petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa IZVIRNO SPOROČILO: petea Kerensa, seveda je z mojega TRR izginil denar (tudi) za tiste, ki štepajo otroke zaradi socialnih podpor Daj mi razloži, kako je mogoče, da se je to zgodilo. Ker npr. mojemu g. Možu od njegove plače, ki je na njegovem TRR, ni nikoli za kaj takšnega izginil še niti en cent. Kerensa, saj vem, da razumeš, kaj je mišljeno in zakaj denarja ni na TRR ... IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa IZVIRNO SPOROČILO: petea kot tisti, ki na račun svoje odločitve za nedelo in na račun raznih soc. transferjev živi boljše in lažje od delavcev, ki jih morajo financirati Hmmm... Jaz sem po lastni odločitvi nezaposlena. Ker za našo družino, v naših razmerah, ni ekonomske računice, če bi se zaposlila. Bi imeli manj, kakor imamo sedaj. Pa da ne bo pomote - niti centa socialne podpore nimam. Edini delavec, ki me financira, je moj g. Mož. Da pa nekateri od socialnih transferjev živijo bolje, kakor pa, če bi se zaposlili... ja, to je res, ampak vseeno za to ne moreš kriviti njih. Okrivi vlado, ki je sprejela takšno zakonodajo (še nikoli namreč nisem slišala, da bi kak zakon podpisal navaden delavec). In če ti po zakonu, brez goljufije, nekaj pripada (in je to s finančnega vidika zate bolje, kakor pa, da se zaposliš), potem ne vidim, v čem je problem. Torej ne spadaš v skupino, ki sem jo navedla in torej moj komentar ne leti nate. Seveda krivim tudi delavce. Tako kot jaz so tudi oni volilci. In volilci izbiramo, komu bomo zaupali krojenje naše (zakonodajne) usode. Po drugi strani pa ne zmoremo dovolj moči in volje, da ko gredo stvari v neželjeno smer, da bi se uprli in zahtevali, da delajo v koristi državljanov. In poslanci so predstavniki ljudstva, torej tudi delavcev. Seveda pa bova zabredli v pregloboko debato, če želiva vsaj v grobem obdelati načine, kako ljudje, mnenja, naivnost, zaupanje, neznanje in še kaj vplivajo na naše odločitve in dejavnosti ... sploh pri državljanski (ne-)angažiranosti. To, da je bolje za posameznika, da ne dela kot dela, predvsem s finančnega vidika zanj kot prejemnika, je zame nesprejemljivo. Med drugim tudi za to, ker moram jaz in ostali delavci za to nameniti precej svojega časa, znanja in energije, ki bi ga lahko drugače izkoristila. Ker si nedajalka (neprostovoljnih) prispevkov drugim, mi je jasno, da v tem ne vidiš problema. Meni je ta računica, da živi človek bolje na račun tistih, ki delajo, zgrešena.
|