Neala
|
Clarita, kaj pa če mu pokažeš kakšen filmček ali slike, kjer se točno vidi kako in kje dojenček leži in dejansko kako daleč je od same nožnice, da se mu definitivno nič ne more zgoditi med spolnim odnosom . Ker verjetno si sploh ne zna predstavljati kako to fizično izgleda. Pa povej mu, da je otrok zaščiten kot sibirski medved in kar je še bolj pomembno - nikakor nima takega zavedanja, da bi točno vedel kaj se dogaja, hehe. Kasneje v nosečnosti zaznava zvoke iz okolja (npr. morda glasbo, materin glas) ter sliši njeno bitje srca in "kruljenje" po trebuhu. Ampak seveda ne ve, da je to to, so pač samo zvoki iz okolja. Čuti seveda tudi nežne tresljaje pri vožnji z avtom, pri hoji, tudi spolnih odnosih, ampak niti najmanjšega pojma nima kaj bi to bilo . In to ga sploh ne moti, ker je narava tako poskrbela, da živi v sožitju s temi zvoki in gibi svoje matere. Probaj mu nekako tako razložiti. Kar se tiče opreme, nosečniških oblačil. Hlače sem dobila sposojene, če pa bi si že morala kupit, bi si jih verjetno v kaki cenejši trgovini, ker itak jih nosiš samo polovico ali dve tretjini nosečnosti. Zgornjih delov alla puloverjev in majčk ne mislim kupovati, ampak porabiti to kar imam doma. Saj je lepo, če se vidi trebušček čez in po navadi ni nobena majčka tako ozka, da ne bi mogla čez trebuh - tudi v zadnjem mesecu ali dveh . Debele pajkice sem si kupila v Takko. Niso pa nosečniške, ampak so pa lepo raztegljive v trebuhu in me nič ne tiščijo. Voziček bom dobila sposojen, jajčko bom kupila rabljeno od kolegice, posteljico tudi... če bi morala kupovati, bi seveda spet gledala, da bo čim ceneje, ker vse to rabiš samo določen čas. Je pa seveda odvisno od finančnih sposobnosti in želja vsakega posameznika. Nekomu ni problem dat 1000 EUR za voziček, čeprav ga morda rabi samo 10 mesecev potem pa prešalta na navadno marelo. Iz prve nosečnosti sem se naučila, da je važno samo, da je voziček okreten ter ne pretežek. Previjalne mize oz. komode ne bom imela, ampak montirala navadno doma narejeno široko desko z robovi na eno navadno komodo, ki se bo kasneje lahko snela dol. Ostalih pripomočkov oz. kozmetike ne bom imela nič, razen, če bi se iz zdravstvenih razlogov pokazalo, da bi otrok nekaj rabil. Imela bom še tetra plenice od prve hčerke, ter tiste tetra krpice, ki so fajn za umivanje. PO telesu nimam navade mazati z ničemer. Prvi mesec morda samo tiste predele kjer se koža čisti in lušči s kakim olivnim oljem, ki ga imam itak doma. Drugo kar bomo rabili pa se bo sproti nabavilo.
|