|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
24.11.2013 13:29:33   
Clarita
Zivjo Trobentica.
Jaz sem prvic noseca,zato nimam se nobenih izkusenj,znanje pa sem pocasi zacela nabirati vceraj,ko sem zacrla brati knjigo o nosecnosti. Ravno sem brala o zapletih
V nosecnosti in sem brala o diastazi simfize oz. Simfiziolizi. Mogoce bi to lahko bilo...preberi si na spletu,ce je to tisto,kar tudi ti cutis.
Ce do jutri ne bolje,raje poklici ginekologinjo,ze zato, da te po nepotrebnem ne bo skrbelo.

Lp.

IZVIRNO SPOROČILO: Trobenticaa

Pozdravljene user posted image

Imam težavo in sicer. Že nekaj časa me občasno boli trtica. Danes je pa ta bolečina konstantna in se širi v desno nogo. Boli zelo....ko sedim, hodim, ležim.....noben položaj mi ne paše.user posted image Skoraj nemogoče se mi zdi da bi plod pritiskal, ker je še majhen in lahek. Če se bo bolečina nadaljevala bom obiskala zdravnika, pa nevem katerega.....osebnega ali ginekologa? In katera podobno težavo ali pozna koga , ki ima tako težavo?

Res bi prosila za kak nasvet.

Pa hvala že v naprej

(odgovor članu Trobenticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 776
24.11.2013 14:26:57   
mismaš*
Trobentica povej ginekologu, moja prijateljice je imela podobne bolečine in je bil išias. Drugače pa topli obkladki in rahlo masiranje pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 777
24.11.2013 14:50:46   
Neala
Trobentica, mene boli trtica in tudi v prvi nosečnosti je bilo enako. Je pa moja bolečina najbolj takrat, ko sem aktivna, če dosti hodim in če delam veliko različnih gibov naenkrat. Meni se sicer bolečina ne razširi na nogo, ampak na obe ritnici in me res potem cela zadnja plat boli. Se moram potem kar vsest in težko hodim. Po počivanju je boljše.
Tvoje stanje pa je sigurno išias, ker je enako imela moja kolegica. Povej pa ginekologu, če ti lahko kako pomaga, ampak ne vem, če se da kaj konkretno naredit. Bo treba kar na porod počakat user posted image .

Sicer pa, evo mene po dolgem času, sem sicer bolj aktivna na FB čez teden.

Kar se tiče Keglovih vaj: ja, kar pridne bodite kar se tega tiče. Jaz ko sem rodila, sem imela kar fejst težave. Ene tri mesece sem imela take težave, da lulanja skoraj zadržat nisem mogla in je šlo kar vse v hlače user posted image . In sem potem delala vaje in se je popravilo, ampak še zdaj po 4 letih ni čist ok. Ko kihnem, še zna pritečt kaka kapljica. Zato moram bit zdej dosti bolj pridna z vajami.

Drugače pa sem 19 tednov in sem zdaj zadnje dni začela otroka malo bolj čutit, še vedno pa je to samo parkrat na dan oz. bolj redko. Jezijo me pa te slabosti, ki še vedno niso čist izginile. Je sicer dosti boljše, ampak popoldan se še vedno rade pojavijo. Sploh odvisno od tega, če kaj jem, al ne... Pa kaj jem itd.

Nosečniške kavbojke in še ene hlače sem dobila od kolegice, drugače pa nosim kake pajkice in dolgo tuniko čez.

Tako, lepo bodite v teh mrzlih in deževnih dneh in uživajte še preostanek te nedelje.

(odgovor članu mismaš*)
Neposredna povezava do sporočila: 778
24.11.2013 21:50:59   
LINE
Pozdravljene Aprilčice user posted image

Sem vas že nekaj časa spremljala in sedaj sem se odločila, da se tudi sama "pofočkam". No najprej nekaj statističnih podatkov:
- PDP: 21.4.2014
- starost: 29
- kraj: Ljubljana
- število otrok: tole bo najin prvi user posted image
- spol: se še skriva user posted image

No pa naj začnem z zgodovino... Na otročičku sva delala skoraj dve leti in ko sva se odločila, da poiščeva zdravniško pomoč na Ginekološki kliniki v Ljubljani se je pa prijelo. Očitno je bilo vse skupaj dosti povezano s preveliko željo in stresom. Ne pravijo zaman, da takrat ko najmanj pričakuješ se zgodi. Prvi mesec nosečnosti ni bilo nikakršnih težav razen tega, da se mi je nenormalno spalo tudi popoldne. V službi sem komaj oddelala - me je parkrat prijelo, da bi kar v pisarni zakinkala user posted image V drugem mesecu so se pa pojavile grozne slabosti katere žal še vedno trajajo in trajajo. Spremlja me vsakodnevno bruhanje in izčrpanost. Pride dan, ko ne morem čisto nič in samo ležim. Na začetku sem bruhanje nekako zadržala in normalno prišla do kopalnice. Par dni nazaj pa mi je ušlo in sem pobruhala celo kuhinjo, sebe in napol pripravljeno kosilo user posted image Upam samo, da bo čimprej mimo... Samo nisem več tako optimistična glede na to, da sem 19 teden. V bolniškem staležu sem že od septembra in se mi že meša od vsega skupaj. Dokler je z najinim otročičkom vse v redu bom potrpela-ni druge. Ginekologinja mi je že "grozila", da me bo poslala na infuzijo, če izvidi ne bodo ok. Srčno upam, da do tega res ne pride. Na nuhalni svetlini je bilo razmerje 1:20.000 tako, da sem bila pomirjena. 18.12. nas čaka morfologija katero že nestrpno čakava, da se nama pokaže spol otroka.

Lep preostanek večera in se pišemo...

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 779
25.11.2013 11:26:48   
Clarita
Ko takole prebiram vaše obajve in kar precej vas ima težave s slabostjo in mogoče še čem drugim, se še bolj zavedam, kakšno srečo imava jaz. jaz sem stara že 37 let in sva se s fanotm odločila za otoka (prvi otrok) letos spomladi in po 3 mesecih sem bila že noseča. No, mene pa je to presenetilo, saj sem pričakovala (zaradi starosti), da bo trajalo vsaj 1-2 leti, preden zanosim, kakor so imele izkušnje moje mlajše prijateljice. No, potem pa je bilo tako hitro, da sva bila oba precej presenečena. na srečo tudi nisem imela nobenih slabosti ali celo bruhanja, edino bčazno utrujena sem bila prve tri mesece, malo so me dajali vetrovi :) pa občutljive dojke sem imela (malo so še). Drugega (na srečo) ni bilo.
Imam pa vprašanje: ali ima katera tudi takšnega fanta / moža, ki skorajda ne upa biti intimen s tabo, ker ima občutek, da otrok to čuti? jaz ga ves čas prepričujem, da tega ne čuti, a vseeno mu je nekako neprijetno in sva zato intima le 1 x na teden... Če imate kakšen nasvet, kako bo to odmislil in se bolj sprostil, mi prosim pišite..

Imela bi še vprašanje glede nosečniških oblačil: kje jih kupujete? Kje se dobijo debele pajkice in ali je katera šla po nakupih v Avstrijo ali Italijo, kjer je izbira ponavadi pestrejša? Če da - kam?
Kako pa je z nakupi ostale opreme: vozički, previjalne mize, itd. kje ste (boste) to kupovale? priporočate kakšno trgovino ali se poslužujete bolhe ali katere druge tovrstne spletne strani?

Lp vsem!

(odgovor članu LINE)
Neposredna povezava do sporočila: 780
25.11.2013 21:07:35   
pridkana
Clarita to je še ok..midva nisva več kot 3 mesece ker je bilo njega strah da bo kaj narobe. In sem ga končno prepričala da lahko brez problema, ampak mislim da bo spet preteklo več kot samo kak teden preden se bo spet opogumil user posted image Jaz sem sicer malo mlajša kakor ti, vendar sem tudi pričakovala da bo trajalo dlje da se bo prijelo glede na izkušnje ostalih (še posebej mlajših) pa nama je uspelo v prvouser posted image

(odgovor članu Clarita)
Neposredna povezava do sporočila: 781
26.11.2013 0:02:10   
Clarita
Joj,ti nasi moski :-)

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 782
26.11.2013 9:29:50   
Neala
Clarita, kaj pa če mu pokažeš kakšen filmček ali slike, kjer se točno vidi kako in kje dojenček leži in dejansko kako daleč je od same nožnice, da se mu definitivno nič ne more zgoditi med spolnim odnosom user posted image . Ker verjetno si sploh ne zna predstavljati kako to fizično izgleda. Pa povej mu, da je otrok zaščiten kot sibirski medved  in kar je še bolj pomembno - nikakor nima takega zavedanja, da bi točno vedel kaj se dogaja, hehe. Kasneje v nosečnosti zaznava zvoke iz okolja (npr. morda glasbo, materin glas) ter sliši njeno bitje srca in "kruljenje" po trebuhu. Ampak seveda ne ve, da je to to, so pač samo zvoki iz okolja. Čuti seveda tudi nežne tresljaje pri vožnji z avtom, pri hoji, tudi spolnih odnosih, ampak niti najmanjšega pojma nima kaj bi to bilo user posted image . In to ga sploh ne moti, ker je narava tako poskrbela, da živi v sožitju s temi zvoki in gibi svoje matere. Probaj mu nekako tako razložiti.

Kar se tiče opreme, nosečniških oblačil. Hlače sem dobila sposojene, če pa bi si že morala kupit, bi si jih verjetno v kaki cenejši trgovini, ker itak jih nosiš samo polovico ali dve tretjini nosečnosti. Zgornjih delov alla puloverjev in majčk ne mislim kupovati, ampak porabiti to kar imam doma. Saj je lepo, če se vidi trebušček čez in po navadi ni nobena majčka tako ozka, da ne bi mogla čez trebuh - tudi v zadnjem mesecu ali dveh user posted image . Debele pajkice sem si kupila v Takko. Niso pa nosečniške, ampak so pa lepo raztegljive v trebuhu in me nič ne tiščijo.

Voziček bom dobila sposojen, jajčko bom kupila rabljeno od kolegice, posteljico tudi... če bi morala kupovati, bi seveda spet gledala, da bo čim ceneje, ker vse to rabiš samo določen čas. Je pa seveda odvisno od finančnih sposobnosti in želja vsakega posameznika. Nekomu ni problem dat 1000 EUR za voziček, čeprav ga morda rabi samo 10 mesecev potem pa prešalta na navadno marelo.
Iz prve nosečnosti sem se naučila, da je važno samo, da je voziček okreten ter ne pretežek.

Previjalne mize oz. komode ne bom imela, ampak montirala navadno doma narejeno široko desko z robovi na eno navadno komodo, ki se bo kasneje lahko snela dol.
Ostalih pripomočkov oz. kozmetike ne bom imela nič, razen, če bi se iz zdravstvenih razlogov pokazalo, da bi otrok nekaj rabil. Imela bom še tetra plenice od prve hčerke, ter tiste tetra krpice, ki so fajn za umivanje. PO telesu nimam navade mazati z ničemer. Prvi mesec morda samo tiste predele kjer se koža čisti in lušči s kakim olivnim oljem, ki ga imam itak doma. Drugo kar bomo rabili pa se bo sproti nabavilo.

(odgovor članu Clarita)
Neposredna povezava do sporočila: 783
26.11.2013 9:48:30   
Clarita
Odlično! Hvala punce za odgovore! :)

Bova imela doma 'predavanje in spoznavanje nosečega ženskega telesa' :) Škoditi ne more, zabavno bo pa tudi :)

Najlepša hvala tudi za nasvete glede nakupov. Še posebej tiste, ki imate eno izkušnjo že za sabo, znate še bolje svetovati. Jaz tudi ne nameravam dati veliko denarja za to opremo in oblačila, ker je res vse za krajši čas. Od fanta držina se je le ponudila, da nama kupi voziček, ampak tu ne mislimo pretiravati. Odlična ideja glede prevajalne mizice!

Lp vsem!

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 784
26.11.2013 22:17:57   
Punčica 14
Hej punce!

Evo še ena, ki se vam pridružuje. PDP imam 29. aprila, sem iz okolice LJ user posted image . Pričakujemo drugo lepotičko user posted image
Uf ste že načvekale, niti slučajno nisem mogla vse prebrat :-). Zaenkrat se počutim ok, če izvzamem viroze, ki jih ravno prebolevam user posted image . Odštevam pa dneve do morfologije iiiiii :-).
Jaz bi bila tudi na FB. Kateri lahko pišem? Hvalaaaaaaa.

Pa čestitke vsem mamicam in bodočim mamicam user posted image

(odgovor članu Clarita)
Neposredna povezava do sporočila: 785
27.11.2013 11:49:42   
kalica
Pozdravljene!
Kako ste kaj v teh mrzlih dneh? Jaz se zadnje dni počutim super, kot da nebi bilo nič drugačnega.
Na bebija me spominja le trebuh...in ne vem ali se samo meni zdi, al imam res nekam velikega za 21 tednov. Prejšnji dan sem si izmerila obseg in je že 90 cm. Saj vem, da je vsaka nosečnica drugačna in drugače nosi otroka, ampak...
Ničesar me ni strah bolj kot tega, da bi rodila zelo velikega otroka, pa niti ne vem od kje ta strah izvira. Ker verjetno bolečina pri porodu ni nič večja, če rodiš 4 kg težkega otroka ali pa 3,5 kg. user posted image
No, kakorkoli bo. user posted image

Lep sončen pozdravček vsem

(odgovor članu Punčica 14)
Neposredna povezava do sporočila: 786
27.11.2013 14:54:51   
novopecena*
No da se spet malo javim po dolgem casu :) jas sem zdaj kar uredu, krcev vec nimam :) komaj cakamo morfologijo ki jo imamo 3.12 user posted image najbolj caka moj bratec, ima takrat nastop v soli in komaj caka da izve ce se ostaja fantek :D
Glede opreme..midva nic novega ne bova kupovala, ker je tudi malo financna stiska, vse dobima al pa bova kupila rabljeno :)
Glede spolnih odnosov..hvalabogu midva s tem nimama problemov :) ga baje se bolj privlaci :D, sma pa cist na zacetku prebrala vse o spolnosti v nosecnosti, da otroku nic ne skodi :) tiste katere imate probleme s tem, pogovorita se in mu malo pokazite na internetu o tem :) pa tudi v materinski neki malega pise :)
Lepo bodite :)

(odgovor članu kalica)
Neposredna povezava do sporočila: 787
28.11.2013 11:22:17   
mismaš*
Pozdravljene, mi smo tudi bili v torek na morfologiji in vse zgleda ok user posted image . Ugotavljam pa da je user posted image bolj umirjen. Me pa zanima koliko čutite premike dojenčka če jih že.

(odgovor članu novopecena*)
Neposredna povezava do sporočila: 788
28.11.2013 11:28:39   
Trobenticaa
Pozdravljeneuser posted image
Midva že komaj čakava morfologijo in odštevava dneve do nje. Jaz premike čutim čist malo zjutraj, zvečer pa bolj intenzivno. In sicer jih že lepo čitim, tudi vidi se že če dobro pogledam. Res pa je da me ta naš dojenček heca....ko dam roko na trebuh se umiri,,ko pa da partner pa še malo razgraja user posted image
Drugače me še zmeraj boli trtica ampak je vzdržno.
A ima katera namen it na 3D ultrazvok?

Lep sončen dan

(odgovor članu mismaš*)
Neposredna povezava do sporočila: 789
28.11.2013 14:55:27   
sandri91
Pozdravljene punce, vas kar redno berem, čeprav sem manj aktivna na forumu. Vse smo nekje na istem, tudi midva čakava morfologijo 3.12. :) komaj že čakam, ker mam neke čudno bčutke zadne par dni, sicer čutim nekaj malega od premikov, pa tudi vidlo se je že, ko se dojenčke premakne, ene dva krat, ni pa počutje tako kot bi moglo bit, ves čas me boli v spodnjem delu trebuha, pa res pazim, da ne dvigujem kake teže in podobnega:/ pa še močno vnetje sem dobla, čist rumen in sirast izcedek, pa še srbi...aaa jooooj, kaj vse bomo preživele za naše sončke, samo da bojo zdravi :) vesela sem, da sem že skoraj na polovici :) uživajte punce in božajte vaše trebuščke rastoče :), predvidevam, da smo že vse prešaltale na udobna nosečniška oblačila :)

Neposredna povezava do sporočila: 790
28.11.2013 16:19:29   
Neala
Hej punce!
Premike jaz čutim bolj tako tako. Danes recimo bolj, prej pa skor cel teden nič kaj ekstra, pa bom v soboto dopolnila 20 tednov. Ene parkrat na dan čutim nežno brciko, nič kaj bolj pogosto ali bolj intenzivno.

Sandri, mene je zdaj ta teden tudi začelo bolet v spodnjem delu trebuha, čutim vse zelo napeto, sploh zato, ker 8 ur sedim. Ko vstanem sem kot pokvečena raca. Moram prav pazit kako pa kaj se premikam, da se razgibam, ker se mi zdi, da imam vse vezi napete in čutim topo bolečino. Je pa to čist normalno, ker zdaj se je oz. se bo začela pospešena rast trebuha in ravno zdaj se začenjajo naše vezi in kosti širiti. In to se občuti kot bolečina in napetost v trebuhu. Ponoči pa se potem vse lepo umiri in zjutraj sem kot rožica.
Ja, nosečniške hlače sem začela ta teden nosit user posted image . Lepo se imejte punce, pa uživajte kaj na sončku čez dan, če imate možnost.

(odgovor članu sandri91)
Neposredna povezava do sporočila: 791
28.11.2013 19:54:48   
Clarita
Neala,jaz pa jutri zacnem 20.teden :-)
Sicer pa ne znam se ocenit,ce cutim kaksno premikanje. Zdi se mi da,ampak ker ni nic kaj bolj intenzivnega, ne bi mogla reci,da res cutim otroka..
Jaz imam pa morfologijo 20.12., do takrat pa bom verjetno kaj cutila. :-)
Fajn bodi punce!

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 792
28.11.2013 20:36:57   
pridkana
Jaz sem imela morfologijo včeraj pa je mela tamala tako žurko notr da morem čez 3 tedne še enkrat user posted image Karkoli nama je hotla pokazat je mogla vsaj 2x poiskat ker se je skoz vrtela in srčka sploh ni mogla dobr pogledat, ostalo naj bi vse štimalouser posted image Zgleda pa da bo res mlajša, tako da mam uradn sicer še vedno PDP 16.4., po morfologiji pa tko k po nuhalni 19.4. Prej sem čutla bl posamezne brce, učeri in danes pa je že cel dan aktivna...sem pa opazla da ko sedim al pa če sm še mal bl naprej nagnjena ji očitno ne paše ker skoz brca.

(odgovor članu Clarita)
Neposredna povezava do sporočila: 793
29.11.2013 8:07:10   
elia
Jaz zdaj že par dni tudi čutim brcike user posted image  je prav fajn.. Čeprav pogosto v mehur, sploh če sedim za računalnikom user posted image

Sem pa včeraj spet imela grozen glavobol, ki po 2 lekadolih ni popustil. Ponoči pa taka bolečina, da sem mislila, da bom umrla. Tako da sem spet morala vzet nalgesin user posted image .

Danes imam ginekologa, tako da bom malo vprašala, kaj je za naredit. Ker ta nosečnost me bo prav ubila s temi glavoboli user posted image .

Nosečniške hlače jaz itak nosim že od začetka. So pa zdaj zakon te debele pajkice user posted image .

Pa končno sem uspela it do pošte po angelsound, tako da zdaj že veselo poslušamo srček user posted image .

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 794
29.11.2013 8:33:05   
Trobenticaa
Elia pozdravljena. Tudi jaz imam glavobole katastrofalne. Vsaj 2 x tedensko, ta teden včeraj prvič. Glavoboli trajajo že celo nosečnost, ginekologi to vedo in se noben pretirano ne sekira. Svetovala mi je da naj vzamem če je potrebno do 4 lekadole na dan, za prebit bolečino pa kak nalgesin. Če bi pa to bli glavoboli ki se ponavljajo vsak dan in da bi vsak dan jemala tablete pa naj po dveh tednih pridem nazaj in bo poskusila poiskat vzrok, do tačas je pa ta glavobol normalen. Evo....tak odgovor jaz dobim vsak mesec ko omenim glavobole...
Upam da ti dobiš kak bolj pameten odgovor.

Ljubljanske nosečke......kdaj boste začele s šolo za starše in kje jo boste obiskovale?? Moj pratner si zelo želi bit zraven pri porodu, tudi v šolo za starše bi šel, ampak meveva kake termine imajo, ker ima moj delovni čas vsak dan med tednom od 8 do 19 h. Po tihem upam da bi kje tudi čez vikend potekala šola za starše.

Lp

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 795
29.11.2013 8:56:20   
pathra
Jaz sem glavobolov se rešla s kavo. Sem opazila da tisti dan ko nisem pila kave zjutraj sem imela cel dan glavobol, od kar pa pijem vsak dan eno kavo pa ni več glavobolov. Edino kakšna migrena se še pojavi.. samo vzamem samo lekadol in bolj počivam (če se da).

Neposredna povezava do sporočila: 796
29.11.2013 13:56:51   
tina_malina
živjo!
moja user posted image je pa kr fajn aktivna morm rečt, da kr fajn čutim brcike, tut moj jih je že ta teden začutil. Ali je katera iz Domžal, Kamnika, okolice? ste ze kaj kupovale opreme?
lep sončen dan

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 797
29.11.2013 14:01:57   
Trobenticaa
Jaz sem iz šmartnega, če kaj pomaga.
Opreme še nisem kupovala, čakam na morfologijo in potem greva v akcijo. Imam pa nagledano sobico in voziček.

(odgovor članu tina_malina)
Neposredna povezava do sporočila: 798
29.11.2013 16:02:50   
elia
Trobenticaa, meni je G rekel, da zdaj komot vzamem kak Nalgesin, da nima kaj škode naredit.. Po 27. tednu pa več ne, ker se lahko zapre žilna zveza.

Mi je G danes ponujal bolniško user posted image  pa se nisem odločila, bi res rada še vsaj kak mesec al pa 2 delala. Naslednji pregled imam 3. 1., pa bom takrat videla, če se odločim za bolniško do konca. 19. 12. pa imam morfologijo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 799
29.11.2013 16:29:14   
elia
Jaz še za tega bejbija nisem nič kupila, čisto nič. Čakam na morfologijo, da potrdijo spol user posted image  potem pa bom verjetno kakšno malenkost nabavila. Večino stvari tako imamo še od prvič. Edino voziček in mini posteljico moramo kupit. Pa če bo res punčka, kakšno cotiko za dušo user posted image  da ne bo same fantovske stvari imela user posted image .

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Lubenička

Tristan ali Arian?

Tristan (64%)

Arian (36%)

Število vseh glasov: 397

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!