kalisi
|
Hejla, prazniki mimo, odšli tudi obiski . Je bilo tako super, ko so jo še drugi zamotili. Z moji sva celo uspela it sama na kratek sprehod!! Se ne spomnim, kdaj sva bila nazadnje kje sama... Seveda je takoj, ko sva stopila skozi vrata in naju je zavohala, začela protestirat. Uš mala. Prej pa cel čas pridna ko angelček. Oblačenje - ker je vreme katastrofalno muhasto, tudi oblačenje tako zgleda. Če gremo ven pozno zvečer, potem jo dam kar v spančku v zimskega pajaca, na glavo pa kapico. Ker potem običajno zaspi, je tako ne rabim preoblačit in jo dam kar naprej spat. Pajac imamo malo večji in se je izkazal za idealno rešitev v takih primerih. Čez dan pa čisto odvisno; običajno še brez žabic, v malo kosmatenih hlačah, na vrh pa dolg bodi in trenerkica, čez pa taka tanka, ampak kosmatena jakna s kapuco. Kapico ji zdaj dajem tako spalno na glavo, malo debelejšo, ker običajno že kar mrzlo piha. Zimsko pa tu in tam, če je res hudo slabo vreme. V vozičku jo nato porkijem z dekico, odvisno od vremena. kopanje - naša v vodi zelo uživa. Prvič se je kopala že pri dveh mesecih in tudi na morju je že bila v vodi. Najraje plava kar sama, z obročem, ki se ga da okoli vratu, tako da ima proste roke in noge. Ravno včeraj smo šli v terme in je tako norela, da ni bilo za verjet. Ušes ji ne zaščitiva posebej, ker jo pred vodo ščiti obroč. Pa popije tudi kar precej klorirane vode, pa za zdaj, moram potrkat, še nismo imeli težav. Upam, da tako tudi ostane, tudi z ušeski. Neli81 - zbujanje ponoči; tole kričanje, ko ga vzameš v roke, me hudo spominja na našo pred kakšnim mesecem. Takrat se je začela premetavat in premikat po postelji in je zraven na pol jokcala oz. nekaj jamrala. Jaz sem mislila, da se je zbudila in hoče joško, pa sem jo ene tri noči jemala ven iz posteljice. Vsakič huronski jok, nato pa minuta na joški in spanje naprej. Potem sem pomislila, da jo morda s tem, ko jo dvignem iz postelje, zbudim, ko ona samo kaj sanja. In sem jo začela puščati v posteljici in je čudežno pomagalo. Zdaj jo vzamem ven samo, ko se že res zbudi; torej, najprej pogledam ali ima oči odprte ali pa počakam, da se že začne dret "lakota" oz. pocartaj me. Ker, običajno je tako, da se res podoji samo enkrat na noč, dvakrat pa potem samo nekaj pocuzla, toliko da se pocarta. zbujanje ponoči N-tič - vidim, da je povsod isto z zbujanjem ponoči in mesečnimi mamami čez dan. Ja, saj, kako pa naj bo drugače. Bo treba zgleda potrpeti, upam, da do takrat vse ne osivimo in pridelamo podočnjakov do Lune. Moji že segajo približno do pet No, danes smo se spet zbujali in bili nekaj nasršeni, tako da sem se spet komaj zvlekla iz horizontale... Še dobro, da je moj fajn močno kavo skuhal, da me je zadela neposredno v žilo. Neli81, tudi jaz sem vsa razkurjena razmišljala, da bi jo ponoči enostavno odklopila, ampak, sem se pol hitro pomirila. Konec koncev je dobro, da se še doji, tako da bom še malo vztrajala. Ampak, moram pa nekako zmanjšat pogostost nočnega zbujanja, ker takole dolgo ne bom več zdržala. Moj je danes rekel, da mala ne gre spat pred 11, pa če se dere ko jesihar . Razmišljam tudi, da ji bom začela zadnji obrok GH malo kasneje dajat, recimo, ob 9h. Ker zdaj frajlica tudi že ob 7h kdaj zaspi na joški in je niti ne uspem nahranit z GH za večerjo. fizioterapije - vsakič dela druge vaje z njo, tako da se mi zdi, so kar resni. Je pa mala totalno razburjena. Vedno se dere, kot da bi jo iz kože dajali. Sem mislila, da je morda novo okolje, a zdaj sva bili že tretjič in pozna tako sobo kot terapevtko. Potem sem mislila, da je morda ravno taka ura, ko rata zaspana, a sva vsakič ob drugačni uri. Očitno ji fizioterapija pač ne paše, ker mora delati, kar ji ne odgovarja. Meni so glasilke od petja že čisto odpovedale. Fizioterapevtka pa se bo po mojem še slovenščine naučila, ko se toliko ponavljam . V glavnem, luda kuča... Se mi pa zdi, da malo pomaga, ker je mala zdaj že parkrat na levem boku sama od sebe zaspala čez dan in ker včasih celo ponoči rata, da ostane vsaj kratek čas na slabem boku. Obračati pa se je tudi že začela na levo, čeprav jo moram malo motivirati. GH - pri nas, kakor kdaj. Posebnih težav sladko, slano, zelenjava, meso, nimava. Je kar vse, razen, če pač ni posebej lačna. Včasih zjutraj zavrne tudi sladko in hoče raje joško. Še najraje ima piščanca in krompir pa ohrovt ji je zelo všeč. Nato jabolka z grisom ali banana s prosom. Jogurt pa v vseh oblikah, samo da je, hecka. tekočina - koliko kaj vaši mladički čez dan spijejo tekočine, če zraven štejete še dojenje? Moja se še kar precej doji, a ji kar pogosto ponujam vodo. Samo vode, tako na oko, spije okoli dva do tri decilitre. Tak, zdaj pa bo treba nekaj pomalicat. Nori zdaj tu že eno uro po igralni podlogi in zja AAAAAA, AAAAA, AAAA. Včasih je res čist odklopljen . Bodite fajn!
|