Chania
|
Hej hej! Sem se že bala, da ste vse pobegnile na facebook! Pri nas ni drugega kot to, da je časa malo, da me naš čmrlj ne pusti 5 min pri miru, moram se igrati z njim, da pestovati, skoz je nekaj. Ko je bilo nekaj sončka, smo bili čim več zunaj. Mavri.ca, jaz tudi veliko razmišljam o vrtcih in delu… Zdaj bomo dali vlogo zas vrtec, nimam pa še ideje, kaj bomo poleti, ker se v vrtec – če ga bomo dobili, vpisuje septembra, jaz se pa vrnem v službo že julija… Glede na to, kako hitro je minilo teh zdaj že osem mesecev porodniške/starševskega dopusta, bo to kar naenkrat aktualno… Jaz pa ne vem, kaj bom… Babice/dedki niso realna možnost. Knofla, tudi mi bomo še nekaj časa hodili na fizio, kot kaže. Rumenjaka še nismo uvedli. Pravijo, da najprej enkrat na teden po eno žličko, opazuješ in povečuješ, počasi. Testenin tudi mi še nismo poskusili, se mi ne da iskati brezjajčnih, ker mu ne bi rada na ta način pomotoma dala še beljaka (če so jajca, je tudi beljak) in imela potem težav. V bistvu nič ne hitimo, tudi mi imamo s hrano in dojenjem zdaj bistveno več dela kot prej. Moram uvesti še večerjo… Itak nobenega obroka ne poje celega, ponavadi se potem še doji, ampak je odvisno, enkrat veliko in še oddrema in se crklja, drugič pa poje 50g kašice in dve minuti na dojki, potem pa igra, ampak ne sam… Spet prebiram vse mogoče o uvajanju gh. Ne bom hitela, v bistvu mi je vse ok, težko mi bo le it v službo, če se bo takrat še vedno veliko dojil (sicer otročki baje vedo, da če ni mame, ni mleka), lahko se bo kar enkrat sam odstavil, pa bom zaradi tega v šoku… Kdo ve. Težko je edino kam it, pomlad bo počasi prišla in bomo poskusili it na kak izlet, pa ne vem, kako bomo to izpeljali, če bo tako malo kašice pojedel… Ne predstavljam si dojenja »zunaj«, ker mora še doma, kjer je »njegov teren«, biti čisti mir in tišina, ko je na dojki, drugače ne bo nič jedel, tudi če je lačen. Ga vse preveč zanima in moti. Je toliko zanimivega, da velikokrat podnevi sploh ne spi. Toopsy, bravo za telovadbo!!! Jaz jo imam samo na sprehodu, čez dan ni variante. No, kar malo ga dvigujem in se igram z njim in je to to. Moč81, moji lasje so povsooood. Ko si jih operem, se mi zdi, da bi lahko lasuljo iz tega naredila. Pa tudi sicer so povsod. Sicer so mi pred nekaj meseci še bolj izpadali, tako da upam, da se bo kaj umirilo… Ne vem, nosim jih ves čas spete v šop, ker mi čmrlj zakoplje rokice vanje in cukaaaaaaaaaa. Tako da bomo videli, kako bo čez nekaj mesecev. Če bo kriza, bo treba najti kakšno lepo kratko frizurco… Iz lune, mi smo imeli tudi to težavo z nočnim obračanjem na trebuh – ko je to osvojil čez dan, se je vsako noč obrnil na trebuh, nato pa prebudil z jokom… Če te kaj tolaži, je to v nekaj tednih do mesecu minilo, ko je postal bolj mobilen. Se pa še zdaj kdaj zgodi, da se v polsnu obrača – na trebuh, na bok, na drug bok, na hrbet… Na koncu pa joook. Sicer naš čmrlj nikoli ni prespal noči, zbuja se različno od enkrat na noč do non-stop na pol ure. Sem brala, da kakšni dojenčki tudi najprej dobro spijo, pa se to potem neha. Upam, da je pri vas to le prehodno. Kaj pa duda za ponoči pa malo zibanja – pri nas to včasih deluje (če se zbudi kmalu po tem, ko je jedel in sem ga odložila). Naš drugače podnevi nima dude in samo znori, če mu jo med jokom poskusim dati »za tolažbo«. Ponoči jo pa včasih sprejme in se potolaži in spi naprej, včasih jo samo izpljune, včasih pa znori… Ja, res je vznemirljivo, tudi jaz se včasih sprašujem, kdaj bom spet prespala celo noč, kdaj bomo imeli red in obroke za mizo, skupaj, kdaj… Ampak sekiram se ne preveč (kadar sem kolikor toliko naspana), ker se mi zdi, da se kar hitro obrača in vsaka taka »faza« hitro mine – res pa je, da je vedno nekaj novega. A vseeno sončki hitro rastejo. Jaz se borim s tem, da bi ga kar posedla v stolček in za mizo, ampak še ne sedi sam, itak. Pa se tolažim, da čez mesec, dva pa že bo in bom pozabila na ta problem… Res me skrbi predvsem varstvo, kako bomo, ker se ta dan nezadržno bliža. Poleg tega, da ne vem, kaj bomo poleti, me skrbi, da kjer bo, bo cel dan jokal… Pa nimamo urnika obrokov, ne spi čez dan, razen na joški ali izjemoma (samo) na rokah… Pa bomo morali nekako zvoziti. Bodite lepo, pa pišite, ne vse pobegniti na fb.
|