|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
29.7.2013 6:44:18   
robika
Dobro vroče jutro user posted image !

Ste se kaj naspale,pri nas bolj slabouser posted image ,me ta vročina ubijaaaa! Cotke imamo zdaj vse pripravljene smo ta vikend likali in prali,še ena kolegica je podarila ležalnik za user posted image ,pa blazino za dojenje da o gori cotk ne začnem,tak da sem samo prala pa likala
Torbo za porodnišnico sem spakirala,zdaj pa imamo vse,razen pleničk pa par kremic,to je pa v planu šoping ta tedenuser posted image

Lepo se imejte in bodite na hladnemuser posted image !

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
29.7.2013 7:36:47   
Prva anonimna
Hojla, punce.

Tale vrocina prav ubija. Midva sva bila vceraj na Kolpi, tako da se je dalo preziveti, pa full mi je pasalo plavati.
Dianatal gel se mi zdi predrag, sploh ce ni dokazano, da je prav ucinkovit, tako da ga tudi jaz ne bom nabavljala. Vesna, kot jaz razumem, skoraj nobena na bo vzela epiduralne, po mojem se jaz na koncu ne. Aja, sem sla zadnjic pogledat zapiske iz materinske, in naj bi bila predavanja o EA vsak cetrtek ob 14.30. Mi ni jasno, od kod sem jaz imela v glavi, da so vsak petek ob 13.30. In ravno v tem mesecu tretji cetrtek pride ravno na praznicni dan, tako da spet nimam pojma, kdaj bo predavanje, grrrr user posted image .

Srecna bodoca mamica, jaz imam zdaj ene eko plenicke Bambo, ki sem jih dobila v dar pa ene DM-ove, jih je nekaj prijateljici ostalo pa sem jih dobila pa da vidimo, ce jih bo nase dete ok prenasalo in ce jih lahko se nabavimo, ker so cenovno ugodne. Ce ne bi dobila plenick v dar, bi pa po mojem Pamperske nabavila. Kaj pa ostale?

Natali, super, da ste uzivali na morju. Jaz pa danes za toplice spokam. Noge tudi meni grozno otekajo.

Mamz, jaz ko pridem domov, sigurno spakiram torbo za v porodnisnico. Robika, ti si bila pa pridna, da si ze vse spakirala! Pa se lezalnik si dobila, super! A ima tudi tisto funkcijo vibriranja? Meni zdaj tudi samo se drobnarije manjkajo, edino vse skupaj je treba v torbo se zmetat user posted image .

Danes bo se vroce, potem se bo malo umirilo, ampak drug vikend pa menda spet vrocinski val prihaja, jaaaaooooo user posted image . Uzivajte v sencki!

(odgovor članu VesnaVesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
29.7.2013 8:00:58   
renjar
Dober dan!!!
Vroče za znoret.. Upam da nebo takrat kakega vročinskega vala ko bomo me na vrsti za rojevanje..
Pleničke bodo pri nas pampersove.. Jim nekak najbolj zaupam.. Po drugih sta mi obe mali dobile pikice po ritki..
Spanje je pa iz dneva v dan slabše.. Zdaj že o porodu sanjam..
Lepo se mejte..

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
29.7.2013 8:45:21   
VesnaVesna
hoj hojuser posted image
ja res je vroče za crknt, spim z mokro brisačo pa cela hiša je odprta da mal skoz vleče, drgač bi blo neznosno... no glede dianatal gela hvala za vsa mnenja, vidim da res ni neki posebnga, ga nebom kupila.. evo pa sm pršparala 100 euruser posted image .. sm si pa mal prebrala o malinovem čaju in ga bom zihr začela pit, bo cenejš pa še bolj naravno bo vse skup. o epiduralni sm si mal prebrala pa me sploh ne gane, to bi bla res skrajna možnost da bi se odločla za to... planičke sm pa kupila dva paketka pampersk, sm pa gledala pralne plenice iz bambusa, so res prijetne na dotik in je čist možn da jih bova nabavla ene 10, in pol bi kombinirala, pač podnevi pamperske ponoči pa pralne, se mi zdi da ko otroček spančka ponoči več ur skupaj bi mu bolj pasalo da bi imel na ritki kaj bolj naravnega... edin mal še razmišljam ali je vredno, k baje vseeno prepuščajo te pralne pleničke in pol maš en kup dela s pranjem ne samo pleničke ampak še vsega ostalega.. no prosim še za kakšno mnenje o pralnih bombažnih in bambusovih pleničkah, mogoče se bom pol lažje odločila ali jih naj kupim ali neuser posted image
lep dan vam želimuser posted image

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
29.7.2013 10:36:25   
robika
Smo imeli pri tretji ležalnik ki se ziba pa ne vem če je bila mala 3x not,pa to še po par minut,tak da sva ga lahko kr pospravila in vzela navaden ležalnik,takšnega imava tudi zdaj Chiccho ergos sistem,upam da se nam obnese..
Midva sva tud razmišljala da bi šla na pralne pleničke,pa računala kaj se bolj splača..na koncu sva se odločila da bomo imeli pleničke za enkratno uporabo,potem bomo pa videli in poskusili z pralnimi pleničkami...sam glede na to da imamo doma že tri punce in gore oblek za prat ne verjamem da se bo to obneslouser posted image ,ma bomo videli

(odgovor članu VesnaVesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
29.7.2013 11:15:15   
natali1
Jap, pa je spet pasjeuser posted image
Punce a to je navaden malinov čaj al kako? Ga imajo v vsaki trgovini? Prva anonimna uživaj v toplicah..
Mi imamo ležalnik, samo ne vibrira, tak navaden je, pa bo kr ok. Za user posted image , sem nabavla pa pamperske.

No, mali še pa noge v lavur z mrzlo vodo, potem bo spet lažjeuser posted image

< Sporočilo je popravil natali1 -- 29.7.2013 11:16:08 >

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
29.7.2013 11:42:05   
robika
To je čaj malinovih listov ne plodov,imaš ga v zeliščnih lekarnah,Biotopicu in Sanolaborju..user posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
29.7.2013 12:30:36   
Raven
Pralne pleničke: V šoli za starše je rekla patronažna sestra, da po njeih izkušnjah na terenu nimajo dojenčki, ki imajo pralne pleničke nič manj ali bolj vnetih ritk, kot tisti, ki nosijo pleničke za enkratno uporabo. Rekla je še, da pralne dostikrat tudi premočijo, če se otroček fajn polula. Saj men tud po logiki se zdi, da so fajn, ker so eko...samo pa ima dojenček bolj mokro ritko, kot pri npr. pamperskah, ker pralne nimajo tistega mega vpojnega sloja. Ostanejo pa pri pamperskah nitrati od urina na površini pleničke (voda se vpije v tisti sloj) in ti potem dražijo ritko. So plusi in minusi :)

Natali: To je čaj iz malinovih listov (dobiš v lekarni itd.). Sem najprej mislila kar na vrtu liste malin nabrat za čaj, pa sem potem na netu brala, da morajo biti listi iz časa cvetenja rastline (junij ponavadi), tako da sem zamudila in jih bom kupila v lekarni. :)

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
29.7.2013 13:44:47   
natali1
Najlepša hvala, jih grem iskat user posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Raven)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
29.7.2013 14:13:54   
Cari
Pralne pleničke user posted image . Hmm da delim z vami mojo izkušnjo. Pri prvem user posted image sem vse res naštuudirala in se na koncu odločila za pralne pleničke. Uporabljala sem jih kak mesec - saj so fajn, mehke, pa ni tak problem jih prat, če maš sušilca, samo so pa dimenzije x3 v primerjavi s Pampers. Otrok ima tako ritko, da rabi vsaj eno št. večje sunje, je manj okreten, saj zgleda kot hruška. Tko da sedaj uporabljam Pamers Premium care, ni nikoli vnete ritke ali kakšnih težav, tiste moje pralne pa imam shranjene in jih mogoče zdaj kmalu pričnem uporabljati pri malem, da bo imel bolj občutek mokrote in se mogoče lažje odvadi pleničk. Pa še to le zato, ker jih že imam, jih ne bi še enkrat kupila. Ko otrok malo zraste ni problema, ampak tiste male hruške so pa res precej neokretne v njih...

Sicer pa nimam razen plenic in dude še čisto nič pripravljenega. Se mi zdi da se še nič ne mudi. Sem ravno začetek 34 tedna. Imam pa res rok šele sredi septembra, pa še zamudnik bo verjetno. No sredi avgusta enkrat bom začela malo pripravljati. Sem imela pri drugem mesec prej že zibko sestavljeno, pa je zamujal skoraj tri tedne in sem morala vse še enkrat prat, ker v skoraj dveh mesecih se že kar napraši, pa da cunce že stlačim v torbo tudi ne bodo tako lepe in dišeče se mi zdi. Je pa res, da potem bolje, da nas kaj ne preseneti.

Cari

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
29.7.2013 14:24:16   
natali1

IZVIRNO SPOROČILO: natali1

Najlepša hvala, ga grem iskat user posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
29.7.2013 20:01:25   
robika
No pa nas je malo ohladilouser posted image
Natali1 si dobila čaj?

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
29.7.2013 22:12:54   
natali1
Jutri ga grem iskat, dans sem komaj papirje poštimala, ker gre starejši sin jutri spet na operacijo.
Pa še vroče ne bo takuser posted image . Ohladilo se je res malenkost, če lahko temu sploh tako rečemo, samo dežja pa vseen ni in ni. Vse je suho kot poper..

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
29.7.2013 22:30:43   
mamz
A se boste šle vse testirati za stretokok B?

Jaz nisem ziher, ginekologinja mi je rekla, da stane 40 evrov in poleg tega je test velikokrat lažno negativen.

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
30.7.2013 6:13:46   
robika
Jutro,pri nas pride test za septokok b,17 e,jaz ne grem,sem se v prejšnjih nosečnostih testerala zdaj se pa ne bom

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
30.7.2013 7:43:34   
renjar
Jutro!!!
Ufff paše tale ohladitevuser posted image
Na streptokok se jaz ne grem testirat..
Nekaj me še zanima.. Tiste ki pijete malinov čaj.. A ni to priporočeno od 36 tedna naprej?? Sama bi ga za zadnjo nosečnost tudi sprobala pa nevem kdaj ga začet pit..

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
30.7.2013 7:55:30   
robika
Za malinov čaj je čisto različno ko bereš,nekatere babice ga priporočajo po 32.tednu,druge po 36.tednu,dejstvo je da mehča porodne poti in ne sprožuje poroda tak kot nekateri mislijo,pomaga sam da se lažje in hitreje odpiraš..glede na to da sem ga v prejšnji nosečnosti pila od 35.tedna pa sem vseen čez rok rodila,isto tudi pri tadrugi...men poroda ne sproža prej
user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
30.7.2013 8:10:41   
Blue_one
Hej..

Ležalnik bom tudi jaz kupila, verjetno nekaj čisto običajnega brez kakih dodatnih zadev. Malinov čaj, bom mogoče pila, ampak šele od ene 36 tedna dalje oz pač od takrat, ko mi je ok, da se otrok rodi :) V avgustu nimam še želje po tem, da malo bitje pride na svet. Rok imam proti koncu septembra, tako da je za moje pojme še dovolj časa.
Sem pa trenutno v fazi urejanja drugih zadev, tako, da pride otročič na vrsto spet konec tedna. Da počasi pregledam kaj vse mi še manjka in tako, potem pa nekje do konca avgusta, da imam vse pripravljeno. Verjamem pa, da bo marsikatera od vas že rodila v avgustu, sama pa res upam, da ne bom. PO genetiki sicer sva bila oba z mojim bratom kar zgodnja, tako, da... Me zna kaj prehitet, ampak vseeno upam, da ne pred septembrom. No, če ne bo pa moj zrihtal vse ostale stvari do konca. NImaš druge.
Streptokok se bom še pozanimala pri mojem G, kako in kaj ter kaj on misli. Pa se bom potem odločila.
Glede epiduralne sem bila na predavanju v porodnišnici in verjetno bom imela izpolnjene liste, pa če bo nuja se bom za to odločila, drugače bi pa raje brez.
Pleničke, bojo kar pampers variante.
Zbiram pa ideje za previjalno mizo oz. ne vem ali naj naročim eno prav posebno previjalno mizo ali naj vzamem varianto komoda+letvice za previjanje na vrhu. Se moram počasi odločit kaj in kako bi rada. VSekakor tako omarico, da imam spodaj še oblačila in kremice za otroka.

Včeraj nas je super ohladilo, tako da se danes da čudovito dihat. Sem kar vstala skupaj z mojim že navsezgodaj in se sprehajam sem in tja v tem zraku :) Prijetnih 15 stopinj imamo. Prav UŽITEK po toliko dneh sopare.

Lep dan vam želim

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
30.7.2013 8:58:50   
Cari
Ojla! Eno lepo sveže dobro jutro user posted image .

Jaz sem danes zjutraj prvič spila čaj iz malinovih listov, pa še jogurt z lanenim semenom bom pričela jesti, ker imam na sumu da je prejšnji user posted image zamujal zaradi slabe prebave...ne vem če je to možno, a sedaj bom pripravljena user posted image .

Za steptokok B pa se grem testirat, da so potem v P pripravljeni, če se otrok slučajno okuži. Sem se šla v drugi user posted image tudi testirat in je bil test žal pozitiven...a imam še upanje, da tokrat ne bo.

Tiste, ki pijete čaj malinovih listov, kako ga pripravite? Na škatlici piše da ga daš v vodo in počasi segreješ do vretja in potem precediš, na netu sem pa našla da ga preliješ z vodo in pustiš 5 min... Malo je bil moten, upam da sem ga prav pripravila.

Sem pa ravno danes na podstrešju pripravila škatle, ki jih bo moj srček znosil dol - z oblekicami za našega junaka. Eno zadevco mu pa moram kupit, za pot iz P domov. Ta teden še ne bo časa za to, bom pa zvečer vsak dan mogoče poskusila narediti vsaj seznam stvari, ki jih še rabim, da bo moj mel vsaj šoping list user posted image .

Sicer pa tolk pogrešam plavanje, da moram mojga prepričat, da skočimo še za kak dan do morja. Bo pa težko izvedljivo, žal... Kar zavidam tistim, ki ste na obali. Jaz bi bila tudi...

Cari

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
30.7.2013 9:25:21   
robika
Jaz čaj skuham tako da pusti vodo zavreti,dodam čaj,pokrijem in po 5 min. precedim

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
30.7.2013 11:00:46   
Raven
Cari: Hvala za izkušnjo o pralnih pleničkah! Bo v veliko pomoč!

Robika: Čaj iz malinovih listov omehča maternični vrat, kar naj bi pospešilo sam porod (ne v smislu, da rodimo prej, ampak, da ko rojevaš, dete hitreje spolzi po porodni poti :). Nam je sestra v šoli za starše svetovala po 36. tednu. A rodila si pa hitro, ko se je porod začel, al je dolg trajal?

Blue one: Glede previjalne sem videla pri kolegicah, da je ful fajn met zelo široko površino za previanje. Da imaš lahko vse posodice in kremice kar zraven položene. To je potem luksus :)

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
30.7.2013 11:37:50   
robika
Zadnji porod ko sem pila čaj od 34.tedna naprej,je bil na en,dva tri,..tak da ga je moj skor zamudiluser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
30.7.2013 11:54:12   
robika
Bilo je tak da sem bila okoli 23h odprta za 2cm po 1h popadkov,rodila sem pa od 2h..men se zdi da je to kr hitro,glede na to da je moj samo stopil v porodno in smo dvakrat pritisnali pa je bila mala na svetuuser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
30.7.2013 15:00:06   
GITA14
js sm bla v prvo pozitivna na strebtokok, tako da sm med porodom dobila antibiotik, pa še malo so mel bol pod droblnogledom.
Tako da bom zdej spet ta pregled opravila, razen če me kej prej ne prehiti in upam da ne bo,ker drugi teden imam naporen ko pridemo domov z morja in morem vse oblekice oprat in šoping in likanje in pospravljanje omar, da na redimprostor za novega člana........

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
31.7.2013 8:37:19   
robika
Dan,ka zdaj nosečke kje ste? user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Rabljena oprema
nada56

Bi prodali/kupili otrosko opremo in igrače preko posrednika na internetu?

Da, bi prodal, ker se mi ne ljubi ukvarjati s tem (36%)

Da, vsaj nekaj dobim, sicer prodam sam ali podarim (26%)

Ne, otroske stvari večinoma podarim (19%)

Ne, se ne ukvarjam s tem (19%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!