Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 7:28:49
|
|
|
|
dekca
|
Drugače sem pa jaz tudi bistrila glavo na morju, je pomagalo. No, najprej sem staknila pa eno ornk virozo. Zdaj pa vse skupaj na off in enkrat oktobra ali pa celo novembra v nov postopek.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 9:01:42
|
|
|
|
aspera
|
Joj, tamala86, žal mi je zate . Res mora biti grozno toliko razočaranj dat skozi, pa že ko končno misliš, da je uspelo, pa spet ... napalmica, hvala za pojasnila, me pa še nekaj zanima. A potem, če greš iz LJ v MB, dobiš tisti karton iz LJ s sabo? Ker tam so vsi izvidi in vse kar se je pač do zdaj s tabo dogajalo, da ti ni potrebno potem spet v MB iti skozi vse te ceremonije. Jaz sem imela prejšnji teden 1.IUI ja, samo kar ne upam pomisliti, da nama je mogoče ratalo, ker ima partner slabo seme in nimava preveč dobrih obetov glede IUI-ja . Upam pa vseeno na najboljše.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 9:10:09
|
|
|
|
maoo
|
Draga dekleta, po transferju se vam ni sem nic oglasila, ker žal ni niti prišlo do njega, dve celici sta propadli, ena je bila nepravilno oplojena, od vsega tema sem skasirala le to, da se mi je povečal endometriom na jajčniku in tudi, če bi zanosila, bi ga morali odstranit med nosečnostjo Vem, da ne bi smela pričakovat nič, ker je prvič, vendar me je strlo do konca Tiste, ki hodite v to več x ste v mojih očeh največje borke in vas želo spoštujem, zase trenutno ne vem, če bi šla še 1x v to Odločila sem se, da bom dala to zadevo čez poletje na stran in se 100% posvetila sebi in hčerkici, ki je moja največja sreča in veselje. Dekleta še 1x hvala za vso podporo, vsem skupaj želi veliko lepih celic in da čim prej zagledate maj4 držim pestike in ti želim veliko pri transferju. še 1x vsem skupaj SREČNO in uživajte v tem poletju .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 9:56:49
|
|
|
|
maj4
|
Draga maoo! Ravno v prvem postoku pricakujemo vse najvec in se nam zdi, da bo uspelo, tako da te zelo razumem. Tudi mene je prvic najbolj potrlo in edino kar me je drzalo pokonci je moja mala punca. Zaradi nje sem zjutraj ustajala in ne vem kaj bi bilo, ce je ne bi mela. Kasneje se mi je povrnilo upanje in tista velika zelja. Tako da uzemi si cas za zalovanje in vse drugo bo prislo samo po sebi. Vedi, da te razumemo in to, da s tem, ker te je mocno potrlo, ni nic narobe. lepo se imej cez poletje inzelim ti dobro okrevanje po vseh hormonih,... Lepo, da si mi v postopku delala druzbo. Danes sem imela transfer enega zarodka. Od desetih celic se je oplodil samo en zarodek Mogoce je pa ta zmagovlni, saj nikoli ne ves. Vse skpaj je kot ena velika loterija. Srecno maoo in tudi vsem ostalim puncam!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 10:16:25
|
|
|
|
napalmica
|
Punci, maoo in tamala86 zelo mi je žal, da je tako! En velik objem . Nikoli ampak res nikoli obupati, dokler ste/smo mlade, je upanje in čas edino, kar nam preostane! Aspera kartoteke v Lj ne kopirajo, niti je ne potrebujejo v Mb-ju. Jaz sem prinesla s sabo le kopije moževih spermiogramov (to vama morjo dat) in odpustnice iz postopkov, ker itak na njih piše, kakšno terapijo si imela in koliko dni, ter koliko zarodkov je bilo (ne vem sicer, kako zgleda odpustnica iz IUI). Pa seveda izvide od posegov, če si jih imela (HSG, HCS, laparo,...). V glavnem v Mb ne komplicirajo, ker če kaj rabijo, to naredijo. No vsekakor pa še vedno upam, da ti v Mb ne bo treba! Kako si sicer? Ostale punce, lepo božajte svoje trebuščke in se pogovarjajte s svojimi . Meni je nosečnost v teh 10 tednih prinesla veliko skrbi ampak se ne dam (in moji tudi ne) in se veselim vsakega dne posebej
< Sporočilo je popravil napalmica -- 21.6.2013 10:18:34 >
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 10:46:40
|
|
|
|
aspera
|
napalmica, za IUI odpustnice sploh ne dobiš. Greš notr, ti naredijo IUI v treh minutah, počakaš 20 min v čakalnici in greš domov . Kopije spermiogramov imava doma, imajo pa oni tam nekaj najinih izvidov: moje za hormone in HSG ter od obeh za spolno prenosljive bolezni. To bi mi morali dati al kako? Ker na HSG sigurno ne grem še enkrat . Drugače pa sem zaenkrat ok, držim pesti, da se mi M še 5 dni ne prikaže. Prsi imam iz dneva v dan bolj napete, včeraj sem imela pa tudi take blage bolečine v predelu maternice, kot ponavadi pred M. To so lahko tud znaki prihajajoče M, tako da se nič kaj ne "troštam". V katerem tednu oz. mesecu si pa ti :) ? Res je lepo prebrat tudi take zgodbe o uspehu, ti dajo malo motivacije.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:24:55
|
|
|
|
pišanec
|
Da se vam še jaz malo oglasim. pa nisem dobro, milim, da tudi ta postopek ne bo uspešen. V sredo popoldan (8. dan po ET) sem imela popoldan nekaj ur tako hude krče, da sem komaj hodila in morala vzeti tableto proti bolečinam. Na WC papirju malo roza izcedka, kasneje malo rjavkastega na vložku. Bolečine so sicer ponehale, ampak imam na dnevnem vložku malo obarvan izcedek in seveda krče, kot pred menstruacijo, pa je šele 10 dan po ET. V prejšnjih dveh transferjih sem prigurala do vsaj 12. dne. in tako zdaj čakam, da pride , upanja nimam nič veliko več. No, vidim, da junij za nekatere od nas vseeno ne bo tako uspešen . Nič, najbolje je odklopiti in uživati poletje, septembra pa v nove boje. držim pesti vsem p
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:25:31
|
|
|
|
napalmica
|
Aspera od HSG in ostalih stvari prosi za kopije, to ti morajo dat, ne bodo pa ti kopirali kartoteke. Hormone ti dajo v Mb še 1x pogledat, in SPB sva midva tudi vse ponovila gor, ker morajo bit izvidi itak sveži (stari ne več kot 6. mes). Jaz sem včeraj napolnila 10t in sem noseča z dvojčki. Držim pesti, da ne bo M in da si srečka nosečka! Znaki ne pomenijo nič.... jaz sem imela vse znake za M, slabosti so se mi začele šele v 6t, prsi me pa niso bolele NIČ! Optimistično naprej!
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:29:50
|
|
|
|
zeuso
|
Punce lep pozdravček Kot prvo bi čestitala SILVI in EMA S lepo je brat da je uspelo starim borkam. maoo pošiljam ti en veli virtualni objem , zdaj si uzemi odmor in kasneje s polno mero optimizma v nove boje Tudi vsem ostalim ki ni uspelo sporočam da nikoli ne smemo obupat res nikoli in to naj nam bo vodilo za naprej aspera naj odgovorim še tebi glede narkoze v Ljubljani, jaz vem za punco ki je prvič imela 16 celic, in je v drugo zahtevala narkozo ker je kazalo spet na isto količino in jo je tudi dobila napalmica midve sva na prejšnji temi bile skupaj med trepetalkami s tem da sem jaz imela ETZ, in ti še enkrat čestitam za dvojno srečo, bi pa te vprašala kakšne zarodke so tebi vstavili? maj4 držim pesti da bo ta eden zmagovalen Jaz sem danes tretji dan po transferju, od žestih celic ena ni bila zrela pričakale pa so me ena blastocista in štiri morule, tako da čuva ta lepša dva za ostale čakam če so bli primerni za zamrznitev.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:32:02
|
|
|
|
aspera
|
Vau napalmica, kr dvojčka ? Ful fajn, sem vesela zate . A tebe pa niso najprej nič dali na IUI, kar direkt na IVF? Jaz sem imela drugače 3 kar velike folikle (bila sem na Femari) in včasih tudi pomislim kaj bi bilo, če bi se nazadnje vsi trije oplodili . No, samo da dobim kopije vseh teh izvidov, ker če mi rečejo, da moram še enkrat na HSG (sem skor skup zlezla od bolečin), po mojem kr znorim .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:34:39
|
|
|
|
aspera
|
Aha zeuso, se pravi, da če si dost "siten" in če hočeš narkozo, se jo da dobit tudi v LJ? No fino, hvala za informacijo . Zate pa tudi stiskam tačke, da boš .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:42:19
|
|
|
|
napalmica
|
Zeuso ja se te spomnim! Držim pesti, da bo tokrat uspelo, ful ful močno! Meni so vstavili blastocisto in morulico za družbo in glej... zagrizli obe! Tako da maš vse šanse!!! Še dva zarodka (ne vem kakšne kakovosti) so dali na čakanje za zamrznitev, vendar se očitno nista razvijala, ker nimava pingotov. Aspera moj je imel tako slabe spermiograme, da ni bilo šans za IUI in smo šli direktno v ICSI. Še meni niso potem nič več preiskav delali, ker so itak rekli, da je problem pri njemu. Uspelo nama je v 4. ICSI-ju, točno dve leti po prvem postopku.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 11:50:00
|
|
|
|
zeuso
|
napalmica hvala za vspodbudne besede, jaz tudi upam da če že ne bo dvojna kot pri tebi naj vsaj enojna sreča pri meni.Midva sva tudi rekla da če v tretje v Ljubljani ne bo ratalo šaltava v Maribor, čeprav mojemu ne diši ker pol bi imela 2ure in pou vožnje, ampak še zmeraj sem optimist in upam da nama nebo potrebno šaltat piščanec, pa si sigurna da je vsega konec kaj pa kakšen test si naredila
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 12:11:46
|
|
|
|
pišanec
|
zeuso - če do nedelje ostanem samo pri blagih izcedkih, bom naredila CB, seveda. Takrat bo 12. dan po ET. Se pa bojim, da se bo prej pojavila glede na vse znake. Ah ja, bo pa poletje toliko bolj aktivno... tebi držim pesti, da ti tokrat uspe p
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 12:24:31
|
|
|
|
aspera
|
napalmica, pri nama je potem enak primer. Moj ima tud slab spermiogram, ne vem pa kako slab je, ker ti v Lj nič kaj veliko ne povejo. Morfologijo ima slabo, saj ima samo 6% normalno razvitih semenčic . Zato nama je vrjetno dal samo en postopek IUI in naju bo vrjetno potem dal kar na IVF ali pa ICSI. Jaz sem pa zdrava . Kakšen spermiogram pa je imel tvoj, če smem vprašati?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 12:36:01
|
|
|
|
napalmica
|
Moj je imel tudi nekih 6% normalnih, ostali mrtvi ali nepravilnih oblik, pa so nama rekli, da je to zelo slabo... in da je ICSI edina možnost. Je pa potem začel ful razne dodatke jest (Q10, C vitamin, selen, cink, L karnitin,...) tako, da smo potem vsaj malo izboljšali kakovost zarodkov, ker v prvem postopku smo prilezli samo do dveh slabih morul. No ampak to je že za v drugo temo....
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 12:54:19
|
|
|
|
aspera
|
Moj ima količino in ostalo dokaj ok, samo morfologijo ima slabo. Ostalih 94% ima nepravilne glave. Ne vem, meni so se v LJ dost čudno obnašali, niti niso delali neke panike, da je to zelo slabo in da bi nama predlagali takoj IVF ali ICSI. Doktor je samo nekaj momljal, da bi lahko rekli, da gre za moško neplodnost in da naju bo dal na IUI. Nič ni omenjal kakšne sploh imava možnosti, ne nič. Vprašat sva ga pa tudi pozabila v tistem trenutku. Če nama zdaj tale IUI ne uspe, imava konec avgusta spet posvet pri njem.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 12:55:17
|
|
|
|
aspera
|
Aja, je pa moj jemal 3 mesece Astasan in mu ni nič pomagal .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 13:09:45
|
|
|
|
napalmica
|
Ja čudno, kako to vsakega drugače obravnavajo, ker kakorkoli obrneš, 6% zdravih spermijev je za naravno oploditev premalo, ne vem kako je pri IUI, midva vsekakor nisva bila kandidata niti za klasičen IVF, ampakl le za ICSI, kjer direktno vstavijo en spermij v celico. Dodatki pri nama tudi niso naredili čudeža, kar se povečanja števila tiče, se je pa izboljšala morfologija tistih, ki so bili živi in to se je potem poznalo pri zarodkih. Je pa jedel dodatke skoraj ves čas postopkov, torej 2 leti, malo sem mu le spreminjala izdelke. Sem postala že prava izvedenka na koncu. Zeuso midva sva tudi menjala po 3. postopku, ampak jaz držim pesti, da je tale pri tebi zmagovalni
< Sporočilo je popravil napalmica -- 21.6.2013 13:12:13 >
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 13:18:37
|
|
|
|
Radenska_
|
Ojla jaz bi samo skočila v debato ;) Meni je tudi Reš rekel da kao sploh ni tako slabo, pa po temle kar pišete vem da je. Zato pa tudi greva v MB. Jaz nisem čisto zdrava, moj ima pa 10-12% normalnih, več kot polovico negibljivih in koncentracijo precej znižano. To se mi po temle kar od vas berem, ne zdi ravno vzpodbudno. Ampak enkrat bo! napalmica, a ti si v MB? So vaju dali direktno na ICSI? Me zanima kaj bodo naredili pri nama. Še slabe 4 tedne do prvega posveta...Koliko je čakalna potem za postopek, če imam jaz vse preiskave, moj pa tudi že 3 spermiograme opravljene?Postopka pa nisva nobenega še imela.
< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 21.6.2013 13:20:30 >
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 13:27:32
|
|
|
|
napalmica
|
Ja sej lih to je poanta, ni za obupat, ne glede na številke, danes pomagajo vsakomur, da le imaš malo svojega "materiala"! Radenska midva sva bila 3x na GK Lj (direktno ICSI), potem sva pa šla v Mb, kjer nama je takoj uspelo . Zdravnik je rekel, da je pomagal pohorski zrak . Bila pa sva v postopku v pol leta po prvem posvetu, s tem, da sva vmes opravila še 1x spermiogram, genetiko, še 1x vse krvne preiskave in jaz ambulantno histeroskopijo 3 tedne pred punkcijo. Je šlo kar hitro.
< Sporočilo je popravil napalmica -- 21.6.2013 13:28:33 >
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 13:32:00
|
|
|
|
Radenska_
|
Uf, to je bilo pa res hitro. Jaz bom vesela če bova na vrsti do spomladi 2014 :) Karkoli bo prej bom vesela :) Hvala za odgovor.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 19:20:14
|
|
|
|
coala
|
aspera,meni je moja ginekologinja brez problema dala napotnico,ko sem rekla da bi rada poskusila drugje.Nova napotnica izniči staro,tako da ta ni več veljavna.Tudi jaz sem se prestavila v MB.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 19:22:07
|
|
|
|
coala
|
Aja pa za slab spermiogram je najboljše HORMON KOMPLEKS,iz Avstrije.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 21:15:27
|
|
|
|
mila27
|
misamasa a si še kaj na forumu, mal me zanima kako si kaj. Kakšni posebni znaki sedaj. Jst že komaj čakam uz! Kaj pa ti? lp
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?