Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 31.3.2013 17:56:29
|
|
|
|
Penny
|
Radenska_, za vnetje mehurja PIJ, PIJ, PIJ, da splakneš bakterije ven, nalivaj se. Vitamin C je dober, ker niža pH urina in dela slabše pogoje za bakterije, brusnice so tudi super, ker delujejo antiseptično in še nekaj, pa šipkov čaj je tudi fajn za mehur, brusnični sok, če ti ni preveč trpek, meni je brusnični čaj super (tega imam kar vsak dan eno šalco, ker opažam, da sem zdaj bolj občutljiva, dobiš ga tudi v DMu, pa usedlino lahko poješ : http://www.lekarnar.com/izdelki/brusnica-plodovi-za-caj ), brusnične kapsule ...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 31.3.2013 21:59:38
|
|
|
|
lizika86
|
Punce, eno vprašanje! Kot sem že omenila, prvi mesec sedaj jem Dabroston (začela 3. dan po O, sedaj že 10 dni). Mislim pa, da sem preslišala oz. mi G ni nič rekla, do kdaj ga jemat Rekla je samo, da če bom noseča, ga jemljem naprej, drugače pa spet potem po ovulaciji začnem, vmes prekinem. Mislila sem, da pač pride normalno, in bom takrat prenehala, sedaj pa berem, da pride šele po nekaj dneh prenehanja jemanja, da med jemanjem naj ne bi, da jo šele to sproži... Tko da moram torej najbrž prekinit sama....ojoj. Saj bi poklicala h G, pa so ti prazniki, šele v TOR. Pa, če mi morda katera, ki jemlje Dabroston ali Prometrium (podobna zadeva) zna povedat, kakšna navodila je dobila ona...cikle pa imam neredne (sedaj že 32. dan, O pa bila 20. dan). Hvala za pomoč! Jutri pa se pročne naš mesec, mesec + in , ,
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 31.3.2013 22:20:42
|
|
|
|
Night
|
lizika, jaz jemljem Utrogestan, je progesteron, tako da ti lahko povem, kako jaz to delam. Jemljem ga od 18. dne. 27. dan naredim test in če je negativen (kar je itak vedno), prekinem z jemanjem. M pride 28. ali 29. dan, nikoli kasneje. Nekaterim progesteron zadržuje M, nekatere jo pa dobijo kljub temu. Test bi ti moral 12. dan po O že pokazati, ampak tudi ni pravila. Mene tudi včasih skrbi, da bi bil test lažno negativen, potem bi pa s prenehanjem progesterona prišlo do splava. Po drugi strani pa nočem, da se mi ciklus podaljšuje, ker če je neuspešen, komaj čakam, da pride M, da začnem nov krog. Kakšno dozo pa jemlješ?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 31.3.2013 22:32:38
|
|
|
|
lizika86
|
Night, ja, ravno tega me je bilo strah. Jemljem 1 tabletko na 12 ur, torej 2 na dan. Ok, stvar je torej taka, naredila bom jutri test, če bo slučajno + ali vsaj kaka rahla črtica, jemljem naprej, ponovim test čez kake 3 dni, če bo pa jutri -, pa pomoje jemljem Dabroston še vseeno ene 3 dni prventivno, pa čez 3,4 dni ponovim test, ko bi morala biti stvar čisto zares jasna. In če takrat ne bo, preneham. Tudi jaz si ne želim daljšat že tako malce dolgih ciklov ali pa tvegat splava. Tako da, hvala ti! Bom pa poročala... Seveda si sploh ne želim, ampak nočem se pa predozirat s temi homoni in če mi že ni uspelo ta mesec, čim hitreje naprej
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 9:14:23
|
|
|
|
Radenska_
|
Penny, lepa hvala za nasvet! Uf pijem pa veliko, po 3L na dan pa jem brusnične tablete in vitamin C. Sam zdaj nisem več prepričana da je sploh mehur. Upam da ni, me pa boli tam spodaj vse, pojma nimam kaj ampak pelvični predel nad sramno kostjo, pa malo višje me res vse skoz neki boli, špika, ko hodim boli...Baaaa...Verjetno bo na koncu se izkazalo da je vse posledica Klomifena. Sicer pa terapija za mehur ne škodi, kvečjemu koristi :) Lizika, Jaz jem prometrium. Jaz sem to vprašal pušenjaka, on je rekel 14. dan test, najbolj za ziher pa 16. dan test - takrat je bolj kot ne 100%. Če je negativen nehaš, če je pozitiven jemlješ naprej.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 9:58:40
|
|
|
|
lizika86
|
Zdravo! Izgleda, ta mesec ne bo nič Sem se že zjutraj ob 6ih razjokala . Bila je samo ena črtica, imam pa seveda namišljeno senco druge črtice . Včasih bi si jo kar narisla, če bi kaj pomagalo, hehe V glavnem, test bom vseeno ponovila čez 3 dni, čeprav sem skoraj ziher, da ne bo nič drugače. Vseeno pa bom ponovila, če je blo slučajno, slučajno prehitro. Ker je bila O pred 2 tednoma res na SRE ali ČET, tako da ... bomo videli! Morda me pa še kaj preseneti! Izgleda, da so bile boleče prsi pa res le zaradi jemanja Dabrostona, tudi T nimam več nekaj visoke...skratka, malo sem razočarana, naslednji mesec pa v nove boje! Čez 3 tedne greva še v toplice, morda mi bo pa sprememba pasala in bo mesec maj uspešnejši Vsem ostalim želim veliko sreče in uresničitev vaših želja Radenska, tudi tebi hvala, bom upoštevala tvoj nasvet. Je kar logično vse skupaj...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 10:56:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Živjo! Mene pa obdajajo taki čudni občutki (mogoče pms ). Ta mesec sva točno en dan pred O in do sedaj sem bila tako zelo optimistična, da ta mesec bi pa res lahko uspelo. Zadnje dni pa se mi vse bolj zdi, da ne bo nič.. Saj vem da moram počakat do m, da je do takrat vse možno, ampak mi tako primanjkje optimizma. Sicer me kar bolijo prsi (kar je itak vedno pred m), drugih znakov pa ni.. Joj, vem da pišem kar nekaj, ampak mi je malo lažje če dam to ven iz sebe.. Anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 11:44:02
|
|
|
|
snika
|
Mi2 sva prejšnje mesece vsak dan , pa nakoncu ni bilo nič, sedaj pa ene 3 kroge na vsak drugi ali tretji dan, kolikor nama zapaše. Sem rekla, da bom odklopila, pa za enkrat tudi ni bilo še nič. Saj sem vsak mesec razočarana ko dobim , ampak bo že ko bo. Sem se pa prijavila na pregled, da vidim če je vse vredu.
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 13:46:10
|
|
|
|
Perzefona*
|
Jst jemljem Dabroston 10 dni od 16. dne ciklusa, 3x na dan. Rečeno mi je bilo, da naredim test po 14ih dnevih, če ni menstruacije. Se mi je pa ravno ta mesec vse pobrkljalo. Rjav izcedek sem dobila takrat, ko naj bi imela ovulacijo, tako da sem imela izcedek in kasneje še rahlo krvavitev celih 10 dni jemanja Dabrostona in še 5 dni, ko naj bi imela menstruacijo. Drugače sem (močno) menstruacijo vedno dobila 4. dan po zadnji tabletki. Mislite, da obstaja vsaj minimalna možnost nosečnosti?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 15:15:35
|
|
|
|
Night
|
Perzefona, itak, da je možna nosečnost! Sploh če si imela namesto M izcedek, to je odličen znak. A ne bi ti testa naredila? Jaz ta mesec nimam nobenih znakov sploh. Ves cikel so me bolele prsi, zdaj ko bi me pa res morale, me pa ne Res čudno. Saj sem vesela, da nimam tako hudega PMS-a kot običajno, po drugi strani pa sem vesela teh znakov, saj vem, da morda lahko nakazujejo nosečnost. Včeraj, na 21. dan, sem začutila, kot bi me nekaj ob strani zarezalo v trebuh. Vgnezditev pa najbrž ne boli, ne? Jaz imam ta teden pregled in itak vem, da mi bo G rekla, da je vse v redu in naj se trudim naprej. Se mi zdi, da nikoli nič ne naredi, tudi ko sem imela endometriozo in bolečine, me ni jemala resno. Vem, da ima ogromno pacientk, samo mislim, da ne opravlja svojega dela tako kot bi ga morala. Bom videla, kako bo na tem pregledu, drugače bom resno zamenjala. Je katera že menjala G? Kakšen je postopek? A moraš it dvignit karton ali ga prepošljejo?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 15:21:39
|
|
|
|
Perzefona*
|
Dvomim mal, ker je bila vmes sveža kri. In itak, ko sem napisala zgornji post, sem šla na WC in čist sveža kri, spet ne veliko, nekaj pa. Mogoče bom pa komaj zdaj dobila menstruacijo. Night, karton pomoje prepošljejo, ker ga sama ne smeš okrog nosit. Mislim, da se greš najprej k novi ginekologinji zmenit, potem tastara pošlje in greš k novi podpisat nove papirje.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 1.4.2013 20:36:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Na žalost bo začetek moder.. Mene lahko obarvate modro anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 8:15:58
|
|
|
|
lastovica
|
Pri meni je pa danes 12. dan ciklusa, ampak se mi glede na BT zdi, da spet ne bo nič. Dva dni nazaj je T padla, včeraj narasla, danes pa ravno vmes (takšna kot pred padcem)... sklepam, da klomifen nima učinka, čeprav je pa na začetku dobro kazalo. Sicer je še nekaj časa do , mogoče pa še vseeno kaj bo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 9:14:16
|
|
|
|
LittleSun
|
Pozdravljene Pridem malo pokukat med vas in vam zaželet rozast april, da bo vsaj nekaj grelo naše in vaše srčke, če ga že vreme tako sračka Mi smo preseljeni in več ali manj porihtani, malenkosti še ostajajo, a se vsak dan sproti rešujejo. Zadnje dni me ponovno prevzema neka nervoza na katero sem v zadnjih mesecih prav pozabila. Do dneva D je še nekaj dni, jaz pa nervozna...upam, da ta zimska pomlad prinese srečo v naš novi domek. Optimizem je ta mesec povsod witch kje si?? kako si? Pogrešam tvoje poste...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 11:34:29
|
|
|
|
Perzefona*
|
Anonimna lastovica - držim pesti, da ne pride
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 13:20:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Do mojega dneva d je še tri dni - po eni strani me ful ima, da bi prej naredila test ipd, po drugi strani se mi pa zdi da ne bo nič ta mesec. Uuuufff to čakanje Pa še tej znaki - ko bi bili vsaj jasni, da bi človek vsaj približno vedel pri čem je, ne pa da takole zafrkavajo...prsi me bolijo ful, ampak kaj ko je to mogoče samo pms Anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 13:38:58
|
|
|
|
Perzefona*
|
Oh, znaki, ja. Mene prsi bolijo že več kot en mesec, včeraj in danes sicer malce manj, tudi bolj so se mi napihnile oz. napolnile, po drugi strani imam pa že več kot 15 dni krvavo rjave izcedke. Zdaj si pa misli.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 14:17:59
|
|
|
|
ela23
|
Anaonimna , več sreče v prihodnjem mesecu. Do mojega dneva d je še en teden, zaenkrat nimam popolnoma nobenega znaka, tudi sicer ta mesec ne upam preveč sanjati, ker sem bila itak ves čas močno prehlajena. No ja, mogoče pa vendarle ratala, ker sva pa od sile, hahaha :D
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 15:07:43
|
|
|
|
Night
|
A je imela katera pribl. 7 dan po ovulaciji izcedek? Jaz sem ga imela včeraj, bilo ga je malo, je bil pa čisto rozast. In po moje ni bila vgnezditvena, ker sem imela isto zadevo prejšnji cikel (ali še prejšnji, niti ne vem več). Kaj je to za ena reč
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 16:14:09
|
|
|
|
Nessika18
|
Pozdravljene punce, ewo mene se malo javljam, danes bla na pregledu pri G, torej pri nama je 14 mescev že od tega odkar sva se odločila da začneva delat na in hvala bogu, nisem mogla vrjet je moj G takoj reagiro, res da je rekel da bi mogoče kak kg lahko zgubila, drugače pa more moj na spermiogram, a to delajo tudi v ZD al bo mogel v bolnico? Prvo more seveda k svojemu po napotnico.. Naredil mi je tudi UZ in glede na to da sem med O in M in ni vidu nič, mislim da se bom ta mesec tudi lahko poslovila od . Saj ne vem, po eni strani sem upala da se bom lahko vseh nadaljnih postopkov izognila po drugi strani sem pa vrjetno lahko srečna da reagira in pošlje naprej. Saj ne vem, sem bol take volje dans. Sem se mogla nekomu malo potožit! Mi je pa glede hujšanja priporočal orehovo olje... a ktera pozna mogoče koga, ki ji je uspelo shujšat s tem oljem? Držim pesti ostalim da bo april vaš in čim bolj roza
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 16:35:11
|
|
|
|
snika
|
Živjo! Tudi jaz sem imela danes G pregled. Naredila mi je UZ, kjer je videla, (najdla) desni jačnik, levega ni najdla, čudno ne . Predvidevam, da se nama tudi ta krog ni posrečilo , ker mi nakazuje na rjavi izcedek, kot vedno. Dobila sem tudi klomifen, sem kar nekaj že prebrala o njem, me zanima kakšen učinek bo pri meni. Res bi bil že čas, da se tudi meni narišeta dve . Punce držim pesti za vas!!!
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 17:03:23
|
|
|
|
lara2013
|
Pozdravljene punce.... Jaz žal tudi ta mesec (kot že 3 leta in več) ne bom dočakala ker se je, točna kot vedno, prikazala tečka ... :-( Vsem puncam, ki pa še čakate na dan D ta mesec, pa želim vekikoooooooo pozitivnih testkov.... Pa lepo torkovo popoldne Vam želim....
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 2.4.2013 21:48:21
|
|
|
|
lizika86
|
Hej! Tudi pri meni žal ta mesec ne bo sreče , me lahko pobarvate modro. Po ponedeljkovem testu, ki je bil negativen, niti nisem delala novega. Bazalno T imam že 3 dni itak čisto nizko (36.4, ko sem bila prejšnjič noseča, ni bila nikoli pod 36.8), prsi me ne bolijo več tako, niti špikanja v jajčnikih ni (ko sem bila obakrat noseča, je bil to očiten znak). Danes tako nisem več vzela Dabrostona in sedaj me že malo črviči in pričel se je rjavi izcedek. No, bo vsaj kar hitro, da grem potem lahko v nove boje Seveda sem , saj je želja po po mojih dveh nesrečnih zgodbah res velika Z nekaterimi puncami se bomo na žalost očitno preselile na maj, ostalim pa res iz srca želim čim več plusekov Držim pesti!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 3.4.2013 7:29:36
|
|
|
|
lastovica
|
Punce, tole kar berem je za . Nam gre tako slabo kot vremenu zunaj. Nessika18 - tvoj naj naj se naroči v ambulanto za neplodnost, tako kot ti. Pri osebnem zdravniku bo dobil pa napotnico za spermiogram. Snika - pa ti je sedaj prvič gledala jajčnike? Čudno, da ga ni najdla... jaz sem sedaj v drugem krogu klomifena. Na začetku je dobro kazalo glede na BT, sedaj je pa spet kar nekaj. Imam občutek, da ne bo nič in da bo potrebno dodati še kakšno kemijo zaradi rjavih izcedkov pred M. lara2013 in lizika86 Nekaj bo res potrebno ukrent, ker tako ne gre več - pregnat zimo, zihr je ta kriva za naše neuspehe
|
|
|
|
RE: II pričakujemo APRILA 2013 3.4.2013 8:04:22
|
|
|
|
LittleSun
|
IZVIRNO SPOROČILO: snika Živjo! Tudi jaz sem imela danes G pregled. Naredila mi je UZ, kjer je videla, (najdla) desni jačnik, levega ni najdla, čudno ne . Da te malo potolažim...meni velikokrat niso videli na UZ levega jajčnika. Včasih je malo bolj aktivna peristaltika in se ne vidi (tako so mi razložili). Na kakšnem pregledu sta bila pa oba normalno vidna, tako da nič ne skrbi. Pa tudi če bi bilo kaj hujšega bi G odreagirala. Jaz sem pa tako nestrpna, danes sem vso noč sanjala, da zgubljam zavest in da je to zato, ker sem noseča. Sem se zbudila čist zmedena Če drži, da sem imela O kot mi je G napovedal, potem je NE pričakujem jutri. Odvisnost od lulanja na palčke sem ozdravila, tako da nimam nobene doma. Počakam do jutri in če je ne bo grem kupit test in ga naredim v petek. nessika tudi meni so svetovali izgubo teže, pa kljub - 15 kg še vedno nisem zagledala . Orehovo olje ne poznam, sem pa čitala veliko o konopljinem olju in ga nekaj časa celo jedla (žličko na dan z limono in vodo čez), pa se mi je zelo uredila prebava.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?