Anonimen
|
ni_ka21 - S šatojem pa si mi zbudila spomine na otroštvo , smo ga vedno jedli (otroci smo seveda jedli samo peno pri babici in jaz sem ga naravnost oboževala. Toda ne vem, kako zelo bi bil priporočljiv za nosečnice, saj so jajca takorekoč surova, pa še alkohol je zraven, tako da bi se ga jaz v nosečnosti raje izognila. *zvezdica zaspanka* - Mi je uspelo nazaj obleči jajčko, sem bila kar presenečena nad sabo . Ugotovila sem, da se da ob strani tisti črn plastični del nekoliko odmakniti (imamo jajčko Maxi Cosi), da sem lahko s prsti začutila "haklc", na katerega natakneš elastiko ob strani. Ko sem namreč slačila, sem bila prepričana, da ni šans, da to nazaj oblečem in vse pritrdim, kot je bilo . Glede spanja pa tudi mene orng muči, tako da komaj čakam, da je jutro . the seven - Jaz na hrbtu ni šans, da ležim dlje kot par sekund, iz enega boka na drugi pa se obračam kot slonica . Spanje mi je zares čista muka, tako da ponoči kar gledam na uro, kdaj bo končno jutro. Itak pa moram ponoči najmanj 3-krat na wc, tako da se vsaj malo sprehodim, čeprav se pa vstajam iz postelje kot največji invalid . Se včasih kar sama sebi smejim, ko si z rokami prestavljam nogo s postelje . Glede kompletka iz porodnišnice imam jaz kar 54, saj so moje pupe drobižki in se strinjam s puncami, da so tile bodiji na preklop super, čeprav imam jaz samo dva, vendar bo čisto dovolj za začetek. Novorojenček bi bil zadovoljen tudi, če bi ga samo dobro zavile v pleničke in dekco, samo da je na toplem in zavit v bubico, da se počuti varnega, tako da mislim, da bo vsaka izbira ok . mala zirafa - Res je hitro minilo, čeprav se mi je na začetku vleklo . Še en mesec ali pa celo prej in bomo lahko objele naše srčke . Pa držim pesti, da ti ne bo treba roditi v avtu . test za streptokok - Ga nisem delala prvič in ga tudi sedaj ne bom, saj so me že tolikokrat popikali in imam za sabo toliko preiskav, da mislim, da je bilo dovolj . Saj najbrž pa morajo biti neke indikacije, ko je test priporočljiv, a ne? Najbrž ga ne dela vsaka. november2010 - Mislim, da nas je vse strah poroda, tako ali drugače. Mene je predvsem strah iztisa, saj prvič zaradi CR sploh nisem prišla do njega in še vedno ne vem, kakšen je občutek, ko otroček tam spodaj zares prihaja na svet . Predvsem pa upam, da se mi bo v drugo uspelo izogniti CR in da bo porod brez komplikacij. Sem že sedaj v nosečnosti imela toliko zapletov, da ne vem, kako bi energijsko prenesla še kompliciran porod . Tako da držim pesti, da vse doživimo enostaven in lahek porod, ki se ga bomo z veseljem spominjale ! mala zirafa - Če mene vprašaš, ni dobro, da takrat, ko začutiš H. Brixtonove popadke, vzameš Buscopan, saj tako svojo maternico oropaš vaje. S temi popadki namreč maternica vadi za čas, ko bo šlo zares, pa še ti se nekoliko navadiš na ta občutek. Jaz te krče čutim že nekaj mesecev, zadnji mesec pa tudi močnejše, mi maternico čisto stisne skupaj, da ne morem niti hoditi, toda krč zelo kmalu popusti. Včasih je samo en krč, včasih 2 ali 3, toda so kratki in potem je spet vse ok, tako da vem, da je to samo vaja . Anonimen - Tudi jaz imam probleme z zgago, predvsem takoj po jedi in včasih ponoči, zato se pač držim pravila, da imam vedno čim višje vzglavje (spim na dveh vzglavnikih), po jedi pa raje ne grem takoj počivat, saj mi takoj kislino vrže nazaj.
|