ursonok
|
Ojla, bom bolj kratka ... Mi smo pospremili prijateljico (do vhodnih vrat ), je ob 7h odpeketala nazaj v London. Imeli smo se super. Eno izmed glavnih spoznanj po prebitem vikendu s človekom, ki nima otrok: ljudje, ki nimajo otrok, imajo še manj energije kot jaz, ki imam 3! Ko sva šli peš v mesto, na pol poti začne: mene noge bolijo, a bova kmalu Ko sva se sprehajali po arabski četrti: ej, jaz sem utrujena, kaj ko bi šli na bus V soboto in nedeljo sva zvečer debatirali doma, ob čaju (in patrovih zeliščno-alkoholnih kapljicah) - ker je bila preutrujena, da bi šli nazaj v mesto v kak barčič Ko smo čez dan bluzili okoli, je nujno morala spiti dve kavici, sicer jo boli glava Skratka, kljub temu, da se dostikrat počutim mizerno, mi gre očitno zelo dobro. Komaj čakam, da grem laufat po dveh dneh! (Sem dobila menstro, je ful močna.) O tem, kakšno je življenje v LOndonu, tempo, razdalje, hrana, zrak ... ne bi tukaj razpredala. Skratka, še enkrat sem se prepričala, da živim v raju. In imam ogromno časa za otroke. Metropole niso za nas. Sicer mi pa mož pravi, da se staram. Dam kuhati zelenjavo oziroma pariti (v ponev, namesto olja vodo, da se zadeva v bistvu duši.) In potem malo pozabim, ker grem v sobo ... in se zadeva prismodi, ker voda izhlapi. No in moj M pravi, da je to zaradi starosti. Jaz pa trdim, da je za to kriv on, ker mi je naredil tri otroke in sem jaz zdaj čisto hin in mi možgani odpovedujejo. Kaj pa ve mislite? Spanje mah, pri nas še kar super. Abel že cel teden spi tiho kot miš in je fino. Aurora pa stalnica: od 21h do 5-6h, pa potem še malo. Čez dan je kriza, ker dostikrat noče spat. Hrana s tem nimamo problemov. Jemo kar zdravo, nobenega sladkorja ni doma (je med, suho sadje itd.), bele moke in podobnega. Špinačna juha = samo čebulo zmehčam na kokosovi masti, zalijem z vodo, vržem notri na koščke narezano cvetačo in en šop špinače. Koliko je je, ne vem, ker pač dobimo v eko-košarici en šop, včasih večji, včasih manjši. Ko je kuhano, solim in dodam alge v prahu. Potem precej vode-juhe odlijem, da ne bo preredka (seveda tega ne zlijem stran, ampak spijem, je okusno in zdravo). POtem pa v mešalniku zmiksam, da dobimo gosto krmeno juho. Gostja in Agata sta pojedli vsaka po en krožnik, Abel pa tri - svojega, mojega in od M On je obseden z domačimi zelenjavnimi juhami. No, potem smo šli včeraj v vinjarno iin je po treh krožnikh juhe doma tam pojedel še pol sendviča (polnozrnat kruh z orehi in makom) s paradižnikom in jajčkom. In nekaj oliv (s peškami vred ). Ja, vsem, ki ste na dnu z energijo, vsekakor priporočam, da spremenite prehrano, če ta ni preveč ok. To res pomaga. Najprej je en teden kriza (odvisnost od cukra, kajne ), potem je pa ok. Shujšaš, več energije imaš, bolj zdrav si. Pa čisto nič dražje ni vse skupaj, ker so sladkarije in ostale zadeve kar drage. Prigrizki - vsi imamo kdaj pa kdaj to slabost. Imejte pod roko suhe slive, marelice, fige. Pa orehe - mandlje, lešnike itd. GH Aurorki sem včeraj dala par žličk špinačne juhe. Je ven pljuvala, če ji je pa že uspelo pogoltniti, je pa naredila tako grimaso, da me je kar srce bolelo. Je pa res, da bo treba počasi začeti, ker zadnje čase ogromno poje, mislim, da paket mleka sprazni v dveh dneh. Zdajle smo ji prvič dodali riževo kašico Holle v mleko. Bomo videli, kako ji bo šlo. Sicer se pa ves čas postavlja na vse štiri. Slaba slikca, a pozicija je vidna: Sicer je pa pri nas spet (večno) sonce, bo pa samo 20 stopinj
|