Dorotheia
|
Nina, hvala za info! Ma, saj ubistvu sploh ne vem, če so tole krči. Jutri pride patronažna in jo bom vprašala. Midva z mojim se še čisto iščeva, sva malo izgubljena še. Drugače pri hranjenju kupčke podiramo pridno (na to res paziva), pa malo sicer hitro je (jaz ga večkrat vmes ustavim, samo ne pomaga - aja hraniva se zaenkrat po flaški (sama si črpam mleko, ki je šele sedaj začelo počasi nastajati) mu pa dodajava še dodatek (Aptamil). Sem želela dojiti, pa je imel ob rojstvu jeziček priraščen in so mu ga šele včeraj prirezali (prej pa zato ni znal dobro zagrabiti + moje bradavice so bolj boge, z nastavki nama pa tudi ni zlaufalo), zdaj pa je postal že len za dojenje, ker se je že malo navadil po flaški. Ampak ok. Bom še vedno vztrajala in ga probala prislanjati k dojenju. Pri hranjenju s flaško pa oba z mojim paziva na pravi položaj otročka + da je dudica vedno polna mleka, da zrak ne uhaja (kaj dosti drugega pa baje ne gre narediti, vsaj tako so v porodnišnici rekli). Pa zanima me položaj spanja - itak vem, da povsod opevajo spanje na boku. Tudi jaz sem ga sedaj vedno tako polagala. Sem pa opazila, da mali neverjetno nemirno spi (kot da bi bil vedno v neki fazi padanja v spanec in sploh ni bil v trdnem spanju) - vsaj do sedaj, ko je bil na boku. Nonstop ga je v spanju premetavalo, rokice stegoval, pačil obraz. Ne vem, kot da mu kaj ni pasalo. Pa položaj je bil tisti šolski, kot vsi "učijo", da mora biti. Prej ga je moj za foro položil na hrbet do naslednjega spanja in mali prvič spi mirno. Kaj mislite? No, saj bom tudi to vprašala patronažno. Kako gre vam hranjenje? Mleka svojega imate kaj? Meni počasi nastaja. Prejle sem si skoraj 40ml načrpala. Tudi od danes naprej me joške orenk boljio, imam trde in kot da si sploh ne morem iztisniti vsega. Upam, da ne fašem kakega mastitisa, čeprav je to baje normalno (da so boleče, polne, trde) ko nastaja mleko. Kako ste se ve ubadale s tem (predvsem tiste, ki niste dojile direkt)? Skratka cel kup vprašanj se mi poraja v glavi. Skrbi me vse okrog malega. Da ja ne bi kaj narobe naredila. Opažam, da se me tudi neka otožnost loteva, pa sploh ne vem zakaj. Kar čudno mi je vse skupaj. Verjetno hormoni + nespanje + skoraj nobene proste minute zase. Kako ve spedenate vse to? Meni se zdi, da je nonstop kaj za poskrbeti (sploh mi ni jasno, kako bom stanovanje pospravljala, kako bom kuhala ob otročki itd.). No, saj to je verjetno samo začetna kriza. Je pa tak fajn občutek imeti svojega otročka. Jaz ga imam iz dneva v dan raje, pa že v trebuščku sem ga imela najraje. Aja, kako je s čiščo/krvavitvijo pri vas? Meni se danes 3 dan po porodu krvavitev ustavlja in že opažam tak svetlejši izcedek in seveda v občutno manjši količini. Me pa danes spodaj vse nekaj boli. Verjetno sem premalo počivala, ker že cel čas nekaj pospravljam odkar sem prišla domov. No, zdaj sem se pa razpisala. Javite se še kaj ostale!
|