|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
25.7.2013 7:28:50   
Prva anonimna
Vceraj je sel moj krivdo priznat user posted image , in je bilo full smesno, ker je zenska prav slovesno prebrala tisti stavek, da izjavlja, da je oce in je moral reci glasno ja, pa mu sploh ni takoj potegnilo, kaj zenska hoce, jo je kar gledal user posted image . Pa prav tak slovesen glas je naredila, jaz sem se skoraj krohotat zacela. No, in ker sem bila druga na vrsti, sem potem slovesno izrekla svoj da user posted image . In potem na koncu pove, da je zdaj najina zveza izenacena z zakonsko in da sva pridobila enake pravice in dolznosti kot v zakonu, da sem potem morala dodati, da sva pa potem ze skoraj porocena user posted image . Je bilo res zabavno user posted image .

Kaj vse je zdaj treba urediti, mi pa tudi ni jasno. Ko rodim, morava sporociti ime otroka na CSD, ne? Potem, kot sem razumela, pride po posti rojstni list in davcna in s tem gres potem se na ZZZS uredit zavarovanje pa na obcino. Zakaj moras ze na obcino?? Aja, da oddas obrazec za tisti denar, ki ga obcina da, ali se zaradi cesa drugega?? Ocka mora pa za ocetovski dopust na CSD po rojstvu prinesti en obrazec, enega mu pa v sluzbi potrdijo. Kaj pa vloga za otroske doklade, a to tudi na CSD oddas? Ma, se mi vse zdi tako komplicirano user posted image .

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 25.7.2013 7:35:44 >

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
25.7.2013 7:35:18   
Prva anonimna
Srecna bodoca mamica, a da sestre in babice ne svetujejo epiduralne? Joj, moram res prestudirat to zadevo se.

Robika, upam, da tvoj postar danes kaj bolj pametnega prinese user posted image . Sta pa pridna, da ze masirata presredek user posted image . Zakaj pa pijes caj malininih listov?

Natali, a uzivate na morju? Bom danes sla v DM po tiste tampone, za katere si napisala, da so ok. Katere moramo pa ze vlozke kupit - Vir 80 ali kako se jim rece?

Raven, aja, da imajo v Pikapolonici ob torkih popuste za nosecke? Meni ni za modrcke iz mikrofibre, bi raje imela porodu bombaznega. Res ne vem, kako bi prenesla mikrofibro, ce bo proizvodnja v mlekarna mocno narastla user posted image . A samo eno sobo za naravni porod imajo v LJ? Bom potem tudi jaz imela namesto vzglavnika na pol prepognjeno tetra plenicko.

Uzivajte, je prav prijetno sveze se trenutno.

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
25.7.2013 8:17:59   
robika
Čaj malinovih listov je za mehčanje porodnih poti in naj bi pomagal mehčati maternični vrat da se lažje odpira,če kaj pomaga,ene pravijo da jim je ene da ne..pila sem ga v tretji nosečnosti in v primerjavi z drugim porodom ko ga nisem,lahko rečem da je bil tretji porod prava milina proti drugemu,dobila sem popadke na 5 min.prišla v porodnišnico ob 22h baje odprta samo 2 cm,so me dali na oddelek,tam še kr popadki,me peljejo nazaj v porodno,baje še kr 2cm odprta,me dajo vseen v porodno,babica reče takoj pokliči možeka naj pride če noče zamudit,ga pokličem pride ćez 15 min.dvakrat pritisnemo in pozdravimo na svetu našo tretjo pupo..ekspresno
Zato ga sedaj tudi pijem in upam na ponovitev zgodbeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2028
25.7.2013 8:48:33   
Tejči
Mi bomo nabavili ležalnik, saj ga je starejša pupa oboževala. SEm že malo brskala po spletu in se mi ni niti sanjalo, da obstaja toliko različnih ležalnikov in da so cene nekaterih prav astronomske...no, pretiravali ne bomo, bomo kr kakšno cenejšo verzijo nabavili.

Si me spomnila za vložke - sem jih tudi zadnjič gledala in razmišljala, da vas moram vprašati kateri bi bili najboljši po porodu, če bom spet šivana? To sem pa - priznam - pozabla, kako je že bilouser posted image Vem samo, da sem rabla žlaufeka, da sem lahko sedela, ampak ne zaradi šivov, temveč, ker so mi bradavico pri britju odrezali user posted image

Čaj malininih listov sem imela kupljen v prvi nosečnosti, ampak sem predčasno rodila in ga nisem uspela niti poskusiti. Sedaj ga ne bom nabavljala, po moje veliko več naredi psiha in prepričanje, da bo šlo enostavno in hitrouser posted image V bistvu me bolj skrbi, da ne bi šlo prehitro - sploh, če se mi na morju kaj začne dogajat...

Včeraj sem zlikala vse cunjice za našega bebija - 4 ure likanja - ne vprašajte kako me danes vse boli..pa toliko sem bila trmasta, da sem hotela vse naenkrat naredit in mi je potem bilo tako slabo... Pa OK, mimo je user posted image Me pa vročina spet po malem zdeluje, mi hitro postane slabo, pa medla postanem...pa kr veliko pijem... Danes pa jutri še zguram službo, potem pa spet malo oddihauser posted image

Kar se tiče papirologije - tudi meni je znanstvena fantastika in sem vam že hotela gnjavit, kako je potem z urejanjem zdravstvenega zavarovanja, pa osebne izkaznice... Če je katera s tem na tekočem, naj prosim podrobno napiše, da ne bomo več tak lolasteuser posted image

Tako, zdaj pa spet delat...lepo se imejte nosečkiceuser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
25.7.2013 9:18:04   
bbdd
Lepo jutro vsem! Malo pomoči bi rabila glede vseh zadev na Centru pa priznavanje očetovstva...ali je tu kaka punca, ki je, ko je bila noseča ali je sedaj prijavljena na Zavodu za zaposlovanje in prejema socialno pomoč? Pri meni je tako, da jo prejemam, fant pa je zaposlen, ampak uradno on še vedno živi pri starših. Vem, da ko bova šla priznat očetovstvo, bom pravico do socialne izgubila, saj se bodo šteli tudi njegovi dohodki dohodki. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim, počakam da rodim in greva potem podpisat očetovstvo (ali se to sploh da), ali pač čakat čisto do konca? Tisto mi je jasno, da ko bom septembra rodila, socialne ne bo več, ampak ta dva meseca bi jo rada še prejemala, saj mi kar prav pride, čeprav ni velika. Pa tudi potem denarja še ne bo tako hitro, bo treba kar nekaj mesecev čakat na starševsko nadomestilo in otroške.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
25.7.2013 9:33:16   
Penny
Lahko tudi po porodu prizna očetovstvo, ampak potem bo na rojstnem listu nekaj časa prazno in bo otrok dobil popravljen rojstni list kasneje. Pa glede izrabe očetovskega dopusta se tudi zaplete, saj dokler tvoj dragi uradno ne bo oče, tudi pravice do očetovskega dopusta ne bo imel. Malo več birokracije pač :).

Pejta septembra, pred rojstvom, priznat očetovstvo. S septembrom oz. po nastopu porodniške si itak že upravičena do starševskega dodatka, to boš pa dobila septembra, socialno pa tudi septembra, ker se nakazuje za nazaj, kolikor vem? Se pravi ne izgubiš nič.

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
25.7.2013 9:40:44   
Penny
Prva anonimna: V Šoli za starše se ti ne javljajo, ker so na dopustu do 5.8. user posted image . Predavanje Lajšanje porodne bolečine smo imeli pa v četrtek, 11.7. ob 14.30 (ena skupina za vse). S šolo smo začeli pa v ponedeljek, 1.7. Predavanja so bila v predavalnici stare porodnišnice.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
25.7.2013 11:27:45   
Blue_one
Hej hoj.

Kako ste kaj? Vidim, da ste čisto padle v papirologijo, modrce in vložke user posted image . Papirologijo grem urejat v začetku avgusta, se mi splača počakati še na julijsko plačo, pa bom potem vse naenkrat. Še moj bo šel z mano takrat, da podpiše očetovstvo. In to bo potem upam, da, to. Glede očetovskega dopusta berem pa različno, tako da bova takrat vprašala točno kako je na našem CSD, če se da bova že takrat zrihtala, če ne pa potem, ko se otrok rodi. Za zdravstveno kartico je potrebno izpolnit nek obrazec in ga po rojstvu otroka poslat naprej. Točnih info o tem še nimam, ker se še nisem zanimala, ker se tolažim, da imam še 2 meseca do poroda user posted image . Optimist :)
Za po porodu si bom nabavila tiste mrežaste hlačke, nekaj jih že imam, nekaj jih še bo. Glede modrcev sem priznam, totalno izgubljena in še ne vem kaj točno naj naredim. Mislim, da košarico bi še zadela, obseg se mi pa noro povečuje, tako, da tam ne vem točno kaj in kako.. DO začetka avgusta sem si dala čas za razmislit, čeprav verjetno bom kupila eno varianto športnega modrčka pa ene modrčke za dojenje. Glede tega, kako bi pa une hlačke namontirala, mi pa priznam ni čisto jasno. Vložki pa - Vir 80.

MOje počutje je v primerjavi z drugim trimesečjem super :) Se pozna, da sem bolj na easy, da sem zadnji teden doma. In predvsem, da nimam glavobolov. Me je kar minilo, ko sem šla na predavanje o epiduralni in je eden od možnih stranskih učinkov glavobol -že med porodom, pa baje zna trajatji še pol leta potem. Sama sicer upam, da bom šlo skozi brez epiduralne, če pa pač ne, bo pa kot neke vrste backup plan.
Ta teden imam intenzivno čiščenje stanovanja, še 2 prostora pa bom prišla naokrog,s e že ful veselim. Delam pa kolikor zmorem oz kolikor mi malo bitje dopušča.

Še vedno imam občutek da ne leži pravilno, ampak ok. Bom videla na pregledu kako in kaj bo takrat. KIle gredo počasi gor, sem nekje na +7. Pa delam vaje za križ, ker me kar močno boli-se pozna, da malo bitje leži čisto zadaj, posledično tudi moj trebuh ni nekaj strašansko velik :)

Lep dan vam želim pa upam, da bom se sedaj več oglašala :)

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
25.7.2013 19:08:38   
lollipop07
no se še jaz javim...ste se razpisale tolk, da se mi je skor krompir speku vmes ko sm vas bralauser posted image
prva jaz ne uporabljam tamponov, ne za jezero, ne za kolpo...sm govorila s svojo babico/medicinsko sestro in je rekla da je važn sam da se takoj preoblečem, ko pridem vn...nisva pa govorili o bazenih, ker se tega pač zdej izogibam...sem pa razmišljala, če bi jih vseno za na morje vzela vendar je tako, da imamo me v nožnici veliko več bakterij "nevarnih" za naše malčke, kot jih lahko fašemo v vodi...se je pa obvezno treba takoj preoblečt v suhe kopalke...user posted image
za očetovski dopust so tut nama rekl, ko se mali rodi...ne vem kaj tok komplicirajo s temi papirji mater...sva čist živčna iz CSDja pršla...mater jim!!!!
ležalnik jaz imam, ker sem ga dobila in so mi ga v večini kar priporočle...tko da bi ga verjetno v vsakem primeru kupila...
prala sem pa jaz tudi z majnšo merico Duela in brez mehčalca...
tolk na hitr...je treba krompir in putke iz pečice vzet,da jim en bo prevročeuser posted image

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
26.7.2013 7:43:45   
robika
Jutro user posted image !
Jaz še kr nisem dočakala odločbe iz komisijeuser posted image ,pa naj reče kdo da si ne vzamejo časa...kriza

Neposredna povezava do sporočila: 2035
26.7.2013 7:44:05   
Prva anonimna
Dobro jutro user posted image .

Evo, sem vceraj malo brskala po trgovinah. Imajo tiste mrezaste hlacke v DM-u in Baby centru, v Mullerju jih nisem nasla. Jih je 5 notri in v DM-u so najcenejse, samo 2,10 evra, tako da jaz bom eno skatlo kar vzela. So pa od Tosame, znamke To-to. Imajo tudi To-to blaznice za prsi, a je ok ta znamka ali je katera druga boljsa, se kateri kaj sanja? Imam pa se kuponcek za 25 % popust. Flasko in dudki bom Aventovi vzela, je v knjizici tudi kuponcek za 25 % popust. Pozabila sem pa pogledati za nastavke za dojenje, kje ste to kupile tiste, ki ze imate otrocke? Jih bom raje vzela za vsak slucaj, prav draga tudi ta plastika ne more biti.

Tamponov Joydivison pa v DM-u ne drzijo, v bistvu sploh nimajo nobenih tamponov za nosecnice, tako da tamponov se kar nimam.

Modrcki v Mothercare mi niso bili prevec vsec, ker ne maram cipke, pa po pravici povedano si jih nisem upala vzeti, ker res ne vem, kako bo zadeva kaj narastla user posted image . Pamperske so pa v Mullerju full boljse, ne? Nepremocljivo prevleko za jogi sem pa na spletu potem nasla od firme Vitapur

http://www.vitapur.si/otroski-program/izdelek/nepremocljivi-nadvlozek-za-otrosko-posteljo

Je nekaj pod 12 evrov, tako da jo bom kar narocila.

Upam, da sem vam napisala kaj uporabnih informacij user posted image .

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 26.7.2013 7:45:58 >

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
26.7.2013 8:03:41   
Prva anonimna
Robika, kje si pa kupila malinov caj? Jaz sicer cajev ne maram prevec, ampak ce res pomaga mehcati maternicni vrat, bi se bilo pa mogoce vredno potruditi user posted image . Ej, jaz bi tudi samo dvakrat pritisnila pa naso pupo na svet spravila user posted image .

Tejci, sem vceraj gledala lezalnike, imas res precej izbire. Jaz pocakam, ce ga bom mogoce od sestricne dobila, drugace bom pa malo po Bolhi pogledala. Ti pa res nimas kaj tistega caja piti, da te ne bo kaj na morju presenetilo! Si bila pridna, da si vse naenkrat polikala, meni to navadno ne uspe. Zguraj se danes sluzbo!

Meni gre tale papirologija tudi full na jetra, je toliko enih razlicnih stvari, da imas obcutek, da bos kaj pozabil, tega pa ne maram.

Bbdd, mislim, da lahko tudi po rojstvu otrocka sele urejas ocetovstvo, samo pa res potem nekaj kasneje dobis rojstni list. Ceprav ti verjetno takoj po porodu ne bo ravno najlazje na CSD hodit.

Penny, vejretno imas prav in se bodo sele 5. 8. zaceli oglasati na telefon user posted image . Bom potem kar racunala, da je to predavanje v cetrtek v en teden kasneje. Mogoce se me pa celo usmilijo in mi na mail odgovorijo user posted image .

Blue one, nama so rekli, da predno ne rodim, ne moreva urediti nicesar glede ocetovskega dopusta. Bom poskuasala najti tisti obrazec na netu, ki ga je treba glede zavarovanja otrocka izpolnit. Tiste hlacke pa samo spodaj prerezes in potem dobis taksen modrcek brez naramnic. Jaz, ce ne bom kupila nobenega modrca za dojenje prej, bom res kar hlacke tako prerezala. Ves, da meni tudi ni najbolj do epiduralne, ker sem prebrala, da znas imeti full glavobol po njej in glede na to, da sem nagnjena k migrenam, bi me sigurno doletel. Tako da sem se ze odlocila, da bo epiduralna varianta samo, ce me bo res prevec bolelo. Jaz tudi pocasi cistim stanovanje in mecem stran nepotrebne zadeve. Kriz tudi mene full boli, tudi sredi noci, pa premetavam se in mi na nobeni strani ne pase prav prevec lezati. Jaz sem zdaj na + 8,5 kg, kar sibajo v visave v zadnjem tednu user posted image .

Haha, Lollipop, samo da se ti ni krompir zazgal user posted image . Jaz se tudi pridno preoblacim, ko iz vode pridem. Jaz tudi mislim, da je lezalnik za tako male bebe super varianta.

Uzivajte v se enem lepem dnevu!

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
26.7.2013 8:12:09   
robika
Čaj malinovih listov imaš v Sanolaboju in Biotopicu,men se zdi da nima nekega okusa-ker tud jaz ne maram čajev,ampak ta mi gre dol,ni nazgravžen-saj men ne..

Neposredna povezava do sporočila: 2038
26.7.2013 9:34:41   
VesnaVesna
Živjo nosečke user posted image
evo po dooolgem času vam spet kaj napišem. berem vas kar pogosto ampak me mal heca tale računalnik in me noče vsakič vpisat, živcev pa tud nimam da bi se hecala še s temuser posted image
no da vam še jest mal napišem kaj in kako..
pdp imam 1.9. in res je že blizu, me kr mal stisne k se res dan d ful hitr bliža.. ampak se bolš počutim kot sem se ene 14 dni nazaj ko še nisem imela veliko zrihtanega. ta teden sva šla na csd in zrihtala kar je blo treba, pač priznanje očetovstva in moja porodniška. zdej k sm vas brala ste me spovnle še za zzzs in bom mal po netu pobrskala če bi slučajno lahko kaj prej zrihtala k po porodu bo mogu moj večinoma sam pa vem kok mu bo težko skakat po teh zavodih.. moški pačuser posted image

glede ležalnika je res skor obvezen, moje prjatlce pravjo da je res zelo koristna stvarca, kjerkoli ga imaš lahko, flikneš bebeta notr in lepo pančkauser posted image
sva pa mogla kupit tudi nov voziček ker na tistega ki sva ga dobila je prestar in kr dobr zdelan in nimajo več rezernih delov za njega.. je bil kr šok k na voziček res prej nisva razmišljala, ampak hvalabogu sva ful dobr kuplauser posted image sva šla v babycenter in nama je nek mladenič res vse lepo razložu, vse kar je pomembn pri vozičku od koles, materiala, kako se zloži, cena, kvaliteta... res fajn sva dobila filing kvabi sploh rada. pač če že kopuješ novo in veš da boš stvar še rabu je bolš da kupiš nekaj kar je mal bol kvalitetno.. no in sva kupila voziček od Inglesina italjanska firma in so redne cene tko okol1000-1100 eur ampak so imeli znižanje za 70% in sva dobila čudovit voziček ki je ročno šivan kvaliteten kot per perego ali baje še mal boljši, vse komplet košara lupinca, športni del, podvozje, podstavek za košaro... vse za 344 euruser posted image super ker res nisva računala da bova mogla še nov voziček kupt k so drgač res dragiuser posted image

me pa zanima ali si je kera že kupila ali si namerava kupit dianatal porodni gel.. jest si ga bom zihr sam je fuuuul drag... drugače presredek si masiramo že dobr teden tko vsak drug dan in upam da bo kej pomagal k se bi res rada po porodu super počutila.

cunce sm prejšnji teden preprala in zlikala in so res cute te male stvariuser posted image prov vesele je blo vse pregledat še enkratuser posted image

zdej mam edino še skrb da se en dan lotim in pripravim torbo za v porodnišnico.. nevem ali naj dve naštimam el eno.. pač ker piše da naj bi za bebeta pol prnesu partner preden greš iz porodnišnice... nevem kaj boste ve? jest bom najbrž eno mal večjo torbo naštimala in vse že prvi dan nesla s sabo tja.. al raj ne. pomagajte mi da se bom lažje odločla...

počutim se drugače pa kr vredu, mal več moram počivat pa kr gre.. edin na trebuhu imam pa kr že velik strij, pa čeprav se mažem že čist od začetka, zgleda da so geni naredil svoje k moja mami je čist srijastauser posted image j..ga to paše zravn, ne more bit vse čist vredu, pa lepo se bom pol po porodu spet mazala proti strijam in upam da bojo čim manj vidne. aja sm si pa kupila tud poporodne hlačke, da mi bo trebuh šel lažje nazaj, k če imam res gene po mamici.. ja moja mami ima kr trebuh jest pa nočem imet tazga.. sej bom tud pridno telovadla sam eno tolažbico sma rabla in sm si kupla hlačkeuser posted image

no to je to, drug teden se že začne moja porodniška in ja res se že bliža k bomo pestval tole našo bebiko, je zelo živahna in prav zanimivo je da se ji vsak dan vsaj enkrat kolca, prov smešn filing, se mi kr mal smili tok majhno bitje pa se mu že tok kolcauser posted image

lepo preživite še zadnje tedne do konca, jest pa upam da mi bo tale računalnik mal bel naklonjen in se vam večkrat oglasim in povem kaj dogajauser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
26.7.2013 10:25:45   
robika
No končno dobila odličbo,ampak kakouser posted image ! Stalež so mi dali do 26.8. !!! Jaz pa nastopim porodniško 8.8,kar je bilo napisano na kartonu!!!MIslim zdaj se vid kako pogledajo papirje! Tak da morem spet k osebnemu zdravniku in ponovno dat dopis da nastopim porodniško že osmega in da staleža več ne potrebujem!!!
Mislim no..

Neposredna povezava do sporočila: 2040
26.7.2013 10:53:49   
Penny
A lahko enostavno prekineš bolniško 7.8. in to je to? Dokler se bodo spet zmigali, bo itak 8.8. že tukaj user posted image .

Prva anonimna, ne vem, če bo šlo po analogiji, ker tisti četrtek je 15.8. in je praznik user posted image . Pokliči 5.8., če ne ti pa jaz 7.8. javim, ko imam pregled v APN in grem lahko še do stare P pogledat na oglasno desko :) .

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
26.7.2013 10:59:48   
robika
ja na zzzs-ju so rekli da mora zdravnica spet poslat tja papirje in dopis da je 8.8 nastop porodniške...jo kr neki vse skup tole z našim zdravstvomuser posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
26.7.2013 15:45:50   
lollipop07
Vesna jst sm za malčka že naštimala kr v previjalno torbo (sam še plenička za 1x uporabo manjka) in jo položila na lupinico, tako da ati sam zagrabi use skupej in v avto flikne...nima kaj falit...zase sicer še nimam, ker se mi načeloma še ne mudi, si bom pol en mesc pred rokom počas v en ruzačk spakirala za vsak slučajuser posted image dejansko pa ni placa v porodnišncah za prov velik krame tko da je čist usen če mu nabašeš za mulčka use v en kot, ker začetne potrebščine tko baje v porodnišnici dobiš in res rabiš samo za domov...user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
26.7.2013 16:14:15   
VesnaVesna
Hvala lillipo07user posted image a to pomeni da v porodnišnici ti dajo kak bodij in vse kar dete rabi ko se rodi in za še dva dni... a to dobiš novo in potem tudi odneseš domov ali imajo to tko kot spalne srajce za odrasle in jih pol operejo..
mogoče neumno vprašanje sam jest sm misnla kr par stvari novih sabo nest.. ja piše že da rabiš sam kompletek za domov, kaj pa prej v porodnišnici? Kaj dajo novorojenčku za oblečt.. upam da ne kaj rabljenega.. ali pač..

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
26.7.2013 16:46:29   
renjar
En vroč pozdrav!!
Uff koliko branjauser posted image
Pri nas je vroče kot v peklu, pa že ene 3 tedne ni bilo kakega dežja..
Papirologijo na CSD sem zrihtala, torba za v P je tudi pripravljena, le še cotike bo potrebno zlikat potem pa lahko gremuser posted image
Jutri pa že začnemo 34 tedenuser posted image
VesnaVesna pri nas v P imaš cotike za user posted image na previjalni mizici v sobi in ne rabiš svojih.. Seveda so rabljene in ko greš domov jih tam pustiš (jih spet operejo).. Še nastavek za prsno črpalko sem jim mogla vrnit ker jih baje dezinfekcirajo in znova uporabijo..

(odgovor članu VesnaVesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
27.7.2013 7:28:27   
Prva anonimna
Punce, kaj boste pocele v tej vrocini? Jaz sem imela vceraj katastrofalno zatecene gleznje, ma, ne samo gleznje, se prste na nogah, obup! Bom kar poskusila ob 6-h zjutraj ze vstajati, pa potem popoldan iti se kaj spat.

Renjar, jaz bom tudi torbo za porodnisnico cez vikend ze pripravila. Pa vceraj smo vozicek pripeljali domov, zdaj res manjka samo se previjalna.

Vesna, za cunjice v porodnisnici je pa meni logicno, da jih uporablja vec otrockov. Ce pa hoces nove zadeve, potem pa res nesi vec svojih kompletkov s sabo. PDP imas pa ti res ze kmalu, jaz ga imam par dni kasneje, pa se mi zdi, da je to ze full blizu. Jaz bi tudi rada cimvec stvari pred porodom zrihtala, da ne bo potem treba ociju prevec letati po raznih zavodih, ker mu gre tudi to na jetra. Vozicek sta pa res full poceni dobila, super user posted image ! Jaz za tisti gel prvic slislim, kam ga pa nanasas?

Kaksno velikost oblekic za v porodnisnico boste imele, 50 ali 56? Pa kateri aspirator za nosek boste vzele?

Lollipop, pametna ideja, da torbo za otrocka postavis na lupinico, tako da res ni moznosti, da bi jo ocka pozabil vzeti user posted image . Bom jaz tudi potem v dve torbi spakirala, v eno zadeve zame in v drugo zadeve za bebiko.

Joj, Robika, res so katastrofalni s temi odlocbami, povrsni na kvadrat! Samo, da ti dodatno delo delajo.

Penny, jaooo, da tisti cetrtek pride ravno na praznik, se pravi, spet nimam pojma, kdaj bo predavanje. Mogoce so vse to znaki, da epiduralne ne rabim user posted image ! Daj, prosim, res ti 7. 8. poglej v stari porodnisnici razpored in mi sporoci, ok?

Skrivajte se v sencki danes!

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 27.7.2013 7:38:54 >

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
27.7.2013 9:27:41   
VesnaVesna
dianatal gel ti ga trikrat vbrizgnejo v nožnico, ko prideš v porodnišnico, pol k si že ful odprt in pol še čist na konc preden pride otroček vn. Skrajša porod za 30% in veliko manj je poškodb presredka, ker pač dete lepo zdrsne vnuser posted image lohk si mal pogledate.. http://www.lekarnar.com/izdelki/dianatal-porodni-gel
a drugače vas bo večinoma izbralo epiduralno... joj si moram mal prebrat o tem, če bi se mogoče tud jest odločla za to..

Neposredna povezava do sporočila: 2047
27.7.2013 11:34:20   
SrečnaBodočaMamica
Pozdravljene mamice.user posted image
vrooooceeee a???? Pri nas ni bilo dezja ze celo vecnost
Zdaj me pa ze res zdeluje tale vrocina;)

Z mojim pa rihtava stanovanje. No spalnico in otrosko.
zdaj ze nekak vse stoji na svojem mestu samo en kuuup pospravljanja jeee se.
Jaz pa kar hitro postanem izmucena.
Jutri dopolnim polnih 33:) se malo ja:)
Tudi midva se cakava previjalno. Drugace se pa drug teden vrzem v pranje in likanje otroskih cunjic:)

Za porodni gel pa so meni prav tako v bol. Rekli da je to trzna nisa??da ne pomaga. Ima katera izkusnje?

Sem pa slisala zelo dobre komentarje glede caja malinovih listov ampak sele po 36 ker lahko sprozi preecasni porod. Jaz bom pomoje to poskusla ampak sele po 37tednu.
Nakupit se moram tudi planicke pa kremice in tako:)
A boste imele pampers? Mamice kaksne so izkusnje?

(odgovor članu VesnaVesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
28.7.2013 17:31:52   
natali1
Pozdravljene souser posted image
Ma tukaj je isto vroče kot na morju user posted image , da o vodi ne govorimo...
VesnaVesna mislim, da nas bo večina rodila po naravni poti, če se ne motimuser posted image
Za Dianatal gel boš denar stran vrgla, tako pravi moj G. Sem se jaz tud najprej zanimala zanj, zdaj ne več.

Dianatal porodni gel ustvari na nožnici bioadhezivni film, ki zmanjša trenje in omogoči otroku lažji prehod skozi porodni kanal. Na ta način se olajša porod in zaščiti nožnica. Dianatal porodni gel je pri prvorodnicah skrajšal iztisno dobo za 30% (26 minut), pa tudi celoten porod za 30% (106 minut) (1,2).
V fazi iztisa lahko pride do pretrganja nožničnega tkiva ali presredka. V določenih primerih poskusi babica ali porodničar preprečiti nenadzorovano pretrganje tako, da napravi majhno zarezo v varno smer (epiziotomija).

eto.. Pravi, da en fajn služi user posted image
Prva anonimna na morju je bilo drugače svetovno, voda topla, fajn res.. Samo noge so mi začele zavtekati da je joojj. Prav bolijo me. Pa user posted image mi tako tišči dol, da sem že misla, da me bo mogo moj pelat.
Malo še moramo zdržat a neuser posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
28.7.2013 22:10:56   
mamz
Za očetovski dopust sem vprašala na CSD, šele po rojstvu se lahko odda z listkom oz porodnišnice. Imam rok sredi septembra in mi je rekla, da naj da tudi prilogo s-1 izpolniti šele v začetku septembra, ker gledajo zadnjih 12 plač-

epiduralne ne bom imela, je šlo prvič brez, bo šlo tudi zdaj.

Manjših oblačil od 56 ne bom, ker je starejši brat imel 56 že v porodnišnici.

Cunje za otročka imajo tam, seveda so rabljene, pustiš jih tam, ko greš domov, itak je pa vse oprano.

Spakirano nimam pa še nič-user posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

babyshower
Lelly28 RR

Ali so vam prijateljice oz. ste si same pred rojstvom otroka pripravile praznovanje (babyshower)?

da (11%)

ne (89%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!