|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
3.1.2014 22:47:36   
tashq
super,Dorotheia!user posted image iz kje iz Kr pa si,ali je preveč osebno...?
janaž:uf,Smlednik...pa si drugače velikokrat v Kr,da boš "samo"vozičkat prišla v KR?

drugače bom pa rodila v Kranju,ja.če bo pa tako kot v prvo,ko se je kar malo preveč vleklo,bomo šli pa verjetno na Jesenice na zastonj EA.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 976
4.1.2014 12:24:51   
Dorotheia
Tashq, mi bomo še nekaj časa na Planini. Se pa nameravamo v roku kakega leta (max. dveh) seliti. Ampak ne daleč, še vedno nekje v bližini Kranja.

Jaz, tudi nameravam roditi v Kranju. A na Jesenice bi šla zaradi zastonj EA? V Kranju mislim, da je 120eur za doplačati ja. Jaz sem si dala tale denar že na stran. user posted image Bom kar vzela tole. Me vsaj malo pomiri. user posted image So drugače v Kranju baje zelo dobri anesteziologi. Pa še blizu je LJ, za vsak slučaj, če bi šlo kaj narobe (bohnedaj).

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 977
4.1.2014 19:02:56   
tashq
Kranj je super,a?user posted image sem jaz že celo življenje v Kr,samo za eno leto sem se drugam preselila,pa sem bila prav nesrečna...user posted image
drugače je za porod v prvem planu Kranj-če bo šlo hitreje,kot v prvo(upam,pravijo,da je v drugo hitreje),potem niti ne bom rabila EA.če se bo pa vleklo,bo pa čas tudi za pot do Jesenic in v tem primeru(če se bo vleklo),bom rabila EA. drugače pa ja,imam super izkušnjo z EA v Kr.

Neposredna povezava do sporočila: 978
4.1.2014 21:33:06   
Dorotheia
Kranj je zakon ja. user posted image

tashq, danes ravno pripravljam torbo za porodnišnico in glede na to, da imaš ti izkušnje s kranjsko porodnišnico, kjer nameravam roditi, imaš mogoče še kak nasvet, kaj se splača zapakirat v torbo, ki jo bom nesla s sabo, ko bom šla rodit? Raje imam preveč kot da premalo. user posted image So pa vse osnovne stvari že zapakirane v torbi, manjka mi samo še kak par nedrčkov za dojenje, copati (kakšne copate priporočaš?), pa stvari, ki jih bom na koncu zapakirala - dokumenti z materinsko knjižico, toaletno torbico, oblačila ob odhodu iz porodnišnice (najverjetneje mi jih bo prinesel moj šele na dan odhoda)- Ostalo pa imam že vse ready - dva paketa dodatnih vložkov vir 80 (najverjetneje bom še kak paket kakšnih brez mrežice od to-to ali od Nature Femine, ki so tudi prav namenjeni poporodni čišči dodala), dva paketa mrežastih hlačk, pa prav tako sem tudi že zapakirala blazinice za bradavice, lanolin, nastavke za dojenje, še celo prsno črpalko + malo flaško od aventa, če pač dojenje ne bo steklo, pad dudik in nekaj tetra pleničk za podlago pri dojenju, pa pletene copatke za dojenčka in rokavičke za rokice, da se ne opraska (baje prav pride) .....skratka cel kup stvari je že zapakiranih...vem, da pretiravam (kot vedno), a res imam raje kako stvar preveč kot premalo....Aja, pa flaško za vodo bom tudi na koncu fliknila v torbo še.

Je še kaka stvar, ki mi zna priti prav?

Srm pa jaz rekla, da bom v vsakem primeru imela EA, ne bom nič kaj pustila času čas....razen, če bi v porodnišnico prišla šele, ko bi bilo tik pred iztisom (kar pa ziher ne bom). Grem pa v ponedeljek na akupunkturo kot pripravo na porod in me res že fuul zanima, kako bo. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 4.1.2014 21:36:23 >

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 979
4.1.2014 23:11:03   
tashq
uau,kok velik kovček pa imaš to s sabo?user posted image
no,je bolje preveč kot premalo in če boš tako pomirjena,potem kar imej vse s sabo.drugače mislim,da ti nič ne manjka,bi pa omenila nekaj stvari,ki so verjetno nepotrebne.lahko pa jih seveda imaš s sabo...
copati:v prvo jih nisem imela,so mi tam dali plastične natikače.zdaj imam s sabo take čisto navadne hišne copate,ker mi ni bilo do kupovanja tistih plastičnih.so pa bili tisti res super,ker te ni strah,da "premočijo" v kopalnici,če je poplava.
oblačia za domov:jih imam v vrečki naštimane zraven dojenčkove torbe.bo lubi prinesel,ko greva domov.ta oblačila,ki jih bom imela pa ob prihodu v P gor, bo pa po porodu odnesel domov.tako je bilo tudi v prvo.so mi jih sestre zapakirale v vrečko,ko sem se preoblekla in dale lubiju,da jih odnese.
vložki in mrežaste hlačke:jih v prvo nisem imela s sabo,sem tam vse dobila.zdaj imam s sabo samo en paket vložkov;res za vsak slučaj,čeprav mislim,da jih ne bom rabila.
flaška in črpalka:se mi zdi,da je malo odveč,ker imaš tudi tam to.ostalo za dojenje(blazinice,modrček,kremica,nastavki) je pa po mojem mnenju super,da imaš s sabo.
duda:tudi verjetno malo nepotrebno.v tistih 2-3 dneh je mali sigurno ne bo rabil,ker bo res večino časa spal ali pa jedel.če bo imel pa močan sesalni refleks se bo pa to potem pokazalo šele po prihodu domov.se mi zdi,da je v P bolje večkrat pristaviti za dojenje,da se mleko začne proizvajat,kot pa da se daje dudiko v usta.ne me narobe razumeti,nisem proti dudi.user posted image moja jo je tudi imela,ampak jo je dobila šele po ene 14 dneh.če bo pa res slučajno kriza v P,potem pa imajo tudi tam dudo.ampak še enkrat,če se boš bolje počutila(to je najbolj važno!),potem kar imej dudo s sabo.
tetra pleničke:no,to je pa res nepotrebno pomoje,ker boš imela samo delo s tem.ko se bo plenička umazala,ti bo samo "gužvo" delala.v P jih je dovolj.
copatki:jih nimam s sabo. v prvo tudi nisem imela,je pa bila poletna.se mi zdi,da bo tam kar dovolj toplo.saj bomo me samo v spalni srajci s kratkimi rokavi.user posted image
rokavičke:nimam s sabo,tudi v prvo nisem imela.mala ni bila ena tistih,ki se praska.user posted image ja,sem pa videla nekaj dojenčkov,ki so se med spanjem popraskali.niso pa vsi taki.
mogoče vzemi sabo še kemiko in knjigo/revijo,če rada bereš.sicer jaz v prvo nisem imela knjige(čeprav sem knjigožeruser posted image ),ker če nisem spala, sem pa malo gledala...user posted image se je nisem mogla nagledati...user posted image zdaj bom pa imela za vsak slučaj še nekaj s sabo.
samo še to bi rekla glede EA:lahko te kaj preseneti,pa je pač ne boš dobila.želim te samo opozoriti,da bodi pripravljena,da mogoče ne bo šlo vse tako,kot si si zamislila.to mislim v dobrem smislu...user posted image kaj pa če boš imela tak ekspresen porod,ko boš imela ravno še dovolj časa,da prideš v P?ali pa boš imela tako blage popadke,da skoraj ne boš vedela,da jih imaš?ali pa če ti bo akupunktura tako pomagala,da EA ne boš potrebovala?ali pa če boš imela orgazmičen porod?user posted image jaz osebno upam na kaj takega(sploh tisto orgazmičnouser posted image ),če pa ne,pa ne.bo pa pač EA!user posted image
sem napisala cel roman,a?če te še kaj zanima,kar vprašaj...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 4.1.2014 23:12:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 980
5.1.2014 1:12:49   
Dorotheia
Ufff, se pozna, da pojma nimam, kaj me čaka. In mi je super, da ena, ki je že dala to skozi malo pove, kako in kaj. Vem, da sem res veliko preveč zapakirala s sabo. Mogoče bom kaj dala proč. user posted image Imam pa tako torbo, mini potovalkico, user posted image Zato gre vse notri.

Jaz bom imela vsaj dva paketa vložkov s sabo - saj če ne bo potrebe po njih, jih ne bom koristila, samo to si pa res ne želim, da mi jih zmanjka. Nam so v materinski šoli zdaj rekli, da baje dobiš v kranjski porodnišnici samo dva paketa Vir 80 vložkov, ostalo moraš vse sam prinesti. Zato imam raje več s sabo - ker tako nisem navajena vložkov in jih bom pomoje kar zelo pogosto menjala. Za te mrežaste sp. hlačke vem, da jih dobiš v porodnišnici, ampak ravno prijateljici se je pol leta nazaj zgodilo, da je rodila v veliki gužvi in jih je baje zmanjkalo, je ostala brez. Ker to tudi kar pogosto menjaš. Zato bom te stvari imela res raje na zalogo s sabo (samo za vsak slučaj). Za črpalko pa nisem vedela, da jo lahko dobiš v porodnišnici - nam so tudi glede tega rekli (ravno na ogledu porodnišnice), da naj jo sicer ne kupujemo vnaprej, da jo bo magari partner prinesel, če bo potreba. Niso pa nič omenili, da jih tam tudi imajo. Pa vsaka, ki je zadnje leto tam rojevala, je rekla, da ji jo je naslednji dan partner prinesel, ker so jo pač rabile. Tako, da mi tole pa zdaj ni najbolj jasno. No, jaz jo bom vzela s sabo, ker sem jo že pač dobila. Drugače jo res ne bi. Glede dudike čisto razumem, kaj si hotela povedat, nič bat, ne bom nič rarobe razumela. Ma, eno bom vzela s sabo, za vsak slučaj.
Evo, za tetra pleničke sem pa spet dobila napačno informacijo - nam so tudi rekli na šoli za starše, da naj eno ali dve s sabo vzamemo (za podiranje kupčka in te stvari), zdaj pa sploh ne vem. Noben ni omenil, da jih dobiš lahko v porodnišnici. Če je temu tako, jih potem seveda ne bom vzela s sabo, je to potem itak brezveze in res ni fajn imeti umazanih stvari tam v sobi (bi rekla).

Zanimivo, koliko različnih informacij iz različnih stvari. Kot sem že rekla, zame bo vse to prvič in itak nimam pojma, kaj me čaka. Joj, kaj bi bilo fajn, če bi imela kako tako v sobi kot si ti. user posted image Kako pa je s tem handlingom dojenčka - ti kaj pokažejo? Mene to kar skrbi. user posted image Baje, če si malo bolj "zatežen" in veliko sprašuješ, da ti mogoče še kaj pokažejo, drugače pa ne. Je to res?

Ja, pa sigurno bom vzela kaj za branje s sabo, čeprav bom pomoje tako evforična in bom nonstop želela gledati dojenčka. user posted image Ali pa utrujena od poroda in ne bom sposobna za nič. user posted image

Drugače glede EA bom itak videla. Ampak mislim, da u prvo zdaj ne bo ravno orgazmično (že tako me nekaj špika nonstop spodaj in je skrajno neprijetno), ekspresno bi bilo sicer fajn (v takem primeru seveda ne bi imela potem EA). Ali mogoče obstaja kaj drugega, zaradi česar ne bi dobila EA v kranju? Naj bi bila na voljo 24-ur na dan. Tako da upam, da res, ker so vse te stvari (poleg še akupunktura) take, da nekako ne paničarim in mi pomagajo, da sem kar mirna glede poroda in si rečem, da z akupunkturo in EA bomo pa že pregurali in spravili to bitje na svet (malo me skrbi, ker je otrok kar velik (tudi velik obseg glave), jaz pa ne tako zelo velika. Me glede EA lahko kaj negativnega preseneti, v smislu, da mi jo ne bi želeli dati? (Ok, če upoštevamo, da nimam zdravstvenih težav, ki pač ne grejo skupaj s tem). Upam, da ne.

Kako e bilo tebi prvič? Kdaj si že rekla, da imaš rok - čisto v začetku februarja? (Mogoče se potem še srečava kje user posted image ).

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 981
5.1.2014 7:52:25   
janaž
Hej čveke,
no meni se Smlednik ne zdi tako daleč, se bom zapeljala v Kranj za vozičkanje, saj veste vse za malo družbeuser posted image .
Dorotheia, imaš res veliko stvari, a če jih ne boš rabila bodo pač ostale v kovčku.
Jaz sem prvič rodila v Lj., ker sem tam živela, sedaj sem pa se nekaj spogledovala s Kranjem, ampak bom morala spet v Lj, ker sem tam vodena v ambulanti za patološke nosečnosti (nič bat, ni nič hudega, malo odstopanja na morfologiji, ampak nazadnje je g. v LJ. rekla, da bo najverjetneje vse ok) in so mi priporočili, da je bolje Lj. za vsak primer.

No jaz sem rodila 2010, in smo morale imeti vse svoje vložke in gatke.... Glede prsne črpalke pa ne vem, kaj so jo tvoje prijateljice uporabljale takoj po porodu, saj se takrat mleko šele dela oz. teče kolostrum in je najbolje, da čimveč pristavljaš dojenčka. Za vsak primer imajo pa to sigurno v P.

Glede poroda sem jaz za bolj naravno. V prvo nisem nič vzela, razen tisto masko, ki jo imajo v LJ., ampak zdaj še te ne bom, ker te samo zadane, boli pa isto. Bi pa priporočila knjigo Modrost rojevanja, kjer kar veliko piše kako porod poteka, kaj lahko pomaga, in kakšni postopki te čakajo. Mislim, da je faj biti pripravljen, in imeti v rokavu čimveč idej, kaj lahko narediš zalažji porod. Sicer je knjiga bolj o naravnih porodih, a tudi če imaš EA, pride kaj prav. Sploh, ker te odklopijo, ko je treba porivat (vsaj včasih je bilo tako).

Jaz imam rok 5.2....pa ve?

Neposredna povezava do sporočila: 982
5.1.2014 11:52:13   
Dorotheia
janaž, bom šla po tole knjigico v knjižnico, da malo pobrskam. Jaz sem že nasplošno tak človek, da sem vsaj okvirno rada pripravljena na določene stvari oz. mi je najhuje, če sploh recimo ne vem, kaj me čaka. Lažje je, če vsaj približno veš, kako si neki postopki sledijo in kaj te čaka. Čeprav porod je u prvo itak tako, da je kljub vsem informacijam vsaka presenečena. V prvo. user posted image

No, jaz sem ponoči, ko sem šla na wc imela spet neke lažne popadke, zdaj že u drugo. Sicer se je ful hitro končalo, a tisti čas trajanja je kar bolelo. Saj vem, da je to normalno in samo znak, da se maternica pripravlja. Samo nisem vedela, da tudi lažni popadki kar bolijo. So tisti pravi kaj podobni tem? Jaz predvidevam, da so in si samo sledijo in povečujejo na jakosti oz. bolečini - imam prav? Joj, groza, mene je že to včeraj kar bolelo. Se je pa bolečina širila od zadaj iz križa in potem naprej. Sploh ne znam opisati točno. Ni ravno prijetno. user posted image

Ste ve tudi imele kaj teh lažnih popadkov u prvo? Ali to nakazuje, da bo dan d kmalu ali sploh ni nujno?

Drugače pa ja, res imam veliko stvari za v porodnišnico, a to torbo bom že nekaj porinila (saj drugače sploh ni tako velika user posted image oz. ne izgleda) in itak, če določenih stvari ne bom rabila, jih bom pač pustila notri. Raje prinesem domov nerabljene stvari kot pa da mi jih tam zmanjka. Pa ok, saj bi mi načeloma tudi moj lahko prinesel, samo jaz točno vem, kje je vse in kaj želim imeti. Poleg tega bo on tiste prve dni že tako imel veliko dela in skakanja okrog. Sigurno bo še kaka stvar, ki mi jo bo tako ali drugače moral prinesti.

Jaz imam pdp 2.2. Ampak je ginekolog od začetka večkrat rekel, da lahko bomo že januarja zibali, ker je otrok kar velik. Je pa res, da se mu je rast malo ustavila zdaj na koncu oz. počasneje raste kot v začetku. Nima prostora v trebuhu in nima kam rasti. user posted image

In ja, bom poskušala čimveč pristavljati otročka, ker si močno želim dojiti. Tista črpalka bo samo za vsak slučaj in res upam, da jo sploh ne bom rabila. Me edino skrbijo poškodovane bradavice, ker nimam ravno velikih oz. izbočenih ali kako bi to napisala, so že skoraj rahlo udrte. No, saj zato pa imam s sabo nastavke. Če drugače ne bo steklo. Nekaj bomo že. Sploh če bom imela s sabo v sobi, kako mamico z izkušnjami in mi bo znala kaj pomagati. Ker jaz res pojma nimam še. user posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 983
5.1.2014 20:03:40   
mala_račka
Živjo punce:)

tudi mene zadnje dni dajejo ti lažni popadki...ali karkoli že je to. Bolečine se pojavijo ponavadi res ravno po obisku wc-ja. Sicer minejo kar hitro, vendar je kar nekoliko neprijetno, sploh če ne veš kaj to pomeniuser posted image Se mi pa pojavljajo sedaj že približno kakšen teden - skoraj vsak dan ali enkrat, včeraj pa tudi kakšne 3x in me je res že kar malce skrbelouser posted image

torbo za v porodnišnico imam tudi jaz že pripravljeno in v njej tudi (verjetno) preveč stvari...ampak sem po naravi bolj ziheraš in ne bi želela, da mi tam kaj zmanjka:) Sem pa čisto pozabila na te nastavke za dojenje - tudi jaz imam namreč (po mojem mnenju) nekoliko bolj sploščene bradavice, bi si pa res želela dojiti, tako da bom kupila še ta pripomoček, v kolikor mi bi lahko koristil... Imam pa trenutno en paket mrežastih hlačk za sabo, pa si bom verjetno kupila še en paketek...

V naslednjih dneh grem tudi jaz pobrskat najprej v knjižnico za tole knjigo, če pa je slučajno ne bo (saj so po večini kar izposojene) pa zavijem kar MK in si jo kupim:)

Jaz kar ne morem verjet, še manj kot mesec in bomo dobile naše user posted image v naročjeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 984
5.1.2014 22:43:33   
janaž
Hej, hoj,
hja jaz imam lažne popadke že od 24 tedna...to je tisto trdenje maternice, ki ne boli je pa neprijetno. Če pa boli v križu in se bolečina širi na trebuh bi pa jaz rekla, da so to že tapravi popadki, samo se pač ustavijo, ker še ni čas. Nič panike, jaz sem te taprave imela prvič že vsaj en teden pred porodom ali pa še več pač - tako občasno...najbolj pa po sexu ... :))
Drugače pa sem jaz taprvič prišla v P. že 8 cm odprta, in mislim, da sem se že cel teden polagoma odpirala, ko sem imela te popadke, pa tudi tisti dan doma je bolelo, ampak je bilo kar znosno... tazadnja 2 cm v porodnišnici pa sta bila user posted image ...

Nastavki, ja so super. Jazsem imela tudi prvič take male, nežne bradavičke, je mali težko zagrabil in ostal prisesan, tako, da mi je najprej steklo z nastavki, čez 3 tedne pa potem brez. Tudi sedaj jih bom imela s seboj, čeprav imam bradavice že bolj utrjene...nikoli ne veš ...

Jaz še nimam torbe pripravljene, ampak moram to storit nujno ta teden...

pa pa

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 985
6.1.2014 8:14:13   
marusap
Hey!

Sem januarka, ampak vas malo spremljam. Imam samo en nasvet glede nohtov - na njih ne sme biti nič (lak, gel), ker te v primeru komplikacij priklopijo na tisto napravo za merjenje kisika v krvi. Ta senzorček ti dajo na prst in kaže narobe, če je karkoli na nohtih. Prav tako jim je pomembna barva prstov, nohtov. Tako so nam razložili v materinski šoli.
Glede stvari za porodnišnico... Tudi jaz ne bi s sabo nosila črpalke. Če ne drugega jo nimaš kje umiti oziroma sterilizirati. Ali boš s sabo nesla še krtačko za čiščenje in krpe... Jaz imam vložke, mrežaste spodnje hlače, dokumente, fotoaparat, modrce za dojenje, nogavice, nastavke za dojenje, dudo, crocse, za osebno higieno čisto osnovno (odsvetujejo razna mila, parfume zaradi telesnega vonja in privajanja otroka nanj), revije. Grem pa rodit jutri, juhu! Smo dočakali.

Lp

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 986
6.1.2014 8:55:19   
Dorotheia
Zdravo, marusap!
Hvala za tvoje nasvete. Glede nohtov - jaz bom imela čisto "gole" nohte. Si že zdaj ne upam več lakirati, ker človek nikoli ne ve. user posted image Aja, pa držim pesti za jutri - vse dobro!

Glede črpalke - baje ti jo lahko tudi v porodnišnici sterilizirajo (eni kolegici so jo). Sicer pa - potemtakem je isto z vsemi ostalimi zadevami (isto z nastavki za dojenje ipd.). Jaz sem zdaj doma, ko sem pakirala vse to sterilizirala (na najvišji možni moči), čeprav mi je itak jasno, da v porodnišnici ne bo več sterilizirano. Potem pa bom v najslabšem primeru tam pod zelo vročo vodo oprala (toplo vodo pa tak imaš v sobi). Saj kot rečeno, upam, da jo spoh ne bom rabila.

Sem pa ponoči imela ene grozne sanje. user posted image Sem sanjala, da je dojenček kar prišel po eni čudni poti od nekje (nisem ga jaz rodila) in je bil čisto čuden (kar glava odraslega človeka), telesa pa skoraj ne. Čisto scary. user posted image
Verjetno je to odraz tega, da ful razmišljam o temu zadnje dni.

Nič, zdaj pa grem na akupunkturo prvič. Bom poročala, kako bo. In še po tisto knjigo spotoma v knjižnico.

Uživajte pupe!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 6.1.2014 8:59:21 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 987
6.1.2014 11:04:51   
nejkec
Če katera želi fotografirati svojega novorojenčka, se toplo priporočam. Ob prijavi v januarju prejmete 10% popust na redno ceno 85 eur. Več na zs.

Neposredna povezava do sporočila: 988
6.1.2014 17:13:54   
tashq
Dorotheia:ja,fino je,če imaš v sobi že kakšno mamico,ki je že rodila.jaz sem imela prvič najprej eno,ki je že rodila,potem je pa prišla druga,ki še ni. glede handlinga se pa ne spomnim,kako je bilo pa kje sem izvedela...vem pa, da sem znala.user posted image saj verjetno so ti nekaj že pokazali v MŠ,drugače ti pa prvič sestra previje bebiko in tudi pokaže,kako je treba "handlat".potem pa še patronažna,če slučajno še ne bo šlo...to naj te ne skrbi,ker se hitro "naučiš" in delaš že kmalu kar podzavestno...
EA je v Kranju 24 ur na dan,ja,ampak verjetno v primeru,da imajo kakšen nujni carski rez,je pač ne moreš dobiti ali pa šele kasneje.predvidevam,da je tako...user posted image dobila pa jo boš,pomoje,če izraziš željo.mislim,da ti je niti ne smejo odklonit,ker je to tvoja "pravica".razen verjetno v primeru,če boš pač že čisto na koncu pa ne bo časa itd.
PDP mam pa 17.user posted image komaj čakam.samo nekako "čutim",da bo kar kasneje...najprej sem imela datum 23.(po M),po UZ imam 17.,prva hčerka se je pa tudi rodila 5 dni kasneje.tako da,če bo pri tebi malo prej,pri meni malo kasneje,se še lahko vidiva pa skupaj "dihava".user posted image
si že z akupunkture?to je tisto špikanje,ne?
janaž:no,upam,da se res potem kaj vidimo v Kranju...user posted image pa upam,da bo potem vse uredu;se kar grozno sliši,če se omeni patološko ambulanto,čeprav praviš,da ni nič hujšega...user posted image
prvič sem bila tudi jaz za naravni porod pa mi ni zneslo...user posted image EA mi pa niso na koncu odklopili,sem tudi pritiskala brezbolečinsko...

aja, Modrost rojevanja sem tudi jaz prebrala in je res SUPER knjiga.mislim,da bi jo mogle vse nosečnice prebrat!pa mislim,da ima avtorica še eno knjigouser posted image .mogoče se vpraša v knjižnici,saj poznajo...user posted image

Lažnih popadkov pa jaz ne poznam,vsaj pomoje...user posted image jih lahko zgrešiš?jih imaš pa lahko kao tudi več tednov pred porodom.moji pravi popadki so bili dokaj podobni menstrualni bolečini.v bistvu,kot bi mi nekdo stisnil trebuh/maternico,jo držal in potem spustil.me ni nič bolelo v križu.sem bila pa danes na CTG,ki naj bi pokazal neke popadke.jaz jih nisem čutila pa tudi G je rekla,da ti popadki ne bodo nič naredili po vsej verjetnosti-verjetno v smislu začetka poroda...user posted image

bradavice imam pa tudi jaz bolj mini verzijo...user posted image tamala ni znala zagrabit,tako da sem že takoj v P dobila nastavke,da je sploh začela sesat.mi pa ni bilo jasno,kako nekatere jamrajo,da jih bradavice bolijo ob dojenju pa da jim krvavijo,ker mene niti malo ni bolelo z nastavki.no,čez ene 2 tedna sem se pa tudi jaz odločila,da si ti nastavki malo "nerodni"(sterilizacija...) pa sem probala brez...user posted image user posted image user posted image no,to pa je bolelo!potem sem pa enkrat dojila z nastavkom,enkrat brez,da so se bradavice počasi navadile,pa je šlo...sva bile z malo tudi približno v 3-4 tednih po rojstvu brez nastavkov.so pa zlata vredni!user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 6.1.2014 17:15:04 >

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 989
6.1.2014 17:32:39   
mala_račka
ja, tudi moji "lažni popadki" me nič ne bolijo v križu, ampak tako kot si rekla tashq ti...kot bi mi nekdo stisnil maternico oz. trebuh in ga po nekaj sekundah spustil - zelo podobno tistim menstrualnim bolečinam - ko te stisne tako spodaj v trebuhu...

Dorotheia - tudi mene zanima, kako je bilo na akupunkturi?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 990
6.1.2014 21:12:50   
Dorotheia
Hejla!

Zanimiva tale akupuntkura. Sem mislila, da bom manj čutila. user posted image Je kar neprijetno, ko ti zabada tiste iglice (ne znam opisati občutka, tako čudno - podobno kot če se s komolcem štokneš ob en zelo oster rob). Čutiš pač te točke. Meni je bilo res zanimivo, kako se to čuti. Potem, ko imaš iglice notri, še vedno čutiš, samo manj. Kot neko energijo. Vmes ti še dodatno stimulira enkrat in iglice malo zavrti (spet tak neprijeten občutek).
Izgledalo je pa tako, da te anesteziolog pospremi do sebe, kjer se uležeš na udobno posteljo (seveda napol v sedeč položaj), pa potem ti od kolena navzdol v vsako nogo zabode po 3 iglice. (Jaz sem mislila, da jih bo več). Potem "počivaš" in se poskušaš čimbolj sprostiti, čez ene 10min ti zopet iglice malo stimulira (zavrti) in počivaš še 10 min. Potem pa ti jih vzame ven.

Meni je bilo na začetku kar malo čudno - kot da bi mi zraka zmanjkovalo, sem kar morala močno dihati in sem kar rabila, da sem se sprostila. Sem pa še potem po akupunkturi imela tak čuden občutek v nogah, kot da bi še vedno čutila to energijo. Sem pa danes (predvidevam da zaradi akupunkture) izredno zaspana. Tako sproščeno zaspana. user posted image

Sem prejle popoldne malo kinkala, pa to že celo večnost nisem. Ena punca je bila danes že drugič na tej akupunkturi, je rekla, da je od zadnjič od prvega obiska akupunkture fuul bolje spala ponoči, da prav ni mogla verjeti (da sicer prvo noč še ne, ampak potem vse naslednje pa - manjkrat šla na wc, ni jo vse tiščalo itd.). Bomo videli, če bo tudi pri meni tako. Vsekakor pa sem že cel dan taka sproščena. Pa predvsem zaspana. user posted image
Še otroček je bolj umirjen, je še na akupunkturi "divjal", potem pa se je pomiril. Zdaj pa ga sicer čutim, a ni več tako razigran. Aja, naj pa bi akupunktura vplivala na prvo porodno fazo in jo skrajšala (torej naj bi se ženska hitreje odpirala in naj bi bilo le to tudi manj boleče). Joj, aleluja, upam da ja.

Pa glede te knjige - Modrost rojevanja, sem jo danes ogledovala v knjižnici in sem se spomnila, da sem jo kak mesec nazaj že imela doma. Sicer fajn in lepi podatki, ampak me ni nič kaj posebno navdušila. Se pa najdejo dobre informacije, ampak v vseh teh knjigah so taki podatki, ki so mi čisto logični, ni nekaj takega, da bi bilo kaj novega. V končni fazi je še najbolj pomembno, kako imaš v glavi pošlihtano in ali si miren ali paničen. Jaz se moram še malo bolj psihični pripraviti na porod. Nisem še tako daleč. Kaj pa ostale (no, za te, ki ste že rodile, je itak drugače, najbolj scary je v prvo, ker je to čisto nekaj novega pomoje).

Neposredna povezava do sporočila: 991
7.1.2014 10:07:36   
mala_račka
Ojla:)

jaz sem danes tudi zelo dobro spala...samo enkrat sem šla na wc:)))
zjutraj pa sem že zelo zgodaj vstala in sem do sedaj že prišla s kofetkanja s prijateljico:) skušam še ta mesec izkoristit za kofetkanja s prijateljicami,
ki jih že celo večnost nisem videla:)

na porod se nič kaj posebno psihično ne pripravljam - sem se prepričala, da bo hiter in lahekuser posted image user posted image user posted image user posted image
...in to je touser posted image
Si pa po eni strani želim, da bi prišel porod kar nepričakovano in mi ne bi blo treba čakat do PDP-ja. Ker pomoje je tisto na koncu najbolj scary - čakanje kdaj bo...
Seveda šele po 37. tednu, da bomo donošeni:)

Zanimiva tale akupunktura...si sploh nisem predstavljala kako točno to izgleda.
Po knjigo Modrost rojevanja grem pa danes v knjižnico, sem si jo rezervirala in upam, da bo zanimiva za branje...je pa res, da so te knjige več ali manj kar podobne med
sabo. Jaz sem jih do sedaj prebrala že sigurno kakšnih 20 ali pa še več in se mi zdi, da so tiste informacije, ki jih izveš v prvi knjigi potem samo še večkrat napisane in malo
"zavite"...želijo pa vsi povedati isto:) Itak se pa danes vse informacije (koristne in nekoristne) najdejo tudi na internetu, le sam si jih moraš znati popredalčkati in ven potegniti
le tiste, ki so lahko zate koristne. Je pa res, da zadnje čase zelo rada prebiram različne porodne izkušnje - mamic, ki že imajo svoje štručke v rokah.
Pa si skušam nekako vizualizirat svoj porod, čeprav vem, da si niti dva med seboj nista enaka.

Sem pa včeraj začela tudi s pitjem čaja iz malinovih listov - sedaj samo 2x tedensko po 1 skodelico, naslednji teden pa začnem vsakodnevno po 1 skodelico...in potem stopnjujem do poroda:)
Z masiranjem presredka pa tudi še vedno vztrajam. Sicer v to še najmanj verjamem, ampak si rečem da škodit itak ne more:) Raje vidim, da si, ko bom v porodni sobi, rečem da sem poskusila vse
in mogoče kaj ni pomagalo; kot pa da bi si očitala, da česa nisem poskusila:)

Lep torek dekleta in lepo božajte svoje trebuščke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 992
7.1.2014 11:06:01   
Dorotheia
Joj, kako mi je všeč, da je tale debata malo bolj oživela. user posted image

Evo, jaz sem ravno s pregleda....kile so šle spet gor user posted image (Zdaj sem že na dobrih plus 13kg vsega skupaj). Kar dosti. Drugače pa vse ok. Edino železo je na spodnji meji, mi pa ni ginekolog nič predpisal, je rekel, da naj samo malo več pri hrani pazim ali pa si grem po kak sirup v lekarno. Ni še tako kriza. user posted image Pa odločila sem se za testiranje streptokok in mi je danes tudi bris vzel. Da bomo ziher, da se otroček ne more okužiti. Saj ni tako drago. Če se ne bi testirala in bi kasneje se slučajno kaj pokazalo in bi bil otroček ogrožen, si ne bi odpustila, da se nisem šla testirat. Aja, no in me je hkrati še vaginalno pogledal - maternični vrat še čisto ohranjen in nič še ne kaže, da bi se kaj odpirati začela. user posted image Sem upala, da bo vsaj kaj zmehčan že tale maternični vrat. user posted image No ja, bo že. Se pa zaenkrat še čisto nič ne dogaja spodaj. No, pa saj je še čas. user posted image Je tudi rekel ginekolog, da je izredno lepa nosečnost za mano (je bilo vedno vse ok), edino zdaj na koncu bo treba malo potpeti, ker sem pač rekla, da me vse tišči že. Pa da baje ful dobro izgledam, glede na 36 teden oz. začetek 37. user posted image Da še ful živahno in gibčno delujem, ker se baje ene komaj premikajo v tem času že. Hehe, on mi tako vedno polepša dan. Se takoj bolje počutim.

Sem pa spet slabo spala. user posted image Otroka jaz res nonstop čutim. Povsod v predelu trebuha. No, saj kot je rekel ginekolog, to je samo dobro, vsaj vem, da je z njim vse ok. Samo je pa res neprijetno. Tudi spati ne morem potem zaradi tega. Pa maternica je že tako velika, da mi že v rebra potiska in me prav bolijo. Se mi zdi, da me vse moje notranje kosti v tem predelu bolijo od tega tiščanja od znotraj in otročkovih gibov. user posted image Bo treba očitno malo potrpeti. Bomo že. Glavno, da je z otrokom vse ok.
Zdaj imam pa kontrolo čez 14 dni spet. Je rekel, da ni potrebe, da bi jo prej imela. Da pa če bo karkoli čudnega, da pa naj kar pokličem in če bo potreba, bom prišla prej. To je to. Zdaj se pa grem spet hraniti.

Neposredna povezava do sporočila: 993
7.1.2014 11:56:57   
janaž
Ja fino je malo počvekati...
Jaz preurejam in pospravljam stanovanje. Sem imela 4 mesece časa, saj sem že od septembra brezposelna, ampak itak vse v zadnjem hipu. Jutri začnem porodniško, tako da fino :)...

No meni se zdi, da je čisto normalno, da je MV v tem času še čisto čvrst....saj imamo še en mesec ... to pa ni tako malo.

Jaz sem bila tudi včeraj pri moji g. mi je zmerila tebuh, poslušala srčka in pogledala, kako je mala obrnjena (super je že na glavo), no glede kil - jaz sem se zredila že 17kg. user posted image No ja, saj pri taprvem sem se tudi 17 kg zredila do poroda. Pa sem potem vse tudi izgubila... kaj čmo.

Imam pa jaz čez en teden že CTG - in pregled čez 14 dni ...

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 994
7.1.2014 13:59:45   
mala_račka
Meni je tudi super, da smo postale take klepetuljeuser posted image

Jaz imam tudi čez 14 dni naslednji pregled, pa je bilo na tem sedaj tudi še spodaj vse ok - se ni še nič začelo dogajat, kar me kar veseliuser posted image

Sem se pa do sedaj zredila 11kg, tako da lahko še kakšno kilco gor dobimuser posted image Je pa res, da sem manjše postave in drugače tudi zelo suha, tako da je verjetno pridobivanje kg pogojeno tudi s tem.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 995
7.1.2014 14:15:48   
Dorotheia
mala_račka, jaz sem tudi bolj majhna in bolj drobne postave. Pa je vseeno šlo gor že dobrih 13kg. No pa saj ni tako hudo, samo upam, da zdaj v zadnjem mesecu ne bo šlo več veliko gor. Če komu rečem, da sem šla tolko kg gor, se mi pa baje sploh ne pozna. Razen joške so konkretne in trebuh je pač napihnjen. Drugače se pa sploh ne vidi tako zelo. Čeprav jaz povsod vidim samo salo. user posted image No, saj bo potem šlo nazaj dol. Je pa res, da imam celo nosečnost kar velik apetit + verjetno tudi vse v trebuhu kar dosti tehta (pa še otroček ni ravno mali).

Jaz sem pa upala, da je mogoče maternični vrat že kaj zmehčan. user posted image Pa še vse trdno skupaj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 996
8.1.2014 9:56:42   
Kaličopka6
Zdravo punce!

Res, najlepše bi vas prosila za eno pomoč.

Tud jaz sem februarka in na začetku user posted image sem tle gor čvekala z vami potem pa sem se preselila na FB skupinco Februarke in sem tam čvekala naprej. No, potem sem šla pa dol iz FB, sem si zbrisala račun in zdj sm spet gor. No, kje je moj problem... Jz sm si vse te moje objave iz FB kopirala v word datoteko na moj komp in to je bil kot nek moj nosečnostni dnevnik. In včeraj, ko sem želela naprintat moj dnevnik, sem ugotovila, da se mi je v wordu več kot pol shranjenih objav pobrisalo user posted image . Nevem kako in nevem kdaj ampak sem zelo žalostna zarad tega, ker so vsi moji dogodki tekom user posted image s tem izbrisani in sem ostala brez velikega dela dnevnika. Šla sem na FB pogledat, če še obstaja ta skupina in nisem našla osebe, ki jo je ustvarila pod svoje ime. Zato me zanima, če morda veste ali ta skupina še obstaja. Jz bi bla res zelo vesela, če katera ve kaj o tem, ker bi mi res veliko pomenilo, če bi lahko vsej tolk bla članica te skupine, da si še enkrat skopiram dol svoje objave od poletja in s tem dopolnim svoj dnevnik za katerga mi je res zelo hudo, da se je tako pobrisal user posted image .

Zelo bom hvaležna vsaki, ki bi mi lahko kakorkoli pomagala do informacij o FB skupini.

Hvala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 997
8.1.2014 12:10:15   
Dorotheia
Zdravo februarke!

Najprej kaličopka - jaz ti na žalost ne znam pomagati, ker nimam fb profila, niti ne vem nič kaj dosti o skupini februark na fb-ju, ampak predvidevam pa, da še vedno pridno pišejo in še vedno obstaja. Upam, da se ti bo javila katera.

Evo, danes pa sem spala kot ubita, juhej! user posted image Sicer sem šla spat malo bolj pozno, a sem zaspala v sekundi (ne vem, kdaj se mi je nazadnje to zgodilo). Še mali v trebuhu mi je dal mir in bil pridno umirjen. user posted image Tako vesela. Mogoče je pa akupunktura kaj pripomogla (tista punca, ki je bila zadnjič drugič na akupunkturi je tudi rekla, da prvo noč še ni spala dobro, potem pa vse naslednje noči, tako da mogoče je pa res kaj na temu). Pa ne morem verjeti, da se nisem nič premetavala iz boka na bok. user posted image Sem res spočita danes in se super počutim.

Zdaj sem si ravno smoothie naredila. Potem grem pa na en daljši sprehod, moram izkoristit tole sonce, dokler je še in si nabrati malo vitamina d3. user posted image

Kako ste ostale?

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 998
8.1.2014 13:25:42   
janaž
Hej, jaz tudi ne vem nič o tej FB skupini, saj sem se tule pridružila šele pred kratkim.

Drugače, pa sem jaz tudi ravno iz sprehoda, ravnokar pečem makovo pecivo....mi full paše jest, sploh sladko. Tak da kilce welcome :)))

Kako je lepo, da imamo sonček iiii, čeprav malo snega se jaz tudi ne bi branila. Bi tamali tok užival.

Dorotheia, ja fino, da je bolje s spanjem... zdaj smo res na koncu in tele težavice se malo stopnjujejo. Jaz kar v redu spim, razentega, da se mali še vednozbuje ponoči, in me kliče, da ga pokrijem.Vsi spimo v isti sobi in bomo tudi ko pride novorojenčica. Po mojem bo še pestro.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 999
8.1.2014 13:49:11   
mala_račka
Živjo punce:)

kaličopka6 - jaz ti na žalost tudi ne znam pomagati, sem ves čas ostala zvesta našemu forumu:) tako da nisem bila nič na Facebooku:)
Verjamem pa, da sigurna katera izmed tistih, ki sodelujejo tudi tam, včasih pokuka na forum in bo videla tvojo prošnjo.

Jaz pa tudi danes nisem nič kaj dobro spala - zadnje čase je to res kriza pri meni. Mi ne pomaga čisto nič - lahko grem zgodaj ali pozno spati je vseeno.
Verjetno se naše (ne)spanje že pripravlja na prihod user posted image ...user posted image

janaž - tudi meni ZELO paše sladko:))) mi je že pred nosečnostjo, sedaj pa še posebno:)
tako, da tudi vsake toliko časa povabim kakšen kg naj se oglasi pri meniuser posted image

Grem pa tudi jaz sedaj izkoristit sončno vreme v naravo, le malo bolj toplo se bo potrebno napravit, ker pri nas danes kar precej piha...
Lepo preživite popoldan in se zvečer še kaj tipkamo:)

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?