Frodo Bisagin -> RE: Korekcijska očala (27.1.2014 12:38:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 Kaj pa ko ti okulist in optik izmerita različni zenični razdalji? Ali pa dva optika? Meni se je to že večkrat zgodilo (pri različnih optikih in okulistih), tako da [sm=zmeden.gif] Prav zato meinm, da je zelo pomembno, da imas okulista in optika, ki jim zaupas. Kar se centriranja stekel tice, pa je IMO predvsem pomemben dober optik - zato imam zadrzek pred narocanjem preko spleta. Pa tudi v tem primeru ne moreš vedeti, kaj je res prav, žal. V glavnem - sama sem poskušala izmeriti zenično razdaljo z enim merilcem na internetni strani, pa je bil rezultat kar nekaj (še najbolj zanesljiva je res samo razdalja med obema zenicama). Poleg zenicne razdalje je se razdalja med vizualnima osema, ki se pogosto enaci z zenicno razdaljo. Sem ostala pri zadnji meritvi enega optika (in ne npr. okulista), ki mi je izmeril dve ZR (za levo in desno ok, kot bi tudi moralo biti, pa vseeno tega veliko optikov ne meri tako natančno). Imam optika, ki natacno meri in centrira ocala. Ni samo razdalja je tudi ali je kaj kam zamaknjeno v praksi. Oko se prilagodi tudi tistemu milimetru razlike brez problema, pol centimetra pa je je že malo težje (pa se tudi). Bojim se, da se oko prilagaja tudi v svojo (tvojo) skodo. čemu bi se pa rada izognila. Kdor nima posebnosti in lahko tako naroca ocala- super.
|
|
|
|