|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
28.3.2014 18:34:12   
Pikaloka
Jaz nisem najboljsi primer, ker veliko prebruham AMPAK meni pasejo polnozrnati neslani krekerji...se mi zdi, da pomaga... In pa manjsi in bolj pogosti obroki... Pa hladna voda , ampak samo v majhnih kolicinah naenkrat... Cim popijem cel kozarec vode naenkrat, ze letim na vc...

Pa se nekaj sem zvedla... Nisem vedla, da kolicina vode , ki jo nosecnica popije vpliva na kvalitetno plodovnico...user posted image jaz imam itak problem z vodo, ker lahko v celem dnevu spijem samo liter in pol ... Se prav prisilim zadnje dni, da pijem...ste ze cule to???

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 651
28.3.2014 18:47:05   
Tjash
To pa prvič slišim...je pa res, da odkar sem noseča sem kot kamela, samo pila bi...na dan spijem okoli 3 litre :)

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 652
29.3.2014 14:08:25   
vesica
tudi jaz spijem malo sicer na delu, ko sem spijem bistveno več kot doma - doma se moram prav prisilit da pijem - edino zdaj ko sem prehlajena spijem več čaja doma kot običajno .

Poskušam pa čim manj misliti na to kaj koliko ( je pa res da sem malo bolj popazim glede toksoplazme ) - sicer res nimam tolikšnega apetita več kot - mesa bistveno manj tudi pojem kot prej, ker se mi sedaj nekako gnusi in mi smrdi user posted image

(odgovor članu Tjash)
Neposredna povezava do sporočila: 653
29.3.2014 14:12:50   
vesica
peregrina - meni je tudi zmeraj delalo slabo,ko sem pojedla čokolino zjutraj ali kosmiče in sem se spraševala kaj mi je in glej ga zlomka odkar ne jem in pijem mlečnih izdelkov mi je cool tudi kave odkar sem noseča ne pijem ne ker nesmem ampak,ker mi sploh niti malo ne diši , zdaj me samo heca zjutraj ko vstanem ker sem prehlajena in imam zabasan nos in grlo in ker ne morem spljuniti vsega me takoj zvije in zbruham vse ven oz. bolj kot kakšno kislino ampak je to zdaj redni ritual pri nas od kar sem prehlajena zjutraj user posted image
je pa res da potem imam mir .

Neposredna povezava do sporočila: 654
31.3.2014 9:02:34   
Anonimen
Kako ste kaj?Mene celi vikend bolela glava user posted image pa rahle slabosti pa napad lahkote ponoč user posted image .Jutri imam pregled pri G.

(odgovor članu vesica)
  Neposredna povezava do sporočila: 655
31.3.2014 11:09:23   
buckolina
Jaz sem v 12em tednu in moram rečt, da nimam več nekih večjih glavobolov ali pa slabosti. Je pa bilo prvi mesec res kriza,saj sem ležala po 24 ur.Bila sem popolnoma uničena. Sedaj je precej bolje, sploh če se primerjam s tistim obdobjem user posted image . Slabo mi je včasih ponoči, ampak se dam v pol sedeč položaj in zaspim nazaj.Grozno mi gre na živce, ker se zbujam tudi do 4krat na noč, da grem na wc. Ampak sem se že sprijaznila, da prej grem-prej bom nazaj zaspala. user posted image Je pa res, da popoldne postanem kar precej utrujena.
Me pa špika vsake tolko v spodnjem delu trebu. Na levi malo bolj, na desni malo manj. A ma še kakšna takšno izkušnjo?Bolečina ni tako močna, da je ne bi mogla zdržat, je pa seveda moteča. Malo me skrbi da nima to kaj veze s tem, da sem čez vikend grabila zemljo in pobirala kamenčke po njej (urejamo okolico hiše).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 656
31.3.2014 11:47:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: buckolina

Jaz sem v 12em tednu in moram rečt, da nimam več nekih večjih glavobolov ali pa slabosti. Je pa bilo prvi mesec res kriza,saj sem ležala po 24 ur.Bila sem popolnoma uničena. Sedaj je precej bolje, sploh če se primerjam s tistim obdobjem user posted image . Slabo mi je včasih ponoči, ampak se dam v pol sedeč položaj in zaspim nazaj.Grozno mi gre na živce, ker se zbujam tudi do 4krat na noč, da grem na wc. Ampak sem se že sprijaznila, da prej grem-prej bom nazaj zaspala. user posted image Je pa res, da popoldne postanem kar precej utrujena.
Me pa špika vsake tolko v spodnjem delu trebu. Na levi malo bolj, na desni malo manj. A ma še kakšna takšno izkušnjo?Bolečina ni tako močna, da je ne bi mogla zdržat, je pa seveda moteča. Malo me skrbi da nima to kaj veze s tem, da sem čez vikend grabila zemljo in pobirala kamenčke po njej (urejamo okolico hiše).

jaz imam tudi včas takšno bolečino in je reku G.da je normalno da pač se raztegne maternica in občasno se čuti bolečina.Jaz pa ko kiham pa na enkrat zaboli

(odgovor članu buckolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 657
31.3.2014 12:31:15   
buckolina
Pol pa kar naj boli! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 658
1.4.2014 6:29:38   
Saša33
Dobro jutro,

mladina je že vstala. Tako, da imam sše nekaj časa, da vam pišem.

buckolina: Špikanje je čisto normalno, gre za tako kot ti je napisala že Anonimen za raztezanje maternice.  Nevarno je edino če bi ti čutila, da ti otrdeva trebuh in ne bi otrdevanje popustilo nekje po pol urce.

počutje: Sem v 14 tednu in imam konec tedna pregled. Meni ni več slabo, bruham tudi ne. Edino jem samo nekje do 16 potem ne morem več. Imam čist kontra prehrano kot ponavadi. Edino kar me je do sedaj že vsako nosečnost matralo so krči v nogah. Kljub temu, da pijem donat dopoldan, si masiram noge pred spanjem. Krči v noge so tako boleči, da me boli noga še celi dan. Sem šla v lekarno po Magnezol tbl 300mg ga lahko spijem pred spanjem. No danes je bil mir.

Pitje vode:
Važno je res, da dovolj pijete. vam pa iz lastnih izkušenj povem, da sem sama popila okoli 3l dnevno. In je bilo v obeh prmerih nosečnosti vedno rečeno, da je malo manj plodovnice, pa da ne bo nekaj več jo če popijem tudi 5 litrov. Tako, da pretiravat tud ni treba. Če pač športate je treba popiti kak liter več.

Na srečo smo mi pri našem 10 mesečniku spravli dojenje samo na 1x dnevno in boste videle kok boste morale vode popit ko začnete dojiti.

Oblačila: Ker mi še vsaj dva meseca ni treba nazaj v službo sem kupila smao pajkice ( ca jih ima trenutno po 9 evrov za dva para) pa dve tunike.

voziček: Mi imam že za dva otroka quinni freestayl in je 1a. Imam pa tudi Pegperego duete, ki je za dvojčke ali za otroke z malo starostno razliko. Je tudi 1a, samo ni za po gozdu.

Pa lepo se imejte

Neposredna povezava do sporočila: 659
1.4.2014 7:02:53   
Radenska_
Saša, kje si dobila tunike?
Jaz sem malo gledala, pa ni nič :( pametnega, vsaj...
Pajkice sem pa tudi jaz v C&A vzela, pa dala sem si narest kavbojke, ki jih dobim v dveh tednih.To je pa to. Boim probala s čim manj cotami skoz prit, če pa že pa samo nenosečniške, daljše majice itd, ker bi rada to še nosila.
Plan imam dobit/kupit še eno krilo, pa ene kratke hlače, to pa mislim da bo potem kar to.

A nisva midve obe septembrki user posted image

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 660
1.4.2014 7:36:40   
Saša33
Radenska_: ja, midve sva septemberke, samo tam je taka tema, vsi so FB, meni pa to ne paše.

Tunike: Mana je imela ta vikend 20% in ima prav nosečniške tunike z raznimi napisi. tunika ima kratka rokava in napis na trebuhu cena 10 evrov. Drugo pa sem dobila v CA, mislim da je bila 9 evrov.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 661
1.4.2014 8:38:40   
relativna
Pozdravček vsem user posted image Upam, da ste vredu user posted image

Sama spijem manj kot dva litra vode. Se sicer zelo trudim, ampak mi večino časa sploh ne paše. Se mi pa takoj pozna, če kaj "zabušavam", ker dobim čisto suhe ustnice. Najbrž tudi zato nimam nekih nočnih izletov do kopalnice.
Slabost in utrujenost me pa hvala bogu minevata user posted image

Saša, kako pa se čuti to otrdevanje trebuha? Sem mislila, da je to šele proti koncu nosečnosti "popularno" user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 662
1.4.2014 9:08:10   
Radenska_
to pa sploh nisem vedela, bom šla pogledat! :)
Saša v katerem tednu si ti? Jaz sem v 18.
V enem tednu se mi je naredil tak trebuh, da me vsi sprašujejo kdaj imam rok, še ljudje ki jim nisem povedala user posted image
Drugače počutje super, edino spim slabo, zbujam se po 3x najmanj za lulat, pol pa priteče 5 kapljic user posted image
Pa malega sem začela čutit v četrtek. Zdaj ga zvečer že bolj čutim, tud ko se obrača, ne samo ko brca. Lepi feelingi. Sam kaj ko začne razgrajat ko bi jaz spala user posted image :)

Drugače pa tud jaz že mam voziček, ej bla dobra ponudba na bolhi, imam bež varianto quinny freestyle 3 xl ;) Glede na pohvale upam da preživi tega bučmana, dva je že ;)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 663
1.4.2014 9:31:03   
senmoi
No, pa da se še js malo oglasim...
Sem trenutno v 11 tednu in jutri imam ponovno pregled... Moram pa priznat, da tudi mene pogosto pika v spodnjem delu trebuha, je pa res tudi, da sem še vedno orng prehlajena in imam po malem že dosti tega kihanja in smrkanja - se mi zdi, da mi bosta oba fižolčka pobegnila ven, če še enkrat kihnem :).
Kar se pitja tiče, se moram prav silit, da pijem in recimo, da spravim ene 2l na dan skupaj. Drugače pa moje slabosti počasi pojenjajo in moram rečt, da je to že kr luksuz :).

Drgač pa imamo mi doma že tud voziček, ki smo ga imeli za našo deklino, Stokke Xplory, a sedaj nam ne pride več v poštev... Ko ga pogledam, mi ga je kar žal... a kaj čem, tokrat bomo morali priskrbet prevozno sredstvo za dva :).

Bodite lepo in božajte svoje trebuščke...

Neposredna povezava do sporočila: 664
1.4.2014 9:38:43   
Saša33
Radenska: Rok imam 26. sept. Torej v sem 14 teden 3/7. Nekaj takega. Meni je tudi trebuh ven skočil ta teden in zjutraj še oblečem normalne hlače, pop pa imam vse odprto.

Quinny ta je zakon. Pa tudi meni ni nič se polomilo pa je 4 otroke preživelo. Zakon res, mogoče je samo malo barva obledela, ker je plav. Rabljen pa je na bolhi okoli 90 evrov se mi zdi.
Tudi meni se zdi, da sedaj ko pri tretjem že vem kaj pomeni brcanje, čutim ponoči ščemenje v trebuhu. Kmalu bo akcija.

Glede nočnih vstajanj na wc. vam svetujem nekaj. Sem pri prvem res non stop hodila. Pri drugem pa sem se raje nalivala z vodo do ene 16h. In potem ponoči nisem več hodila. Pa tudi če me je tiščalo malo sem rekla ne grem. Sedaj tudi tako prakticiram no popijem pol iutra še nekje do 2h pred spanjem, ker rabim spat in bom potem raje zadnje dva meseca hodila non stop, ko vse pritiska.

Otrdevanje trebuha: Lahko nastane že prej. In sicer po kakem naporu. Trebuh rata čisto trd kot kamen za kake 10 min. Potrebno se je uležt,noge gor, kakšen mg spit pa počiti. Meni je kdaj v 2 nosečnosti posebej zaradi dviganja tamale. No sedaj dvigam oba in upam, da gresta čim prej v vrtec.

Nič, lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 665
1.4.2014 9:43:19   
buckolina
Hvala za info o otrdevanju trebuha. Sedaj mi je jasno zakaj je bil tak in kako drugič urgiram :)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 666
1.4.2014 9:50:58   
relativna
Ko ste že pri vozičkih ... user posted image Z mojim imava že nekaj dni "borbe", zakaj so zdaj popularni ti vozički na tri kolesa. Meni se zdi, da ti po kakšnem makadamu tasprednje kolo čisto okoli obrača in ne gre nikamor user posted image A je tako ali so dobri tudi za kakšne bolj makadamske poti? Pa na splošno ... kakšna je razlika med vozički na štiri ali na tri kolesa?

Senmoi, meni je Stokke full všeč, ampak sem nekje zasledila, da je bolj za po mestu. A bi prišla z njim na Rožnik npr.? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 667
1.4.2014 10:02:51   
Saša33
relativna: ti samo glej da ima napihljiva kolesa. Da čim manj trese po makedamu in da ima amortizerje. Quinni ima napihljive gume, kot pri kolesu in 3 kolesa. Prvo lahko fiksiraš, da se obrača ali pa ne. In ni problema za po snegu, makedam. Aja pa glej da ima bremzo. Če misliš po klancih ali bolj strmini. Quini ima spredaj pri roki bremzo. Peg perega pa moram samam vleč nazaj.

Pri Pegperegu pa ima trda velika kolesa. Ma ni šans za makedam. Tok so moje izkušnje.

Torej glej kolesa, da so napihljiva, amortizerje pa da se čim bolj enostavno zloži v avtu. Najboljš je, da najdeš koga, ki ga ima in ga malo pelješ tako dobiš sama občutek kako je z vozički.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 668
1.4.2014 10:04:16   
senmoi
Relativna, js sem pred nakupom tudi oklevala, ker pač nima vzmetenja na kolesih... A potem sem vidla, da je otrokom itak všeč, če jih malo trese.
Kar se tiče Rožnika, ti ne vem povedat, a js sem z njim prišla povsod... po makedamu, gozdnih potkah in razmočenem terenu. Je bolj stabilen, ker ima 4 kolesa in ne 3, in je tudi zelo lahko vodljiv, lahek in zloži se v avto, da sem js sam gledla, kaj vse smo še lahko dali notri (govorim pa o Golfu).

Neposredna povezava do sporočila: 669
1.4.2014 10:37:59   
Anonimen

Evo mene iz pregleda naslednjega imam 8.5 srček je utripal,mahal skos predstavili so mi datum na 16.10 mogoče katera ve kako gre to računanje?jaz sem že mislila da sem 12 teden po izračuni na netu na slikici ki sem jo dobila danes pa piše 11 teden pa 5 dni kdaj potem bom 12 teden?ma jaz sem še čist zmešana s tem datum.Je reku da je vse ok pa da je 5 cm velik.Sem pa vesela da je že ena prijateljica noseča fulll sem vesela za njo

(odgovor članu senmoi)
  Neposredna povezava do sporočila: 670
1.4.2014 10:38:57   
peregrina
Ooo ... a vi pa že kar o vozičkih user posted image Zame je to še strašaaansko oddaljena tema. user posted image

Stanje pri meni se izboljšuje - slabo mi je še, a je dosti bolj znosno kot prej. Se pa pojavi kak dan, ko sem pa čist adijo od bruhanja.

Imam pa eno vprašanje za izkušene. Lotila sem se pilatesa. Sem ga snela s partisa in sem včeraj prvič delala vaje. Za zgodnjo nosečnost (ker sem pač v 11. tednu).
In med vajami so bile tudi take, kjer sem morala ležati na trebuhu. Ampak meni to ni bilo prijetno. Ne morem reči, da me je ravno bolelo, sem pa čutila pritisk.

No, naj povem, da so moj trebušček opazili tudi že drugi (meni se sicer ni zdel kaj večji kot običajno in sem upala, da še ne bo opazno kak mesec).

A mislite, da je pametno delati te vaje na trebuhu? Ali naj jih raje kar preskočim?

(odgovor članu senmoi)
Neposredna povezava do sporočila: 671
1.4.2014 10:45:43   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mogoče katera ve kako gre to računanje?jaz sem že mislila da sem 12 teden po izračuni na netu na slikici ki sem jo dobila danes pa piše 11 teden pa 5 dni kdaj potem bom 12 teden?

Pa saj si v 12 tednu - to pomeni da si napolnila 11 tednov in še par dni zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 672
1.4.2014 10:57:36   
Pikaloka
Jaz sem si izmerila :) in imam plus 3 cm v trebuscku :)
V stegnih pa sem izgubila kr 5 cm... Ogromno... Sicer pa vem, da to vse nazaj pride do konca nosecnosti :)user posted image

Sefu sem povedala, je bil zelo vesel ( me je kr presenetil).

Neposredna povezava do sporočila: 673
1.4.2014 10:57:38   
korinca
Pozdravljene mamice! Upam, da s svojim postom ne smetim. Želim vam le ponuditi večen spominček na vaše čudovito obdobje v življenju. Če razmišljate o ovekovečenju vašega trebuščka, novorojenčka ali kasneje malčka pokukajte na mojo stran. Mogoče vam bo všeč :). Srečno, predvsem zdravo nosečnot vam želim še naprej. Tina

https://www.facebook.com/pages/Fotografiranje-otrok-in-nose%C4%8Dnic/255059391264002

Neposredna povezava do sporočila: 674
1.4.2014 11:14:51   
kamajuš
Da se še jaz malo javim!

Vidim, da ste že pri vozičkih. Ja, naš Quinny je služil trem otrokom, zdaj pa so nam ga ukradli, tako da se bom morala tudi jaz počasi začet zanimati za te stvari. Se bom pa tokrat odločila za 4-kolesnika, prej smo imeli 3-kolesnik, pa ni bil ravno 100% stabilen. In glede na to, da bom - predvidevam - imela tokrat tri pomočnike pri porivanju voza, je boljše, da je siguren user posted image !

Prejšnji teden sem imela 3. pregled. Zapustila sem prvo trimesečje, kar se pozna tudi na počutju - no, vsaj slabo mi je malo manj. Trebuh imam, kot bi bila že 5m, tako da ni šans, da ga skrijem. No, niti ne poskušam. Imam pa strašne napade lakote in se moram prav brzdat, ker ne bi rada pridelala preveč odvečnih kg. K sreči mi sladko ne diši preveč.

V rokah imam napotnico za AC. Strah me je kot zajca. user posted image

Pa še vprašanje: doma imam tri zdrave otroke. In zdaj me grabi panika, kaj če bo s tem kaj narobe. Glede na moja leta se sprašujem, kaj mi je tega treba bilo, izzivat statistiko. Bojim se tistih skritih bolezni, ki se ne pokažejo pri preiskavah. Ima še katera podobne strahove? Pri prejšnjih user posted image se s tem nikoli nisem ukvarjala... Vem, odmislit, pozitivno mislit, ... obvladam teoretično. Kaj pa moja glava misli, je pa druga stvar.

No, pa sem se malce razpisala! Uživajte lepo pomladno vreme!

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 neverjetnih fotografij žensk med popadki
Bolečin med popadki se ne da opisati, dokler jih same ne začutimo. Fotografi so ujeli te neverjetne trenutke.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?