|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
9.11.2013 12:19:02   
Peeby
Da se še jaz nahitro javim.
Pri nas že od samega začetka nismo imeli dnevnega spanja daljšega od 40 minut, tako da vem, kako zgledajo dnevi, ko cez dan ne narediš nic. Jaz sem ze obupala nad pospravljanjem recimo itd itd. Seveda se kdaj pa kdaj zgodi, da zaspi za dlje, ampak je to res redko plus nikoli skoraj se ne zgodi doma. Nama je pa zdaj par dni ratalo, da zaspiva skupaj na kavču in upam, da ga mi bo ratalo navadit, da zaspi kdaj izven nosilke user posted image

No... Ponoči je pa sedaj tako, da je nekoliko boljše user posted image Čez dan in pred spanjem sem mu začela dodajati več AM, ker očitno ne sproduciram dovolj mleka, da bi spal ponoci, tako kot je prej. Danes se je zbudil samo enkrat (zaspal ob 20h), najprej ob 03h, potem pa vstal ob 06h30. Samo sem pa v dilemi, ali naj mu dodajam več AM in imam mir ponoči ali pač vztrajam z dojenjem vsake 2-3 ure ter ga nahranim vsaj 3x na noč? To sem počela cca tri tedne pa se ni izboljsalo, zato sem pač začela dodajati več. Sedaj po vsakem obroku spet malo pobruha. Bojim se tudi, da bom tako imela vedno manj mleka. Kaj bi ve naredile? Imele ponoči mir ali...

No se se javim iz domačega računalnika, na mobilcu mi zmanjkuje baterije

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
9.11.2013 14:30:37   
taarja
Čau, punce.

Mi pravkar s sprehoda, je prav pasal. Mala je celo noč spala kot top user posted image Včeraj čez dan samo 3x po pol urice, tako da je zvečer po kopanju padla dol ob 21.30 in spala do 6ih. Potem joška in spanje do 9ih user posted image Enkratno. Nasploh do sedaj nismo imeli blaznih težav ponoči. Navadno zaspi med 21-22ih, se zbudi 4-5ih, jo podojim in brez težav zaspi nazaj do 7ih oziroma 8ih. Glede nočnega spanja sem prava srečnica. Čez dan pa zato spi toliko manj. Hiper triper user posted image

ursonok res je, tablete so Tametil in jih predpisujejo za zdravljenje akutne slabosti, ker pospešujejo praznjenje želodca.... Meni je bilo v tistem momentu prav vseeno za stranske učinke user posted image Jemala sem jih samo 4 dni in se je laktacija vzpostavila nazaj. Nato sem takoj prenehala z jemanjem. Stranskih učinkov pa nisem čutila nobenih. Samo olajšanje in veselje, da sem lahko ponovno dojila. Res, da je bilo mleka precej manj kot ga je bilo prej, a sem pač tri tedne dodajala. In dojila na obe dojki, kar prakticiram še sedaj. Pred Evino opreacijo je bilo mleka za izvoz, sedaj ga je pa ravno dovolj. Včasih imam občutek, da ga je premalo, ker je Eva bolj suhica, ampak ta občutek je imela že vsaka od nas vsaj enkrat user posted image P je rekla, da je to posledica operacije in ker precej poliva. V bistvu je veliko polivala že od rojstva naprej. In nekaj časa sem celo gostila svoje mleko z rižkom, pa ni nič pomagalo. Da ne omenjam tega, da sem cel dan smo črpala, kuhala rižek in hranila malo user posted image Nato sem nekaj časa dodajala AM proti polivanju in je bilo boljše. A je začela zelo slabo jesti med dojenjem in sem se pač odločila, da preneham z dodajanjem in raje zgolj dojim. Pač več izpljuva in vse smrdi po kislem mleku user posted image Bo že bolje. Računam, da z GH. Danes ji bom prvič dala malo korenčka. Vidim, da ste vse že konkretno v GH. Super, se obrnem na vas za kakšen nasvet user posted image

slikca123 u, to pa je mladine na kupu ! zasledila sem, da kajtaš. Kaj pa rafting, glede na to, da imaš sestro v Kobaridu in Sočo par metrov stran ?

filipinab si poskusila z BioGaio ? probiotiki, pomagajo pri prebavi in v veliko primerih odpravijo krče... Menda pomagajo tudi Colikind homeopatske kroglice. Nam niso, a pri nas je bilo itak drugače, saj krči sploh niso bili krči, ampak je bila potrebna operacija user posted image

Grem. Eva se mi tako lepo smeje s podloge, da jo moram malo požulit user posted image
Lep vikend vsem, kljub kislemu vremenu !

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
9.11.2013 18:59:39   
Sonce33
Zivjo punce,

user posted image vsem, ki ste uspele danes iti na sprehod. Pri nas je cel dan pihalo in dezevalo, tako da smo ze cel dan notri. Pogresam poletje in sonceuser posted image .

Peeby - dodajanje AM. Jaz sem bila tudi v dilemi ali mu zaceti dodajat ali ne. Glede na to, da je pri meni tudi tako, da brez AM slabo spi, sem se pac odlocila da mu dodam. Cez dan ga dojim, zvecer mu pa okrog 19h naredim eno flaso mleka in pred spanjem ga se podojim. Vcasih iz ene joske, vcasih pa tudi iz obeh. Pri meni je bil problem to, da je on enostavno zaspal na joski, ceprav ni bil sit. Je jedel toliko casa dokler je teklo, potem se mu pa ni dalo vlect. Zdaj mu dodajam zvecer AM in je bolje. Se mi zdi, da imam mleka toliko kot prej, bo pa ga verjetno vedno manj, zdaj ko mu dodajam ze GH. Danes je npr. Zaspal takoj po kosilu in se sploh ni dojil po obroku GH. Vec kot bo tega, manj bo mleka. Ampak to je del uvajanja in prehoda na GH.

Ursonok- super, da ste imeli lep vecer :) Hrana, pijaca, dobra druzba... Ah, jaz bi tudi :)

Spanje cez dan - danes je I spal 2x po 1,5 uro. V drugi rundi sem tudi jaz z njim zaspala. Tole vreme je idealno za spanje :). Drugace pa tudi jaz se nisem pogruntala sistema. Vcasih, ko cez dan samo drema, potem ponoci dobro spi. Spet drugic se zbuja. Ne vem kaj je bolje. Danes je dvakrat spal cez dan, bomo videli kaksna bo noc ;)

Mene se pa nekaj loteva. Sem se ponoci zbudila z bolecim grlom, tako da sem si sredi noci kuhala caj. Zdaj pijem imunal po receptu moje svakinje (med, hren in sok stisnjene limone pustis namoceno par dni in to spijes ko zacustis da se nekaj pripravlja). Upam, da bo delovalo :)

Srecanje je torej v sredo. Komaj cakam, da vas spoznam :)

Lepo se imejte in mirno noc vam zelim.

(odgovor članu taarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
9.11.2013 19:16:12   
Tija01
Pozdravljene!

Uh pa so se pričeli ti deževni dnevi ... user posted image kje je ostal sonček? Že ves dan smo v stanovanju in naš user posted image je kar naravnan po vremenu. Sploh ne morem verjeti, da mi je popoldan zaspal za dve urciuser posted image to se še ni zgodilo, verjetno, da ga je dežek dalje uspaval. Tudi prav, da bi še večkrat bilo tako, da bi zaspal popoldan za dve urci.

Ursonok: Hvala za inf. glede Holle vendar tudi to AM ne sprejme, potegne dva krat in zapre svoja usteca ne ne ne. Bom pač dojila bolj pogosteje in mu pričela dodajat več GH. Sedaj pa sta se načvekaliuser posted image kaj? Prav fajn je, ko se po dolgem času srečaš s prijateljico in čvekaš v nedogled.

Lethe:
Zahvaljujem se za ponudbo za manjše pakiranje, že imam in sem že poskusila vendar brez upehauser posted image Ne vem katero AM bi še morala poskusiti, saj imam sedaj doma na voljo 8 različnih vrst AM iz naših trgovin, lekarn in iz avstrijskih. Joj joj joj bo že kako. Upam, da bo tudi tvoji P minilo ta alergija in da ne bo več vidnih nitk!

Sover: Ja tudi sama bi lahko rekla, da je očitno moj user posted image alergičen na AM in da jih ne sprejme, tako kot tvoja ne. Očitno bova morali pričeti prakticirati kar z GH. Super, da ste ugotovili vzrok in da bo vodovod popravljen!

Dobrodošle nove Galg in Taarja. Sem vesela za vaju in vajine user posted image , da je sedaj vse ok in tako tudi mora ostati! Jaz sem pričela z korenčkom in ga dajala 5 dni, danes je dobil krompirček tako bo tudi jutri. Malo pretlačim z vilico in to je to, solim pa NIČ. Dobil bo še dva dni samo krompirček, potem bom mu zmešala z korenčkom, dodala kapljico repičnega olja in bo že en obrok.

Peeby: : Tudi jaz sem mu pred mesecem dni dajala pred spanjem še malo AM, vendar mi ga sedaj več ne sprejme, poskusila z vsemi možnimi variantami vendar ne sprejme sedaj nobenega. Sedaj se mi zbuja ponoči na tri do štiri ure, prej ko pa je dobil še dodatek AM vsaj 90 ml zvečer pa mi je spal v kosu šest ur. Odločiti pa se moraš sama, kaj boš storila.

Toliko za danes. Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu taarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
9.11.2013 20:39:59   
Tija01
Majčica1508 odgovor še tebi, ne jaz sem iz okolice MBuser posted image tako, da lahko organiziramo še tu srečanje na tem koncu naše SLO.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
9.11.2013 21:52:00   
Lethe
Dober večer.

Eno kratko javljanje.
Dan je hitro minil, nakupi bolj ali manj neuspešni, je bila pa zato večerja toliko boljša. Itak bi bilo vse super, ker nisem jedla od jutrauser posted image

Peeby, ni rečeno, da pomaga AM pri spanju. Prej bi rekla, da je naključje ali pa ga je minilo obdobje zbujanja. Jaz ne bi kaj dosti dodajala, sploh, če veš, da je požerušček in potem še polije/bruhne. Če dobro pridobiva, sploh ni panike. Mislim, da se bo uredilo tudi spanje ali se je celo že. Isto upam za nasuser posted image

P je spala med 2. in 3. mesecem v kosu vsaj 7 ur, vse skupaj pa 11 na noč, se pravi se je zbudila le 1x. Samo z dojenjem. Sedaj se mi pa zbuja na cca. 3 ure in se v bistvu ni nič spremenilo. Mogoče tistih nekaj žličk GH na dan...pa s tem, da ji vsak dan skušam podtaknit nekaj AM, da bi se navadila na stekleničko. Torej zvečer popije nekajkrat tedensko 40-50ml AM. In niti najmanjše spremembe, vsaj ne na bolje.

Danes sem ji dala malo krompirja, ker ga je ravno mami skuhala in je šlo par žličk po grlu. Ampak ni primerjave z bučko, tam odpira usta kot kakšen velik otrokuser posted image Jutri bo koleraba.

Aja, še tole glede zavračanja AM. Nekateri otroci izrazito zavračajo hrano, ki jim ne ustreza, na katero so alergični ali imajo prebavne motnje. Ko bi vsaj odrasli imeli ta občutek, nekje na poti odraščanja ga očitno izgubimo.
Jaz imam na sumu korenček, ker ga res ni hotela po žlički, pa tudi sama sem ga iz svoje prehrane za zdaj izločila, ker je prav tako osumljenec za nitke...

Taarja, naša P tudi ni bajsek, je ravno pravšnji dojenček, bolj dolga in suha...in zagotovo dobi dovolj mleka z dojenjem. Sicer se znajo pa itak dobro razburjat ti naši user posted image , če so lačni. Me nič ne skrbi. Raje vidim bolj suhceno, kot z 10kg pri 5ih mesecih. Važno, da pridobivajo v dolžino, ne toliko v širino.
Sicer sem bila pa tudi sama tak dojenček, še bolj suha, in je mojo mami skrbelo, zato je pediatra vprašala, kako je s tem. In odgovor? "Saj ni treba, da so vsi kot nebeški angelčki"user posted image user posted image In res, na vseh slikah, freskah, kipih so sami debeluščkiuser posted image user posted image

Tuš čas, lepo se imejte, mirno noč...

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
10.11.2013 7:21:29   
Saša33
Dobro jutro,

ma jst ne utegnem več pisati. Pri nas je spet obdobje ko imam od jutra od večera akcijo na polno!!! Grr, tale ura nam jo je zagodla.

Lara vstane pb 6.00, ali celo prej, potem je sitna ker je zaspana. Posledično se ji nič ne da, pada  s stola, leze povsod, tečkica. Komaj jo spravim spat ob 10h, se matrava 1h da zaspi. Vmes se tamali dere, skače, opleta u rokami in itak, kdo bi zaspal ob takem. Edino v avtu pomaga. Lara zaspi takoj, a kaj ko ima tamali dosti samo pol urce spanja.

Včeraj sem šla pol 9h spat, ob 5.00 se je zbudil tamali za jest in lara. Se je mož ubadal z dretjem 1,5h in je zaspala nazaj, jupi. Sem vstala vsa spočita.

Upam, da mi uspe še kaj pokomentirat:

Srečanje. OK sreda, pridem.

Hranjenje: Pri nas bi jedel se mu vidi. Komaj sedi pri miru, grabi žlico, poriva vse k sebi, golta. Komaj da ga držim. Pomoje ima 9kg pri 5,5 mesecih. Noro in to samo z dojenjem. Zato sem mu začela ta teden malo dajata. Sva probala krompir, korenje , bučke. Vsako stvar posebej. Najbolj mu gre pa voda. Pije iz kozarca po cd. Pri tem vriska, grabi, maha, noro no. Da ga komaj obvladam. Mu tišim obe roki dol. Ker drugače bi nase zlil vse. Kakšna razlika med otroci.

Spanje čez dan: 3x pol urice

pa lepo nedeljo

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
10.11.2013 9:17:13   
dansas
Hej, hoj.

Kako ste kaj? Jaz sem bolj tako. Oči komaj držim odprte user posted image . Mah, saj ni bila tako slaba noč, zgleda, da se je pač nabralo.

Peeby
Se strinjam z Lethe. Ponavadi GH ali AM pred spanjem ne pomaga kaj dosti za boljše spanje. Ker, če bi se zbujali samo zaradi lakote, potem bi se zbudili max 2x na noč, tako pa se nekateri zbujajo veliko več, ker jih lahko matra marsikaj: jim je vroče, jih zebe, sanjajo, jih trebušček matra, pogrešajo mamico, smrčanje očkata user posted image ,...

taarja
Se spet strinam z Lethe user posted image . Mimogrede, Lethe: mi je bilo smešno, ko je bila P še majhna in si imela tisoč vprašanj glede dojenja, si me zelo name spominjala, ko sem imela Gajo, zdaj bi bila pa lahko LLL svetovalka user posted image .
Mamice imamo (še posebej prvorodke) velikokrat občutek, da je mleka premalo, ko mine naval mleka. Ampak dejstvo je, da je takrat mleka ravno dovolj, ker se je količina vzpostavila in ne premalo. In ironično je, da se dojenček lahko premalo redi, če je preveč mleka (kot pri začetnem navalu mleka), ker dobi samo prednje mleko, ki ni tako redilno. Ker namen je, da dojenček dojko izprazne in pri tem dobi prednje in zadnje (bolj redilno) mleko. Če se ti zdi, da imaš mleka premalo, pogosteje pristavljaj in pri tem pazi, da ti izprazne dojko do konca. Da ti bo bolj izpraznil, pa pomaga, da se stuširaš s čim bolj toplo vodo ali si daš tople obkladke na dojke, meni je pa tudi pomagalo, da sem si jih še od znotraj "segrela" user posted image in sicer tako, da sem spila kolikor se je dalo vroč čaj pred dojenjem. Sicer bodo pa itak zmeraj več na GH in manj na mleku, tako da ne vem, či ti je to prišlo kaj v poštev.
Kar se pa tiče suhih dojenčkov; če sem kaj ugotovila v svojem materinstvu, je bilo to, da si dojenčki vzamejo toliko, kolikor rabijo. Sama imam bolj suhe otroke. Ampak tale ta tretja je bila pa kar orng baby, ko se je rodila in sem mislila, da bo obdržala ta trend tudi v naslednjih mesecih. Pa ni. Bolj malo je pridobivala, tako da je pri treh mesecih prišla na isto kot sestrice, potem pa z istim tempom kot one naprej. Medtem ko moji nečaki, ki imajo bolj velikega očkata, do bili vsi bolj nebeški angelčki user posted image , kot dojenčki. Potem jim je pa ta rezerva pri višini ven udarila. Zdaj so same suhe prekle user posted image . Moja nečakinja je imela 16 kg pri 1,5 letu in 17 kil pri 4ih letih! Je bila pa za glavo večja od vseh sovrtičkarjev user posted image .

Sonce
Je hren, kaj pomagal? Mi imamo v te namene ingverjev med.

srečanje
Saj jaz tudi nisem iz Lj, ampak je LJ res najbolj smiselna za srečanje zaradi lokacije.

slikca123
Ti imaš pa tudi starejšo sestro, tako kot jaz. No, po starosti nečakov sklepam, vsaj starejših, ki so iste starosti kot moji.

Nič, moraj it rit zamenjat, ker tale zraven mene že pošteno smrdi user posted image

papa

< Sporočilo je popravil dansas -- 10.11.2013 9:19:19 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
10.11.2013 9:58:15   
sover
Tudi jaz komaj folgam kaj napisat.

V petek smo popokali otroke in pičili v LJ v Lip Bled. Smo izbrali vrata in čakamo predračun. Nekje do konca tega meseca moramo naročiti, ker se čaka po dva meseca. L smo peljali še v Supernovo v 1. nadstropje, kjer imajo tisti igralni poligon za otroke. Totalno navdušen je plezal na piramido in se spuščal dol. Mali seveda niti pod razno ne bi šel domov. Na koncu smo ob pol dvanajstih (ko gre L ponavadi spat) pristali v avtu brez vsakršnega kosila. Mali je spal dobre pol ure in konec. Glede na to, da ponavadi spi slabi dve uri, si lahko predstavljate, kakšen je bil preostanek dneva. user posted image user posted image

Včeraj je bilo bistveno bolje: mali je odspal maraton - opoldanski spanec je trajal 4 ure!!!! Amapak se je zbudil spočit in nič več ohripan. Laringitis se očitno poslavlja. Tudi zvečer je zaspal čisto normalno in spal fino do pol šestih. Mala je pa nekaj norela - non stop se je zbujala. Zdaj je ne dajem več na joško vsakič, ko se oglasi, ker se mi enostavno ne da, pa še strah me je, da se bo navadila preveč jesti ponoči. Zato ji dam jesti na pribl. 3 ure, na manj ne. Vmes tiščim dudo, ki je kar sprejela, sam kaj, ko si je ne zna še sama dat v usta. user posted image

Dnevno spanje: tudi pri nas ene 3x na dan po pol ure. Izjemoma dlje. Če bi potem vsaj ponoči spala, se ne bi razburjala, tako sem pa kar mala apatična že.

GH: zelenjavo sva že kar obdelelai. Ostala namaja še špinača za danes in potem še enkrat pesa. Drugače pa obvlada krompir, bučke, kolerabo, cvetačo, korenček. Brokoli sem brisala, ker jo je zaprl. V kratkem bova šaltale še na sadje. Zdaj mi manjka, ker ji nimam s čim ponudt žitnih kašic. Včeraj zvečer sem ji zmešala Hollejeve ovsene kosmiče s čajem in je šlo kar v promet. Zdi se mi, da bi pojedla več obrokov, kot jih dobi. Moram začet dajat še zjutraj. Je lepo, široko odpira usta, kadar je lačna, drugače samo pljuva ven.

Srečanje: v sredo pridem.

Količina hrane za dojenčke: se strinjam s puncami, da imajo dojenčki dober prirojen občutek za to, kaj rabijo in koliko. Poleg tega je P iz Lethine zgodbe lepo povedal, da so si malčki različni. Moja mama je pri starejšem zganjala celo paniko, ker se ji je zdelo, da je predebel in da poje preveč. Sva se n-kolikokrat skregale zarad tega, ker sem ji rekla, naj da mir. No, pri dveh letih je mali postal malo bolj izbirčen in ne poje dosti, pa tudi debel ni. Mi ga pustimo pri miru, ne silimo s hrano, poskrbimo pa za to, da je čimbolj zdravo, če se le da - včasih pa tudi popustimo in poje kakšen junk.

To je to za danes. Mali je na počitnicah pri dedku in babici (so si ga izposodili za danes user posted image user posted image user posted image ), mala spi, M je zunaj, mene pa čaka pospravljanje doma, ker je tako, da mi gre na kozlanje. Sicer ene volje ni, ampak "šta se mora, nije teško". user posted image

Bodite fajn, se vidimo kmalu.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
10.11.2013 11:30:24   
Barbapapa77
hej,

tudi jaz nimam veliko časa za pisanje, preberem sproti na telefonu, pisat pa mi moj starodobnik ne pusti user posted image .

Hiša je skoraj cela pobeljena, moj mož je zelo priden, čakam da ga zdej enkrat zašteka v križu in se bo samo še ulegel. Danes zjutraj je že malo jamral, pa je rekel, da se mora samo ogret. Upam, da ne bo jutri kr v postelji ostal. No, v bistvu jutri bo že do konca pobeljeno in si bo zaslužil počitek user posted image

Potem čakamo centralno, mogoče bo že ta teden in še parkete takoj za centralno. Potem se selimo. Komej, komej, komej čakam!user posted image

Otroci so pridni, tastarejša je spet zakuhala za en dan, ne vem, kakšne viroze so to zdej, en dan zakuha na 39, naslednji dan je zdrava. A je preutrujena ali kaj, ne vem... Je pa tudi sezona viroz in vsega tega sranja, in če že mora zboleti, je super, da hitro mine...

Manca je ekstra pridna, še nekaj lišajev pod brado je čisto izginilo, tko da res vse bolj dvomim v alergijo na KML, čeprav rezultatov krvi še nimam. Me res zanima. Imam na sumu plenice, ker ima prav tam, kjer je rob pleničke lišaje in sem jih zdaj zamenjala, pa da vidimo, če bo bolje...

Eh, hranjenje otrok - pri nas je starejša tko suha, da ji prešteješ rebra. Že od rojstva. In totalno neješča oziroma sem ugotovila, da res je toliko, kot je lačna. Ne silim je (pre)več, včasih pa že malo vztrajam, ker drugače bi pa res samo dvakrat ugriznila, ker ji je jesti pač dolgočasno. Ampak dokler je relativno zdrava (če zanemarimo tele viroze), se ne sekiram preveč. Ker tudi če se, ne morem nič narediti, ker se je prisilit pač ne da, da bi jedla. Če jo pa vprašam, kaj bi jedla, je pa odgovor vsakič "kruh s pašteto". Japajade user posted image Manca lepo je, takoj ko dobim rezultate testov, začneva še z GH. Ker se mi zdi, da me ful gleda, ko jem in bi ona tudi...

Sem imela še precej idej, kaj bi pokomentirala, pa se mala zbuja, bo treba iti...

Lepo se mejte.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
10.11.2013 11:31:21   
galg
Daaaaaaaaan, jaz se bom kar pohvalila, pa naj me potem kar bog štrafa, ker sem prehitro rekla, če me hoče user posted image

Že dva dni mi mali spi od 21h - 5h, potem pa še do 8h... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj, evo, sem hotela še nekaj napisat, pa sem pozabila kaj... user posted image Imam pač sindrom zlate ribice, kaj čem... Saj se bom spomnila in dopolnila potem... user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
10.11.2013 11:32:41   
galg
Evo, sem se spomnila... Za krčke smo imeli mi Antiflat kapljice... Nooooooroooo dobre!!!!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
10.11.2013 12:48:57   
ursonok
Zdravo,
jaz imam sekundo zase. Prijateljica je šla sama v center na šetnjo in malo v nabavo, tavelika dva se igrata v svoji sobi, M uspava Au. Ki sem jo jaz skušala že dvakrat - neuspešno user posted image Ful je bedno, ker je noro lepo vreme zunaj, toplo, ampak nočem iti z njo ven, ker mora odstap svoji vsaj 2h, če ne, bo obup.

barbapapa
ne sekiraj se, če ne je, bo že. Našli jedo ogromno, ti povem, se zelo pozna na proračunu. Danes zjutraj ob osmih najprej vsak dva kosa pirinega kruha z malinovo marmelado, potem pa z nami zajtrk - ržen kruh in kostanjeve hrske z avokadom in jajčevci z medom. Pa fižol, ja, Abel je pojedel kup kuhanega fižola. Potem sta šla plavat, ko sta se vrnila, sta pa še vsak po eno (malo) porcijo ovsenih kosmičev na riževem mleku. In ura je šele pol enih user posted image user posted image
Kaj bo še do večera? Ko se zbudita, najprej špinačna juha, mmm, je ful dobra uspela. Potem bomo pa verjetno zunaj jedli, ker gremo na Alhambro s kolegico. In zunaj bo verjetno zelenjavna rižota. Vmes pa še kakšno sadje in suho sadje. Skratka, cel kup hrane.

Če ima tu in tam kakšno virozo, pomeni, da je zelo zdrav otrok. Vsake toliko mora imeti vročino, ki se sama pozdravi (= ne da jo ti zbijaš ozirima da je antibiotike). To pomeni, da je njen imunski sistem user posted image

Sicer pa vsem user posted image za hiške in pospravljanja in nabave.

Saša
Abel ima tudi dneve oziroma tedne, ko je user posted image user posted image Skoz dretje, trmarjenje, cmizdenje, metanje ob tla, zbujanje ponoči, kričanje. In posledična celodnevna zaspanost. A ko to obdobje mine, je nekaj časa super, lepo spi, je odlične volje. Mah, ta obdobja. Za znoret.

Sicer so pa vsi zdravi, edino jazše malo smrkam in Aurorka se zbudi umazana okoli nosa.

Danes greva zvečer s kolegico še zadnjič ven verjetno, jutri zjutraj se vrača.
Moram pa priznat ... da se mi vseeno ne da tako čvekat kot včasih. In povsem druge stvari te zanimajo kot prej, druge težave imamo. Večino družinskih "problemov" itak predebatiraš z možem, težav v odnosu načeloma nimava ... Tako da večinoma jaz poslušam njo in o njenih ljubezenskih zagatah (bi imela otroka, pa ga njen fant še noče oziroma ne ve, kaj bi sploh rad). Pa malo šimfava starše (se dobro poznamo), pa odnose z brati/sestrami, pa delo in sodelavce (če jih imaš). To je pa to.
Morda sem pa samo kronično utrujena in se mi ne da razglabljati cele noči o nekih temah, ki so se mi včasih zdele zanimive. Več ali manj ti je vse jasno, kaj in kako bi moralo biti. user posted image
Res paše kak tak obisk, a ko bomo ostali sami, bo tudi ok, zvečer bom spet lahko brala svoje knjige s kozarčkom vinčka user posted image Očitno sem postala čisto asocialna user posted image Zelo bi se mi pa pasalo pogovoriti s kom, ki se ukvarja z enakimi stvarmi kot jaz. Poklicno namreč. To je ena redkih tem, na katero se mi še da razglabljat.

NIč, grem počasi, bo treba tavelika dva spat spravit.

(odgovor članu galg)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
10.11.2013 17:02:49   
dansas
Hej, hej.

Jaz sem se odločila, da bom danes Brini pripravila prvi obrok GH (korenček), pa se je ona odločila, da raje ne - je med pripravo zaspala user posted image . No, mogoče nama še rata. So punce sforsirale, da ji dam Gh - jih tako zanima, kako bo B jedla user posted image , moj dragi pa je za nameček izjavil, da ni čudno da je sitna (takrat, ko glih je), ko pa samo mleko je/pije user posted image . Dedci user posted image . Dejstvo, da dojenčki drugega pač ne poznajo in kar ne poznaš ne moreš pogrešat, ga ne prepriča. Po njegovo, bi ji verjetno mogla dat v eno roko kolbo, v drugo pa kos kruha user posted image .

barbapapa

Ti praviš, da imaš starodobnika, ker lahko na telefon samo bereš in ne moreš pisati. Kaj pa je potem moj telefon, ko na njega niti brati ne morem, vsaj RRja ne. Sem se enkrat tega lotila, pa mi je telefon rekel, da je stran prezahtevna, da bi jo on lahko prebral user posted image .

galg
super za spanje user posted image , naj traja.

ursonok
Te čisto razumem, ko govoriš da se ti ne da čvekati s prijateljico tako kot nekoč. Vidim tudi pri meni; se mi ne ljubi z vsakim pogovarjati, pa tudi o temah, ki mi niso blizu, se mi ne da pogovarjati, vsaj ne vedno. Opažam da ta "izbirčnost" narašča z leti. Ko smo bili še vrtičkarji, smo se lahko z vsakim zaigrali, takoj je bilo možno vzpostaviti stik, pa tudi, če smo se prvič videli. S starostjo je pa ta prilagodljivost kar nekam izginila.

Gremo probat korenček, mala se je zbudila...

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
10.11.2013 18:14:43   
Sonce33
Zivjo,

se en dezeven dan je za nami. Upam, da bo v prihodnjih dneh kaj vec sonca al pa vsaj naj neha padati, da gremo lahko malo ven na zrak. Je tako monotono in dolgocasno, ko si cel dan doma.

Dansas - grlo je se vedno bolece in komaj poziram. Ocitno hren ne pomaga. Kako se pripravi ingverjev med, da probam se s tem. Mi lahko prosim zaupas? Grlo me zelo boli, nimam pa vrocine ali kaksnih drugih znakov prehlada. Mogoce rahel glavobol, to je pa tudi vse. Tako, da sploh ne vem kaj mi je. Mogoce kaksna viroza?user posted image

Barbapapa77 - user posted image za napredek pri hiski. Sej bo pocasi vse zrihtano in bo na vrsti tisti bolj prijeten del... Uzivanje in crkljanje :). Glede prehrane pa te cisto razumem, ker imam tudi jaz eno tako glisto doma. Od nekdaj je nejesca in ocitno bo vedno bolj suhcana, ampak se tudi ne sekiram, ker sem se ze navadla, da je taksna in da ji je prehranjevanje bolj zoprno opravilo. Ko bi bilo vsaj pri meni tako, bi se kilogrami kar topili sami od sebeuser posted image

Ursonok - ko berem kaksne dobrote vi jeste, bi se vam najraje pridruzila. Vse kar napises zveni tako zdravo in okusno. Kje pa dobis vse te ideje za te razne namaze, malice in kosila?

Grem narediti vecerjo in potem otroke dati spat, da je malo mira v hisi...

Lepo se imejte...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
11.11.2013 6:52:00   
sover
Zombi time!user posted image Moja otroka sta se spet lepo dogovrila, kateri bo spal in kateri rogovilil. Nekak ne prideta do tega, da b nam bilo lepše, če bi spali vsi. Danes je spet ropotala Karla. Sploh ne vem, kaj ji je. Kar zbuja se vsaj vsako uro ali več. Že zvečer je imela težave za zaspat, ker ji ni v navadi. Mal je sicer slišat nosek, amapak je prehoden, tudi teče ji (še) ne. Nimam pojma, upam, da jo čimprej mine, ker tole je too much. Danes sem šla ponoči z njo mal na kavč ležat, ker sem upala, da jo bom lahko dala na joško in malo zaspala, a kaj ko mi je to takoo neudobno user posted image .

Od pomanjkanja spanca in bog ve še česa sem spet malo deprasta. Bljak! Kar v enem krču sem in razmišljem, kaj vse bi rada spremenila, a se ne morem spraviti v pogon. Zdaj sem se nekako odločila (ja, kar odločila sem se, ker mi je bilo tako lažje), da je treba najprej začeti pri hrani. Zadnje čase jemo obupno slabo (natančneje odkar sem začela razmišljati, kakšen šrot jemo, je šlo samo še navzdol). Posledično sem napihnjena, zapacana in totalno brez energije. Odločila sem se, da zreduciram mlečne izdelke in mleko, enostavne sladkorje in belo moko. Probala bom spečt kakšen polnozrnat kruh in porabit zelenjavo iz zamrzovalnika (in svežo seveda). Visoki ciliji, od katerih si dosti obetam. Včasih (pred otroki) sem jedla zelo kakovostno, potem sem se pa polenila in zdaj sem tu, kjer sem.

Karla bo danes dobila še špinačko od včeraj (ni bilo kakega hudega navdušenja, sploh v primerjavi s kolerabo in bučo), mi bomo pa zmazali domač stročji fižol in pečenko (domače meso). Jutri pičim v trgovino v nabavo (bi šla že danes, pa pri nas ob ponedeljkih dobijo svežo robo šele popoldne), tako da si moram danes mal zamislit jedilnik za ta teden.

Barbapapa - bravo za napredek! Mora biti fantastičen občutek, ko si takoli tik pred zdajci user posted image .

galg - pošlji malo te dobre spalne karme. Jaz jo rabim! user posted image

LPS

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
11.11.2013 7:37:03   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas danes posijalo sonce v smislu spanja. Zanimivo je to, da ko imaš res vsega dovolj pride tak dan da se nafilaš z energijo.

Lara zaspala pol 9h in še vedno spi. Adam pa pol 10h in se je zbudil ob 5.00, pojedel in še vedno spi.

Glede prehranjevanja: Meni je pred leti prišla v roke knjiga Živeti zdravo od Diamonda. Super zadeva v smislu teorije in prakse. Pomeni zjutraj sok ali sadje in do 12h sadje v pol urnih razmikih kolikor češ. Potem pa kosilo solata z kombinacijami siram, mesa pač važno da kombiniraš pravo stvar zelenjavo. In  zvečer nekako 2h preden greš spat še zadnji obrok, ki je najtežji (kar pomeni okoli 17h-18h), to meni paše in pa spet pravilno kombiniranje. To je meni tudi najbolj ustreza v smislu energije.

Nič, tamali so vsi vstali,takoda akcija.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
11.11.2013 9:28:20   
dansas
Hej, hoj!

Trenutno sicer še nisem fuč, ampak še čakam, da pride ta noč za mano, ker mislim, da sem bila nocoj več budna kot v spečem stanju user posted image . B se je zbujala na 1 do 2 uri! Upam, da to ni posledica včerajšnjega projekta Korenček. Ja, nama je ratalo. Oziroma nam je ratalo, ker so vsi družinski člani z zanimanjem spremljali kako ji gre. Mogoče je tudi zato pojedla samo tri žličke. Sem jo posabila v stolček, vsi štirje smo se nagužvali okrog nje, še bliskalo se je od fotoaparata, potem pa imej apetit... user posted image Jo čist razumem, mene bi tudi minilo. Bova danes imeli drugi poizkus v malo bolj "intimnem" vzdušju user posted image .

Sonce
Ingverjev med je naredil moj dragi na podlagi maila, ki je pred kratkim krožil naokrog in kjer je ena ženska zagotavljala, da se je tako ozdravila raka. Naj bi deloval pa tudi preventivno za vse mogoče in ga je treba vsak dan pojesti 3 žličke. Recept je pa čist preprost. Naredi se ga tako, da se ingver nariba in se ga da v med, količine ne vem, mislim, da je moj delal to na uč. Je pa ful ingverja not. Dodal je še cimet - to je pa čisto njegov dodatek, ker je nekje tudi prebral, da je kombinacija cimeta in meda strašno zdrava. Pa je kar oboje združil user posted image .
Sem rekla, da naj doda samo še moko in jajca, speče pa imamo medenjake user posted image .

sover
se ti pridružim pri črtanju svinjarij iz prehrane. Jaz moram tudi črtati belo moko in cuker iz prehrane. Saj bele moke skoraj nič ne pojem, cukra pa kar veliko user posted image - v obliki raznih keksov, čokoladic, itd. Skrajni čas da to ukinem. Sem se tudi jaz pred časom zelo zdravo prehranjevala: nič bele moke, brez sladkorja in pravilno kombiniranje hrane. Zdaj pa me včasih lakota zgrabi in moram prav nekaj zmetat vase - in to je ponavadi nekaj kar je pri roki, neka svinjarija user posted image . Moram se vzeti v roke in se spucat - od znotraj!
Mi je pa všeč dieta na podlagi krvnih skupin, sem par let nazaj brala knjigo o tem. Si jo bom še enkrat sposodila in preštudirala, kaj ne bi smela jesti, če sem AB+.

Za danes imam dve ponudbi za vozičkanje in seveda - dežuje! Človek ne ve ali bi se smejal ali jokal. user posted image user posted image

čau

< Sporočilo je popravil dansas -- 11.11.2013 9:31:52 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
11.11.2013 11:01:26   
ursonok
Ojla,

bom bolj kratka ...

Mi smo pospremili prijateljico (do vhodnih vrat user posted image ), je ob 7h odpeketala nazaj v London. Imeli smo se super.

Eno izmed glavnih spoznanj po prebitem vikendu s človekom, ki nima otrok: ljudje, ki nimajo otrok, imajo še manj energije kot jaz, ki imam 3! Ko sva šli peš v mesto, na pol poti začne: mene noge bolijo, a bova kmalu user posted image Ko sva se sprehajali po arabski četrti: ej, jaz sem utrujena, kaj ko bi šli na bus user posted image V soboto in nedeljo sva zvečer debatirali doma, ob čaju (in patrovih zeliščno-alkoholnih kapljicah) - ker je bila preutrujena, da bi šli nazaj v mesto v kak barčič user posted image Ko smo čez dan bluzili okoli, je nujno morala spiti dve kavici, sicer jo boli glava user posted image
Skratka, kljub temu, da se dostikrat počutim mizerno, mi gre očitno zelo dobro. user posted image Komaj čakam, da grem laufat po dveh dneh! user posted image (Sem dobila menstro, je ful močna.)

O tem, kakšno je življenje v LOndonu, tempo, razdalje, hrana, zrak ... ne bi tukaj razpredala. Skratka, še enkrat sem se prepričala, da živim v raju. In imam ogromno časa za otroke.
Metropole niso za nas.

Sicer mi pa mož pravi, da se staram. Dam kuhati zelenjavo oziroma pariti (v ponev, namesto olja vodo, da se zadeva v bistvu duši.) In potem malo pozabim, ker grem v sobo ... in se zadeva prismodi, ker voda izhlapi. No in moj M pravi, da je to zaradi starosti. Jaz pa trdim, da je za to kriv on, ker mi je naredil tri otroke in sem jaz zdaj čisto hin in mi možgani odpovedujejo. Kaj pa ve mislite? user posted image

Spanje
mah, pri nas še kar super. Abel že cel teden spi tiho kot miš in je fino. Aurora pa stalnica: od 21h do 5-6h, pa potem še malo. Čez dan je kriza, ker dostikrat noče spat. user posted image

Hrana
s tem nimamo problemov. Jemo kar zdravo, nobenega sladkorja ni doma (je med, suho sadje itd.), bele moke in podobnega.
Špinačna juha = samo čebulo zmehčam na kokosovi masti, zalijem z vodo, vržem notri na koščke narezano cvetačo in en šop špinače. Koliko je je, ne vem, ker pač dobimo v eko-košarici en šop, včasih večji, včasih manjši. Ko je kuhano, solim in dodam alge v prahu. Potem precej vode-juhe odlijem, da ne bo preredka (seveda tega ne zlijem stran, ampak spijem, je okusno in zdravo). POtem pa v mešalniku zmiksam, da dobimo gosto krmeno juho. Gostja in Agata sta pojedli vsaka po en krožnik, Abel pa tri - svojega, mojega in od M user posted image On je obseden z domačimi zelenjavnimi juhami.
No, potem smo šli včeraj v vinjarno iin je po treh krožnikh juhe doma tam pojedel še pol sendviča (polnozrnat kruh z orehi in makom) s paradižnikom in jajčkom. In nekaj oliv (s peškami vred user posted image ).

Ja, vsem, ki ste na dnu z energijo, vsekakor priporočam, da spremenite prehrano, če ta ni preveč ok. To res pomaga. Najprej je en teden kriza (odvisnost od cukra, kajne user posted image ), potem je pa ok. Shujšaš, več energije imaš, bolj zdrav si. Pa čisto nič dražje ni vse skupaj, ker so sladkarije in ostale zadeve kar drage.

Prigrizki - vsi imamo kdaj pa kdaj to slabost. Imejte pod roko suhe slive, marelice, fige. Pa orehe - mandlje, lešnike itd.

GH
Aurorki sem včeraj dala par žličk špinačne juhe. Je ven pljuvala, če ji je pa že uspelo pogoltniti, je pa naredila tako grimaso, da me je kar srce bolelo.
Je pa res, da bo treba počasi začeti, ker zadnje čase ogromno poje, mislim, da paket mleka sprazni v dveh dneh. Zdajle smo ji prvič dodali riževo kašico Holle v mleko. Bomo videli, kako ji bo šlo.

Sicer se pa ves čas postavlja na vse štiri. Slaba slikca, a pozicija je vidna:

user posted image

Sicer je pa pri nas spet (večno) sonce, bo pa samo 20 stopinj user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
11.11.2013 14:20:03   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas tudi spanje nespremenjeno....vsaj 2x dojenje...no danes je bilo celo 3x...ampak če vse ostalo spi in vmes ne jamra oz. se zbuja za dudo ali pa po dojenju ne zaspi takoj nazaj mi je tole 2x še nekako ok user posted image Sicer pa tudi po mojih izkušnjah dodajanje GH ne vpliva bistveno na nočno spanje....jaz bom verjetno čez kakšen teden uvedla še drugi bolj popoldanski/večerni obrok GH, ampak ne upam da bi zato ponoči prvo rundo kaj dlje spal....bomo po mojem še nekaj časa morali čakat na to user posted image

Uh, meni tudi ponavadi po kosilu fullllll sladko zapaše....pa sem zadnjič pojedla veliko jabolko, potem še pest mandljev, pa ni bilo nič boljše...je bilo treba še eno malo čokoladico user posted image No saj moram rečt da po kosilu skoraj vedno pojem vsaj ene 2 piškota ali pa manjšo čokoladico....včasih pa tudi oboje user posted image user posted image Na srečo sem že na prednosenčniških kilogramih, no če bi pa še ene 2 kg shujšala se pa tudi nebi ravno sekirala....me samo skrbi da bodo šle kile potem gor, ko bom nehala dojit....

"Angleski dojenčki" - ja jaz sem imela oz. imam 2 taka user posted image user posted image Mala je imela pri 6 mesecih cca. 9 kg, junior je pa tudi na dobri poti...pa sem tudi oba v glavnem samo dojila.....pri starejši je bilo potem uvajanje GH kar naporno...je potrebovala cca. 2 meseca da je začela bolj konkretno jest....no jo moram pa zato zdaj toliko bolj pohvalit...res je vse, obožuje juhe in solato user posted image user posted image Aja, zadnjič smo imeli ravno limone doma in jo je hotela jest, pa sem jo prerezala na pol in stisnila na žličko in ji dala v usta. Sem pričakovala da bo itak vse ven pljunila in delala face...pa je samo rekla:"Mami prekislo je!" in sem ji rekla da ji ni treba jest če noče, pa je rekla da bo še in je na ta način pojedla celo limono!!! user posted image user posted image Ja naši res paše kislo, mi tudi pije kis iz kumaric, pa ko pojemo solato hoče vedno kis spit ven user posted image user posted image No saj ob pogledu na kakšne smokije, kikiriki itd. se ji tudi kar učki zasvetijo...ampak doma dobi res redkokdaj, dovolim ji pa to jest, če smo na kakem rojstnem dnevu....no pa pri babicah se itak skoraj ni možno izogniti sladkarijam...edino npr. ledenega čaja in ostalih sladkanih sokov ne dovolim pit, ko je npr. na počitnicah...lahko dobi en sok na dan, ostalo voda ali čaj.....aja pa rada ima sicer zeleni čaj z mlekom..ha,ha se je od mene navadila user posted image

Aja, tiste bolj poučene.....kaj mislite o slajenju s Stevio? Jaz sem danes kupila tisto v obliki tabletk, ampak sem prebrala da ima še neke dodatke noter...pa ne vem zdaj če je to ravno ok....

Srečanje.....pridem user posted image Sem od soboto ponosna lastnica novega oz. precej starega avta user posted image user posted image Upam da mi ne bo crknil že na prvi vožnji....sem danes za vsak slučaj kupila tudi kable za vžiganje, aja pa pri zavarovanju sem vzela tudi avtoasistenco zraven....pri 11 let starem avtu zna velikokrat priti prav user posted image

Barbapapa77 - super za hiško in čim manj stresno selitev želim!

Joj, junior pa celo spi že 2 uri zdajle...paše user posted image Jaz pa malo že gledam za avtosedeži...in sicer skupina 2+3 od 15 kg naprej za tavečjo....je plan da gre nekje februarja mali v njen sedež (Maxi Cosi Tobi) ona pa dobi novega....pa se moram počasi odločit katerega bomo kupili in potem pogledat kje bomo kupili oz. malo počakat če bo kje kaj v akciji...aja februarja pa zato, ker bo moja sestrica predvidoma marca postala mamica in dobi potem našo lupinico in voziček user posted image user posted image

Pa pisarniški stol tudi kupujem....nam je crknil sedanji....no saj je odslužil svoje, sem ga kupila, ko sem bila še v srednji šoli...ojoj kje je že to user posted image user posted image No, če dobro da obstaja internet, da ni treba zaradi takšnih stvari po trgovinah letat....

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
11.11.2013 14:27:02   
girl79
Ursonok- joj je luštna tale Aurorka, takole na vseh štirih...jaz komaj čakam da bo naš tudi...so tolk luštni dojenčki ko kobacajo...no saj naš še ne kaže nekih znakov, da bo kmalu, imam pa občutek da bo potem bolj zadovoljen ko bo lahko sam malo bolj raziskoval okrog...

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
11.11.2013 14:38:10   
majčica1508
Ursonok lepotička mala,joj so meni teli dojenčki prelepi...škoda,k prehitro odrastejouser posted image ...Abel je tak jedec,ko naša Ana tudi ona obožuje vse kar je na žlico,pa pod 3 krožnikov juhe se sploh ne pogovarjamouser posted image ...starejša Ema pa pazi na vitko linijo in poje,kot mali ptičekuser posted image

girl super za nov avto...moj je že star 6 let in mam vedno kable zraven....ker se tolk malo vozim z njim,da ima pri teh letih komaj 50.000km in posledično akumulator malce zaspiuser posted image user posted image
sover ma jaz skoz pravim,da se je treba zdravo prehranjevat,samo realizacija je problemuser posted image ...otroci jedo zdravo,jaz pa ne...rabim nekoga,da mi da brco v rit....
neli kako fitnes in tvoja prehrana

Midva sva pa bila zunaj kljub vetru...Imam winter kit pri vozeku in je skrit vetru...sama sem pa kapo dala na glavo,pa sva šla...posledica tega je,da mi zdaj že 2,5h spi....user posted image user posted image

sva pa danes probala kuhano jabolko+cimet...super mu je šlo...jutri dodam še kosmiče
dansas super med....pri nas je dostikrat juha iz šitaki gob,sploh ko so gripe in prehladi na pohodu

evo alarem se je oglasuu

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
11.11.2013 17:26:06   
Sonce33
Ojla!

Ursonok - kolk je lusna Aurora in kako fajn se ze postavi na vse stiri user posted image . To pa bo ena gibcna punca, ko je pri 5 mesecih ze tako gibcna.... Super res. Nas skrat se pa preveli na bok iz hrbta in je to to zaenkrat. Nic kaj prida telovadec user posted image user posted image .

Dansas - hvala za nasvet. Sem ze vceraj zvecer spila ingverjev caj in danes sem pojedla ze en deci medu z ingverjem, po tvojem receptu. Sicer brez cimeta, ker ga nimam. In moram reci, da je bolje. Se vedno cutim bolece grlo, ampak manj kot vceraj, kar je super.

Hrana - jaz sem danes pekla pirin kruh in mi je koncno ratal user posted image . Tako da je sedaj pri meni vse bolj ali manj iz pire, ker sem izlocila psenico. Ne vem pa kako naj skenslam sladkor v celoti, ker namrec obozujem cokolado in nasploh sladice. Se mi zdi, da po kosilu moram imeti vsaj en kos peciva ali cokoladko, da zakljucim. user posted image . Tako kot girl user posted image . Se mi pa tudi zdi, da ce ne jem belega kruha, spagetov, in ostalega peciva iz moke mi kar nekaj manjka... kot da me te pirine zadeve ne bi toliko nasitile al kaj user posted image

Kilogrami - meni so se ustavili na plus 2 in je to to. Ne gor ne dol. Bi bila vesela, ce bi slo se kaksno kilo dol, ampak zaenkrat ni videti napredka. Girl pravis, da te skrbi, da bodo sle kile gor po prenehanju dojenja. Mene tudi user posted image

Danes je imel I za kosilo blitvo s krompirjem in je bil cisto navdusen. Zaenkrat sva probala korencek, spinaco, brokoli, kolerabo, krompir od zelenjave. Vceraj popoldne sem mu pa za foro dala rizevo kasico za probat in je sla tudi dobro v promet. Se mi je pa zdela zelo pusta in sem pretlacila malo banane zraven... Je odpiral usteca in veselo jedel. Res je faca mali... Poje vse kar mu das user posted image user posted image . Toliko kot on poje za kosilo ni sestrica pojedla v celem tednu user posted image user posted image

Grem malo likat dokler I drema. Zelim vam mirno noc user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
11.11.2013 17:33:07   
Neli81
Ojla,

Majčica super je oboje. Prehranjevanje sploh ni tako zahtevno, lahko jem vse, samo paziti moram na pravo razmerje. Edino sladkim stvarem sem se paodpovedala in sem prav ponosna nase. Zadnjič sem šla s kolegico na kafe in mi je donat prnesla, pa ga nisem pojedla. user posted image Sem pa res pozorna, da jem 5x na dan. Sem pa začela dosti več sadja jesti sedaj, tako da še en plus. user posted image
Fitnes pa se že stopnjuje z vedno težjimi vajami. Amapk je znosno, sploh ker je ona zraven skoz in te spodbuja. user posted image

Girl tud js mam zlo star avto (14 let), pa moram reč, da je super. Služi ok. Sicer ga zdej več vozi moja mami, ker ga js ne potrebujem trenutno. Imava pa še enga 2 leti starga. No tega itak skoz kuriva. Je pa služben in ga lahko uporabljamo v privat namene. Drugače si pa itak ne bi mogla privoščit takega avta. No kakorkoli, naj ti služi tako kot je treba. user posted image

Urosonok tale vaša Aurorka je pa prav lušna. So simpatični tile otroci, ko se začnejo tako postavljat. user posted image
Se tudi strinjam s trditvijo, da imajo ljudje brez otrok manj energije, kot mi z otroci. Poznam takšne. Prav hecni so, ko tako jamrajo. user posted image
In mislim, da je vsekakor mož kriv, da ti je tri otroke nardil in si čist hin. Staranje s tem nima nič. user posted image user posted image user posted image

Spanje je že bilo boljše. Noč je bila katastrofalna, zbujanje na uro in pol do dve. user posted image user posted image Groza. Na fitnesu sem imela čist trde noge, menda zaradi te neprespanosti. user posted image

"angelski dojenček" je bila pri nas tamala. Ta je bolj šlang. user posted image

Danes smo imeli obisk iz LJ. Je prišla sestra od mojga s tamalo in babi seveda. No sestra ima 3 mesece starejšo hčero od našga škrata. Tolk sta bla smešna, to je neverjetno. Prav lepo ju je bilo gledati. user posted image

Zdej pa moram it. Škratek je odspal svojih 20 minut in moram pripraviti nekaj za jest. No pa še sebi moram pripraviti večerjo, moj 5. obrok danes. user posted image

Pa pa

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
11.11.2013 20:19:24   
sover
Ajoj, žal v sredo ne bom mogla pridet na srečanje, ker je moja mala princeska fasala prehlad user posted image . PA tako sem se veselila, da bomo malo v živo počvekale. Tako da, Lethe, pošlji mi svoj naslov na ZS, da ti po pošti pošljem mleko.
Zdaj vem, zakaj ste bili zadnji dve noči tako slabi, kar se tiče spanca - pripravljal se je prehlad. Danes sem jo trikrat peljala v "parno kopel" aka naša mini kopalnica. Enkrat se je le njena velikost oz. majhnost izkazala za prednost: s paro se napolni v manj kot 5 min. Noska ji tudi zaenkrat samo vlažim s fiziološko, ker še ne teče smrkelj. Poleg tega je ena zadnjič na FB pisala, kako je njenemu malčku pomagala narezana čebula, ki jo je pustila na polički zraven postelje. Me prav zanima, če bo kaj zaleglo.

Ursonok - Aurorki se pa mudi user posted image user posted image user posted image . TO je pa prednost bolj suhih otrok. Naša se vsake toliko obrne na trebuh, da pokaže da zmore, ampak enga veselja do obračanja pa ni.

Sonce33 - se ti ljubi napisat recept za pirin kruh?

GH - naša je danes z ogromnim tekom pomlatila en kozarček polente kuhane na vodi s ščepcem soli. Jaz namreč hrano za mojo piško vseeno začinim s parimi zrni soli, ker mi drugače predvsem kuhana hrana ne gre prav fino dol. Jutri ji bom dala spet bučo, ampak je ne bom kuhala, temveč popekla v pečici. Me prav zanima, kako ji bo všeč. za L sem na tak način dostikrat delala korenček - kuhanega ni maral, pečen mu je bil pa zelo všeč.

Danes sem čakala, da izvem, ali bom imela še eno nečakinjo ali nečaka, pa se je lump/a skril/a! user posted image

Mirno in doglo noč.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?