girl79
|
Čao, Dobrodošli galg in taarja! Joj, sta pa res imeli obe grozni izkušnji....ko bereš kaj takšnega se samo še toliko bolj zavem kakšno srečo imam v življenju- s tem mislim to, da imam 2 zdrava otroka! sover - to so pa res čudovite novice, glede vodovoda! Mi smo imeli podobne težave lani, cca. 1 leto po vselitvi se je na fasadi pojavil moker flek...pa nismo vedeli ali je vodovod ali talno gretje...smo imeli že tudi črne scenarije v glavi, da bo potrebno razbit estrihe, talno gretje, ploščice, vodovod....no pa se je na koncu izkazalo da je samo tista fuga pri stiku med banjo in steno bila slabo zasilikonana in je očitno šlo toliko vode tam ven, da je sčasoma prišlo na fasadi ven.... Ja tile instant čaji pa mislim da bolj ali manj vsi vsebujejo sladkor, nam so to že v materinski šoli 4 leta nazaj povedali...tako da jaz ga nisem nikoli dajala...na splošno sem zelo malokrat dala Hipp/Frutek za jest....sem raje doma naredila, dala v Aventov lonček in pač nesla s seboj, če smo kam šli.... Odnosi pri nas doma so bili kar ok...moja mami je zakon, očim ima sicer svoje fore, ampak načeloma je ok...tudi zdaj, ko sta se ločila se vidim občasno tudi še z njim...s sestro se razumeva dobro, z bratom pa tudi ok Pa tudi obravnavali so vse enako se mi zdi....meni gre izredno na živce, če se sinov in hčerk ne obravnava enako....se mi zdi da je še vedno veliko ljudi, ki razmišljajo, da punce pomagajo npr. v kuhinji, pri likanju itd...potem so pa še moška dela, kot npr. košenje trave, cepljenje drv itd... No pri nas ni bilo ravno tako....očim je na vozičku, kar pomeni da so na punce odpadle tudi moške zadeve...npr. vrtanje, zabijanje žebljev, menjava žarnic itd...on je ponavadi "odspodaj" dajal navodila, mi smo pa delale...ha,ha se še danes spomnim kako je to izgledalo...je bilo včasih kar zabavno, ko je on kričal, tam mora biti ena rdeča žica, pa jaz kričim pa če je ni...pa on..ja mora bit!!! itd..... Zato gre meni še zdaj res na živce če kakšen moški pri 30 in nekaj letih reče, da ne zna npr. likat, kuhat, dat cunj prat itd....ja saj nihče ne zna tega, ko se rodi, ampak vsega se da naučit!!!! Je pa res da mislim da so večinoma mame in potem žene krive, ker jim delajo potuho in jim tega pač ni treba počet..... Jaz res upam da bom oba otroka uspela vzgojit v duhu enakopravnosti, tako med spoloma, kot tudi ostalih stvareh! Sem pa jaz začela delat med počitnicami tudi že v srednji šoli, med študijem mi je pa mami plačevala samo najemnino, ostalo je bil moj stroške, na srečo sem imela štipendijo, če sem pa hotela še kakšen večji luksuz sem pa delala...pa mi ni žal, se mi zdi da mi je vse enkrat prav prišlo, četudi je bila še tako brezvezna služba.... Se pa strinjam z ursonok glede študentskega dela (pa še česa)....ne morem verjet da so bili študentje proti "malemu delu"ali pa kakšni drugi obliki....nekateri delajo po več let preko napotnic, pa ti ne gre v nobeno delovno dobo itd...jaz bi imela kar nekaj let delovne dobe več, če bi se mi štelo vse kar sem delala preko napotnic...četudi samo polovično, ali samo v pokojninsko dobo...vse bi bilo boljše kot nič... Srečanje - zaradi mene lahko tudi v sredo...v sredo je itak napovedan dež, tako da mi čisto paše če se dobimo v mothercare, v torek bo pa bojda sonček, pa mi je kar malo škoda biti noter, ker po sredi naj bi pa temperature padle in bo zunaj že kar mrzlo.... No če bo pa večina vseeno za torek za mothercare pa vseeno pridem No pod pogojem da najkasneje v soboto pa res kupim avto...je zdaj že drugič prepis padel v vodo...naj bi ga šla delat v petek ali soboto...upam da tokrat uspe GH - mi smo probali že bučke, krompir, brokoli, korenček, špinačo, kolerabo - koleraba je šla do zdaj najbolj v promet...se vidi da je sladka Ampak tudi če je pojedel cca. 100 ml kolerabe je obvezna potem še joška čez Danes je še grah, jutri bo najbrž spet krompir+brokoli...pa skuham isto še zase, s tem da zase naredim še malo meska zraven....Naslednji bo pa najbrž grah.... Bom pa najbrž čez kakšen teden poskusila še popoldanski/večerni obrok riževa/kuruzna kašica... Aja, solim pa jaz nič ne. Uh pri nas se je končno dvignila megla, sva bila zjutraj na krajšem sprehodu, na pa itak greva popoldan po Nežo v vrtec, pa še eno njeno prijateljico iz vrtca vzameva s seboj domov...upam da bom sračno prišla čez celo mesto s 3 otroci...mamico od te prijateljice precej skrbi, ker tamala noče veliko hodit ponavadi, čeprav ni tako daleč do nas...cca 15 min hoje...no pa še sladkorno ima, tako da moram že v vrtcu izmerit sladkor v krvi, da ni slučajno prenizek, ker potem je malo bolj tečna in sploh noče hodit....ma jaz računam na to, da otroci druge vseeno bolj ubogajo kot svoje starše, tako da bo hodila in bomo srečno prišli vsi do doma Uh sem se razpisala....mali se je že zbudil....gremo kuhat kosilo
|