Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kerensa, jaz te štekam. jaz vidim to kot neke vrste državljansko nepokorščino, ker so skorumpiranci na oblasti. zakaj bi dajala kradljivcem v mahle, če se ti niti finančno ne splača, ne? samo je tko tukaj na RR - eni, recimo jim idealisti, ne morejo rečt, da država, ko je ugrabljena s strani skorumpirancev, ni več neka lastna identiteta (naša last). in ker jo še vedno tako gledajo, vidijo tudi tvoje vrste državljansko nepokorščino kot najedanje veje na kateri sedimo. samo tukaj se je res treba vprašat ali je država še naša, če v bistvu ni več v naši lasti (gledano s strani tega da jo je nemogoče učinokovito vodit, ker je ugrabljena da tako rečem).. no, malo sem zašla s teme o velikih družinah, ampak recimo, da je vse povezano V bistvu na skorumpirance niti nisem kaj hudo veliko pomislila, ampak imaš pa delno celo prav, ja. In isto velja za državljansko nepokorščino. V praksi verjetno to sploh ni to, ampak v teoriji bi pa znalo tako izpasti. Že približno leto in pol zbiram račune, recimo. Od vsega, kar kupimo, zapravimo, plačamo. Če odštejem vrednost izdelka (in ob tem niti ne pomislim na marže in/ali dobičke trgovcev) in seštejem na mesečni ravni samo DDV, plačan na vse naše nakupe - ne, ne dobim na mesec toliko otroškega dodatka, kolikor mi za vse plačamo DDV-ja. Torej je še vedno tako, da jaz financiram državo in ne ona mene (če bi kdo rekel, da je otroški dodatek socialni transfer). Bottom line - financiram državo, od katere ne dobim nič v zameno. No, ja, ta nič je spet relativen pojm, ampak upam, da se ve, kaj mislim. Od tistega, kar jaz naredim/zaslužim, plačam davke na milijon stvari in s tem podpiram državo, ki pa mi ne nudi ničesar, kar potrebujem. Načeloma niti tistega, kar bi mi ustava dovoljevala, kaj šele zakoni.
< Sporočilo je popravil Kerensa -- 16.1.2014 22:42:07 >