|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
14.1.2014 10:00:11   
januar2014
Vsem ,ki ste ze docakale vase soncke iskrene cestitke ! Vsem ostalim pa zelim cimlazji in nepozaben porod ! :)

Midva se ze pogovarjava da cez kasno leto,najvec dve bi nasemu malcku spravila na svet kaksno sestrico al pa bratca hihi.
Aja ,ko poslusam kolegice kako njihovi fantje niso bili za nobeno rabo, js morm mojga res pohvalt, sam ga gre previt da jaz lahko u miru skocim pod tus, ponoci vedno vstaja z manp, nasploh pa uziva ko ga preoblaci in mi vedno ko ga previjeva rece no ti se kr spocij ga bom js opedenu do konca. Ja pa vzel si je se en tedn dopusta kerr prav da kr nemore it delat da bi rd mi pomagu :) no mam zdej dva zlata fanta

Witch mi smo mel dva dni problem z vneto ritko, skoraj nic spal in jokal kadae je prdel. Ampak kaka na velikp. Resil s praska-pastain beauty baby plenicami! Krcki ga se mejckn dajejo. Glede mleka je pa tako, vec ko je vec ga nastaja! Aja pa nas mali uziiva v kopanju ;)

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
14.1.2014 10:56:29   
vanca
Pozdravljene in čestitke vsem!

Mi smo še doma. Nedeljski dvourni sprehod user posted image ni spodbudil in tudi včerajšnje čiščenje in peka ne. Moj je rekel, da bo danes na vse dogajanje user posted image . Dela je še veliko, vendar bom danes počivala, da se ne pregrejem. Bo raje jutri naprej akcija.

Za rdečo ritko je meni patronažna pri Ernestu rekla, da naj mu jo po umivanju posušim s fenom in je bila ritka res hitro ok. Kremic skoraj nisem nič uporabljala. Je pa najboljša tista v sivi škatlici, ki se jo dobi v paketu v bolnišnici.

Aja in mogoče še en nasvet. Če katero ful matrajo boleče, razpokane bradavice. Po dojenju si jih malo splaknite z vodo, da slina otročiča ne razjeda naprej ranic. Potem pa še Lanolin gor in se hitro pozdravijo.

Januar2014, pohvale za super očka. Moj je prejšnič tudi ful pomagal, z mano ponoči vstajal prve 14 dni, kuhal. Si ga pa nikakor ni upal umivati, preoblačiti. Se je bal, da se mu kaj zlomi. In da ga pohvalim, že skoraj pol leta vstane on, če se Ernest ponoči slučajno kaj zbudi. Pa tudi zjutraj je pol ure le njune, da lahko sama še malo poležim.

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
14.1.2014 13:14:56   
marusap
Meni tudi ni dolgčas. Ob dojenčku in 2,5 letnici res ne zmanjka dela user posted image . Očka sem poslala v službo, ker se sami fajn znajdemo. Tamala je imela včeraj ene 2 izpada iskanja pozornosti, danes je pa kot angelček. Dojenček pa itak skos spi in je user posted image . Se polno dojiva, v dveh dneh se je zredil 100g. Me je včeraj patronažna prestrašila s krči - baje imajo dojenčki rojeni s CR full težave s krči, ker ne grejo skozi porodni kanal in ne dobijo bakterij... user posted image Ima katera izkušnje?user posted image
Kako je že s popkom? kdaj odpade? Se mi zdi, da se mu popek komaj še drži... Kako se ga pa potem čisti? Sem že vse pozabila. Kdaj ste/boste šle prvič ven?

(odgovor članu vanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
15.1.2014 9:48:51   
dspela
vanca, kako kaže?

Jaz sem še tudi doma. Danes imam drugi ctg in upam, da bo pokazal kaj več...in upam, da me bo tudi pogledala, če sem kaj odprta.
Prejšnjo noč so se začeli popadki, ki so minili sredi noči in so se nadaljevali zjutraj, nato spet malo umirili in se spet nadaljevali okoli 12 ure...pa spet malo umirili in spet znova začeli....tako je bilo cel dan, včasih bolj pogosti in boleči, včasih bolj rahli in ne tako pogosti....nato sem spet jih dobila ponoči. Sem že drugo noč, pol noči prebedela.
Komaj čakam, da se res začne.

(odgovor članu kemo)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
15.1.2014 10:32:58   
Coccinelle
Čestitke vsem, ki niste več 2v1 user posted image

Jaz sem še vedno, ni sledu o kakšnih popadkih (razen kakšnega lažnega vsake toliko) sicer pa imam tudi rok šele 29. ...
Čeprav že res težko čakam. user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
15.1.2014 11:50:49   
witch
dspela kaj pravi ctg?

vanca kako je pri vas?

januar tudi moj dragi je super. Sem se bala kako bo s tako mičkenim otročkom (ker je vedno bil bolj lesen zraven dojenčkov) pa ga super zrihta in uredi. Malček se pa itak pri nejm najbolj umiri.

marusap verjamem da ti ni dolgčas. Še meni se dogaja na polno pa nimam še enega otroka zraven. Verjamem pa da je težko. Malček zahteva nekaj mamice, večji otrok pa itak. Moj nečak ko pride je čisto nor. Prej je bil on moj mali fantek, zdaj pa moram malega nahraniti in prav ljubosumje zganja. Izziva. Ko malček spi je priden in ok, ko vsane pa nečak samo nagaja.
Popek tisto prišito mu je odpalo kar hitro. Krastico pa ima še vedno. Pa je danes star 14 dni. Za petek je sestra naročena da pride, da se kopamo. Upam, da bo odpadlo do takrat. Jaz ga čistim z alkoholom tako kot mi je sestra pokazala.
Midva sva šla prvič ven v nedeljo. Je bil lep sonček pa sva šla na en sprehod. Pa v ponedeljek ko je bilo sonce. Danes je kar toplo, ni megle, ni dežja, tak da mogoče bova šla.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 1756
15.1.2014 12:11:03   
magdalenica
Pa ga imamo, našega fanta! Danes je star že 10 dni, ravno en teden sva doma. Porod je bil hiter (2h), fant je jedec in pol. V 5 dneh se je zredil za 250 g user posted image . Še dobro, ker imam ogromno mleka (ampak res ogromno user posted image ) in sem ves čas pozorna na morebitne zatrdline zaradi zastojev.

Popek je že povsem lep in suh. Odpadel je v petek (5. dan), izcedek pa enkrat dnevno čistim z alkoholom. Patronažna sestra je nekaj namigovala, da bi ga naslednjič že kopali, pa sem ji lepo povedala, da se mi še ne da ukvarjati s tem. Tudi neskopan je zelo lep user posted image

Zunaj še nisva bila, verjetno bova še kak teden počakala, če nas ne bo potem ravno ujelo kakšno pravo zimsko vreme.

Prvi je bratca lepo sprejel, božal bi ga in gledal. Ima pa mami fazo in želi veliko moje pozornosti. Samo crkljal bi se in se stiskal k meni. Mož gospodinji, jaz ga vodim in mu pri kakšnih malenkostih pomagam. Je pa še vedno strokovnjak za podiranje kupčkov :) Na preoblačenju, umivanju in previjanju ima pa starejšega.

Pa še eno vprašanje ... Mene moja mama ves čas preganja, da moram počivat oz. boljše - ležat. Kako zgleda poporodni počitek pri vas? Koliko časa ste/ nameravate biti v počasnem pogonu?

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
15.1.2014 13:08:55   
witch
magdalenca čestitam za fantiča user posted image

Naš pa še kar ima krastico na popku user posted image pa je star 14 dni. Nimam pojma zakaj mu to ne odpade.
Moje poporodno počivanje.. ga ni. Čeprav tudi meni vsi težijo. Ko zaspi si uredim posodo, pa perilo, pač malenkosti. Načrpam mleko ki ostane in se že zbudi. Če pa imam kaj časa se pa dam na kavč za tistih 5 minut. Drugače pa, ker je bil porod čisto super, nisem bila nič šivana, nisem nič bolj v počasnem pogonu. Ker pač telo tega ne zahteva. Bojim pa se, da bo pozneje. Delam vse, koliko mi čas dopušča.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
15.1.2014 13:15:46   
nejkec
user posted image
Za trajen spomin na vašega novorojenčka po ugodni ceni me kontaktirajte na zs.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
15.1.2014 16:27:43   
dspela
coccinelle, verjamem, da težko čakaš...jaz tudi, pa imam rok 24.

witch, danes je risal kar nekaj popadkov, vrednosti tudi do 80 (2x), pa 60, pa manj tudi. pregledovala me ni...me pa bo na rok 24, ko imam spet ctg, uz in vaginalni pregled.

magdalenica, čestitke.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
15.1.2014 16:57:28   
Dorotheia
Punce, ali mogoče katera ve, če se v porodnišnici v Kranju dobi tale Dianatal porodni gel? Na ceniku sicer imajo (z letom 2014 so tudi ceno spremenili) ampak baje, da nimajo na zalogi ali nekaj takega. Ve katera točno mogoče?

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
15.1.2014 17:44:11   
tashq
ooo...se še jaz malo oglasim...user posted image
eto,pri meni se pa nekaj dogaja...user posted image sem prejle popoldne spala,ko sem se pa zbudila,se mi je pa čep odluščil.zdaj imam pa že kakšne 2 uri popadkov,pa kar resnih,samo bom še malo počakal,da lubi pride iz službe.tako da pomoje počas pri nas bo...user posted image
Pio bo dedi vzel,tako da je ena skrb manj(to me je celo N skrbelo,kdo bo malo vzel).zdaj moram še malo porihtat po stanovanju,potem pa gremo počasi.
Dorotheia:grem jaz v Kranj pa bom vprašala za Dianatal gel.ga ne bom koristila,se bom pa (upam!)spomnila nate pa vprašala.
pa še to:meni so trikrat rekli,da bo verjetno punčka,tako da bomo mogoče mi dobili prvo januarko.
ufff,pa še Pii moram malo razložiti zdaj,da bo počasi sestrica.mogoče bo še kaj časa kasneje,da še kaj napišem,drugače se pa slišimo čez par dni,ker v P ne bom imela neta.
papauser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
15.1.2014 21:39:49   
vanca
Mi smo še 2v1.
Današnji CTG se je G dopadel, kaj več pa ni rekla in me tudi pregledala ni. Naslednji pregled drug teden, ki upam, da ne bo več potreben, pa ne bo več pri moji G.
Resnih popadkov pa nimam. Jutri je luna in rečmo, da bo njen vpliv kaj pomagal.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
15.1.2014 22:29:09   
tia78
Ojla.

Sporocam,da se nam je danes rodila Lia. Manekenske mere: 53cm, 4365g.
Lepo bodite.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu vanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
15.1.2014 23:20:08   
Dorotheia
tashq (midve pa kar na obeh temah malo sodelujeva, kajne user posted image ), veliko sreče in lep porod želim in seveda zdravo dete!!! Javi se čimprej kaj!
Pa če se boš spomnila vprašat za tale dianatal porodni gel bom zelo vesela. Hvala!

Pa čestitke vsem novopečenim mamicam! user posted image

(odgovor članu tia78)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
16.1.2014 7:40:40   
Coccinelle
tia78, čestitke za prvo punčko! user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
16.1.2014 11:03:10   
witch
tashq upam, da se že cartate user posted image

dspela samo da se dogaja user posted image

vanca bo tudi tvoj čas prišel

tia čestitke za malčico user posted image user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
16.1.2014 12:29:06   
dspela
tashq, upam, da je že za tabo.

vanca, meni je samo ctg na hitro pogledala, kaj drugega pa nič ni rekla...niti pogledala me ni. Imam pa naslednjič ctg, uz in vaginalni pregled na rok 24...če ne bom prej rodila.
Jaz tudi uma, da ne bom dočakala naslednjega pregleda....naj danes luna naredi svoje, kar more.

tia, čestitke.

witch, ja se dogaja...samo nič resnega. Včeraj popoldan in zvečer me je spikalo in zvijalo, ko bi dobila M..potem spet ponoči in danes zjutraj....pa zdaj tudi nekaj čutim.

Neposredna povezava do sporočila: 1768
16.1.2014 20:37:53   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014 user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014 user posted image , 3150g, 50cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014 user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014 user posted image

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene 3320g, 51cm

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
16.1.2014 20:43:28   
Nina33
Čestitke magdalenica in tia78 !!!
Midva tudi nisva več 2v1, sva od včeraj tudi že doma, na veselje ostalih treh "fantov" user posted image .
Uživajte v preostalih dneh user posted image , tiste, ki se še odpravljate user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
17.1.2014 9:18:07   
vanca
Imam še eno vprašanje glede priprave prvorojenca, da bo bratec. Sicer res malo pozno, ma je še čas. Zdi se mi, da mu več drugi - stari starši povedo, da bomo imeli še enega otročiča kot midva, ker se mi zdi, da 15 mesečni otrok ne bo razumel kaj mu govorim.

No, vsake toliko pogledava njegove slike in mu povem, da bomo zdaj imeli še enega takega, ve, da imam v trebuhu dojenčka. Se pa zadnji teden dogaja, da me veliko bolj pogreša in me hoče imeti ob sebi kot je to kazal do sedaj. Je drugače bolj tatov sinko.

Čestitke za prvo januarko in novega fantiča.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
17.1.2014 10:55:21   
dspela
nina, čestitke.

Zgleda, da bom še jaz pred porodom zbolela. Zjutraj sem se zbudila z bolečim grlom, ko sedim, pa se mi hoče kr vrteti...slabše pa je, če vstanem. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1772
17.1.2014 13:45:26   
witch
nina čestitke tudi vam. Lepo se cartajte.

dspela pikepoke, da se bo grlo uredilo.

Našemu malčku je pa končo popek suh. Krastica je odpadla. Smo imeli spet tehtanje in se je pridno zredil. Od odpustne teže ima 300 g več user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
17.1.2014 14:34:34   
marusap
Kaj je že to počitek? user posted image S tamalim ni nič dela; cele dni prespi. Tega pri Lani sploh nismo poznali, ker je že kot novorojenček spala po 15 minut pol pa akcija. Je pa Lana očitno zadnje dni v vrtcu pokasirala adenovirozo (kašlja, smrka, bruha, imela je vročino, vnete učke). Bine se zaenkart dobro drži in ima samo zabasan nosek. Zračimo, razkužujemo ampak se baje ne da preprečit, da ne dobi še on user posted image . To me vse skupaj full psihično obremenjuje, ker ne vem kako bi dojenček prenesel tako virozo. poletni dojenčki so zakon, tele zimski pa... Niti ne upava Lane nikamor peljat, da ne bi še kaj prinesla. Živimo v mehurčku ;))) izolirani od sveta.
Komaj čakam naslednji teden, da se gremo malo na zrak predihat.
Glede priprave prvorojenca: Mi smo našo res full pripravljali, ampak je stara že 2 leti in pol. Smo ji razlagali, brali knjigice o dojenčkih, se igrali z dojenčki... In se je full obrestovalo. Čeprav je full navezana name in po naravi ljubosumna, je Bineta odloično sprejela in me sprašuje kdaj bomo imeli še enega dojenčka user posted image .
Patronažna nas je obiskala danes ampak brez tehtnice user posted image . Glede na zalit podbradek pa mislim, da dovolj pridobiva na teži user posted image . Mleka imam toliko, da sem vsako noč čisto mokra (kljub blazinicam). Edina težava pri dojenju je tale zamašen nosek.

Čestitke za prvo januarsko punčko! Še malo in bomo vse cartale.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
17.1.2014 17:11:48   
witch
marusap držim pesti, da Bine ostane čim bolj zdrav, pa da se Lana hitro pozdravi user posted image user posted image Naš fantič je tak kot ti opisuješ Lano. Spi 15 minut pa akcija. Skoz se mora nekaj dogajati. Imam eno vprašanje za tebe. naš fantič im tudi zabasan nosek. Kako mu ga čistiš? Jaz zjutraj in zvečer z aspiratorjem (imam tistega na sesalec), pa čez dan fiziološko.
Me prav skrbi če delam pravilno. Bojim se da pride do kakšne hujše okužbe. Je bila danes partonažna pa vedno samo reče to je tak kot delaš čisto ok. Potem pa bodi srečen user posted image Ko sem ji prejšnji teden rekla, da ima zabasan nosek, mi je rekla da to ni zabasano, da so vsi novorojenčki tak. Še dobro da nisem poslušala, ker vsak dan izsesam kar nekaj smrkljev.

< Sporočilo je popravil witch -- 17.1.2014 17:14:59 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?