|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
6.2.2013 11:43:21   
knofla
hej!
evo pa spet sneži!sva z lumpijam gledala skozi okno,je bil čist navdušen,ko se skoz neki premikauser posted image .kok je sedaj fino,ko se zamotijo z najmanšimi stvarmi,pa ko jih vse zanima.ravno včeraj je bila patronažna na obisku,pa je rekla, da sedaj se začenja ta fajn obdobje,ko sva se navadila eden na drugega,pa bo treba že nazaj v službouser posted image .ah kako čas beži.midva hodiva na fizioterapijo enkrat na teden,pa nič ne kaže,da bi imela že kakšno kontrolo pri zdravnici,tako da imam kar slab občutek,da bova še dolgo časa hodila.res se mu pozna,da malo zaostaja za ostalimi.ampak tudi to bomo preživeli.joj kako zej že fajn čeblajo,ha ha,jaz se mu tako smejim,on pa nazaj.res so posrečeni.aja, jaz mu poleg krompirja dam včasih tudi riž,polento,ovsene kosmiče, ko bom šla v trgovino,bom pa kupila še ajdo,pa kakšen ješprenj,piro,kuskus,pa bom še to dajala.je pa res,da ima najraje krompir.z glutenom nima problemov,tako da je sedaj že malo boljša izbira oz večja.pa mislila sem,da bi mu tudi že pšenični zdrob skuhala,ker se tako malo doji,da si veliko mleka izčrpam.za tele Holle kašice bom pa tudi jaz preverila, pa kakšno kupila,če so res bolj zdrave.sedaj pa grem kosilo kuhat,ker se mali že malo oglaša,je že lačenuser posted image .lp

moj sonček je posijal 16.07.2012

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 201
6.2.2013 11:57:19   
Toopsy
Hej hej
Preživeli 3tje cepljenje, hura! Zdaj pa naj bo konc za nekaj časa teh zdravnikov!! Smo morali dati še kri, ajej, v laboratoriju ogromno bolnega folka, delali so tako počasi, da sem na koncu kar potrkala. niso normalni, da dajo pol letnega otroka v isto čakalnico kot folk, ki ima viroze in nevem kake prehlade. da mi tamal zbolil, ma tok bom pop.. no sem se rabla mal zdret, pa to res ni prav.

Težki smo 7110g in 69cm veliki. Je rekla da je kar velik, lepo napreduje, kilce so na neki normalni krivulji. se dojiva, dajem samo kosilo, kot sem omenila z kašicami imamo težave, tako da mu bom sedaj začela sama kuhat še to. ko ga je zdravnica pičla je malo zajokal, ma se je kar hitro potolažil, ko so mu iz prstka vzeli kri, pa še porajtu ni:)) faca mala. se vodo bom mogla v laboratorij nest, pol je pa to to. in potem je pri 9m spet pregled. Zakaj že? zdi se mi, da tok kolikor smo zdaj na teh pregledih, mi kot otroci nikoli nismo bili.

Bodite lepo...

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 202
6.2.2013 14:49:36   
tina12eva
ojla punce...

Joj kok vam zavidam da ste ze vse tko fajn navadle malcke na GH..moja pikica je zdej na GH dober mesec in mi je prej za kosilo lepo pojedla tam okol 200ml pa sem ji zdej dop probala dat kasico pa mi kr naenkrat noce vec sploh jest, niti kosilo pa cist mal kasice dopoldan drugac pa mi na vsak nacin sili da jo dam potem na prsi..ne vem ce sem kaj narobe naredila al kaj bi lahko bil vzrok temu da nima kr naenkrat vec interesa jestI GH..kar se pa tice teh kasic sem jaz tudi dala od milupe to mlecno zitno kasico in je cela flekasta okol ust je pa res da ti fleki zginejo v parih minutah sploh potem ko jo umijem..sem ze js tud misla da je zarad mleka ko je v tej kasici da ji nebi pasu glede na to da dojim..tko da ne vem kaj ji sploh naj se dam za jest..tiste ko ste zacele uvajat gluten a to ste najprej dale 3 zlicke potem pa se mleko naprej...A mi poveste kaksno metodo imaste pri uvajanju...js sm zacela tko da sm ji najprej dala par zlic potem pa naslednji dan mal vec oz je sama potem pokazala da hoce vec jest in je vse pojedla zdej jo je pa kr naenkrat minal..in se mi je tud ponoc zacela zbujat ob 2 in potem se ob petih zjutri da sem jo podojila in da se je cartala pri meni. Pa tko lepo ko je ze spala od 8 zvecer pa do ene 5 oz 6 zjutri brez bujenja...a lahko vprasam koliko so stari vasi malcki..midve boma drugo nedeljo dopolnale 6 mesecev in neki ceblanja pri nas se ni razen razni zvoki zobkov pa se tudi ni...tko da upam da bo kmalu sem ze cist neucakana..se eno vprasanje a ze vasi malcki samostojno sedijo al se rabijo kej podpore...zelim vam lep snzen dan se naprej

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 203
6.2.2013 16:46:36   
knofla
ojla!tina12eva,nič bat,sigurno ima samo eno tako obdobje.brala sem tudi,da ko začnejo rasti zobki,da po par dni sploh nočejo jesti GH.tudi pri meni en dan manj poje,en dan pa več,ampak res pa je ,da sedaj kar vsak dan je GH.dojenje pa kar odklanja.veš kaj,probaj pa magari sedaj s sadjem in boš videla,če ji je ta slakedk okus bolj všeč.sej ni panike,če najprej probaš s sadjem,nekatere mamice so tudi s sadjem začele in so malčki kasneje prav tako jedli zelenjavo.kar se tiče glutena sem jaz dala naprimer med kašico par žličk žita z glutenom(npr. ovsene kosmiče),to sem potem kar par dni ponavljala,potem sedaj po ene dveh tednih ima pa že cel obrok tega.pa ni nič.saj če je reakcija,se pri enih pokaže takoj,pri enih pa malo kasneje.nevem prijateljica da svojemu kar skorjico kruha,da ga grize.no jaz sem tudi to enkrat naredila,ampak ga je cel konček odgriznil in me je bilo strah da ne bi vse pogoltnil.
ja moj malček bo kmalu star 7 mesecev,zobkov še nima,čeprav res mislim da bojo vsak čas,čebljati je pa začel res kar naenkrat.moj sicer malo zaostaja v razvoju,tako da sedi še ne pa tudi obrne se še ne,mogoče mu je ratal enkrat oz dvakrat da se je iz enega boka na hrbet obrnil.morva telovadit,potem pa mislim da se bo kmalu.veš vsak otrok je unikaten,tako da eni prej,eni kasneje,jaz se s tem ne obremenjujem več,ker sem bila kar zafrustrirana,ko mi je prijateljica razlagala,"ja moj pa že to naredi,pa ono",mah sem si mislila,pa kaj potem.iatk je nedonošen,tako da ima še čas,da ujame vrstnike.no upam da sem ti malo pomagala.lp

(odgovor članu tina12eva)
Neposredna povezava do sporočila: 204
7.2.2013 9:43:53   
Toopsy
Hej hej
Mi bomo tudi kmalu 7 mesecev, zobkov še ni, in tudi še ne sedi. pa se sploh ne sikiram ah, glede na to, kaj se vse naučijo v enem letu, so meseci malenkost. kar se glutena tiče, sem jaz naredila tako kot ti knofla, dala sem namakat ovsene kosmiče za čez noč v vodo, potem sem jih zmiksala in malo dodala kašici. mi je zdravnica rekla da lepo počasi z glutenom, na par dni kako žličko. jaz sem čakala s sadjem, da je bil čisto na koncu, včeraj sem mu dala prvič kompot iz jabolk, eh, nič ni pojedu:)) in baje da ni več tako važn vrstni red, baje si otroci šele pri dveh letih razvijejo okus in če ima rad zelenjavo jo bo jedu, če ne, pa pač ne, pa se lahko me še tako trudmo.
Je pa včeraj ponoči ful joku, nevem ali je bila reakcija na cepljenje al kaj. in ni hotu ne dude ne joške, na koncu sem se zraven njega ulegla in je čez čas zaspal. ma nikoli ni tko joku. nevem no kaj je bilo.
heh sem pogruntala malega, zjutraj ga moram malo pustit samega in se vedno pokaka. če ga prehitro zrihtava pa ne. ima zgleda rad svoj mir:))
danes je mali prvič spal na trebuščku. se je sam obrnu, sam se tudi že obrne na bok ali hrbet, tako da mislim, da že lahko spi na trebuščku.
zdaj pa kosilce naredit in potem malo na zrak. bodite lepo

(odgovor članu knofla)
Neposredna povezava do sporočila: 205
7.2.2013 12:23:19   
radirka
Živ, živ.. Tudi mi smo imeli včeraj dan za jokanje.. Tamali je pol dneva prejokal sploh ne vem zakaj.. No ja.. Upam da bodo to zobki, ker bi bil počasi čas da pridejo.. ker se slini kot polž in vse v usta.. in ponoči velikokrat joče v spanju.. Ne vem ali kaj sanja al so zobki? Traja pa to že kar en lep čas user posted image
Mi smo danes papali lososa s kukskusom in bučko.. Je pojedu skoraj še mene kolikor mu je bilo dobro.. že dolgo časa ni jedel tako z apetitom.. Sem mu pa včeraj po dolgem času dala korenček in imam danes spet težave ker ne more kakat.. Korenček mu res škodi.. Sedaj ga spet dolgo ne bo dobil :) Danes ga morma prav pohvaliti da je dokaj priden, se je celo da sam igral skoraj 1 uro pod igralnim lokom in sem po dolgem času skuhala v miru kosilo.. sedaj pa upam da mi poačsi kaj zaspi da se bom učila.. sem namreč sredi izpitnega obdobja in moje študijsko življenje je žalostno :D No.. pozdravček user posted image

Sreča je tam, kjer je srce.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 206
7.2.2013 19:53:57   
Maeve
Se samo na hitro oglasim.
Radirka pri nas je ponoči enako, kot ti opisuješ. Zbuja se v joku, potem ga podojim, da se potolaži. Ponavadi se zbuja na dve uri, včeraj se je po polnoči celo na pol ure do ene ure ... Ravno, ko je meni uspelo zaspati, me je zbudil mali ... Zjutraj me je glava bolela za popiz... Pa tudi ne vem ali so to zobki ali kaj. Slini se tudi, v usta daje stvari že od ne vem kdaj ... Pesti je že pri dveh mesecih in pol, predmete kmalu zatem. Pa prav vidno si s predmeti masira dlesen, ali pa vzame mojo roko v usta in z glavo miga sem in tja, da si jo masira, prav hecen je user posted image Ne vem, ali pa sem ga razvadila z joško. Zdajle sem ga uspavala brez dojenja, sem mu morala pet pol ure user posted image Ful ima rad, če mu pojem. Sploh obožuje uno pesem od Depeche Mode, ki je v reklami za VW Golf, se smejat začne user posted image
Naš se je naučil obrnit tudi na trebuh, ampak to naredi bolj redko. Knofla, mene je prejšnji vikend tudi presenetil z manevrom. Pustila sem ga na blazini in šla nekaj iskat v sosednjo sobo, ko sem prišla nazaj, sem ga pa našla na trebuhu. Drugače ne mara preveč bit na trebuhu, se mi zelo hitro obrne nazaj na hrbet. Sedel pa po moje še nekaj časa ne bo. Se mi zdi, da ima zgornji del hrbta kar močan, medtem ko je v spodnjem še precej mehek. Se pa rad dviga, ko se opre na moje kazalce. Za sedenje se sploh ne sekiram. Komaj pa čakam, da začne puzat. Ene parkrat je že nekaj nakazal, ko je dal rit gor in se oprl na nože prste, ampak se z rokami ni mogel poriniti naprej. Žal je trenutno prenehal s temi poizkusi, bo treba še malo počakat user posted image
No ja, pa nisem bila tako kratka user posted image
aja, Iz lune, vam pa želim, da se vsi čimprej pocajtate in da bosta vaši palčici čimbolj zdravi!
Pozdravček vsem!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 207
8.2.2013 19:09:49   
Chania
Pozdravljene.

Glede prehrane in receptov je meni zanimiva tudi posebna izdaja revije mama Amam. Notri so različni nasveti in tudi zanimivi recepti. Sicer še nisem delala posebej po njih (ampak jaz tudi sicer pri kuhanju dosti po svoje improviziram – poenostavim).

Naš mali medo se obrača v vse smeri, čeblja, se tudi sam s sabo pogovarja oz. z igračkami, včasih oblikuje kar neke glasove, včasih pa zloge dadada tatata tetateta ama mam in podobno. Sedi še ne samostojno. Ga tudi ne posedamo. Za hranjenje je v naročju ali v »ležalniku« v najbolj »sedečem« položaju – pa še takrat bi se bolj pokonci usedel. Ampak kolikor sem jaz brala, sedijo, ko se samostojno usedejo, to pa naj bi bilo iz plazenja/kobacanja oz iz takega položaja. To je pravilno in takrat ga lahko posedeš v otroški stolček in športni del vozička. Ne da ga prej ne smemo, samo takrat ko sam to osvoji, je dovolj čvrst in je to to. Ker hodimo na fizio. in v razvojno, ne bomo prehitevali. Sicer je različnih nasvetov dosti. Pa še potem moraš gledati, če je recimo v stolčku, ko se zgrbi, je utrujen in ga vzameš ven, daš na ravno podlago in podobno, da si odpočije. Ah, če ne bi imeli težav, ne vem, če bi se toliko s tem ukvarjala. Ampak na začetku sva bila z m. čisto napsihirana glede tega in nošenja in handlinga… user posted image Zdaj sva se že sprostila, ker se kot kaže mali ok razvija in upam, da le ne bo tako hudo. Ampak pomembno je ne primerjati otrok med seboj. Eni nimajo nobenih razvojnih težav, pa recimo shodijo pri letu in pol, prej pa lepo in veliko kobacajo – kar je zelo dobro za telesni in intelektualni razvoj. Pa bi kdo rekel, kaj a še ne hodi… Samo ne gre za to, kateri otrok kaj prej naredi, ampak za to, da dela stvari kakovostno, k temu je treba stremeti. Splohsmo si pa odrasli takooo različni – in to je že od zibelke tako, dojenčki so tudi zelo različni med seboj. Glede karakterja in glede tega, kdaj osvojijo določene razvojne mejnike. Razpon tega, kar je ok in »normalno«, je zelo velik.

Spanje: Zelo sem vesela, ko se kdaj zbudi samo enkrat ali dvakrat ponoči. Dostikrat je pa bujenje na dve uri in to iz spanja v jok oziroma kričanje. Te epizode kričanja so se začele po drugm cepljenju. Ne vem, če je povezano, samo da se enkrat takrat začelo. In tudi, če spi pri nama, se to dogaja. Če bi ga odlagala ponoči v njegovo hladno postelljico (po tem, ko se naje in pocrklja), bi pa verjetno zelo zelo malo spala.

Radirka in druge študentke: Bravo, da se uspete kaj učiti z majčkenimi zraven! user posted image Jaz si sploh ne morem zamisliti učenja ob dojenčku. Ne spi veliko, ne podnevi ne ponoči, z njim moram spat, skoz na rokah, glasen in zahteven – on že zdajve, kaj hoče. Ni variante, da se naučim za kak izpit. (Hvala bogu je to že vse za menoj. Takrat še nisem razmišljala o otrocih.)

Toopsy, radirka, naš čmrlj je tistega dne tudi bil ves jokav in nerazpoložen, ko ste pisale o tem. So bili planeti tako razporejeni?

Naš čmrlj je včeraj dopolnil šest mesecev. Drugače se obrne v vse smeri in se ponoči sam obrne na trebušček. Jaz sem ga vedno dajala na bok. Kot mickenega sem vestno menjala strani (no, saj jih še zdaj, ampak je drugače). Kmalu se je sam zbrcal na hrbet. Ko se je pa začel obračati na trebušček (mislim, da v četrtem mesecu), seje pa ponoči velikokrat obrnil oziroma prevrnil z boka na trebušček, se zbudil in zajokal. Pravijo, da ponoči »utrjujejo«, ko se nečesa naučijo. No, mi smo zelo slabo spali, ko je on pogruntal, da se lahko obrne na trebušček. Zdaj se pa obrne, dvigne na rokicah, pogleda levo in desno, če je »na varnem«, omahne in zaspi. Vsako noč se obrne na trebušček. Tudi čez dan ga kdaj, ko zadrema na rokah, odložim na trebušček in včasih še malo odspi. Zdaj, ko je bolj mobilen, se tudi rad stiska in crklja. Ponoči kar zleze k meni in se me tišči.

Uvajanje goste hrane – tina12eva: Mi smo začeli z žličko, dvema, tremi, ko je po nekaj tednih pokazal interes, smo povečali. Še zdaj kakšen dan poje zelo malo, 30-40g na obrok. Max. poje 100-120g. Mislim, da ima majhen želodček in ga ne silim z več, pri nas je to »obrok«, čez pol ure do uro pa dojenje. Zdaj je še več dela s to hrano kot prej. Pa se mi je prej zdelo veliko... user posted image

Kriči, grem. user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 208
11.2.2013 9:16:13   
tina12eva
pozdravcek vsem skupaj...

Nekako mi ni uspelo prej odpisati smo imeli polno dela z naso pupiko ker je zacela na polno iskat pozornost in sploh noce vec se sama igrat skoz morem bit z njo tko a se do wc komi pridemuser posted image mogoce ima to zdaj kaksno taksno obdobje upam samo da je nisem razvadilauser posted image Chania a potem se ni nic za bat ce nima vec toliko interesa po GH, ker me je ze bilo strah da sploh ne bo vec zelela jesti in da bomo mel probleme kar se tega tice...kaj ji pa lahko dam zdaj se kaj za jesti nasa po v nedeljo dopolnala 6 mesec in sma do zdaj jedle purana, piscancka, cvetaco, brokoli, jabolko kuhano, krompircek korencka ji pa ne dajem vec ker potem ne kaka...sicer ze zdaj spet ni cel teden in ne vem vec kaj naj naredim da bo ta tezava mimo. Drugace pa nasa punca se levo desno na polno obraca iz trebuscka zna takoj iti na hrbet obratno pa se ne gre razen 1 x se je to zgodilo pa je bil cel jok ker ni rada veliko na trebuscku, drugace pa tudi mi se sami ne sedimose rabi oporo in tudi zobeki se niso na vidiku..tko da js recem vse bo ob svojem casu prislo oz kjo bojo nasi malcki to sami zeleli. Chania zakaj ze vi hodite na razvojno ce smem vprasat...ker je zelo napreden malcek da je ze na trebuscku itd. Punce zelim vam lep dans se naprej izkoristite ga max ker jurti je baje spet sneg napovedan...za znoret...in boma spet lahk noter cepele:(

(odgovor članu Chania)
Neposredna povezava do sporočila: 209
11.2.2013 16:24:13   
knofla
ojla punce!
uf tudi jaz že nekaj dni nisem nič pisala.sva bila z malim pri mojih starših par dni in sem jo danes kar domov pobrisala, ker je bil čist zmešan.ponoči s eje skoz zbujal(drugače že lepo spi od osmih zvečer pa vsaj do štirih zutraj v kosu), potem je bil skoz en "šunder", pa nič miru.sem bila kar jezna, ker potem pa če je slučajno kričal in dolgo jokal,takoj komentarji,ja kaj pa je, kaj je narobeuser posted image , v glavenm ena sama zmeda.sedaj sva doma, kjer je navajen, pa bomo videli kako bo danes spal.
tina12eva, nevem tudi meni že zmankuje idej za hrano,lahko še kakšen kuskus,polento,gres,mlečni riž, pa magar še kaj od suhega sadja, ki ga zvečer namočiš,ali pa zjutraj skuhaš kot kompot.jaz sem tudi že to začela delati.ja res je ,tudi moj že več pozornosti hoče,sicer včasih se še zamoti ampak ne za dolgo.jah,nič, bo treba drugače organizirati čas za nujna opravilauser posted image , fajn je če je lepo vreme,da potem zunaj vsaj malo dalj časa spi.ampak glede na napoved v naslednjih dneh, bo treba potrpet, da spet posije sonček oz, da vsaj tok mrzlo ne bo.
aja zanima me,ali za dopoldansko malico vedno samo sadje daste?za popoldansko pa žitarice al kako?ker jaz dopoldne k sadju zmešam malo kosmičev,da je vsaj malo bolj nasitno.
nič lepo se imejte,grem pripravit malico za lumpija,ker je že zelo glasenuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 210
11.2.2013 21:37:36   
Toopsy
Hej hej!
Joj jaz ko vas berem mam prav občutek da mal kompliciram z uvajanjem hrane:/ Mi smo stari 6 pa pol, smo en mesec na gosti hrani. do sedaj sem uvedla kosilo, sprobali smo krompir, bučke, korenček, blitvo, kolerabo, cvetačo in por, vse to ima zelo rad, do sedaj je 2x jedu piščančje meso. zvečer mu dajem sedaj holle kašico, nima reakcije, pa ful jo ma rad tisto z banano. probala sem mu dati jabolko, ni šans, ne mara ne v kompotu ne naribanga. dala sem mu tudi banano, kombinacijo z jabolkom, ni čans. ne mara sadja! bom probala še s hruško. verjetno sadje ni za zvečer a ne? polento ma rad, riža ne. no in to je vse kar smo probali. ostalo se še vse dojimo. sem mal gledala kako mi je petronažna svetovala, tam piše da en obrok na mesec. je to prepočasi al kako? in tudi nevem kdaj bi mu še dala kaj, ne deluje mi lačno, zjutraj okoli 7 se podoji, potem okoli 10, okoli 12 GH, ob 3 se dojiva, ob 6 kašica, ob 21 se dojiva. ponoči se še ene 2 do 3x. je to velik obrokov?

Bodite lepo

(odgovor članu knofla)
Neposredna povezava do sporočila: 211
12.2.2013 7:29:07   
Maeve
Toopsy jaz počnem tako kot ti, greva zelo počasi. deloma tudi zato, ker bi ga rada dojila vsaj do enega leta in mu ne upam uvest preveč obrokov naenkrat, da ne bi izgubila mleka. Midva sva imela do sedaj samo kosilo, sedaj pa počasi uvajam večerjo. Ampak ja, še vedno se pretežno dojiva. Meni se ne zdi, da imata preveč obrokov. Pri nas imamo zelo podobno.
Sem pa ugotovila, da mali boljše spi, če je pri meni. Pa dotikat se me more. Tako se potem dojiva samo 2krat ponoči, če je pa sam je pa to lahko tudi petkrat ali šestkrat. Še to mi je bilo hecno, včeraj, dokler ga nisem prestavila k sebi, se mi je tudi zbudil dvakrat. Očitno je crkljivček. Saj sem jaz tudi (vedno sem se stiskala k fantu, preden sem zaspala, zdaj se pa ne morem več, hehehe ...)
Tina12eva tudi naš ni rad na trebuščku, ga moram zamotit z igračo, da se vsaj malo poigra, ker drugače se takoj obrne na hrbet user posted image
Pri nas je že včeraj začelo snežiti, danes tudi. Sem jaz skoraj bolj tečna kot naš mali, ker ne moreva ven. Bomo že zdržali user posted image
Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 212
12.2.2013 14:59:48   
radirka
Toopsy, nič en komliciraj in ne se sekirat.. pri enih gre to malo bolj počasi pri drugih pa hitreje.. bo pa kaj drugega šlo bolj počasi.. sej veš kako je to, vsak otročiček je poglavje zase user posted image Mi spadamo med tiste ki jim je vse mmmm in bi skoz jedu samo na žlico.. odkar je okusil kako dobra je gh se sploh noče več dojiti čez dan.. le s težavo mi ga uspe največ 2x na dan podojiti.. večino dni ne uspe niti enkrat no.. in potem moram črpat mleko in mu ga po flaši dat za spit, če mali lump lahko gleda vse okrog spije flašo tudi podnevi.. če ga pa hočem v miru nafotrat z mlekom ni časa.. user posted image Se pa zato ponoči doji še več kot prej.. danes se je dojil 4x.. kar obupujem nad mislijo da bom še kdaj spala celo noč.. ali pa vsaj pol nočiuser posted image Je pa po eni strani lepo, da se vsaj ponoči pocrtava z dojenjem.. meni je dojenje res všeč.. in mi veliko pomeni da mali pije moje mleko.. zato pa še vztrajam s črpanjem.. Mi je že več mamic reklo da sem dobra da se ne naveličam, da one mu pač ne bi dale več mleka ker se jim ne bi dalo črpati.. sem tudi sama imela krizo ko sem skoraj prenehala ampak.. morda pa ga en dan prime in se bo spet hotel dojiti? Najbrž sem optimist user posted image Sploh pa mi je škoda kupovati am če imam še svoje.. je že drugih stroškov kar dovolj in mu za tisti denar raje kupim kaj drugega..
Glede trebuščka ga pa tudi naš ne mara preveč.. nekaj časa zdrži in nato začne kričati in jokati in se pritoževati na vse možne načine.. najraje je v rokah in se srehaja okrog da vse vidi.. Je pa začel siliit na noge.. ko leži na hrbtu pokrči noge in se vzdiduje nanje in se sili gor.. če ga imam v polsedečem ali sedečem položaju mu že skoraj uspe ustati.. se mi zdi da je malček prehiter in da za njegove kosti ni preveč dobro da bi že bil na nogah..
Včeraj sem mu po dolgem času spet probala dati d3 kapljice.. in sem imela tak kažin celo popoldne in zvečer ni mogel nikakor zaspati ker ga je trebušček bolel.. sploh ne vem kaj narediti user posted image bi mu jih rada dajala ker sončka absolutno ni dovolj za kosti ampak ga tako muči da je grozno.. a vi jim dajete?
No, greva midva še malo vozičkati po snegu user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 213
12.2.2013 19:19:44   
Maeve
Radirka v enem članku na strani dojenje.net sem brala, da dodajanje vitamina D ni nujno, če je mati dnevno izpostavljena soncu (ga pa moraš dobit direktno, torej da ti žarki sijejo na kožo) in ga potem dobi dojenček preko tvojega mleka. http://www.dojenje.net/images/stories/UVAJANJE_GOSTE_HRANE.pdf - evo na tem naslovu je članek, ki govori na splošno o uvajanju GH, pa tudi o D vitaminu piše. Aja, pa tvojemu pikecu pusti, da mu sonček oplazi kožo. Jaz mu jih dajem, ampak jih velikokrat pozabim user posted image Aja, pa mi jemljemo Oleovit. Če si kje v bližini Kranja, jih menda lahko dobiš v lekarni v mestnem jedru. Drugače se pa kupijo v Avstriji. Dojenčki jih bojda boljše prenašajo kot pa te od Plivita (al kaj je že za ena firma).
Glede dojenja oz. črpanja si pa res pridna. Naš se tudi več doji ponoči. Sej bojo kmalu zrastli, me pa pozabile na neprespane noči user posted image
Tudi naš je najraje v naročju, da vidi kaj se dogaja, še najraje mi gleda v lonce kaj se kuha user posted image
Lepo noč vam želim!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 214
13.2.2013 8:08:48   
tacanja
Zdravo po dolgem času!
Vam kr zavidam klepetanje... mi imamo nampreč 10 dnevni obisk iz Nemčije tako da ni časa za rruser posted image Bom pa zato potem vse nadoknadla.
Samo za info, smo bili včeraj na tretjem cepljenju in je naša punca pri 5 mesecih in 3 tednih dolga 69 in tehta 6925. Pikico pa je lepo prestala, sekundo ali dve joka in potem je bilo okej.
Lepo se imejte!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 215
13.2.2013 10:06:16   
radirka
Oo tacanja, vi ste pa elegantni ;) Jaz bi počasi ocenla da imamo mi že čez 8kg, pri 6 mesecih.. in oblečeni smo v št.80, 74 je tako tesna, da lih da ga noter stlačimuser posted image
Maeve, oo tega da če sm jaz dovolj na sončku dobi tudi on D vitaminček nisem vedela.. Se pravi da grem zdej 1 teden na potovanje v tople kraje in ga pustim moja fanta sama doma da naberem dovolj D vitamina user posted image .. Bi me moj klical prej kot bi prispela do letališča v LJ user posted image Tudi jaz našega malčka malo posončim ko sva zunaj.. ampak ne vem če je dovolj da ga sonček oplazi po rokicah in obrazku, ostalo ima vse fajn zadekano da je na toplem :) Smo pa kar precej proč od meje z Avstrijo, smo bolj pri italjanski meji in sem šla dol kupiti kapljice, ker naj bi bile boljše in naj bi manj martrale.. ampak ne opazim razlike, našega martrajo oboje.. Je pa pediatrinja rekla da se lepo razvija, da se lobanja lepo zapira itd. ker živi v misli da tamali redno dobiva kapljice.. ko sem rekla da mu delajo probleme je rekla da se bo že navadil??? Od hudega mu je na začetku vrglo popkovno kilo ven ker je tako jokal po teh kapljicah..
Danes je naš škrat noč prespal v najini postelji, ker sem obupala nad ustajanjem vsakih 15 minut.. in ga moram pohvaliti, da je prvič pridno spal v najini postelji.. ponavadi ima telovadbo od mene do mojega, brcanje, cukanje.. katastrofa! Danes pa je kar mirno spal.. in smo od 2:30 ponoči do 7ih še kar dobro spali.. samo enkrat je rabil dudo preostanek je spal.. ob 7ih sva se podojila in ko sem mu vzela dojko iz ust se je lotila akcija user posted image Glede črpanja pa ja.. bomo videli koliko časa bom še pridna.. na trenutke sem res fajn naveličana.. sploh pa me sedaj spet bradavice ful bolijo ker se je v zadnjih nočeh več dojil.. upam da mi ne bodo spet razpokale.. na začetku sem namreč imela precej problemov.. Sem imela krvave žulje gor in potem hrastice..sem rabila kar nekaj časa in tono kremic, da se je stanje izboljšalo user posted image
No, grem počasi kuhati kosilo.. Imam oba moška doma in sta lačna.. Pa še pepelnična sreda je danes, tako da moram ugotoviti kaj ne mesnega bom spacala skupaj (in ob tem osrečila mojega moža, ki je pravi da je najboljše od zelenjave user posted image .. ) user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 216
13.2.2013 12:34:53   
knofla
hojla!
tudi midva imava težave z dojenjem,sploh se noče več.res ga kar prisilim,najprej kriči in se upira z vsemi štirimi, no potem pa le rata za pet minutk.tako da tudi jaz redno črpam,ker drugače bi ga gotovo že zmanjkalo,to pa res nočem.je škoda kupovat am,če imam svojega.zjutraj in zvečer se še hoče,čez dan pa komaj kaj.v flaško ga ne dajem,ker sploh ne zna po flaški,se samo afna s cucljem,ker misli da je dudauser posted image .tako da ga večkrat stran zlijem,ali pa zmrznem.
kar se tiče kapljic,jaz jih tudi nisem dajala,pa sem pediatrinji vedno rekla da jih,ker ga je res grozno zvijalo.no potem sem pa na zimo,ko ni bilo več toliko sončka, ker je bil bolj zadekan v vozičku,začela dajat Oleovit kapljice.po teh pa ni bilo problemov.mogoče tudi zato,ker se je črevesje malo bolj razvilo, nevem.še sedaj mu jih dajem,kakšen dan pa tudi pozabim.jaz še nisem slišala za vitamin d, da bi ga s pomočjo mojega mleka dobil,ker sem tudi v lekarni spraševala,če lahko jaz jem kakšne preparate s tem vitaminom,da bi jih potem tudi on dobil,no in so mu hotli ponudit Elevituser posted image .kar se pa spanja tiče pa,ja bo minilo tudi to in bomo spet spale kot nekoč.no upam,če ne bojo potem že ob šestih zjutraj v soboto, ko bomo končno frej po celotedenskem šihtu, začeli razgrajatiuser posted image in samo prikobacali v našo posteljo.
sedaj pa grem,kosilo se kuha,tamau pa že komaj čaka na svojo porcijouser posted image

lep pozdrav

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
13.2.2013 12:36:48   
urska238
živjo punce! Upam, da se vam lahko pridružim, tudi jaz imam avgustovčka, čez 11 dni bo dopolnil 6 mesecev. Ni mi uspelo vsega prebrati, kar ste se menile do sedaj, sem pa zasledila, da se pogovarjate o uvajanju gh. Rada bi vas vprašala, koliko gostih obrokov že imate in kako ste začele z uvajanjem- ali ste upoštevale, da naj bi vsako novo živilo uvajali 4-5 dni in v kolikem času ste uvedle obrok? Katero živilo ste dale prvo, drugo itn.? Midva sicer že jeva dopoldne sadje (jabolko pa banano), al pa jabolko s korenčkom, pa zvečer je mlečno žitno kašico od Milupe. Zdaj bi pa začela še z uvajanjem zelenjave-za kosilo, pa sploh ne vem, kaj naj mu najprej pripravim... Drugače je kar bogi, ker ima refluks in ga skoz matrajo kupčki, pred uvajanjem gh je kar dosti polival-tudi 2-3 ure po hranjenju, vendar tudi zdaj z gh še ni dobro, sploh zvečer po mlečni kašici še vedno bruhne tudi 2 uri ali pa včasih tudi 4 ure, po hranjenju. Bolj malo spi- čez dan po 20, 25 minut ali največ 40 minut in vedno ko se prebudi podre še kupčka... ne vem no, kaj je to, skoz ga matrajo, podre jih tudi po 15 ali več med hranjenji. Ali ima še katera takšne težave? Naj bi bilo z gh bolje, pa ni. Prov bogi je, ker je zaspan in bi spal, pa ne more... No, moram končat ker se že oglaša. Hvala za vaše odgovore in lep dan vam želim!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
13.2.2013 19:19:11   
Chania
Pozdravljene!

Zelo sem vesela, da tako pridno pišete! user posted image

tina12eva, pei nas je tudi pestro z gh, enkrat poje 100g, drugič pa samo 30g. Ja, začela sem tehtat (če se spomnim), ker je tako različno. No, zdajle me je prešinilo, da je enako kot že ves čas z dojenjem (zato tudi mastitisi itd.) – enkrat bi pojedel precej, drugič komaj kaj. No, z dojenjem je pa tudi pestro, enkrat čisto malo popije, drugič pa čisto malo goste hrane in se pol dneva crklja pri meni. Nič mi ni jasno… Zrasli bojo vsi in dojenje se bo itak kmalu končalo.
Glede goste hrane jaz mislim, da je treba vztrajno ponujati vsak dan, ne pa siliti. Jaz mešam stvari, ki smo jih že probali. Mislim, da ni tako pomembno, da je že v prvem mesecu na jedilniku sto različnih vrst hrane, pač ponujaš, kar imaš na voljo. Pri nas je tako, da enkrat poje ok. 100g ali malo več (mislim, da je to njegova zgornja meja, da nima večjega želodčka, ker če poje več, malo pride ven s »podiranjem kupčka«), včasih pa samo 15g. Določene stvari ima raje, recimo banano in hruško, pa cvetačo in brokoli, ampak če ni lačen ali mu ravno ne paše, poje zelo malo. Pa potem nadoknadi z mlekom. Ali pa tudi ne. Saj tudi mi nismo lačni po urniku in vsak dan enako. Načeloma že, ni pa to tako matematično točno, vsak dan je malo drugačen, a ne… Jaz drugače tekočo zelenjavo in sadje (če zmiksam ali če dodam vodo od kuhanja sadja) zgostim s kakšno žličko kosmičev (holle, brezmlečna kaša). Jih pa menjam in različno kombiniram, da ni vedno enako. Namen imam ponuditi še polento in kuskus v kratkem. Včeraj sem mu dala žličko ovsenih kosmičev (gluten). Je pa tudi dvakrat veliko pojedel in malo »bruhnil«… Ne vem, ali je bilo preveč ali kaj z glutenom, bom še probala čez kakšna dva dni, pa malo manj mu bom dala…

Spet ponavljam vprašanje – koliko pa vaši otročički pojejo (zdaj, ko se že vsi malo navajajo na gh)?

Glede razvojne itd.: Mi imamo ekstenzijo v ramenskem obroču in hipotonost v trebušnem delu. Rekli so tudi, da ga zateguje v eno stran, ampak mogoče ga ne več ali pa ne več v isto… Bomo videli na kontroli… Po tem ko smo bili napoteni, sem veliko brala o tem… Glede obračanja nekje piše, da se najprej s hrbta na trebuh in čez čas obratno. Drugje piše, da se najprej s trebuha na hrbet in pozneje obratno. Mislim, da je to odvisno od otročička. Naš se je kmalu »prevrnil« s trebuha na hrbet. Potem je bil hud jok. No, ugotovila sem, da je bilo to zaradi ekstenzije, ker je preveč zategnil glavico nazaj oz. v zraj in v eno stran (je nekaj pogledal) in ker je tako težka glede na celega dojenčka, ga je prevagalo in se je prekucnil. Torej to ni bil dober znak. Drugače paje rekla pediatrinja in v razvojni in na fizioterapiji in brala sem – dojenček naj pase kravice, polagajte ga na trebušček. Večkrat dnevno za nekaj minut, na previjalni itd. Naj sloni na podlahteh, rokice mu popravljajte, da razpira dlani in prstke. Naš tudi ni hotel biti na trebuščku, čeprav se je znal obrniti na trebuh in je to rad izvedel, ampak ni pa hotel biti na trebuhu in je takoj zajokal. Pa smo forsirali, velikokrat po malem, pa z igračkami smo ga motivirali, da je ostal kako minuto dlje na trebuščku, pa malo izven dosega, da je iztegoval prstke… Tudi pri vajah, ki jih dobimo na fiziot., ga je treba »nahecati«, da jih lahko delamo. user posted image

No, še to, fizioterapevtka je rekla, da je veliko bolj od tega, ali se obrne s trebuha na hrbet in obratno, pomembna trebušna lega, ker se iz nje razvije gibanje, najprej t.i. pivotiranje v levo in desno, pa igra na boku in nato plazenje in kobacanje. Pa v levo in desno morajo biti obrati, premiki, gibanje enako kvalitetni. Tako da svetujem, da vztrajate pri polaganju na trebušček. Aja, mi smo toliko vztrajali, da se sedaj na previjalni hoče takoj na trebušček obrniti in ga komaj uspem previti.user posted image

Sem hotela komentirat, kaj dajem za jest, ampak se mi zdi, da sem to že petkrat napisala. user posted image Skratka podobno kot vse pišete. Pač začeli smo z zelenjavo, jo mešali, nekajkrat meso in nekaj sadja. Vse malo pokuham ali skuham na sopari. Edino banano in avokado je dobil surovo. Hrani dodajam olje, oljčno, repično. Ko bomo malo napredovali, bom dala maslo ali sladko ali kislo smetano za boljši okus in ker je pomembno, da dobi maščobo. Menjala bom, da bo bolj pestro. Toopsy, mi imamo obroke podobno, če nam uspe, le da sadje kar rad je. Je pa odvisno, če zadenem čas, ko je lačen, a ne preveč, ker potem je samo jok in mleko. Potrpežljiv ravno ni. Če je pa prehladna kašica, se pa tudi zmrduje. Se mi je zdelo, da je bilo z dojenjem veliko dela, zdaj pa od jutra do večera samo to hrano planiram, pripravljam, pa kdaj dojenje…
Drugače pa imam tudi težave z dojenjem, ampak enkrat, ker noče, drugič pa ker hoče in se kar crklja. Ko po nekaj takšnih dneh pride obdobje, ko noče, me joškice bolijo, ker so tko polne in začnejo puščat. Je kar naporno. In bojim se mastitisa, ker ne morem iztiskati. Blagor tistim, ki lahko, imate vsaj nadzor nad tem.
No, jaz poskušam na dve ure ponujati ali gh ali dojenje. Ampak je včasih bolj včasih manj lačen (ali pa noče nečesa?). Me pa bega pijača.user posted image No, hrano stehtam prej in potem, če se spomnim, da vsaj malo vem, koliko poje. Glede dojenja nimam pojma, koliko poje. Ne upam pa mu dajati kaj več tekočine, samo včasih nekaj žličk prekuhane vode ali vode, v kateri se je skuhalo sadje. Bojim se, da bi s tekočino brez hranil napolnil želodček in bi še manj pojedel. Koliko jim ve dajete piti in kdaj?

Maeve: Pri nas je enako glede spanja, mora se enega dotikati. Ponavadi čisto zleze vame. In ponoči večkrat pogleda, če sem še zraven. user posted image
Tudi naš je rad v naročju in se razgleduje. Pa ne smemo sedeti, hoditi je treba z njim naokoli, da ni dolgčas, če ne je vik in krik.

D3 kapljice: Mi dajemo skoz od začetka, tako da ne vem, če so katere od težav s tem povezane. Kaj posebnega nismo opazili, si pa nikoli nisem upala prekiniti, tako da ne vem. Zdaj smo pa tako malo zunaj, da jih seveda nujno dajem.

Glede spanja, se jaz poskušam kar sprijazniti, da nekaj let ne bom spala.
Bolj me skrbi, kako bo, ko bo treba nazaj v službo! Ta dan se namreč nezadržno bliža, sem namreč že praktično čez dve tretjini porodniške (ali pa bom kmalu)… Nimam pojma, kako bom funkcionirala, če ne bomo spali. Pa kako bom zrihtala sebe in njega zjutraj. user posted image Predvidevam, da se bo zbudil, ko bo moja budilka zvonila, ker ima zelooo rahel spanček. Pa da njega previjem in oblečem, kar traja. Res je kot bi oblačil hobotnico. Se obrača, brca, se upira oblačenju čez glavo, oblačenju rokavov… No, do takrat bo vsaj že sedel in ga bom lahko oblačila v naročju, pa upam, da bo razumel, da mora mirovati tistih nekj minut… Pa kako bom popoldan še skuhala in se z njim igralala… Že prej me je vedno čas basal… Je pa res, da sem bila redko v službi samo osem ur. Pa varstvo me skrbi, poleti v vrtec ne vzamejo, bo treba še najti zasebno varstvo… Ne vem, kako bo sprejel, kako daleč bo treba voziti… A se ve kaj ukvarjate s temi vprašanji? Zdi se zgodaj, ampak glejte, kako hitro je minilo teh 6-7 mesecev porodniške, ostalih 4-5 bo zelooo hitro mimo. Moj m pravi, da bi porodniška morala trajati, dokler otrok ne hodi in govori. Ja, kako bo pa v službi in z delom, pa tudi še ne vem…

Kopanje: A jih kopate vsak dan? Se radi kopajo? Pri nas se najprej ni, potem se je do pred kratkim, zdaj pa spet nekaj ni bilo prav… Ampak kopanje je še ok. Oblačenje potem je pa hudo… Kričanje in jok…

Aha, še prebiram… Knofla, podobne težave z dojenjem imamo tudi mi. Včasih se mi zdi, da bi jedel, pa ne more (mu ne ustreza položaj, ga tišči v želodčku, kaj vem…). Začne jokat, jaz mu pa prižgem kakšno glasbo, najprej glasno, da se »predrami« iz joka in večinoma se potem umiri in lepše/lepo sesa.
Tacanja, res ste elegantni, kot pravi radirka. Mi imamo nekaj cm manj in nekaj g več, pa se mi zdi kar suh. Bodije dolžino preraste, so mu pa nekateri ful široki (in se sekiram, če ga premalo hranim - brezzveze).

urska 238 pozdravljena! Mi smo uvajali po ok. 3 dni nova živila, kakor je naneslo. Začeli smo z zelenjavo, potem mesom, potem pa sadje. Mlečno žitnih kašic še mismo probali. Če bo vse po sreči, jih bomo proti koncu meseca, ko bomo mogoče poskusili uvajati tretji obrok – večerjo. Mi sicer nikoli nismo kaj posebej hodili okoli zdravnikov glede refluksa, ampak je s kupčki in polivanjem podobno, kot pišeš, no, težko smo jih podirali, polival je lahko kadarkoli (le ponoči je bil mir), pa godrnjanje in stokanje je bilo zvečer, če smo res slabo podirali kupčke čez dan. Ampak polivanje se je zmanjševalo po četrtem mesecu in gre vse na bolje. Še vedno pa pazimo, da je po hranjenju, sploh z gh, še vsaj 15 do 30 minut pokonci, da mi ne bruhne. To pomeni, da ga nosimo in je kar naporno. Komaj čakam, da se sam usede in ga bomo dali v stolček. No, če bom zdržala tako dolgo. Rada bi ga posedla in da bi bil tam še potem nekaj časa – s kakšno igračko. Če ga dam prehitro na trebušček, malo bruhne goste hrane. Potem se pa sekiram… Zaspat pa tudi naš absolutno ne zna in ne zmore – samo na joški včasih, predvsem zvečer in ponoči. Čez dan je pa ves utrujen, mane si očke, pa ga včasih z m pol ure zibava in mu pojeva, da zadrema za do pol ure (max. eno uro, če je na rokah in ga zibaš i uspavaš, ko se predrami – to je pa za vsako malenkost). Ne vem, kdaj bomo kaj spali, ali podnevi ali ponoči. Tudi skuham komaj…

No, danes smo pa fuuul veseli, ker se je začel plaziti, naš mali gverilec. user posted image Že prej se je obračal kot urni kazalček od igračke do igračke, zdaj pa zna priti tudi do kakšne, ki pobegne iz dosega, jeeeej. Upam, da se bo zdaj kaj več sam igral, da bom lahko skuhala kosilo in pripravila njegove obroke. user posted image

Dovolj bo za danes. Če bi vsak dan pisala, se ne bi toliko nabralo. A žal ne gre…

Imejmo mirno noč. user posted image

(odgovor članu urska238)
Neposredna povezava do sporočila: 219
14.2.2013 9:28:49   
tina12eva
Urska238 lepo da si se nam tudi ti pridruzilauser posted image Kar se tice GH imamo mi dva obroka na dan in bo naša punca v nedeljo tara 6 mesecev pojema pa okoli 80 ml na obrok tu pa tam se zgodi da je 100 ali celo malo več, sem ji pa ze dala korencek, polento, piscancka, purana, krompircek in sladek krompir, brokoli, cvetaco, korencka ji ne dajem vec ker jo zapre potem sem tudi poskusila z jabolki da sem ji naribala in dala zraven se naribane navadne albert kekse in ji je fulll dober potem sem ji tudi se dala od milupe mlecno zitno kasico in po njej okoli ust dobi fleke a je pri vas tudi tako. Alergije na to nima ker sem ji ze veckrat dala in samo med hranjenjem te kasice se ji naredijo fleki klub temu da jo sproti birsem in izginejo par minut po hranjenju...ce se bo se to ponavljalo bom pac morala zamenjati. Sploh si ne znam predstavljati kako more bit hudo kar se refluksa tice...boscek mali...a to ze ima od rojstav al je kasneje dobil...koliko casa pa sta ze na gosti hrani...nic obupat vem da zna biti hudo ampak bos videla da bo tudi to kmalu minilo in ne bo vec tezav. No vsaj jaz ti zelim takouser posted image Za kosilo mu pa poskusaj dati kaksnega piscanka ze pa bos videla kako mu bo.

Chania najprej cestitke za vase prvo plazenje, bom upostevala tvoj nasvet in jo veckrat dnevno dala na trebuscek in vztrajala kakor dolgo bo treba...sam ko si je nastudirala kako se obrnit na trebuh in je glih par sekund na trebuscku kljub temu da skacem okoli nje z igracami da jo obdrzim na trebusckuuser posted image bi lahko ze sla za akrobatko v cirkusuuser posted image Drugce pa kot sem ze omenila mi imamo 2 obroka GH na dan in sicer poje tam okoli 80 do 100 max je ne silim ce noce vec. Sicer so mi na polno pametovali, da se naj drzim vsak dan priblizno iste ure kar se Gh tice in hranjenja pa se strinjam s tabo da zakaj bi ji mogla ob isti uri dajat in bit tampirana na cas ce ji lahko dam za jesti takrat ko bo lacna in bo tudi vec pojedla. Tako pa se dojima se zjutraj okoli 6 potem okoli devetih ji dam dop malico pa se potem podojim okoli 1 ji dam kosilo in jo se malo podojim potem pa on+b petih spet dojenje in ob osmih preden gre spatuser posted image Bom sedaj pocasi zacela jo navajati tudi na popoldansko malico in kmalu tudi z glutenom. Kaj od glutena si pa dala ti prvic za probat...sam mi ze pocasi idej zmanjkuje za kuhanje tako da ne vem vec kaj dati za jesti. Zelim vam cimprejsne okrevanje na razvojni sam meni se zdi da zelo lepo napredujeteuser posted image

Sedaj pa me se zanima a uporablja katera ze stajico za malcke in ali jo imate v bodoce namen. Jaz se nikakor ne morem odlocit ali bi jo kupila ali ne...ce pa se bom ze odlocila za to bom pa vzela leseno da se bo tudi lazje cesa opirjela in postavila na nogiceuser posted image

Zelim vam lep snezni dan se naprej

(odgovor članu Chania)
Neposredna povezava do sporočila: 220
14.2.2013 9:46:06   
Toopsy
Hej hej!
Uau prav vesela sem da je naša stran tako lepo zaživela in da niste vse pobegnile na fb:)) in dobrodošle nove članice! več nas je bolj si lahko pomagamo in modrujemo:)
mi smo tudi bolj drobne sorte, pregled smo imeli pri 6 pa pol, imamo 69cm in 7110. se je pa rodil s slabimi 3 kg in smo baje skos nad minimalno težo, ma lepo napredujemo. glavno je da napreduje.
kapljice sem mu začela dajati šele pri 4m, ker je imel zelo močne krče in če sem mu dala kapljice, je bilo že slabše. sedaj pa ni neke razlike, z ničemer ne vplivajo na njegovo počutje, tako da jih redno jemljemo. imamo pa te avstrijske. drugače pa 15min na dan na sončku, dobi mali dovolj d vitamina. je pa vseeno fajn, da jih jemljejo, ker poznam kar nekaj otrok, ki niso jemali teh kapljic in so na koncu imeli težave. veliko jih pa je tudi takih, ki niso jemali, pa so prav tako zdravi.
kar se dojenja tiče nimam težav, mali bi bil in je skos na joški, tako da je kar mal težava s to gh ampak sem ga naštudirala. kadar je že preizkušeno živilo, mi kar veliko poje, tak okoli 100 do 150, če je kaj novega pa samo nekaj žličk. pa sem se mal obremenjevala ali je dost ali ne, pol sem pa tisti članek prebrala, ki ga je ena prilepila na zid. kdaj je otrok pripravljen na gh. in se z enimi stvarmi kar strinjam, mogoče pa prehitevamo, glede na to, da bi se se veliko dojil, še vedno ima ta refleks z jezičkom in še ne sedi samostojno. tako da se potem potolažim, da lepo počasi, saj se nikamor ne mudi.
kar se tekočine tiče, mu jaz ponujam vodo čez cel dan. prej sem jo prekuhavala, sedaj sem nehala. in jo kar spije tak okoli 100 do 200ml. in odkar smo na gh in pije, lepo kakamo vsak dan brez problema. sem tudi opazila, da včasih noče več kašice, potem spije malo vode in spet je naprej.
mi se kopamo vsak dan, eni pravjo da je to preveč, zdravnica je rekla da ga morava. midva ga, ampak to za to, ker mali ful uživa v vodi. kopava ga še v banjici in je na koncu pol manj vode v njej, jaz sem čist mokra, moj pa tudi:) mamo tak obred pred spanjem in mali čisto pali. ko gre vn iz vode gledam da je toplo v kopalnici, potem ga še lepo zmasiram, preoblečem, joška in lepo zaspi. kopamo se pa tudi za to, ker takrat očka pedena lulčka. še nobena ni začela to temo, ampak ali vam je zdravnica naročila, da se kožica daje dol? mal sem skeptična, ker mi je ena prijateljica rekla, da ona ni smela tega delat, naša zdravnica pa je kožico pri 3m potegnila navzdol, sedaj mu pa to delava sama vsak dan. kako pa ve?
nič to je to, bodite lepo

(odgovor članu Chania)
Neposredna povezava do sporočila: 221
14.2.2013 10:58:00   
knofla
hej!vav eni se že plazite, ne morem verjeti,res ste pridni,pridniuser posted image .mi smo še daleč od tega.sedaj je šele osvojil obračanje na trebuh,nazaj pa še ne.tudi zdrži malo časa na trebuhu,potem pa začne kar kričat,da ga obrnem.ta teden nama je odpadla fizioterapija,tako da moram naslednji teden vprašat kakšne so vaje za prevračanje nazaj na hrbet.
kar s etiče kopanja.midva ga kopava vsak drugi dan,sedaj je šele začel malo uživati,na začetku je jokal,kot bi ga klali,sploh pa potem ko sem ga oblačila.opažam pa ,da takrat ko se kopa,tudi dalj spi ponoči,oziroma potegne res tja do pol petih,potem dojenje,ter spanje še za kakšne dve uri.ja tudi pri nas mu je zdravnica že prej kot pri treh mesecih lulčka potegnila dol,mene je kar zabolelo,je pa reklada moram to skoz delati.in vidim da mu gre skoz bolj kožica dol.pa potegnem le toliko,da vidim da ga še ne boli.meni so rekli d amoram,zato tudi delamo to.seveda pa ne toliko kot ga ona.
kar se tiče goste hrane mu vedno naredim 200 g kašice,potem pa včasih poje manj,če je pa krompir, ki ga obožuje pa tudi vse poje.se pa strinjam da ne more bit vedno vse ob istem času,jaz se tudi tega ne držim več.ker potem se pa zamakne spanec,ali pa imava kakšne opravke in se avtomatično vse zamakne.saj tudi mi ne jemo vsak dan ob isti uri.danes je bilo prvič da se po dopoldanski malici ni nič podojil in vseeno zaspal.bomo videli,čeprav jaz sem še vedno za,da bi bilo dojenje aktualno vsaj do enega leta.upam da bo,ker dodatne tekočine skoraj noče nič piti,tako da vsaj z dojenjem dobi malo.
stajica-hm nevem jaz jo zaenkrat ne mislim kupovati,bom pa videla kako bo,sploh ap ko jo na fizioterapiji zelo odsvetujejo.zaenkrat če kaj kuham,ga imam v stolčku, v položaju lupinice in s ekar zamoti.ne upam ga več pustiti samega na tleh pod lokom,ker se res skoz preobrača in odriva,da včasih pristane na drugem koncu.
u ja, tale porodniška.groza,kako gre hitro.mene tudi že malo skrbi, kako bo potem zjutraj z oblačenjem,pa hranjenjem,pa vožnjo do varstva.zaenkrat ga bom dajala mojemu očetu,ker je že v penzionu,za naprej pa v vrtec.čeprav upam da ga bo lahko imel vsaj do tretjega leta,ker ga nočem še tako kmalu dati v "leglo bacilov"user posted image .seveda pa bomo videli kako se bo stavr iztekla.če pogledam sedaj,me kar zvije,ko pomislim na službo.pa skoz ta tempo s časom in vsem skupaj.uf,groza.moramm včasih kar malo izklopit vse skupaj,ter uživati še te mesece,skupaj z malim.mah, bo že,ne smemo sedaj še toliko misliti na to.
zanima me ali dopoldne daste samo sadje???kdaj boste pa kaj skutke pa jogurte začele dajati?ali ste že probale?aja pa kako boste potem kopale otročke ko bo banjica premajhna(pri nas je že kar tesna),pa če nimate kadi?en kup vprašanj ane?res je fajn da takole lahko čvekamo in si izmenjujemo nasvete,res veliko stvari prav pride.
nič uživajte v valentinovem dnevu,malo s stisnite danes k svoji družinici in naj vam bo čim lepše.

lep pozdravček

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 222
14.2.2013 15:10:47   
tina12eva
Ojla!

Tudi mi se kopamo vsak dan, ker smo si lepo uvedli ritem najprej preberema pravljico potem se skopama ker uziva na polno pa se zmatra se potem pa joska in mi ob 8 oz max pol 9 ze lepo spancka. Sploh se ne oziram vec kaj mi zdravica pravi ker to mi sam pametujejo kok morem delat z otrokom in si mislim kdo bo bolj poznal svojga otroka kot mamica ko je 24 ur na dan z njim. Tudi mi nimamo problemov z dojenjem je zelo rada na joski imam pa zaradi tega problem z GH ker noce nikakor jesti...ampak se nikamor ne mudi..sem se nekaj casa tudi jaz sekirala tako kot ti toopsy sedaj pa se ne ve in si mislim bo ze ko bo sama hotla..vse ob svojem casu nikamor se nam ne mudi..ker nasi malcki nam bojo se prehiter zrastl potem si bomo pa se kako zelele cas nazaj zavrtetuser posted image Zenkrat pa jaz moji pikici dajem dop sadje ali pa kaksno mlecno zitno kasico in potem kosilo zelenjava meso itd..Tudi mene zanima kdaj lahko dam skuto pa jogurt in ali je za katera probala dati to....a ste ze vse uvedle gluten in ce ste s cim ste zacele. Midve pa imama 3 cepljenje oz pregled 27.feb ko bo stara 6 in pol me je kr groza ker vem kaksne jok bo spet in se mi kr srce trga ko pade v hud jok..sam jo pol pocartam polubckam potolazim pa je hiter boljs. Me pa res zanima koliko je ze zrasla in kaksna je njena teza...ker men se zdi iz dneva v dan tezjauser posted image A veste kaj kako je s temi vodenimi kozami pri dojenckih do enega leta a je lahko zelo nevarno ce jih pred enim letom dobi. Vem da je fajn da jih v otrostvu prebolijo. Tudi mene je kr groza ko pomislim da se nam dnevi uzivanja doma odstevajo ce bi lahko bi kaar doma ostala pa zal ne gre.

Lep dan se naprej

(odgovor članu knofla)
Neposredna povezava do sporočila: 223
14.2.2013 19:33:45   
Chania

Dan.
Mi smo danes slabo spali oz. nespali. Vsako drugo uro jok in kričanje… Sem čisto zanič. user posted image
tina12eva: Moja edina telovadba zadnje pol leta je skakanje okoli tamalega z igračkami. No, pa sprehodi, ampak glede tega komaj čakam pomlad! Včasih celo pri igri na tleh naredim kakšno koristno vajo. Zna biti kar fizično naporno. Meni so tudi prijateljice rekle, da jim pri prvem otroku ni bilo jasno, kako to mislijo ljudje, da ga je dobro čimveč na tleh imet, pa kravce past… Ampak potem vidiš, da je res še najbolje in pogosto najlažje (če le hoče biti na tleh, ker ko hoče biti cel dan na rokah, sem jaz čist konec). user posted image
Stajica: Ne vem, enkrat bi jo kupila, drugič ne. Fizioterapevti jo odsvetujejo, ker je otrok omejen in nima prostora za gibanje. (Pri tistih z mrežo pa tudi nima sigurne opore in niso ok.) Če bi kupovala, bi tudi jaz iskala leseno (recimo geuther), ker je čvrsta opora, ko se dviguje na noge. Morala bi biti tudi dovolj velika. Ampak nimamo pa veliko prostora za veliko stajico… In potem si mislim, zakaj bi dala 100+ eurov za nekaj, kar bomo potrebovali nekaj mesecev, max. eno leto. Ko bo hodil, ne vem, če bo še hotel biti v stajici… Poznam dosti ljudi, ki so preživeli brez tega. Verjetno se ne bom mogla odločiti tako dolgo, da je ne bomo več potrebovali. Ker se kar dosti stroškov nabere z opremo, ki pride prav pol leta do enega leta. Jza se za marsikaj hitro navdušim, ampak potem pa premlevam in premlevam, če bi ali ne bi, zaradi denarja… user posted image
Kožica: Tudi nam so rekli, da jo malo potegnemo gor in čistimo tisti beli »sirček«. To delamo, nežno, vsak dan ali vsaj vsak drugi dan (kopamo načeloma vsak dan, kdaj pa kdaj preskočimo, recimo zaradi cepljenja ali pa če slučajno že prej zaspi). Tudi jaz ne toliko kot je zdravnica ali patronažna, kakor mi kdaj uspe, pazim, da ne bi preveč. Sem brala, da pediatri različno priporočajo. In da ko je otrok malo večji, to sam naredi, ker ima občutek, koliko gre. No, mislim, da ne bomo škodili, če smo nežni in pazljivi. Drugače pa se samo kopa rad (oziroma imamo zadnje dni probleme, pa ne vem, zakaj), slačenje in oblačenje je pa muka, kričanje itd. user posted image
Lepo bodite, nadaljujem drugič. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 224
15.2.2013 14:51:16   
tacanja
Uuuf, končno malo miru pri naši hišiuser posted image tale obisk iz Nemčije me je čisto izmozgal. Težko je z malim otrok in z obiski, da pa imaš obisk tako dolgo kot smo ga imeli mi...uf, res naporno!
Ja, kar se tiče teh kaplic AD3 in Oleovita D3... mi imamo napačno predstavo na kakšen način se tvori vitamin D3. Tukaj je link ki vse lepo razloži kako pomemben je D vitamin in kdaj ga telo proizvaja.
http://www.vitamindcouncil.org/
Na spletu se tak vse najde, samo mislim da ta stran ni "krneki". Uglavnem, mi smo na začetku dajali Oleovit, zdaj pa dajemo 5 kapljic AD3 na dan. Sicer pa naj bi dojenčki imeli zalogo vitamina D do nekje 6ega meseca starosti. Radirka, če še dojiš potem tvoj otroček tak dobiva nekaj vitamina od tebe, mogoče pa mu probaš dat samo kapljico Oleovita da vidiš če bo mogoče lažje prenesu od AD3 kapljic. Jaz žal ne dojim več (zato moja pupa ne dobi najbolšega mlekeca in vseh pomembnih stvari) in sem vesela da naša punčka nima problemov s krči po teh kapljicah.
Za gosto hrano pa je pri nas po polžje. Nič kaj ji ne diši, usta zaprta in konec. Mah, bo že... Imam pa naslednjo filozofijo hranjenja - vse kar se za otroka dobi že pripravljeno (frutki, kašiice, sadni jogurti, kaj pa vem kaj vse), se bom potrudla da jim bom doma to pripravila. Ne bom kupila sadne skutke pač pa jo bom sama doma pripravila z navadno skuto in s sadjem. Seveda vedno to ne bo mogoče, se bom pa maksimalno potrudla. Tak da pri nas nimamo hippovega čaja, pač pa čajček za otroke iz lekarne ko dejansko vidiš posušene svtove kamilice pa kumino...
Mala se oglaša, se še beremo

(odgovor članu Chania)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.