patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: daddy Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok. Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika". Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti. Ne posplosujem in ne govorim o zanemarjenosti temvec o stopnji rizika za revscino oz. ugotovljenih predispozicijah. Navsezadnje, dodatek za velike druzine izhaja iz ugotovitve, da je velika druzina, ze sama po sebi kot kategroija, zaradi stevila otrok socialno potencialno in dejansko bolj ogrozena kot druzina, ki je blize statisticnem povprecju stevila otrok. Stevilo otrok je dejavnik, ki neposredno prispeva k socialni ranjivosti druzine. frodica, tocno to je s svojo izjavo namigovala POlonca, ampak to ni res. Dodatek za velike druzine pa je del druzinske ( natalitetne) politike tako kot povsod po svetu, ponekod bolj, drugje manj in ni del socialne politike, ceprav nekateri to stalno trpate v isti kos. In zato je njena izjava za velike druzine zaljiva, ker trpa vse v isti kos. Prav tako pocnete nekateri tu gor. Zanima me koliko velikih druzin poznate v resnici in kako zivijo? Jaz imam kar nekaj prijateljic, ki imajo nadpovpracno st. otrok ( pa ne samo tri) in dejansko ni nihce od njih socilani problem. Vsi zivijo cisto normalno zivljenje.v os smo imeli v razredu punco kjer jih je bilo 10, vsi normalni, vsi enakopravni..res ne razumem zakaj taksna hajka proti velikim druzinam,razadi tistih pak, ki se stalno pojavljajo v casopisih? Ne ko sem jaz brala Polonin članek ( malo prej sem ga šla že tretjič preanalizirati) nisem tega namigovanja občutila nikjer in se mi tudi zdi grdo, da to nekaterives čas ponavljate- tudi ti.. Če je kakšen starš velike družine vzel to kot namigovanje , se mora pri sebi vprašati zakaj. Hkrati me tudi zanima, kje v tej temi oz. v vseh podobnih temah si zasledila koga, ki meče vse velike družine v isti koš? Kdo je tule gor rekel, da so vse velike družne na plečih države oz. socialni problemi? Vse to vedno znova spotencirajo ( ali spotencirate) tisti, ki se počutijo napadene. Enkrat s strani RRuporabnikov, ki pač ne ploskamo staršem, ki brez odgovornosti delajo otroke, čeprav vedo, da jih ne bodo mogli preživljati, enkrat iz strani znanih osebnosti, ki si pač upajo po resnici povedati da tega ne podpirajo. Kot starš sem zgrožena, ker se nekateri pač vztrajno bunijo in trdijo, da takih družin pri nas skoraj ni. Da to nekateri skoraj iz fovšije kleftramo in da mečemo vse v isti koš. Zgrožena sem zato, ker so ravno ti " ogorčeni" tudi starši in si zatiskajo oči pred tem v kakšnih razmerah rastejo nekateri otroci.Ne razumem, kako so lahko taki in kako ne pomislijo na te reveže. Ne govorim o njihovih, ker jih ne poznam, temveč o tistih, o katerih že ves čas tule razlagam. In ja Skuštrana, prihajam iz okolja, kjer je okrog nas ogromno takšnih staršev. Tebe sicer ne poznam, vendar če se ne motim, sploh ne živiš pri nas. S tem ne mislim da ti situacija ni znana, vendar je drugače nanjo gledati od daleč, kot živeti v tem . In še enkrat- bedno se mi zdi, da pišeš, da je tule gor hajka proti velikim družinam. Tako kot se mi zdi grozljivo sprenevedanje Daddyija, Kalbota in podobnih. Tiste družine , ki se pojavljajo v časopisih, so le del takšnih družin, ki jih osebno opisujem. Še mnogo je takšnih, ki niso nikoli bile na naslovnicah. Kar še ne pomeni da jih ni. Seveda pa je najlažje in najlepše stresati užaljenost in ogorčenost nad nekom, ki tega ne podpira in se delati, da tega ni, da ja ne bi kdo pomislil, da mogoče njegova družina tudi malo paše zraven.
< Sporočilo je popravil patrino -- 16.1.2014 10:09:34 >