|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
12.8.2013 16:10:53   
Peeby
Evo sem dopolnila seznam zase, za Abela, in Karlo.

Danes sem šla malo v šoping z tamalim in je bil ves čas miren in je spal. Sploh ne morem verjet: so dnevi, ko v celem dnevu spi 2 urce in so dnevi, ki jih skoraj prespi.
Sem pa kupila vrečo za spanje, Puckababy. Ali katera uporablja? Mene prav zanima, če bo čez dan pri našem pomagalo. Namreč on tako opleta z rokami, da se že zaradi tega ne more umirit oziroma se zbudi, ker mu roke binglajo naokoli.

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec:6000 g, 59 cm, 39 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350g, 56 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850g, 53 cm
2. mesec: 5720g, 59 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob porodu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4220 g, 52 cm, 36,5cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm, 37 cm

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 326
12.8.2013 17:55:31   
Lethe
Peeby, kje pa si kupila to? Cena?
Sej je ista fora kot tisti wrap, ki bi ga jaz rada kupila - ErgoPouch. Samo ga moram naročit, pa bi raje prej prišla do njega. Meni se zdi kul. Aja, a imaš pri tem tudi možnost, da da roke lahko ven? Eno ali drugo.
Polona tudi ves čas neki brca in boksa v prazno, pa jo to straši. In zdaj, ko je odkrila roke, je še huje, ker se po obrazu in glavi tepe. Seveda tudi v REM fazi spanca (kar je večino časa) in se zato zbuja...ali pa ne more zaspat. Jaz jo že pokrivam tako, da zadelam roke.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 12.8.2013 17:56:39 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 327
13.8.2013 8:08:45   
filipinab
Dobro, čudovito jutro=)

Dans sem prav ponosna nase- po zadnjem jutranjem hranjenju ob 4:30 sem ostala budna in pospravla vse, kar mi je do zdaj pilo živce in mi ob budnem stanju Filipa ni uspelo user posted image user posted image user posted image

pripravila vse za kosilo,tak da sam v lonec vržem in bo=) počistla teraso user posted image M je uštimal Filipa in potem smo imeli prvi zajtrk na terasi v troje ob prijetnem jutranjem hladu. Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Zdaj pa mali spi, to je čudn pojav=)

Za vikend smo na hitro smuknili na bližnji hrib v prijetno senčko, je skoraj zeblo, ker je tak pihal. Drgač je bila pa vsaj sprememba, za vse 3user posted image

Spalna vreča -tudi naš mali tako krili, da se velikokrat zbudi zarad tega in tud cel pobuškan je, pa popraskan kotbi bil bitko v 2.svetovni vojniuser posted image . Sem mu neki časa dajala rokavičke, pol je bilo pa tak toplo, da sem nehala.Vreče nisem probala, mogoče bi se obneslo. Poročajte, tiste,ki ste poskusile.

Slikanje za osebno -povečkratnih poskusih uspelo - zdaj grem user posted image po slikeuser posted image user posted image

Ne vem točno,katera je zapisala,ampak tudi naš kiha, kašlja, vsak dan mu nosek čistim in se sprašujem,ali se je prehladil? Drugače dokaj običajno funkcionira,tak da zaenkart počakamo.Imamo naslednji teden P, pa bomo vidl, kaj bo rekla. Razen če bi se poslabšalo, dobil vročino...

CRES -tam je bila na dopustu moja kolegica, sicer brez otrok in je rekla, da je bilo čudovito.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 328
13.8.2013 8:25:46   
Barbapapa77
zeh, zsapana sem user posted image

Včeraj ponoči je bruhala starejša, smo bolj slabo spali. Danes je ona spala kot angelček, tamala pa se je zbujala celo noč in se mi je sredi noči kr smejala in bila budna kot čuk. Jst pa zaspana, da sem komej stala. Zdej ona sicer spi, meni pa se za eno urdo ne zdi vredno it spat, ker sem potem še bolj zalimana.

Tole spanje otrok je sploh meni ena velika travma. se mi zdi, da ne delam drugega, kot spravljam otroke spat, oni pa ne delajo drugega, kot nočejo it spatuser posted image Sploh starejša je problematična, že čisto od malega je problem z njenim spanjem in preden se zvečer umiri, traja skoraj kakšno uro, pol ure pa čisto vedno, tudi na najbolji dan.

No ja, zdej jih silim spat, čez kakih 5 let se bom pa drla nanje, naj že vstanejo, ko bodo najstniki in bo nekaj najhujšega zjutraj vstajat user posted image

Zdej grem na hitro nekaj pojest, potem greva pa z Manco po opravkih - na banko in v trgovino, upam, da ne bo preveč sitnarila.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 329
13.8.2013 8:28:19   
Barbapapa77
aja, vedno pozabim - a bi me mogoče lahko katera dodala na seznam? HVALA!

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900g, 50cm
1. mesec: 3800g, 53 cm

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 330
13.8.2013 13:03:50   
niinii
No za nama je druga posvetovalnica pri 3. mesecih. Imamo 6250 g in 59 cm, OG je 40 cm. Čez sva dali tudi prvo cepljenje. Je bila ful pridna, jokala je tko ene pol min, potem pa se je umirila. Drugače pa vse ok, nobenih posebnosti. Edino un zvonček ji ni bil všeč, ker je obakrat zajokala. Očitno je preveč naglas to zanjo.

Neposredna povezava do sporočila: 331
13.8.2013 13:13:15   
Saša33
En lep pozdrav še od mene..

mi se imamo kar pestro, čeprav se vsako noč zbuja eden ali drugi.Se včasih vprašam od kje mi vsa energija. Včeraj smo se celi dan kopali v Izoli, ni bilo gužve, ne na cesti ne v Izoli. Prav fino je bilo. Sem se naplavala, navozičkala ob morju in uživala.

Danes sem imela obisk kolegice. Sva lepo kofetkali. Lara se je gujsala in lizala sladoled, mali je obvezno visel na joški, luxus.

Kosilo imam skuhano, filane paprike samo še domačo solatko naredim, njami.

Varuška je od nuvite, je ok, ker je hkrati lučka, ima muziko in stane v BC 50 evrov. Je ok...sprobano, pa leto garancije.,Aja pa temperaturo ti kaže prostora.

Vrečo za spanje smo mi pri Lari sprobali pa se ni ibnesla, je brcala z nogami ko ji je blo vroče in se ni mogla slečt. Tako, da smo imeči še več sranja z vrečo. Tamali pa sicer čez dan veliko opleta, ponoči pa mu včasih če vidim, da se zbuja samo rokicw pridržim ob telesu in zaspi nazaj.

Nič ta teden se bodo vrstili obiski, pikniki in upam, da kakšen dan mira, no mirnega jutra....

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 332
13.8.2013 13:40:07   
ursonok
Ojla,

jaz pa čakam moja dva, da se vrneta - sta šla urejat birokracijo na policijo. Celo sranje - baje najprej gužva tam, potem pa še na banki, kamor sta šla plačat za dokument ... In je Aurorka hotela iz rute, je pojedla po flaši, se baje obilno pokakala in zasmradila celo banko user posted image Prav jim je, kaj pa ne spustijo očka z otročkom preko vrste ... Enih ljudi res ne razumem. user posted image
No, moj je precej živčen, ker bi moral delat ...

Ja, jaz pa sedim in delam.

Saša
lepo se imate - ti zavidam tele obiske in dogajanje. Zdaj bi rabila nekaj takega, sploh popoldne, da bi mi hitreje minilo. Od kje ti energija? Ne vem, kar imaš jo. Saj boš videla, tudi ko bodo trije, jo boš našla - a potem, če boš imela kdaj priložnost, da ti starejša dva kdo popazi za več dni in boš sama samo z enim (ali morda nobenim), boš videla, kako se boš sesula. Jaz sem 3 dni po tem, ko sta šla otroka v Slo, samo sedela in bulila v steno. Ok, sem hodila na sprehod z Auroro, dvakrat na dan, ker bi sicer doma zblaznela, v prazni hiši ... A vse sem delala kot nek robot ... Glava čisto prazna.
Tako da čisto verjamem, da ljudje recimo gonijo 20 let - otroci, pa stresna služba, delo non-stop, potem pa pri petinštiridesetih ali petdesetih padejo dol in resno zbolijo. Je treba vsake toliko malo odklopit ...

Dansas
pri Pušenjaku sem brala, da obstajajo diafragme različne velikosti in da brez obiska pri G ne bo šlo ... Meni pa to sploh ne diši user posted image No, ne vem, če bodo kondomi nehali pokat, bomo ostali pri tem ... user posted image

Barbapapa,
naša ta velika se je do tretjega leta in pol vstajala ob 6h!!! So mi vsi govorili, da bo kmal nastopil čas, ko bo zjutraj dolgo spala in jo bo treba buditi - zdaj ima 4,5 let in je še vedno ni treba. Vstane sama, dostikrat prekmalu - neprespana in sitna že zjutraj user posted image Ne vem, kdaj bodo prišli ti časi, a jaz ti povem, da se jih neizmerno veselim ... user posted image

Kaj veste, kje so ostale stare bajte - uršika, dvojčica, drugičudež, zoja itd? So vse samo še na fejsbuku? user posted image

Aja, še to sem pozabila povedati - ko je nekdo jamral, da se nič ne dogaja (v lajfu in na forumu) user posted image - zadnjič uletim na poljski forum, zvečer, in berem:
- na majčicah je dojenček pristal v bolnici, dobil hudo vročino kar naenkrat, po dveh dneh so ugotovili, da ima vnetje možganskih open. Ali nekaj takega. (Zdaj je vse ok, so že doma.)
- na junijkah je eden od otročkov nehal dihati - so ga na srečo našli v postelji, je bil že rahlo moder. Leteli v bolnico, naredili kup preiskav, a seveda nič odkrili. Rekli, da pač tako je, in da treba biti pozoren do prvega leta starosti (da pa seveda to nima veze s spanjem na trebuhu - je malček spal na hrbtu :) ).
- na Abelovem poljskem forumu je en fantek, ki je že prej kazal avtistična nagnjenja, po cepljenju pa je popolnoma degradiral, "pozabil" vse besede, ki jih je znal, pozabil je hoditi, postal popolnoma odsoten ... Čaka jih dolga pot do diagnoze, rehabilitacije ... in življenje z avtistom.

Skratka, ko sem to prebrala tisti večer, me je vse minulo. Imam rajši nič-ne-dogajanje kot takšne "atrakcije". Sem se kar zjokala potem ...

Nič, grem, moja sta doma ...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 333
13.8.2013 14:31:01   
dansas
Hej!

Barbapapa, niinii - bom jutri dopolnila seznamček, ko bom zvedela tudi naše aktualne mere (da ne bo tisoč seznamov na strani)

siljenje s hrano
- hja, pri nas je pa tako, da če ne bi punc silila s hrano, bi pojedle še manj .... so tako že zdaj ene grinte grintave user posted image , kaj bi šele bilo, če bi jih pustila, da pojejo toliko kot hočejo. Saj silim jih s stvarmi, ki vem, da jih imajo rade. Imajo namreč eno čudno navado, da mora zmeraj nekaj na krožniku ostat. Recimo včeraj so obe pustile tri pečene krompirčke na krožniku. Če pa bi imele že na začetku recimo pet krompirčkov manj, bi na koncu vseeno tri pustile user posted image . Pa solato starejša tudi je, samo obožuje je glih ne in če je ne bi malo posilila z njo, bi jo pojedla mogoče glih par pereščkov. Edino pri sladkem jih ne rabim silit user posted image . Sladko pa pri nas kar zgine. (No, včasih je tudi mami kriva, da kaj zgine. user posted image )

ursonok - mislim, da se ni tukaj nobena pritoževala nad premalo dogajanja; no vsaj takega dogajanja si sigurno nobena ne želi user posted image ...
...mislim, da smo junijke v glavnem imele dobre porode in tudi otroci so zdravi user posted image (trkam na les user posted image ), naj tako le ostane.

Jaz tudi pogrešam par junijk - mogoče so vse na morju user posted image

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 334
13.8.2013 14:58:10   
Lethe
Helou.

Ursonok, daj ne piši takih stvari, mi grejo kar kocine pokonciuser posted image Sem pa jaz napisala, da se nam nič ne dogaja...heheh...ampak nisem imela v mislih nič takšnega, vsekakor ne.
Dobro je Aurora opravila na uraduuser posted image user posted image

Niinii, super napreduje mala! user posted image Pa že kar 3 mesece, kje je še to...user posted image

Torej...za mano je prvi pregled po porodu. Stanje ni slabo, super pa tudi ne. S kg sem na teži, ki jo je tista tehtnica pokazala pri prvem pregledu v nosečnosti (8t). Slaba novica pa je ta, da imam manjšo cistokelo, torej (malo) spuščen mehur. Menda naj bi pomagale keglove vaje, a kolikor sem šla brat ABC ginekologije, ne nujno. Itak je porod razlog, morda tudi genetska nagnjenost...po prebranem pa tudi napenjanje pri odvajanju blata in kronično kašljanje. Se mi je kar zdelo, da vse tisto napenjanje ni bilo v pomoč, pa noro kašljala sem tudi 1 mesec skoraj non-stop. Zdaj pa imamuser posted image No, na srečo ni hujšega, vsaj nimam inkontinence. Za SO bomo pa še videli, se bo še pokazalo, od začetka je itak vse malo čudno.
Upam, da ne bo kakšnega poslabšanja.

Spanje je bilo danes slabše, seveda, ko pa sem se včeraj "hvalila". Murphy...

Polona je zdaj čisto navdušena nad vrtiljakom, ki ga ima nad zibelko. Se tako pogovarja...pa isto pod lokom, kjer ima enega pojočega sončka. In občasno ji že uspe viseče igrače z rokami zadet. Se vidi, da se prav trudi in je namerno. Se ji kar posveti v očeh, ko ji uspe. Pa mislim, da se je prej prvič glasno zasmejala. Vsaj podobno je zvenelo. Bomo videli, če se bo ponavljalo.
Ima pa danes točno 7 tednov. Ko gledam nazaj, se zdi full hitro, sproti pa niti ne, sploh, če nisem naspana.

Naročila sem Tripp Trapp stolček. In so mi rekli, da turkizne barve ni več možno dobiti...no, pa se je našel še edenuser posted image

Jooj, še nekaj sem vas imela namen vprašat in spet ne vem. Še vedno me muči nosečniška pozabljivost ali pa je zdaj šele polno nastopila. Zadnje čase nekam pogost pojav.
A, že vem. Kdaj se je vašim otrokom spremenila barva oči? Kot berem je to zelo različno. Kaj pa lasje?
A ti prvi lasje vedno izpadejo ali se sproti menjajo?
Polona ima že kakšnih 5 cm dolgeuser posted image

Jok...grem...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 335
13.8.2013 16:31:53   
Barbapapa77
Pa imamo prvo uradno fotografijo naše Mance za osebne dokumente. Prov luštno je izpadla, uspelo ob prvem poskusu, fotograf pa tudi obvlada svoje delo. Moje roke je skril s photoshopom in slike so prav super. Še nekaj tavelikih sem dobila, jih bodo babice takoj razgrabile, sem prepričana. stanejo sicer 15 eur, kar je za moje pojme drago, ampak ok, enkrat na 3 leta bom preživela...

Dansas
moja starejša je tudi totalno neješča - ampak je kljub temu ne silim več. Ker kadar je lačna, je. Kadar ni, ne je. In prav je tako. Če bi jaz to znala, ne bi imela 15 kil viškauser posted image Sem in tja se sicer razjezim, ker reče, da je lačna, ji pripravim in potem ne poje. Takrat sicer malo vztrajam, ampak če vidim, da ne gre, pač pustim. Ker problem pri nas je, da se ji ne ljubi jesti. to se ji zdi enostavno predolgočasno in prepočasi gre zanjo, ki je totalno naspidirana... Mah, ima 15 kil pri 3.5 letih, same mišice so jo in motoriko ima super.

Eh, sm hotla sicer še kej napisat, pa se oglaša joška alarm... Pa drugič.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 336
13.8.2013 17:51:39   
ursonok
Apetit otrok
ah, jaz vam skoram malo zavidam - tistim, katerih otroci bolj malo jedo. Zdja, ko so naši na počitnicah, šele vidim, KOLIKO pojedo: ni mi treba hoditi vsak dan v trgovino, porabimo skoraj nič ali zelo malo. Če se izrazim v malo bolj razumljivih kategorijah: v času, ko jih ni, bomo na tem področju ogromno privarčevali. Resno mislim. Pojesta ogromno sadja, zelenjave (to predvsem kuhano), ekoloških mok (kruh, palačinke), suhega sadja itd.
Če bo imela tretja enak apetit kot prva dva, bomo bankrotirali. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 337
13.8.2013 18:59:36   
dansas
Hej,

moram še mal pokomentirat tole s hranjenjem malčkov. Zgleda, da nam staršem ni nikoli prav: če otroci veliko jejo, ni prav in če premalo jejo, ni prav user posted image .
Mah, mene najbolj moti, da so naše tako zbirčne user posted image ! Riža, recimo, ne je jejo. Pa krompirjevega testa tudi ne. In tako nam ostane ene par jedi, ki jih vsak teden vrtimo. In ko ni bab doma, hitiva rižoto, njoke in krompirjeve cmoke kuhat. Potem mi gre pa res na živce, da kuhamo tako hrano, ko jo naj bi imele punce rade in se pri kosilu potem začnejo zmišljat, da tega ne jejo user posted image . Ma, mi kr živc takrat poči in jim rečem, da morajo pojest pa pika. Sej, ko vidim, da več ne gre, jih pustim pri miru - da ne bo zgledalo, da jih ne vem kako s hrano posiljujem. Ko bi vsaj raznoliko jedle! Ne pa skos eno in isto...

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 338
14.8.2013 10:09:30   
Barbapapa77
hej,

pošteno se je ohladilo, skoraj me že malo zebe... no, sej bo jutri menda že bolje, malo poletja bi še pasalo.

Dansas
hehe, pri nas je isto, neješča in izbirčna. Samo s to razliko, da če je lačna, je skoraj vse. Če ni za umret lačna, pa ne je niti tistega, kar ima najraje. Ampak ok, zdej je stara 3,5 let, že ve, kdaj je lačna in kdaj ne. Me pa tudi zjezi, kadar mi reče, da je lačna in ji pripravim, kar ima rada, pa potem ne poje. To pa me pošteno zjezi in takrat tudi jaz vztrajam, da poje. Ker ponavadi je problem v tem, da se ji ne da sedeti pri miru in jesti, ker je to zanjo predolgočasno. Ne mara pa skoraj nobenih sladkarij, niti biskvitov, palačink, štrukljev in takih stvari, še čokolado samo pogojno in sem pa tja kakšen piškot. Ampak smokije pa kadarkoli, čeprav jih zelo redko dobi. Je pač čisto po meni, jaz bi za vrečko smokijev ali čipsa zamenjala vse sladkarije tega sveta...Jih sploh ne kupim več, ker če jih imam doma, jih sigurno požrem...

Upam, da bo Manca kej bolj ješča, kaže že tako...

Jah nč, grem poiskat nogavice in nahranit tamalo lakotnico - že drugič to jutrouser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 339
14.8.2013 10:27:52   
dansas
Hej,

končno malo dežja! Pri nas je bil to prvi dež po stotih letih! user posted image Ko so bile te nevihte po Slo, je pri nas padlo kvečjemu par kapljic. Še toče ni bilo, da bi se stopila in vsaj malo namočila zemljo (hec! user posted image ). Sicer je zemlja še zmeraj strašno razpokana, ampak vsaj za par kangel vode je nateklo v zbiralnik. Čeprav ne bi rada, da bi kar jesen nastopila. Bi bilo fajn, da bi avgusta še bilo okrog 30°C. Če bo nastopilo deževno obdobje, spet ne bo mogoče vozičkat! Tako malo nisem vozičkala pri nobeni od starejših punc. Sem upala, da bom na ta način tudi kej kilc zgubila user posted image Zdaj me pa vreme neki heca user posted image .

Zgleda, da je tale ohladitev vplivala na Brinin apetit. Malo manj vroče je in je takoj občutno več pojedla. Me prav zanima koliko bo danes tehtnica pokazala (gremo na merjenje k pediatru), ker imam občutek, da je ta mesec pridobila bolj malo (mogoče zaradi vročine?).

Barbapapa77 - jaz ne bi imela nič proti, če tudi moje punce ne bi sladkarij jedle. Ampak, če imajo tako sladkosnedno mami, verjetno bolj težko user posted image . Zgleda, da se okus tudi pojerba user posted image .
Kaj pa mere od Mance za 2. mesec? Vi boste kmalu že 3 mesece stari!

papa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 340
14.8.2013 10:28:25   
girl79
Čao mamice user posted image ,

Izgleda da danes ne bo nič kaj ven za it user posted image Ja, nikoli nam ni prav vreme a ne user posted image

Mi pa zadnje čase hodimo okrog 20.30 že spat, ker mi je totaln luksuz user posted image user posted image Včasih se potem sicer zbudi okrog 23ih, ga podojim in nato spi spet do cca. 2.00 in nato 5.00, vstajanje okrog 7.30 - moram rečt da mi je kar všeč urnik, no če bi tisto dojenje ob 2.00 spustil vmes bi bilo še boljše user posted image

Mi pa sicer zadnje čase čez dan slabo spi...mislim slabo v smislu da zaspi z dudo in nato vsakič ko obrne glavo izgubi dudo in jo je treba spet dat v usta itd...to potem pomeni da se cca. vsakih 15 minut (na začetku pa še pogosteje) zbudi in mu moram dat dudo v usta......velikokrat jo pa tudi plune ven in jo potem čez 5 sekund spet hoče imet....res ne vem kaj je boljše da sploh nima dude ali pa tole, ko se mi zdi da mu 500x na dan dam dudo nazaj v usta....

Ješčost - naša tastarejša -3,5 let - je pa kar se hrane tiče super user posted image user posted image Je praktično vse kar ji daš, včasih si malce tudi poskuša zmišljevat ampak se jo da prepričat....meni je full faca, ko si včasih za zajtrk zaželi npr. paradižnik, ali pa ko je bila stara npr. 1,5 leta večinoma za večerjo jejo čokolino ali kaj podobnega, naša pa paradižnik in 2 kisli kumarici - nasploh ima rada kislo - pije kis iz solate in kozarca s kislimi kumaricami user posted image user posted image No čeprav za smokije in čipse bi pa tudi dušo prodala user posted image user posted image

Lethe - upam da bo P sprejela stekleničko....jaz sem na začetku kar malo stisnila cucelj, da je ven špricnilo, da je otrok pogruntal da tam ven nekaj teče in se mora malo potrudit user posted image

Ursonok - super da jim je Aurora na banki pokazala kdo je glavni in komu naj dajo drugič prednost user posted image

Sem se zdaj spomnila, ko sem bila prvič 2 dni odsotna, ko je bila tastarejša stara 1,5 leta je šel z njo v LJ v en lokal, kjer je kolega praznoval da je naredil pravosodni izpit...in valjda kot pač "normalen" moški ni vzel NIČ s sabo za malo, ne za pit, ne za jest, še manj plenic itd....in se mu je seveda že v prve pol ure tam pokakala user posted image user posted image Sem bila prav ponosna nanjo, da je atija že prvič naučila lekcije, da je za otroke pač vse treba vedno s seboj vzet!! user posted image

Lepo se mejte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 341
14.8.2013 10:38:54   
Barbapapa77
Dansas,

nimam mer za 2. mesec, nimam nobene pametne vage doma za zvagat dojenčka. Bom počakala na pregled pri pediatru pri 3 mesecih, ga imamo konec meseca.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 342
14.8.2013 10:50:23   
filipinab
ojla!
odkar mam otroka sem postala obojeročna=) tak da zdaj tipkam z Luser posted image

slika za osebno ratala, zdaj mormo še sam na UE. sem prvič slišala za tega e-fotogafa, zanimiva reč. kar fotograf pošlje sliko v Lj , ti greš pa z enim potrdilom na UE in zaprošim za izdajo OI. Slika se v Lj hrani 1 leto, če jo rabiš za potni list, al pa če OI vmes izgubiš.
Sam danes tako piha in kaže na dež, da vozičkanje odpade. Enkrat prevroče, drugič prehladno, oz vetrovno... nikol ni okuser posted image

SPANJE - ejejej, tale naš otrok čez dan spi zelo malo, oz po pol ure skupaj, tak da ne morem lih kaj velik postorit. nekaj časa se zamoti pod lokom, ma dolgo spet ne. hm....

Dans sem taka brezvoljna. Še dobr, da sva za kosilo že včeraj pripravla večinoma.
Zdaj sem se spomnila, da sem hotla napisat zadnjič en dobr recept za testo za pico - preizkušenuser posted image

TESTO ZA PICO (3 okrogle pice)
0,5kg moke
1 kocka kvasa
2 mali žlički olja
2 mž kisa
1 mž sladkorja
1mž soli
voda po občutku

Postopek enako kot je opisala ? že zadnjič.

Zdaj ko se je ohladilo, se bom tud jaz lotla pice, pa kakšen kruh - komaj čakam. Uživam v kuhanjuuser posted image user posted image zdaj ko sva na svojem - končnouser posted image

BARVA OČI - naš ima modre, še čakamo, če se bo kaj spremenila...tata in mama nimata modrih, lahk je kak drug gen pobral. Drgač se je pa sorodniku barva oči spremenila zdaj pri 15 letih, tako pozno še nisem slišala, da se lahk spremeniuser posted image

Hm, tudi jaz pogrešam dogajanje. Sva čist na novo preseljena v Izolo, pol sem šla tak hitr rodit, da nisem uspela spoznat okolice, zdaj pa je kot je, tista urca dve z vozičkom naokol. Upam, na lepo vreme, da bova lahk več časa zunaj, pa na kakšen obisk - zdaj vsi dopustujejo...

Mejte se!user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 343
14.8.2013 11:39:34   
Lethe
Heeey.

Pri nas še kar dežuje user posted image Ponoči je bilo čisto dovolj, res ni treba še cel dan.
Najprej noter zaradi vročine, zdaj zaradi dežja, potem bo pa že mraz ali kajuser posted image

Pa še danes mlajši nečak praznuje r.d. in je res bedno. Že lani je imel dež. No, saj malčkov ne moti, pač divjajo naokrog v palerinah in škornjih, za starše pa res ni najbolj praktično user posted image
Aja, smo mu pa včeraj dali darilo, kratke hlače in lego kocke. Kako je bil vesel, ta otrok zna res pokazatuser posted image user posted image Večji je bil pa itak ljubosumen in se je kar zjokaluser posted image Je kar špricalo naokrog.
S tem, da mlajši vedno vse igrače deli z njim, je zelo radodarenuser posted image

Mi smo danes podrli rekord v spanju, vsaj mislim. Spala je od malo pred 22 do 2 50. Mislimuser posted image Sem bila čisto budna, ko sem to računala, potem se je pa zbudila ob 4 40 in 6 15, pa mi ni bilo več nič jasno ali je bilo to vse res ali znam toliko matematike...ah...verjetno razumete, o čem govorim. Manj spiš, bolj si zblojen. Vstali sva pa potem dokončno ob 8 45, ni slabouser posted image Počutim se naspano.

Danes sem se odločila, da kupim nov fotoaparat - DSLR. Ima katera kaj pojma, pozna zadeve?
Zdaj imam kompaktnega digitalca, a bi rada nekaj bolj konkretnega, da bodo lahko kakšne hude fotke. Pozerja bosta pa večinoma Polona in pes - portreti in v gibanjuuser posted image

Barva oči: Ja, mene full zanima. Jaz imam zelene, M rjave. V obeh družinah pa imamo modre, rjave, sive...celoten izbor, kar pomeni, da je kar nekaj možnosti...

Grem mali delat družbo pod lokomuser posted image Uživajte

< Sporočilo je popravil Lethe -- 14.8.2013 11:44:16 >

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 344
14.8.2013 11:55:57   
sover
Živjo, mamice.

Takole, mi smo na počitnicah. Včeraj sem se čisto preveč hvalia, kako naši otroci lepo spijo in sem bla ponoči takoj kaznovana: Lenart je bil buden od pol dveh do skoraj štirih, ko je on zaspal, se je pa seved azbudila Karla. user posted image . Danes sem temu primerno kot zombi, tamaldva pa zdajle oba spita.

Tele počitnice so se izkazale za kar naporne. Računala sem, da bo vsaj Lenart večino časa z dedkom in babico, da si bom jaz malo odpočila, pa ni čisto tako. Dedi ima mal težave sam s sabo (tesnoba, depresija), zato se nič kaj dosti ne ukvarja z malim, babi se pa tudi ne more cel čas, ker pripravlja rojstnodnevno zabavo jutri. Očitno bom več ali manj sama z obema. Pa tak dopust user posted image . Komaj čakam, da pride še M, da si malo porazdeliva otroke.

Danes sem hotela Lenarta peljati na vlak in kot zanalašč je imel vlak več kot pol ure zamude. Pa že cel mesec mu obljubljam, da se bo peljal z vlakom. Bom še enkrat poskusila jutri.

Očiji in dojenčki - ja, naš oči tudi običajno gre od doma brez vsega in potem sta včasih po hitrem postopku nazaj user posted image . Dostikrat bi ga lahko opozorila na to, preden gresta od doma, mapak kazen mora biti vzgojna. Naj se navadi misliti tudi na te stvari, drugače moram vedno jaz.

Zbričnost - naš mali je v štartu jedel čisto vse, sedaj pa je zbirčen kot ne vem kaj. Doma ne poje skoraj ničesar, pa naj bo kuhano ali kupljeno. Ker ni glih ena grinta, se sploh ne sekiram. Če mu bo pasalo, bo pojedel, če ne pa tudi prav. Vem, da v vrtcu poje praktično vse, tako da vsaj eden topel obrok ima. Doma se nad kosilom običajno zmrduje in redkokdaj poje več kot nekaj žlic. Tudi jogurti več niso zanimivi, zato sploh ne vem, kaj naj mu še ponudim. Eh, bo že ...

Lethe, kako so pa ugotovili tole z mehurjem? Se vidi na UZ-ju al kako? Mene je zadnjič gledala na UZ, ko sem prišla zarad krvavitev od mirene (ki se HB počasi umirjajo), vendar mehurja ni komentirala.

Joj, ursonok, ne nas strašit s takimi zgodbami. Mene je že naša zadnjič vrgla iz tira. Spala je zunaj v vozičku in sem jo vsake toliko šla pogledat, če kaj miga. Ko se že nekaj časa ni premaknila, sem šla pogledat bližje, če še diha. In je pod takim čudnim kotom padala svetloba nanjo, da ni bilo nič videt dviganja in spuščanja prsnega koša in trebuha. Pa sem jo malo dregnila in ... nič. Mi je kri zaledenela v žilah. Potem sem jo pa dvignila in se je končno premaknila. Mater, sem bila prec ob eno uro življenja, tako me je prestrašila.

Izkoristite ohladitev za vozičkanje in spanje otročkov na svežem zraku (ponavadi najlepše spijo, če je zrak malo bolj hladen, oni pa fino pokriti).

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 345
14.8.2013 12:33:15   
ursonok
Ojla,

vidim, da spet vihate nos nad vremenom user posted image Ja, verjamem, da je dež nadležna stvar. Pri nas na srečo sonce, vroče ko pes, sem šla laufat malo pred deseto in je bilo že skoraj prepozno ... Popoldne in zvečer je pa itak nad 35.
Zdaj, ko že par dni zjutraj tekam, potem kar pozabim iti v bazen. Ga že malo pogrešam ...

Sicer sem pa tudi jaz danes tečna. Ne preveč naspana ... nasploh se počutim zanič, verjetno zaradi hormonov, morala bi dobiti M, pa je še ni, morda mi to minimalno dojenje še vedno blokira vse skupaj ... Skratka, na živce si grem. user posted image

Barva oči
baje se ustali nekje do šestega leta ... Ponavadi pa otrok osnovno barvo dobi do enega leta. Agata ima rjave in se ji je barva kolikor toliko ustalila res šele okoli enega leta. Abel ima modre, po očkotu, in se mu je barva "umirila" že precej kmalu.
Jaz imam zelene, zato seveda navijam, da bi jih imela Aurorka. Da bo vsaj kdo malo po meni user posted image . Pa kodraste lase bi lahko imela. Prva dva jih nimata, Agata ima povsem ravne, Abel pa ...hm, zmršane user posted image

Aurorec je že dva dni na Holle mleku in videti je, da ga kar dobro prenaša. Postala je pravi požeruh, tako da se enkrat za spremembo ne bojim jutrišnjega tehtanja user posted image . Pa kakati je začela drugače - bolj, hm, mazljivo, pa rumene barve.

Sover,
ja, klinc pa tak dopust user posted image . Škoda za dedka. Naši so še vsi štirje pri močeh in seveda upamo, da bodo čim dlje. Je pa moja stara mama, po mamini strani, rahlo depresivna in paranoična. Če redno je zdravila, je ok, če pa ne (in dostikrat jih neha, ker se ji zdi, da je vse ok), se ji pa začne malo mešati - kliče okoli (zdravnike, mojo mami), da ji odpoveduje srce, da bo zdaj zdaj umrla. So jo že parkrat tako peljali na urgentni pregled srca - in so ji rekli, da ima srce tridesetletnika, naj gre domov in si da mir user posted image
Te težave so res nadležne. Meni se zdi, da sem jaz že zdaj taka - malo depresivna + paranoična ... Kaj šele bo pri osemdesetih, če jih dočakam?! user posted image

Lethe
sranje to z mehurjem. A na žalost nosečnost in porod rada pustita take posledice. Jaz imam FUL razmak med trebušnimi mišicami, mi trebuh kar ven visi in opleta, če delam trebušnjake, je pa samo še slabše. Tako da bo treba začet delat vaje za "popravilo". Res grozno. Na najbolj kritičnem predelu dam lahko cele tri prste notri user posted image user posted image

Spanje
ma naš človeček je res priden - spi celo noč, potem pa še čez dan dvakrat - po 2-3ure, včasih celo 4!!! Mislim, da pomaga tudi to, da starejših otrok ni in ni džumbusa. Pa midva sva malo bolj spokojna. No, upam, da se bo navadila in bo trajalo.. user posted image Edino to me moti, da zvečer pozno zaspi, pa ko smo zunaj (zvečer), jo vse moti in ne zaspi, ampak se dere ... mamica bi, da bi otrok pridno zaspal ob 22h, potem bi pa ona lahko v miru še kaj spila in pojedla user posted image Saj vem, da zahtevam preveč ...

Nič, grem delat, dokler je mir.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 346
14.8.2013 13:18:01   
dansas
Hej,

midve sva nazaj z vaganja. Oziroma kar vse štiri. Ko sta starejši slišali, da greva z Brino od doma, sta se začeli v eno dret, da hočeta zraven user posted image . Sta verjetno mislili, da greva na lepše user posted image . Rezultati niso glih v redu. Sva naročeni čez en teden na kontrolo user posted image Upam, da je res vročina kriva user posted image Mah, je rekla, da je bilo zdaj kar ene par otrok, ki so bolj malo pridobili na teži. Mi je pa hecno, ker nimam občutka, da bi se kej manj dojile kot prejšnji mesec, pa je takrat pridobila 1 kg.
Barbapapa, sem mislila, da imajo v vseh posvetovalnicah isti režim. Pri nas je drugi mesec kontrolno merjenje teže in višine, brez obiska pediatra.

barva oči - Brini so posvetlile, ima zdaj samo modre, ne več tiste novorojenčkaste temno modre. Sta imeli starejši čist enako barvo pri tej starosti, zdaj pa imata take posebne - še nisem videla takih. Gaja ima svetlo zeleno-sivo-modre s temno obrobo, da tista svetla barva še bolj izstopa in s takimi črnimi, dolgimi, gostimi trepalnicami, kot iz reklame za maskaro user posted image . Rosa ima podobne kot Gaja, samo za kak odtenek temnejše. Sem pa gruntala, kdaj se jima je barva spremenila, pa nimam pojma. Po kom imata oči tudi ne vem, jaz že nimam niti takih trepalnic, niti barve (niti ata). Imava oba modre.

cau

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 347
14.8.2013 13:22:45   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm

Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350g, 56 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850g, 53 cm
2. mesec: 5720g, 59 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob porodu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4220 g, 52 cm, 36,5cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm, 37 cm

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 348
14.8.2013 16:09:07   
Barbapapa77
hej,

vedno pozabim napisat, da mi je tale forum zato zelo všeč, ker je pozitiven. Včasih - zdaj sicer bolj redko - sem brala še starševski čvek na med.over.net, pa sem zdaj nehala, ker je bilo tam en kup negativne energije - en kup napadanja, pa brezveznih tem, pa škodoželjnih in tečnih osebkov... kot da nam je treba tega v vsakdanjem življenjuuser posted image . Tale forum pa je fajn - nobena ne teži, nobena ne mori, tudi če se ne strinjamo, se ne kregamo, super skratkauser posted image .

Dansas
pri nas ni tehtanja pri 2. mesecu - lahko bi sicer poklicala patronažno in bi prišla zvagat malo, ampak glede na njene podbradke nima smisla user posted image . Komot lahko počakamo do 3. meseca, mislim pa da ima okoli 5 kil zdej, samo čisto natančno pa ne vem.

Čakam moža in taveliko, da začnemo podaljšan vikend. Bomo sicer kr doma in vem, da bom v ponedeljek vsa srečna, ko bova spet sami z Manco, da bom malo oddahnila, ampak se vseeno veselim, da bomo malo več skupaj. Cele dneve sama z otrokom je majčkeno dolgočasno, čeprav se Manca sicer trudi pogovarjat z mano. Ampak dlje kot do "aaaa", "iiiiii" in "gg" še nisva prišle user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 349
14.8.2013 20:01:50   
dansas
Hej, hoj,

naša tamala se je pa prejle takooo podelala... sicer izven svojega ustaljenega urnika, je bilo pa kot v grozljivki - samoda je namesto krvi je drekec šprical naokrog user posted image : previjalna, bombažna plenička, vse cunje in da ne govorim Brina, vse je bilo posrano user posted image

junijke na forumu - Barbapapa, meni smo si tudi všeč, ker si ne težimo in ne zbadamo; predvsem mi je pa všeč, da smo take čvekle. Ker, če ne bi bile, jaz mislim, da ne bi sodelovala. Bi mi bilo težko spremljat temo, kjer bi bil samo na ene 5 dni objavljen kakšen post. No, jaz sem danes sigurno presegla svojo normo user posted image , zdaj ste pa še ve na vrsti user posted image

čau

Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?