|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izjava Polone Juh
16.1.2014 10:19:48   
skuštrana
Ha,ha, patrino, na zalost zivim v drzavi ki je v se vecjem sranju, njim je ze slovenija indija koromandija ;-))
In res ne vem kje ti živiš, okoli tebe stalno nekaksni problematicni ljudje ( sem se ze zacela sprasevat da jih ne ti s svojo karmo vleces nase ).user posted image V daljno debato s teboj se pa ne bom spuscala, ker je ocitno da imava samo eno skupno stvar in to je st. otrok ;-)
vcasih moras pogledati tudi preko plankov in z druge strani, ves ;-)) svet ni samo crn in bel, vmes je se cela mavrica!

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 326
16.1.2014 10:23:15   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Patrino, čisto off topic: si slučajno igrala v kakšnem amaterskem ljubiteljskem gledališču?

Ankica , lahko me porufaš na zasebnih sporočilih- če ti bom lahko, ti bom rade volje odgovorila. Vendar se mi nekako zdi, da tvojih vprašanj ne bo, kaj ne? Mogoče želiš biti šaljiva? Kdaj drugič, oprosti- ko sem v takih temah, mi žal ni do smeha. Toliko me pa verjetno že poznaš.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 327
16.1.2014 10:23:43   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Kot starš sem zgrožena..

[gasp] user posted image

Zgrožena sem zato...

[gasp] user posted image

Tako kot se mi zdi grozljivo..

[gasp] user posted image

a si lahko malo manj teatralna in zgrožena lepo prosim? bi te še resno brala, če ne bi tako pretiravala, da izničiš vse tisto skupno kjer bi se lahko srečala z vsemi, ki se zate "sprenevedajo" in jih je treba zdaj seveda do konca pokakat, bi ti celo kdaj človek kaj pritrdil. samo ne morem. si preveč neokusno besna.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.1.2014 10:26:22 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 328
16.1.2014 10:24:59   
mateyka

Patrino, čisto off topic: si slučajno igrala v kakšnem amaterskem ljubiteljskem gledališču?

Ankica , lahko me porufaš na zasebnih sporočilih- če ti bom lahko, ti bom rade volje odgovorila. Vendar se mi nekako zdi, da tvojih vprašanj ne bo, kaj ne? Mogoče želiš biti šaljiva? Kdaj drugič, oprosti- ko sem v takih temah, mi žal ni do smeha. Toliko me pa verjetno že poznaš.

ja, je tudi ona opazila kako si teatralno dramatična user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.1.2014 10:25:23 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 10:26:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 330
16.1.2014 10:27:47   
daddy

Tako kot se mi zdi grozljivo sprenevedanje Daddyija, Kalbota in podobnih.

Veliko jih živi v zelo slabih razmerah - tudi družin z enim samim otrokom. Pa Polona Juh v svojem intervjuju ne problematizira tega, ampak problematizira zgolj družine z več otroci. In moj prvi odgovor na tej temi je bil, da ima pravico do svojega mnenja ( ti lahk skopiram, če hočeš, pa pomagalo itak ne bi ). Kje tu vidiš sprenevedanje, celo "grozljivo sprenevedanje", veš samo ti user posted image .

< Sporočilo je popravil daddy -- 16.1.2014 10:29:49 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 10:27:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 332
16.1.2014 10:27:57   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

morgen

user posted image

še eno vprašanje, da razpucamo: kaj smatrate pod "velika družina"? koliko otrok je to? da si malo razjasnimo.....

ker to, kar paše v normalni osebni avto zame NI velika družina user posted image

Meni: vse kar je več od povprečja je velika družina, tam od 5 otrok dalje pa recimo zelo velika družina user posted image . Tak da mi smo lih en majčken več kot majhna družina user posted image .

Rija, kaj pa je normalen avto?

Ampak povprecje je 1,18 otroka na druzino, kar bi po tvoje ze starsa z dvema otrokoma zvrastalo v veliko druzino.

ja, zato pa pravim da kaj jaz smatram pod pojmom velika družina user posted image . Malo za hec, malo pa kot odraz realnega stanja - kot družba se staramo, imamo malo otrok in temu bodo sledile tudi družbene posledice....

Eto, pa smo prisli tudi do tega. Ja, kot druzba se staramo ( ce se ne motim je trenutno stanje v prid starejsemu prebivalstvu). Trenutno je se ok, ker je delovno sposobna baby boom generacija ( nas je bilo v nasi v mojem rodnem mestu majhni soli 4 krat po 23 v razredu, danes v tem istem mestu komaj napraskajo 2 razreda z minimalnim st. ucencev, pa nismo neka pripizdina, mlade druzine se celo doseljujejo), ampak kaj pa bo cez par let, ko bo nasa generacija zrela za penzijo, drzavne blagajne pa ne bo imel kdo polnit ( pa se tisti ki bi jo lahko gredo v tujino) Je malo za razmislit... Vem da to ni razlog za stancat otroke, ampak kar tako nasplosno "srat" po velikih druzinah pa tudi ne, no.... Kot sem ze povedala, otroci iz velikih druzin, ki jih jaz poznam so vsi uspesni, srecni ljudje ( ce pogledam mojo generacijo, sem se spomnila se par primerov iz mojega otrostva, in ja se spmnem ogovarjanj v temle stilu kot trenutno poteka tu gor, pa bi prav zelela videt kje so danes otroci vseh teh opravljivk, ki so bile kao normalne in so imela samo povprecno st.otrok).

Ojoj, Skuštrana, blagor tebi, da poznaš le srečne in uspešne ljudi iz velikih družin. Kakšno pisanjeuser posted image Kakšno polnjenje državne blagajne? Kdaj si nazadnje govorila s sošolci? Kdaj si se malo realno ozrla naokrog po naši ljubi? Ogromno mladih, sposobnih odraslih ljudi nima službe, pa bi prav radi polnili državno blagajno. Mladi se selijo drugam...Zakaj že? Ko te takole berem, se mi zdi, kot bi ti živela v času moje mame, jaz pa v sedanjem. V tem času bolj malo razmišlja o tem, kako bodo na stara leta lahko jemali iz državne blagajne, ker imajo preveč skrbi in dela da poskrbijo za to, kaj bodo danes dali v pisker. In sredi teh " rožnatih" časov, je veliko družin, ki zaradi trenutne situacije , ko so čez noč starši ostali brez dela , v pisker nimajo česa dati. Po drugi strani pa so takšni starši ( nad katerimi se očitno upam zgražati), ki pa že pred desetimi leti niso imeli česa dati v pisker, pa se jim je to fučkalo in so namesto, da bi nafilali pisker, raje porabili energijo za to, da so naredili še nekaj takih, ki bi radi iz piskra jemali.

Nedavno smo imeli obletnico os in glej ga zlomka, pogovarjala sem se z nekaterimi. In dejansko je res, da so uspesni v tem kar pocnejo .Mogoce zato ker so ze od manjhnega zadovoljni z manj kot pa razvajeni edincki, ki so navajeni da jim je vse prineseno k riti ( posplosujem da ne bo kaksne zamere, tudi med edincki so uspesni ljudje, ampak prav tako se posplosujejo velike druzine, mar ne..)...

V sloveniji je okoli 1500 druzin s 5 plus otroki, izgleda da ti poznas tiste problematicne, jaz pa tiste pozitivne;-). Tudi to nekaj pove o cloveku, a ne...in ne, jaz si ne zatistakm oci, da se mene vprasa bi vlada morala pripravit nacionalnimprogrammo odgovornem starsevstvu, o kontracepciji in taksnih stvareh...ze v os. Ker resitev je v edukaciji, ne pa v obsojanju.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 333
16.1.2014 10:29:15   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

si preveč neokusno besna.

To pravzaprav tudi mene čudi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 334
16.1.2014 10:31:35   
pipapopa
Nisem brala vseh komentarjev.

Sem mamica trem majhnim otrokom, mož zaposlen, jaz pa imam svoje podjetje ki ga lahko kadarkoli zaprem, ker nas je v tem poslu preveč in je huda konkurenca. In ko je bil srednji otrok star 3 mesece se je zgodilo nepričakovano-zanosila sem. In ko sem bila pri G je bila pikica stara že 10 tednov, nič več le pikica ampak že otrok. In sva jo kljub vsemu obdržala.
Zaenkrat jima lahko še vse nudiva, vsem željam ugodiva,.. ampak jim ne. Zakaj? Ker želiva,da cenijo tisto kar imajo, da so skromni. Nikoli ne veš kdaj se nam bo zalomilo.

In če sem neodgovorna,ker imam 3-tudi prav. Sva pa oba mlada, oba sva imela redne službe,ko sva se odločila za prvega otroka. Ja, se strinjam, da če jih ne moreš preživljati jih pač ne mej 8, ampak v isto kategorijo pa vršti strarše s 3 ali 4 otroci-ne to pa ne odobravam. In jaz osebno sem mnenja, da morajo mladi imeti otroke, ne pa pri 42. Kariera gor ali dol.

< Sporočilo je popravil pipapopa -- 16.1.2014 10:32:18 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 335
16.1.2014 10:32:33   
patrino

Ha,ha, patrino, na zalost zivim v drzavi ki je v se vecjem sranju, njim je ze slovenija indija koromandija ;-))
In res ne vem kje ti živiš, okoli tebe stalno nekaksni problematicni ljudje ( sem se ze zacela sprasevat da jih ne ti s svojo karmo vleces nase ).user posted image V daljno debato s teboj se pa ne bom spuscala, ker je ocitno da imava samo eno skupno stvar in to je st. otrok ;-)
vcasih moras pogledati tudi preko plankov in z druge strani, ves ;-)) svet ni samo crn in bel, vmes je se cela mavrica!

Ja verjamem, da ne veš kaj bi pametnega napisala. Nisem ti želela soliti pameti ali te žaliti, vendar resnično ne vem, na podlagi česa si ti prišla do vseh teh ugotovitev, ki si jih tule gor napisala? Brez šale, vendar jaz take situacije pri nas kot jo ti vidiš , ne vidim. Pa bi jo res srčno rada. Pa ne pomaga tudi to, če še tako kukam čez planke. Praviš da ne veš od kod prihajam, da imam takšen view? Čisto tule iz središča Slovenije. In žal se lahko še tako vrtim okrog sebe in stopam na prste- mavrice že dolgo nisem videla. Vse kaj drugega. Dvomim, da ima moja karma kaj opraviti s tem. Je pa res, da je okrog mene veliko takih nesrečnikov, kot jih opisujem. Mogoče je to zato, ker se ne slepim, da jih ni in jih opazim. Verjamem, da jih ti ne vidiš- pa da ne bo nesporazumov- verjetno zato ni kriva le oddaljenost iz naših krajev.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 336
16.1.2014 10:36:31   
skuštrana

Ja verjamem, da ne veš kaj bi pametnega napisala. Nisem ti želela soliti pameti ali te žaliti, vendar resnično ne vem, na podlagi česa si ti prišla do vseh teh ugotovitev, ki si jih tule gor napisala? Brez šale, vendar jaz take situacije pri nas kot jo ti vidiš , ne vidim. Pa bi jo res srčno rada. Pa ne pomaga tudi to, če še tako kukam čez planke. Praviš da ne veš od kod prihajam, da imam takšen view? Čisto tule iz središča Slovenije. In žal se lahko še tako vrtim okrog sebe in stopam na prste- mavrice že dolgo nisem videla. Vse kaj drugega. Dvomim, da ima moja karma kaj opraviti s tem. Je pa res, da je okrog mene veliko takih nesrečnikov, kot jih opisujem. Mogoče je to zato, ker se ne slepim, da jih ni in jih opazim. Verjamem, da jih ti ne vidiš- pa da ne bo nesporazumov- verjetno zato ni kriva le oddaljenost iz naših krajev.

Na vsaki temi si vedno negativna, nikoli nimas nobenega pozitivnega primera. Iz tega izhajam. Imam obcutek da si ena tistih ljudi, ki nanesto da okolico nafila z energijo to energijo odvzema. Pa brez zamere user posted image seveda ni vse bajno, a sem kje to napisala. Mavrica pa je, samo ti je ne vidis. Sicer pa, ce je vse tako crno zakaj si potem rodila v ta crni svet kar tri otroke?

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 16.1.2014 10:37:38 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 337
16.1.2014 10:38:29   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

mene ne, saj je skoz taka. samo je težko s takim sogovornikom najt kakršnokoli skupno točko, ker besni ko stekla kobilica.. zaradi tega se mi zdi, da tukaj sprošča vse svoje ventile, ki jih v real lajfu ne bi.. potem je pa resno ne morem jemat, ker je zarad tega kot ena karikatura - izrezan besni kos iz ene osebne celote (tko mi to od tukaj zgleda)..

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 338
16.1.2014 10:45:53   
patrino

Na vsaki temi si vedno negativna, nikoli nimas nobenega pozitivnega primera. Iz tega izhajam. Imam obcutek da si ena tistih ljudi, ki nanesto da okolico nafila z energijo to energijo odvzema. Pa brez zamere user posted image seveda ni vse bajno, a sem kje to napisala. Mavrica pa je, samo ti je ne vidis. Sicer pa, ce je vse tako crno zakaj si potem rodila v ta crni svet kar tri otroke?

Ko sem te vprašala od kod imaš takšen razgled, nisem imela v mislih mojega stila pisanja, temveč sem mislila na tvoj pogled na situacijo pri nas. Le ta se precej razlikuje od mojega. In kot sem že napisala, tule pri nas nekako nisem znana po črnogledosti in podobnih zadevščinah, ki si mi jih nalepila. Prej obratno. Zato si lahko predstavljaš, kakpna situacija je potem v naših krajih, če sem jaz še med optimističnimi.
Zakaj sem rodila v ta črn svet tri otroke? Kot prvo, nikoli nisem rekla, da je ta naš svet črn. Poudarjam pa, da naša trenutna situacija v državi ni rožnata. Nekako se nisem sposobna tako pretvarjati in slepiti. Zakaj sem rodila moje otroke? Razlogi so verjetno v marsičem drugačni kot od določenih družin. S tem hočem reči, da pri tem ni igrala nobene vloge ta in ona davčna olajšava, zastonj vrtec, zvišanje otr. dodatka.

Neposredna povezava do sporočila: 339
16.1.2014 10:48:21   
patrino

mene ne, saj je skoz taka. samo je težko s takim sogovornikom najt kakršnokoli skupno točko, ker besni ko stekla kobilica.. zaradi tega se mi zdi, da tukaj sprošča vse svoje ventile, ki jih v real lajfu ne bi.. potem je pa resno ne morem jemat, ker je zarad tega kot ena karikatura - izrezan besni kos iz ene osebne celote (tko mi to od tukaj zgleda)..

Matejči, saj sem ti že povedala, da imaš prav.Resno.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 340
16.1.2014 10:52:36   
skuštrana

Ko sem te vprašala od kod imaš takšen razgled, nisem imela v mislih mojega stila pisanja, temveč sem mislila na tvoj pogled na situacijo pri nas. Le ta se precej razlikuje od mojega. In kot sem že napisala, tule pri nas nekako nisem znana po črnogledosti in podobnih zadevščinah, ki si mi jih nalepila. Prej obratno. Zato si lahko predstavljaš, kakpna situacija je potem v naših krajih, če sem jaz še med optimističnimi.
Zakaj sem rodila v ta črn svet tri otroke? Kot prvo, nikoli nisem rekla, da je ta naš svet črn. Poudarjam pa, da naša trenutna situacija v državi ni rožnata. Nekako se nisem sposobna tako pretvarjati in slepiti. Zakaj sem rodila moje otroke? Razlogi so verjetno v marsičem drugačni kot od določenih družin. S tem hočem reči, da pri tem ni igrala nobene vloge ta in ona davčna olajšava, zastonj vrtec, zvišanje otr. dodatka.

No, potem pa oprosti ce se motim. Se mi zdi da bo pitem mateykina teorija v igri, da sproscas negativno energijo po forumih....ceprav, ne vem ce se lahko clovek toliko spreneveda. Ze od zacetka mi s teboj nekaj ne stima, vse bolj ocitno je da si nastavljena s strani rr teama...sorry, moje mnjenje pac.

In vecina velikih druzin bi lahko ponovila tvoj zadnji stavek. Sicer pa, a okoli tebe zivijo samo velike druzine, ki so v financnih problemih? Hm, potem pa res zivis v nerealnem svetu.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 341
16.1.2014 10:52:58   
daddy

Matejči, saj sem ti že povedala, da imaš prav.Resno.user posted image

Evo, pa smo prišli do točke, ko lahko napišem, da se strinjam s Patrininim stavkom user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 342
16.1.2014 10:54:59   
daddy

zaradi tega se mi zdi, da tukaj sprošča vse svoje ventile, ki jih v real lajfu ne bi.. potem je pa resno ne morem jemat, ker je zarad tega kot ena karikatura - izrezan besni kos iz ene osebne celote (tko mi to od tukaj zgleda)..

Ja prav, naj sprošča ventile, sej to je samo pozitivno. Veliko bolje, kot potlačit vase, karkoli jo že tako žulji user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 343
16.1.2014 11:01:11   
patrino

No, potem pa oprosti ce se motim. Se mi zdi da bo pitem mateykina teorija v igri, da sproscas negativno energijo po forumih....ceprav, ne vem ce se lahko clovek toliko spreneveda. Ze od zacetka mi s teboj nekaj ne stima, vse bolj ocitno je da si nastavljena s strani rr teama...sorry, moje mnjenje pac.

In vecina velikih druzin bi lahko ponovila tvoj zadnji stavek. Sicer pa, a okoli tebe zivijo samo velike druzine, ki so v financnih problemih? Hm, potem pa res zivis v nerealnem svetu.

Oh, Kristus ti to resnouser posted image ? Si mi dala idejo veš. Mogoče bi lahko tole svoje pametovanje unovčila, če kao skrbim za večjo obiskanost RR-ja. Če se bo to zgodilo, obljubim, da bom dala ves honorar za velike družine. Lahko se že sedaj postavite v vrsto. Aja, tukaj so res samo takšni, ki ne prejemajo nobene socialne in drugačne pomoči.
Ne, pri nas v črni Sloveniji ne bi mogla večina velikih družin potrditi tisti moj zadnji stavek. Sori, ampak žal moram biti ravno jaz, ki ti razbijam iluzijo o mavrični dežliciuser posted image Nikjer ne pravim , da okrog mene živijo le take družine- pravim le dajih je kar dosti- ker jih pač vidim, poznam- vlečem naseuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 344
16.1.2014 11:11:22   
skuštrana
Ok, ti mi hoces rect da v ima v sloveniji vecina velikih druzin otroke zato da dobi davcne olajsave, cenejse vinjete, vecji otroski dodatek, zastonj vrtec, itd ?

Jao, s kom jaz debatiram....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 345
16.1.2014 11:22:50   
patrino

Ok, ti mi hoces rect da v ima v sloveniji vecina velikih druzin otroke zato da dobi davcne olajsave, cenejse vinjete, vecji otroski dodatek, zastonj vrtec, itd ?

Ne, to si sedaj ti rekla. Da ne bom spet jaz vsega kriva. Ne bodi tako črnogleda no user posted image . Kot sem že rekla, so razlogi za rojstvo najinih otrok verjetno v marsičem drugačni od določenih družin. Nekateri so si ustvarili velike družine zaradi tega, ker se jim zdijo moderne, drugi zato, ker so odraščali gor sami, tretji zato, ker so se trikrat poročili in z vsakim partnerjem imeli nekaj otrok, četrti zato, ker so se šli v mladosti stavit, da bodo imeli v odraslosti veliko družino, peti zato, da so ugodili partnerju- partnerki, šesti, ker so pozabili na zaščito pred zanositvijo , sedmi, zato, ker so pač rodili petorčke, osmi zato, ker jih je Bog pač toliko dal, deveti zato, ker sta si s partnejem pač želela toliko otrok ( tu sem jaz zravenuser posted image ), desetič zato, ker sta s partnerjem pred spočetjem le teh pretuhtala, da sta trenutno finančno sposobna spraviti tri otroke do kruha ( tudi tu sva zraven midvauser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 346
16.1.2014 11:29:05   
HHH

Ne, to si sedaj ti rekla. Da ne bom spet jaz vsega kriva. Ne bodi tako črnogleda no user posted image . Kot sem že rekla, so razlogi za rojstvo najinih otrok verjetno v marsičem drugačni od določenih družin. Nekateri so si ustvarili velike družine zaradi tega, ker se jim zdijo moderne, drugi zato, ker so odraščali gor sami, tretji zato, ker so se trikrat poročili in z vsakim partnerjem imeli nekaj otrok, četrti zato, ker so se šli v mladosti stavit, da bodo imeli v odraslosti veliko družino, peti zato, da so ugodili partnerju- partnerki, šesti, ker so pozabili na zaščito pred zanositvijo , sedmi, zato, ker so pač rodili petorčke, osmi zato, ker jih je Bog pač toliko dal, deveti zato, ker sta si s partnejem pač želela toliko otrok ( tu sem jaz zravenuser posted image ), desetič zato, ker sta s partnerjem pred spočetjem le teh pretuhtala, da sta trenutno finančno sposobna spraviti tri otroke do kruha ( tudi tu sva zraven midvauser posted image )

Četrtih in sedmih je po moje ogromno

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 347
16.1.2014 11:34:58   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Just wondering .... kakšen se pa tebi zdi "Patrinin nivo", glede na to, da si to vzela kot žalitev?
Ne rabiš odgovorit meni ....

Kaksno sprenevedanje. NI vam vsec njen stil - bridek in pogosto brutalno direkten in odkrit, pa se ta sintagma lepo razrasca ze nekaj casa. In vseeno je kaksen se njej zdi ( ocitno povsem ok, ce ga ze uporablja) temvec kako ti dojemas sogornika, ko ga dolocis za etalon nekegea nivoa, ki naj bi po tvoji presoji sam o sebi zaljivo govoril.

1. Trdila je, da sem jo žalil.

Saj si jo.

2. Na moj poziv, da mi pokaže, kje točno vidi žalitev, je SAMA izpostavila besedno zvezo "Patrinin nivo".

Povsem pravilno in tocno.

3. Na vprašanje, zakaj se ji ta besedna zveza zdi žalitev, pa ne zna več odgovorit.

Ker si jo uporabil v popolnoma dolocenem kontekstu.

To nima prav nobene zveze z biti všeč ali ne biti všeč, poleg tega, da je čisto normalno, da se v kaki stvari pač ne strinjamo.

Ima pa veliko z poskusom diskreditiranja sogovornika na osebni, custveni ravni.
Pricakujem dovolj postenosti, dostojanstva in predvsem hrbtenice, da se ne bos rabil sprenevedati.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 348
16.1.2014 11:36:08   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

ne sploh nisem imela v mislih izgube služb... ampak samo odločitev za več otrok, ko je s finančnim stanjem vse ok... al je takrat tut neodgovorno imeti več otrok, ker ne predvidiš te opcije?

Ne vem sicer kako drugi mislijo, vendar še enkrat ponavljam, da osebno štejem med starše, ki neodgovorno povečujejo svojo družinico , tiste, ki so že pred spočetjem otroka v finančni stiski, pa jih to ne odvrne od tega, da ne bi še naprej delali in rojevali otroke eden za drugim. Kljub temu, da se finančno stanje ne spremeni na bolje niti po več let- otroci pa kar prihajajo in prihajajo.

To razmišljanje sploh ni vprašljivo. Točka, kjer se mi2 razhajava, je v tem, da je odločitev o otrocih stvar vsakega para posamezno ( poudarjam - NE GLEDE NA ŠTEVILO OTROK ali pa celo kontra, če se odločijo biti sploh brez otrok ).

Prav v tem je jedro problema - tukaj se pokaze odgovornost inn neodgovornost starsevstva, talci so pa otroci, ki so lahko istocasno vrata za zlorabe drugih vrst.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 349
16.1.2014 11:36:50   
skuštrana

Ne, to si ti rekla oz. napisala. Preberi se se enkrat in to podrobno. Dejansko trdis da se vecina velikih druzin ne bi nasla v tvojem zadnjem stavku in da imajo veliko otrok samo zaradi raznoraznih olajsav. Zalostno, zelo.

Glede drugega dela pa - vidis da globoko v tebi tici tudi smisel za humor.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Prvi zobek
Miška2006

Kdaj je vaš otrok dobil prvi zobek?

do 3 meseca starosti (29%)

(71%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!