nosečniške hlače, da sem čim bolj na komot.

Zdaj pa eno mal hecno vprašanje - kako veš kako velik trebuh bo zrastel? Meni se je že v 11. tednu poznal trebušček (so domači opazili), zdaj se mi pa zdi, da je vsak dan večji. A to pomeni, da bom rabila voziček v 9. mesecu, da bom prevažala trebuh naokoli? A to konstantno raste? Al se tud ustavi kaj vmes?

Kar se pa kilogramov tiče, sem jaz še vedno 3 kg v minusu. user posted image Saj res, kako se šteje pridobivanje kg, če na začetku nosečnosti shujšaš? A gledaš kg glede na težo pred nosečnostjo? Ali pač vzameš najnižje kg, ko si shujšal, pa potem koliko si se zredil?

Uživajte v tej sončni nedelji.

< Sporočilo je popravil peregrina -- 6.4.2014 10:29:40 >

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 768
6.4.2014 17:53:10   
Bett
Peregrina, če te moti pas v avtu si pa kupi tisti poseben pas za nosečnice https://nakup.pikapolonica.com/besafe-pas-za-noseCnice/5200337043485200339
Glede kg pa mislim, da se štejejo kg pred zanositvijo in potem do pred poroda. Jaz sem v prvo jedla normalno kot prej in sem dobila 11kg, po 6 tednih ko sem se spet tehtala pri ginekologu, na poporodnem pregledu, pa sem imela že toliko kot pred porodom. Je pa pri vsaki ženski drugače kako pridobiva kilograme, ene jih več dobijo na začetku, druge na koncu. Jaz sem jih največ dobila v drugem trimestru, pa nisem nič več jedla kot prej ali potem. Nič sekirat, sam prenažirat se ne, pa bo.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 769
6.4.2014 20:03:44   
lila5
Pozdravljene!

Radenska, ja jaz kar tu ostajam na RR, mi tako paše user posted image  Glede kg, pa jaz mislim, da si pridna user posted image  Jaz grem zdaj v 15.teden pa sem se za pol kg zredila, mislim, da v drugem tromesečju začnejo kg šopat za prav user posted image

No, mene pa danes boli spodaj v križu in trebuh odspodaj...sem zjutraj malo več hodila kot ponavadi, pa skoraj cel dan sem na nogah, upam, da je to razlog, sem se kar malo ustrašila, ker me do zdaj ni čisto nič špikalo user posted image

Zdaj sem rekla mojemu, da skopa malega, ker res še stat ne morem .......

Radenska, kmalu boš zvedla spol, ker si mal pred nami user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 770
6.4.2014 20:39:14   
NikaAnna
se dva dni pa nuhalnaaa user posted image
radenska, ti si pa ze kr fajn pred nami, se ti ze fejst pozna? kako je bilo na krstu?
boste dale vse krstit otroka? me prav zanima kaksno je misljenje glede tega user posted image user posted image user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 771
7.4.2014 8:15:04   
Saša33
Dobro jutro,

upam, da mi bosta oba otroka namenila 10 min miru, da lahko kaj napišem.

Mi smo imeli pregled v petek. Sem v 16 tednu. Pri meni gin dela samo uz ko je treba. Ne vsak pregled. Samo za morfologijo in mislim, da potem konec roka 1x ali 2x. Kg so na -1. Vendar je tudi meni trebuh v zadnjih 14 dneh občutno zrasel. Pa tudi apetit se je povečal. Se trudim da jem resnično zajtrke, ki me nasitijo in potem za večerjo bolj malo. Kg so mi v obeh nosečnostih poskočili nekje 5-6 mesec. Je pa res, da tokrat resnično pazim, se bolj gibam in sem itak ob 2 malih otrocih non stop v pogonu.

Krst: Mi smo krstili oba. Nekje 3-6 mesec.

Čvekanje na forumu:Tudi meni je bolj všeč tukaj, čeprav nisem na FB.

Velikost trebuha: Mah punce, jst vem da sem vedno rekla pa saj ne more biti še večji. Najhuje je se mi zdi v 8 mesecu ko se kar kotališ. Pa ne vidiš svojih prstov na nogah. Sem bila prav srečna da sem rodila v drugo 14 dni pred rokom.

Mira ni, tamali se dere zraven, tavelika odpira non stop hladilnik. Veselica.

tako, da lepo bodite

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 772
7.4.2014 8:45:00   
Anonimen

Jutro še en dan pa imam NS user posted image čez vikend nisem imela slabosti zgleda da počas pojenjajo sem pa dva dni bla zaprta.Kok časa si pri NS?zanima me ker moramo vedi za kok časa bova vzela parkirni listek ker greva v LJ.Danes sem 12 teden in 3 dni.Še kateri je slabo?Kaj pa apetit?Rezultati od NS se dobijo takoj?

(odgovor članu Saša33)
  Neposredna povezava do sporočila: 773
7.4.2014 9:39:56   
buckolina
Ojla!
Tudi jaz raje čvekam tukaj in se v fb skupino niti včlanila ne bom.
Torej, kar se tiče krsta: Js nisem za te fore, pa sej tudi za poroko nisem :) Tko da pri nas odpadejo vse ceremonije in za ta denar naredimo raje več piknikov čez leto, pa še kak dopust več si prvoščimo :)
Trebuh: slikala sem se mesec dni nazaj (v raznih variantah, da bom ja imela za spomin ;) ), pa po občutku nisem sploh vedla da mi je trebuh do danes toliko zrasel(večinoma sem doma, v trenirki ali pajkicah, ko pa kam grem, si oblečem kaj udobnega). včeraj sva slikah še enkrat v istih pozah in ojoj!mam kr eno bunkico na konc trebuha, pa rit mi je precej zrasla!!!se že na sredini hrbta začne in skor zadi na bedrih konča (malo pretiravam).ampak js sem ena od unih, ki mi zelo zelo paše jest že od vsega začetka.gibam se pa precej težko oz sem takoj zadihana in verjetno je to rezultat vsega.nekak se morm v red spravit, pa nikakor ne rata.
nuhalno imam šele čez teden dni, pa čeprav bom takrat že v 14 tednu.eh, mi je moja ginegologinja neki našušmarila.a, bomo pa upam da vsaj za spol zvedli.navijamo za punčko, ker imava že zbrano ime user posted image
slabo mi ni, razen kadar se preveč najem user posted image me pa zanima, če moram imeti materinsko na NS s sabo in ja, kdaj zveš rezultate. lep dan vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 774
7.4.2014 9:41:47   
kamajuš
Pozdravljene!

Moji kilogramčki se lepo nabirajo, nazadnje sem bila na +2kg, kaj bo pokazal naslednji pregled, pa raje ne vem. Doma se ne vagam (enostavno, tehtnica se je pokvarila user posted image ), pri G je pa itak nenatančno, saj sem oblečena in v čevljih. Ampak trebuh imam že tako velik, da še sama ne morem verjeti, da smo šele zaključili prvo trimesečje. Sem imela pa v vseh treh user posted image izjemno velik trebuh - sploh, ker sem bolj pri tamalih in pri ta suhih. Do kam bo trebuh zrasel tokrat, niti nočem pomislit user posted image ...

Tudi jaz ostajam na RR, na FB imam samo prazen profil user posted image , mi ne potegne. Tako da nič bat, vsaj par nas bo zgleda tukaj vztrajalo. user posted image

Vožnja z avtom: vsak dan prevozim cca 50km, tišči me itak že nekaj časa. Tudi jaz si pas nekoliko razrahljam, če pa ne utegnem, pa pač malo zdržim. Če pa sem sopotnik, imam kar celo vožnjo roko med pasom in trebuhom. Mogoče res ne bi bilo slabo nabavit tisti pas za user posted image .

Kar zadevo prehrano, se trudim, da jemo vsaj doma kakovostno, predvsem pa se izogibam E-jev, barvil in arom. Počasi, a vztrajno podučujem tudi otroke, ker bi jih rada navadila, da vsaj deklaracije preberejo, ko bodo večji. Koliko mi bo uspelo, ne vem, bom pa imela vsaj čisto vest, da sem se trudila - no, tako se mi danes zdi user posted image .

Končno sem dobila datum za amiocentezo: 18.4. pri Pušenjaku. Če mi že kdo mora tiščati igle v trebuh, naj bo to on. Zato sem malo zatežila v porodnišnici in dobila njega. Zdaj sem pripravljena na vse, da splavim, da bo otrok z Dawnom,... Tudi otroke sem pripravila na to, da se še marsikaj lahko zgodi, predno bomo zares dobili novega člana. Sem grozna, ne? user posted image

Zdravila: sem kronični astmatik in ves čas jem zdravila, eno tabletko na dan. Ostalih se pa izogibam in posežem po kakšnih analgetikih le, če je res nujno, drugače raje potrpim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?