|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
8.1.2014 14:22:50   
radirka
Kaličopka6 upam da ti bo katera od punc znala- bila pripravljena pomagati.. sama ti na žalost ne morem več ker sem se iz fb skupine izpisala..sem ti odpisala tudi na zs pismo in opisala situacijo.. srečno..

Sreča je tam, kjer je srce.

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
8.1.2014 19:46:07   
Kaličopka6
Oooooo vesela sem zeloooo!!! Sem se spomnila, da imam tudi na mamicinem kompu shranjeno to word datoteko in sm dobila nazaj kar se mi je pobrisalo in vse spet štima! Juhuhu :)

Hvala vsem za pomoč, da ste si vzele čas odgovorit.

Pa srečno, uživajte še zadnje tedne user posted image !

Pozdravček!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
9.1.2014 5:00:04   
brzi
Zivijooooo
Nova tu..s pdpjem 21.2 :)
Pricakujemo fantka,ki mi zadnje case ne dovoli spati user posted image
Sem bila na forumu februarke 2014 na fbju pa sem se ze nekaj casa nazaj izpisala...Neke zahteve po sodelovanju. Sluzba,2otrocka in dom mi ni zneslo stalno viseti gor. Zdajle pa ne morem zaspat pa sem rekla,kaj me stane? Grem pokukat :). Komaj cakam dan da primem strucko v roke. user posted image user posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
9.1.2014 9:14:13   
janaž
hm, zanimivo tole s Fb skupino, ko se vse izpisujejo....

Lahko pa spet tu z nami klepetate, še malo pa bomo imele vse svoje štručke. Fino Kaličopka, da si našla svoje poste, zanimivo tole z nosečniškim dnevnikom... Jaz se ne bi nikoli spomnila. Bi mi bilo pa fino sedaj v drugi nosečnosti malo za nazaj brati, kako je bilo prvič, ker ful pozabiš.

Včeraj zvečer sem se malo slabše počutila, bolel me je trebuh in trdel, ampak nič hujšega. Pa še tamala se je čisto umirila tako, da sem začela šteti gibe.

pa pa

(odgovor članu brzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
9.1.2014 9:58:46   
Dorotheia
Dober dan!

Jaz sem pa danes že 2. noč zapored dobro spala (edino še vedno se zbudim, da grem 2x ponoči lulat - tako me tišči, da me že prav boli, potem pa čisto malo - izgleda, da mehur stiska in ni toliko prostora ali kaj?). No, ampak glavno, da lepo spim. Res ne morem verjeti, da sem obakrat sedaj takoj zaspala, brez da bi se prej 100x obrnila iz boka na bok. Pa še mali mi je ponoči dal mir. user posted image Danes sem se že ob pol 7h zbudila res spočita, kar sploh ni tipično.

Me pa vedno bolj vse tišči navzdol. Trebuh mi ful otrdeva. Danes že odkar sem vstala mali nori po trebuhu (no, glavno, da mi je ponoči dal mir user posted image ). Ampak je že tako velik, da je res neprijetno že. Včasih tako zaboli, da adijo.

Jaz res komaj čakam to našo štručko že. Samo imam vedno bolj občutek, da ne bo nič prej (čeprav si to želim), ampak bo po možnosti še malo zamujal.

Se pa kljub vsemu pozna, da se telo počasi pripravlja na porod. Trebuh mi vedno pogosteje otrdeva, vedno bolj me nekaj špika spodaj, vse tišči že navzdol. Edino otrok se še ni nič kaj umiril - ker vsi pravijo, da se malo pred porodom ponavadi malo umirijo. No, jaz imam občutek, da se moj še takrat ne bo nič kaj umiril. Še ko bom šla rodit, bo pomoje norel. user posted image

Imam pa še vedno rahlo drisko. Saj ni nič kriza ali kaj, imam raje to kot pa zaprtje, ki me je mučilo večino nosečnosti. Tudi to je verjetno nek znak, da se telo prazni in tako pripravlja na porod.

Dajte mi povedat tiste, ki ste že rodile - sem zasledila, da se v porodnišnici, sploh tiste, ki so šivane, zelo pogosto tuširajo (ene vsakič, ko grejo lulat) - to pomaga? Ste tudi ve prakticirale tako?

Aja, drugače pa tudi jaz že pijem malinov čaj. Kako si ga ostale pripravite oz. koliko časa pustite preden odcedite?

Zdaj se pa grem počasi urediti, grem na kavo s kolegico. Ah ja, kako nam je luštno. (Meni je kar čudno, ko sem doma na porodniški in ne rabim v službo - no, samo dolgčas mi do sedaj še ni bilo user posted image ).

Uživajte!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
9.1.2014 10:35:14   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Dorotheia

Dajte mi povedat tiste, ki ste že rodile - sem zasledila, da se v porodnišnici, sploh tiste, ki so šivane, zelo pogosto tuširajo (ene vsakič, ko grejo lulat) - to pomaga? Ste tudi ve prakticirale tako?

ja,nekatere to prakticirajo.naj bi bilo fino,ker urin razdraži rano od šivanja in je fino malo splaknit z mlačno vodo.sem slišala,da gredo nekatere kar lulat pod tuš-je bolj komot.sicer jaz nisem bila šivana prvič(upam,da zdaj tudi ne bom-TRKAM!),sem se pa tudi tuširala(oz.malo splaknila spodaj)vsakič ali pa na 2 menjavi vložka.prej sem bila navajena na tampone in mi je bilo z vložki kar malo smotano,zato sem se raje še umila.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
9.1.2014 10:54:23   
mala_račka
Živjo:)

joj kako sem vesela, da se počasi razširja naša tema:) se spomniš dorotheia - ko sva bili nekaj časa nazaj sami tu gor?:))))) sedaj nas je pa že kar nekaj...res superuser posted image user posted image

Meni se tudi zdi, da se je moj user posted image zadnje čase nekoliko umiril...saj ga še čutim, ampak čisto drugače kot prej (drugačni gibi). Tudi brcik ne čutim več enako, kot prej, ampak predvsem bolj premikanje user posted image po trebuščku. Enkrat na eni strani izboči ritko, drugič na drugi:) Edino kar še kar pogosto čutim je nekakšno kolcanju podobno premikanje (ponavadi kar enkrat dnevno)...
Glede prhanja po lulanju sem tudi jaz že slišala. Baje je dobro imeti pri sebi vsaj lonček (kamor si natočiš mlačno vodo) in po lulanju poliješ - ali pa že vmes med lulanjem, če te peče po šivih. Jaz tudi ne vem kakšen bo moj občutek ob teh velikanskih vložkih...tudi nisem navajena in se bom verjetno, kar pogosto hodila tuširat.

Tudi jaz že KOOOOMAJ čakam najino štručko, da vidim kakšna je:) Verjetno še toliko bolj vse skupaj komaj čakam, glede na to, da bo to zame prvi porod - tiste, ki ste že rodile vsaj približno veste, kaj pričakovati - zame pa vse novo:)))) Imam pa tudi jaz čedalje bolj občutek, da bo najin user posted image zamujal. Vsi okrog mi govorijo, da imajo občutek, da bom rodila prej, vendar jaz imam še vedno nek notranji čut, da bo kasneje...

Malinov čaj si jaz pripravim takole - 2 čajni žlički prelijem s približno 2 dcl vode in skuham (do vretja). Potem precedim in toplega popijem. Kako pogosto pa ga piješ sedaj, dorotheia?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
9.1.2014 11:53:16   
janaž
ja tuširanje je zakon... jaz sem bila kar precej šivana in ja po vsakem obisku stranišča...nujno pod tuš. Je pa to v LJ. čisto skupaj tako, da ni problema. Tokrat bom vzela s seboj tudi obroč za plavanje od našega tamalčka, ker prvič nisem mogla sedet brez njega.
Ja ni prav fajn bit šivan, ampak pri nas smo poizkusili brez tri popadke, pa ni šlo tako, da potem je babca vzela škarje in je skočil ven. Bil je pa tudi že čisto vijoličen, tako, da mislim, da je bila prava odločitev.

Glede poroda pa... jaz tudi že komaj čakam, v bistvu se prav veselim, saj boli ko user posted image , ampak je tudi tako lepo.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1008
9.1.2014 14:36:37   
Dorotheia
Evo, ravno prišla od kavice s kolegico, zdaj pa kosilo kuham. Njam, sem že pošteno lačna.

mala_račka, meni je res super, da je tale naša tema končno malo bolj oživela. user posted image
Malinov čaj pa sem jaz začela piti v ponedeljek in dvakrat na dan, samo včeraj sem enkrat, ker sem potem pozabila. Pa verjetno bom kar nadaljevala samo z eno skodelico na dan do konca tega tedna.
Sem pa brala, da je vmes baje fajn 1 tedensko pavzo narediti - tako da razmišljam, da bi naslednji teden naredila pavzo. Sem pa tole o pavzi zasledila v tem članku:
http://babybook.si/novice/caj-iz-listov-maline-deluje-kot-pospesevalec-poroda.html
Kaj menite ostale?

Kar se gibov otroka tiče, jih tudi jaz čutim drugače - pa saj je logično. Zdaj so že toliko večji in ne morejo več tako brcati. Se samo narahlo premikajo (čeprav moj kar močne gibe dela ali pa ga samo jaz tako dobro čutim) - so pa gibi res drugačni. Ful ritko naslanja oz. se guzi nonstop. user posted image Me pa zanima, ali je obrnjen s trebuhom ven proti mojemu trebuhu ali s hrbtom. Upam, da bo pred porodom s hrbtom, če še ni (je baje tako lažje roditi, ker drugače gre glavica ven z najširšim delom).

Skratka, še malo pa bomo tudi me tik pred zdajci. Mene prav zanima, če bo zamujal ali kaj prej. Imam pa danes že od zjutraj drisko. Vem, da tole še nič ne pomeni, ampak počasi se telo pripravlja. user posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
9.1.2014 19:23:16   
beli metulj
Lep pozdrav se iz moje strani.

Mene pa zanima, ce ima slucajno katera izmed vas odsvetovan naravni porod oz. priporocen carski rez zaradi visoke dioptrije ali ce kaksna ve kaj vec o tem. Meni je okulist dal tako mnenje, ker imam dioptrijo vec kot -8 in je velika nevarnost, da se med potiskanjem v zadnji fazi poroda dioptrija se poveca.

Lp.

Neposredna povezava do sporočila: 1010
10.1.2014 18:35:41   
Dorotheia
Zdravo punce!

beli metulj, tudi pri tvojem vprašanju ti jaz na žalost ne morem pomagati.
Je pa res, da zaradi velika pritiska tudi mene malo skrbi zaradi oči. Imam kar nekaj dioptrije, ampak ni še hudo. Se bo pa po porodu sigurno poslabšalo stanje.

Kako ste drugače? Jaz sem ravno prej prišla šele domov. Sem bila danes na kosilu s kolegicami, pa potem sem bila še na enem daljšem obisku. Zdaj pa uživam doma in čakam mojega, da greva na večerjo. Joj, kako mi je fletno, ane? user posted image

Sem se naročila k frizerki naslednji teden, pa na brazilsko depilacijo (čeprav bom pomoje, če bo otroček zamujal, mogla it še enkrat), pa na masažo. AAAA, komaj čakam. Tako, da naslednji teden še ne smemo roditi, me čaka toliko prijetnih opravkov. user posted image

In spet sem super spala. Pa danes se mi zdi, da se je otroček malo umiril. Sicer še vedno čutim gibe in vse, samo je bolj miren kot ponavadi. Verjetno zato, ker sem bila jaz bolj aktivna in naokrog. user posted image

Ker imam očitno preveč časa, sem zdaj začela razmišljati tudi o dianatal porodnem gelu, ki naj bi povzročil, da otrok lepše in lažje zdrsi skozi porodni kanal in baje tudi preprečuje raztrganine. Kaj menite o temu? Zdaj, če bi se zanj odločila, bi se itak v Kranjski porodnišnici, kjer ga tudi lahko dobiš (baje ga lahko prineseš tudi s sabo) in tam je cenik sledeči:

DIANATAL GEL (skupaj z aplikacijo) 40,00 eur

Aplikacija - DIANATAL GEL 10,00 eur

Včasih je baje stal v kompletu okrog 100eur. Na začetku. (dobil pa si baje 3x doziranega).
A zdaj komplet stane samo še 40eur (vsaj sodeč po tem ceniku)? Ker v tem primeru bi se pa res odločila za to.

Me skrbi, ker ima otroček kaj velik obseg glave pa še velik obseg trebuščka. In me najbolj od vsega srkbi, da bi se kje zataknil. Vem, da se hecno sliši, ampak mene to še najbolj skrbi.

Kaj menite ostale o temu?

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 10.1.2014 18:38:11 >

(odgovor članu beli metulj)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
10.1.2014 19:11:11   
tashq
Dorotheia:ti pa res uživaš te zadnje tedne...user posted image user posted image koliko pa ima obseg glave pa trebušček tvoj mali?tudi če je res izmerjeno bolj veliko,je to samo približek.
Dianatal gel:kaj je res tako poceni zdaj?user posted image leta 2010 je bil 100 evrov v lekarni,potem se ga pa nekaj časa sploh ni dalo dobit nikjer.še tukaj na RR so punce spraševale,kje se ga lahko dobi in to še par mesecev nazaj...user posted image mislim,da so ga potem večinoma dobile preko bolhe pri tistih,ki jim ga ni zneslo uporabit.če se ga pa dobi zdaj kar tako v P Kranj pa sploh super!user posted image ja,naj bi pa statistično res skrajšal drugo porodno dobo in naj bi bilo manj notranjih raztrganin.

< Sporočilo je popravil tashq -- 10.1.2014 19:12:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 1012
10.1.2014 21:21:41   
Dorotheia
Ja, jaz res uživam zadnje tedne. Zato se mi tudi še nič ne vleče, niti se ne dolgočasim, četudi sem doma. Vedno najdem kaj za početi. Zdaj tudi veliko več kuham, ker prej ni bilo ravno časa za tovrstno ustvarjanje, ker sem bila po cele dni v službi. Pa drugače ful rada kuham, samo moram imeti čas.

Vem, da te meritve po uz lahko odstopajo malo, samo pomoje bo naš mali imel res večjo glavo, ker je velikost odstopala že od vsega začetka, pa še moj ima veliko glavo + da v naši familiji tudi nimamo ravno malih glav (zanimivo, da je obseg velik, medtem ko presek glavice pa sploh ne toliko - to pomeni, da je glava bolj podolgovata verjetno oz. ni pač okrogla ane?). Nazadnje sem imela uz v 33. tednu, ko je imel izmerjen obseg glavice 31,2cm, pa obseg trebuščka prav tako oz. 31,3cm (prav scary, da je trebušček tako zrastel, ker prej je bil na vseh uz meritvah čisto normalne velikosti, zdaj nazadnje pa je ful napredoval v rasti). Je pa ginekolog večkrat ponovil meritve tako glavice kot trebuščka. Pač bo malo bolj bajsek mali. Če so te meritve seveda prav. Je rekel, da ne bo ravno droben otroček, samo pač da so te meritve samo odraz različnosti (vsak dojenček je pač malo drugačen). Svakinja je rodila v 40. tednu in je njena dojenčica imela obseg glavice 32cm, tako da si niti predstavljati ne morem, kaki obseg bo imel moj otroček, če ne bomo rodili kaj prej.

A potem res pomeni, da cel komplet tega dianatal gela stane 40 eur? Bom naslednjič vprašala ginekologa, samo on ponavadi to nič ne ve o teh cenah. Jaz bom ziher še to vzela potem. Zdaj ravno 100eur ne bi dala, ampak 40 eur pa bom. user posted image

Evo, mene čaka še en fleten vikend. Jutri greva malo v shopping še po zadnje stvari za bejbija, pa na par obiskov do mojih kolegic. Meni moj na daljše proge sploh ne pusti več, da sama vozim. user posted image Tak zaščitniški je, da mi še delat ne pusti skoraj nič. Še dobro, da sem jaz kar trmaste sorte in če sem mnenja, da nekaj lahko naredim, potem tudi bom. user posted image

Aja, pa a sem prej pisala, da je danes naš otroček bolj umirjen? No, zdaj že dela na temu, da vse nadoknadi. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
13.1.2014 20:19:23   
janaž
Hej, ali katera kaj ve, kako je v Lj. porodnišnici s prisotnostjo očeta. Prvič je šel na tečaj in plačal, kaj pa drugič? Od prvega poroda je tri leta.

Neposredna povezava do sporočila: 1014
13.1.2014 21:50:07   
Dorotheia
Jaz za Lj vem samo to, da partnerji rabijo potrdilo, da so hodili na šolo. Mislim pa, da je potrdilo lahko staro tudi več kot 3 leta.

Kje ste ostale vse? user posted image Ste vredu?

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
13.1.2014 22:00:27   
mala_račka
Živjo:)

janaž - Po mojih informacijah naj bi bilo še vedno tako - prijateljica gre rodit v LJ:)

Danes sem dopoldansko sonce izkoristila za en malce daljši sprehod - joj kako se je luštno januarja sprehajati po soncu in tako visokih temperaturah:)
Samo upam, da bo kaj sončka ostalo še za prihodnji mesec in mesec marec, ko se bomo lahko že v dvoje odpravile na sprehod z našimi user posted image

Drugače ste v redu? jaz imam še vsak dan kakšen lažen popadek, vendar nič ne boli, le nekoliko neprijeten občutek je...me je pa zadnje dni začelo nekaj špikati
v desno nogo, ne vem kako bi pojasnila - kot nekakšen krč, ki gre od jajčnika v nogo...mogoče to tudi spada k tem lažnim popadkomuser posted image

Lep večer in mirno noč:)

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
13.1.2014 22:25:19   
Dorotheia
mala_račka, lepo, da se še spraviš na daljši sprehod.

Pri meni je zadnji teden z daljšimi pohajanji že težko. Ne morem več prehoditi ravno veliko naenkrat - ok, če imam vmesne postanke še gre, drugače mi pa bejbi tako dol tišči, da mi potem še trebuh začne nonstop otrdevat in je bleda scena. Boli in je res neprijetno.

Jaz sem danes spet imela akupunkturo. Je bilo že kar utečeno, pa manj sem čutila kot nazadnje. Zgleda, da sem že bolj imuna. user posted image

Drugače pa sva danes nabavila še čisto zadnje malenkosti in zdaj res lahko rečem, da imam vse (samo desko za na previjalno komodo še čakam, ki pa je v delu in jo dobiva jutri ali pojutrijšnjem). Kupila sva banco, pa tisto mehko blazinico za previjanje in uno posodico za vodo na previjalni, pa ktračko in glavniček za laske. Samo to je še menjkalo. Aja, pa modrčke za dojenje sem si pa že za vikend v HM-u kupila in to.to vložke za po porodu (jih je ena januarka tu gor res pohvalila in jih bom jaz tudi nesla s sabo v porodnišnico).

Meni trebuh konstantno otrdeva se mi zdi, če sem kaj v gibanju. Nisem pa imela zdaj v zadnjih dneh nobenega bolečega popadka/krča več. Me pa spodaj na trenutke vse nekaj špika. Tako, da čutim, da se telo pripravlja. Čez en teden imam spet pregled in bomo videli, če sem že kaj odprta - če mi bo sploh kaj pogledal.

Jutri pa nameravam malo spet špilati gospodinjo in počistiti kopalnico pa nasplošno stanovanje. Danes sem bila po akupunkturi čisto zaspana spet in sem celo popoldne, dokler ni moj prišel iz službe, kinkala po malem.
Se pa otrok ni še nič kaj umiril, jaz ga res nonstop čutim, samo pač drugače kot prej - logično, zdaj ni več toliko prostora.

Katero že kaj stiska glede poroda? Mene zdaj ne več toliko, razmišljam že, ampak si samo želim, da bo čimprej, ker komaj čakam, da vidimo našega škrata in da je to za mano. Je bilo kake 14 dni nazaj huje, me je bolj stiskalo in skrbelo, kako bom zmogla porod in to, ampak ven je še vsak prišel. user posted image

No, javite se še kaj ostale! Pa pridno uživajte v trebuščkih še zadnje tedne/dni!

Neposredna povezava do sporočila: 1017
15.1.2014 13:14:48   
nejkec
user posted image

Če katero zamika cenovno dostopno fotografiranje novorojenčka, naj se javi na zs.

Neposredna povezava do sporočila: 1018
15.1.2014 13:22:44   
Glamur 11
Zdravo user posted image

Vas pogosto prebiram, vendar mi ne uspe veliko napisat. Moj PDP je 22.2. in ko se bo začela porodniška bo tudi več časa za pisanje.

Razmišljam pa glede akupunkture in če ima katera kaj izkušenj bi bila zelo vesela kakršnegakoli mnjenja in priporočila na to temo user posted image

Hvala!

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
15.1.2014 14:16:33   
Dorotheia
Glamur, jaz obiskujem akupunkturo v porodnišnici Kranj. Jaz sem zadovoljna. In kar verjamem v delovanje tega. Je pa tako, da 1 dan po akupunkturi tudi vedno ful dobro spim. In ponavadi kar cel teden, mi "zdrži" tik do naslednje akupunkture spet. user posted image

Je pa drugače ta akupunktura namenjena vplivanju na prvo porodno fazo - da se porodnica hitreje odpira. Tole pa še ne morem povedat, bom po porodu lahko kaj več o temu povedala. user posted image

Kam ste pa ostale vse izginile?user posted image

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
15.1.2014 16:05:54   
Beat
Pozdravljene, punce user posted image

Spet se malo javljam...sicer vas redno berem, pišem pa redkeje. Naj povem, da sem prejšnji teden začela piti čaj iz malinovih listov, tako da bomo videli, če bo pri porodu kaj efekta user posted image , delam pa tudi Keglove vaje, je menda priporočljivo. Ko sem bila nazadnje na pregledu, to je bilo prejšnji torek, naj bi imel user posted image 2700, tako da lepo pridobiva na teži. Seveda pa se pri teh napovedih teže velikokrat zmotijo, tako da bomo videli, kakšno bo stanje s težo, ko se rodi user posted image zredila sem se za dobrih 11 kg.

Ali so se kateri naredile strije?? Jaz jih imam kar nekaj, čeprav sem se mazala in pila veliko vode, tako da sem kar malo nesrečna zaradi tega user posted image Nisem pričakovala, da bo tako.

Ne morem verjeti, kako hitro je minilo in zdaj sem skoraj že v 38. tednu, komaj čakam porod user posted image no, malo pa me tudi skrbi, kako bom zmogla...

Neposredna povezava do sporočila: 1021
15.1.2014 17:58:59   
mala_račka
Živjo punce:)

jaz imam pa v petek pregled in že komaj čakam, da vidim koliko približno že tehta najin user posted image ...
Jaz sem se do sedaj zredila dobrih 10kg in zaenkrat nimam nobenih strij...sem se pa res redno mazala. Pri pitju vode, sem nekoliko manj pridnauser posted image
pa me je tudi to ves čas skrbelo - a do zdaj se še niso pojavileuser posted image

vse vaje za krepitev medeničnih mišic so zelo priporočljive v nosečnosti. sama zato redno obiskujem vadbo za nosečke...koliko pa bo pomagalo - bomo videliuser posted image
tudi malinov čaj pijem sedaj že malo več kot teden dni in si redno masiram presredek z oljem. Škodovati ne more, če pa bo kaj koristi pa SUPERuser posted image
Bom pa verjetno naslednji teden poskusila tudi s kopeljo senenega drobirja. Priporoča se sicer po 39. tednu, ampak mislim, da kakšen teden gor ali dol razlike nima veze.

Jaz tudi že nestrpno pričakujem dan D:) strah me ni čisto nič (sem presenetila samo sebe), samo upam, da bo prišel čimprejuser posted image

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
16.1.2014 14:21:24   
janaž
Hej punce, jaz imam pa danes prvi ctg, se mi zdi kar zgodaj, ampak...če me je že naročila pa grem.

Glede strij, jaz mislim, da je to več ali manj gensko pogojeno, koliko se ti koža razteguje... jaz jih nisem dobila ne prvič ne zdaj, pa se zdaj v tadrugi N. nisem skoraj nič mazala. Tudi moja mai jih ni imela, pa se takrat niso mazale. Ene pa se mažejo skos in jih vseeno dobijo.

Jaz sem na + 15, je bilo tako že pri taprvem in mislim, da je to čisto ok, saj sem potem vse izgubila in šla še v minus. Narava že ve kako poskrbeti za novopečene mamice.

Glede strahu, mene taprvič ni bilo nič strah, zdaj pa kaj pa vem, se mi zdi, da sem malo živčna, dosti zaradi tega, ker ne vem kako bo ko bomo vsi 4. Kako bo tamali sprejel, da ni več "the one and the only". Malo pa tudi zaradi poroda, čeprav je bil prvi, dakoaj hiter in nič kaj preveč kompliciran.

Še malo pa bomo cartale naše bebije.....

Neposredna povezava do sporočila: 1023
16.1.2014 23:20:34   
Dorotheia
Ola čikas, kako ste?

Evo za mano je aktiven a zelo prijeten dan. Sem bila na brazilski depilaciji, pri frizerki (imam novo barvo user posted image miniaturna sprememba), pa še kofetkala sem cel dan. user posted image
Pa kupila sem si nek oljček za telo od Welede z vonjem sivke za sprostitev in sem se po tuširanju s tem namazala in se res super počutim. Drugače sem si pa v lekarni tudi nabavila sirup železo, ker mi je zdaj proti koncu user posted image kar padlo in že tako bo kriza po porodu s tem. Tako da zdaj še to pridno konzumiram. Edino po porodu pa ne bom smela več tega piti, ker je z dodatkom vitamina C (baje imajo vsi ti sirupi za železo to) in dojenčkom grozne krče povzroča (ker pač računam, da se bomo dojili seveda).

Drugače sem pa super. Spim zdaj že 2 noči spet dobro, tako da sem rees vesela. user posted image

Izvedela pa sem, da se tega Dianatal porodnega gela ne dobi več sploh v Sloveniji. user posted image Tudi v porodnišnici ga nimajo, baje neke težave z dobavitelji ali nekaj takega. Škoda. Bomo pa brez tega morali.

Drugače pa pridno pijem čaj iz malinovih listov. 2x dnevno. Včasih tudi 3x.
Jutri imam namen spet bolj doma preživeti dan in gospodinjiti, kaj dobrega skuhati, speči in seveda mi tudi kako čiščenje ne zmanjka. Pa na kak sprehod bom šla.

Sem si pa za po porodu že pripravila čaj plahtnico, ki baje fuul dobro ureja, da se čišča čimprej konča oz. da se spodaj čimprej "spuca" vse. Jo imam v omari že dolgo, pa bo zdaj prišla na vrsto. So jo vse ful pohvalile.

Nič, gremo spat. Javite se še kaj!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
16.1.2014 23:50:40   
mmarja3
Wow...uživačica :)

Mene pa zanima kam si šla na brazilsko? Kam posebej za nosečnice, ali so ti jo pripravljene narediti kar kjerkoli? Jaz sem redno hodila na brazilsko z vročim voskom, pa sem prebrala, da sedaj ne bi smela. hm...

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?