|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izjava Polone Juh
16.1.2014 7:54:40   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Moje mnenje in prepričanje je, da so ljudje, ki se odločijo samo za enega otroka iz kariernih in materialnih razlogov zelo sebični, ker zavestno prikrajšajo svojega otroka za brata ali sestro. Samo tega ne govorim rad, ker lahko s tem marsikoga užalim. podobno je pa s tvojim zgražanjem nad velikimi družinami.

Jaz recimo nisem nikoli užaljena zaradi tega......in tudi sem že javno priznala, da moje poslanstvo na svetu vseeno ni zgolj "biti mati" in da sem s tega vidika pač egoistična......pa sem že nekajkrat (tudi na forumu prebrala), večkrat pa v živo slišala......sicer malokrat tako direktno kot si ti povedal, pa tudi kdaj.......neštetokrat pa "kdaj pa boš imela drugega otroka.....zakaj nimaš drugega otroka......komot bi ga lahko imela.....ne more vendar otrok odraščati kot edinec, moraš mu dati vsaj enega brata ali sestro.....nočeš se odpovedati svoji svobodi.....karieri...." na RRu sem že precejkrat prebrala "da tista, ki ni mati, da tista, ki ima samo enega otroka ne more vedeti tega in onega.....

Tako da poteka "zgražanje" tudi na "nasprotnem polu"......

Seveda poteka in je enako neokusno kot tole, ki trenutno poteka.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 301
16.1.2014 8:21:50   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok.

Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika".

Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti.

Ne posplosujem in ne govorim o zanemarjenosti temvec o stopnji rizika za revscino oz. ugotovljenih predispozicijah.

Navsezadnje, dodatek za velike druzine izhaja iz ugotovitve, da je velika druzina, ze sama po sebi kot kategroija, zaradi stevila otrok socialno potencialno in dejansko bolj ogrozena kot druzina, ki je blize statisticnem povprecju stevila otrok. Stevilo otrok je dejavnik, ki neposredno prispeva k socialni ranjivosti druzine.

frodica, tocno to je s svojo izjavo namigovala POlonca, ampak to ni res. Dodatek za velike druzine pa je del druzinske ( natalitetne) politike tako kot povsod po svetu, ponekod bolj, drugje manj in ni del socialne politike, ceprav nekateri to stalno trpate v isti kos. In zato je njena izjava za velike druzine zaljiva, ker trpa vse v isti kos. Prav tako pocnete nekateri tu gor.

Zanima me koliko velikih druzin poznate v resnici in kako zivijo? Jaz imam kar nekaj prijateljic, ki imajo nadpovpracno st. otrok ( pa ne samo tri) in dejansko ni nihce od njih socilani problem. Vsi zivijo cisto normalno zivljenje.v os smo imeli v razredu punco kjer jih je bilo 10, vsi normalni, vsi enakopravni..res ne razumem zakaj taksna hajka proti velikim druzinam,razadi tistih pak, ki se stalno pojavljajo v casopisih?

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 16.1.2014 8:25:56 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 8:39:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 303
16.1.2014 8:52:06   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok.

Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika".

Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti.

Ne posplosujem in ne govorim o zanemarjenosti temvec o stopnji rizika za revscino oz. ugotovljenih predispozicijah.

Navsezadnje, dodatek za velike druzine izhaja iz ugotovitve, da je velika druzina, ze sama po sebi kot kategroija, zaradi stevila otrok socialno potencialno in dejansko bolj ogrozena kot druzina, ki je blize statisticnem povprecju stevila otrok. Stevilo otrok je dejavnik, ki neposredno prispeva k socialni ranjivosti druzine.

frodica, tocno to je s svojo izjavo namigovala POlonca, ampak to ni res. Dodatek za velike druzine pa je del druzinske ( natalitetne) politike tako kot povsod po svetu, ponekod bolj, drugje manj in ni del socialne politike, ceprav nekateri to stalno trpate v isti kos. In zato je njena izjava za velike druzine zaljiva, ker trpa vse v isti kos. Prav tako pocnete nekateri tu gor.

Zanima me koliko velikih druzin poznate v resnici in kako zivijo? Jaz imam kar nekaj prijateljic, ki imajo nadpovpracno st. otrok ( pa ne samo tri) in dejansko ni nihce od njih socilani problem. Vsi zivijo cisto normalno zivljenje.v os smo imeli v razredu punco kjer jih je bilo 10, vsi normalni, vsi enakopravni..res ne razumem zakaj taksna hajka proti velikim druzinam,razadi tistih pak, ki se stalno pojavljajo v casopisih?

to je to skustrana!! podpis.

ker načeloma se vsi strinjamo, da je neodgovorno otroke spravljat v revščino, samo to posploševanje velikih družin na socialni problem kar na splošno je pa hudo moteče in žaljivo in to je tisto, kar sm že v eni prejšni temi govorila in to je to kar govorim zdej, zarad takega načina mišljenja potem VSE družine z večimi otroki nastradajo in so družbeno stigmatizirane...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 16.1.2014 8:54:32 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 304
16.1.2014 8:56:04   
LuLu

res ne razumem zakaj taksna hajka proti velikim druzinam

eh, klasika pri Slovencih... sosed ima več (sploh nima veze česa več)... zakaj ima več, jaz bi tudi imel, pa ne bom, ker sem se tak odločil, ampak on vseeno ima več in to mi gre v nos itd... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 305
16.1.2014 9:04:05   
liliana

To razmišljanje sploh ni vprašljivo. Točka, kjer se mi2 razhajava, je v tem, da je odločitev o otrocih stvar vsakega para posamezno ( poudarjam - NE GLEDE NA ŠTEVILO OTROK ali pa celo kontra, če se odločijo biti sploh brez otrok ).

Zakaj potem recimo nižje cene vinjet za tiste z velikimi družinami....če je to res zgolj zavestna odločitev vsakega posameznega para.....?

Če je odvisen od ravni dohodka posamezne družine je tudi del socialne politike in ni zgolj del natalitetne politike.....če pa dobi vsaka družina, ne glede na dohodek, dodatek, pa je zgolj del natalitetne politike......

< Sporočilo je popravil liliana -- 16.1.2014 9:08:26 >

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 306
16.1.2014 9:14:12   
daddy

Zakaj potem recimo nižje cene vinjet za tiste z velikimi družinami....če je to res zgolj zavestna odločitev vsakega posameznega para.....?

To je kot nek bonus, verjetno - sicer pa ne poznam nikogar, ki bi se odločil za več otrok zaradi tega, da bo dobil vinjeto po nižji ceni user posted image . Pa BTW to zame ni relevantno, ker z ženo voziva vsak svoj osebni avto ( torej v vsakem primeru dve vinjeti when needed ). Vseeno pa imam raje, če država subvencionira karkoli v zvezi z otroci, kot pa orožje recimo ( že povedano ).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 307
16.1.2014 9:21:32   
patrino

Just wondering .... kakšen se pa tebi zdi "Patrinin nivo", glede na to, da si to vzela kot žalitev?
Ne rabiš odgovorit meni ....

Kaksno sprenevedanje. NI vam vsec njen stil - bridek in pogosto brutalno direkten in odkrit, pa se ta sintagma lepo razrasca ze nekaj casa. In vseeno je kaksen se njej zdi ( ocitno povsem ok, ce ga ze uporablja) temvec kako ti dojemas sogornika, ko ga dolocis za etalon nekegea nivoa, ki naj bi po tvoji presoji sam o sebi zaljivo govoril.

1. Trdila je, da sem jo žalil.
2. Na moj poziv, da mi pokaže, kje točno vidi žalitev, je SAMA izpostavila besedno zvezo "Patrinin nivo".
3. Na vprašanje, zakaj se ji ta besedna zveza zdi žalitev, pa ne zna več odgovorit.

To nima prav nobene zveze z biti všeč ali ne biti všeč, poleg tega, da je čisto normalno, da se v kaki stvari pač ne strinjamo.

Daddy, Patrino ti je na vse poste odgovorila, vse špešnajstkrat razložila, opredelila, predstavila, razčlenila....žal ni haska. Zakaj tako- veš le ti oz. čezdalje bolj ve tudi Patrino.
Med drugim je Patrino tudi povedala, da zanjo ni žaljiv njen nivo, ki si si ga TI izmislil, ko si vse očitno nivojsko porazporedil, temveč kontekst v katerem si ga uporabil. To dobro tudi sam veš, vendar se zdaj pomilovanja vredno vlečeš ven.
In ja tako sprenevedanje v bistvu ne bi rabilo komentarja.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 308
16.1.2014 9:25:45   
patrino

Moje mnenje in prepričanje je, da so ljudje, ki se odločijo samo za enega otroka iz kariernih in materialnih razlogov zelo sebični, ker zavestno prikrajšajo svojega otroka za brata ali sestro. Samo tega ne govorim rad, ker lahko s tem marsikoga užalim. podobno je pa s tvojim zgražanjem nad velikimi družinami.

Jaz recimo nisem nikoli užaljena zaradi tega......in tudi sem že javno priznala, da moje poslanstvo na svetu vseeno ni zgolj "biti mati" in da sem s tega vidika pač egoistična......pa sem že nekajkrat (tudi na forumu prebrala), večkrat pa v živo slišala......sicer malokrat tako direktno kot si ti povedal, pa tudi kdaj.......neštetokrat pa "kdaj pa boš imela drugega otroka.....zakaj nimaš drugega otroka......komot bi ga lahko imela.....ne more vendar otrok odraščati kot edinec, moraš mu dati vsaj enega brata ali sestro.....nočeš se odpovedati svoji svobodi.....karieri...." na RRu sem že precejkrat prebrala "da tista, ki ni mati, da tista, ki ima samo enega otroka ne more vedeti tega in onega.....

Tako da poteka "zgražanje" tudi na "nasprotnem polu"......

Seveda poteka in je enako neokusno kot tole, ki trenutno poteka.

Se strinjam na trenutke neokusno, predvsem tole tvoje sprenevedanje, čeprav veš o čem ves čas govorimo. Še vedno čakam repliko na moj komentar, ki je sledil tvojemu izlitju srca. Saj veš tistega : z enimi kavbojkami na 38 kvadratih...

< Sporočilo je popravil patrino -- 16.1.2014 9:26:51 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 309
16.1.2014 9:25:48   
RIJA*
morgen

user posted image

še eno vprašanje, da razpucamo: kaj smatrate pod "velika družina"? koliko otrok je to? da si malo razjasnimo.....

ker to, kar paše v normalni osebni avto zame NI velika družina user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 310
16.1.2014 9:27:57   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Just wondering .... kakšen se pa tebi zdi "Patrinin nivo", glede na to, da si to vzela kot žalitev?
Ne rabiš odgovorit meni ....

Kaksno sprenevedanje. NI vam vsec njen stil - bridek in pogosto brutalno direkten in odkrit, pa se ta sintagma lepo razrasca ze nekaj casa. In vseeno je kaksen se njej zdi ( ocitno povsem ok, ce ga ze uporablja) temvec kako ti dojemas sogornika, ko ga dolocis za etalon nekegea nivoa, ki naj bi po tvoji presoji sam o sebi zaljivo govoril.

1. Trdila je, da sem jo žalil.
2. Na moj poziv, da mi pokaže, kje točno vidi žalitev, je SAMA izpostavila besedno zvezo "Patrinin nivo".
3. Na vprašanje, zakaj se ji ta besedna zveza zdi žalitev, pa ne zna več odgovorit.

To nima prav nobene zveze z biti všeč ali ne biti všeč, poleg tega, da je čisto normalno, da se v kaki stvari pač ne strinjamo.

Daddy, Patrino ti je na vse poste odgovorila, vse špešnajstkrat razložila, opredelila, predstavila, razčlenila....žal ni haska. Zakaj tako- veš le ti oz. čezdalje bolj ve tudi Patrino.
Med drugim je Patrino tudi povedala, da zanjo ni žaljiv njen nivo, ki si si ga TI izmislil, ko si vse očitno nivojsko porazporedil, temveč kontekst v katerem si ga uporabil. To dobro tudi sam veš, vendar se zdaj pomilovanja vredno vlečeš ven.
In ja tako sprenevedanje v bistvu ne bi rabilo komentarja.

TI si sama izpostavila, da je besedna zveza "Patrinin nivo" žalitev. Vprašal sem te zato, ker si TI napisala, da sem te žalil in me je resno zanimalo, kje. Ker je zdaj izkrstilo, da "Patrinin nivo" očitno ni žalitev ( kar sicer tudi res ni ), lahko ugotovima zgolj to, da nikjer nisem žalil. Pa razumi kakor hočeš in če ni komentarja vredno, pač ne komentiraj user posted image .

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 311
16.1.2014 9:29:18   
skuštrana

To razmišljanje sploh ni vprašljivo. Točka, kjer se mi2 razhajava, je v tem, da je odločitev o otrocih stvar vsakega para posamezno ( poudarjam - NE GLEDE NA ŠTEVILO OTROK ali pa celo kontra, če se odločijo biti sploh brez otrok ).

Če je odvisen od ravni dohodka posamezne družine je tudi del socialne politike in ni zgolj del natalitetne politike.....če pa dobi vsaka družina, ne glede na dohodek, dodatek, pa je zgolj del natalitetne politike......

Glej, kako je druzinska politika urejena je odvisno od drzave do drzave. Nasa je v gabuli, pa je tako v gabuli tudi druzinska politika.

Glede vinjete se pa strinjam, jaz tudi ne vidim smisla v tem. Ampak saj ves kako je, ce nekaj imas pa ti to vzamejo se je potrebno bunit, pa ce uspes uspes ;-) invalidi bi pa itak morali imeti zastonj( ne vem ce imajo zastonj v slo, vem da na hr je to urejeno tako).

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 312
16.1.2014 9:30:06   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

morgen

user posted image

še eno vprašanje, da razpucamo: kaj smatrate pod "velika družina"? koliko otrok je to? da si malo razjasnimo.....

ker to, kar paše v normalni osebni avto zame NI velika družina user posted image

En osebni = za pet oseb ( obstajajo tudi za 4, pa za 2 ), dva osebna torej 10 ljudi. Velika družina je po definiciji "dodatka za velike družine" starša plus trije ali več otrok.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 313
16.1.2014 9:31:45   
daddy

invalidi bi pa itak morali imeti zastonj

Se strinjam.

Neposredna povezava do sporočila: 314
16.1.2014 9:32:24   
skuštrana

morgen

user posted image

Zame tudi trije otroci niso velika druzina.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 9:34:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 316
16.1.2014 9:37:34   
RIJA*
hahaha, bi morala napisati povprečen user posted image

torej ata in mama, ali v lukkinem primeru ata in ata spredaj (da se ne bo kdo obregnil v dikriminacijo)user posted image trije fročki zadaj....

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 16.1.2014 9:38:12 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 317
16.1.2014 9:38:06   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

morgen

user posted image

Meni: vse kar je več od povprečja je velika družina, tam od 5 otrok dalje pa recimo zelo velika družina user posted image . Tak da mi smo lih en majčken več kot majhna družina user posted image .

Rija, kaj pa je normalen avto?

Ampak povprecje je 1,18 otroka na druzino, kar bi po tvoje ze starsa z dvema otrokoma zvrastalo v veliko druzino.

Neposredna povezava do sporočila: 318
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 9:38:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 319
16.1.2014 9:41:42   
skuštrana
Jaz imam eno taksno merilo ,da ce lahko vse naenkrat objamem se nismo (pre) velika druzina
Se mi zdi da bi jih 7 zelo tezko naenkrat objela.

Neposredna povezava do sporočila: 320
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 9:43:38   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 321
16.1.2014 9:59:05   
skuštrana

morgen

user posted image

Meni: vse kar je več od povprečja je velika družina, tam od 5 otrok dalje pa recimo zelo velika družina user posted image . Tak da mi smo lih en majčken več kot majhna družina user posted image .

Ampak povprecje je 1,18 otroka na druzino, kar bi po tvoje ze starsa z dvema otrokoma zvrastalo v veliko druzino.

ja, zato pa pravim da kaj jaz smatram pod pojmom velika družina user posted image . Malo za hec, malo pa kot odraz realnega stanja - kot družba se staramo, imamo malo otrok in temu bodo sledile tudi družbene posledice....

Eto, pa smo prisli tudi do tega. Ja, kot druzba se staramo ( ce se ne motim je trenutno stanje v prid starejsemu prebivalstvu). Trenutno je se ok, ker je delovno sposobna baby boom generacija ( nas je bilo v nasi v mojem rodnem mestu majhni soli 4 krat po 23 v razredu, danes v tem istem mestu komaj napraskajo 2 razreda z minimalnim st. ucencev, pa nismo neka pripizdina, mlade druzine se celo doseljujejo), ampak kaj pa bo cez par let, ko bo nasa generacija zrela za penzijo, drzavne blagajne pa ne bo imel kdo polnit ( pa se tisti ki bi jo lahko gredo v tujino) Je malo za razmislit... Vem da to ni razlog za stancat otroke, ampak kar tako nasplosno "srat" po velikih druzinah pa tudi ne, no.... Kot sem ze povedala, otroci iz velikih druzin, ki jih jaz poznam so vsi uspesni, srecni ljudje ( ce pogledam mojo generacijo, sem se spomnila se par primerov iz mojega otrostva, in ja se spmnem ogovarjanj v temle stilu kot trenutno poteka tu gor, pa bi prav zelela videt kje so danes otroci vseh teh opravljivk, ki so bile kao normalne in so imela samo povprecno st.otrok).

Neposredna povezava do sporočila: 322
16.1.2014 10:05:40   
patrino

Ne ko sem jaz brala Polonin članek ( malo prej sem ga šla že tretjič preanalizirati) nisem tega namigovanja občutila nikjer in se mi tudi zdi grdo, da to nekaterives čas ponavljate- tudi ti.. Če je kakšen starš velike družine vzel to kot namigovanje , se mora pri sebi vprašati zakaj. Hkrati me tudi zanima, kje v tej temi oz. v vseh podobnih temah si zasledila koga, ki meče vse velike družine v isti koš? Kdo je tule gor rekel, da so vse velike družne na plečih države oz. socialni problemi? Vse to vedno znova spotencirajo ( ali spotencirate) tisti, ki se počutijo napadene. Enkrat s strani RRuporabnikov, ki pač ne ploskamo staršem, ki brez odgovornosti delajo otroke, čeprav vedo, da jih ne bodo mogli preživljati, enkrat iz strani znanih osebnosti, ki si pač upajo po resnici povedati da tega ne podpirajo.
Kot starš sem zgrožena, ker se nekateri pač vztrajno bunijo in trdijo, da takih družin pri nas skoraj ni. Da to nekateri skoraj iz fovšije kleftramo in da mečemo vse v isti koš. Zgrožena sem zato, ker so ravno ti " ogorčeni" tudi starši in si zatiskajo oči pred tem v kakšnih razmerah rastejo nekateri otroci.Ne razumem, kako so lahko taki in kako ne pomislijo na te reveže. Ne govorim o njihovih, ker jih ne poznam, temveč o tistih, o katerih že ves čas tule razlagam.
In ja Skuštrana, prihajam iz okolja, kjer je okrog nas ogromno takšnih staršev. Tebe sicer ne poznam, vendar če se ne motim, sploh ne živiš pri nas. S tem ne mislim da ti situacija ni znana, vendar je drugače nanjo gledati od daleč, kot živeti v tem .
In še enkrat- bedno se mi zdi, da pišeš, da je tule gor hajka proti velikim družinam. Tako kot se mi zdi grozljivo sprenevedanje Daddyija, Kalbota in podobnih. Tiste družine , ki se pojavljajo v časopisih, so le del takšnih družin, ki jih osebno opisujem. Še mnogo je takšnih, ki niso nikoli bile na naslovnicah. Kar še ne pomeni da jih ni.
Seveda pa je najlažje in najlepše stresati užaljenost in ogorčenost nad nekom, ki tega ne podpira in se delati, da tega ni, da ja ne bi kdo pomislil, da mogoče njegova družina tudi malo paše zraven.

< Sporočilo je popravil patrino -- 16.1.2014 10:09:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 323
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 10:19:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 324
16.1.2014 10:19:41   
patrino

morgen

user posted image

ja, zato pa pravim da kaj jaz smatram pod pojmom velika družina user posted image . Malo za hec, malo pa kot odraz realnega stanja - kot družba se staramo, imamo malo otrok in temu bodo sledile tudi družbene posledice....

Eto, pa smo prisli tudi do tega. Ja, kot druzba se staramo ( ce se ne motim je trenutno stanje v prid starejsemu prebivalstvu). Trenutno je se ok, ker je delovno sposobna baby boom generacija ( nas je bilo v nasi v mojem rodnem mestu majhni soli 4 krat po 23 v razredu, danes v tem istem mestu komaj napraskajo 2 razreda z minimalnim st. ucencev, pa nismo neka pripizdina, mlade druzine se celo doseljujejo), ampak kaj pa bo cez par let, ko bo nasa generacija zrela za penzijo, drzavne blagajne pa ne bo imel kdo polnit ( pa se tisti ki bi jo lahko gredo v tujino) Je malo za razmislit... Vem da to ni razlog za stancat otroke, ampak kar tako nasplosno "srat" po velikih druzinah pa tudi ne, no.... Kot sem ze povedala, otroci iz velikih druzin, ki jih jaz poznam so vsi uspesni, srecni ljudje ( ce pogledam mojo generacijo, sem se spomnila se par primerov iz mojega otrostva, in ja se spmnem ogovarjanj v temle stilu kot trenutno poteka tu gor, pa bi prav zelela videt kje so danes otroci vseh teh opravljivk, ki so bile kao normalne in so imela samo povprecno st.otrok).

Ojoj, Skuštrana, blagor tebi, da poznaš le srečne in uspešne ljudi iz velikih družin. Kakšno pisanjeuser posted image Kakšno polnjenje državne blagajne? Kdaj si nazadnje govorila s sošolci? Kdaj si se malo realno ozrla naokrog po naši ljubi? Ogromno mladih, sposobnih odraslih ljudi nima službe, pa bi prav radi polnili državno blagajno. Mladi se selijo drugam...Zakaj že? Ko te takole berem, se mi zdi, kot bi ti živela v času moje mame, jaz pa v sedanjem. V tem času bolj malo razmišlja o tem, kako bodo na stara leta lahko jemali iz državne blagajne, ker imajo preveč skrbi in dela da poskrbijo za to, kaj bodo danes dali v pisker. In sredi teh " rožnatih" časov, je veliko družin, ki zaradi trenutne situacije , ko so čez noč starši ostali brez dela , v pisker nimajo česa dati. Po drugi strani pa so takšni starši ( nad katerimi se očitno upam zgražati), ki pa že pred desetimi leti niso imeli česa dati v pisker, pa se jim je to fučkalo in so namesto, da bi nafilali pisker, raje porabili energijo za to, da so naredili še nekaj takih, ki bi radi iz piskra jemali.

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?