|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj...
30.3.2014 8:40:50   
Mančula
Dekca , saj jaz še imam estimo 3 škatle od prvega postopka. Samo meni je na krvnem testu, ki sem ga imela 24.3 napisala 2 škatli še in ko mi teh dveh škatel zmanka, končam s tem. Hotela sem pa samo vprašat, če imamo to punce različno, glede na to, da sem nekje zasledila, da naj bi se jemalo do 12. tedna. Ti potem na UZ lahko reče, da jemlješ še naprej ali jemljete na lastno odgovornost še naprej?

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 251
31.3.2014 8:19:38   
dekca
Do 12ega tedna je priporočljivo jemanje podpore, potem pa ne več.

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 252
31.3.2014 18:36:54   
Bravissima

IZVIRNO SPOROČILO: tara.81

Bravissima a sem te prav razumela, da so ti ostale že zamrznili?? Kako pa to? ponavadi zamrznejo zarodke 5. ali celo 6. dan, ker imajo večjo možnost, da preživijo.

Tara, oprosti, zmotila sem se. Mi mje partner povedal, da je bilo rečeno, da bodo zamrznili 5.dan, torej sta bila zarodka zamrznjena, če sta preživela do sobote.

Danes naj bi se po eni tabeli, ki sem jo našla named.over.net začelo pri meni dogajat. Tu je tabela, no, pravzapšrav opis dogajanja v maternici, če je kateri v pomoč.

3-Day Transfer
Days Past
Transfer (DPT) Embryo Development
One The embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula
Two The cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst
Three The blastocyst begins to hatch out of its shell
Four The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
Five The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation
Six Implantation continues
Seven Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop
Eight Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream
Nine Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Ten Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Eleven Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy

5-Day Transfer
Days Past
Transfer (DPT) Embryo Development
One The blastocyst begins to hatch out of its shell
Two The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
Three The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation
Four Implantation continues
Five Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop
Six Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream
Seven Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Eight Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Nine Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy

Jaz sem 4.dan, prva tabela. Imam pa od včeraj take čudne krče v maternici. Niso čisto take kot pri M, ker imam v trenutku, ko imam krč maternice, še malo krč tam doli. Malo je čudno, ni tako boleče, je pa neprijetno. Jajčnike imam še povečane, se čuti, ko kakšno uro stojim, pri kakšnem lažjem gospodinjskem opravilu. Sem brala, da lahko pride do hiperstimulacije jačnikov tudi 7 ali več dni po ET. Je to res? ima s tem katera izkušnje? Ker me šele zdaj pravzaprav sploh kdaj zaboli okoli jajčnikov, pred in po punkciji me ni.

Ok, pa še nekaj. Ima še katera od vas partnerja, ki je v tem obdboju bolj vzburjen, če je v bližini vas? Midva sva namreč oba opazila, da so se mi prsi res povečale in seveda to mu ne uide, pa koža zaradi progesterona je tako mehka, lepa. Se mu ne čudim, da ima težave. Res se mi smili. Ja, res spoštujem tiste, ki ste dale že nešteto takih postopkov čez.

Jaz pa seveda še naprej čakam, 11.4 imam krvnega.

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 253
31.3.2014 21:57:35   
kammy
Jaz sem pa 3. dan prve tabele user posted image
Jaz sem pa po punkciji imela kar bolečine, zdaj pa se je že čisto umirilo, kot da ne bi bilo nič.
Ta teden pričakujem pošto ali bo kaj zamrznjenčkov.

(odgovor članu Bravissima)
Neposredna povezava do sporočila: 254
1.4.2014 9:11:09   
kammy
Pošta o zamrznjenčkih je danes prispela - od 3 sta ostala 2 user posted image . Sem vesela user posted image . Upam, da to pomeni, da imata tudi pikici, ki se grejeta pri meni veliko možnosti!

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 255
1.4.2014 14:46:10   
sturla
kammy držim pesti user posted image

jaz čakam na user posted image in kot pravi user posted image ne pride, ko je treba user posted image

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 256
2.4.2014 8:12:41   
nelly208
Pozdravljene punce!

Že nekaj mesecev vas berem in spremljam zgodbe. Danes pa pišem prvič. Grem po vaših stopinjah. Nisem še tako daleč, saj sem komaj na čakalni listi. Mi lahko katera (tiste, ki ste že to dale skozi), pove kako dolgo ste ve čakale na postopek od takrat, ko so vam sporočili, da ste vpisani na čakalno?! Sem v MB in sem predvidena za IVF.

Hvala vam vsem in držim pesti za vsako posebej, ki ste tukaj!

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 257
2.4.2014 21:33:25   
kammy
Ah jaz sem pa na robu obupa. Do včeraj vse super, danes pa bolečine v spodnjem delu trebuha. Tisti zoperni občutek tiščanja pred menstruacijo. Sem pa 5 dan po transferju na 3 dan. Joooj ne morem verjet da že!! user posted image ...
Evozdaj me bolečina ves čas opominja, da ne morem pozabit niti za trenutek. Niti čas za vgnezditev še ni prišeluser posted image

(odgovor članu nelly208)
Neposredna povezava do sporočila: 258
2.4.2014 21:50:57   
sturla
kammy mogoče je od estime! tak občutek sem imela prvi teden, ko me je v jajčnikih špikalo, verjetno od hormonov. ne obupaj, držim pesti, da je samo prehodno user posted image

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 259
3.4.2014 11:04:24   
Bravissima
No, da se spet malo javim. Danes sem 7. dan od et (et je bil na 3.dan). Sem pa včeraj prvič doživela hiperstimulacijo jajčnikov, ampak ne v hudi obliki. Trebuh se mi je iz popoldneva na večer zvečal za 6 cm. Jaz si namreč merim obseg trebuha vsak dan, ker imam PCOs, pa starost pod 30. No, pa še tehtam se. Mi je bilo včeraj zvečer neprijetno, težko sem lulala, ampak nisem šla na urgenco, sem počakala na danes. Stvar se je malo umirila. Imam pa še vedno napet trebuh, se je zmanjšal za 3 cm, pa lahko spet odvajam vodo. Sem se pa zredila za 1,5kg brez vzroka. Včeraj itak nisem mogla sploh jesti normalno, ker sem imela tako napeto v trebuhu. Sem brala, da je hiperca lahko dober znak, no, jaz si še vedno ne bom dajala upov, ker je to moj prvi postopek.
Sem pa danes dobila pošto in izvedela, da so mi zamrznili oba preostala zarodka, in to kar na dan transferja, torej na 3.dan po punkciji. Hm, zgleda, da je res pri vsaki totalno individualno obravnavanje. Imam občutek, da jih je biologinja dala zamrznit tako kmalu in predlagala transfer na 3.dan, ker je bila vsa vesela zaradi odlične sperme. To mi je takrat vsa vesela povedala po telefonu, ko me je obvestila za transfer. No, sej nič čudnega, če imam pa darovano spolno celico. Ampak dobro, to je samo moje razmišljanje, videnje. Držte se tudi ostale, mislim na vse vas! Kammy, bravo za zamrznjenčke!

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 260
3.4.2014 12:50:17   
dekca
No, midva sva bila včeraj na razgovorih pred Državno komsijo za OBMP, ki zaseda danes. Potem samo še počakava na odločbo in ... pojma nimam, a greva na Češko po celico ali ne. No, v glavnem, ko se bova odločila, gre zadeva zelo hitro naprej. Imajo precej več darovalk kot pri nas, mi imamo max 2 na leto, se pravi, da max. štiri ženske lahko dobijo darovano celico. Če se ne bova odločila, gredo pač papirji v arhiv in stvar je zaključena.

(odgovor članu Bravissima)
Neposredna povezava do sporočila: 261
3.4.2014 14:14:55   
Bravissima
Dekca, jaz te podpiram, če se bosta odločila za darovano celico, ker sem jaz na zelo podobnem položaju glede darovane spolne celice. Nama se je bilo težko odločit, ker sva hkrati sprejela odgovornost, da bova povedala otroku ob primernem času. Ne zdi se mi prav, da se to zamolči. Ker jaz tega otroka ne bi mogla zamolčat do svoje smrti. To bi mi vedno tlelo nekje zadaj v srcu, mogoče razjedalo. Jaz recimo tudi ne bi želela, če bi mi starši to zamolčali. Ker resnica prej ali slej pride na plan. Me je recimo presenetilo, ko sem prebrala v članku v Dnevniku, da bo izmed 6 parov, ki so se odločili za to, samo 1 par povedal resnico, ostali ne. Pa še ta par je istospolni. Zakaj tajiti? Zakaj je to še vedno tak tabu? Midva s partnerjem sva se odločila, da ko bova enkrat v prihodnosti tudi spregovorila o njegovem vzroku za neplodnost. On ima Klinefelterjev sindrom. Ker je čas, da se o teh stvareh malo bolj govori javno. Če naju okolica ne bo mogla sprejeti, in tudi ne najinega otroka, pa se bova izselila. Tudi to sva si obljubila. Ker sprejeti odločitev za darovano celico je velika odgovornost.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 262
3.4.2014 16:15:09   
saška84
Sturla kako je zdej s tvojo user posted image Še ni prišla??

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 263
4.4.2014 8:40:49   
tejcy01
dobro jutro punce user posted image

ali mogoče katere ve kdaj imajo na kliniki v lj. poleti dopust..od kdaj do kdaj ne delajo? user posted image

(odgovor članu saška84)
Neposredna povezava do sporočila: 264
4.4.2014 9:40:53   
Sisley
Tejcy, dopust imajo v avgustu. Sam se ne spomnim če cel avgust.. v spominu imam da dva tedna, sam ne vem al v prvi ali drugi polovici meseca... Lahko da se motim, res ne vem..

Jaz si pa dam jutri prvo špiko. Sem dobila terapijo Gonal F 200 enot.... Sem kr mal živčna kako bo.. user posted image A je katera med vami imela isto terapijo in kako je kaj reagirala? Sj vem da od ženske do ženske je drugače.. sam zanima me pa lih tako user posted image

Čakamo na naš +

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 265
4.4.2014 9:58:37   
tejcy01
Sisley hvala..no sej samo tok da okvirno vem kdaj imajo user posted image bom glih pred dopustom imela še en postopek zgleda user posted image user posted image

(odgovor članu Sisley)
Neposredna povezava do sporočila: 266
4.4.2014 12:30:50   
golfika
Pozdravljene,
obračam se na vas z upanjem, da mi lahko mogoče katera da kakšen nasvet. V ponedeljek 1.4.2014 sem imela punkcijo, po punkciji sem precej krvavela, ampak se je to umirilo naslednji dan. Bolečine so bile zmerne. Danes 4. dan po punkciji pa vse bolj bolijo jajčniki, čist mam otrdel in napihnjen trebuh. Jutri imam transfer. A mislite, da je kaj narobe in mi ne bodi naredila ET. Hvaležna bom kakršnega koli odgovora.

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 267
4.4.2014 12:42:25   
Mančula
Živjo,

mislim da sem nekje zasledila, da naj bi bili poleti dopusti od 15.7 - 15.8.
Jaz sem pa danes imela prvi UZ, pa ni bilo videt nič drugega kot pa 8 mm gastacijska vrečka. Tako da imam drugi teden še en UZ. Ginekologinja se je nekak tako izrazila, da je zelo majhna nosečnost še....zdaj pa ne vem na čem sem in sem malo žalostna. Bomo videli kaj se bo pokazalo drugi teden.
Naj estimo kar naprej jemljem, glede na to da sem imela tako hitro UZ, da ni bilo vidt še nič drugega kot samo vrečka, tako sem bila razočarana, da sem jo pozabila vprašat. user posted image

(odgovor članu golfika)
Neposredna povezava do sporočila: 268
4.4.2014 13:37:24   
kammy
Mislim, da sem tudi jaz fasala hiperco. 5. dan se mi je začelo z neprijetnim tiščanjem, sedaj me pa že dva dni zelo boli in tišči, da komaj hodim. Bolečine niso zvijanje, ampak prava ostra bolečina. Zelo me boli tudi želodec. No, ravnokar pa sem opazila tudi rahel rjav izcedek. Aaaaahhhhh, kaj naj rečem user posted image  user posted image

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 269
4.4.2014 14:11:28   
dekca
golfika, ti jutri to pred ETjem omeni, pa bo.
Bravissima, si prav lepo napisala, mi je kar lažje, čeprav zdaj sem si pustila čas do poletja, da se odločim, ali greva na Češko ali ne, trenutno se na veliko ubadamo s prenovo nadstropja v hiši, bo čas do dopustov hitro minil.

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 270
4.4.2014 14:15:25   
golfika
Ok, hvala! user posted image

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 271
5.4.2014 10:22:30   
kammy
golfika srečno danes na et. Držim pesti.
bravissima kako si ti?
Včeraj sem komaj hodila zaradi bolečin, sem klicala v ambulanto, a ni kej, razen da počivam.
Danes sem bolje, bolečine so popustile, trebuh je malo splahnel, se pa vse pripravlja na menstruacijo. Kolikor se poznam, jo dobim danes, jutri. user posted image user posted image
Res nisem pričakovala tako kmalu, saj je še 1 teden do testa. Tudi estima mi je do sedaj vedno zadžala menstruacijo, tokrat pa očitno ne.
Ah ni kaj. Toliko truda, vzrok neznan pri nama in očitno z IVF nič drugače.
Je katera dobila menstruacijo tako kmalu?

(odgovor članu golfika)
Neposredna povezava do sporočila: 272
5.4.2014 14:42:35   
monsy

IZVIRNO SPOROČILO: kammy

Ah ni kaj. Toliko truda, vzrok neznan pri nama in očitno z IVF nič drugače.
Je katera dobila menstruacijo tako kmalu?

jaz jo vedno dobim 9.dan po ET user posted image
Pa nevem zakaj tko,...bi mogla vprašat, pa vedno pozabim!!!!!!!

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 273
5.4.2014 17:30:40   
kammy
monsy a tudi če je et 3 dan?
Jaz si še vstavljam estimo in morda to zadržuje menstruacijo. Kaj pa vem, morda pa le še malo upam. Danes izcedka še ni bilo. Jajčniki mi še vedno zelo bolijo, a ne tolk kot včeraj.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 274
5.4.2014 18:34:21   
monsy

IZVIRNO SPOROČILO: kammy

monsy a tudi če je et 3 dan?
Jaz si še vstavljam estimo in morda to zadržuje menstruacijo. Kaj pa vem, morda pa le še malo upam. Danes izcedka še ni bilo. Jajčniki mi še vedno zelo bolijo, a ne tolk kot včeraj.

prvič sem imela ET 5.dan in je M prišla 9 dan. Drugič sem imela ET 3.dan in je M prišla 11 dan. No u obeh primerih sem imela prometrium in se mi je kljub temu vlila.
Nevem pa kako je z estimo. Mogoče ti jo res zadržuje, al pa ne.
Če te bolijo jajčniki je še možnost da si noseča.
...moja frendica je imela samo ta znak in baje da so jo boleli zaradi rahle hiperce in evo zdej je user posted image Držim pesti tudi zate!!!

No jaz pa mam u četrtek ET zamrznjenčkov, upam da bo tokrat držal rek - u tretje gre rado - user posted image

(odgovor članu kammy)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?