|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
22.2.2014 16:57:25   
dansas
Hej,

pri nas je spet čas nočnega zbujanja user posted image . Še ko je imela nos zamašen, je boljše spala. Sem ji gledala dlesni in ima otečene in tudi zgornji enki se nekaj kažeta. Tako, da upam, da jo to muči in da bodo kmalu zunaj. Sicer je pa zelo mobilna, z rokami se od tal odriva in tako jo je povsod polno.

Naša starejša je šla danes od doma - na zimovanje s taborniki. Koliko enega pakiranja za dva dni! In vse je bilo treba podpisat, še gate! user posted image Pri štumfih se je pa ustavilo. Reva včeraj sploh ni mogla zaspati od pričakovanja. Ko so pa danes prišli na avtobus, so pa po petih minutah že gledali v nahrbtnike in si delili prigrizke user posted image . Se spomnim, da ko smo v mojih časih šli kam na izlet, smo vsi že za prvim ovinkom razvijali sendviče in je po celem avtobusu smrdelo po suhi salami user posted image .

drugičudež

Super za konec črpanja. Res se ti ni splačalo za tistih par ml živce zgubljat.

Lethe
Uf, tole z bratom/sestro dvojčkom je pa res en tak podatek, ki ti da misliti. In res čudno, da ti je mama šele sedaj povedala.

Andy23

dobrodošla med nami. Saj v bistvu si kar dolgo dojila. Pri nas po koncu dojenja nismo nikoli nadomeščali mojega mleka s kakim drugim. Za jesti so pač dobile njim primerno hrano, za pit pa čaj ali vodo ali sok. Za pripravo kašic pa jaz uporabljam riževo mleko.

Sem pa čist navdušena ker so se Brini začeli laski v kravžljati, zdaj ko so malo daljši user posted image . Jaz imam čist ravne lase, mož pa je v svojih cajtih dolgih las imel take kot sem si jih jaz vedno želela - take velike kodre je imel. In sem si jaz že v prvi nosečnosti zamislila, da bo imela moja hčerka po atiju lase - no v tretje se mi bo mogoče želja izpolnila...

Lep vikend in čim manj dežja vam želim user posted image ...
...papa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
22.2.2014 18:15:27   
Tija01
Pozdravljene!

Se vam spet malo oglašam. Mi ponoči še dokaj spimo, z vmesnim zbujanjem 2 do 3x na noč za dudo in potem okoli petih do šestih je čas za flašo mlekca.

Peeby: Naš user posted image ima takšne vaje, da ga obračamo iz trebuška na hrbet in obratno. Potem leži s trebuščkom navzdol preko moje noge, roke ima ob mojem stegnu, nogice mu držim skupaj in potem mora z svojimi rokicami se premikati. Pa posedati ga moramo tako, da mu pokrčimo levo ali pa desno nogo to so te vaje, katere smo sedaj dobili na drugem srečanju pri fizioterapevtki. Sedaj pač pridno izvajamo te vaje do naslednjega srečanja, katero bo za dober mesec. Malo se mi zdi dolgi čas med eno in drugo fizioterapijo ali kaj hočemo zdravstvo naše je takšno.

Lethe: in Ursonok[/b: Kakšna žalostna novica za drugega user posted image , kateri žal ni preživel.user posted image
Moja večna želja je bila, da bi imela dvojčka dva fantka, vendar se mi želja ni izpolnila oz. se mi je mi vedno povedo moje prijateljice dobila malega fantka - dojenčka in svojega Muser posted image

Sover: Oh zdaj pa boš uživala, ko boš opremljala svojo hiško, prav luštno delo zna biti touser posted image

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
22.2.2014 21:06:12   
ursonok
Ojla,

pri nas grozna noč - jaz zaradi kašlja nisem spala NIČ. Tudi Abel se je dvakrat zbudil, Aurora pa do polnoči jokcanje, potem pa ob treh flaša. No, vstali smo malo pred osmo.

Danes nisem šla laufat zaradi kašlja/prehlada. Jutri grem, pa če laufam z oslovskim! user posted image

Sva šli pa z Aurorko popoldne, ko sta druga dva otroka spala, na en dolg sprehod - peš od doma na Alhambro, pa potem na stari arabski del, malo raziskovat uličice in trge (in bare) user posted image Vse skupaj nama je vzelo tri ure! Aurorka je bila ful pridna, vmes je še v ruti za kakšnih 45 minut zaspala.
Sicer pa tudi njej malo iz nosu teče.

Mi imamo super vreme, sonce, 18 stopinj! No, na soncu, podnevi. Zvečer se kar shladi. Je le zima user posted image

Dansas - kodrasti lasje
jaz jih imam (zdaj imam kratke, zato se ne opazi tako hitro, a se mi vseeno vihajo). In valda pri vsakem otroku nestrpno čakam, da se mu bodo začeli kodrati. Pa se jim očitno ne bodo user posted image Aurorka je še na etapi, ko še ni nič odločeno - ne barva oči, ne lasje. Jaz imam zelene, pa kodraste lase. Agata rjave oči in ravne lase, Abel modre oči in ravne blond lase. Aurorka ima oči nekje med modro, zeleno in rjavo. Držim pesti, da bo zelena prevladala user posted image Lasje se ji pa ful kodrajo, kadar so mokri. user posted image

Dvojčki
baje so dedni dvojajčni (nagnjenost k "dvojni" ovulaciji). In vsaka druga generacija. Oče moje mami je bil dvojček, ona je prva generacija,jaz pa druga. No in res sta bila na začetku dva (v prvi N), a je en odmrl. Pri drugih dveh pa po eden (hvala bogu - si predstavljate, da v tretje, že itak neplanirano, zanosim z dvojčki?! user posted image user posted image )
Tija, ti pa kar v boj - baje je pri starejših ženska veliko večja možnost večplodnih N. Ker vam že jajčniki malo "divjajo" user posted image

Poplave
ste kaj zaliti? Kako je pri vas, Sover?

Jaz grem brat knjigo (če ima kdo čas - Javier Marías, Zaljubljenosti - je prevedena v slovenščino), upam, da bo noč boljša kot pretekla.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
22.2.2014 21:38:07   
Barbapapa77
Dober večer,

mož na "moževanju", jaz in otroci doma. Otroci spijo, jaz pijem čaj z viskijem, ker me boli grlo in ne morem piti piva user posted image Me kar noče nehat bolet, če ne bo bolje, bom sigruno morala k zdravniku po antibiotike - drugače si ne predstavljam pozdravit grla, čeprav ne maram antibiotikov kar za vsako figo. No, mislim da sem imela zadnjo angino in antibiotike ene 3 leta nazaj, tako da ne bo strašne krize, tudi če jih dobim. Upam pa vseeno, da bo šlo na bolje, mogoče bo viski razkužil grlo (ampak ga je pomoje premalo v čajuuser posted image ).

So me pa tipično PMS-jevsko ene par dni zdej obhajale črno črne misli, predvsem pa mi je šla na živce tale "ujetost" z otroki. Pa otroci niso nič krivi, so kar srčki, jaz sem pa cela zmešana. Sem gledala poročno fotografijo izpred 5 let - ena nasmejana, srečna pozitivna ženska je na njej. V ogledalu pa ena zamorjena, tečna in namrščena... To sploh ni ista oseba pomoje user posted image Sem se hotela o tem malo pogovarjati z možem, pa je rekel samo "jah"user posted image . O kakšnih stvareh se mu pač ne zdi vredno pogovarjat, sploh o takih, ki jih jaz nabluzim v svoji glavi.Mogoče še bolje, se vsaj skregala nisva user posted image Mi je pa danes tipično po moško rekel, da je mislim, da mi je hudo, naj končno malo pogledam okoli sebe, pa bom videla, da mi je v bistvu prekleto dobro... in ima verjetno kar prav.

Pri nas spimo zelo dobro - Manca se zbuja enkrat na noč za flaško, Neža ponavadi sploh ne. Res pa vstajamo zadnje čase že ob 6ih, ker Manca zgodaj zaspi in je potem ob 6ih naspana in naspidirana. Ampak se ne smem pritoževati, dokler lepo spi ponoči. Sicer obe smrkata, ampak vseeno spita. Jaz pa ne smrkam več, ampak me boli grlo...eh, komej čakam pomlad in poletje.

Jutri bo menda sonček, ga bomo poskusili izkoristiti...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
23.2.2014 15:35:03   
Tija01
Pozdravljene!

Ha ha ha Ursonok to bo ja, da bi zdaj še zanosila pa to še z dvojčki. Bo kar eden fantek dovolj, pa upam, da ga ne bom preveč razvadila, saj ponavadi so edinčki razvajenčki, vsaj tiste, katere poznam bi za njih dejala, da so res pravi razvajenčki. Bi pa imela res večjo verjetnost, da bi zanosila z dvojčki, ker jih ima še M v družini oz. jih je imel.

Barbapapa pomagaj si s čebulo, pravijo, da pomaga za grlo. Jaz sedaj z anginami nimam več problemov, saj so mi mandlje odstranili pri starosti 22 let in od takrat dalje nimam več angin in ne bolečega grlauser posted image Prej pa sem bila vsako leto vsaj dva krat na AB zaradi teh angin. Strašno je to. Čim prej se pozdravite.

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
24.2.2014 0:52:45   
slikca123
hmmm, en pozen pozdravček od mene,

mi spet v lj (vikend na kor)...kljub temu, da je bil 3f v garaži in jst za računalnikom, nam je vseeno uspelo v soboto v bazen in v nedeljo peš (cca 20 min) na ošvena in se potem po celcu s smučkami v minuti sputili nazaj v dolino...ok priznam, spust je trajal več časa zarad mame, ki je pač razvajenka zratrakiranih prog in ji je cel sneg bolj kot ne španska vas user posted image ...

drugače je pa naš mali ratal en seronja, po novem kaka kakih 3x na dan, najprej sem "krivila" figo, pa pol špinačo...zdej pa kljub temu, da je jedel korenček, pa banano še vedno isti trend...no, sej po eni strani sem vesela, ker prej je kakal enkrat na par dni in to klobaso, bolj ali manj v "mukah".... zdaj je vse bolj na easy, pa kakec je kašast...sej to še ne pomeni, da bi imel drisko, aneda ne user posted image

ponoči spimo še vedno z zbujanji (samo za dudo ali pa za dojenje), tudi čez dan se moram včasih vležt zraven njega, da podaljša spanec, drugače je čist premalo naspan...joj so smešni tile user posted image , ne vem kaj jim je tolk težko spat user posted image

sicer pa opažam, da se vse pogosteje hvalimo s takimi in drugačnimi stvarmi, ki nas vodijo nazaj v "normalno" življenje...bravo vsaki posebej user posted image

upam da ste tudi ve preživele vikend, ki vas je napolnil z energijo za borbanje z novim tednom user posted image

< Sporočilo je popravil slikca123 -- 24.2.2014 1:00:41 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
24.2.2014 7:54:42   
Saša33
Dobro jutro,

noč dokaj uspešna. Nočnega hranjenja smo se odvadili v zadnjem tednu. Danes je sledilo pravilo nič več nošenja. Torej samo tolaženje in govorjenje iz postelje ga pa nisem vzela. Ni bilo več normalno da ga nosim po pol ure. Se je zbudil 3x. 2x je lepo zaspal nazaj. Ob 4h pa smo peli do 5h. Bo že ugotovil, da je konec z nošenjem. Zdaj ko sem začela ni šans da ga vzamem ven, razen če bi bil bolan.

Skurjenosti ne bi omenjala. Slabi mi tudi ponoči, a bruham ne. Nasledni teden imam nuhalno. Potem bova tudi povedala konec marca ostalim. Mislim, da bodo posebej na moji strani ko imajo vsi po enega ostali brez besed. Za službo pa še zbiram besede.

Opažam pa, da je lara sedaj malo ljubosumna. No ima fazo Adam pusti to je moje. Posebej občutljiva je na traktor. Pravi to je moj bibi. Aja pa če se midva lupčkava reče mami pusti atija, to je moje.

Joj komaj čakam sonce. Včeraj ga ni bilo prav veliko. Danes pa je vse jasno, milina. Se bomo martinčkali celi dan:)

Ursonok:  Upam, da si kaj bolje. Pa, da si šla tečt. Grem tudi sama danes pa če se kotalim:)

Lep sončen dan

Razmišljam, kaj bi skuhala za kosilo. Problem je ker mi nič ne diši. Bi jedla velikanske sklede solate z olivami pa sirom. Za otroke imam še bučno juho za kosilo. Še nekaj mesnega za moža pa smo zmagali.

papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
24.2.2014 10:53:03   
girl79
Čao,

Evo, jaz sem ravno dobila en paketek iz Next-a..je fino...naročila v četrtek zvečer, danes pa že pri meni, pa še nikamor mi ni bilo treba it zato...user posted image user posted image

Dete že spi, ker je bil buden že ob 7.15, no pa naj mu bo, danes je bila zelo dobra noč, enkrat cartanja in enkrat duda...no po cartanju je sicer spal pri meni v postelji, ampak to bomo kasneje odvajali....sva pa zdaj že 3 noči zapored brez joške ponoči user posted image user posted image Sem že dlje časa opažala da itak ne zaspi nazaj, če ga dojim ponoči, pa tudi težil mi ni za joško, mu je cartanje dovolj, zato sem se odločila da kar ukinemo in zaenkrat je ok....no v petek ponoči je bilo malo manj ok, ko je bil buden od 3.00-5.00 user posted image user posted image

Sicer smo se šli pa včeraj kopat v Terme Snovik....je bilo luštno, otroka sta bila pridna, tavečja je itak zdaj s plavutjo morskega psa čisto samostojna v vodi, mali je pa tudi užival user posted image user posted image Je pa popoldan prišla ena družina s petimi otroki user posted image user posted image Prva dva sta bila že v OŠ, potem pa dvojčici stari cca 3 leta, ali pa so bili celo trojčki, ker fantek je bil samo malce manjši od dvojčic...no ali pa sta bili dvojčici in potem zelo hitro še eden....Ampak a si predstavljate, da se odločiš (ali pa se pač zgodi) še za tretjega otroka in potem dobiš trojčke?!?!?! user posted image user posted image Meni se zmeša res..... Sem pa tudi jaz že slišala da se z starostjo povečuje verjetnost za dvojčke....no tudi moja prejšna nosečnost sta bila dvojčka, vendar se je en očitno nehal razvijati praktično takoj (je bila videti samo prazna vrečka), drugi pa tudi precej kmalu - nisem dočakala da bi bil srček, no v 11. tednu sem pa potem imela splav....je očitno že moralo biti tako....

No zvečer je pa prišla moja mami po Nežo, tako da je spet na počitnicah, se bodo šli danes smučat na Roglo...boga moja mami, si kar predstavljam kako ji bo Neža težila na smučkat, zebe, pa lačna, pa žejna, pa ne more, pa težko je pa.... no ja, moja mami si je sama tako zamislila zdaj pa naj poje kar si je skuhala user posted image user posted image

Je pa danes taaaaaaaaaak lep sonček....ko se mali zbudi in pomalica greva na sprehod, pa verjetno do knjižnice...komaj čakam da grem malo na sonček user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
24.2.2014 10:57:51   
ursonok
Ojla,

dober dan - pri nas danes bolj deževen user posted image Vikend je bil pa super sončen, smo kar izkoristili. Včeraj sem šla laufat, ja, že zjutraj, s kašljem. Dolgo progo, 12km, sem bila popoldne precej fuč - je, ko sta otroka zaspala, kar moj peljal na sprehod Aurorko, da sem jaz lahko malo zadremala.
Danes je že precej bolje. Tudi spali smo super, nihče se ni zbudil. Aurorka je sicer enkrat jokala, ampak se je sama pomirila. Nas je pa sosed zbudil - se je drl ko hudič. Ja, to je čar blokov, da veš, kaj se pri sosedih dogaja user posted image

Saša
si predstavljam reakcijo družine user posted image Pri nas smo pri tretjem sicer dodali, da nas je malo presenetilo. In nam v živo ni nihče nič čudnega rekel. Si pa milsim, da je kdo za našim hrbtom spustil kak komentar. Sploh v zvezi s financami in podobnim. V smislu, kako jih mislimo preživljati. In kako bomo lahko delali itd itd.
Stara mama mi je rekla, ko sem prišla na obisk, "ja, Urška, zdaj imaš pa več otrok, kot smo jih imeli pa mi. NIhče jih ni imel toliko!" Očitno se zaveda, da mi zdaj ne more več pameti soliti, kaj in kako user posted image Pa strićeva žena me je vprašala, "a o splavu pa nista razmišljala?".
Mah, meni se zdi, da so vsi pač "ukalupljeni" - eden premalo, trije preveč, dva je pa "ravno prav" user posted image

Barbapapa
pa ti bi morala biti zdaj totalno na spidu - preselili ste se v hiško, ni več voženj, več časa imate zase, ste popolnoma na svojem itd itd. A ni to fino? Glede forme - nimaš kaj jamrati, superge gor in laufat, ko rpide mož domov. Ali pa na kolo. Za začetek je dovolj dvakrat na teden.
Glede tega pa res ne bomo poslušale tvojega jamranja - to je povsem rešljiv problem! user posted image

Sicer pa malo spremljam dogajanje v Slo - v zdravstvu user posted image user posted image Zavrnili so predloge zakonov o konoplji, za ministrico boste pa dobili neko skorumpirano pro-cepivsko ... da ne rečem, kaj. Groza. Kolikor berem odzive, pa M ima fejsbuk - so vsi čisto zgroženi. Upam, da bo kmalu kritična masa dovolj velika, da se bo začelo kaj spreminjati. Ker to, kar se tam dogaja, je popoln teror.
In stavit grem, da se gospa sama zdravi homeopatsko. In da se ne cepi, sploh ne proti gripi in HPV, kar tako propagira (cepivo namreč) user posted image

Nič,
pridne bodite, grem delat, upam,
user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
24.2.2014 10:58:33   
Barbapapa77
Lep sončen pozdravček,

a ni res lepo, če je sonček - tudi če samo sije v stanovanje ali pa potem, ko greš ven? Čisto drug feeling je, če je lepo vremeuser posted image

Napadle so nas uši user posted image . Katastrofa. Kr tema mi je padla na oči včeraj zvečer, ko sem med kopanjem našla uško na Nežini glavi. No, v bistvu sem domnevala, da je uš, ker je nisem še nikoli videla v živo. Potem pa akcija - moža v dežurno po šampon - itak v nedeljo zvečer, a ne, da plačaš ko nor... Potem umit Nežo, pa Manco, pa sebe, pa moža. Vse oprat, kar sem dosegla...Še danes me čaka ene 5 strojev, čist prepočasi se to pere...Pa itak ne vem, kaj moram še narest, nikoli še nisem imela uši. Česat zdej lase, pa gledat, pa kr še enkrat jo bom danes umila s tem šamponom... Mah ne razumem, od kje v današnjih časih uši...user posted image Katastrofa no, poleg vsega kar je že tko za narest, je pa tole pranje in sesanje in čiščenje na takle lep dan prov odveč.

Pri možu jih ni videti, pri Manci tud ne. Sebe ne morem tolk pogledat, mislim pa, da jih nimamuser posted image . Eh, sej bo, bomo pregnali tudi to tegobico, pa če res ne bo hujšega, bo tud ok.

Danes me je minil PMS in razen včeraj, ko sem se zjokala zaradi uši, je slika spet malo bolj optimistična. In sem ugotovila, da ga malo serjem (pardon izrazu) - namesto da bi spreminjala kar lahko, si želim spremeniti tisto, kar je pač nespremenljivo. Kako že gre tisto: daj mi moč, da spremenim tisto, kar lahko, sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti in pamet, da razlikujem med obojim... nekako tako gre, a ne? No, točno to jaz rabimuser posted image Predvsem pamet, bi rekla user posted image

slikca123 - pri nas tudi ful pogosto kaka - prej ko je bila dojena oziroma pred GH je kakala 1x na 5-7 dni. Zdaj pa kaka 5-7x na danuser posted image user posted image Neke srednje mere nima, kot kaže user posted image

Grem obesit 3. stroj cunj in naložit 4. Eh ja, še dobro, da ni treba prat na roke.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
24.2.2014 17:05:22   
dansas
Hej,

mi je bilo čist čudno koliko dogajanja je danes tukaj, ker je nedelja in ponavadi je bolj zatišje čez vikend... Potem se pa le spomnim, da je ponedeljek - pri nas smo namreč vsi doma, ker so počitnice in sem že cel dan pod vtisom, da je nedelja.

dvojčki
Men je čist hecno ko se možakarji po prsih tolčejo, če slučajno zaplodijo dvojčke. Kaj ni to zadeva ženske (dvojne) ovulacije oz . zmožnosti jajčeca, da se deli? V bistvu pa vsi možakarjem čestitajo, on pa ni drugega naredil kot prispeval 2 semenčka ali celo samo enega user posted image , kar glede na število spermijev v enem izlivu ni nek strašen dosežek user posted image . Po moje nima veze, če so dvojčki v moževi familiji. Morajo bit po mamini strani, da jih lahko upravičeno pričakuješ.
Ja girl, sem slišala za eno tako družino, ki so si še tretjega zaželeli, dobili pa ne samo enega ampak kar tri! Sem se hecala, da so pri želji pozabili na piko za številko - so rekli 3 (tri) namesto 3. (tretjega). Je treba bit dosleden user posted image . Saj jaz se lahko zdaj tukaj neki hecam, če bi se pa meni kaj takega naredilo, bi se pa pošteno jokala.

Sicer sem pa mnenja, da bi lahko vsi zadržali svoje mnenje, kar se tiče števila potomcev, zase. Si se pač odločil kakor si se - za splav, ne za splav, za drugega, tretjega itd in res ni potrebe, da poslušaš pametovanja okolice, saj moraš sam s tem živeti in ne drugi user posted image . Jaz sem tudi slišala pripombe na račun tretjega otroka - da bi šla lahko splav delat in to nosečnici govorit, ne vem, raje ne izgubljam besed user posted image

Ja, danes je bil res lep sončen dan... dokler se nismo me ven odpravile user posted image user posted image - potem se je pa pooblačilo in je cel čas od takrat oblačno.

barbapapa

Uši? Katastrofa! Saj če ste jih v začetni fazi odkrili je verjetno kar dosti možnosti, da jih hitro odpravite. Če so se pa že veselo množile, preden ste pogruntali, da jih imate, potem se zna pa zavlečt njihova eliminacija, tako kot pri nas. 2 meseca se jih nismo rešili. Še najbolj uspešno je bilo razčesavanje s tistim posebnim gostim glavnikom. Šampon jih niti približno ni vse pobil.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 1986
25.2.2014 14:36:28   
grašek
Hojla!

Zatišje, zatišje. Se pa javim jaz, ki to preredko počnem. Sonček že izkoristili, posesali avto, sedaj pa Lunca spi.

Mi smo imeli kar pester prejšnji teden, ker je imela Luna virozo, ob visoki vročini pa še koprivnico. Vročina je šla tudi čez 40,5. Sem ji pa 2x pred izbruhom koprivnice dala svečko paracetamol, morda je alergična. Se je pa tudi čisto obsedeno dojila, sedaj se spet vračamo v normalne tire.

sasa33 - čestitke za tretjega, super, pa še tekaš in skrbiš za tisoč in eno stvar.

prvi maj - se bomo morda s kom srečali, mi gremo na Sardinijo, moj že 1 teden prej, midve pa z letalom za njim, iz Trsta, bo pa moj čez tri tedne začel očetovski dopust, tako da bo prevzel skrb za malo, jaz pa v službo

žal moram sedaj letet naprej, se še oglasim in kaj pokomentiram

vmes pa vas vabim na ogled http://www.modrapikica.si, da veste, kaj me je zadrževalo stran od vas

lep sončen dan vsem, joj je lepo!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
25.2.2014 21:02:41   
Peeby
Kaj je novega? Nič strašnega. No, razen super vremena v zadnjih dneh!!! user posted image user posted image Vikend itak super, smo mislili iti na Vogel smučat pa je bila nora gužva in smo obrnili ter odšli na Pokljuko - se martinčkat, sprehajat in nadihat svežega zraka. Nisem vedela: ampak gor je super sankališče za otroke (bo prišlo v poštev naslednjo zimo) in tako fino mini smučišče. Zgledalo je tako, da starši pridejo tja, oddajo otroka na pisto, sami pa si lahko v miru privoščijo pijačko ali dve. Hmmm user posted image
No, smo tudi na dobri poti, da A. prespi celo noč. Zdaj mu rata spat celo do 6h, pa potem z refill-om do 7h, maximalno pol 8h. S takim ritmom mi je tudi ratalo zreducirat obroke na 5x dnevno, sej veste, pred poletjem je treba začet gledat na linijo user posted image user posted image

Dve stvari me zanimata. Sem v procesu nakupovanja nove (rabljene) robe za tamalega in je toliko nekih možnosti. Nevem, kako se odločit user posted image
vozički "marele": potrebovala bi enega super lahkega in super zložljivega. Pomembno mi je tudi, da lahko notri mali spi in da ga bom lahko uporabljala dokler pač ne bo sam hodil. Kakšna ideja? Kaj imate ve? Razmišljala sem tudi, da pač uporabljamo do konca samo ta klasičen voziček, ki ga imam sedaj, samo je vseeno velik, ko je zložen.
avtosedež: lupinica postaja premajhna in takoj ko se vsede moramo nekaj nabavit. Ali naj izberem raje kategorijo II/III ali samo raje najprej I? Poleg tega sem v zadnjem tednu videla v različnih trgovskih centrih en kup cenovno ugodnih stolčkov, samo kako preverit kakovost teh?

dvojčki: joj, da se ti to zgodi pri tretjem user posted image . Hehe, surprise! Skratka, v Sloveniji je pač normalno imeti dva otroka, vsa odstopanja navzdol ali navzgor pomoje sproži govorice. Saša: sporoči, kakšne so bile reakcije.

sardinija, korzika: bolj ko gledam sedaj Korziko, bolj mi ratuje všeč. Upam, da so ene luštne počitnice pred nami. Sploh bo prvič, ko gremo za dlje časa kam. In zares na počitnice user posted image
lethe: ti si spraševala za cene, okoli prvega maja je znašal trajekt za 2 + dojenčka + normalen avto 200€. To je za Korziko, nisem pa gledala Sardinije.

ursonok: potem si pa reeees na napačno sredno šolo hodila! Mi smo šli na maturanca na Sardinijo, se nam je pa luštala Grčija seveda, ampak nam niso dovolili user posted image , ker ni bilo "primerno" za strokovno ekskurzijo (kot se je pri nas maturanc imenoval), Potem smo si pa izbrali otok, kjer ni razen plaž ničesar drugega, skoraj brez objektov itd. Super priporočam, za počitnice je res lep otoček.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
26.2.2014 7:43:46   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas se je odvajanje od nočnega nošenja obrestovalo. Moram tukaj resnično pohvaliti moža, ker je on držal in vztrajal do konca. Tamali je danes še v postelji, spi na trebuhu. Ponoči se je zbudil samo 2x in ko je rekel Adam spančaj, je bilo vse tiho. res smešno. Sem vesela, ker sem bila res skurjena.

Danes se moram naročit za nuhalno, dobijo razpored za marec. Bo v naslednjih dveh tednih. Povedala bova pa konec meseca, ko ima lara 2 leti.

Včeraj je bil čudovit dan. Sem bila doma, veliko vzunaj, pomlad, sonce. Edino za tek je zmanjkalo časa. Bom danes šla, vsaj pol urce. Komaj čakam.

Avtosedež: Midva bova kar maxi cosi, jih imava 2 za Laro v obeh sedežih. Cenovno nekaj sredi, se ga da poležat.Pebby, kar je bilo meni edino važno je to, da glej da se ga da poležat, pa da so testi ok.

Nič, grem si sok naredit, dokler vsaj eden spi. Lara je vstala 4.40h. UF, ob 19h pa gre kar sama v posteljo, ker je takoo zmatrana. Pa nikakor ne moremo potegnit ure.

papa

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
26.2.2014 10:02:23   
sover
Jutro,

oz dan je že (natančneje od 4. zjutraj, odkar sem (spet) pokonci). Pri nas je en tak čisto čuden teden. Otroci so nemirni, Karla je sploh sitna in tečna. Iz "user friendly" otroka se je spremenila v "ukvarjaj se z mano in samo z mano, cel čas, pa še ne vem, ali bom zadovoljna". Počutim se izžeto.

Povrh vsega se borim z glivicami. Že 10 dni sem na dieto brez bele moke, sladkorja, alkohola, z omejenimi OH-ji. Zame je to kar precej hud šok in naporno. Poleg tega sem večino časa lačna in še nobenega izboljšanja ni videt. Ker običajne kreme niso zalegle, sem poskusila naravna zdravila. Tri dni uporabljam ekstrakt grenivkinih semen, ki naj bi imel hudo dobre rezultate pri glivicah, ampak očitno jih imam jaz za izvoz, ali pa me ta ekstrakt ne mara. V glavnem še vedno je vse rdeče, suho, se lušči in boli pri dojenju. Očitno bo treba k zdravniku po kakšen ornk ruker, da se vsaj zdaj zadeva umiri. poln kufer je imam.

Da ne bom samo jamrala: vreme je krasno, zato sva s Karlo skoz zunaj. Pri nas imamo zdaj čudovit pogled na naše mini morje (Cerkniško jezero) in temu primerno število izgubljenih turistov.

Novice o malčici: nič. Še vedno sedi na riti in se ne premakne. Malo se ucka naprej in nazaj, to je pa tudi vse.

Eh, bolš, da zaključim, ker nisem prav pozitivno naravnana danes.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
26.2.2014 10:39:54   
ursonok
Ojla,

dober dan. Mi smo spali celo noč. Seveda ne morem reči, da sem naspana - prepozno sem šla spat, pa še ful sem pojedla zvečer (če tečem, imam ogrooomen apetit). Zadnje dni nasploh dobro spimo. Ok, včeraj se je Aurorita zbudila ob 3h za jest, sicer pa že tri dni vsi trije lepo pančkajo. Oh, da bi trajalo ...

Saša
user posted image za odvajanje od (nočnega?) dojenja. Pa seveda pohvala za moža. Itak je znano, da je bolje, če se ponoči očki ukvarjajo z otroki. Njim gre lažje, otroci se hitreje pomirijo. Mamica ima pa joško ali ... pa je preprosto mamica in ji je treba malo težiti user posted image
Se pri vas Lara sploh še kdaj ponoči zbudi? Ali kar konstantno spi 100%? Nikoli nič ne jamraš glede tega ...
Držim pesti za nuhalno, povej, kako bo.

Sover,
ja, zveniš malo zagrenjeno. Verjamem, da so glive hudič. Dieta je najbolj učinkovita, a dejstvo je, da učinek ne pride tako hitro, kot bi mi radi. Če si jih boš "zdravila" z antimikotiki in brez diete, se ti bodo vrnile, 100%. Če že greš po kakšno hudo kemijo, vseeno vztrajaj z dieto.
Kako pa je Karla in njene oči?

Jaz zadnje dni obupavam. Časa ni NIČ, tudi ko so otroci v vrtcih, je treba vmes skuhati, ker se bodo vrnili lačni in bo dretje. Stanovanje je skoz svinjsko da te kap, zadnjič je šla Agata v vrtec s strgano majico (je bila že na kupu za v smeti, a jo je očitno nekdo (od otrok) privlekel nazaj). In seveda smo opazili šele, ko se je vrnila domov user posted image Včeraj peljem Abela v vrtec, ko mu tam slečem jopco, pa opazim, da ima puloverček svinjski - oranžen madež, ki se ni spral. In seveda doma nismo opazili user posted image Jaz ne vem, kaj si ljudje mislijo o nas ... A enostavno ne vem, kaj naj. Pustim vse, tj. službo, in se 24/7 ukvarjam samo z družino in otroki? Tj. perem, sortiram, pregledujem, pospravljam, kuham, likam?! Ni šans. Pa še bedo bomo tolkli, služit je treba. user posted image

Da ne omenjam financ. Dobili račun za plin (za dva meseca - user posted image user posted image ). Tu je namreč ogrevanje na plin. Itak ogrevamo samo kabinet, pa včasih salon. In NIČ drugega, nobene otroške sobe ali spalnice ali kopalnice. Mene itak skoz zebe. user posted image
Pa taveliki so se strgale superge, smo morali včeraj kupiti nove, pa 5 eur za obisk gledališča v vrtcu, pa 10 eur za obisk Znanstvenega parka, pa hrana, pa kolesa, pa oblačila ... Ne vem, ne vem. Ni konca. Obup!!! Kako živijo ljudje, ki so brez dela?! user posted image

Aja, a sem povedala, da je Aurorka začela sama sedati? Se posede iz položaja na trebuhu. Najprej na bok, potem se pa z roko odrine od tal in že čiča user posted image Ne morem verjet - to je že tretji otrok, a si vseeno kar vesel, ko to vidiš user posted image

Grašek
pozdravljena,
pogledala tvojo stran, res je lepa, predvsem pa prijetna! Si jo sama zasnovala? Pa Jasmino imaš na slikah user posted image Je kaj zanimanja? BO to zdaj tvoj biznis 100% ali bolj ob redni službi?

Še včerajšnja dogodivščina:
v avtu Agata vpraša, kaj bomo z avtosedežem od Aurorke, ko ga bo prerasla. Jaz: ga bomo komu dali ali prodali za 10 eur, če ga bo kdo hotel. In ona: zakaj? Ja zato, ker bo premajhen za vas, ker je za dojenčke. Ona: mamica, a bomo imeli še kakšnega dojenčka? Jaz (odločno): NE. Ona: ampak jaz bi jih še imela!
user posted image
Smo ji skušali razložiti, naj še malo (=veliko) počaka, pa jih bo lahko imela sama.

Nič, grem delat, sem začela prevajati novo knjigo. Se je kar težko spet "uvesti" v pravo delo - zdaj sem skoraj en mesec brala španske romane, je pasalo nekaj tednov živeti v fikcijskem svetu. Aja, pa uspelo mi je oddati vlogo za neko štipendijo. Uf, to bi bilo fino ...

Nič, pridne bodite, pri nas je vreme ok.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
26.2.2014 12:10:15   
Zlataladja
Živjo punce,

že 100 let se nisem javila, zadnje čase sem začela malo delati, pa spanje se nam je totalno poslabšalo, mali je ratal hiperaktiven ... skratka ful imam izgovorov, da se ne spravim nič napisat, čeprav vas redno berem :)

Saša čestitke!

Sover: user posted image za nečakinjo, upam, da bo bodoči nečak zdrav in da bo tudi s punčko čim boljše v okviru danih možnosti. Kar se glivic tiče: jaz sem med nosečnostjo uporabljala Octenisept, pa mi jih je pozdravilo (sicer vaginalne). Ampak drugače piše gor, da je tudi za na kožo in da je primerno tudi za doječe matere, oskrbo novorojenčkovih popkov ipd. Kupit se da v lekarni brez recepta, mislim, da stane kakih 5 eur. Mogoče lahko s tem poskusiš, če ti je dieta prenaporna.

Ursonok: jaz se v bistvu ves čas sprašujem, kako tebi znese imeti tri otroke, s prevajanjem dovolj zaslužiti za preživetje, in se še redno oglašati na forumu. Vsa čast! Jaz sem imela prejšnji teden za naredit en malo daljši prevod in se mi je skoraj zmešalo, kljub temu, da mi je mama vsak dan za par ur prišla pazit otroka (pa imam samo enega!). In z mojo prevajalsko plačo bi se nam slabo pisalo, tudi pri nas M bistveno več zasluži. Drugače pa je po mojem neko normalno stanje, da so otroci ves čas malo umazani in kdaj tudi strgani, ne verjamem, da so od drugih staršev mulčki vedno zakmašno oblečeni in čisti, tako da si verjetno nič slabega ne mislijo o vas :)

Gibanje: naš mali se je tudi naučil sam usedat in je čisto navdušen nad to novo sposobnostjo. Skoz poskuša plezat na neko pohištvo, občasno se kam butne in potem je jok. Tudi pri plazenju je zdaj osvojil tam nekje do tretje prestave, po mojem bo kmalu že prišel do pete ... moramo še dodatno zavarovat vse "nevarne" predele stanovanja.

Kot že rečeno, se nam je tudi spanje ful poslabšalo, odkar smo uvedli gosto hrano, zdaj se zbuja v kar enih vzorcih, malo se držim nasvetov od Elizabeth Bentley, ampak ne bi rekla, da kaj dosti pomaga. Bedno je, ker sem se prej razvadila, saj je spal brez problema cele noči, zdaj se pa zbuja kot novorojenček, več kot 4 ure v kosu noče odspat.

Vreme je pa super :)

Grem zdaj zamenjat pleničko in na sprehod, lepo se imejte!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
26.2.2014 13:32:35   
Saša33
Pri nas kosilo, mladina spi.

Dopoldan je bila zanimiva izkušnja. Ključ sem zaklenila v avto. Komedije cele. Mladina je bila tako zmatrana, da sem jih samo v postle prenesla in še sedaj spijo.

Vmes sem odtekla svoj krog, se stuširala. Sedaj pa jem pol kg motovilca. Mislim,da bi se lahko spravila tudi regrat nabrat. Olive, sir, semena. Pa popečena malancana in koromač. Njami

Solate bi lahko non stop jedla.

Ursonok: Mislim, da takega otroka kot je Lara težko najdem. Spi 10-12h v kosu. Ne zbudi jo nič. Edino ker je sedaj problem ker gre zgodaj spat, hoče sama spat in jo ne prepričaš. se zbudi pa res sedaj okoli 6h. Ponoči se zbudi mogoče 1x na teden okoli 3h. Se vležeš k njej za 5 min in to je to. Res zelo malo dela z njo. Edino ker hoče da vse mami. To bo imela malo krize ko bo šla v vrtec.
Drugače super za Aurorko, da se vsede. Pri nas rine na stol, se vzpenja. Noro.

Mi imamo jutri sistematskega. Pregled krvi in urina. Bomo vidli kok se bo dru.

no tamali se je zbudu
pa pa

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
26.2.2014 13:38:56   
Barbapapa77
Pozdravček,

Midve z Manco sva imeli danes pregled pri 9. mesecih. Vse ok, velika 72cm, težka 8820g. Glede razvoja ok, plosknila je z rokicami, pa če samostojno sedi, pa malo se je pokobacala... Posede se še ne sama, na noge se tudi ne postavlja - ampak je rekla, da naj se pač čim več plazi in da bo potem hitreje na nogah user posted image moja zdravnica je zakon - ne komplicira, ampak površna pa tudi ni. Se zdaj raje vozim 20 km do zdravnika, kot da bi jo menjala...

Ursonok sej to, morala bi biti čist srečna in na spidu - sem bila, dokler je bila selitvena in čistilna akcija. Zdaj ko se je zadeva vrnila v neke normalne tire, pa imam spet čas za negativne misli... no, manj kot prej, to je že res, kdaj pa kdaj pa še vseeno pridejo. Kar se pa forme in gibanja tiče, je pa res - samo brcnit se bom morala v rit. Kdaj? Ne vem user posted image
Kolk pa mate račun za plin? Pri nas je 200 eur na mesec, komej čakam pomlad user posted image

avtosedeži mi imamo Römer - oba, tistega od 9-18kg in zdaj večjega, do 36 kg. Prvi se še poleže malo, ta tavečji pa ne več. No, zdaj ima za krajše vožnje tudi že jahača, ampak za daljše pa kar še sedež, se mi zdi veliko varnejši. Pa oba imata isofix. Se pa to res ful splača naročit iz Nemčije, ker je s poštnino vred vsaj 30% ceneje kot v Babycentru ali kjerkoli drugje v Sloveniji, tudi če je v akciji...Jaz sem vse tako naročila, od vozička do sedežev, vse je bilo vsaj 30% ceneje...

Korzika zelo, zelo lepa user posted image Takoj bi šla, če bi nam dopuščale finance. Sva bila 3 tedne, daljnega leta 2000 (sem šla prav v album s slikami pogledat, jao kolk deleč nazaj je že touser posted image ). Meni je bila super kombinacija morja, lepega sredozemskega in gora v osrčju otoka. Kopanje je možno poleti tudi v rekah, ljudje so bili do nas prijazni,gužve takrat še ne pretirane, cene - malo višje kot pri nas, ampak to je reš že daleč nazaj... Edino midva sva zmagala, ker ne znava nič francosko in se potem res malo težje pogovarjaš, ampak zmeniš se pa vseeno čisto vse...

finance in stroški pri nas je tud nemogoče veliko nekih izdatkov - že sproti nekej veliko porabimo, pol pa še čevlji za otroke (ti so dragi za znoret), pa obleke, pa zavarovanje, pa mah ne vem kaj še sploh - vsak mesec si rečem - no mogoče bo pa ta mesec kaj ostalo - pol se pa že nekej najde, da nam vedno glih za glih zneseuser posted image Mož pravi, da nimam kej jamrat, dokler znese user posted image

sover te zelo razumem. Nimam sicer glivic, imam pa neke trdovratne lišaje predvsem okoli oči in zdaj po novem še po nogah od kolen navzdol. To sem imela že pred Manco, v nosečnosti je bilo dobro, zdaj pa spet. Zgledam grozno, kakšen dan bolje, kakšen dan slabše. NOBENA krema ne pomaga, hrana pa tudi ni sprožilec, ker se pojavljajo čisto na "random". niti nisem prepričana, da je kaka alergija, malo pa vseeno sumim hormone, ker se med mestruacijo poslabša. Sem bila pri dermatologu, je rekla, da je to neki dermatitis, ki se ga zelo težko pozdravi - bejž bejž no, a res?user posted image Zdej imam spet napotnico, pa se še nisem naročila, ker sploh ne vem, če ima smisel... Sem nekako mnenja, da bodo izginili sami od sebe, tako kot so se pojavili, samo kdaj, pa ne vem...pa če bom zdržala do takrat tudi ne vem...

no, grem - časa mi tudi skoz zmanjkuje, pol pa še tukaj gor visim namesto da bi kaj pametnega počela user posted image

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
26.2.2014 13:52:57   
ursonok
Saša,
si mi lušte naredila s tem motovilcem in olivami user posted image user posted image user posted image

Zlataladja
ja, če bi bila samohranilka, mi ne bi zneslo user posted image Tako sva pa dva, in pač furamo nekako. Moj je sp in tudi prevaja, ampak za neko firmo, ima kao redno plačo in vsak dan naj bi delal 8 ur, od 9h do 17h. Tako da to je super. (Delo sicer dolgočasno - veropski dopisi itd.) No, danes je dbil oceno dela za preteklo leto - in so ga "nahrulili", da premalo dela (kar je res). Če je treba razvažati otroke, ti so v vrtcu samo 7 uric (on naj bi delal 8), potem je treba vmes še v trgovino kdaj pa kakšno birokracijo uredit. Pa še kaj dodatnega prevest (izven službe). Pa kdaj se mu ne da delat. Pa kdaj se mora ukvarjati z ženo user posted image
No, mene sicer kar ok plačajo (če gre zadeva na razpis preko JAK; je določen znesek na AP), ampak je zdaj, v krizi, problem, ker ni dovolj projektov. Idealno bi bilo 2-3 srednjeobsežne knjige na leto.
Sicer delam na tem, da bom prevajala literaturo in filozofijo iz več jezikov, tako da bo tudi več dela. Bomo videli, na področju literature je kar gužva in veliko uveljavljenih prevajalcev, pri filozofiji in teoriji je pa precej manevrskega prostora, kar mi je všeč. To je pač težje, se je treba spoznati na zadeve, veliko študirati, to se pa folku ne da. user posted image
Kaj pa ti prevajaš? Imaš sp? Jaz imam status književne prevajalke, prispevke mi plačuje država. Pa normirane stroške imam, tako da to je kar ok. Pa še tu in tam se lahko za kakšno štipendijo prijavim - zdaj sem se prvič, a se seveda bojim, da je ne bom dobila, ker podelijo največ tri user posted image

Peeby
ja, hodila sem na Šubo (gimnazija). In so tisto leto prepovedali maturance v okviru šole. Tako da se nas je kakih 7-8 sošolcev privat zmenilo in smo šli. Ampak so vsi hoteli Grčijo user posted image Na Korziko bo treba očitno enkrat z družino user posted image

Barbapapa
300 evrov za dva meseca. Ma za nas je to celo bogastvo.
Najbolj se nam pa poznajo letalske karte do Slovenije. Sicer kdaj kaj prispevajo dedki (recimo za otroke ali zase plačajo oni), a vseeno. Vsakih par mesecev par sto verov. Če sešteješ, so to konkretne počitnice enkrat na leto user posted image A pač, sami smo si krivi, a ne.

Pri nas ful sonček, bova šli z Aurorko na en dolg sprehod, ostali pa na muziko.

Neposredna povezava do sporočila: 1995
26.2.2014 21:05:43   
Peeby
Na hitro. Mali je čez dan prava tečkica zadnje dva dni. Noče spat oziroma še manj kot ponavadi. Potem pa neprespan težači naokoli. Danes sem ga k sreči oddala k svojim staršem, če ne bi ga imela že poln kufer.
Včeraj sem tudi zvedela, da se moja najboljša prijateljica seli za 3 mesece na Portugalsko. Imam mešane občutke - sem FUL vesela zanjo, ker je dobila delo user posted image , a hkrati sem žalostna, ker bodo te trije meseci brez nje težki user posted image .

saša in barbapapa: hvala za namige za sedeže! Da se poleži je dobra informacija, sploh nisem pomislila na to. In da se kupi v Nemčiji tudi, bomo kaj prišparali.

ursonok: te prevajalske vode so pa res pestre. Nisem si znala predstavljat, koliko "moraš" prevesti, da lahko npr preživiš. In dobra si za filozofijo in teorijo, da prevajaš in ti je v veselje ravno to. Čeprav slovenski prevodi, ajoj. Ko sem še jaz študirala (pa niti ni toliko časa nazaj) - sicer ne filozofijo - je bilo itak večina naše "teorije" oziroma gradiva itak v tujih jezikih. Vse kar pa bilo prevedeno pa škoda besed, terminologija v podnu, večina samo slabo poslovenjene (nevem kako se to strokovno reče, pač vzameš angleško ali drugo tujo besedo in jo samo po slovensko napišeš user posted image ). Karte pa ja. Nanesejo na leto precejšen kupček, midva sva do sedaj po dvakrat letno hodila (kdaj z avio, kdaj z avtom), ampak zdaj mislim, da bomo še večkrat.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
27.2.2014 11:51:39   
ursonok
Ojla,

kje ste stare in malo manj stare bajte! user posted image
user posted image

Mi smo spali user posted image Aurora je komirala, smo jo zjutraj malo čez 8h komaj zbudili. Jo je bilo treba nahranit, preoblečt in namazati - imajo pusta danes. Je tigrček user posted image Abelček pa mornarček. Agatka bo pa šele naslednji teden. Tu si vsak vrtec zmisli nekaj svojega (glede datuma).

Sem Abela peljala v vrtec, potem pa nadaljevala s tekom - na Alhambro! In nazaj. Sem pa jezna - se mi je vmes Endomondo izklopil (očitno sem nekaj pritiskala, ko sem enkrat nekaj gledala). user posted image Tako da zdaj ne vem, koliko sem pretekla. Trajalo je uro in 15 minut, verjetno je bilo okoli 13-15km. Tale Granada je res majhna.

Je bil pa totalen užitek: sonček, ravno prav sveže (7 stopinj, na sončku več). Skozi center sem tekla po stranskih uličicah: ljudje hitijo na delo, nekateri sprehajajo pse, tretji pijejo kavice v barčkih. Diši po kavi, po kruhu, po sadju ... Čisto te prežame ta duh, nekaj neverjetnega. Mesto zjutraj. Na poti do Alhambre sem tekla še mimo tamkajšnjega hotela, po gozdičku - srečača nekaj upokojenih turistov, ki so se zjutraj sprehajali in vdihavali svež zrak. Pa potem skozi arabski del nazaj. Ma super. user posted image

Zdaj sem ravnopojedla zajtrk - ržen kruh z avokadom in tofujem in grilano cvetačo, solata (zelena,paradižnik, koruzam, semena), pa polna skodelica Pu-Erha. user posted image

Pri nas je jutri praznik, pa v ponedeljek tudi. Tako da smo štiri dni doma. Bi bilo fino, če ne bi bil napovedan dež. Bomo šli malo v nacionalne parke/hribčke. Če bo pa dež, pa morda kakšno mesto pogledat. Kakšen terarij oziroma živalski vrtič. No, to jutri in v ponedeljek, za vikend imamo itak plavanje, tako da celodnevni izleti odpadejo.

Pa iz nosa nikomur več ne teče, tako da je tudi glede tega vse pod kontrolo.

Upam, da ste tudi drugi dobro spali. Oh, kako je to super. Čist drug svet user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
27.2.2014 12:53:14   
girl79
Čao punce,

Pri nas smo vsi zdravi user posted image user posted image Niti iz noska Filipu že ene 14 dni ne teče...upam da tako ostane..še vedno čakamo še drugi zobek in ga kar ni in ni....ponoči je velikokrat še vedno po eno uro pokonci...no danes za spremembo celo ni bil, ampak je čez dan spal vse skupaj manj kot eno uro...mogoče je to pomagalo...no se je pa zato kar veliko zbujal...ah bomo že enkrat spali...no saj lahko bi bilo še slabše user posted image

Peeby - marele - jaz imam Super Fit oz. baby wellt moon - 3-kolesnik...meni je super, naslonjalo se da dol poležat ko otrok zaspi, voziš ga lahko z eno roko, ker ima en ročaj (večina marel ima dva)...

Avtosedež - imamo Maxi Cosi Tobi- meni je predvsem všeč, ker ima take "stoječe" naramnice, kar pomeni da je otroka lažje dat noter, pa da se poležat in precej dolgo ga lahko imaš...naša je velika 110 cm in je bila do prejšnjega tedna noter....po varnostnih testih je med boljšimi, dober je tudi Romer King, edino mislim da ga otrok hitreje preraste...ga je imela prijateljica in je bil malemu že pri cca 100 cm premajhen... Smo ga pa kupili kar v BC, ko smo imeli akcijo...ni bil v tujini toliko cenejši da bi se ga splačalo od tam...

Sicer sem pa pridan...že 2 tedna telovadim...in sicer delam Focus T25....to je telovadba pri kateri vsak dan delaš samo 25 min, ob petkih imaš dvojno vadbo, soboto prosto in nedeljo stretching.....zaenkrat mi to odgovarja, ker običajno delam zvečer ko gresta otroka spat in se mi celo uro takrat nebi dalo telovadit...je pa precej intenzivno vse skupaj, tako da sem fino prešvicana.....

Ursonok - uh preteči 13 km je meni cela znanstvena fantastika....jaz sem bila vedno bolj za kratke proge....nekaj časa sem celo trenirala skok v daljino, pa malo tudi v višino in tek čez ovire....

Pa da se pohvalim....ta teden grem kar 2x ven user posted image user posted image Danes greva z mojim na en dogodek, jutri pa s prijateljicami na večerja+bowling user posted image user posted image Prideta tast in tašča čuvat otroke....

grašek - boga Luna....upam da je zdaj ok....kako pa izgleda koprivnica? Joj, mi imamo sicer kar srečo z zdravjem otrok, razen virozic in tastarejša enkrat angina in norice nismo imeli še nikoli nič drugega....upam da tako ostane

MIslim, da se mali zbuja, greva pojest kosilo, potem pa ven na sončka...user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
27.2.2014 13:07:26   
girl79
Peeby - sem ravno videla da ima BC ta teden spletno akcijo minus 30% na avtosedeže...se splača user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
27.2.2014 13:49:54   
filipinab
ojla!

Vas pridno berem kar s pomočjo telefona, pisat pa...ne pridem do račnalnika.
Sva z malim cele dneve zunaj, ker je tu na obali res lepo vreme, pa želim izkoristit vsak trenutek, dokler smo na tem koncu.
Moji dnevi potekajo v iskanju kuhinj, in vsega ostalega, kar se tiče hiše, še bolj pa cel cajt lovim Filipa, ki se dviguje ob vsem, kar doseže.
Spimo nič boljš in nič slabš, zbujanje še vedno...
Pridno je, rad opazuje, smeji se na polno in raziskuje. Zanimivi so vsi kabli, škatle, odkril je predale v kuhinji....
Povsod prileze za mano... pestro...
Te dni sem vsak dan oprla 3 stroje, jauuu, se je lepo sušilo. user posted image user posted image

jutri odhajamo na štajersko urejat hiško... Cene notranje opreme...da te lahk KAP user posted image

v torek smo 4 mamice s fantički vozičkale od Izole do Strunjana po Parenzani - čudovito, priporočam , če boste kdaj v teh obalnih koncih. Mal hribčkov, dolinc, predvsem pa skozi urejena pot.

Oba z M sva utrujena od vsega, pa se še niti dobro ni začelo...
nič, peljem malega malo ven, da izkoristimo tale sonček.

Bodite dobrouser posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?