|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
4.11.2013 11:13:17   
Lethe
Jutro...

Za nami spet normalna noč, t.j. 2x zbujanjeuser posted image Se ne bi branila 1x, ampak ne smem zahtevati preveč user posted image
Včeraj zvečer ni in ni mogla zaspat, sem je imela ob 21 30 že vrh glave in sem jo odnesla v posteljo. Je nekaj časa še govorila in pela, potem pa je vse utihnilouser posted image user posted image

Sem se včeraj popoldne prehitro pohvalila z izboljšanjem, se je takoj po tistem pokakala in je bilo nekaj nitk, pa potem še 2xuser posted image Me ne izuči, da moram biti tiho. No, samo je bilo res čisto malo. Tudi noč je bila mirna, že to je nekaj. Poleg tega skoraj ne joka več preden se pokaka.
Drugače pa, Dansas, je (bila) kri prisotna VEDNO, torej cca. 5x na dan...zato sem vsa srečna, če vsaj kdaj ni.

Sover, hvala za ponudbo. Mislim, da bi moralo tudi to mleko ustrezati. Če se boš spomnila, prinesi na srečanje, škoda € za pošiljanje. Itak sem ti pa že dolžna vsaj kavo. Torej kar pridiuser posted image

Kar se mene tiče lahko naslednji torek okoli 10ih. Razmišljam kam bi še lahko šle, če bo lepo vreme, da bi bile morda celo zunaj. Midve tudi težko zdrživa dlje časa pri miru, sploh v naročju ni nekaj full srečen človeček. Načeloma bi jo tudi v Mothercare dala v igralnico na tla, zraven nekaj igračk in upala na najboljšeuser posted image

Nama uvajanje GH ne gre najbolje, vsak dan kakšna žlička, nič več user posted image Do petega meseca bova prišli ravno na 5 žličk, niti slučajno ne bova uvedli obroka. Toliko o tem, da bi morali čim hitreje uvesti za izboljšanje.

Slikca in Sonce, kam hodite na veter? Kam v tople kraje? Pa tu blizu, tudi Ližnjan mogoče?
Fuerta je menda kar ok za kajtat, samo prave spote moraš poznat. Vsaj kolega tako pravi. Itak se je pa sedaj preselil v Avstralijo in bo oh in splohuser posted image Ko sva bila midva na Fuerti, je bilo kar nekaj kajtarjev, samo se niti nismo srečevali, ker sva midva hodila na surf spote. Na Lanzarote so bili tudi, tam je bila celo bolj mirna voda...res bistveno manj valov.
Mah, imam full kolegov, ki surfajo in kajtajo,...

Mi bomo šli drugo leto verjetno spet kar v Grčijo, vendar tokrat z avtom na trajekt itd.

Joooj, mala se noro razburja, ker jo ignoriram. Zdaj se je naučila kašljat, ko hoče pozornostuser posted image user posted image Nekaj med kašljanjem in smehom, pa še kaj cvili.

Uživajte

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
4.11.2013 12:09:38   
Tija01
Pozdravljene!

Upam, da bom tokrat lahko napisala do konca in da me ne bo že petič ven vrglo. Tako morbitni prazniki so za menoj, vsaj zame, saj naše drage mame že več kot leto dni več ni med nami. Življenje teče dalje, a kaj ko pa nas nikol nihče ne pripravi do tega da je enkrat konec življenja. Ampak dobili smo nov žarek upanja, ko se je rodil naš user posted image . Zato pa drage moje, uživajte življenje!

Mojci13: : Žal ti kaj dosti ne morem pomagati, vendar moj bratranec je imel odprto nebo in so ga pri dveh letih ponovno operirali v UKC Lj in je bilo vse ok. Hodil k logopedu, da se mu je še govor popravil in pri štirih letih je bilo vse ok, kot da ni nič narobe z njim. Pa še to berem, da noče piti več mleka, saj tudi moj je tak, sem mu kupila 6 vrst AM pa nobenega ne sprejme, samo mojega. Malo imam svojega premalo, saj ne pridobiva toliko na teži kot bi moraluser posted image a upam, da bo kaj boljše, ko sem mu sedaj začela uvajat GH - korenček. Prav zanimivo je, da v trgovinah nimajo manjših pakiranje teh AM, da bi lahko user posted image poskusil katero mu ustreza. Čaj in moje spumpano mleko npr. 100 ml spije v treh minutah, AM pa se mučiva in pijeva in pijeva pa ne spije niti 10 ml v pol ure, za znoret, ne vem več kaj mi je storiti pa tudi flaško sem zamenjala, je bilo par dni ok potem pa nič več.

Ursonok: Aurorki se nič ne pozna da ne bi spala, saj tudi moj je ful aktiven spi na dan približno urco in pol in to čez ves dan in ne v kosu. Kaj bi dala, da bi mi spal uro ali dve v kosu.... to bi bilo nekaj.

Dobrodošle nove na tem forumu, super da ste se opogumile in kaj napisaleuser posted image

Barbapapa Kako super, da imate sedaj svojo hišico. Boš imela kar dela, zato boš kar na depresijo pozabila boš videlauser posted image . Tudi sama razmišljam v tej smeri, da bo potrebno nekaj storiti ali pričeti z gradnjo ali kupiti svojo hiško, saj smo sedaj v stanovanju v 3. nadstropju in počasi nam že primanjkuje prostorauser posted image Enkrat bo že. Najhujše je sedaj, ko se tovorimo gor in dol, se tolažim s tem, da si krepim mišiceuser posted image

Peeby: Spanje podnevi ga skorajda ni... če boš ugotovila kakšen način za spanje nam javiuser posted image

Sonce33: Joj ne mi delat lušt za morje, ga že pogrešam in razmišljam, kdaj bomo spet naslednjič tam, mogoče drug tedenuser posted image prav pogrešam sprehode ob morju...

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
4.11.2013 12:56:10   
ursonok
Tija,
si poskusila tudi z mlekom Holle? Mi namreč uporabljamo tega. Je ekološko, nima nobenih dodakov (v smislu sladkorja), ap ga mala zelo lepo pije (no, ampak ona ni zbrična, pije vse user posted image ). Tudi na poljskem forumu je bila punca ali dve, ki jim dojenčki niso hoteli sprejeti običajnega AM, same pa nista imeli mleka. S Holle je pa šlo.

Lethe,
tvoja sotrpinka s poljskega foruma je šla včeraj k dežurnemu, ker je bilo po treh dneh spet ful krvavih nitk v blatu. So hoteli malega obdržati na gastrologiji, pa ni pustila, tako da so ji predpisali strogo dieto: izmed žit le riž, prosena in ajdova kaša (tudi koruze ne), od mesa le puran in zajec. Pa kuhana zelenjava in sadje, nič surovega.
Je čisto depresivna. user posted image user posted image

Saša
uf, jaz že dva dni nisem tekla zaradi prehlada, danes še nisem ok, a razmišljam, da bi vseeno šla, morda kar z Au v vozičku, da bi imeli obe nekaj od tega.
večkrat se spomnim nate, sploh kadar je Abel pain in the ass in želi biti skoz na meni. Si ne predstavljam, da bi bila sama v takih situacijah. Če ga odložiš, pa v jok in sitnarjenje user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
4.11.2013 15:55:33   
Zlataladja
Pozdravljene,

Mene še kar zafrkava tale forum in sem ravnokar dvakrat spreminjala geslo, da sem se sploh uspela prijavit :) Nisem čisto dojela, da se moraš prijavit z imenom in ne z e-naslovom.

Prehrana: Meni se zdi, da se je možno zdravo hraniti z mesom ali brez, tudi na vegetarijanski/veganski način, samo več vrst hrane kot ukineš, bolj komplicirano in dražje je. V Sloveniji je pa sploh katastrofa kar se tega tiče, me zanima, ali vegani sploh lahko grejo kam ven jest v restavracijo; enkrat sem že gledala to in razen menze od hare krišne in enega fast fooda nisem ničesar našla, vegetarijanske restavracije zgleda kar propadejo kmalu po odprtju, ker smo taki mesojedci. Jaz sicer jem vse, ampak ne pretiravamo z mesom in ga dostikrat tudi ni na meniju. Čeprav sanjam pa biftek že od nosečnosti dalje.

Srečanje: se bom poskusila udeležiti, kjerkoli se že zmenite; upam, da bom imela avto, čeprav verjetno lahko grem tudi poskusno na LPP, ker ga z vozičkom še nisem testirala in me zanima, kako to zgleda.

Zbujanje: moj sicer ful dobro spi, upam, da se ne bo to kaj spremenilo zaradi današnjega cepljenja. Je pa zjutraj, ko se zbudi, ponavadi ful dobre volje in se sam s sabo ukvarja, tako da včasih, če sem jaz še zaspana, ga dam zraven sebe v posteljo in se on potem zabava s kakšno igračko al pa svojim nogicami, jaz pa probam spat naprej. Potem ga dostikrat tolk zdolgočasim, da še on zaspi nazaj :)

Skrb za prihodnost: po mojem je tako obdobje, da se vsi s tem ukvarjamo. Jaz tudi nimam redne službe oz. imam sp, tako da sem ves čas živčna zaradi tega. Sem tudi v prevajalskih vodah in s tem je vedno sranje, vsi bi vse takoj imeli, pošljejo tekst v petek zvečer in bi ga imeli v ponedeljek zjutraj in take fore. Na srečo ima vsaj moj redno službo.

Razcepljena ustnica: jaz nikogar ne poznam, sem pa enkrat brala tale članek http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/resnicna-zgodba.html, kjer mamica s to situacijo deli svojo izkušnjo, spodaj je pa potem pisalo še veliko staršev, ki se jim je tudi to zgodilo. (sicer Mojci13, si to verjetno že našla).

Menstruacija: jaz sem jo dobila po 4 mesecih, čeprav izključno dojim. Mislim, da tukaj ni ravno pravil, sicer naj bi dobil kasneje, če dojiš, ni pa nujno.

Joj sem čist not padla v pisanje in sploh nisem opazila, da se mi je mali odkotalil z blazine na parket :) Zdaj pa spet ne vem, kako je to izvedel!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
4.11.2013 16:55:12   
ursonok
Ojla,

moja miška je spala 3 ure in pol user posted image Sem uspela nekaj narest, pojest in pokorespondirat user posted image Potem sva šli pa tečt - sem kar šibka, v klanec sem pol poti pretekla, pol sva pa prehodili. Prehlad ni tako nedolžna zadeva, očitno.

Zlataladja
iz katerih jezikov pa prevajaš? Jaz sicer nimam takih kratkih rokov, ker prevajam knjige in so pogodbe ponavadi za leto naprej, tako da imam čas in mir, a vidim pri mojem, mu včasih pošljejo na knap, potem pa ponujajo še popolnoma bizarno plačilo ... user posted image Ljudje, ki ne prevajajo in ki v tem vidijo samo neko uslugo, nimajo pojma, mislijo, da mi to lahko počnemo ob gledanju tv-ja ali pa ob likanju user posted image Ta poklic je zelo podcenjen. Tako se ne gre čuditi, da je tudi nivo nekaterih prevodov katastrofalen.

Pri nas gre tudi vedno na parket, se kar vleče z rokami oziroma odriva z nogami, všeč so ji knjige in revije, pa žoga. In se jezi, ker je ne more zagrabit in se ji odmika user posted image

Zdaj kuham, jedli bomo proseno kašo z zeleno lečo + bučno omako. Potem pa upam, da gremo še malo ven, čeprav sem jaz po tem teku precej utrujena ...

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
4.11.2013 17:33:29   
Zlataladja
Prevajam francoščino in angleščino. Ponavadi so agencije tiste, ki hočejo vse na hitro, od njih pa verjetno stranke isto pričakujejo ... Tudi denar je potem včasih problem izterjati, meni skoraj vedno zamujajo z izplačili, njim pa kao stranke tudi. Pa že tako vedno izdajam račune ful kasneje, kot je opravljen dejanski prevod. Bedni prevodi so se pa verjetno razpasli zaradi agencij z dumpinškimi cenami. Pa tudi recimo pri prevajanju znotraj kakega podjetja je težko pričakovati visoko kakovost, ker besedilo vedno dobiš recimo sredo, v ponedeljek je bila pa zadeva že v prodaji, tako da oni bi prevod imeli najrajši kar že v ponedeljek, čeprav so ti ga šele v sredo oddali ... v glavnem, to je cela komedija. Jaz sem ful vesela, če si lahko vzamem čas, popravim napake za sabo itd. ali pa če za mano celo še lektor pogleda besedilo, samo tega je vedno manj. Itak bi pa ljudje najrajši vse skupaj vrgli v google translate, pa je zastonj :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
4.11.2013 17:38:07   
Lethe
Hey.

Spet jaz. Bi morala zložiti in pospravit oblačila, pomit kopalnico, pa raje visim tu gor in berem, zdaj že pišem...

No, danes je spet 2x brez krviuser posted image
Ursonok, zanimivo, da so dali tisti punci takšno dieto. Meni so rekli, da nima smisla opuščati vsega po vrsti, ker bi imela potem preveč osiromašeno prehrano. Sicer bi P dobila vse potrebno, deficit bi se poznal pri meni. Še posebno na dolgi rok. Poleg tega ni nujno, da to sploh pomaga, če že, ne veš kaj. Pri nas gre na bolje in jem še kakšnih 5 stvari manj...in že ne vem, kaj je tisto kar pomaga. Do teh "osumljencev" sem pa itak sama prišla.
Bi pa z njo lahko skupaj depresijo zganjaliuser posted image

Je danes še mami malo brala o alergijah in še posebno o pšenici...naletela na TALE link. Človek se resno vpraša, kaj naj bi sploh še jedli. Najdeš itak za vse vrste hrane takšne in podobne nasvete, če bi vse upošteval, bi pil samo še vodo. In niti to ne vsake, se razumeuser posted image
Vidim pri sorodnikih (ki imajo bio/eko kmetijo), ki so čisto ubrisani na zdravo prehranjevanje in udeleževanje na takšnih in drugačnih seminarjev, srečanj itd. Nekaj let nazaj so bila najbolj zdrava jabolka, zdaj so strup. Krompir je itak katastrofa, prav tako paradižnik. Pira je zaenkrat še kar ok, na novo so odkrili vodo - ta je res izvir zdravja. Adijo, pamet!user posted image A vse to prodajajo...hah...in jedo tudi, seveda. Le obdobja imajo, ko je nekaj ekstremno zdravo, kmalu pa "strupeno" in najhujše kar lahko daš v usta.

Smo bili prej na sprehodu in nas je malo dobil dež, na srečo ni bilo hujšega. Še jutri, potem pa upam, da se vreme res izboljša. Če bo tako, in napoved dobra, gremo za vikend v Kobarid. Planiram potem še izlet v Italijo. Kakšne ideje kam? Da se pride tudi z vozičkom. No, pa v shopping bomo tudi šliuser posted image Imam totalno krizo v garderobni omari, čisto nič pametnega nimamuser posted image

Ok, dovolj, grem brskat za kakšen lep zimski pajacuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
4.11.2013 20:51:38   
Neli81
Dober večer,

Prezniki (če jim sploh lahko tako rečemo) so mimo in končno sem začela s telovadbo. user posted image Danes sem bila prvič v fitnesu in je bilo super. Najhuje mi je bilo na orbitreku user posted image , ampak sem zdržala. Fino je, ker je je skoz trenerka z mano in pol sploh ne popuščam in se đržim twmpa, ki mi ga je priporočala. Posledice že čutim, me mišice kr fajn bolijo. Ampak mi je kul, komaj čakam sredo, ko grem spet. Ne morem pa vrjeti, kako sem padla iz forme. Groza res, sem bla čist zadihana in rdeča v fris kot kuhan rak. user posted image

Prihodnost - poskušam ne beliti si preveč glave s tem, ker se mi lahko samo zmeša. Če samo pomislim, da sta samo dve leti mimo od kar sva vzela kredit, imava pa še nadaljnih 18 let user posted image Zakaj ne more čas odplačevanja kredita minevati tako hitro, kot gre čas pri vsem ostalem hitro (odračšanje otrok, uživanje, ...). V glavnem poskušam razmišljati pozitivno - tj. čez nekaj let bomo imeli lepo hiško in še stanovanje nam bo ostalo, ne bo treba prodat. user posted image Kako že pravijo - sanja svinja kukuruz. user posted image Malo šale, res pa je, da če ostane vsaj tako kot je, bo ok.

Prehrana - tudi meni je vščeč način od Urosonok. Otroci imajo opcijo poskusit vse in se sami odločiti kaj jim je všeč in kaj ne. Nasplošno pa ne maram ljudi, ki stalno nekaj pametujejo. Naj vsak po svoje dela.

Menstruacija - je še nimam. Pri prvi sej jo dobila, ko je bila tamala stara 7,5 mesecev. Pa še to mislim, da bolj zaradi celotne situacije (začela delati, ker sem napredovala, tamala v varstvo, iskanje nove delavke za moje staro delovno mesto, ...).

Lethe - super, da vam gre na bolje. user posted image

Sover - dobra si da še funkcioniraš. Vem kako je, ko tamal končno spi, pol pa starejši biksa na polno.

Mojci13 - žal ti ne znam pomagati, bom pa držala pesti 14.11.

Mi smo sedaj uvedli sankcije tamali, ker je postala neznosna. Za vsako malenkost se cmeri. Ko ni po njeno, začne cepetat in se hoče po tleh metat. Posluša sploh ne, ko ji hočemo kaj razložiti. Za piko na i pa še za spanje zdej dela fulllll probleme. Vsak večer se skregamo, ona joka, midva z M pa oba slabe volje. No ker je ne bova tepla, sva se odločila, da udariva tja kjer najbolj boli. Nič več ne bo spanja pri babici, pri sestrični, nobene stvari, ki si je želi ne bo dobila (itak ima že polno rit vsega), ... Naj najprej popravi svoje vedenje, potem povrnemo kakšno boniteto. Upam, da bo to kaj pomagalo, ker nisem več pametna kaj narediti. user posted image Dost mam tega dretja nanjo stalno, bom lepo umirjeno poskušala sprejeti njene izpade.

Nič šibam zdej mal počivat, dokler je mularija še tiho.

Lahko noč.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
4.11.2013 21:00:37   
dansas
Danes je pa Brina podrla svojevrsten rekord: v kolcanju. Se ji je tolikokrat kolcalo, da niti ne vem natančno kolikokrat - mislim da 8krat! user posted image Načeloma sem jo pristavila, da bi se ji revčki nehalo kolcati, ampak proti koncu dneva sem mela pa že poln kufer tega in sem testirala, koliko časa bo trajalo, da se ji bo samo od sebe nehalo kolcati - tudi 20 min je trajalo pa se ji še ni nehalo in sem se je usmilila in jo podojila user posted image . Sem pa raziskovala, zakaj se nam sploh kolca in sploh ne vejo, čemu naj bi to "služilo". Je pa uradno zabeležen rekord v Guinnessovi knjigi v kolcanju, ne boste verjele, enemu se je kolcalo 68 let skupaj! user posted image user posted image

OK, potem je zmenjeno: v torek, 12.11., ob 10h v Mothercare v LJ, če katera ne ve (tako kot jaz user posted image ) kje je to, prilagam ta zemljevidek.

Smo imeli predspalni krohot, cela družina skupaj user posted image user posted image user posted image , če so pa tako lušni:
http://www.youtube.com/watch?v=L49VXZwfup8
http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM
http://www.youtube.com/watch?v=Hb92wQpPG-s

Ob tazadnjem sem se pa spomnila na Lethe in Polono user posted image .

Lahko noč.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
4.11.2013 21:24:38   
Peeby
Mir v hiši. Skuhala večerjo: čičerikine/bučkine/korenčkove polpete + porovo omako + solatka s sirom za konec. Pijem cider! Morala bi še pospraviti po stanovanju, ampak se mi enostavno ne da. Imamo kot bomba razmetano in umazano!

veganstvo/vegetarijanstvo: jaz sem vsejeda. Doma sicer redko kuhamo meso, ampak, da bi postala vegetarijanka, imam preveč rada pršut user posted image in vse ostale suhomesnate izdelke. Se mi pa zdi neko striktno omejevanje otrok z določeno hrano pretirano. Razumem, da se v kuhinji veganov/vege ne uporablja/kuha določenih sestavin in prav je tako. A omejevanje otrok v šoli, starih starših je res preveč, ... poznam starše, ki so precej komplicirali in pri otrocih dosegli samo to, da so na skrivaj jedli "prepovedano" hrano.

dnevno spanje: moja večna tema, se mi zdi user posted image . Tija nisem (še) našla nekega čudežnega recepta, ampak zihr obstaja user posted image . Sem se pa sedaj precej navadila na tak ritem, da si pač čez dan ne obetam preveč. Res je tudi, da odkar imam nosilko, A. zaspi po vsakem obroku - največkrat je to za pol urce, včasih pa tudi preseneti z daljšim spancem. Groza me je samo to, da ga bom počasi morala navadit tudi na dnevno spanje v postelji, ker bo postal kmalu pretežak za nošenje. Sem ga zadnjič probala dat v posteljo, pa je bil totalno presenešen, se nekaj časa igral z odejo, gledal okoli in viseče žerjave nad posteljo, potem pa se začel pritoževat. Res se mi ga ne da poslušat, ko se joka čez dan: jokal bi se zihr 10/15 minut, 5x na dan, za 30 minut spanja user posted image

sover: dobra si! Upam, da ti je ratalo čez dan vsaj malo odremat.
lethe: upam, da se breznitkarsko stanje nadaljuje. Joj, ne predstavljam si tega, pa te tvoje diete user posted image

menstruacija: jaz jo tudi še nimam, 4 mesece po porodu, ne dojim polno, ampak nekaj malega dodajam. Baje je res zelo različno od ženske do ženske... No lahko si pa tudi spet noseč.

dodajanje AM: prej sem nadomeščala 1 cel obrok AM na dan, ampak se mi zdi, da bom sedaj morala več. Včeraj se mi zdi, da je pomagalo, da sem mu dala čez dan več za jest, ker je bilo ponoči malenkost bolje in je spal bolje. Tiste, ki dojite + dodajate... kako veste, koliko AM mu še dat po dojenju? Namreč naš tamali se ne zna ustavit in je kar do onemoglosti, potem pa bruha ko vidra. Nevem, prvi mesec se je zaradi tega zredil preveč (me je P. opozorila naj dodajam manj ali sploh nič) in me je sedaj strah, kako kombinirat dojenje + flaško.

Ja, se vidimo v torek.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
5.11.2013 0:32:52   
slikca123
lethe tle blizu hodimo predvsem v gradež, včasih v medulin...poletje ponavadi neretva (že par let, ko smo bli še sami na spotu, ne samo odkar je popularna) pa mi2 rada odkrivava nove place, tko da sva šla ene prvomajske v bolgarijo, lansko poletje sva šla v albanijo...pozimi pa zelenortski otoki npr., lani so šli sicer brez mene na žalost (sem že imela trebu in zaključne račune v službi) v puerto rico, pa fuerta, če že kam drugam ni zneslo...ja, za lanzarote vem, sam so bli kolegi, pa so rekli da niso najdli kakega fajnega spota, tko da, sploh glede na to da moj obožuje valove se hodi na fuerto...ja, kajtanje je zadnje cajte popularno, so začeli vsi po vrsti v lycri in hlačah, ki barvno pašejo skupaj user posted image ...mi2 sva bolj romarja, nama paše nič gužve in nedotaknjenost...rada odkrivava nove spote...sam je pa res, da je moj čist noro navezan na neretvo in par ljudi dol, tko da je to stalnica...tud letos nam ni ušla user posted image ...upam da nisem preveč radovedna, koga pa imaš ti v kobaridu...ker lahko, da sva v cinci kdaj kafe pile, brez da bi vedle ena za drugouser posted image

tija01, evo, jst tko kot ursonok uporabljam holle mleko, začela sem ga pa ravno zato, ker imajo pakiranje za eno porcijo, glede na to, da ga je pil samo kdaj ko mene ni blo doma, mi je blo to ful fajn, da nisem metala škatle v smeti po treh tednih...cele pakunge prodajajo tud v mercator centrih ta velikih, pa v babycentru...te porcijske sem zasledila pa samo na strani od firme biovan, ki je tud zastopnik za slo...
http://www.bio-trgovina.si/otroska-hrana-holle/nadomestna-mleka-v-prahu/bio-zacetno-mleko-1-za-eno-porcijo-demeter-20g.html

peeby evo, jst se isto sprašujem kot ti, ker meni tud poje vse kar teče in se ful krega če mu vzamem (pol pa bruha, ko si tlači prste v usta) in pojma nimam kdaj ima dost, pomojem mu tud dodat ne bi blo treba več, sam po tem poskoku rasti sva se čist zmešala, prej mu sploh nisem dodajala...sem pa prebrala v knjigi, da preskok rasti lahko traja tud do 5 tednov (mislim da si me ti spraševala, kolk cajta je trajal pri nas)...

srečanje jst se bom z veseljem pridružila če bom le v lj, nekaj planiram it malo k našim naslednji teden, pa bom vidla kako bom lahko skombinirala...

prihodnost no, tle morem rečt, da sem tud sama flegmatik, mi2 sva tko narejena, da nič nimava, razen vsak svojga avta, televizorja, fotoaparata, smuči in pancarjev, tenisk za laufat, pa par kajtov in desk user posted image ...na srečo imava oba službe, 3f še dokaj dobro plačano za povrh, tko da ima tud kaj pršparano...v lj sva dobila v najem za res ugodno najemnino (sva imela res srečo) skromno stanovanje v pritličju z atrijem, ki sva ga domiselno in sam svoj mojster z minimalnim vložkom nardila čist luštnega (še obstoječe omare sva reciklirala - sva jih barvala in na stranice vakumirala tkanimo z epoksijem), ful stvari kupujeva tud kar na bolhi, pa ne zato ker bi mogla šparat, ampak zato, ker za kake stvari nama je preprosto brezveze dajat ne vem kolk dnarja za nove, če so rabljene lih tko ok, za tiste ki so nama pomembne, da so nove pa kupva ornk stvar, ne šparava...imava filozofijo, da sva zaenkrat rajš svobodna, brez kredita in nepremičnine...ne vem pa, če nama bo kdaj žal zarad tega...sicer imava plane, da bova enkrat imela kako tako skromno bajtico, samo mi2 bi jo rada imela tako najino, z najinimi idejami in marsikaj narejeno z najinimi rokami...pa se tega bojiva, da nama bo to uzelo preveč energije in časa in odrekanja in da bo rezultat vsega tega to, da bova oba ostala s strtim srcem, eden pa še z bajto, ki jo v bistvu noče zarad spominovuser posted image ...sem pa ziher, da naju bo enkrat premamilo, zaenkrat pa zgleda, da moreva še malo pohajat in potiho šparat ...upam, da se takrat najini strahovi ne bodo uresničili...

sem se čist razpisala, ob vsem tem sem čist pozabla, da sva z jakobom skor cele dneve sama med tednom user posted image

naj bodo vsi otroci čimbolj pridni in mame čim bolj polne energije...

< Sporočilo je popravil slikca123 -- 5.11.2013 0:41:50 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
5.11.2013 8:21:50   
sover
Ne, ne ... ni bolje s spanjem. Slabše je. Nocoj sta norela oba - Karla in Lenart. Spet smo bili pokonci ob 4. Še dobro, da sem šla spat že ob 20. Poleg tega je mali nekaj ohripan in ponoči je ene parkart prav čudno zakašljal (ne vem, kako bi opisala, kot kakšen lajež). Zjutraj je bil OK, zato sem ga peljala v vrtec. Seveda smo danes sami, ker je M v Avstriji, zat osem morala vzeto še Karlo s sabo. In potem sem žonglirala z dvema otrokoma, marelami in ostalimi pritklinami, da sem nas spravla v vrtec. še dobro, da je prišla mimo ena znanka in mi malo pomagala. Za piko na i so včeraj monterji topolotne črpalke ugotovili, da nam pušča vodovod. Je prišel vodovodar in razbil moj prekrasen nov WC, a ni še našel, kje pušča. Ploščice so seveda po naročilu in ker je bil zadnjič en paket in pol razbit, ko so nam jih pripeljali, smo porabili čisto vse in smo sedaj brez. Sicer sem že včeraj naročila dodatne, a je dobavni rok 2 do 4 tedne. Ja, ja, hudič in njegovi mladi user posted image user posted image user posted image user posted image . Ah ja, in Karla ima potrjen sor. Že mažemo.

Jaz sem v stanju ene polprisotne apatije. Z malo zmešanim nasmeškom na obrazu kot robotek delam, kar je treba.

Aha, budnica.

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
5.11.2013 9:07:44   
ursonok
Sover
user posted image user posted image

Mi smo imelu tudi slabšo noč. Ob polnoči jo jokcal Abel, smo ga šli pokrit, ob pol petih se je zbudila Au, ob 7h pa Abel - s huronskim dretjem. In smo rabili kar nekaj časa, da smo ugotovili, da je lačen. Zadnje dni popoldne in zvečer ful malo je, potem se pa zjutraj zgodaj zbudi, nenaspan in lačen kot volk. user posted image Ne vem, kako ukrepati. Bomo danes poskušali malo bolj težiti s hrano, čeprav se mi ta taktika zdi nesmiselna.

Slikca123
uf, vi ste pa nekaj super športni. user posted image Da se vam da ... Jaz imam res najraje tek in plavanje, dokaj stacionarno, blizu, poceni.
Imata enega otroka? Ko smo mi imeli enega, se tudi tako razmišljala - glede denarja -, a zdaj, ko imamo tri in je vse toliko dražje (hrana, obleke, vozovnice, vrtci itd.), sem začela drugače gledati na to. BI imela svojo hiško, ampak seveda brez kredita user posted image Kredit mi nič ne pomaga, samo psihično bi me sesul, se poznam. Raje bi si sposodila od kakšnih sorodnikov in njim vračala. A kaj, ko jih skorja nimam, starši pa nimajo NIČ.
Drugače sem pa tudi jaz pristaš najemanja. Ne vidim nobenega "minusa" v tem (v Sloveniji je to že tradicionalno dojeto kot nekaj "slabšega", češ nisi "na svojem" itd itd.), sploh če je lastnik pri zdravi pameti. Pusti te pri miru, ti plačuješ in ga pustiš pri miru. Pa ste vsi srečni. Lahko se premakneš (=preseliš), kadar hočeš, nobenih obveznosti nimaš. Če ti gredo sosedje na živce (kar gredo meni pogosto, sploh na Pl so mi šli), pač spokaš in greš drugam. No big deal. Če imaš pa svoj flet, je pa še polno ene odgovornosti. Pa začnejo te motiti stvari, ki te sicer niso. In težje se kam preseliš - ja, še vedno lahko zadevo prodaš in kupiš kje drugje, a komu se da s tem ukvarjati? Ponavadi ljudje "obsedijo" v svojem na kredit kupljenem stanovanju celo življenje in to je to. Saj ne mislim, da je to nujno slabo - mi pa ideja osebno ni blizu user posted image

Nič, grem delat, Au je zadremala (je bila ultra tečna, ker je premalo spala ponoči):

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
5.11.2013 9:40:24   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas kar ok noč....mali se je sicer (zdaj že standardno) zbudil pol ure potem ko je šel spat...duda ni pomagala, sem ga vzela ven, očistila nosek, 10 minut nošenja po rokah in nazaj spat...potem je pa spal do 23.30-hranjenje, 3.15 hranjenje...5.00 neutolažljiv jok- spet ven iz postelje v moje naročje+duda...je zaspal nazaj v 2 minutah in potem vsake pol ure duda ob 7.00 vstajanje....ja takole pri nas izgleda "kar ok" noč user posted image user posted image ...No saj vem da za nekatere bi bila tole že super noč user posted image user posted image Joj od ene prijateljice hčerka, ki je zdaj stara 8 mesecev se ji že 1 mesec zbuja vsakih 15 minut user posted image user posted image user posted image Je že čisto boga kolegica.... s tem da tamala je pa prej čisto ok spala....tako da bom kar zadovoljna če bomo še naprej tako spali kot spimo user posted image

Včeraj sva jedla krompir+brokoli....je pojedel že cca. 100 ml user posted image user posted image No pol pa še malo joške seveda user posted image Danes imava na sporedu kolerabico..bomo videli kako bo šlo to v promet.....v soboto je prvič jedel špinačo - itak jo je imel po celem obrazu...in je dobil take rdeče fleke...sem ga umila in so v cca. 10 minutah izginili....sem se mislila nekaj časa pač izogibat špinači, ampak sem bila včeraj ravno pri P (zaradi tavelike) in je rekla da naj kar poskusim še enkrat čez kakšen teden ali dva....se vidi da je naša P res flegmatik user posted image user posted image No, saj meni to paše, ker sem jaz tudi bolj v to smer nagnjena user posted image user posted image

dansas- seveda se Filip že zanima za igrala...mu dam rokico in gre po stopnicah gor in nato po toboganu dol - NOT!! user posted image user posted image Se malo hecam...ga sploh še ne zanima nič kaj dosti...tudi igralni center prav razmišljam zakaj ga imam, ker ni rad notri...zadnje čase ni več tako zelo "user friendly" user posted image Se je treba kar ukvarjat z njim, delat face, se pogovarjat, ga animirat...sam se bolj malo....no ampak dokler mi tako lepo zaspi (tudi čez dan) se ne pritožujem, ker se še dobro spomnim kako naporno je res, če moraš vsakič otroka uspavat eno uro, da ti potem odspi pol ure.... peeby- jaz sem tudi mojo nosila po rokah da je zaspala...pa je imela pri pol leta že 9kg user posted image user posted image Smo šele pri nekje 10 mesecih prešli na varianto uspavanja, da si si jo dal na svoj trebuh - je sicer ene 10 min jokala ampak potem zaspala in si jo lahko odložil...no tudi tistih 10 min joka se je potem postopoma začel zmanjševati...no pri 1,5 leta nekje smo pa že imeli sistem (vsaj zvečer je bilo uspešno, čez dan malo manj), da si jo polođžil v posteljo, prižgal lunico, ki je igrala 5 min pesmico, jo božal in nato šel ven iz sobe in je zaspala sama....ko smo to dosegli se mi je zdel cel čudež user posted image user posted image

Neli81- super za fitnes....jaz tudi že komaj čakam da bom lahko kaj bolj fizično aktivna, ampak zaenkrat res ne upam še npr. tečt, vidim da me joške bolijo že če malo bolj poskakujem po stopnicah user posted image user posted image

Prihodnost- mi smo žal tudi s kreditom....ampak se nama je preprosto zdelo brezveze plačevat najemnino, ki so itak full drage, če lahko plačujeva cca. 250 € več na mesec in bo to čez časa najino....na srečo bova kredit odplačala v "že" 11 letih...torej še 9 let....no ampak se zavedam, da bo takrat Nežo že fino puberteta metala, tako da bomo takrat verjetno začeli razmišljat o stanovanju, kjer bi vsak otrok imel svojo sobo.......no, pa če bi moj imel svojo sobo z računalnikom, tv in WC-jem bi bil po mojem tudi najsrečnejši človek na svetu ...ga sploh ne bi več ven dobili - no mogoče, če bi mu kaj skuhala, bi nas prišel kaj pogledat user posted image user posted image O kakšni hiški pa lahko sanjamo samo če bomo na lotu zadeli user posted image čeprav bi še posebej zdaj, ko imaš majhne otroke res bilo fino imeti tistih 20 metrov travice, da postaviš kakšen peskovnik, gugalnico ter en stol zase in uživaš...tako pa čez poletje ponavadi pridemo domov, pojemo se preoblečemo in šibamo po igriščih....so saj tudi to je luštno, ampak ravno vsak dan se ti pa ne da, bi bilo fino biti doma... Sicer smo se pa skoraj 2 leti nazaj tudi vselili v praktično prazno stanovanje...bila je kopalnica in 3/4 kuhinje...pa Neža je imela svojo posteljo + en regal, midva pa jogi+ 2 regala in tiste štange za cunje obesit user posted image user posted image Ampak zato pa smo potem znali zelo cenit vsako omaro, ki smo jo dobili...no midva sva posteljo dobila šele marca letos...ja je bilo kar fino, ko se s tistim velikim trebuhom, ni bilo treba več iz tal vstajat user posted image user posted image

Sover - uh, ti imaš pa res pestre noči, pa user posted image za ploščice....to je pa res zoprno, če ne veš kje spušča voda...upam da bo vodovodar častil tudi za nove ploščice, glede na to, da je verjetno njegova krivda da spušča voda!!! Ja je pa res zoprno tastarejšega vozit v vrtec, če moraš še malega s seboj vzet...jaz sem že parkrat, ampak vsaj deževalo ni na srečo....čeprav mi je boljše to, kot pa da bi skoz imela ob doma...občudujem tiste, ki imate skoz tudi tastarejšega doma....

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
5.11.2013 10:01:26   
ursonok
Ko že govorimo o stanovanjih/hišah, najemanjih, opremljanjih... Se bom malo skašljala.

Moj brat (25 let, no, al pa 26, ne vem točno) se je zdaj končno odselil na svoje s punco (če se ne bi, bi ga itak kmalu dala na čevelj, ker je sto let trajalo, da ga je prepričala). No, najela sta enosobno stanovanje (40m2) blizu mojih staršev (se pravi - med DOmžalami in Radomljami nekje), za 330 evorv na mesec!! Prazno, samo kuhinja in kupalnica.
In sta šla v Ikeo in nabavila pohištvo za 2000evrov (brez postelje in dveh omaric - to imata od prej). Ker moj brat noče "rabljenih", "grdih" omar, ampak bi imel vse "novo in v stilu". Pa noče že opremljenega stanovanja. Ker bi rad vse "novo in v stilu".
Ja, in ta moj brat ne dela, oziroma dela - ponoči igra poker. Sicer baje nekaj zasluži. Njegova punca je ful pridna, končala magisterij, ima službo (nekje v Lidlu). MOj brat je pa lenuh, ne da se mu niti diplome končat. Aha, ne, najprej naj bi mu ostala samo diploma, nakar je "ugotovil", da ima še en izpit. Potem, čez par mesecev, je "ugotovil", da ima v bistvu še kar nekaj izpitov pred diplomo za narest.
Za pohištvo jima je dal keš moj fotr. Ki ga že itak nima.

Mislim, v bistvu nimam nič proti, naj vsak živi po svoje, a na živce mi gre, da človek parazitira pri starših, potem, ko se odseli, pa še vedno parazitira pri starših. Finančno. In tudi glede tega ne bi imela nič proti, če bi bil sam aktiven in iniciativen: bi končal šolo, delal, se prizadeval. Pa bi mu pač manjkalo. In mu starši prispevajo za boljši standard itd. Ok. To je dobra stvar. Ne pa tole. Lena gnida, še šole se mu ne da končat, delat "kjerkoli" mu je pod častjo, zato raje sedi za računalnikom in igra poker.
Midva, ko sva se prvič selila skupaj, sva najela že opremljen flet, itak ti je vseeno, ali je v stilu ali ne. Halo. Pač, prideš najceneje skoz. Tudi pozneje, ko smo bili v Krakovu, pač po kosih nabavljaš pohištvo (najcenejše!!), knjige se valjajo po tleh itd. Dokler pač ne dobiš plače/denarja in greš kupit. Ne pa da ti starci vržejo par jurjev in si kupiš "novo in v stilu". Za prvo stanovanje! Popolnoma zgrešen začetek samostojnega življenja.

Ne vem. Ne štekam. V bistvu ne štekam svojih staršev, ki na ta način samo podpirajo njegovo lenobo in zagnojenost. Meni so pomagali minimalno, če sploh, ko sem se osamosvajala (prispevali so za pralni stroj, ki ga tam ni bilo). Začela sem delati že v drugem letniku študija, redno, parkrat na teden, včasih tudi za vikend, vsa leta. Pa sem normalno diplomirala, doktorirala, rodila tri otroke. Vmes pa še potovala itd. Ker sem sama zaslužila, imela Zoisovo, potem mi je pa še fotrič malo prispeval.

Mah, sem rahlo iz sebe. Toliko se govori o "brezposelnosti mladih". Naj spregovorijo tudi o zagnojenosti in apatičnosti mladih! In o starcih, ki so take otroke vzgojili in jih še podpirajo!! user posted image user posted image

Saj sem tudi fotru to povedala, pa ni nič odgovoril. Kar je samo znak, da se strinja.

Nič, grem delat, Au spi. user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
5.11.2013 10:31:41   
Saša33
Jutro

Ursonok: mah jst te čist štekam. Meni gre ful na živce odiranje tastarih. Sama sem delala že od 14 leta. Ko sem nardila srednjo zdravstveno ni blo keša sem šla dela pol leta zastonj, pop pa delala da sem imela za bencin.  Faks in mag. nardila ob delu na turnus. Vse sama. Aja da ne omenim, da sem zraven še starše spedenala, moja nista nič ustvarla. Fotr je bil čisti psihič mami pa čist v apatiji. Fotr je sedaj v domu, za mami sem pa kredo vzela, da je lahko v svojmu fletu. Kaos totalni. Potem mi gre pa res na bruhanje ko kdo jamra, kok madela s starci pa vse so mu v rit vtaknili. >>>>>Še sedaj ko sem na porodniški delam zraven. Pišem seminarske, pomagam pri diplomah, kaj da zaslužim. Ker semmogla tud za pravnika nardit seveda pripravniško ke temu primerna tud moja porodniška. Na srečo, da ima vsajmož dobro plačo, je dr elektro. A vrača še 5 let za hiško. Torej preživiva nekjje z 800 na mesec. Pač gledamo na  vse. Ko so pa pro možu ponujali hruške, da jih dajo zastonj samo obrati jih je treba. kok misliš da jih je prišlo, nihče-. Taki smo.

no,  pasem se tudi zlajnala...

Čakam,  da se Lara zbudi. Potem grem v službo na en kafe.  Za otročka sva se odločila, da po novem letu. Da še malo pridem k sebi. Pa tudi kriza bo met oba doma jst pa v 6 mesecu.

Nič v torek se vidimo, pridem z obema.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
5.11.2013 10:37:01   
Tija01
Pozdravljene!

Ursonok in Slikca 123 hvala za informacije. Bom kar naročila in poskusila, mogoče pa bo to ta pravo mleko, mora biti user posted image bom poročala kako se bo kaj obneslo.

Srečanje
: Vse se dogaja samo v Lj smo malo predaleč, da bi se srečanja lahko udeležila, škodauser posted image Bi se morale me na tem drugem koncu naše SLO dogovorit za srečanje, MB ali CE da še kakšno v živo rečemo! Saj bi tudi midva prišla vendar to pomeni za naju slabe dve uri vožnje.

Prihodnost: Se ne obremenjujem več s tem tako kot sem se pred leti, kar bo pač bo, važno je da smo zdravi in da uživamo prav vsak trenutek, ki nam je namenjen, vsaj tako je sedaj moje mišljenje. Saj imam še željo, da se nekoč preselimo iz 3 nadstropja v svojo hiško, tudi to bo enkrat v prihodnosti, kdaj pa bo pa bomo še videliuser posted image

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
5.11.2013 10:37:35   
Neli81
Oj,

Se strinjam s tabo Urosonok glede najema/nakupa stanovanja. Midva sva ga kupila izključmno iz razloga, ker nisva našla večjega stanovanja za najem (vsaj tle v CE, max 2 sobno) in pa seveda ta glupa logika tle v
Slo glede nakupa stanovanja. Nikjer v Evropi ni tako kot pri nas. Moja starša imata občinsko stanovanje (včasih so rekli socialno) in plačujeta 140 eur najemnine!!!! Halo, takoj sem za, da mi občina da stanovanje s takšno najemnino. Pa še notri si lahko kolikor dolgo hočeš, le da plačuješ najemnino.

Glede tvojga brata Urosonok - mislim, da je v Sloveniji vedno več mladih takšnih. To trajanje študija v nedogleded je kr neki. Pri nas lahko gredo kr vsi študirat in to traja po 10 let tudi. Jaz sem mnenja, da je potrebno nazaj uvesti omejitve na faksih. Pa folk se naj mal zaposli in ob delu študira, če mu je do tega. Mislim, da če enkrat svoj denar daješ za faks (ne od staršev), čisto drugače gledaš na vse skupaj in se tudi trudiš vse v roku narest.
Drugače je pa pri nas situacija glede podpore staršev dosti podobna. Midva z bratom sva sicer oba živela doma kar dosti časa, ampak sva oba delala in si sama plačevala šolanje (no na začetku sta mi moja dva 2 leti v MB, pol sem pa pustila vse skupaj in ponovno začela čez kaki dve leti s svojim kešem). Brat se je pol preselil s svojo punco v najemniško stanovanje, kar sta moja dva dobro prenesla. Ko sem pa js rekla, da grem za sebe živet (sama, saj sem glih nehala z bivšim fantom), sta bla pa totalno proti (pa ne da sem kej dala na to). Češ da ne bom znala z denarjem in ne bom preživela meseca s svojo plačo. Mah kr neki. Namesto, da bi me brcnila ven, ker sem že dosti stara, sta bla čist preveč zaščitniška in bi mi še naprej rit spodnašala. Mah sem se skregala in šla. Dobila garsonjero za 160 eur/mesec + stroški. Za pohištvo se nisem dosti sikirala, pri nas sem naročila posteljo in eno manjšo omarico. Kuhinja je bila notri, pa en tak micen regalček. V glavnem seper je bilo. No nisem pa dolgo bila tam, ker sem takoj (2meseca za tem) začela z mojim možem. user posted image
V glavnem js pravim temu obnašanju mojih staršev (sploh mami) glupo balkansko razmišljanje. Še zdej mami trdi, da ne bi preživela meseca. Kot da me ne pozna. Dobro ve, da tudi če ne bi imela nič do naslednje plače, nje sigurno ne bi prišla prosit, da mi posodi.

No pa ko sem že v elementu glupega balkanskega razmišljanja, naj povem še to. Z eno prijateljico sva se zmenili, da bova šli za en vikend (eno noč) na eno razvajanje (kakšen wellness), drugo leto seveda, ko js ne bom mela tamalga več na joški. In mona mama čist ven pade, da kake mam, kako bom M pustila samega z dvema otrokoma. Da sej ni čudno, da se pol vsi ločijo in bla bla bla. Mislim, moj M nima nič proti in pol se ona vžge.user posted image Poleg tega pa ni imela nič proti, ko je od brata punca šla tako z eno svojo kolegico in seveda brat tudi zadnjič s kolegi. To pa je ok. Sej ne da bi to stalno rada počela (daleč od tega, ker uživam v družbi svojega moža), ampak glih toliko za relaksacijo.

No zdej sem se pa jaz malo skašljala. Kar paše takole malo povedat še komu. user posted image

Zdej pa grem iskat nekaj za malico (se moram pravilno prehranjevati, vsaj 5x na dan jesti).

Čaw

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
5.11.2013 11:09:13   
Barbapapa77
zdravo,

danes je dan počitka - mož je delal cele praznike, jaz včeraj, ko sem imela varstvo, danes gre mož popoldne po službi, jaz pa sem doma. Saj gre, ampak počasi. Moj realistični načrt postaja optimistični, optimistični pa se je spremenil v "no-go-načrt". Skratka, v enem mesecu ne bomo prseljeni, ampak do novega leta pa bomo, pa če "potem takoj umrem" (tale je sposojena od Gargamela)user posted image . Sem vesela, da bomo na svoje, da bomo imeli dovolj prostora, da bomo bližje infrastrukturi... Malo manj sem vesela, ker imamo zato skorajda doživljenski kredit, ampak drugače bi bili pa doživljenjsko tukaj, kjer smo zdaj - predaleč, v stari, vlažni in premajhni polovici bajte, ki niti ni naša. Preden bi midva našparala za stanovanje nekje bližje mesta (za hišo itak ne bi), bi bila že tolk stara, da bi nama bilo čisto vseeno, kje sva. Zdaj potrebujemo hišo in zelenico okoli nje, 5 minut do vrtca in pol ure do službe, en avto namesto dveh... Čez 10-15 let to ne bo več tako nujno, kot je zdaj. In takrat morda bi imela kej našparano. Evo, zato sva zakreditirana in jaz sem najhujše dileme v zvezi s tem že razčistila sama pri sebi. Sem imela pa kr krizo glede tega, me je pošteno psihično obremenjevalo, dokler mi ni ena kolegica zalo realistično razložila, da sem lahko vesela, da sem sloh dobila kredit in da se hiša vedno lahko tudi proda, če ne gre... Vmes pa živiš v njej in se imaš lepo. Se pa ne bi podala v to, če ne bi imela zadaj mojih staršev, da vem, če gre vse k hudiču, se še vedno lahko vselim k njim v garažo in sem tam, da mi ne bo treba pod most user posted image Sva pa 90% sfinancirala sama, 10% so posodili starši, pa babica bo zdajle, ko nama je zmanjkalo, prispevala za centralno.

ursonok evo, da nadaljujem, pa se kr navežem na tvojo zadnjo temo. Pri nas je tko, da so moji starši resnično pravični do obeh naju s sestro - obema enako že celo življenje, pač z odstopanji glede na to, katera kdaj in kaj rabi. ampak obe imava občutek, da so absolutno fer. Je pa popolnoma kontra situacija pri možu, kjer njegovemu bratu dobesebno vtaknejo vse v rit in ga že celo življenje zagovarjajo, čeprav je lenuh in totalen egoist. Z nami se ukvarjajo samo toliko, kot je nujno, s tem, da je bil moj mož bolj ali manj prepuščen sam sebi že od začetka srednje šole. Tako da ga je potem dobesedno posvojila moja familja - moji starši so mu pomagali več kot njegovi v bistu skoraj od dneva, ko sva se spoznala, zdaj pa sploh... Ni čudno, da sta z bratom skregana, očeta vidi enkrat na leto (če je dobro leto), mami pa sicer pazi Nežo 2-3 popoldneve na teden po 2 uri, ampak to je pa tudi maksimalno kar zmore. Če bi še njegovi pomagali toliko kot moji, nama sploh ne bi bilo treba nič delat user posted image

slikca123 no, tak lifestyle sva midva imela pred otroki, samo da nisva kajtala, ampak kolesarila po hribih v časih, ko tega še nihče ni počel (zdaj to počnejo že vsi). In potovala. In malo šparala pri nepomembnih stvareh in si privoščila res dobre kolesarske in smučarske stvari. Ampak zdaj z otroki, je pa tega nekako konec. Jaz nisem tolk na free, da bi mi to šlo, mož se je pa v bistvu prilagodil meni in otrokom. In zdaj smo si omislili še hiško, tko da smo se v bistvu zacementirali user posted image , pa tudi denarja zdaj ni več za hobije, ampak bolj za sprotne nujne stvari. Ne vem, meni nekje do 30 sploh ni bilo važno, kje bom stanovala in kaj bom imela, kako si bom kupila stanovanje ali hišo me absolutno ni zanimalo (sem mislila, da to pade kr z neba, hehe). Zdaj pa ugotavljam, da bi bilo super, če bi me to malo prej zanimalo, ker bi mi bilo zdaj vseeno malo lažje... ampak ok, za nazaj se ne da kej dost popravit, v bistvu sva se imela pa fajn in to tud nekej šteje... Je pa res, da če vama svoboda pomeni res veliko in bi vaju sprememba življenja preveč spremenila in obremenila, potem tega ni vredna nobena hiška na svetu...

Jao, kaolk sem se razpisala - se vidi, da imam malo časa.

Moram pa danes peljati Manco k zdravniku, ima neke zelo grde izpuščaje po trebuščku in pod brado, pa kr nočejo izginit. imam na sumu babylove mleko, ker se mi zdi, da je zdaj odkar ga imamo slabše, ampak zdaj sem spet zamenjala nazaj na novolac, pa ni dosti boljše. No, verjetno traja kak teden. Greva se pokazat, če nama da kakšno negovalno kremo - tiste namešane iz lekarne so ponavadi dobre - kakšne s steroidi pa jaz ne bi, hvala... Pa tako fino dežuje, super bo - v avto, z marelo do zdravstvenega z lupinico težko 10+ kil, pa nazaj... juhuuser posted image

Evo, mojega miru je konec, otrok se je naspal - zdaj pa spet akcija. Danes mi je pol ure pela že ob 4ih, potem zaspala nazaj in spala do 8ih, zdajle spet ene 45 minut in počasi bo spet lačna... eh, začaran krog user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
5.11.2013 12:00:10   
niinii
Oh škoda da je srečanje ravno v torek. Midve imava posvetovalnico, tko da naju ne bo. :(

Drugače pa ga je naša začela sračkati s spanjem. V zadnjem tednu je samo en dan "normalno" spala (zbujanje za dojenje na cca. 2-3h), ostale dneve pa se mi zbudi nekje med 4 in 6 in čist navita, ona ne bi spala in je 2h budna, vriska, poje, če jo pustim v posteljici, joka. Ko mineta 2h poje, potem pa zakomira še za 2-3h. Mene pa ubija to. Kronično nenaspana. Kje so tisti dnevi oz noči, ko je zaspala, se zbudila 2x za dojenje in spala do 8h, 9h zjutraj. Nimam več idej.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
5.11.2013 20:55:09   
Peeby
Danes sva bila spet cel dan leteča: sva šla na eno predavanje o odvajanju od plenic (zanimiva tema, kako take tamalčke to naučit), potem pa preživela dan s prijateljico, ki ima tudi 2 meseca staro punčko. Ni mi treba omenit, da je ona skozi - ampak res skozi spala (v svoji posteljici), naš pa seveda samo 2x po 15 minut, ne. No, ko sva prišla domov, sva bila oba zmatrana, A. je mrknil že ob 18h in sem ga samo še v posteljo prestavila, jaz še malo pokomentiram in tudi padem dol.

slikca123: iz kje ste pa leteli na zelenortske? A ste vmes presedali? Jaz sem namreč iskala za zdaj novembra kakšno ugodno varianto, da bi šli, pa nas je cena čisto odvrnila user posted image
Glede pohištva smo si pa zgleda zelo podobni user posted image user posted image user posted image Tudi midva dosti stvari reciklirava. Zato mi moraš nujno povedat, kako zgleda to lepljenje tkanine na pohištvo?! Sama sem pa tako ali tako največji ljubitelj kosovnih odvozov (zdaj žal niso več organizirani po območjih). Takrat sem vedno skupaj s cigani gledala kupe odpadnih reči ob cesti (oni železnino, jaz lesene reči) in iskala, če je kaj zame uporabnega... Pred poletjem sva si pa tudi popolnoma predrugačila stanovanje, v malo "art deco" slogu in s pohištvom, ki je ležalo na podtrehah oz ga nihče ni uporabljal.

Tako da punce, če bo katera metala stran kakršnekoli (lesene) kose pohištva, naj mi prosim javi user posted image , jih mogoče jaz vzamem!!

ursonok, saša33: uf, sem se prav oddahnila, da nisem edino jaz sovražno nastrojena do parazitov oziroma osebkov, ki jim je vse v rit vtaknjeno user posted image ! Enostavno ne razumem in ne poznam tega občutka, da ti je vse k riti prinešeno. Verjetno zato, ker sem sama tudi precej samostojno odraščala (imela štipendijo, delala ob študiju, končala faks normalno), starši mi finačno nikoli niso mogli omogočit vsega, kar sem si želela ali kar so lahko omogočili mojim sovrstnikom (in tudi bratu), in mi še zdaj ne morejo pomagati, ker enostavno nimajo. A vseeno, brat jih je vedno znal in jih še vedno zna prav pošteno izkoriščat. Verjetno mi ni treba omeniti, kdo je črna ovca v družini in kdo je večna žrtev, ki mu usoda ni bila mila?

saša33: s seminarske in diplome so še vedno tak biznis? Namreč tudi sama sem dodatno diplomirala še vsaj nekaj 10x, magistrirala vsaj ene 5x user posted image .

Naj bo jutri lep sonček user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
5.11.2013 21:38:06   
ursonok
Zdravo,
zelo naporen dan user posted image Sem bila zamorjena že zjutraj, kot ste lahko ugotovili. Imam obdobja, ko vse prihaja na dan ... Stare rane itd. KI jih podžigajo aktualni komentarji staršev ali koga drugega ...

Moj brat je 8 let mlajši od mene, pa se mi zdi, da sva z drugega planeta. Sicer smo zdaj čisto kolegi itd., ampak valovne dolžine so druge. Ne štekam, kako si lahko nesamoiniciativen, kako ti je lahko pomembno samo udobje (stara mama in starši servis), ne pa intimnost, svoboda, samostojnost.

In ja, Neli, nikoli ne bom razumela staršev, ki ne spodbujajo svojih otrok, da bi se osamosvojili. Ali ni to, da se tvoj otrok želi odseliti in biti samostojen (in če je tega še sposoben), najboljše darilo v življenju in najboljši dokaz za to, da je bila tvoja vzgoja dobra? Da si uspel v eni najtežjih služb, kakršno je starševstvo?
Moj fotr je reagiral podobno. Ko sva z zdajšnjim M rekla, da greva živeti na svoje, je rekel, "saj ne bosta ničesar primernega našla". In vsako stvar, vsako iniciativo mora tako zabiti. Namesto da bi se veselil.
Glede balkanskega razmišljanja - sem gledala nekoč Polnočni klub in je bilo o balkanskih ženskah. Mislim, da je neka bosanka govorila o tem, kako matere popačijo svoje sinove. Ker so zaščitniške do njih, jih bolestno navežejo nase. In so emocionalni invalidi, nesposobni ustvariti svoje družine. Zanimive zgodbe, skratka.

Največji problem pri meni/v mojem primeru ni toliko denar (no, to tudi, glede na to, da smo bolj na knap ves čas), ampak to, da delajo razliko med mano in bratom. Nikakor ni tako kot pri vas, Barbapapa. Jaz sem delala vedno, imela kup štipendij, diplomirala v roku, doktorirala, rodila tri otroke, v srednji šoli prepotovala Evropo, na faksu Rusijo. To, kar delam, sicer ne prinaša veliko denarja, je pa, za moje pojme, zelo lepo delo, res družbeno koristno, neizkoriščevalsko, ima smisel ... Ampak ne, za moje starce bom jaz vedno kr neki, ves čas me samo nekaj kritizirajo, nikoli nisem dovolj dobra, sosedje so vedno boljši. Pa zakaj nimam več denarja, pa zakaj ne živim drugače, pa zakaj sem takšna, kot sem, pa zakaj ni redne službe itd itd. V nedogled. Brat pa lenuh, ki še diplome ne more spacat, cele dneve visi doma, spi do x ure, potem je za računalnikom, potem mu stara mama skuha kosilo, potem gre na kavico, potem za računalnik, potem mu stara mama skuha večerjo, potem gre na kavico, pa nazaj za računalnik. Vmes malo pošporta. No, in njega ves čas nekaj zagovarjajo. Pa X to, pa X ono, pa saj veš, je bolj počasen, pa saj bo, se ne vtikamo, no, malo mu pomagamo finančno, telefon mu plačujemo, pa kavice, pa itd itd. Pa "on že ve, saj je pameten", pa "dobro punco si je našel" pa podobno. Mene bodo pa skoz nekaj kritzirali, pa če bom direktor sveta. user posted image
Tudi zato mi gre na živce zdaj, ko njega tako kritziram - to je njegov problem, ga bo v življenju še teplo. Na živce mi gre odnos mojih staršev. user posted image

Brezveze.

Saša
ti si imela/imaš pa kar hudo zgodbo. Vidim, da ste ene user posted image Jaz sem v primerjavi z vami res nek jamrajoči kulturnik user posted image

Otroci spijo, jaz pijem vino in zobam olive, mmm. Lahko bi jih pojedla na tone. Aja, pa kuham kutinov komot. Ful sede, je tak osvežilen, malo na kislo potegne.

Jutri imam Aurorka 5 mesecev. Se tehtamo. Zadnje čase ogromno poje. In se seveda temu primerno širi v vesolje user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
5.11.2013 22:45:15   
Sonce33
Oj,

danes ima nas fantek 5 mesecev...kako cas bezi, res. Se spomnim kot da bi bilo vceraj, ko sva prisla iz porodnisnice :) Se malo pa bo treba nazaj v sluzbo. No, upam da jo bom se imela glede na situacijo v sloveniji. Imam dve znanki, ki sta po koncani porodniski dobili odpoved. Razlog: nizji promet, reorganizacija itd. Itd. user posted image .

Sem vas danes brala in moram komentirat tele druzinske zadeve, ker vidim, da imamo vsi neko svojo zgodbo. Tudi pri nas ni bilo pravljicno. V otrostvu smo se borili s pomanjkanjem, alkoholizmom, locitvami in podobnimi scenami tako da je bilo "zanimivo". Smo tri sestre in starejsa je ze pri 18 odsla od doma (edino pametno, midve z mlajso sva bili se premajhni za kaj takega) in jo je odnesla brez vecjih posledic. Jaz in mlajsa sestra sva pa ostali doma, se ucili, delali, poslusali mamino jamranje in nezadovoljstvo cele dneve... To slednje je prisotno se dandanesuser posted image ... Sem rabila kar nekaj let, da sem ugotovila, da me je zaznamoval mamin nacin razmisljanja in njen odnos do nas. Nic ne recem, dala je vse od sebe, delala je vse da bi bili preskrbljeni in da nisva bili lacni, rada naju je imela/nas ima... Ampak nacin razmisljanja je bil pa sfaljen, zal. Tudi veliko odgovornost je prevalila predvsem na mene kot starejso sestro, medtem ko se tamala se danes sverca in je njena ljubljenka. Jaz sem pa tista, ki je bila doma, skrbela za mami, racune, finance, ozimnico, hodila na faks, v sluzbo itd. Sestrica je pa s takratnim fantom uzivala, hodila na potovanja, mal bluzila okrog... In vedno je bilo: kolk je tvoja Sonce pridna, se dobro da jo imas da skrbi zate, ti vs zrihta... Rada se je s tem hvalila, ceprav meni ni dala tega vedeti. Je bila mlajsa veliko na boljsem glede tega..

In tudi ko danes vidim pri prijatjicah ali znankah da jamrajo glede financ me zmrazi, ker kot prvo niso nikoli cutile pomanjkanja in ne vedo kako je, ko pri 15ih ali pa se prej prevzames starsevsko vlogo in skrbis za starsa, namesto da bi bilo obratno. In itak nisem nikoli pricakovala, da bi kaj dobila od mame in oceta, ker sem vedela da nic nimata in da si bom morala vse sama ustvarit. Potem mi pa ta znanka jamra, da je brez sluzbe v isti sapi pa pove, da ce ji bo zagustil da ji bo dal dedi denar al pa mami al pa fant... Hvala Bogu, da imas koga za back up, ampak pol pa ne jamrat, ker ti nic ne manjka...to me res razkuri. Zato o tem sploh nocem razmisljat in vem, da se ni zdravo in pametno primerjat z drugimi, ker je vsak zgodba zase. Vidim pa, da je v veliko druzinah vedno nekdo crna ovca :)

Ampak, vse kar smo doziveli in preziveli nas je naredilo taksne kot smo danes. In tega ne bi zamenjala. Ne recem, da je bilo lahko vsa ta leta, ampak sedaj znam ceniti druge stvari, ki so mi bolj pomembne. In to je mir, zdravje in zadovoljstvo. Za to se je vredno truditi... Velikokrat apravim svojemu M da sem rojena v napacnem casu, da tale svet, ki temelji na materializmu ni za mene... bi bila bolj vesela, ce bi zivekla v casu, ko so bile druge vrednote bolj spostovane..

Nc, sem ze prevec zabluzila... Boljs da grem spat in sanjat

user posted image ..

lepo spite...nocko

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
6.11.2013 6:44:30   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas smo nekateri vstali že ob 3.45h. Adam se je zbudil in žulil joško, se je čisto zbudil. Potem do 5h godel in pel v posteljici, hropel, vlekel in grabil vse okoli sebe. Ko je koončno spet na joški zaspal, se zbudi Lara. Drla se je da je kaj... juhuh, sem vstala raje.

Včeraj sem bla v službi. Se vedno bolj zavedam, da otroci rastejo in bo treba nazaj. To kako sedaj vidim kako Lara odrašča me kar malo stisne ko vem, da bo Adam že čez pol leta v vrtcu. Sicer pa je to bolj naš problem staršev, otroci rabijo družbo.

GH: Sva 2x probala krompir (bi ga jedel do bruhanja), predvsem ne more nehati. Korenje pa je ven pljuval, da je kaj. Čudno

Peeby: Sicer je res katastrofa da folk ni sposoben napisat ene diplomske ali magisterija. Je pa fajn zaslužek zame, posebej ker mi paše nekaj zraven mislit, delat. Sicer imam še cilj doktorat svoj napissatuser posted image user posted image user posted image , samo 10 čukov mi je kar veeliko, in resnično ne vem če si mi splača. Torej čestitke za opravljene diplome.

Nič, dretje v bajti.

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
6.11.2013 9:01:15   
ursonok
Ojla,
jaz sem danes malo bolje user posted image Abel se je sicer ob polnoči drl ko žival, se ga ni dalo pomiriti .... Potem se je pa Rorka ob pol 4 zbudila - polulana. Je moj vse zrihtal, a zbudila sem se vseeno. No, smo pa potem spali do 7.30.

Aurorcu malo iz nosa teče, je prevzela od mene user posted image

Pisanje seminarskih itd - Saša, Peeby
na kakšne teme pa pišete? Kar vse povprek? Jaz bi verjetno lahko samo za literaturo, pa kakšna psih, soc, fil, to bi mi šlo dobro. Se spomnim, da so mi na faksu večkrat težili, da bi komu kaj napisala, pa se mi je to zdelo totalno bizarno. Halo.... ne moreš oddat ne-svojega teksta in se pod njim podpisati! user posted image user posted image user posted image V življenju ne bi tega naredila. Halo. Pisava, to sem jaz! A ljudje očitno to počno.
Še to me zanima, kakšne so pa kaj cene? Si ne znam predstavljat sploh ...

Črne ovce
ja, itak, povsod je grešni kozel. To je v človekovi naravi. Ste brali Girarda, Gledam satana, ki pada z neba? No, tam je o mimetičnem ciklu, o tem, kako je vedno nekdo, ki ga je treba žrtvovat, da družba (družina) funkcionira user posted image

Saša
zakaj pa 10 tisoč za dr? A toliko to stane v Slo? Šolnina? Uf, še dobro, da sem šla v tujino - Slovenija je imela takrat s Poljsko podpisano dvostransko pogobo: doktorat zastonj, zraven pa še štipendija: 4 leta po 9 mesecev (jul, avg in spet je nisi dobival, ker se je smatralo, da greš domov). Sicer je bila 1200 zlotov, tj. 300 evrov, a nekaj je. Smo vmes delali, pa moj si je našel službo na Pl in nama je šlo res dobro.
No, danes te študpendije baje ni več - ko je Janša prišel na oblast, je razdrl pogodbo, tako da ... ne vem, verjetno moraš plačati, al kva user posted image

NIč, danes upam, da tamala zaspi za 3h, da jaz kaj naredim. Moram prevest nek esej do konca, pa potem napisat rezime svoje knjige v slo in ga poslat kolegici v prevod.
Potem pa upam, da bom toliko pri močeh, da greva z Auroro laufat. Včeraj nisva šli, tako da bi se danes spodobilo, da malo pomigava. user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?