|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
27.1.2014 14:03:07   
mamica deklicam
IZVIRNO SPOROČILO: darja_mark

U Katte če se je/bo prijelo boš mela pa kar pestro, tako malo razliko med 1. in 2. Pa saj mogoče še boljše, daš vse naenkrat čez pa maš pol mir ane :)

kaj naj pa tiste rečejo, ki naenkrat rodijo 2 ali pa celo 3?user posted image user posted image

če se le da, moajo otroci rasti skupaj. Da ni prevelike razlike. Saj so trenja in prepiri, a so tudi dnevi, ko se lepo zastopijo in skupaj igrajo

(odgovor članu darja_mark)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
   RE: Bodoče nosečkerdneh zaostanka nekaj kaze....
27.1.2014 14:12:47   
*tedy*
Hvala za lepe želje. Je vsak dan boljše, danes sem jo kar v šolo peljala, malo so ji sošolke pomagale, učiteljici sem pa itak razložila kako in kja in naj pokličejo če bo kaj narobe. Sicer je pa 9 razred inni fajn če preveč manjka , hitro veliko zamudi tako da tam vsaj posluša snovi in je potem lažje se doma učiti.
Je bila v petek na bioresonanci in ji je pokazalo zelo povišano koncentracijo za borelijo in za kandido in po mojem je mnenju je res lahko tole vse skupaj borelija, saj se lahko tudi potuhne in šele čez nekaj časa izbruhne. No bomo videli kako bo naprej. V čet.imava še pregled na nevrologiji pri predstojniku pa da vidimo kaj bo on rekel.

Sicer pa je moja M mimo in sedaj veselo user posted image pa upam, da nama ta mesec res uspeuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2252
27.1.2014 18:21:12   
savanah
punce hvala za vse informacije. ampak jaz ko sem klicala mi je po telefonu že sestra (tam na "informacijah" kjer mi je potem dala direktno številko) rekla da delajo samo do 12.30h. in tudi če pokličem po tej uri sploh ne zvoniuser posted image user posted image . mogoče kaj na novo? ali pa imam jaz narobno številkouser posted image , kar pri meni nebi bilo nič čudnegauser posted image user posted image

tedy, upam da je tvoja punčka že bolje. sem kar priletela na forum, brez da bi brala za nazaj, kot da imam sama največ težavuser posted image . naj princeska čimprej okrevauser posted image user posted image

tara9, a še dva cikla klomifena imaš?? kako kaj počutje med O? so te kaj še spremljali? no upam da ti bo klomifen pomagal, ker je res že čas da gremo počasi na drug forumuser posted image

ela23, a trebušček raste? kako se počutiš??

kje je Bluegirl? a pride še kaj pogledat bivše sotrpinkeuser posted image user posted image

tiste ki pričakujete + v naslednjih dneh, močno stiskam pestke

joj pozabila sem že kako se je fino razpisat na tem forumuuser posted image user posted image

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
27.1.2014 19:59:57   
Tara9
Čer user posted image ,

joj tedy jaz sem ob vsej tej moji zmešnjavi in zamujanju user posted image pozabila komentirat, da tudi jaz stiskam pestke, da se hčerkica čim prej pozdravi. Vidim, da pišeš da je bolje, sem prav vesela. Seveda stiskam pestke tudi za uspešen mesec ljubezni user posted image .

Savanah ja jaz sem samo še 2 cikla na Klomifenu, sem ta krog prvič reagirala nanj user posted image , mi 1 tabletka ni zadostovala. Me pa zdaj G redno spremlja, sem vsaj 2x na cikel pri njej. Je kar stresno, ko točno na dan veš kdaj je O, sva z dragim malo pozabila na spontanost. Bom probala ta mesec drugače postopat. Imava samo še 2 poizkusa, ker sva vmes opravila tudi spermiogram, ki je super, tako da če ne rata v 3 krogih me čakajo nadaljnje preizkave, najbrž pregled hormonov in hsg. Vsaj premika se, se tolažim na ta način. Upam, da prideš kmalu na vrsto in da bo trud poplačan kot se spodobi user posted image .

bluegirl se nam včasih javi, je priznala, da nas pogreša, tako kot mi njo user posted image . Upam, da bo kmalu še kaj poročala kako trebušček raste.

Punce komaj že čakam, da katera plusek nalula, se mi zdi, da je že kar nekaj časa zatišje tukaj user posted image .

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
27.1.2014 20:59:29   
Cikacaka
Ok nisem verna..ampak ljubi bog a lahko ze enkrat dobim to M...prosiiiiiiimmmm...ker se mi meša in zmešana nisem za prenašat..vprašaj mojega boš videl da je res user posted image

Vse lepo pozdravljam in grem nazaj tulit v blazino :-D

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
27.1.2014 21:02:03   
Cikacaka
In seveda Tedi vesela za vsaj malo pozitivnega glede tvoje hcerkice user posted image

(odgovor članu Cikacaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
27.1.2014 21:33:48   
*misi*

IZVIRNO SPOROČILO: Cikacaka

Ok nisem verna..ampak ljubi bog a lahko ze enkrat dobim to M...prosiiiiiiimmmm...ker se mi meša in zmešana nisem za prenašat..vprašaj mojega boš videl da je res user posted image

Se ti pridruzujem ob tej zelji, ker ze norim par dni user posted image

(odgovor članu Cikacaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
27.1.2014 21:57:45   
Wishes
Malo za nasmejat :D
Stopnje ko SPET dobiš menstruacijo
http://imgur.com/a/48jc3

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 27.1.2014 22:19:24 >

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
27.1.2014 22:24:18   
Cikacaka
Hehehe stupid non-fertile body :))) eh babe moje..bo ko bo če bo..:) lepo spite..:)

(odgovor članu Wishes)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
28.1.2014 6:58:27   
*misi*
Jutrooo...v bistvu sem pa nisem vesela...moja user posted image je prisla pol urce nazaj..Ponoci sem dobila take krce da nisem spala NIC. Potem me je ze skrbelo,da ni kaj narobe z mano slucajno, no cikacaka moja zelja je bila uslisana user posted image hehe

(odgovor članu Cikacaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
28.1.2014 9:44:04   
savanah
jutro punce
tara9 super, sem vesela da se tudi pri tebi premika. dragi pa je sigurno ponosen na odličen spermiogramuser posted image user posted image . moj se pa tako boji, kaj bouser posted image user posted image . nevem zakaj, ampak odkar sva dobila napotnico se tako trudi, user posted image vsak danuser posted image user posted image . mislim da se najbolj boji da njegovi plavalčki nebi bili okuser posted image . pa še omenila sem mu, da mu bodo malo prešlatali modauser posted image user posted image . PRETIRAVAuser posted image

na kateri temi pa je Bluegirl, da ji grem malo sledituser posted image

no je pa res čas da katera nalula že kakšen plusekuser posted image . močno močno navijam za vse!

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
28.1.2014 10:07:31   
mamica deklicam
Dobro jutro.

Pri nas še kar sneži user posted image user posted image user posted image

No, moj dan D se bližauser posted image user posted image , jutri se grem vse zmenit, v ponedeljek začnem še s praktičnim uvajanjem. Upam, da mi bo šlo, me je kar malo strah, da mi to delo ne bo ležalo, ker je čisto mimo od tistega, kar sem študiralauser posted image user posted image . Je pa vseeno bolje kot doma sedeti in čakati, da se bo v naši preljubi državici kaj premaknilo. Služb v mojem poklicu ni ali pa se kakšna najde čisto na drugem koncu države.

Moj pravi, da bova kljub temu delala še na enem škratu.

A še katera gleda nadaljevanko Igra prestolov na kanalu A? Jaz sem doma obrazložila, da od ponedeljka do četrtka ob 22h je TV moja user posted image user posted image user posted image . Sem prebrala vse knjige, ki so izšle. Tako vsaj vem, zakaj se gre, ker so morali veliko rezati ven, drugače bi nadaljevanka postala doooooooooooooolga kot Dinastija. user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
28.1.2014 10:11:23   
Wishes
Jaz sem ravno zadnjič zdownloadala vse.... in jih dobesedno "pojedla" v malo več kot enem tednu (saj me je malo sram :) ). Zdaj se bom pa še knjige spravila brat.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
28.1.2014 10:28:49   
Tara9
Jutro,

savanah pri nama sem se jaz bolj bala spermiograma kot moj dragi, ki je opravil res brzinsko, potem pa še Reševe pohvale, da boljšega ne bi mogla dobit user posted image  in si lahko misliš do kam je zrastel njegov ego user posted image . Povej dragemu da je zanimiva izkušnja, midva sva se tisti dan tako nasmejala, da se še zdaj smejiva na ta račun. Bosta vsaj vedela na čem sta, važno da se zadeve premikajo, za vse se najde rešitev. Midva imava zaradi njegovega dobrega izvida samo 2 cikla fore, ker je rekla, da če ne uspe v teh idealnih razmerah, potem bo bolje, da pregledamo še kaj drugega. vseeno upam, da ne bo potrebe in tudi vama želim isto user posted image .

Bluegirl je pa julijka, če se ne motim. Ne vem koliko je še aktivna, ker so se baje na fb preselile, če sem si prav zapomnila user posted image .

MD super za službo, močno močno močno ti privoščim, da ti bo delo všeč user posted image .

(odgovor članu Wishes)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
28.1.2014 10:50:49   
Bluegirl
Kaj zdaj to slišim, da se me na enem forumu obrekuje user posted image user posted image

Oh, drage moje, jaz vas tako pogrešam. Vas kar pridno berem, komentiram malo manj, ko pa sem videla, da se govori o meni, sem pa rekla, da je skrajni čas, da se javimuser posted image Čeprav sem v službi zasuta z delom, a pet minut foruma ne bo ničemur in nikomur škodilouser posted image Kje naj začnem?

savanah, super, da si se oglasila, sem se že večkrat spraševala, kje siuser posted image Te je lepo brati ... Srečno na preiskavahuser posted image user posted image

mamica deklicam, user posted image za službo!!user posted image Poročaj, kako bo. Upam, da ti bo všečuser posted image Game of thrones sva pa z mojim že tudi pogledala in to v zelo kratkem času. Sedaj čakam na april (se mi zdi?), ko pride nova sezona.

Tara9, naj bo eden od naslednjih dveh ciklov uspešen, no, ti tako privoščim. Saj vsem, a se kar nočete poslovit od tega forumauser posted image

tedy, da bodo le otroci zdravi, pa čim prej na poti še edenuser posted image

Cikacaka, Wishes, tudi vaju je lepo bratuser posted image Seveda mislim na vse in nestrpno pričakujem lepe novičkeuser posted image

Saj vem, da sem 100 stvari pozabila, a to je to, kar se spomnim. Na Julijkah 2014 nismo ravno aktivne, debata se je preselila na fb, kjer komaj sledim, o čem vse tečejo pogovori. Pa tukaj je bilo tako luštno, smo bile ena taka luštna mini skupincauser posted image No, saj se ne pritožujem, da sem v takšnem stanju kot sem, a vseenouser posted image Se res vsak dan bolj zavedam, kakšno srečo sva imela, da je bila tako težko pričakovana ovulacija tudi uspešna. Včasih še ne dojamem? Drugače pa sem bolje, slabosti so manjše, sem pa še vedno utrujena, dajejo me glavoboli in 100 drugih težav, s katerimi vam ne bom morilauser posted image Sem v 17. tednu, trebušček počaaaasi kuka ven, zaenkrat vse ok, naj tako ostane, pa bom srečnauser posted image Kje pa so kaj naše nosečke? Lili25? Dolgo se že ni oglasila ...

Upam, da ste se razveselile snega. Če je zima, naj bo zimauser posted image Nič, moram naprej delat. Se še sigurno kaj oglasim, kar pridno čvekajte, da bo kaj čtiva za bratuser posted image

Objemčke in poljubčke ...

Bluegirl

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
28.1.2014 12:12:54   
savanah
Bluegirl lepo da si se oglasilauser posted image . joj že 17. teden?? kako lepo. vesela sem zate res. ti si pila ašičev čaj kajne? tudi jaz sem ga začela in sem se takoj nate spomnilauser posted image user posted image . pa pobožaj trebušček v mojem imenuuser posted image

tara9 haha, si kar predstavljam kako ponosen je bil tvoj dragiuser posted image . saj sem mu rekla da bom šla z njim, pa je rekel da mu ne bom čisto nič pomagalauser posted image , ker ve kako mi bo smešnouser posted image . je rekel da sploh neve kako mu bo uspelo, zakaj tega ne more opraviti domauser posted image . jaz verjamem da ti bo klomifen pomagal, MORA! glede spolnosti in načrtovanja le teuser posted image , midva imava kar nekako v glavi (predvsem dragiuser posted image ) da je fino če na vsake dva dni, pa moram priznati da nama je kar finouser posted image . prej pa sem mu samo težila okoli O, pa je bil res napet, tako kot bi se z muko spravljal v to. zdaj pa ko je obratno...ko on želi vsak dan, se pa jaz ne pritožujemuser posted image . očitno se res želi izogniti spermiogramuuser posted image .

no in katera naslednja nalula plusek?

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
28.1.2014 13:45:08   
kavbojka
Wishes haha dobra, bom se spomnila pogledat ce/ko pride spet M

misi si le docakala user posted image . te cist razumem, da si po eni strani vesela da se je koncala agonija cakanja

kateri caj to pijete? jaz sem zdaj nabavila plahtico in rman. Imam eno carovnisko kolegico, s katero sva naredile plan user posted image

kako poteka to s klomifenom? vam ga predpisejo ce ni O ali ga dobis kot enega od prvih ukrepov po daljsih neuspehih?

mi2 sva sedaj dala 7. neuspesni ciklus cez (1x ali 2x sva zamudila O ce stejem do 2 dni prezivetja plavalcev). sva pa ze pred parimi leti poskusala cca 9 ciklusov neuspesno. lani nama je uspelo v cca 2. poskusu, ki se je zalostno koncal.

bom vesela ce/ko bova imela enega. drugega bom pa jemala kot blazev zegen. sicer bi imela 3, ampak mislim da realno ni mozno. se par let nazaj sva planirala samo enega. kako se stvari obrnejo ko se enkrat zacnes spopadati z neuspesnimi poskusi in lovljenjem casa...

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
28.1.2014 14:34:04   
ančiča
savanaah kar osebno se naroči,ja prvič kr traja pol gre pa hitro ko si enkrat notri.a moreta oba na pregled.

Neposredna povezava do sporočila: 2268
28.1.2014 14:54:06   
Tara9
Bluegirl kako lepo te je brati, me vsakič na novo razveseliš. Sem tako vesela zate in za tvojo pikico. Naj še naprej pridno raste. Se mi zdi, da gre tko hitro. In javi se še kaj user posted image .

Savanah sem prepričana da bo dragi opravil brez težav. Kaj ne sme s sabo prinest, mora ravno tam "opravljati"? Se mi zdi, da pri Rešu lahko prineseš v posebnem lončku user posted image , najbrž ni vsepovsod isto. Mojemu je uspelo neverjetno hitro, kljub smešnim razmeram (ga na wc pošljejo, pred wc- jem je bilo pa kar nekaj ljudi v čakalnici), sva umirala od smeha, ampak je šlo. Moj se je tolažil s tem, da ga itak noben ne pozna in da so vsi tam s podobnim razlogom user posted image .

kavbojka jaz sem klomifen dobila zaradi nerednih menstruacij (45-70 dni) in posledično malo lastnih ovulacij. Sem ga pa dobila praktično takoj, ko sva intenzivno začela, ker bi se drugače še bolj vleklo. Vleče pa se vseeno, saj bo to že 4. cikel, sem samo v enem reagirala, prej pa sva tudi nekaj ciklov poskušala, ne dolgo, ampak glede na dolžino mojega cikla bo zelo hitro 1 leto naokrog user posted image

(odgovor članu ančiča)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
28.1.2014 20:00:15   
_pika_
*misi*: Samo, da se je končno prikazala, da gresta v nov krog poskušanja, ki verjamem da bo uspešen.user posted image

savanah: No mojmu še mod niso prešlatal, je dal samo vzorecuser posted image , da so pogledal plavalčke. Naj ga ne bo strah ali sram. user posted image

mamica deklicam: Želim ti, da čim bolje štartaš v novi službi!!!user posted image

bluegirl: Lepo. Uživaj v user posted image .

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
29.1.2014 7:12:49   
*misi*
Jutrcek user posted image

Uuu ste ble pridne pa se razpisale user posted image
Ja, moja teckica mora nadoknadit zamujene dni in samo lije in lije....je bim moj kr mal zalosten ko sem mu povedala, da ta mesec ni bil uspesen. Ampak gre dalje, me ze sprasuje kdaj bom mela O heheh user posted image

mamica deklicam seveda ti bo dobro slo, noben se ni rodil pameten in vse se bos sproti naucila, zato kar pogumno user posted image

Bodte pridne, papa

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
29.1.2014 8:04:36   
savanah
hojla
pikauser posted image , meni je to ena povedala po tem ko sem malo prebrala po forumih. sem jo vprašala če ga res pretipajo pa je rekla dauser posted image user posted image user posted image user posted image . pa mislim da bi nežnemu spolu še pustil ampak kakšen moškiuser posted image user posted image . bo mogeluser posted image ...moja ginekologinja vedno reče, što se mora nije težkouser posted image . aja drugače sem pa po mailu poslala skenirano napotnico, pa so mi odgovorili da mora biti original napotnica, se pravi ali naj jo osebno prinesem ali pa pošlem po poštiuser posted image . se pravi tudi če bi klicala nebi bilo uredu? eh...

tara9user posted image user posted image sem si naju predstavljala tamuser posted image . pomoje bi naju kar domou poslali, da nisva resnauser posted image . a to gre kar na wc?? joj me že skrbi, moj je res sramežljivecuser posted image . bo sigurno zastoj naredil, ker bo pol ure notriuser posted image ( pa ne da je tako vzdržljivuser posted image user posted image ). fino bi pa bilo da bi jo lahko od doma prinesel, se bom pozanimala.

meni je rekla znanka da ko dobiva datum da je fino če imaš že napotnico za spermiogram kar s seboj že od osebnega zdravnika, da potem ne čakaš toliko? kako je s tem?

kavbojka, jaz sedaj pijem ašičev čaj za ženske. sem pa nekaj časa pila tudi krvomočnico, pa potem sem imela neko mešanico še iz tržnice (pa nevem kaj piše ker ne znam prebrat, je iz bosneuser posted image ). klomifen pa mi je dala, sploh nevem zakaj, verjetno zaradi dolgih ciklov, tako kot pri tari (tam do 50dni nekje so se mi gibali). ampak mi na žalost ni pomagal. sem ga pa jemala 4 mesece, in enkrat sem bila na kontroli pa je bilo vidno da O bo, sta zrasla dva folikla.

uh sem se razpisalauser posted image . tiste ki imater rade tapravo zimo, uživajte v sneguuser posted image , jaz sem že zaskrbljena, da ga bo velikouser posted image , ja nič lopato v roke pa gasauser posted image

(odgovor članu *misi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
29.1.2014 14:01:03   
kavbojka
Tara9 in savanah ne znam si predstavljat moje neucakanosti in nepotrpezljivosti ce bi imela vajine cikluse. meni se mesa ze pri mojih, normalno dolgih. verjetno pa pride z zavedanjem situacije tudi prilagajanje

ste me pa spomnile na mojega ko je sel na spermiogram do Resa. je komentiral, da so imeli eroticne revije s samini starimi, kosmatimi zenskami user posted image ne vem pa, ce ga je pretipal

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
29.1.2014 14:19:07   
Bluegirl
Da odgovorim eni od vas: ja, pila sem Ašičev čaj. Po mojem je tudi zaradi njega potem po dolgih 2 mesecih celo prišlo do ovulacijeuser posted image

mamica deklicam, kako je v službi? Nestrpno čakam poročilouser posted image

Pridne bodite, se beremouser posted image

Bluegirl

(odgovor članu kavbojka)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
29.1.2014 15:42:38   
Tara9
Ojla babe,

končno imam malo časa, da sem vas prebrala user posted image .

Kabojka, ja sej meni se meša od mojih ciklov, je kar naporno, nikoli ne vem kdaj bo O, če sploh bo in niti kdaj naj bi jo pričakovala oziroma ne pričakovala. Sem naredila že ogromno testov zaradi tega user posted image , še preden sva sploh načrtovala, ker sem vedno znova mislila, da je ni zaradi nosečnosti. Zato sem takoj pristala na klomifenu in tudi takoj bom šla naprej, če ne rata v 2 krogih, ampak bo ratalo in pika user posted image . drugače pa se kljub klomifenu moja gospa pojavi na približno 35 dni, tako da so cikli še vedno relativno dolgi, ampak vsaj so.

Savanah midva sva šla samoplačniško, da sva bila takoj na vrsti, tako da ne vem kako poteka z napotnico. In ja, pri Rešu imajo wc za tovrstne zadeve , pa še pomagaš mu lahko user posted image , ne vem pa kako je na kliniki. Moj je opravil kar sam, potem me je pa Reš direktno vpašal zakaj mu nisem pomagala, kakšna žena sem user posted image . Skratka zabavno.

misi nov krog bo uspešen boš videla. Moj dragi je bil tudi tokrat bolj razočaran kot jaz, ampak bomo že. Sva oba trmasta, tako da bova vztrajala user posted image .

Bodite lepo

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?