|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
1.12.2013 11:09:14   
ursonok
Dober dan,
pri nas noč še kar ok. Sem se pa že preveč najedla: mehiške tortilje z zelenjavo (akovadov namaz, paradižnikova omaka (domača), koruza, fižol, špinača, pistacije). Še otroka sta se nažirala, Ab skoraj 2, Agata 3, pa še je hotela, smo se morali kregati (je prej pojedla že dve porciji koruznih kosmičev).

Samo jem. Že cel teden. Pomoje imam vsaj +2kg v tem tednu. Sicer samo dobre, zdrave stvari, a kaj mi to pomaga. Včeraj smo naredili vegansko špinačno lazanjo, super je bila, sem (zvečer) pojedla 4 kose!! Čez pa sladico: presni jabolčni zavitek. Skoraj 3 kose. user posted image user posted image user posted image

Sicer sem šla laufat, ampak mi pri tem prenažiranju to nič kaj dosti ne pomaga. user posted image

Je bil pa včeraj en čuden dan user posted image Smo se spričkali z Agato, jaz sem je tako sita, ob živce me spravlja s tem jezikanjem... Ej, ko smo bili mi majhni, smo imeli nek rešpekt do staršev. Mene oče ni nikoli udaril, a sem ga ubogala. Ti tamali danes ne ubogajo nikogar. Upajo se ti pokazati jezik, se dreti nate "neee". In podobno. Jaz sem v šoku.

Ja, in čeprav imam super tri zdrave otroke, pa čudovitega moža, ki vstaja cele noči ... Sem dostikrat čisto na dnu. Jokam in sem sita svojega življenja. Pa ne vem točno, zakaj. Mori me finančna situacija, prihodnost. Tečnoba otrok, neprespanost. To, da nimam časa zase. To, da ne vem, kako bo z delom ... Mah, saj veste, saj smo vsi v istem zosu. user posted image
Moji starši imajo gimnazijo, imajo neke bedne službe, pa smo mi imeli vse, lahko smo hodili poleti na počitnice (včasih tudi pozimi, potem ni denarja). Zdaj ti pa avtomobil crkne in si v depri. Ker bo treba spet plačati toliko in toliko. Pa včasih, če si bil priden in si delal, si napredoval, si nekam prilezel, si si lahko kaj zgradil (moževi starši so si sami postavili bajto, pa imata oba osnovno šolo, morda kak letnik več; nihče jima ni pomagal, v smislu njihovi starši itd. Takrat je bilo to možno. Brez kredita. Danes je pa vse ... ma kr neki.)

Potem pa še ta ritem ... Noči nepredvidljive, zjutraj otroci, potem tek, sama ali z Auroro, potem zajtrk, pa Aurora, če slučajno zaspi, delo, potem spet Aurra, sprehod, kuhanje, otroci, pospravljanje, sprehod, kuhanje, pospravljanje, kopanje ... Vmes še trgovina. In se ti zdi, da se boš utopil v vsem tem. Pa vse skoz razmetano in svinjsko.
In ne vem, očitno mi ta rutina, ki je sicer zelo pestra, vsake toliko na psiho udari. In se počutim vkleščeno, nesvobodno. Sicer vem, da "tam zunaj" ni lepšega življenja, ne bi bila samska in/ali brez otrok, žuriranje, potovanja itd. sem dala skozi, načeloma ... A vseeno. Vsa ta odgovornost in obveznosti ... to me presega, ne zdržim, dostikrat sem čisto na psu.

In ko jamram mojemu ali jokam ... in mu očitam, da me ne razume ... On začne, ja, saj si boga, itd itd., ampak "saj ni tako hudo".
Halo. Morda njemu ni - spi manj kot jaz, vstaja ponoči itd., ve, kakčno je fnančno stanje in perspektive (tj. živimo iz meseca v mesec) pa se mu še vseeno "ne zdi tako hudo". Moški očitno v svojih glavah izklopijo 90% (slabih) zadev in pač živijo in dokaj uživajo življenje.
Jaz sem pa preobčutljiva, pa malo slabo vzgojena (glede prenašanja odgovornosti, stresa itd), in je tako, kot je.

Še dobro, da obstaja tek. Danes grem, upam, spet. Zunaj sonček, a piha kot pri hudičih. Večraj sem tekla po ravnem, danes so kolena bolje. Očitno mi teren gor/dol ne ustreza. Ker je res strm klanec.

Saša,
tako da te zelo dobro razumem. No, grizenja joškic ne, ker se mi to ni dogajalo. Mora biti pa res grozno. Kaj pa boš, če ne bo nehal? Črpanje?

Grašek,
sem spet gledala tekaške filmčke včeraj (onega, ki si ga prilepila, pa še druge potem). Ja, super, osvobajajoče. A tvoj tudi teče? A kolikor se spomnim, si tudi ti dokaj pozno začela ... Kako pa to, da sploh si začela?

Meni je oče privzgojil ljubezen do gibanja. Sicer ne do profesionalnega športa ... ampak to potrebo, da moraš vsaj parkrat na teden nekaj početi. Tek, plavanje, odbojka, karkoli. Ne moreš samo sedeti in žreti. Tudi on skoz nekaj miga. Laufa na Rašico. In na Dobeno. Upam, da bo tudi nam uspelo otrokom to privzgojiti. Načeloma zelo rada hodita plavat. In to se mi sploh zdi en tak zdrav šport. Pa še poceni je, vsaj pri nas.

Nič, za lep dan vam pošiljam še par rezin presnega jabolčnega zavitka (ki ga seveda ni več user posted image ).

user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
1.12.2013 11:34:54   
ursonok
Aja,
avtomobil,
še kar stoji, pokvarjen. Jutri gremo k mehaniku, ga prosit, naj ga pride vžgat. Upamo, da je samo prazen akumulator - nam nekaj nagaja alarm, morda se je zaradi tega spraznil. Naj nam to popravijo.
Če pa ni to in je avto pač kaput, bom pa user posted image Junija lahko izstavim račune za nazaj. Dobim dva večja honorarja. Ampak sta namenjena življenju za eno ali dve leti naprej. Ne pa za nakup avtomobila!!! Avto ... nujno potrebna stvar, a popolnoma odvečni strošek user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
1.12.2013 11:56:55   
Lethe
Živjo.

Kako ste?

Grašek, kako je pri vas? Jaz sem pa mislila, da je refluks to, kar naj bi imela naša P - vračanje mleka v požiralnik, pa kisline in potem pekoče grlo, težave pri hranjenju...očitno ao različne možnosti z istim imenomuser posted image
Ursonok, kako narediš presni jabolčni zavitek? Mene čaka v bližnji prihodnosti presna čokoladna torta in slivova, imam že recepte in pol sestavin, po ostale pa v kratkem...
Kolena: tek NAVZDOL jih zelo obremenjuje, v bistvu že tek sam po sebi ni nekaj najboljšega za kolena, sploh, če imaš že sicer kakšne probleme z njimi. Prava obutev naredi ogromno in pravilna tehnika tudi. Hoja po petah je na splošno slaba za kolena, poleg tega se na ta način, preko kolen, prenaša še v hrbtenico...torej se čez čas poznajo posledice tudi tam.
Srečno z avtom...
Sover, res imate lep razgled, superuser posted image

Mi smo šli v petek v Kobarid, je M vzel dopust. Kakšen krasen dan, smo šli čez Predel in doživeli celo nekaj snega. Prvi Polonin sneguser posted image Tam smo pekli na žaru, spekla sem še kruh za zraven, res je bilo prijetno na soncu. Zvečer smo si pa noter, na toplem ob kaminu, privoščili kuhano vino.
Plan je bil, da ostanemo do danes...in? Nismouser posted image
Ob 2 se P zbudi za jest, jo nahranim in grem na wc...padem po stopnicah, kdove zakaj (nizek pritisk, nerodnost?!), ker tam sem res previdna. Imajo namreč take full strme stopnice, kot lestev, čisto ozke (kakšnih 10cm), spodaj pa pol metra podesta in stena. Sem se zapeljala po riti in se nikakor nisem mogla ustavit, kot bi se sicer na normalnih stopnicah, tako sem potem z vso silo z nogami priletela v steno. Videla vse zvezde in nisem mogla stopit na nogo. Nekako sem priskakala na wc, na srečo je M prišel za mano, ker me je slišal pasti, da mi je pomagal do kavča. Meni se je vse vrtelo in sem skoraj skupaj padla, verjetno od bolečine. Anyway, led na nogo in ležat za dobri dve uri, potem se je P spet zbudila in smo se napakirali ter šli v Lj na urgenco. Sem bila prepričana, da sem kaj polomila v peti. No, na srečo se je izkazalo na RTG, da je vse celo, le udarec tako hud, da ne morem stopit na nogo. Niti noga ni bila kaj dosti zatečena, je komentiral dr., res pa ni primerjal z zdravo nogo - imam precej koščena stopala in zatečeno zgleda čisto normalnouser posted image
Dobila sem bergle in navodila, da moram počivat ter hladit nogo. Naj bi pa dolgo bolelo...kolikor berem, imajo ljudje ponavadi kar doživljenjske probleme s petami user posted image Zvečer me je tako bolelo, noga čisto vroča, itak zatečena, tudi gleženj, da sem posegla po Lekadolu. Sem bila prepričana, da ne bo pomagal, drugega itak ne smem...ampak, je pomagal!!! Sem vsaj zaspala in se tudi kar naspala, P se je zbudila le 2x, ampak dokončno že ob 7ihuser posted image Ker sem dokaj neuporabna, jo je moral prevzeti M in sem se še malo naspalauser posted image
Upam, da bom hitro dobra, ker sem že čisto živčna, zunaj lepo vreme, sončno, jaz pa na kavčuuser posted image Itak bo dež, ko bom končno bolje.
Aja, da ne omenjam, da sem bila takoj na vrsti!!! V eni uri smo opravili vse. Pa še P so vsi nekaj ogovarjali in se je vsem smejalauser posted image Očitno jo počasi mineva ta "strah" pred tujci. No, na splošno so bili vsi zares prijazni in ustrežljivi.
Ha, pa P se je itak pokakala in to tako, da je prišlo skozi žabice in hlačke, da jo je M moral celo nekako umit in preobleči...in to na moškem wc-ju, drugje ni bilo možnouser posted image user posted image Itak, kako pa, kdaj, če ne tam...user posted image user posted image user posted image

Kot kaže, naju v sredo ne bo na srečanjeuser posted image Mogoče bi v veselem decembru lahko organizirale še enegauser posted image user posted image

Ok, dovolj nakladanja, uživajte in izkoristite lep dan...menda bo še cel teden lepo...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.12.2013 12:00:35 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
1.12.2013 12:11:13   
ursonok
Ojoooj,
Lethe, vi pa imate dogodivščine user posted image Se mi smiliš, res, s temi berglami. Se spomnim, ko sem si jaz zlomila gleženj ... Obup, tri tedne ležanja, potem še en mesec bergle. Tem bila čisto preležana.
Upam, da si kmalu opomoreš.

Recept za jabolčni zavtiek: http://www.presno.si/sladice/jabolcni-strudelj
Je res ful enostaven in izredno dober. user posted image

Zdaj razmišljamo, kjer bi vzeli denar za dehidrator. Kakšen res dober. Da se potem vržemo še v pripravljanje drugih jedi, veganskih presnih kruhkov itd itd. Ne morem verjet, da je taka hrana lahko tako zelo okusna! user posted image user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
1.12.2013 18:25:34   
niinii
Sasa33 mene je tudi ugriznila v joško do krvi. Vsakič, ko me hoče ugriznit ali začNe, na ves glas rečem ne. Nekajkrat je zajokala, potem je pa ugotovila, da ne sme to delat. Tko da vsaj neki dobrega.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
1.12.2013 20:40:03   
sover
Večer!

moji so že vsi pospali, jaz pa na hitro čekiram net, ker prej ni bilo časa.

Najprej odgovori:
ursonok, naša hiška ima cca. 130 m2 bivalnih površin in kakih 100m2 kleti. Spodaj imamo namreč žur sobo z mini kuhinjo in WC-jem ter dve kleti (živilsko in neživilsko). Aja, še mož ima svoj prostor - delavnico oz. kujavnik (tako ji on pravi). Veliko naši prijateljev ima pse, ki jih vozijo s sabo in so kadilci, zato smo si en žur plac omislili vkleti - tam so dobrodošli vsi (vključno z živlami in kadilci). Vstopijo lahko skozi garaži in ker je spodaj še WC, ni nobene potrebe po tem, da hodijo gor. In še otroci bodo lahko v miru spali, ker bodo še en štuk višje (spalnice so v mansardi).
Drugače je moj M iz teh koncev. Oba sva študirala v LJ, kjer sva se spoznala. (dansas, ja, drugače sem iz Kapel). Potem sva se hotela preseliti nekam bližje njegovi službi (ima privat delavnico za struženje), ker je to glavni vir dohodka. In ja, Cerkniško jezero je po svoje na koncu sveta, vendar je to zeloo lep konec user posted image user posted image . Grašek, tvoj video me sploh ni presenetil: vreme je tukaj res neizprosno. Malce hladneje, bolj mokro in vetrovno kot sem ga bila vajena prej. In snega tudi ne manjka.

Lethe, jao, tebi pa dogaja. Upam, da se ti noga čimprej pozdravi. Me je kar zmrazilo, ko sem prebrala, kako si treščila. V živo si predstavljam.

Kako čas leti - mene prehiteva po desni in po levi! Danes zvečer smo bili vsi skupaj na kavču in se cartali. In kar naenkrat sem vsa presenečena ugotovila, da Karla že skoraj sedi (čeprav se mi zdi, da je minil šele dober mesec odkar jo imamo), Lenart bo pa vsak čas star dve leti. Noro! Tudi mene to včasih prestraši, ker se bojim, da bom naenkrat ostarela in ugotavljala, kaj vse sem hotela narediti, pa tega nsiem storila.

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Jokam in sem sita svojega življenja. Pa ne vem točno, zakaj.

Potem pa še ta ritem ... Noči nepredvidljive, kuhanje, otroci, pospravljanje. In se ti zdi, da se boš utopil v vsem tem. Pa vse skoz razmetano in svinjsko.
In ne vem, očitno mi ta rutina, ki je sicer zelo pestra, vsake toliko na psiho udari. In se počutim vkleščeno, nesvobodno. Sicer vem, da "tam zunaj" ni lepšega življenja, ne bi bila samska in/ali brez otrok, žuriranje, potovanja itd. sem dala skozi, načeloma ... A vseeno. Vsa ta odgovornost in obveznosti ... to me presega, ne zdržim, dostikrat sem čisto na psu.

Uf, ursonok, tole zveni shrljivo znano. Včeraj zvečer sem prvič v tej porodniški povedala, kako se počutim. Da rabim nekaj časa samo zase. Kako me frustrira, ker nimam časa, da bi dokončala stvari oz naredila stvari tako, kot je treba. Itd. itd .... Moj sicer sočustvuje z mano, vendar se mu ne sanja, kako bi mi pomagal. Mu ne zamerim, ker je precej stvari tkaih, da jih moram rešiti sama pri sebi. Kakorkoli že - danes dopoldne sem izkoristila navdih in ga prosila, naj on da Karlo spat, da bom jaz lahko še naprej uživala na kavici pri sosedih. In je šel. Z izjemno težkim korakom, pa vendar user posted image . Ne morem povedat, kako je pasalo tiste pol urce kave brez vseh. Amerika!

Tale včerajšnja debata z M me je spodbudila, da razmislim, kaj bi rada počela, da bi se sprostila. In sem se spomnila na flavto: igrala sem jo celo osnovno šolo in vse do selitve sem. Ugotovila sem, da jo pogrešam in da bi z veseljem spet igrala sama zase. M pravi naj si jo kupim za božično darilo. Sicer je res, da rabljene v primerjavi z novimi res niso drage, vendar 350€ ni prav zanemarljiv znesek. Kaj pa vem ... Note sem že potegnila z neta, očitno bo tudi flavta kmalu user posted image . Vsekakor potrebujem nekaj zase.

Da ne bom čisto off-topic: naša gospodična je ugotovila, da ji GH sede in se je zagnala vanjo s polno paro. Kar naenkrat je v celoti nadomestila tri obroke, tkao da je dojenje zmanjšano na polovico. Poleg tega so njeni obroki postali velikanski: poje okoli 180 ml. Joška je očitno bolj za odžejat in pocartat.
Jutri imava posvetovalnico in prvi sistematski (pri nas ga P dela pri 6 mesecih). Čaka naju še prestavljeno cepljenje od zadnjič, vendar se mu bom poskušala izognit. Tokrat se borimo z glivicami, zato ima po mojem Karla zdaj oslabljen imunski sistem, ki ga nočem obremeniti s cepljenjem. Bomo videli. Če bom sploh P uspela razložiti, kako in kaj - glas se mi je spustil za eno oktavo in zvenim kot verižni kadilec. Zna biti, da bom jutri povsem brez glasu.

Bodite fajn.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
1.12.2013 20:41:59   
sover
Se opravičujem za tipkarske napake, vendar se mi jih zdaj ne da popravljat.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
2.12.2013 13:03:46   
ursonok
Zdravo,
jaz bom hitra, imam malo časa zase, ker je mož vzel Aurorko sabo k mehaniku user posted image

Tekaško spodbujanje
Zjutraj je bilo treba peljati peš otroke v vrtec. Jaz se napravim za laufat in peljem Abeča v vozičku, moj pa z Aurorko v ruti pelje Agato. In midva greva naprej, ker so oni trije mislili iti z busom. So se potem premislili, ker je Ag hotela iti peš. In na začetku je baje takoj zatežila, da hoče iti "z mamico".
Ji moj reče: mamica pelje Abelčka, jaz pa tebe.
Ona: zakaj pa ti ne pelješ Abelčka, pa bi mamica mene?
On: ker gre mamica potem laufat, laufa pa ob reki, ki je zraven Abelovega vrtca.
Nekaj minut tišine, nakar Agata vpraša: očka, kdaj pa boš ti začel laufat?
user posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
2.12.2013 13:20:25   
Saša33
Še moj pozdrav,

včeraj sem bila sitna, da se je kar kadilo. No po teku veliko bolje. Menzesa še kar ni. Me pa je itak vse bolelo med tekom, tako da bo vsak cajt:)

Ursonok: Midve sva si zelo podobne.Namreč ko sem prejšnji teden brskala po spletu, da najdem kake presne piškote, ki jih bom naredila za praznike sem naletela na stran presna.si. In ravno tale recept štrudelj je bil 1a. Sicer ni bilo časa za slikanje, ker smo ga itak zmazali. Imam sušilnik  za sadje, kjer sem kdaj sušila sladice. In ravno sem razmišljala o nakupu dehidratorja. Da kakšne frutabelce nardim. Tako, da 1a slikca. Vidiš zakon tud da crkne avto, potem ratajo nove dogodovščine.

Sover: Treba si je vzeti cajt zase. Pa tud pustiti decu da je sam z otroci. Sej se imajo drugače, vse bolj na izi, sam je treba res pustiti naj vsak dela po svoje. Itak pa tudi sama planiram eno pop v savno in pa kakšen čvek brez otrok. Ni nam treba biit vedno in povsod zraven.

GH. Danes je dop pojedel naribano surovo jabolko (celo z zličko), za kosilo pa krompir narezan na kocke. Zmazal kot keks. Včeraj me ni niti 1x ugriznl. Je pa res, da sem ga resnično dala na j. šele ko je bil lačen. Msliim, da tudi mleka nimam več dosti, oz. mu je premalo. Ker tako hlesta po hrani. No važno, da mu spravimo kaj dol.

Lethe: si me spovnila na moj padec med nosečnostjo. Upam, da si bolje.

Nič, pri nas mirno, mladina spi. Sem s teka. Srkam svoj kompot iz somačih sliv in vzunaj sonček, veter. Še tri, dva , ena in se bo eden zbudil:) ha ha

lep dan

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
2.12.2013 16:40:00   
grašek
Pozdravljene!

Res lep dan, midve sva pa komaj ujeli sonček za rep, je malo potegnila popoldanski spanec, potem je jedla in sva dobili le še sončni zahod. Samo je pa kar kritičnoDopoldan je bilo pa cel kup opravkov.

ursonok - vidim, da je danes boljši dan, mi smo pa včeraj vsi trije tekli - z vozičkom, je bil res super sončen, a vetroven dan

sasa33
- upam, da se neha z grizenjem, tule sem našla veliko nasvetovhttp://kellymom.com/ages/older-infant/biting/, a ima že zobke, sem spregledala, pri nas zdaj rineta ven prva dva, pa bo čez en teden že 8 m

lethe
- pozdravi nogo, včasih so ti udarci res hudi, ampak, ko začne iti enkrat na bolje, gre hitro, glede našega refluksa - da obstajajo tudi ti "ta spodnji" - urin teče nazaj v ledvico, čim dlje, tem slabše, imamo pa preiskave že 10. 12., pa današnji izvid je ok - to je seveda pod antibiotiki, sedaj nas čaka antibiotična zaščita do nadaljnjega, potem bomo pa videli

sover - super ste razporedili prostore v hišici, te kleti in shrambe so zelo pomembne

girl79
- mi živimo na taki lokaciji, ki jo opisuješ, tik ob gozdu, obvoznica 1 km stran, vrtec in trgovina tudi, ZD Črnuče ali Domžale - 5km. edino avtobusne povezave so problem, to ni fajn za najstnike

sreda - bom še videla, če mi uspe priti

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
2.12.2013 21:08:09   
majčica1508
Pri nas je sledeče stanje....tamala je v sredo 1x bruhala,potem je bilo ok..je bila do danes doma...starejša je v soboto bruhala,dragi je pa od srede bolan no čez vikend se mu je stanje popravilo,mene je neki želodec matral,najmlajši član je pa v nedeljo bruhal in nato je imel še vročino,ki pa ni bila visoka....
Starejša je vsa hrapava po hrbtu,pa trebuhu,pa roke....
Z malim imava jutri posvetovalnico,cepljenje odpade....sva bila pa danes noter,zaradi vročine.........

Včeraj smo punce imele izlet na gorenjsko,je bil super lep sončen dan...moška sta imela pa dan po svoje.........
Zjutraj preden smo šle sem ga podojila,naprej je pa oči prevzel hranjenje,no bolj taščauser posted image

Jaz si sploh ne znam prestavljat kakšna bi bila,če si nebi vzela kaj časa zase...verjetno vsa zagrenjena,sitna bi se me morali izogibati na 100muser posted image ......Moj tudi super poskrbi za otroke

No pa se jokaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
3.12.2013 8:31:13   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas očitno res po novem vstajamo ob 6.00 user posted image user posted image Not like it! Vsaj do 7.00 bi bilo luštno....bom poskusila malo zamaknit večerni spanec.....ampak včasih nazadnje spi do 16.00 in potem dlje kot do 19.30 ne zdrži pokonci....mah, ni druge, se bo očitno treba navadit...saj bo minilo....enkrat...upam da že naslednje leto user posted image user posted image Pa tudi čez dan ni včeraj spal niti minute dlje kot 30 minut user posted image ...sicer 4x, ampak vseeno je to ravno toliko da na hitro pipravim za kosilo za njega in zame, malo pospravim se ravno usedem za računalnik in je že pokonci....hm, ko je še spal po 2-3 ure v kosu čez dan sem celo uspela pospravit kaj vmes...zdaj pa je čisto v razsulu vse, ko prideta moj in tastarejša domov....

Sva pa včeraj začela z uvajanjem dopoldanske malice....kuhano jabolko...je šlo še kar ok...je pojedel približno 3/4 manjšega jabolka čez pa še malo mleka....ampak je zelo previden kaj mu dam v usta....očitno se mu je žlica precej zamerila ker sem mu tiščala tiste mlečnožitne kašice, ki jih očitno res ne mara...tako da je zdaj potrebno prvi dve žlici kar malo na silo spravit v usta...ali pa delam face, da se mi začne smejat in jaz hitro žlico v usta...no po dveh žlicah pa ugotovi da ni mlečna kašica ampak zelenjava in potem je...user posted image

Lethe - ojoj, tole z nogo je pa res bedno user posted image Upam da bo šlo hitro na bolje....

majčica1508- ojoj, sem komaj sledila kdo je zdaj bruhal, pa kdo ima hrapavo, pa kdo....upam da boste vsi čim prej bolje...

Srečanje jutri - torej rečemo ob 10.00 v Koloseju....če pa vas je večina za Mothercare ali kje drugje pa povejte...pa malo javite katera pride...da ne bova s Filipom sama tam koktejle pila user posted image

Lepo se imejte in upam da se jutri vidimo user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
3.12.2013 9:32:56   
Peeby
Čisto vas zanemarjam, preberem še, kar napišete, odgovoriti mi pa kar ne uspeva.... Enostavno ni časa.
Res sem vesela, da so spet lepi dnevi, ker november + dež + megla mene ubija. Ampak sem videla, da nisem edina. Zadnje čase sem imela spet ups& downs-e (seveda čisto za brezveze user posted image ). Nevem kaj mi je, mogoce bom dočakala menstro in me to daje.

sicer: zdaj vsaj razumem, zakaj tako vneto okna čistiš, ko pa imate tak lep razgled!! Lustna lokacija, nasploh mi je vaša lokacija všeč - z izjemo, da je pač za malce (pre)daleč od "civilizacije". Vse ima svoje prednosti in slabosti, ampak jaz sem bolj za urbano. V Ljubljani pogrešam edino to, kar ursonok opisuje: da imaš blizu kakšno lustno vinjarno (čajno hišo, kavarno), da se lahko sprehodis po mestu in imaš na dosegu roke lokalno trgovinico. Namrec, ce ne živiš prav v centru, tega ni. Tu je vse bolj v stilu blokovskih naselij, lokali so bolj v stilu starckov, ki hodijo na deci vina, majhne trgovinice so požrli merkatorji.

No, mali je odremal svojih pol urce in moram it. V tako kratkih spancih nic ne moreš naredit.
Ja, jaz sem jutri za kolosej. Povejte še, katera pride, ce ne bova midve s filipom in abelom same koktejle pili user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
3.12.2013 11:56:13   
Barbapapa77
hej,

imam toliko dela, da se mi meša. V četrtek je predvidena selitev, tako da pospešeno praznim omare, najprej tiste, ki jih bomo selili. Potem pa še vse ostalo. Toliko stvari imamo, da komaj verjamem. Napokala že ene 5 največjih škatel, pa sem spraznila komaj 3 omare. Pa še fuuulll me čakauser posted image No, tale teden se pač preselimo, vzamemo najnujnejše, ostalo pa potem počasi...

Poleg vsega imam menstro in me tako boli glava, da komaj gledam. Lekadoli so kot bonbončki, ne pomagajo čisto nič. In imam občutek, da mi bo pol drobovja padlo ven - pa sem na tabletkah. Če ne bi bila, bi mi pa pomoje vse dribovje ven padlo, vsaj tako je bilo pred 2. porodom. Eh, jutri bo že bolje.

Nimam časa za otroke, nimam časa zase, nimam časa za depro. V bistvu nimam časa za ničuser posted image . Naredim ta nujne stvari in upam, da se mi ne poruši sistem.

Civilizacija jaz sedaj živim na podobnem kraju kot sover, imam malo slabši razgled sicer, drugače pa je sistem podoben. Hišica v gozdu, svež zrak, narava, lep razgled, sonček... In se selim v civilizacijo. Dovolj imam vsakodnevnih voženj v službo v Ljubljano - tudi cca. 45 minut oz. 50 km v eno smer. Dovolj imam tega, da se moramo peljat po vsako žemljo vsaj 10 km, da če hočemo na izlet kamorkoli drugam kot okoli hiše rabimo 20 minut vožnje najmanj, če hočem na kavo (mimogrede, odkar imam Manco, še nisem spila ene kave nekje v lokalu, torej pol leta), se moram peljat 20 km. Do vrtca imamo 10 km, do šole kasneje še več. Odhajamo od doma ob pol 7ih zjutraj, prihajamo domov ob pol 7ih zvečer. Ne gre več. Zdaj bo malo drugače. Do službe pol ure z vlakom, do vrtca 5 minut peš. Do lokalne trgovine tudi 5 minut, do lekarne isto. Skratka, vse peš. Pa malo vrta okoli hiše in gozd 5 minut stran...user posted image

GH Manci gre odlično, ful rada je in tudi veliko poje, nadomestila je že dva obroka. Samo meni je pa tole uvajanje GH totalno dolgočasno. Res, tole pripravljanje pol jabolka, pa pol krompirčka, pa malo bučke, pa kuhanje in tlačenje... itak že tako ne kuham rada, tele majhne količine večkrat na dan so mi pa sloh mimo. Ampak ok, glede na to, kako pridno vse poje, se res ne smem pritoževati - pri Neži sem delala isto, samo da ona potem še jedla ni... Tale bo pa kmalu z nami jedla golaž, hahahauser posted image

Nč, zdej grem pa še kakšno škatlo napokat, otrok je šel spat...

Aja - jutri me žal ne bo na srečanje, razlogi so več kot očitni, a ne?user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
3.12.2013 14:53:35   
majčica1508
Midva sva dala posvetovalnico skozi...nove mere so: 7100g,69cm,43 OG........Zredili smo se samo 100g v 6 tednih...
tako,da moram dajat bolj kalorično hrano..Ja,halo kakšno mu pa zdaj dajem,če frajer poje 6 žlic in fertik,ne bo ust odpru,pa če se mami na glavo postavi..Joška je pa zakon...Ma se sploh ne sekiram....otroci so si različni
Kontrolo teže imava čez 10dni......Cepljeni nismo bili...........

Mi živimo 2 min,stran od AC...Do LJ imam 30min,do MB 30 min...Ena zlata sredina
Hiša stoji med samimi borovci,100m stran je Savinja....parcela ima ogromno prostora,da se otroci lahko zdivjajouser posted image ....100m stran imam pa prvi kafič,k grem včasih na kavo...Trgovine,ZD,šola,vrtec...je pa vse 3 min stran....Edin na tržnico hodim malo dalj.......

1 teden nazaj me je bolu želodec,kislino mi je nabijal do možganov user posted image ........nehala sem piti kavo in ukinila vse kar je iz mleka....Moje počutje je enkratno,energije imam za izvoz in še 3kg sem šla doluser posted image

Lethe počivaj...lepega vremena bo še in še...zdaj se čuvaj
ursonok lep jabolčni zavitek,ko ga vidm sem takoj lačnauser posted image .......

Jan,ko da ima radar nekje v bližini,ko se mami spravi na RR dobi signal in že smo pokonci z jokommmm....cmera,cmerasta

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
3.12.2013 17:46:58   
dansas
Hej, hoj,

evo še mene, po rahlem premoru user posted image . Še Gaja je padla pod težo bacilčkov, kaj pa drugega user posted image . No, najhujše je že mimo... Rosa je (načeloma) zdrava, Brini se drastično izboljšuje (ampak ne morem verjeti, da lahko ta šmrkelj traja tako dolgo - že 2 tedna - prava šmrkljariada user posted image ), Gaja pa je že preživela tisto najhujše. Se ekstra razkužujem, umivam roke, puncam ne pustim, da rinejo v Brino, samo, da se ne bi še kaj preneslo, ker je komaj nehala šmrkat. Tako da majčica, si čist predstavljam, kako ste imeli doma.
Sem se jima danes smejala; so reve čist sestradane, ker sta imeli vročino, tudi po 40°C in nista nič jedli. In po zajtrku rečeta v zborčku: "Mami, me sva še lačni!", "A bi jabolko?" ju vprašam. In dobim odločen ne. "Kaj pa banano?" Tudi ne. "Ja kaj pa bi potem jedle?" "Kosilo!" user posted image

Brini po novem kar tekne GH, samo poje pa max 60 ml v enem obroku od treh, ki jih dobi na dan. Uf, Sover, vas pa še ne bomo hitro dohiteli user posted image . Kako pa kaj ti in mleko in tvoje oprsje? Je verjetno kar šok, da takole na hitro zamenja tri obroke?

grašek
, tale vaša lokacija hiške mi zveni super. Jaz bi tudi! user posted image

Lethe, upam, da se čim prej pocajtaš user posted image ! Ni fajn, če si poškodovan/bolan, če pa zraven skrbiš še za mičkeno bitje, ki prav nič ne razume, da mami česa ne more... Ni fajn.

Dva dni nazaj sem spekla pirine piškote in so šli, še predenj sem jih utegnila slikat, tako, da jih niti pokazat ne morem user posted image . Sem mogla malo povadit, da vidim, če je primeren recept, da jih bomo za Miklavža spekli. Upam, da bodo jutri punce kaj boljše, da bom imela dve pomočnici, kerr nameravam naredit piškote iz trikratne količine - mogoče bodo tako celo dočakali Miklavža user posted image .

Evo, bolančki že kličejo...
...papa

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
3.12.2013 19:42:54   
Lethe
Živjo.

Kako ste? Zdravje se izboljšuje, majčica, dansas, grašek in še ostale...? Jooj, res se je začelo to zoprno obdobje, ko se vse skupaj drži, kar naprej kakšni prehladi, virusi itd., sploh pri tistih, ki imate več otrok. V glavnem, naj gre hitro na bolje.

Drugače pa, a veste, da je veseli december?user posted image Zadnja leta se mi zdi, da je vsako leto slabše...vedno sanjam o čarobnosti decembra in vsega, potem pa se nekaj zgodi. Lani je babica umrla na današnji dan, letos sem na kavču (vsaj zaenkrat), še eno leto prej sem bila čisto brez denarja (ker ni bilo plač), še prejšnje imela operacijo kolena...hehehe...bolje, da sploh ne obnavljam zgodovine, ker me vse mine. Res, vsako leto je nekaj.

Noga zaenkrat še ni kaj dosti bolje, stopiti ne morem. Mogoče bi že šlo, ampak je ne morem poravnati s tlemi, enostavno ne greuser posted image user posted image Nekaj dni še počakam, potem pokličem osebno zdravnico, ker naj bi imela pri njej pregled. Verjetno bo povedala, kar že vem, da naj mirujem in čakam izboljšanje.
Bergle so zdaj povsod v napotouser posted image

Sover, odlično vam gre z GH. V čem je trik? Mi smo nekako na istem kot majčica1508, nekaj žličk in konecuser posted image Posledično slabše pridobivanje na teži, a kako naj drugače...po steklenički prav tako komaj kaj poje, doji se na dobri dve uri, ponoči cca. 3x...očitno je res lačna in ne morem pričakovati, da bo spala vsaj 6 ur v kosu. Če pa človeček ni nič pri miru in vse pokuriuser posted image user posted image
Rabljene flavte so tako drage?! Nisem vedela, pošteno. Če le lahko, si jo privošči.
Kako si z glasom?

Ursonok, avto?

Ok, to je to. Lepo se imejte jutri na srečanju. Upam, da kmalu ponovimo, da prideva še midve.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 3.12.2013 19:44:21 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
3.12.2013 20:33:50   
sover
Grem po vrsti, da česa ne pozabim:
posvetovalnica mimo, po pričakovanjih BP
mere za seznam: 6 mesecev, 8210 g, 68 cm
Jemanje krvi je blo čisto oK (sploh ni trznila), pri cepljenju se ji je pa malo zafržmagalo in je tulila kot leva. Moja mala borka! user posted image Reakcije na cepljenje zaenkrat še ni.

Lokacija - kaj jaz vem... od malega živim na vasi (razen med faksom in par let po njem) in mi to najbolj ustreza. Všeč mi je, da lahko grem na sprehod na katerkoli stran, da imamo veliko prostora okoli hiše, da je cela vas eno samo dvorišče (no, to mi bolj ustreza zarad otrok user posted image ). DO trgovine imam 3 min z avtom, do ostalih stvari (ZD, lekarna, javna uprava) pa dobrih 5 min. Za moje pojme terna.

majčica, kako so tvoji bolniki?

Girl, moja tud ne spi dosti čez dan (3x po dobre pol ure). Jaz se tolažim, da bo bolje, ko bo šla v vrtec in začela spati samo 1x nadan. Starejši zdaj opoldanski spanec raztegne na skoraj dve uri.

Uvajanje GH - na žalost ne vem, v čem je fora, zakaj je tako na polno štartala. Tudi pri prvem je bilo tako. ja, joške so zdaj v komi. No, danes ponoči že malo bolje, vendar znova puščajo. user posted image user posted image . Še kak dan ali dva, pa se bodo prilagodile.

Lethe, moje zdravje se izboljšuje, glas je nazaj, malo še pokašljujem. Upam, da tvoje bolečine kmalu minejo.

Danes dan primeren jutru in lunini meni: L vstal ob 4, posledično sem cel dan koma. Dopoldne sem šla k frizerju, vmes L prišel domov z vrtca siten kot drek. zadnje dva dni je prav noro: pride domov, tečnari, ne ve, kaj bi sam s sabo, ob 19 je pa tako utrujen, da samo še dol pade. Nevem, ali slabo spi v vrtcu ali kaj?
Karla je bla cel dan OK. Dopoldne sicer ni hotela GH (toliko o uspešnosti uvajanja), popoldne je pa zalaufala. Prejle je kot bratec mrknila ob 19., 15 min kasneje, pa pobruhala celo posteljo. Sem preoblekla posteljnino in njo in je na joški zaspala nazaj. Pojma nimam, kaj je bilo to. Bom počakala, da vidim, kako bo do jutra.

Fajn se imejte.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
3.12.2013 21:01:44   
ursonok
Ojla

Avto
pri mehaniku ("mehankarju", kot pravijomoji starši user posted image ). Akumulator je zanič, treba vstaviti novega. Zavore zanič, treba vstaviti nove. Pa še kakšna manjša stvar, ki jo je treba zamenjati. Jutri dopoldne ga lahko prevzamemo. In plačamo, seveda user posted image

Danes smo šli spet peš v vrtec, ob 9h, super sonček, jaz sem potem še odtekla svojo progo. Kako je fino, ko je ura 10 in je že toliko stvari za tabo - tek, Aurorin prvi sprehod, zajtrk itd. Kadar bo lepo vreme (kar je pravzaprav večino časa), jih bomo kar peš vozili v vrtec.

GH
pri nas tudi samo par žličk in to je to. Včeraj je imela dober dan, 3 obroke GH, po par konkretnih žličk. Danes se je pa zbudila malo smrkasta in ji ni šlo preveč. No, bo že.

Pri nas načeloma ok, Abel malo kašlja. To me predvsem moti ponoči, ker se zbudim in čakam, da se bo on zbudil (enkrat se je res, sem ga pobožala in je zaspal nazaj). Zoprno.

Pri nas imamo v petek in ponedeljek praznik user posted image Mož v petek dela, v ponedeljek bo skušal dobiti dopust. Sicer ne vem, kaj naj sama s tremi. Bedno mi je pa Aurorko puščati doma, da peljem njiju ven. Potem pa še Aurorko posebej. Vse tri skupaj ne gre, ker moram laufat za Abelom, to je pa z Aurorko v ruti težko. user posted image No, bomo že nekaj.

NIč, moj bo šel zdaj na rekreacijo, jaz pa pijem vino, glodam korenje in se spravljam še kaj narediti. Sem malo živčna, čakam, da se še Aurora zbudi,bo ziher še jedla. Pa Abel zaradi kašlja.

V bistvu nimam nič kaj pametnega za povedat ... user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
3.12.2013 21:12:02   
Peeby
Danes sem že čisto zmatrana, samo še mrknem pod kovter... Mož na rekreaciji, jaz pa samo še čakam spanec. Cel dan sva bila leteča s tamalim. Šla sva na malo ulico v pokrito igrališče (če katero zanima, se lahko ob kakšnem slabem vremenu zmenimo tudi v centru), potem pa še na sprehod ob bajerju (in se mi je pridružila slikca). In mali začuda spi, na svežem zraku toliko lažje & bolje.

No, ubistvu sem emle prišla samo zato, ker sem hotela samo povedat, da so se jutri eni obiski najavili in ne bom mogla priti do Koloseja. Se vidimo naslednjjč. girl79: upam, da res ne bosta edina!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
3.12.2013 22:56:45   
slikca123
Girl79, bova sami ?! Ce je tko, rajs prestavimo oz. izpustimo to sredo v decembru?! Javi se kaj, ce beres pred srecanjem...
Jutri kaj vec napisem, lahko noc vsem, posebej ta smrkavim ;)

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
4.12.2013 6:54:51   
Saša33
Dobro jutro,

meni se tudi včeraj ni uspelo oglasit. Lara je bla že v pon. smrkava. Tamali v pon- zvečer. Nisva spala včeraj nič. Včeraj dan čist u klincu. Vsi trije smo bili smrkavi. Tamali nič spal čez dan, siten da je kaj. Lara malo bolj jokica. Pa še do večera sem bla sama. Sva mu ponoči dvignila vzglavje in smo spali. Vsaj nekaj.

Slikca; Sem mislila pridt, sam taki smrkavi res nima smisla. Najbljš, da se dons ne dobimo, prestavimo na januar. Itak bo zdej noro. Mogoče ko pride Ursonok, da se takrat dobimo.

Sem pa včeraj naredila presne kroglice. Super dobre, enostavne. Zmiksaš dateljne, dodaš žlico kakava in tri žlice kokosove moke, malo kokosovega olja. Daš v polivinil vrečko, narediš klobaso za pol urce. Narežeš in povaljaš v kokosovi moki. Smo zmazali.

GH; Pri nas mu gre bolj pitje po kozarcu. Včeraj je popil lari kolerabino juho. To je blo vse. En dan malo več, en da nič.

pa pa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
4.12.2013 7:45:34   
niinii
Midve sva tudi še šmrkavi, tako da naju ne bo. Mogoče pa lahko prestavimo za kak teden samo. Da ne čakamo do januarja ;)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
4.12.2013 9:12:25   
Barbapapa77
srečanje no, takole zgleda pri nas vsako zimo, ko se s kakšnimi prijatelji menimo za obiske. Enkrat eni otroci smkrajo, drugič drugi, ponavadi oboji in je kmalu marec, preden se vidimo user posted image . Tale sezona virusov in bacilov je res brezvezna, pa sem imela včasih ful rada zimo - ker rada smučam, rada se sankam, tudi sneg imam rada. Ampak zdaj pa tale čas postaja moja nočna mora, ker od danes na jutri ne moreš planirati prav nič, ker otroci zbolijo v 2 urah ponavadi... Čeprav pri nas ni tako hudo zaenkrat, Neža je v prvem vrčevskem letu dala skozi očitno 90% viroz in jih zdaj malo bolj poredko pobira, hvalabogu. No, drugo leto jih bo pa Manca domov nosila, itak. Prvo vrtčevsko leto je ponavadi najhujše, potem gre pa na bolje.

sover tko kot imaš ti, je meni tudi ok - da si na vasi, ampak imaš v bistvu glavne stvari blizu. Mi smo pa daleč od vse infrastrukture, vsaj 10 km v eno smer. Pa še službe imava oba v Ljubljani in potem se moraš vsak dan res vozit 100 km. Te vožnje sem sita čez glavo, ful stane bencin in vzdrževanje avtov, rabiva itak dva avtomobila, ker drugače ne moreš niti do zdravnika, najbolj me pa moti, ker v bistvu vsak dan zgubimo 2-3 ure na vožnji. No, še par dni, pa bo drugače. Se pa itak selimo v predmestje Kranja, kjer je prvi hrib in gozd stran 5 minut peš in mi je zakon. Ker v centru mesta bi se pa meni zmešalo, ne glede na vso prisotno infrastrukturo. Nisem mestni tip user posted image

saša33 ti si bila tudi nekje iz okolice Kranja doma, a ne?

Hehe, jaz res mislim, da mi bodo stvari same v škatle skakale, medtem ko jaz visim na RRuser posted image . Jutri morajo biti omare prazne, jaz pa kr bluzim tle gor. Grem rajš mal delatuser posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
4.12.2013 9:15:59   
Barbapapa77
user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080g, 64,5 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g in 69 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm
6. mesec: 7450 g, 67 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5 mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm

< Sporočilo je popravil Barbapapa77 -- 4.12.2013 9:17:18 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?