|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 7:50:28   
iris1978
Ojla punce,
pozdravljene vse nove- dobrodošle ste tudi v skupini na fb. Mene pa zanima, če ima katera nos. sladkorno in si že daje inzulin?

_____________________________


[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;19/st/20131117/dt/6/k/fabf/preg.png[/img]


(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 7:51:44   
iris1978
ojla punce

_____________________________


[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;19/st/20131117/dt/6/k/fabf/preg.png[/img]


(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 7:54:19   
iris1978
A si katera ve narediti ticker?

_____________________________


[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;19/st/20131117/dt/6/k/fabf/preg.png[/img]


(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 8:17:10   
Danijeladejan
Iris1987 o tickeru nimam pojmauser posted image Nisem jaz za to user posted image

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 9:23:46   
anit6
juhu peeetek user posted image

samo še 4 dni in bom vidla pikico....user posted image user posted image

lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: Novembrke 2013
14.6.2013 9:37:25   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: iris1978

A si katera ve narediti ticker?

Jaz. Torej greš na eno od teh strani. Recimo vpišeš v google pregnancy ticker ali pa si izbereš eno od teh treh tukaj
http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php

http://lilypie.com/Maternity_and_Pregnancy.php

http://www.widdlytinks.com/pregnancy/pregnancy-tickers/

Greš po korakih. Se pravi ozadje, kazalnik, datum in podobno. Na koncu dobiš več kod. Pravilna mislim da je html varianta (če ne pač večkrat poskusiš). Potem pa greš v Moja RR, daš miško na forumi in izbereš nastavitve. tam prilepiš uno kodo (html) ki si jo skopirala, shraniš in to naj bi blo to. Malo sem že pozabila.

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: Novembrke 2013
16.6.2013 13:52:05   
Danijeladejan
Pozdravljene user posted image

Jaz pa sem našega user posted image baje user posted image ni pa še ziher vidla v petek, smo imeli morfologijo,vse je ok, dobla spet nove napotnice za laboratorij, ker je spet čas da dam par epruvetk. Sem pa klicala za 3d ultrazvok, smo naročeni 2.7, takrat bom v 23 tednu. Pa je že 20 teden za nami...user posted image kak čas beži že zdaj, kaj šele bo user posted image
Lepo nedeljsko popoldne vsem user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Novembrke 2013
17.6.2013 22:12:09   
mina88
Hej Hej

koga moramo kontaktirat za fb? user posted image
drugače pa punce kako ste? se že mažete z kakimi kremicami?
js se že od samega začetka mažem samo z mandljevim oljem, mi je nekako boljše od vseh drugih kremic, od katerih dobim izpuščaje user posted image

drugorodke kolko nas je?? kako vam uspe? sama imam junijko doma in je kr pestro user posted image , nostop bi se nosla, crkljala,...uffa pa še ker sem prvič imela CR me vse tak boli user posted image


kako prenašate to vročino??? pri nas je že zakurilo 30 stopinj user posted image pa še brez klime smo user posted image

je katera 3. noseča?

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 9:09:41   
reza1
Hey user posted image eno vprašanje. Sm pred prvo posvetovalnico dobila bl slaba navodila od sestre, pa sm pol tut pozabla vprašat za naprej točno kako pa kaj user posted image Naslednjo posvetovalnico imam ta petek, in naj bi oddala vodo zjutraj in prišla tja tešč. A je potrebno vedno oddat prvi jutranji urin, al kako je s tem?
Sm pa že prav na trnih, ker bom končno vidla malo kepico :) pa da zvem, če se mi je še potrebno pazit pred toxo. Za sladkor me bojo pa šele zdaj prvič testiral, tko da tut upam, da bo vse ok ;)

mina88 jaz se mažem kar z eno navadno kremo (Neutrogena body lotion) po trebuhu, pa mi je čist kul. Sm najprej mislila it v nabavo, pa sm ugotovila da mam doma tolk enih kremic za porabit, da brezveze kupovat zaenkrat.
Tudi midva sva zaenkrat brez klime, jo pa bova nabavila do jeseni enkrat, da bo za drugo leto user posted image Vročino trenutno še kar dobro prenašam, kljub temu da imava v stanovanju kar toplo. Zgleda sem se čez zimo tolk premrazla, da mi paše vročina user posted image

(odgovor članu mina88)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 9:28:09   
tintin
Reza: urin ne rabi bit prvi jutranji, celo bolje da ni, da v njem ni preveč bakterij. Pazi pa glede tega, da boš tešč 12 ur, ker se preverja kri za sladkor. Pa dan prej raje ne jej preveč sladkega, ker so meje zelo nizke (5,1 je že prekoračena).

Jaz vročino prenašam ok, stanovanje je pod klimo, služba tudi, edino pot domov je naporna...

Ja, jaz sem noseča 3. (oz.5. - 2x je bilo neuspešno), dela in zabave z otroci dovolj, zato mi nosečnost kar leti mimo....čez 2 t imam morfologijo.

Mažem se jaz nič, nisem se v nobeni nosečnosti in se najbrž tudi tokrat ne bom...trebušček raste z zmernim tempom.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 10:12:17   
Metuljčica 2013
Dober dan punce, po doooolgem času. Kr ne morem verjet, da je komaj nuhalna za nami, nekatere so pa dale že skozi tudi morfologijo user posted image .

_____________________________

ticker mi zamuja za dva dni :D ampak se mi ga ne da nastavljat na novo :P

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 11:56:01   
Anonimen
Pozdravljene babuške!

Koliko novih novembrk 2013 user posted image user posted image user posted image ! Sem vesela, ko berem, da trebuščki pridno rastejo in pikice vse bolj migajo user posted image . Jaz sem ravno vstopila v 21. teden in kar ne morem verjeti, da se že začenja 6. mesec. Trebušček pa imam tako velik, da bi lahko bila že v 7 user posted image . Kilaža mislim, da gre počasi gor, ampak iskreno povedano ne vem, ker nimam tehtnice user posted image . Bomo videli konec junija, ko imam morfologijo, upam, da me ne bo kap user posted image . Naša navihanka že kakšne 3 tedne pridno miga. Je bilo v začetku tako nežno, da nisem bila sigurna, a je to to, ali ne. Toda sedaj ni dvoma, sva se celo že začeli "pogovarjati". Če dam dlan oz. dva prsta na trebušček, kjer me je prej brcnila, me potem še enkrat brcne točno tam, kjer držim prsta, pa ji nekaj rečem in spet "odgovori" user posted image . S starejšo sva se tako pogovarjali, ko je bila večja, toda ta naša druga pupa pa je očitno prava klepetulja in je že zgodaj začela user posted image . Pa že nekako jo čutim karakterno - pri starejši sem že v nosečnosti nekako čutila, da bo zelo živahna in nagajiva deklica in res je tako, pri tej pa imam občutek, da bo bolj umirjene sorte. Mogoče pa so to samo nezavedne želje user posted image .

Moje razbijanje srca se je hvala bogu umirilo, predvsem zaradi orng doze železa, ki ga jemljem (Ferum Lek), saj je internistka ugotovila, da sem zelo slabokrvna (prenizko železo, hemoglobin in eritrociti), pol pa še moj nizek pritisk in ni čudno, da mi je srce ves čas nabijalo med 90 in 100. Tudi ponoči user posted image . Tako da je sedaj veliko bolje, pa tudi več energije imam user posted image . Ravno zaradi slabe krvi pa kar naprej jemljem Femibion, saj ima dodane tudi omega 3. Pa še malo Floravitala si dodajam zjutraj, saj ima poleg železa še veliko vitaminov in mineralov, da to mojo kri izboljšamo v normalno raven. Pa drugače jem veliko sadja in zelenjave, toda očitno ni dovolj ali pa sem že pred nosečnostjo imela slabe zaloge.

morje - a že veste, kam boste šle? Mi jo bomo verjetno pičili v bungalove Kanegra, saj si ne upam predaleč, pa tudi vročino zelo slabo prenašam in nujno rabim naravno senco na plaži. Sicer še nikoli nismo bili v Kanegri, toda kolikor sem gledala na spletu in brala po forumih, je super za družine. Je katera mogoče že bila in kakšne je imela izkušnje? Hvala za vse info user posted image .

kremice - jaz si trebušček mažem tako kot celo telo z enim naravnim maslom s kamilico, pa včasih oljem iz rakitovca od Welede, ki strašansko diši, tako da ko pogrešam vonj, si ga namažem user posted image . Neke posebne skrbi pa še ne posvečam trebuščku, se mi zdi, da še pride tisti čas, ko mi bo kožo čisto zategovalo user posted image . Sicer pa tudi mene orng zateguje v predelu reza zaradi prejšnjega CR user posted image . Sem enkrat močno kihnila in me je v rezu tako zapeklo, da sem bila prepričana, da se mi je nekaj strgalo. Toda potem sem pomislila, da ta brazgotina vzdrži tudi popadke in sem se takoj pomirila user posted image .

Lep pozdrav iz prijetno hladnega kavča user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Metuljčica 2013)
  Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 13:03:22   
Danijeladejan
Pozdravljene user posted image

Ravnokar prišla iz laboratorija, smo testirali sladkor, tri ure v glavnem traja vse skupaj, pa trikrat te pičijo,pa oni sladkor mores spit...user posted image No samo da je mimo.
morje-ja midva greva 10.7 v Sv. Filip i Jakov, za 14 dni, imava tam prikolico, v njej pa klimo tak da bo nekak. Vročino namreč grozno težko prenašam in se mi meša.
kremice-jaz imam najbolj navadno kremo, mastno, tak da...ne mislim komplicirat, mislim da je pomembno samo to da je čimbolj mastna.

kaj se tiče urina, jaz ga dam vsakič pri ginekologinji, pa ne prvega jutranjega ker sem imela dvakrat popoldan termin tak da je to preprosto nemogoče user posted image
Uživajte v senci user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 15:28:03   
LolaTin
Čao user posted image :)

Morfologija - Prebiram in prebiram vaše objave in me je začelo mal skrbet, ker js še sploh nimam datuma za morfologijo sem pa v 17. tednu user posted image . Ginekolog me je naročil na pregled v 20. tednu, ampak ni blo govora o morfologiji, ampak standardni pregled za podaljšanje bolniške user posted image . Morfologija je načeloma v 20./21. tednu ne? Kaj, če je kasneje?

Podaljšanje bolniške - sporočam, da sem danes imela osebni zagovor pri zdravniku iz komisije in mi je brez kakršnega koli dokazovanaj podaljšal bolniško do 21.7. Glede na to, da je bla moja napaka, ker nisem vedela, da je za moje zdravstveno stanje boljše, če sem doma in nisem vztrajala pri bolniški, zelo presenetil, ker je prepoznal mojo stisko in slabo vest user posted image . Tak da se mi je odvalil kamen od srca user posted image

NenaLena - Prav zabavno je brat, kok komunicirata z bebico user posted image . In kak jo občutiš user posted image . Sicer je pa od kolegice tamala bla tut v trebuščku prava vrtavka in je še danes precej hiperaktivna user posted image . Tak da lahko, da te "občutek" ne vara user posted image .
NenaLena - mogoče se motim, ampak ne vem, če je glih fino, da mešaš FerumLek, Floravital, Femibion in še velike količine sadja in zelenjave - da ne bi prišlo do hipervitaminoze user posted image . Js sem enkrat tut vsega boga mešala, ker sem mela fuuuuul slabo železo, pa sem na koncu skup padla od predoziranja user posted image . Mogoče dobr, da se mal posvetuješ user posted image

Morje - glede na to, da sem na bolniški, ne vem če bom riskirala z dopustovanjem user posted image . Sicer mamo vikend na Krku, kjer je ogromno narave sence (padem skupi, če mi je prevroče user posted image ), ampak ga letos še nisem vidla user posted image

Kremice - js si zjutraj mažem z Remescar kremo proti strijam (mi je super, ker ni mastna in se hitr vpije, tak da mi ni treba čakat preden se oblečem). Zvečer pa komibniram alkmene intenzivna krema z oljčnim oljem ali pa navadno ognjičevo kremo od dm-a - da je mastno user posted image

Danijeladejan - vedno sem si želela na morje v Sv. Filip i Jakov - mi je vedno zgledalo tak lepo na slikah user posted image

Urin - men so ga vzeli samo prvič in zdej pri osebni zdravnici na mojo željo (ker ful zatekam) - pravi, da imam očitno neko vnetje in da je to v nosečnoti dokaj normalno user posted image



(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 21:02:14   
Anonimen
Čao še enkrat,

Danijeladejan - Se spomnim tega testa za sladkorno še od prve hčerke, mi je bilo tako slabo od tega cukra user posted image , pa še tisto čakanje in sedenje na neudobnih stolih v čakalnici. Tokrat še nisem delala testa, pa upam, da ga bom lahko "prešpricala" user posted image .

LolaTin - Jaz bi na tvojem mestu kar spomnila ginekologinjo na morfologijo, toda brez skrbi, jaz jo bom imela konec junija, ko bom že čez 23 teden, tako da očitno ni vedno pri 20 tednih. Glede bolniške si bila na osebnem razgovoru? user posted image Svašta. Super, da so ti podaljšali user posted image , mene prav zanima, kaj mene čaka konec junija, ker bo osebna zdravnica glede na mojo slabokrvnost in težave s srcem ponovno dala prošnjo za podaljšanje. Mi je pa internistka v izvid napisala, da priporoča bolniško še naprej in izogibanje stresu, tako da bi pa to moralo biti dovolj. Čeprav tu v Lj nikoli ne veš, še posebej ne pri mojem nadzornem zdravniku, o katerem sem sedaj že iz večih koncev slišala, da je prav pasji user posted image . Glede vitaminov pa hvala za skrb user posted image , mi je zdravnica svetovala, da poleg Feruma jemljem še polovično dozo Floravitala, ker ima tudi vitamine in druge pomembne mikroelemente, posebej pa mi je svetovala, da ponovno začnem jesti Femibion, saj sem zelo zelo slabokrvna. Mi bo pa sedaj ginekologinja verjetno zares redno preverjala kri, da vidimo, kje smo. Glede povezanosti z mojo pikico, pa sve se tako čutili tudi s prvo Elo in še sedaj "se bereva" in se še prevečkrat "nalezeva" občutenja druga druge. Prav neverjetno mi je bilo, ko je bila manjša, sem vedno, ko je bila zaspana, tudi sama postala strašansko zaspana, tudi po večkrat na dan user posted image . Me prav zanima, kako bo sedaj, ko bo prišla na svet druga pupa, saj najbrž ne bom mogla biti tako povezana z obema. Ali bom pa zaspana cel dan user posted image . Glede morja pa bom jaz šla tudi, če bom na bolniški, samo prej bom osebni zdravnici povedala, da zapiše v kartoteko, saj sem tako krita, tudi če bi prišel inšpektor. Ker to, da bi šla na morje, zagotovo ne bo poslabšalo mojih težav, le še izboljša mi lahko moje zdravstveno stanje malo morske klime in plavanje.

Hitim na večerjo, lahko noč,
NenaLena

(odgovor članu LolaTin)
  Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 21:41:50   
Danijeladejan
LolaTin-nič bat za morfologijo, tudi meni je ni omenla ginekologinja posebaj, naročena sem bila v 20 tednu in mi je vse premerla itd in v materinsko knjižico pod Ultrazvoki vpisala vse mere(ledvice,srček,posteljica....). Ni pa nujno da naredi v 20.,mislim da se dela do 24. al nekaj takega. Meni sicer vsakič ko pridem naredi ultrazvok(malo manj podroben od morfologije pa vseeno vse pregleda,vpiše pa v materinsko pod pregledi), velja pač za eno najboljših in jo ful hvalijo, ker kot sem brala po forumih in vseh ostalih literaturah pač ene pišejo da jim samo srček poslušajo pa tud zdravstvo kao ne plača tolko ultrazvokov pri zdravi nosečnici.

Uživajteuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 21:53:25   
tintin
Mofrologija se dela do 24t, ja, samo jaz jo imam tokrat že v 20t, ker gremo potem na dopust. Tudi meni dela G vedno UZ, samo na hitro pogledava če je dete ok.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: Novembrke 2013
18.6.2013 22:36:53   
LolaTin
Uh, st me kr pomirile user posted image

Tut men dela UZ vedno, ko sem pri Pogačniku (sem zadnjič zvedla, da je proglašen za ginekologa leta user posted image ). Pri prejšnji st mi pripadala pa prvi UZ in morfologija samo ...

NenaLena - mislim, da je tvoja situacija vsekakor opravičljiva za na morje. Js pa ne vem, kak bi to sprejel pri meni ...user posted image

Mi je pa danes na ZZZS nekak namignala, da poleti mee paz ihr nihče ne bo iskal na domu user posted image . Tak da ne vem ...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 7:25:15   
reza1
Hvala za razlago kako pa kaj glede pregleda user posted image Včasih sem res vsa zmedena, še posebej zjutri user posted image Da ne smem jest preveč sladko prejšnji dan mi je pa rekla ja, pa da naj od polnoči naprej pijem samo vodo po požirkih, drugega nič. Zgleda bom mogla malco s sabo vzet, ker sem zjutri vedno full lačna user posted image

morfologija - bom pomojem na tem pregledu zvedla, kdaj naj bi jo imela, to pa je edino lahko al 20.teden al pa po 22.tem tednu, ker vmes uživava na morju - greva pa tokrat na Cres, v kamp in res komaj čakam na oddih in svež morski zrak.
gibi - v tem tednu sem prvič res prepričana, da sem začutla user posted image Čutim ga vsak dan, ampak le proti večeru - zgleda je bl večerni tip user posted image
UZ pregledi - pri meni tudi potekajo na hitro, ampak mi je to dovolj, ker ko slišim, da je vse uredu z otročkom, mi je to-to :) Vedno do zdaj sem pa še dobila slikico, kljub temu, da nisem prosila zanjo, kar se mi zdi pa tudi super.

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 8:27:09   
tintin
moje detece je tudi živahno, včeraj je brcalo 3 ure skupaj zvečer, pa ponoči ob 4h spet in zdajle spet...najbrž je spet mali nogometaš hehe.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 8:44:43   
reza1
Aja tolko že brcajo? Najin mali pa samo parkrat zvečer brcne, max 7 krat, potem je pa mir. Pomojem je še prezgodaj, sm le prvič tako daleč noseča user posted image tako da na kaj bl konkretnega
še čakava user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 8:53:03   
tintin
Verjetno je to res odvisno, ja. Jaz tole detece čutim že od 15t, torej dobre 3 tedne...je pa res, da je to zame že tretjič in sem takoj prepoznala gibe. Sem pa vse otročke dosedaj čutila zelo zgodaj (okoli 15-16t).

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 9:06:30   
reza1
Waw, 15.-16.teden je pa res zgodaj user posted image prvorodke moramo pa zgleda še mal počakat. Se mi zdi da sem prejšnji teden ponoči začutila nake premike znotraj, ampak res nism bla zihr če je to to user posted image zdaj, ko gibe čutim v budnem stanju, sem pa že bl prepričana user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 9:20:05   
LolaTin
Js sem mehurčke čutla v 15. tednu. Prvi gib pa včeraj v 17. tednu - pa sem tut prvorodka ...user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: Novembrke 2013
19.6.2013 10:17:00   
reza1
Jst sm pomojem tiste "mehurčke" zamenjala s prebavo user posted image
Prvi gib (ponoči) je bil pa prav tako v 17.tednu...ampak ker je blo to res sred noči, sm pomislila da sanjam in si samo domišljam. Zdaj se pa že kar čuti, ampak kot sem rekla, samo zvečer, pa še to sam za minutko vsega skupaj user posted image Je pa čudovit občutek.
Še malo, pa bo petek, in da vidim našega malega razbojnika user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Ime
honey_bee

Izbrala bi... :)

Nuša (30%)

Neža (34%)

Maša (36%)


Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!