|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo MARCA 2013
12.3.2013 16:42:24   
snika
Imela sem čas malo brskati po tej spletni strani in naletela na zanimiv post iz leta 2009. Za tiste, ki imate enake težave kot jaz. user posted image

Citiram kitka1:
Anonimna, krvavitve pred menstruacijo so lahko tudi posledica t.i. lutheal corpus defect-a, po naše: popuščanje rumenega telesca.

Ob ovulaciji iz zrelega folikla (iz katerega se sicer sprosti jajčna celica) nastane rumeno telesce, ki izloča hormone, predvsem progesteron. Ta poskrbi, da se maternična sluznica primerno zadebeli in lahko sprejme morebitno oplojeno jajčece. V primeru, da se to zgodi, telesce hormone sprošča še naprej (v zgodji nosečnosti), dokler te funkcije ne prevzame posteljica. Če pa ne pride do vgnezditve, pa telesce po vrhuncu sproščanja, ki je nekje 7. do 8. dan po ovulaciji, začne nazadovati in okoli 12 dni po ovulaciji preneha izločati hormone. Posledično pride do odmiranja in propadanja sluznice, kar povzroči menstrualno krvavitev (v 28-dnevnem ciklusu približno 14. dan po ovulaciji).

Zelo hitro pa lahko spregledamo težavo, ki nastane zaradi prezgodnjega popuščanja rumenega telesca. Če začne popuščati predčasno, je posledica pogosto rahla krvavitev pred menstruacijo (nekaj dni prej), kar pomeni, da sluznica že začenja propadati. Razen tega, da je stvar moteča, ker dejansko na nek način podaljša čas krvavitve, lahko negativno vpliva tudi na zanositev, saj se morebitno oplojeno jajčece ni imelo možnosti dobro vgnezditi v sluznico (ko bi morala biti ta najbolje pripravljena, v tem primeru že propada). Tako se izloči skupaj s propadajočo sluznico ob menstruaciji oziroma že v predhodni krvavitvi.

Rešitev tega problema je dokaj enostavna: takoj po ovulaciji je potrebno dodajati hormon progesteron (običajno v obliki tablet) in sicer okoli 12 dni, kar nadomesti slabo delovanje rumenega telesca. Krvavitve pred menstruacijo v primeru, da je vzrok res popuščanje, ni več. V primeru nosečnosti običajno progesteron dodajajo še nekaj tednov, da ne bi slučajno prišlo do spontanega splava zaradi njegovega pomanjkanja. Ko pa funkcijo prevzame posteljica, pa običajno ni več potreben.

Pri nas so najpogosteje predpisovali dabroston, vendar se ga baje že nekaj časa ne dobi v naših lekarnah in je zato potrebno čez mejo (Hrvašk,a Italija, Avstrija). Žalostno...

Predlagam, da ginekologinji omeniš problem, saj redko sami pomislijo na to (enako je bilo pri meni; takoj se je strinjala, da poskusiva z dabrostonom, in krvavitev pred menstruacijo je res prenehala).

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 151
12.3.2013 17:43:45   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: waja

Pozdravljene!

nisem nič pisala ker sem imela reačunalnik na čiščenju...
Najprej čestitke Megi , pa seveda Sunshine - kako romantično!
Joj kakšen grd seznamček ker je cel moder! Pri meni ni nekih večjih pričakovanj za user posted image ker sem glede na sluz imela O prej kot pa sem zračunala in sva sam 1x slončkala takrat...
metuljčica a ti boš šele 27 delala test? Mi2 imava kar skupaj dan D... Kdaj si pa ti imela plodne dni?

ja, tam nekje, če user posted image ne pride prej user posted image . plodne dni sem po svojih izračunih imela kake 3, 4 dni nazaj... po dogajanju sodeč tudi takrat, no bom videla ...

(odgovor članu waja)
Neposredna povezava do sporočila: 152
12.3.2013 19:23:18   
Night
Ta forum tako počasi odpira okence za odgovarjat, da živce izgubiš user posted image
No, tudi mene je včeraj presenetila M. Znake sem imela ta mesec čisto drugačne kot vse ostale mesece in sem bila ziher, da je to to, potem pa negativen test, ampak seveda upaš, vse dokler ne zagledaš krvi. Ampak ok, sem se potolažila, sprijaznila, tudi zaradi situacije v službi se tolažim, da je v redu tako.
Kar ste govorile o predmenstrualnih izcedkih je res. Večinoma gre za pomanjkanje progesterona, tudi nepravilno delovanje rumenega telesca. Pri meni se je samo stopnjevalo, nazadnje sem imela izcedke celo od 9 dni pred M. Dobila sem Utrogestan, ki ga začnem jemati 3. dan po O in res nimam več izcedkov. Imam pa precej bolj močne menstruacije kot prej, ker se sluznica zaradi dodatnega progesterona še bolj odebeli in potem mora to nekako tudi ven. Včasih se mi pojavijo tudi manjši strdki, ki jih prej ni bilo.

(odgovor članu Metuljčica 2013)
Neposredna povezava do sporočila: 153
12.3.2013 19:47:58   
snika
night: kdaj pa si šla do gin. da ti je predpisala utrogestan?...jaz sem bila pri njej nazadnje avgusta in sem ji povedala za izcedke, pa se mi je zdelo kot da je preslišala. Upam, da bo začetek aprila, ko imam pregled kaj dala proti temu, saj mislim, da je lahko to razlog da nama toliko časa ne uspe zagledati user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 154
13.3.2013 7:35:59   
ela23
Evo, pri meni je takoj za dobro jutro točno kot ura prišla user posted image ... bruh! Mogoče pa daje naša jajčeca in semenčice spomladanska utrujenost?user posted image Navijam, da se seznam v nadaljevanju čim bolj obarva rozasto user posted image . Sedaj si pa grem polepšat tole neprijazno jutro s kavo in dobrim zajtrkom. user posted image
Srečno, punce :)

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 155
13.3.2013 7:52:07   
Metuljčica 2013
ela 23 user posted image

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 156
13.3.2013 9:31:56   
lastovica
Zdravo punce!

Sem se odločila, da se vam pridružim. user posted image Tudi z mojim že nekaj časa delava na user posted image , žal neuspešno. Trenutno vem, da je težava na moji strani, saj nimam O, imam predmenstrualne izcedke, ki so bili prej samo rjavi, sedaj so tudi rdeči, M pa je zelo slaba in traja recimo dva dni, s tem da je vmes nekaj ur ni. Ko malo gledam v preteklost - pred 5 leti sem nehala jemati KT, ki sem jih jemala 6 let. Pred jemanjem KT so bile M močne in so trajale kakšnih 6 dni, brez predhodnih izcedkov, po prenehanju jemanja pa so se pojavile te težave. Mogoče so krive prav KT, čeprav še nisem nikoli zasledila, da bi imele takšne negativne posledice. Ali pa je to zgolj splet okoliščin. V glavnem, v tem ciklusu sem prvič jemala klomifen - polovico 5-10 dan. Sva se pa z mojim tudi že naročila v LJ na preglede, ki se za oba začnejo naslednji mesec. Vmes sicer nisem hodila na UZ, da bi videli, če ima klomifen sploh kakšen vpliv (glede na merjenje BT ga nima), saj mi ga je G predpisal zgolj za čas čakanja na pregled. Upam, da me pa prej preseneti user posted image in na preglede sploh ne bo potrebno it. Bomo videli 21. 3., ko naj bi prišla user posted image .

Sicer pa za vse vas držim pesti, da zagledate user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 157
13.3.2013 13:07:17   
snika

user posted image

user posted image aliuser posted image PRIČAKUJEMO

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.3.
user posted image pupika29user posted image

3.3.
user posted image delfincek85user posted image

5.3.
user posted image lara2013user posted image
user posted image lillith82 (15 krog)user posted image

6.3.
user posted image Megi20user posted image

9.3.
user posted image Luckasmuckauser posted image

10.3.
user posted image mama009 (7 krog)user posted image

13.3.
user posted image d_m_buser posted image
user posted image ela23 (2 krog)user posted image

14.3.
user posted image Perzefona*user posted image
čudnočudo

16.3.
snika (9 krog)

17.3.
brioš

21.3.
lastovica

23.3
miska** (33 krog)
zvezdica.zaspanka83

24.3.
waja

25.3
Metuljčica 2013

27.3.
Radenska_

29.3.
monsy

X.3.
_sunshine_
Night

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE: 22

NOSEČK: 1

USPEŠNOST: 4,5%

user posted image user posted image NAVIJAČICE:user posted image user posted image

Katte,S*, Shana86, niinii, Penny, Martyna83, mamica deklicam, curly, Nikki34, Valencia, ta*mala, LittleSun, Tippi, Radenska_ , witch, oreh, pupika29,

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 158
13.3.2013 13:49:55   
witch
joj kak žalosten seznam user posted image

megi čestitam in ti želim mirno in lepo nosečnost. user posted image user posted image user posted image

Za ostale pa navijam navijam navijam user posted image user posted image user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 159
13.3.2013 16:22:31   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: witch

joj kak žalosten seznam user posted image

megi čestitam in ti želim mirno in lepo nosečnost. user posted image user posted image user posted image

Za ostale pa navijam navijam navijam user posted image user posted image user posted image user posted image

se strinjam ja user posted image

megi tebi pa vsooo srečo v user posted image user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 160
13.3.2013 16:32:27   
brioš
Punce seznam je res user posted image , pri meni pa se tudi ne kaže kaj ''sončka''. Včeraj je bil rahlo rjav izcedek dopoldan, potem nič. Ponoči nič, zjutraj nič, potem pa se je spet pojavil, ampak samo ko grem na WC ne pa na hlačkah. Rjav, občasno malo sv. roza..tako, da se spet nekaj nakazuje. Sedaj nisva 2m delala na otročku, jih ni bilo..no od novembra cca, sedaj pa spet. Vgnezditvena pa dvomim, da bi toliko časa trajala. Tako, da nisem jo pričakovala v nedeljo, izcedek pa se je pojavil včeraj, oz zasledila sem ga 1x tudi v nedeljo.

Neposredna povezava do sporočila: 161
13.3.2013 21:13:45   
mamica deklicam
brioš, to se je meni tudi dogajalo. In mi je zdravnik odkril cisto. Sedaj sem dala še kri, iz katere bo razvidno ali imam tudi probleme z njimi. Pojdi k G in naj ugotovi, kaj je narobe. Sploh, če nameravaš zanositi, ti te izcedki sigurno ne koristijo

Kakor sedaj zgleda, mi je verjetno cista počila in bo menstruacija normalna, več bom pa zvedela že v petek user posted image

(odgovor članu brioš)
Neposredna povezava do sporočila: 162
14.3.2013 9:34:38   
brioš
No pa je prišla..torej samo 2 dni izcedka prej, grem v modro barvo. In z dvignjeno glavo naprej.

Bila sem na pregledu lansko leto 3x, brisi ok, HPV negativen, spremljanje z UZ ( 3x ). Nekaj cistic je vendar ne kritičnih in se bojo same izločile ( in mislim, da so se, saj je sedaj od novembra bp, pa tudi M so normalno močne ). Sedaj sem se ustrašila da se bo ponovilo 10 dni izcedka in bo prišla, v bistvu pa je 2 dni prej potem pa menstruacija, kar je normalno.
Tako, da gremo naprej. Naj bi se pa slišale, če ne bo uspelo letos do poletja, da začnem z  tabletami U...?? Ampak za 1x sva se odločila, da v telo ne bova posegala s hormoni. Pa naj tako tudi ostane. Že Dabroston mi je celo štalo naredil.

1 otroka že imava ( zanosila v 6m ), pa tudi takrat isto, ko sva začela delati na otroku, so se začeli pojavlati izcedki. Psiha dela pri meni svoje.

Ostale pa poskrbite za roza seznam, ker je tale mesec res žalosten.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 163
14.3.2013 14:46:36   
snika

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.3.

3.3.

5.3.

6.3.

9.3.

10.3.

13.3.

14.3.
čudnočudo

16.3.
snika (9 krog)

17.3.
user posted image briošuser posted image

21.3.
lastovica

23.3
miska** (33 krog)
zvezdica.zaspanka83

24.3.
waja

25.3
Metuljčica 2013

27.3.
Radenska_

29.3.
monsy

X.3.
_sunshine_
Night

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image NAVIJAČICE:user posted image user posted image

Katte,S*, Shana86, niinii, Penny, Martyna83, mamica deklicam, curly, Nikki34, Valencia, ta*mala, LittleSun, Tippi, Radenska_ , witch, oreh, pupika29,

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 164
14.3.2013 14:49:53   
snika
Seznam je res nekam preveč plav ta mesec.
Pri meni situacija ista, že 7 dni imam rjav izcedek, danes me že zvija spodaj, tako da se verjetno pripravlja da se vsak čas ulije. Drugače pa naj bi mi zamujala že 1 dan, sodeč po spletnem koledarčku.

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 165
14.3.2013 15:49:11   
mamica deklicam
res je ta mesec plav, upam da bo do konca še kaj noseč. Punce navijam za vasuser posted image in polivam z roza barvo

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 166
14.3.2013 18:55:10   
Metuljčica 2013
IZVIRNO SPOROČILO: snika

Seznam je res nekam preveč plav ta mesec.
Pri meni situacija ista, že 7 dni imam rjav izcedek, danes me že zvija spodaj, tako da se verjetno pripravlja da se vsak čas ulije. Drugače pa naj bi mi zamujala že 1 dan, sodeč po spletnem koledarčku.

mogoče bi bil danes pravi dan za test? user posted image

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 167
15.3.2013 7:41:49   
snika
Dobro jutro.
Metuljčica dvomim da bo + ker imam rjavi tok, in ta je kar močan. Tudi bolečine so se že začele včeraj. Bom počakala še nekaj dni, ker pomoje bo prišla. Če bi bil pa slučajno +, bi me pa zelo zelo skrbelo, saj + in rjavi tok se se sliši nekaj dobrega. Itk vem da bo prišla tako da, bom počakala.

Neposredna povezava do sporočila: 168
15.3.2013 9:09:55   
witch
Žalostno je ta mesec user posted image

Polivam z roza barvo, da bo druga polovica meseca kontra - ena modra in ostale roza user posted image

< Sporočilo je popravil witch -- 15.3.2013 9:10:36 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 169
15.3.2013 16:05:21   
snika

user posted image

1.3.

3.3.

5.3.

6.3.

9.3.

10.3.

13.3.

14.3.
čudnočudo

16.3.
user posted image snika (9 krog)user posted image

17.3.
brioš

21.3.
lastovica

23.3
miska** (33 krog)
zvezdica.zaspanka83

24.3.
waja

25.3
Metuljčica 2013

27.3.
Radenska_

29.3.
monsy

X.3.
_sunshine_
Night

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 170
15.3.2013 16:07:34   
snika
No, danes se je ulila user posted image , tako da se selim v april. Držim pesti za vse osatle, da bo seznam postal v nadaljevanju bol roza!

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 171
15.3.2013 21:20:13   
Metuljčica 2013
snika user posted image

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 172
16.3.2013 10:41:28   
Metuljčica 2013
čudnočudo, brioš, kako kaže pri vama?? user posted image držim pesti, da javita lepo novičko

Neposredna povezava do sporočila: 173
16.3.2013 14:01:35   
brioš
Metuljčica2013 meni se je v četrtek ulila. Tako, da prišla hitro, z 2-3 dnevnim izcedkom Gremo v nov napad, ker je sonček nam bo hitro uspelo :):) vsem puncam a ne:)

Neposredna povezava do sporočila: 174
16.3.2013 15:49:08   
Valencia
Da se še jaz malo javim....en lep sončen dan vsem..se že kaže, da je pomlad tukaj user posted image
Pri nas nič novega...le to, da sem vesela, da nimam več vmesnih krvavitev podobne vgnezditvenim (moja gin. je takrat rekla, da je to lutealna cista-ki ob user posted image razpade).

Navijam navijam navijam za vse vas, da vas bo čim več user posted image .

(odgovor članu brioš)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?