Lethe
|
'čer. Kako ste? Evo, pri nas nič posebnega, na srečo, ker zadnje dni jih je toliko brez elektrike, vode itd., da je prav grozno. Nam je sicer v nedeljo zvečer zmanjkalo elektrike za kakšno uro in potem še v ponedeljek zjutraj, to je vse. V nedeljo smo potem pri naših zakurili v kaminu, skuhali kuhano vino, mami je že prej naredila flancate...je bil prav prijeten večer. In sveče po celi hiši - romantika Več dni mi pa ne bi bilo všeč... Mali človek noče spat, vsaj ne več ur v kosu Maksimalno 2 uri zdrži, ne pomaga ne nošenje ne steklenička (voda ali mleko), včasih niti dojenje. Nekaj noči je imela cele epizode kričanja, samo hoja je pomagala, čim sva se usedla ali jo poskušala položiti v posteljo, je začela vreščat. Tudi po 2 uri prestavljanja sem in tja to pomeni. Aja, pa jesti tudi noče, niti tistih 50-80ml. Sem vesela, če sploh odpre usta, potem mogoče poje nekaj žličk in to je vse. Danes je dopoldne menda celo pojedla kar nekaj kakija in banane, potem čez dan pa nič GH več. Kaj naj? Ponudim ji tudi čaj ali vodo, mlačno iz pipe, pa ji prav tako ne gre najbolje po grlu. Najraje pa pije iz kozarca. Zob še nima, niti jih ne tipam ali vidim... Sedi že kar lepo, če jo posedem, sama pa se še ne zna oz. je niti ne zanima kaj dosti, enostavno nima časa, ker se plazi naokrog. Ves čas gledam pod noge, ker je v trenutku zraven. Se pa zelo lepo postavi na vse 4 in je samo vprašanje časa, da bo kobacala. Saj poskuša, a ji premik naprej enostavno ne gre. No, iz tega položaja se pravzaprav potem tudi delno usede preko boka (raztegnjena varianta), a gre večinoma kar nazaj na trebuh in šiba dalje. Če sedim na tleh, se tudi name opre in dvigne na kolena, da je čisto pokončna, isto dela ob drugih primernih oporah. Pa prepleza me, hoče se tudi že postavljat na noge/nekako se odriva, a ji ne gre. Ena je omenila čebljanje: pri nas je isto, zdaj kakšen teden je vse skupaj postalo podobno zlogom, razni da-da-da, ba-ba-ba, bla-bla, ma-ma itd. Full posrečeno, imaš občutek, da se hoče resno pogovarjat Ven gremo vsak dan, edino gledamo, da ne takrat, ko je full vlažno. Ta zrak res ni dober za dihala. Še najbolje je ponavadi pozno dopoldne oz. zgodaj popoldne. V soboto je imela zjutraj rahlo vročino (37,4), ki je čez dan še vztrajala, zvečer pa je ni bilo več. Sem potem ugotovila, da se je morala ponoči pregreti (itak jokala vsako uro), ker sem jo oblekla več kot ponavadi. No, samo namesto navadne bombažne pižame sem jo oblekla v plišasto...ostalo enako. Ponavadi je potem spodaj nič ne oblečem, če jo dam v debelejšo, tokrat sem pa pozabila... Važno, da ni bilo kaj drugega, hujšega, še tega se mi manjka. Koliko imate ve oblečene in pokrite ponoči? In pri koliko stopinjah, seveda. Mi imamo v spalnici 19 - 20 stopinj, proti jutri še malo hladneje, potem pa začne CK delat. Danes so spet naši M-ji na rekreaciji, kajne? Sem zadnjič opazila, da imajo isti termin Nič, dovolj z moje strani. Uživajte, pozdravite se in pišite...
|