zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Sicer je to povsem osebna stvar, kako izberes optika, lahko pa povem kako sem jaz izbrala svojega. Sem ze kalbotu napisala, da smo tam ze od otrostva in kadarkoli, glede na to, da sem zivela tu in tam, sem zamenjala optika je bilo neko sranje z ocali. Jah, lahko so tako dobri, ali pa vedno zaj... tako, da se je tvoje oko temu že prilagodilo. No, jaz nimam ne optika ne okulista od otroštva, ker sem pravzaprav očala dobila šele konec srednje šole. Sem pa ji preizkusila kar nekaj - večinoma nisem imela težav z očali, so pa ena bila narejena bolj tako tako (za to ni treba biti nek profi, če vidiš, da bi se leče lahko bolje prilegale okvirju npr.), druga pa res dobro. Z vidom pa vsaj z očali nimam težav (pač - dioptrija in cilindri), bolj problematične pa so leče. Tu pa nimam veliko izbire (čeprav sem preizkusila skoraj vse torične, ki so na trgu pri nas in v tujini) in sem omejena na dvoje, ki niso optimalne. IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin 250 eur za okvirje? So iz zlata? Ne maram zlatih, niti srebrnih očal! Celotna očala so stala tam okoli 300 EUR. Tistih 40 EUR mi je krilo zavarovanje, ostalo pa sama - okvir titan flex, leče stanjšane + premazi. Prek spleta sem to + še tanjše leče - indeks 1.67 (pri optiku je bil 1.61) dobila za 40 EUR. Če bi izbrala kak Eschenbachov okvir, bi bila očala še ohoho dražja (pri naših optikih stane en 300 EUR ali več, prek spleta pa npr. toliko cela očala). Sicer pa so tudi navadni okvirji precej dragi (če primerjam s temi na spletu) - v eni optiki v LJ (ni ta tvoja) sem našla enak okvir kot na internetu. Cena v optiki je bila 109 EUR, na spletu pa stane skupaj s stekli 39,90 EUR+poštnina - torej skupaj slabih 45 EUR. Enak okvir, da se razumemo. Tako lojalna neki optiki pri takšni razliki pa resnično ne bom. Ok, plačam ceno meritev, plačam ostala dela, prilagajanja, tudi leče (tu ni nujno, da je tako velika razlika), pri okvirju pa nikakor. Imaš pa prav - vsak se sam odloči, dobro je pa imeti več informacij in možnost izbire.
< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 27.1.2014 14:44:56 >
|