Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 16:24:56
|
|
|
|
daddy
|
To bi v končni fazi najbrž pomenilo prihod zloglasne "trojke". Ki bi nam prinesla nakako toliko "dobrega", kot je Grčiji in še nekaterim. Cause I DO like a lot, ti ne bom zatežil, če navijaš za to varianto, a tu pač ostajama na različnih bregovih ( no big deal, right?). Meni se še vedno zdi, da so smernice Bruslja napačne in prinašajo prej dodaten problem kot rešitev, sicer pa živi bili pa videli. Only time will tell.
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:06:34
|
|
|
|
Colt
|
Definitivno so smernice Bruslja neskončnokrat bolj blizu zdrave pameti, kot pa naš sistem, kateri je namenjen samo jemanju najnižjim oblikam življenja v Zloveniji! V bistvu bom začuden, če ne bo tekla kri!
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:17:43
|
|
|
|
daddy
|
OK, Coltie, v našem primeru mora še prej steči Kalbov krigl pira ( x2, 3, 4 ...... ). Drugače pa, smernice Bruslja kot take služijo zgolj enemu ( zelo maljhnemu ) procentu ljudi, vsem ostalim pa kopljejo zelo globoko jamo, žal. S tabo se je sicer načeloma celo možno strinjat, kar se tiče javne uprave - pod pogojem, seveda, da najprej razčleniš, kateri del te zloglasne JU jemlje preveč ( gasilci? policisti? šolniki? medicinske sestre? raznorazne komisije za pregled delovanja komisije za nadzor ene tretje komisije ..... ? ). A če gre debata ( katerakoli ) v to smer, ne boš nikoli prišel do konca in je niti nima smisla nadaljevati. Potem je stokrat bolje, da se vrnemo do Kalbovega pira in .......... .
< Sporočilo je popravil daddy -- 12.9.2013 18:19:21 >
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:21:58
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Handelsblatt: ECB zainteresirana, da Slovenija zaprosi za pomoč ESM Meni ze samo naslov pove vse. A ni normalno, da ima vsaka banka interes imeti čim več kandidatov za kredite in posojila. Zakaj neki le Hmmm, morda iz človekoljubja
< Sporočilo je popravil nejcko -- 12.9.2013 18:22:49 >
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:31:55
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy To bi v končni fazi najbrž pomenilo prihod zloglasne "trojke". Ki bi nam prinesla nakako toliko "dobrega", kot je Grčiji in še nekaterim. Cause I DO like a lot, ti ne bom zatežil, če navijaš za to varianto, a tu pač ostajama na različnih bregovih ( no big deal, right?). Meni se še vedno zdi, da so smernice Bruslja napačne in prinašajo prej dodaten problem kot rešitev, sicer pa živi bili pa videli. Only time will tell. Preberi si v tem linku kaj pomeni likvidacija dveh najmanjših bank v državni lasti......in kaj bo pomenila sanacija dveh največjih slovenskih bank.....toliko denarja Slovenija ne more zagotoviti..... In že od začetka mandata te vlade (oz. že prej) je bil končni scenarij to, kar se nam bo zdaj zgodilo.....saj se že ves čas v narekovajih govori, da za sanacijo bank nimamo denarja...... http://www.finance.si/8347095/Kako-sta-Jazbec-in-%C4%8Cufer-iz-mini-ban%C4%8Dic-naredila-sistemsko-ban%C4%8Dno-krizo
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:38:47
|
|
|
|
daddy
|
Sem prebral, Lili. Tako mnenje ima pač Jože P. Damijan. Meni je ta ekonmist zelo relativno kredibilen, kot tudi finance.si na splošno. To seveda ne pomeni, da morda nima prav.
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:39:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: liliana Handelsblatt: ECB zainteresirana, da Slovenija zaprosi za pomoč ESM Meni ze samo naslov pove vse. A ni normalno, da ima vsaka banka interes imeti čim več kandidatov za kredite in posojila. Zakaj neki le Hmmm, morda iz človekoljubja Torej ti ni treba brati več tistega, kar piše spodaj ali ob strani, ker že naslov pove vse....... Jaz sem včeraj v Lejdi prebrala: Tanja Ribič zapušča Slovenijo!.....ko pa sem potem prebrala še tekst, pa se je izkazalo, da gre le v Črno Goro snemat film....
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:42:04
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: liliana Handelsblatt: ECB zainteresirana, da Slovenija zaprosi za pomoč ESM Meni ze samo naslov pove vse. A ni normalno, da ima vsaka banka interes imeti čim več kandidatov za kredite in posojila. Zakaj neki le Hmmm, morda iz človekoljubja Torej ti ni treba brati več tistega, kar piše spodaj ali ob strani, ker že naslov pove vse....... Jaz sem včeraj v Lejdi prebrala: Tanja Ribič zapušča Slovenijo!.....ko pa sem potem prebrala še tekst, pa se je izkazalo, da gre le v Črno Goro snemat film.... Ne, no, Lili ..... ajde poskusimo enkrat brez sarkazma, pa rečmo, da tema sama kot taka ni namenjena kreganju?
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:44:25
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy Sem prebral, Lili. Tako mnenje ima pač Jože P. Damijan. Meni je ta ekonmist zelo relativno kredibilen, kot tudi finance.si na splošno. To seveda ne pomeni, da morda nima prav. Kdo je pa danes sploh kredibilen....? Saj so isti članki (ta od Damijana mogoče res ne) tudi po drugih medijih....v Delu, na Siolu, RTV Slovenija....in tudi ostali ekonomisti, ki razlagajo situacijo (itak da jo redkokateri, ker likvidacija dveh malih bank je bila šok za vse) so podobnega mnenja kot on......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:46:56
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy Ne, no, Lili ..... ajde poskusimo enkrat brez sarkazma, pa rečmo, da tema sama kot taka ni namenjena kreganju? Preberi si najprej post od nejcko.....
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 18:52:50
|
|
|
|
Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy OK, Coltie, v našem primeru mora še prej steči Kalbov krigl pira ( x2, 3, 4 ...... ). Drugače pa, smernice Bruslja kot take služijo zgolj enemu ( zelo maljhnemu ) procentu ljudi, vsem ostalim pa kopljejo zelo globoko jamo, žal. S tabo se je sicer načeloma celo možno strinjat, kar se tiče javne uprave - pod pogojem, seveda, da najprej razčleniš, kateri del te zloglasne JU jemlje preveč ( gasilci? policisti? šolniki? medicinske sestre? raznorazne komisije za pregled delovanja komisije za nadzor ene tretje komisije ..... ? ). A če gre debata ( katerakoli ) v to smer, ne boš nikoli prišel do konca in je niti nima smisla nadaljevati. Potem je stokrat bolje, da se vrnemo do Kalbovega pira in .......... . Tisti zgoraj x krigl...bi jaz kar pustil neomejen! Ni EU tista ki nam koplje jamo, ampak smo si to kr lepo mi, sami sebi! Kolaps sledi zelo hitro.
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 19:27:12
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: liliana Handelsblatt: ECB zainteresirana, da Slovenija zaprosi za pomoč ESM Meni ze samo naslov pove vse. A ni normalno, da ima vsaka banka interes imeti čim več kandidatov za kredite in posojila. Zakaj neki le Hmmm, morda iz človekoljubja Torej ti ni treba brati več tistega, kar piše spodaj ali ob strani, ker že naslov pove vse....... Jaz sem včeraj v Lejdi prebrala: Tanja Ribič zapušča Slovenijo!.....ko pa sem potem prebrala še tekst, pa se je izkazalo, da gre le v Črno Goro snemat film.... Sem prebrala tudi ostalo, verjemi. Tudi Damijana. In moje mnenje je enako.
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 12.9.2013 19:44:51
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Sem prebrala tudi ostalo, verjemi. Tudi Damijana. In moje mnenje je enako. Ok..... Samo s tem "bančnim problemom"....ne glede na nečlovekljubne namene ECM in ESM.....je začela vlada na veliko zarezovati tudi v proračun.......in imeli bomo še enkrat politično krizo, ker vlada mora zdaj prepričati sindikaliste,da pa ne bo nič s tistim, kar zahtevajo......ampak se bo enostavno rezalo......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 13:15:47
|
|
|
|
liliana
|
Eh, saj je tudi Handelsblatt trač cajtng......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 13:48:23
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kdo je pa danes sploh kredibilen....? Čas in pa zdrava mera skepse, še posebej do raznoraznih apokaliptičnih napovedi ( čeprav prvega počasi zmanjkuje, kot kaže ) .
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 15:00:50
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Eh, saj je tudi Handelsblatt trač cajtng...... Glede kredibilnosti nemškega poslovnika Handelsblatt se ne nameravam opredeljevat, ker ga ne poznam. O Financah pa lahko trdim, da so nekredibilne. Finance namreč povzemajo, praviloma iztrgano iz konteksta, članke tujih dnevnikov in tednikov, ter s teh dečkov potem spacajo skupaj neko kvazi lastno "zgodbo". Lastnih novinarjev praktično nimajo, sem ter tja objavijo prispekev z bombastičnim naslovom Damijana in podobnih zgub, ki jih praktično noben drug medij več ne upošteva 5%. Tipičen primer tega je prav link, ki si ga prilepila. Finance povzemajo Reuters, ta povzema Handelsblatt in ta se sklicuje na neuradne vire. Evropska centralna banka (ECB) naj bi bila zainteresirana, da Slovenija zaprosi za pomoč iz stalnega mehanizma za zagotavljanje finančne stabilnosti (ESM), Reuters povzema pisanje nemškega poslovnega časopisa Handelsblatt. Ta se sklicuje na neuradne vire iz Bruslja.
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 16:01:43
|
|
|
|
liliana
|
Glej Dashenka....praktično identičen prispevek se je pojavil včeraj v praktično vseh medijih....še po dnevniku.....ni bilo samo v Financah.....danes, pričakovano in iz razumljivih razlogov, je prispevek precej "skrit" in ga je zamenjal uraden kratki odgovor Ministrstva za fincance...... In uradno potrjen prispevek verjetno ne bo objavljen tri ali štiri mesece prej, ampak od danes na jutri oz. čez noč......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 16:07:40
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy Čas in pa zdrava mera skepse, še posebej do raznoraznih apokaliptičnih napovedi ( čeprav prvega počasi zmanjkuje, kot kaže ) . Glej, to da bomo zaprosili za pomoč itak že mesece vsi vemo......samo nam ni jasno kdaj in je zgolj čas tisti, dejavnik, ki je še neznanka......ker se o tem nič ne piše in (uradno) ne govori, živimo v iluziji, da temu ni tako, da je pa zdaj vse vredu......figo je v redu......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 17:36:06
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Glej Dashenka....praktično identičen prispevek se je pojavil včeraj v praktično vseh medijih....še po dnevniku.....ni bilo samo v Financah.....danes, pričakovano in iz razumljivih razlogov, je prispevek precej "skrit" in ga je zamenjal uraden kratki odgovor Ministrstva za fincance...... In uradno potrjen prispevek verjetno ne bo objavljen tri ali štiri mesece prej, ampak od danes na jutri oz. čez noč...... Zakaj že? Mogoče zato, ker vsi citirajo Reuters, ta povzema Handelsblatt, ta pa se sklicuje ne neurade vire v Bruslju. Še vedno trdim - sama tračarija
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.9.2013 18:37:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 20:21:41
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka Zakaj že? Mogoče zato, ker vsi citirajo Reuters, ta povzema Handelsblatt, ta pa se sklicuje ne neurade vire v Bruslju. Še vedno trdim - sama tračarija "Patria" se je tudi rodila iz navadne tračarije.......v vseh državah, ki so zaprosile za EU pomoč je bilo vse tudi navadna tračarija v začetku, dokler ni nastopil dan D......Zakaj že? Ker uradni viri do zadnjega molčijo oz. prepričujejo javnost, da je vse v najlepšem redu....... glede na uradno izjavo ministra za finance: “Vsi vedo, da imamo kar veliko denarja na računih” smo pa res lahko mirni.....NLB in ostale banke se bodo torej rešile same.....in nam gre bolje kot kdajkoli.....love do krova, še rit si z njo brišemo..... Panike zaradi slovenske zaprositve za pomoč res ni treba delati, je pa vseeno fajn, da se ljudje počasi začnemo zavedati, da pa se že vse nekaj časa pripravlja na to.......
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 13.9.2013 20:42:59
|
|
|
|
Dashenka
|
No ja, jaz v bistvu pravim le to, da Finance zame niso in nikoli ne bodo vir informacij.
|
|
|
|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 15.9.2013 17:18:27
|
|
|
|
Colt
|
Prihod Trojke...po nekem scenariju celo zadnja obrambna linija pred državljansko vojno. Sedaj pa si lahko vsak sam razlaga kaj to pomeni.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?