|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
4.12.2013 10:11:26   
ursonok
user posted image user posted image user posted image

Naša noč grozna, Abel se je polulal totalno, se zbudil in potem ni hotel nazaj zaspat. Se drl in težil in sitnaril. Sem spala verjetno kakšne 4 ure. user posted image user posted image Ma ne vem, pri tolikih otroci (pa so samo trije) ni noči, da ne bi kdo rogovilil. Jaz sem se že zjutraj zjokala.
Sanjam o noči, prespani, od recimo 23h do 8h.
Da bi vse tri lahko za eno ali dve noči kam dal ... Ja, morda v sanjah. user posted image

Abela smo včeraj greli z višnjevimi peškami (prsni koš), zvečer med risanko, potem smo ga namazali z eteričnim oljem, prav za kašelj, baje. In je danes že zelo produktiven (kašelj). Smrka manj. Upam, da bomo kmalu povsem clean.
Aurorka se je zbudila zasmrkana, sicer pa ok. Očitno je ne moti zamašen nos, spala je super. user posted image

Mene grlo boli, tudi od neprespanosti. Še dobro, da smo peš peljali otroke v vrtec, sem že laufala, vsaj nekaj. Ko in če Au zaspi, morda tudi jaz mrknem.

Saša
suhe kroglice so pri nas stalno v hladilniku. No, skoraj. Gredo ful lepo v promet, dobre so in zdrave. Še vedno ne razumem, zakaj morajo posvod otrokom tlačiti bonbone on podobno sranje. Ko pa je tako preprosto narediti suhe kroglice. Ljudje smo čudni.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
4.12.2013 11:38:48   
slikca123
Pozdravljene,
Girl upam da ne pijeta s filipom sama koktejlov, glede na to, da se nisi nic javila, sem mela namen ti prist vsak jst druzbo delat...pa je moj pozabil sihtni telefon doma in je bla akcija, pa se ustala sva sele ob devetih in ni zneslo vse skupaj do desetih...user posted image
Vec zvecer...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
4.12.2013 13:58:47   
Neli81
Ojla,

No pa mi je uspelo priti sem po daljšem času. user posted image

Sem bla na fitnesu in pol na hitro še odletela v trgovino in si kupila oblekico. user posted image Če bomo slučajno imeli novoletno zabavo, mi bo glih prav prišla. Drugače je pa taka pletena in je zelo uporabna. Ne maram oblek, ki jih lahko imam samo za eno priložnost. Pa še poceni je bila, so ravno danes še imeli popust. user posted image Tamal je bil seveda ta čas pri babici.
Zdej, ko se ne doji več, ga lahko celo dam kakšno noč k babici. Mogoče poskusimo za to novoletno zabavo. Bomo videli. Čeprav sedaj spi celo noč, me vseeno skrbi kako bo. Enkrat je treba poskusit.

Sover razgled je res ful lep. Fino to, da imate vse tako blizu, pa vseeno niste v centru. In ti kletni prostori - super ideja. Res prav pride, sploh pozimi, ko je zunaj premrzlo. user posted image

Lethe upam, da je noga že bolje in da daš čim prej bergle stran.

Urosonok tele noči so res grozne. Upam, da Aurora zaspi in seveda ti z njo, da si nabereš moči za popoldan, ko bodo vsi doma. No pa tudi za avto upam, da ni bilo preveč stroška. Vem kako je to. Ko sem jaz kupila ta moj cigu od avta, me niso na tehničnem spustil, ker je bilo nevemžekaj narobe. Sem šla ven, se usedla v avto, poklicala mojga in se cmerla, kot da je bilo nevem kaj. Sem ga hotla kr v Savinjo porinit. Ravno takrat sva bila v krizi z denarjem in me je to čist potolklo.

Vsem bolančkom želim čim prejšnje okrevanje. Pri nas zaenkrat ni nič hujšega. Malemu malo iz noska teče, ampak ni hudga. Tamala pa vsake toliko mal zakašlja in je to to. Pijemo nek čaj, ki bi naj bil za kašelj ful dober (sem iz Srbije dobila, pa vedno pozabim vprašat katera rastlina sploh to je user posted image ), občasno namažem z materino dušico. Upam, da ne bo kaj hujšega. S tamalo smo imeli kar srečo, je zgleda bolj prenašalka, ker je zelo redko bolna. Kako bo pa s tamalim, bomo pa še videli.

Sem že zadnjič pozabila komentirat kako čas leti. Jaz sem včasih čisto zmešana že, ne vem kateri dan je, mah sploh kr neki. Tamal bo že 8 mesecev star, še malo pa bom v službi nazaj. No pol mi bo šele čas šel hitro. Ta tempo je čist ubijalski.

Drugače sem pa tudi jaz imela težave s psiho ta vikend Urosonk. Čist sem bla depresivna, kr jokala bi skoz, nič se mi ni dalo. Mah vse me je začelo moriti. In pol še začnem razmišljati, da kaj pa če sem spet noseča. Kdo bo hendlal 3 otroke (vem da vas je že kar nekaj tu, ki jih imate 3, ampak mene je čez vikend to čist potrlo) in kaj bo pol s službo oz. kako bova finančno. Pa stanovanje ni glih ogromno (ni majhno, ampak tud ogromno ni), pa da itak na hiško lahko pozabimo (kot da zdej pa še lahko upam user posted image ). Mah kr neki. No v ponedeljek po fitnesu me je minilo to depresivno vzdušje. Pa tud test sem nardila in nisem noseča. user posted image Očitno me je kr potrlo to, da sem hotla it v soboto mal ven in me je kolegica čist zaj.....! user posted image Bo že bolje, zdej sem se zmenla z eno kolegico, da bova šle malo v savno. Pa bon za masažo še imam, ga bom izkoristila.

Sasa33 mi smo se tako nehali dojiti, ker mi je očitno zameril, da sem ga malo po zobkih in mu rekla, da to ne sme delati. user posted image Je pa fino to, da sedaj spi ponoči. user posted image

Upam, da sem vse pokomentirala.

Grem še aprilčicam pokukat in pol zasedit vodoraven položaj na kavču, dokler se tamal ne zbudi.

Lep sončen dan.

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
4.12.2013 15:42:43   
dansas
Hej.

Danes je pa en lep in produktiven dan - kar se prazničnih stvari tiče. Adventni venček narejen in obešen, božično žito posajeno in zalito, masa za piškote pripravljena da se je lotimo user posted image . Pa še na sprehodu sva bili z Brino in je bilo krasno. Zadnje čase je bila taka muka iti z njo na sprehod z vozičkom - je bila prava tečka in sem jo mogla stalno animirat - igračke gor, igračke dol, strehica gor, strehica dol, dudo not, dudo ven user posted image . Prava muka. Zdaj pa sem skenslala košaro in ji naštimala sedež. Sem ji ga lepo dala v polležeč položaj, ga obložila z ovčko, da je fino toplo in ji je bilo tako všeč, da se ni niti premaknila za mm cel čas in še zaspala je na koncu, kar se ni zgodilo že ohoho časa user posted image . Tako da zdaj bova spet lahko hodili na daljše sprehode user posted image .

Še slikica našega venčka:

user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
4.12.2013 21:30:44   
Tija01
Pozdravljene!

Berem vas redno a za pisanje pa mi časa zmanjkauser posted image pa ves dan sem domauser posted image čas pa samo bliskovito leti in že je tu veseli december. Zdaj komaj razumem ostale, kateri so vedno govorili, da vidiš po svojih otrocih kako čas beži. Očitno je nekaj na temuser posted image

Mi smo dobili prvi zobek. Zanima me ali s čim mažete dlesni s katero kremico?

Vsem bolančkom želim, da se pocajtate in da virusi in bacili izginejo!

Vreme je pri nas katastrofalno, megla .... nič kaj prijetno, sonček hočem!

imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
4.12.2013 22:06:05   
slikca123
pozdravljene,

vidim da nas to lepo vreme čist okupira in smo vse zunaj, tako da nobena skor ne uhiti pisat, beremo pa vse...

jst bom kar v alinejah povzela, da bo šlo hitreje:

- za vikend je malega prevzel 3f, jst ga pa čist slabo izkoristila ; v soboto me je tolk glava bolela, da mi je blo slabo in mi je šele druga tableta prijela (meme glava drugače ne boli skor nikoli), v nedeljo smo bli pa na obisku in sem pozabila, res dejansko pozabila, da morem na predina zvečeruser posted image ...evo, in sem ostala brez koncertauser posted image ...katastrofa...zdej štekam mojga, ki mi pravi da nimam fokusa...

- v ponedeljek sem dobila zapestnico - trimesečno vstopnico za športno hišo ilirijo...evo, nič več izgovorov...sem takoj v ponedeljek šla čekirat bazen in savno...hmmm, mal se bom mogla navadit na gužvo...tko mal mešane občutke imam...ampak bom, bom, bom...

- torkov sprehod s peeby (zanimiv prijazen človeček user posted image ) mi je dal očitno energije za cel teden...je pasalo ful

- midva sva začela učeraj z gh, sem mu prštimala korenček, kolerabo in bel krompirček ter zalila z mojim mlekom...učeri ful pojedel, dans že cel obrok, je sam še mal popil na konc pr meni...mogoče sem pa ena tistih srečnic, ki ne bo imela težav z uvajanjem gh...aja, sem dobila od sestre nukove "silikonske" žličke...men se super obnesejo...

tud sama opažam, da je mali zrastel...je že tko razumevajoč in že točno ve kaj hoče...in meni je lažje...čez dan ima tri krajše spance, je pa zato okrog osmih že v postelji in po novem zaspi tako, da ga budnega položim v posteljo in sem potem ob njemu da zaspi, normalno mal se pokrega na začetku, pol se pa umiri in zaspi...se pa ponoči parkrat zbudi, sam zaspi nazaj...tko da če potegnem pod črto, se nimam kaj pritoževat

morem trkat, mi zaenkrat nič smrkavi (se pozna da nimamo brtcev in sestric, da nam bi kaj prinesli), pa avto nam tud še dela...ursonok, mislim da ste kar fajn prišli skoz samo z akumulatorjem in zavorami, tko da fajn...

jst sem tud odraščala v vasi, kjer ni bilo avtobusne povezave (razen za v šolo) in sem bla popoldneve čist odmaknjena od dogajanja (krožki, interesne dejavnosti itd.), dokler nisem sama nardila izpita za avto...sestra tud živi zdej tko v eni drugi vasi in cele popoldneve špila taksi trem otrokom, pol popoldneva preždi v kaki knjižnici, ko kakega od otrok čaka itd...ufff, težko bi jst šla nazaj v vas živet...jst mam tud rada, da je trgovina, lekarna, zd in vrtec ter šola v bližini...je dost lažje...je pa vaško življenje otrok (če je vas živa) neprecenljivo...mojo kolegico je fotr z piščalko klical domov (kjerkoli po vasi smo se podili, smo slišali žvižg in je vedla, da more domov user posted image )

morem spat, sem utrujena...kapo dol vsem ki zidate, pucate in se selite...občudujem vasuser posted image

mirno noč

p.s. a je bil pol kdo na srečanju sploh...

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
5.12.2013 8:56:31   
girl79
Čao user posted image ,

Ja, midva s Filipom sva sama špilala romantiko včeraj v koloseju user posted image user posted image No igrala je imel vsa za sebe (kot da ga kaj zanimajo), jaz pa sem tudi lahko izbirala za katero mizo bom sedela user posted image user posted image Ja takole je to, če ne bereš redno (t.j. parkrat na dan foruma) user posted image No nama ni bilo hudega, sem spila en sokec, potem sva šla pa v Mullerja, pa potem v Citypark, kjer sem srečala bivšo cimro, s katero se nisva videli že cca 2 leti...je čakala svojo mamo, ki je bila na enem pregledu, tako da ji je tudi full pasalo da sva se srečali...smo šli na kavico...no potem sem šla še par trgovin prečekirat- neuspešno, potem sem šla pa še do žene od sodelavca, ki dela v Cityparku in nato še do ene moje prijateljice, ki tudi dela tam...no potem sva šla pa še z mojim na kosilo...tako da sva s Filipom prišla malo pred 15.00 domov user posted image Še dobro da ni bilo srečanja, ker sicer bi verjetno šele zvečer prišla user posted image user posted image user posted image

Noč kar ok....t.j. dojenje 2x, duda 2x ostalo je spal....no ja sicer je spet vstal ob 6.15 user posted image ...ampak očitno nimam kaj drugega, kot da se navadim....pa je šel včerja ob 20.45 spat, pa ni zato nič dlje spal user posted image user posted image Bom očitno morala začet tudi jaz hodit spat prej...no saj včeraj sem šla že ob 22.00, tako da sem se kar naspala...čeprav moram rečt da si sploh ne predstavljam več kako bi bilo spat npr. 6 ur v kosu brez prekinitev...po mojem bi se kar zbujala vseeno vmes, tako iz navade user posted image user posted image

Neli81- uh a kar čez noč ga boš dala že v varstvo...jaz si kar ne predstavljam še...je pa res da itak otroček itak ne ve kdo ga čuva ponoči, samo mamice nismo mirne user posted image No zdaj itak ni variante, da bi našega ponoči kdo čuval, ko se še doji ponoči, ampak vseeno, jaz ga nisem še nikomur razen mojemu dala v varstvo za več kot 2 uri...no saj če bi imela starše kje bližje doma, bi ga že verjetno dala, tako pa itak nimam komu dat....no v petek zvečer pride moja mami in bratec, ker imava oba z mojim na isti dan službeno zabavo....plan je dam dam F spat, grem na zabavo in sem nekje do polnoči doma, ker se tam nekje po polnoči zbudi za jest, tako da dlje si ne upam bit...

Uvajanje GH- mi smo trenutno na 2 obrokih GH....dopoldanska sadna malica in zelenjavno-mesno kosilo....popoldanske mlečne kašice smo ukinili, ker se mi je totalno uprl, tako da se pač dojiva...

Avto - jaz sem ravno v torek menjala akomulator , pa je šlo 80 evrčkov...pa še 110 za vinjeto user posted image user posted image Se pa kar bojim tehničnega čez slab mesec, je le avto star že 11 let...

No če že vstaja ob 6ih, mi pa vsaj zdajle časi že skoraj celo urico spanja.....2x je bilo sicer treba it dat še dudo v usta, ampak glavno da spi dalje user posted image

user posted image user posted image za vse smrkavčke.....mi končno ne smrkamo....ampak itak vem da je samo vprašanje časa kdaj bomo spet začeli...

Neposredna povezava do sporočila: 1482
5.12.2013 9:31:45   
Neli81
Dobro jutro (saj je še jutro),

Girl ja razmišljam o tem, da bi ga dala mami, ampak nisem čisto prepričana še. Res pa je, da sem zdej dosti bolj sproščena glede tega. Pri Lani se spomnim, da sem jo s takim težkim srcem dala prvič in itak sem pol skoz na telefon gledala in mami sms-e pošiljala... Je pa tudi bila ravno novoletna zabava, pa tamala je bila že eno leto stara. Kakorkoli, enkrat je treba poskusit. user posted image

Se pa tudi naš sine zna zbuditi ob 6. Včasih nam uspe, ga pustimo in zaspi nazaj. No danes ni uspelo, ga je šel mož iskat in pol je bil ful driskica, ker je itak bil še ful zaspan. Zdej pa že spi dobro uro. Čakam, da se zbudi in greva do ene kolegice na kavo, pol pa še malo okrog, pa bo žespet čas za spanje. Pa pol po Lano, spet malo naokrog in domov. Tipičen dan. user posted image

Sem mislila malo pospravit, pa se mi sploh ne da. Uspela sem pobrisati po tleh, to pa je tudi vse. user posted image Prava lenoba sem. Hmmm, mogoče bi pa lahko slike uredila, ki jih urejam že od Laninega rojstva. user posted image Včasih je bilo bolje, dal si film v fotoaparat in slikal ter pol razvil slike. Zdej imamo pa na tisoče slik, komaj se spravim, da bi ji razvula, kaj šele potem zložila v album. user posted image

Mah grem se k slikam spravit, jih imam že razvite, sam zložit jih je treba po vrsti in datv album. Sej ni grozno veliko dela sploh. user posted image

Dovolj bluzenja.

Lep sončen dan.

Pa pa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
5.12.2013 11:58:27   
sover
Kaj mi ga danes ta RR serjeuser posted image ! Že tretjič se spravljam pisat post in počasi me mineva.

Torej: cepljenje pri nas katastrofa user posted image user posted image Spet smo pri neprespanih nočeh. kar nekaj se zbuja in stoka. Pa ni lačna niti mokra ali kaj podobnega. Tudi nosek ima spet zabit. Takšen čuden prehlad. Drugače ji sploh ne teče z nosa, dihati pa vendar ne more normalno in ko grem nos čistit, vedno nekaj potegnem ven. In če pomislim, da imamo čez en mesec še zadnjo pikico ... Povrhu vsega se je moj laringitis spremenil v suh in maksimalno dražeč kašelj, še posebej, ko se uležem. In tako sem večino noči pokonci. Tako sem utrujena, da se še zjokat ne morem. Beda.

Včeraj sem bila v Lj, vendar tako na hitro, da niti približno nisem imela časa priti na srečanje. mala je zjutraj spala dve uri dlje kot običajno (hmmm...le zakaj ... cepljenje?), zato sva ful pozni prišli. Seveda sem zamudila zmenek z mojo bodočo flavto in zdaj niti približno ne vem, kdaj bom imela spet priložnost, da si jo ogledam. Povrhu vsega tudi nakupi niso bili hudo uspešni in mi to najeda, ker se prazniki približujejo s svetlobno hitrostjo.

Pri nas bo cel december zdaj taka gužva, da se ti zmeša: en kup rojstnih dnevov in še prazniki zraven. Skorajda komaj čakam, da mine.

Bi vas pokomentirala, pa nisem prav razpoložena. Raje kaj več napišem jutri, če se mi bo uspelo vsaj malo naspati.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
5.12.2013 17:35:24   
dansas
Helou!

Sem mislila, da bo danes prvi dan po dolgem času, ko bosta obe brez vročine, pa sem se uštela. Pri Gaji je zjutraj že tako kazalo, pa mi je bila nekam čudna malo prej in sem ji zmerila vročino in glej ga zlomka, ima vročino 38°C user posted image ! In je čist nesrečna, ker jutri ne bo mogla iti na lov na Miklavža s taborniki.

girl79
Ti si pa res eno tako optimistično bitje user posted image . Lepo, da sta dan uspešno v BTCju izkoristila, čeprav sta sama koktejle pila user posted image .
In veš, da sem ravno danes ponoči razmišljala, da po moje, tudi če bi imela možnost, ne vem če bi lahko celo noč prespala user posted image . Sem padla v ta ritem zbujanja na 3-4 ure, da bi po moje kar iz navade odprla oči user posted image .
Ja, in Brina tudi (končno) po 2 tednih preživi dan zgolj z enim čiščenjem nosa. Mislim, da sem si poleg vsega tega izpihavanja pljuča izpahnila user posted image . Enkrat, ko sem ji šmrkelj ven vlekla, sem imela zgleda nek čuden položaj, šmrkelj ni hotel ven in sem vlekla na vso silo in takrat me je prav v pljučih zaskelelo - na hrbtnem delu. In me zdaj že 10 dni boli, kot da bi imela muskenfiber na hrbtu user posted image . Mislim, svašta!
Kaj, kar nov avto in je treba že akumulator menjat?! user posted image

sover
Kaj spet ga biksate ponoči? user posted image Naj se čim prej poštima! user posted image

Barbapapa
Ste že v novi hiši?

Za nedeljo so se napovedali obiski (moževa žlahta s Štajerske) in sem kar malo živčna, ker imamo vse v razsulu in bi bilo treba stanovanje temeljito pospravit meni se pa ne da user posted image . Pa pravijo, da kar je treba ni težko. Ampak meni je vseeno težko user posted image .

Včeraj me je začela glava boleti in me je kar panika, kaj pa če zdaj še jaz zbolim in sem hitro preventivno enega takratkega zvrnila. Danes sem OK, pa ne vem, če bi itak bila, ali so borovničke pomagale user posted image user posted image

papa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
6.12.2013 8:19:56   
dansas
Danes ponoči je Miklavž pri nas nosil. Punce so dobile nekaj majhnega, ati šibo user posted image , mami pa darilo v obliki preskočenega prvega bujenja pri Brini user posted image . Je spala od 20:30 do 3:30! user posted image user posted image Potem še do 6ih, ob 7ih pa je bilo konec lušnega. In res se je potrdila teorija, da ne morem spati toliko v kosu. Sem se zbudila pred Brino, na srečo samo 15 min prej user posted image .

Upam, da vas niso parklji odnesli user posted image ...
...papa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
6.12.2013 8:23:13   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080g, 64,5 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g in 69 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm
6. mesec: 7450 g, 67 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 3760 g, 53 cm
2. mesec: 5270 g, 57,5 cm
3. mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm
6. mesec: 7100 g, 69 cm, 43 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4. mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5.mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm
6. mesec: 8210 g, 68 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
6.12.2013 9:34:09   
ursonok
Dobro jutro,

pri nas praznik user posted image Otroci doma, mož naj bi pa delal. Kuhamo zajtrk, otroci razgrajajo v otroški sobi. Abel je že od jutra tečen, ker ga je Agata zbudila.

Jaz sem user posted image . Včeraj dobila menstro. Je bila ok, ponoči pa valda ful naliv, mi je vse premočilo. In zdaj se počutim kot takoj po porodu, malo razbolelo, vse lije iz mene. Imam en always vložek + še en v stilu vir80.

Ne vem, kaj bomo danes. Morda bo moć zapostavil službo za kakšno urico in gremo ven, ker je sonce itd. Sama s tremi ne morem. Bi morala najprej Auroro za eno uro, pa potem domov, jest, pa še druga dva ven peljat. Ampak mož itak ne bi mogel delat, ker bi bil vedno nekdo doma. Skratka, zoprno.
KOmaj čakam jutri, vikend. CV ponedeljek je seveda spet praznik, ampak ima mož dopust user posted image

Danes smo stari pol leta. Včeraj smo se tehtali - 7100gr. Dolžine ne vem. Na prvi pogled smo suhceni, ampak v resnici smo čisto ok. Pač, vitka punca user posted image
Je že kar rada zadnje dni. Tri obroke: sadje, kosilo (zelenjavna juha), pa potem popoldne kvinojina kaša na riževem mleku. In vse je, najraje jabolko z banano. No, po GH mora obvezno še mleko.

NIl, grem, gužva,

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
6.12.2013 10:12:47   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas vsi prehlajeni a ni to kar bi rada povedala.

Znižano plačilo vrtca:

Ravno sem govorila s CDS. Vlogo za znižano plačila vrtca je potrebno tudi za nas oddati decembra (do 31), čeprav bodo otroci začeli šele tekom leta. Sem sicer šla brat zakon, ki pravi da velja za otroke, ki so v vrtcu. A vseeno sem klicala. Torej ne pozabite oddati:!!!!!

zdej pa šibava v knjižnico, dons je ati doma:)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
6.12.2013 12:37:32   
niinii
Hey...

Jaz sem vsa deprasta. Lili včeraj ni in ni hotela zaspati, karkoli sem probala, nič ni pomagalo. Moj je zaspal, jaz pa sem se ukvarjala z njo, jo nosila, ji pela. Okoli 23h so se mi vlile solze, jokala kot dež. Zaspala je potem ob 23:30. Blah, ne vm kaj naj sama s sabo. Kar na jok mi gre skos :S

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
6.12.2013 22:03:03   
ursonok
Gfozen dan,

otroci doma, moj bi moral delati, pa ni, jaz menstro tako močno, da nosim dva vložka, vsa sem razbolela - kot par dni po porodu user posted image Smo šli dopoldne na sprehod za skoraj 3 ure, ko smo prišli domov, smo pojedli bučno juho, potem pa otroci valda ne spat. Aurora je zaspala za 20 minut, Abel in Agata ni šans, sem znorela, Abela odnesla ven, je vsaj Agata zaspala. Abel napol mrtev težil celo popoldne, dokler ob 16h ni padel z mize, mu je tekla kri iz nosu in ima buško na čelu. Potem je mrknil ob 16.30 - ob 17h smo ga zbudili, ker smo bili zmenjeni s kolegi. Seveda je bil izredno nezadovoljen.

V baru kar ok, imajo kotuček za otroke, Aurora sitna, ker spet težko kaka zaradi GH, Abel tudi neuravnovešen ... A na srečo točijo pivo in imajo hrano, tako da smo kar zvozili. Sem spila par malih piv. Sem takoj bolje user posted image

Tako da, niinii, to je tvoja prva, uf, navadi se, kaj vse te še čaka user posted image . Saj ne, nočem te moriti. Vem, da je težko in da se počutiš strašno. A se boš naspala in bo bolje. Upam.
Privošči si kak kozarec piva ali vina, če ti paše. Pa kak film. Ali pa jo pusti možu in pojdi kam sama.

Jaz na trenutke obupavam. Vsega je preveč. Non stop otroci, ukvarjanje z njimi, previjanje, hranjenje, kuhaje, pomivanje, sprehodi ... Potem pa še ponoči dretje. Če se mi zdaj, v naslednjih dveh letih, ne bo zmešalo, se mi ne bo nikoli. user posted image

Nič, zaenkrat vsi spijo, grem še malo posurfat, pijem čaj z medom, upam, da se menstra ponoči umiri, ker bom umrla še en dan takole ...

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
7.12.2013 16:07:03   
ursonok
Zdravo,

ej, jaz sploh ne vem, kaj naj. Naši kolegi, ki imajo tudi dva otroka, 5,5 let in 2 leti. No, vedno, ko je katera od punčk bolana ali ima vročino, jima oni dajo paracetamol, da zbijejo vročino, in ju pošljejo v vrtec. Ali kamorkoli že. Tavelika je zadnje čase skoz nekaj bolna, včeraj smo šli zvečer skupaj ven in ti na pol poti do bara povedo, da je imela en dan prej 40 vročine, ampak da ji dajejo zelo pogosto paracetamol in ji jo tako zbijajo. In da zdaj je tudi na kemiji in pač gremo na sprehod. In to se njim zdi popoldnoma ok.
Punčka je bila cel večer precej odsotna in nezainteresirana za igro, nazaj grede je pa ležala v vozičku (5,5 let), ker je bila čisto slabotna.
No, danes potem dobim sms, ali lahko pridejo popoldne s puncama na obisk. Si mislim: super, se je končno pozdravila. Par ur pozneje pa še en sms, češ da so na poti na urgenco. Da ima punca seveda ves čas vročino, ampak da tablete ne primejo več. Vročina ne pade, otrok je čisto na psu.

In jaz ne vem, kaj naj. Po eni strani mi je res zoprno biti pameten in se vtikati v njihovo življenje ... Po drugi pa - halo, ti ljudje totalno škodijo svojemu otroku, uničujejo mu zdravje. Pojma nimajo, kaj je to vročina. Ne upoštevajo otrokovega dobrega, morali bi jo pustiti, da se v postelji dan ali dva kuha, pa bi bilo vse v redu. A njim je očitno to pretežko. Ali pa res mislijo, da je vročina sama po sebi bolezen in da se jo je treba znebiti.

Sem precej slabe volje. Sem ji poslala sms z vprašanjem, zakaj ji sploh zbija vročino že od samega začetka in je raje ne pusti v postelji, ne pa da z njo hodi okoli. Sicer ne pričakujem, da bom dobila kakršenkoli odgovor. Itak jim bodo na urgenci dali kakšna še hujša zdravila, da bo vročina padla in bo mamica srečna.

Sem slabe volje danes. Nisem se naspala, otroci nočejo spat, čeprav so utrujeni. Pa še s svojimi starši sem se dopoldne pogovarjala in mi je na psiho udarilo. As usual user posted image

Upam, da ste ve v redu!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
7.12.2013 21:57:36   
slikca123
pozdravljene,

girl, vesela da si najdla same pozitivne stvari v vašem obisku btc-ja, kljub temu da smo te pustile na cedilu...mam manj slabo vest ;)

niinii, tko kot ti je ursonok svetovala, odklopi če se le da...naj ti poahtajo malo, ti pa šibaj kaj migat al pa na pivo, tud če sam za dve urci...če te ubija rutina, si omislite kak izlet al pa kaj pododbnega, sej je naporno pakirat pa to, sam men odtehta izlet tud pakiranje...jst morem rečt in trkat seveda, da odkar so krčki mimo sem dost bolj skulirana in optimistična...prej pa me je pogosto tiščalo v prsih, ker sem se počutila čist nemočno in sem vedla, da ko se bo zbudil je 80% možnosti da bo jokal...

ursonok, ja, težko je bit pameten za druge...jst bi jim vseeno povedala, kaj pomeni vročina in kdaj se jo šele zbiva...in da je treba bolezen preležat, hudiča...čist tko mimogrede, da boš mela lažjo dušo, namesto njih pa žal ne moreš ukrepat pravilno...

joj, mene to lepo vreme čist razvaja, ful uživam v tem sončku in pohajanju večkrat na dan in me je pošteno strah slabega vremena in obsojenosti na več al manj zaprt prostor...učeraj sem mela prijateljico na obisku, sem skuhala kosilo za naju, prou fajn je blo jest v dvoje tud med tednom...zvečer smo se pa premaknili na koroško...in dans nam je uspelo v bazen, ko se je naredila tema, specialno...mali je kar vriskal...sem ga dala v fredov obroč in sem bla čist presenečena kako udobno je "ležal" noter in brcal z nogicami, sploh se mi dopade, ker ima tak položaj kot pri plavanju, tko da se dejansko premika ko brca z nogicami...uglavnem, pozitivna izkušnja...definitivno ponovimo čim večkrat...upam sam, da ne bomo fasal kakih glivic...

lepo izkoristite preostanek vikenda...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
7.12.2013 22:51:53   
drugičudež
Pozdravljene! Jaz sem tudi še tukaj. Če se le da, preberem, za pisanje pa nimam časa oz. volje. Prej sem pisala med črpanjem, potem pa se mi je pokvarila (dvojna) črpalka in se mi z eno roko ni dalo klofati. Drugače pa nimam časa, da bi sedela pred računalnikom.

V bistvu pa nič novega. Mala je pridna, lepo raste, uvedli sva kosilo (zelenjavna kaša) in sadno malico, ki pa ji ne diši najbolj, zato še mleko spije čez. Stara je 5 mesecev in pol in se še nič ne obrača na bok/hrbet. Na splošno je bolj mirna od starejše sestrice. Nima še nobenega zobka. Obe cepljenji bp. Ponoči se še vedno zbuja za dudo.

Starejša od tiste hude septemberske viroze sploh še ni prišla čisto na zeleno vejo. Stalno nekaj pokašljuje, nekaj dni ima ponoči napade kašlja, potem se to umiri pa ima čez dan moker kašelj, pa dvakrat je imela nahod, zdaj je še vnetje ušes fasala. In še dve enodnevni vročini. Pred mesecem je v vrtcu padla in si razbila brado (zgleda, da bo ostala kar trajna brazgotina), presekala celo spodnjo ustnico, zamaknila se je ena zgornja enka (smo 2 tedna čuvali pri hrani, da se je zob nazaj utrdil), zgornja dlesen je bila čisto vijočina. No, to pa ljubezen dela. En fantek je namreč čisto zagledan vanjo in bi jo ves čas za roke držal. Tako je bilo tudi zunaj, jo je potegnil na drugo stran, pri padcu pa se ni mogla ujeti na roke, ker jo je držal in je užgala na asfalt. Hecno, ampak tudi to je bilo za nekaj dobro - nehala je sesati palec! Je zobozdravnica rekla, da ne sme, ker lahko zobek ven pade, pa še bolelo jo je. Zdaj ga sesa samo kdaj ponoči v spanju, prej ga je imela pa cele dneve in noči v ustih.

Vložila sem vlogo za sterilizacijo. Na poseg grem lahko maja naslednje leto. Komaj čakam, ker zdaj nič ne paziva in ne uporabljam nobene kontracepcije. Glede na moja leta, policistične jajčnike in obakrat težave z zanositvijo upam, da do takrat ne zanosim.

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33
Znižano plačilo vrtca:

Ravno sem govorila s CDS. Vlogo za znižano plačila vrtca je potrebno tudi za nas oddati decembra (do 31), čeprav bodo otroci začeli šele tekom leta. Sem sicer šla brat zakon, ki pravi da velja za otroke, ki so v vrtcu. A vseeno sem klicala. Torej ne pozabite oddati:!!!!!

Mislim, da to ne bo držalo. Naša je začela z vrtcem septembra in sem avgusta oddala vlogo. Tako so nam naročili na roditeljskem sestanku pred vpisom in tako so naredili vsi starši. Zdaj sem jo morala oddati ponovno, ker izdajo odločbo samo do 31.12. Sicer pa vlogo lahko oddaš kadarkoli, odločba pa velja od prvega naslednjega meseca. Če recimo vaš začne hoditi v vrtec maja 2014, morate vlogo oddati v aprilu. Strokovnosti CSD ne bom komentirala, da me ne brišejo zaradi sovražnega govora...

Pojma nimam, kaj sem še hotela komentirati. Nič - lepo se imejte in uživajte s svojimi malčki.

Neposredna povezava do sporočila: 1494
8.12.2013 7:38:33   
Saša33
Dobro jutro,

mi smo preživeli petek na morju, pa v bazenu super je bilo. Tamala oba v obroču, čist pomladno vreme. Je pasalo. Poleg vsega so bila pri nas darila.
Tako, da cel žur.

Včeraj sem bila varuška 8 otrokom. Jupii. smo bvili na srečo skoraj cel dan zunaj. Zvečer mrtvo popadala, pa še Lara je pred spanjem bruhala. Itak, ker se je itak nažrla peciva, mandarin.  Da sladkarij ne omenjam.

Drugiludež: Glede znižanja plačila vrtca se je v novembru spremenil zakon. Je veljalo pred tem tako kot si ti rekla. Sedaj pa vloga velja celo leto.  Najboljš, da pokličeš in vprašaš. Meni so rekli na CSD da je potrebno že sedaj oddati (tudi če gre otrok sredi leta v vrtec). Sem pa brala tudi zakon in piše da lahko razumeš odvisno kako gledaš. Vseeno, sem klicala. In so rekli da je potrebno oddati. Povej kaj bodo tebi rekli, sicer pa pojma nimajo.

Ursonok: Že kaj bolje dans? upam

lepo nedeljo

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
8.12.2013 21:15:50   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33
Drugiludež: Glede znižanja plačila vrtca se je v novembru spremenil zakon. Je veljalo pred tem tako kot si ti rekla. Sedaj pa vloga velja celo leto.  Najboljš, da pokličeš in vprašaš. Meni so rekli na CSD da je potrebno že sedaj oddati (tudi če gre otrok sredi leta v vrtec). Sem pa brala tudi zakon in piše da lahko razumeš odvisno kako gledaš. Vseeno, sem klicala. In so rekli da je potrebno oddati. Povej kaj bodo tebi rekli, sicer pa pojma nimajo.

Sem klicala prijateljico, ki dela na CSD. Za otroka, ki se bo med letom 2014 vključil v vrtec, se vloga za znižano plačilo vrtca ne more oddati decembra 2013 (razen, če se bo otrok vključil januarja 2014). Pravica do znižanega plačila vrtca namreč pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge. Poleg tega marsikdo ne ve, če bo njegov otrok (npr. s septembrom) sploh sprejet v vrtec. Novo je, da bo odločba veljala eno leto - če boš vlogo oddal aprila 2014, bo veljala do aprila 2015.
No, zdaj pa vedi, kaj je prav...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
8.12.2013 21:33:58   
ursonok
Ojla,

vidim, da imate celo zmedo s CSD-ji user posted image user posted image user posted image Saj ne moreš verjet.

Drugičudež,
pozdravljena, dolgo te ni bilo na spregled user posted image Tvoja starejša ima pa kar pestre dneve. In boleče user posted image A jaz se spomnim, da mi v otroštvu nič ni bilo (pre)hudo. Sploh če je bilo povezano z ljubeznijo user posted image

Pri nas kaos.
Zdravi vsi, še vedno, a tudi temu primerno živi in neukrotljivi. Abel čez dan enostavno noče spati. Ni šans. V vrtcu ja, doma pa ne. In teži in tečnari, si razbija nosove, si dela buške, skratka, ni da ni. Tako da je kar naporno.
Aurora zdaj po novem čez dan spet malo več spi - jo pred spanjem/hranjenjem zavijemo, na tesno, v odejico. In ji očitno paše. Potegne tam do dveh uric, še malo več user posted image

Sicer smo pa zdaj dva dni pekli in jedli pico. Mož je naredil pirino testo, jaz sem ga "opremila": polovica samo paradižnik, gor bučke in jajčevci, narezana paprika, malo tune in koruze. Pa origano. Na drugo polovico pa špinačni preliv (tofu, špinača, česen, sol, limonin sok, malo riževega mleka in začimbe - vse zmiksano, da nastane taka lepo mazljiva zelenobela krema) user posted image
Danes so obiski kar planili nanjo, odšli siti in zadovoljni user posted image

Za Abela smo odkrili še dvoje čevlje, ki so mu ravno prav (ene jesensko-zimske, pa ene superge), ene od sestrice, ene so nam pa podarili Bolgari (rabljene, seveda). Agata ima pa samo popolnoma sesute superge. In NIČ drugega. A tukaj ni tako mraz, tako da bo očitno v supergih, dokler ji ne razpadejo. Dedki v Sloveniji se bodo pa pač raskeširali. Ali pa kje sposodili user posted image Mi zimskih oblačil in obutve ne bomo kupovali za tista dva tedna v Slo.

Joj, ne morem vam povedat, kako sem srečna, ko berem poljski forum, kjer vsi jamrajo, kateri kombinezon ali puhovko kupit, pa podložene zimske čevlje ... In koliko časa porabijo za napravljanje, pa kako se jim otroci potijo itd itd. Uf, mi trenutno še kap in šalov ne rabimo, nič.. Čez dan na sončku je 17 stopinj.

Nič, pijem vino in zeliščni čaj. In prebavljam. Sem se res napokala. Sem šla popoldne laufat. Zanimivo, prej sem živela na Poljskem, kjer je bilo pozimi res mrzlo, a šele tukaj, ko so zime mile, res čutim razliko - pozimi sem milijonkrat bolj lačna!!! Non stop bi jedla. Ali pa je to zaradi teka ... No, whatever, glavno, da paše, da je dobra hrana in da se ne redim (preveč) user posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
9.12.2013 8:17:46   
sover
Jutro,

najprej pokomentiram:
dansas, user posted image user posted image za venček. Zelo lep! SI sama naredila?

slikca123- ja, definitivno je zdaj že malo lažje z našimi malčki. Mal imajo že svoj ritem, tako da vsaj približno lahko predvidevaš, zakaj joka, mal se jim že več dogaja in nismo me edina igrača, malo so že večji in jih je lažje oblačit. Čeprav...jaz kar sanjam o juniju naslednje leto, ko bodo stari eno leto, morda že sami hodili, malo čebljali.

Drugičudež, vam pa ni dolgčas, kaj? Sploh si ne predstavljam (in si tudi nočem), kako je videti, ko se ti otrok tako razbije. Še dobro, da je nehala sesati palec, da imate resnično nekaj od tega.

Ursonok, o psihi in počutju raje nebi, da se ne bom na hitro spravla v jok. Lepše kot je vreme zunaj, slabše se počutim. Kr neki!

Pri nas smo v petek imeli Miklavža. Po pričakovanjih. 10 min je bilo zanimivo gledat nove igrače, potem je bilo že vse po starem. Sploh ne moreš dopovedat ljudem, da igrače nimajo več nobene vrednosti, ker jih je enostavno preveč. Naši otroci so dosti bolj veseli, če namesto nove igrače počnejo kaj novega. Ampak enim je težko kaj dopovedat.

S praznovanja smo uspešno privlekli domov en virus, tako da sta včeraj oba zakuhala. Lenart na 38,5, Karla na 38. Ursonok, takoj sem se spomnila nate in na tiste vaše znance. Mislim, to je katastofa, kaj ljudje počnejo! Še dobro, da jim otroci sploh kdaj ozdravijo, ko se tako grobo vmešavajo v naravne procese zdravljenja. Za moje pojme se vročina zbija, če je resnično visoka (39 in več) oz. če otrok zelo slabo zgleda (apatičen, na pol prisoten). Naš se je včeraj z mano preganjal po dnevni z 38 vročine, zato ni imelo nobenega smisla, da tlačim svečke v rit. Zvečer sva ju dala malo prej spat in to je bilo to. Oborožili smo se s čajem za ponoči in do polnoči je vročina obema padla. K je danes že kar OK (brez vročine), Lenarta pa čuva babica in je tud OK.

Aha, alarm. Lepo bodite.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
9.12.2013 10:47:15   
girl79
Čao user posted image ,

Spet zatišje na forumu čez vikend user posted image Pri nas smo ok....starejša malo smrka, moj malo kašlja, hujšega pa ni user posted image Edino F ima zadnje čase precej težave s kakanjem user posted image Kaka sicer vsak dan ali vsaj vsak drugi dan, a se pri tem zeeeeeeelo napenja, postane čisto rdeč v glavo, traja kar nekaj časa, pokaka pa npr. za en oreh user posted image Ga grem previt in velikokrat potem med previjanjem začne še kakat...spet napenjanje, rdeč v glavo, jamranje, drekec pa obstane na pol poti ven in ne gre in ne gre...je bil zdaj že 2x jok, ga očitno boli....blato je relativno trdo...pa imava zaenkrat samo 2 obroka GH...kaj bo šele ko jih bo še več...me skrbi...ne dajem mu korenčka ali banane, ker vem da zapirata....Ima katera kakšno idejo kako pomagat? No saj naslednji četrtek imava P, pa bom še tam vprašala če se da kaj naredit.

Pa nočno spanje postaja vedno bolj nespanje user posted image user posted image ZSpat gre okrog 20.00, ponoči se doji 2x, včasih še kakšna duda vmes spet za v usta dat, ampak če ni ponoči nič pokonci se zbudi že ob 6.00 user posted image user posted image No potem je pa še druga varianta, ki je tudi precej pogostokrat....da po drugem dojenju, ki je običajno nekje od 4.00-5.00 ne zaspi nazaj...je buden kakšno uro in potem zaspi in spi do cca. 7.30.....Pa sploh še nimamo kakšnih zobkov na pohodu ali kaj podobnega....kaj bo šele potem s spanjem user posted image user posted image

ursonok - joj tale z zbijanjem vročine je res huda user posted image user posted image Jaz tudi ne zbijam vročine dokler ni minimalno 38,5, pa še takrat če vidim da se res slabo počuti, če pa vidim da je relativno ok pa ne....no na srečo tastarejša ni imela vročine že več skoraj leto dni user posted image user posted image No v bistvu smo v skoraj 4 letih, kolikor bo stara porabili eno samo flaško Calpola, kar se mi zdi super...upam da bo tudi pri juniorju podobo user posted image Ja, je pa težko včasih držat jezik za zobmi, ko vidiš kako starši delajo napake...Imamo prijatelje, katerih hčerka bo kmalu stara 4 in jo še kar vozijo v tistem triciklu naokrog, kjer starši v bistvu vozijo otroka user posted image user posted image Gredo na sprehod samo 500m, pa ona kao noče hodit in jo peljejo v tem triciklu....pa bi se zaradi bolezni, ki jo ima še posebej morala gibat....sem šla enkrat po njo v vrtec in je mamo full skrbelo da ne bo hodila do nas....je hodila čisto brez problema, še na manjši sprehod smo šli potem....mala se ja pač naučila manipulirat s starši in začne težit, ko hodijo in jo potem nekdo nese, zato pa gredo raje s triciklom....Če začne Neža težit na sprehodu da ne more hodit, ji rečem naj pač teče ali skače user posted image user posted image user posted image

drugičudež - ojoj, tole pa res ni fajn, se je očitno res kar fajn razbila user posted image No, ampak to da ne sesa prsta je pa vseeno super user posted image

Jaz bom verjetno danes nesla vlogo za znižano plačilo vrtca za starejšo na CSD in vprašala ali je res potrebno oddati tudi že za Filipa, ki bo predvidoma šel v vrtec septembra 2014...moram rečt da se mi zdi to zelo nenavadno, saj niti ni nujno še da bo sploh sprejet v vrtec....no bomo videli kaj bodo rekli...vam javim...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
9.12.2013 21:15:13   
slikca123
pozdravljene punce,

jst sem pršla sam afne guncat in se hvalit...mama se je naplavala medtem je pa ata dal jakoba spat...bravo ata user posted image

se grem stiskat na kavč...user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?