Chania
|
Živjo. Pozdravljena tina12eva. Preberem sproti (na telefonu, super zadeva), ampak pisati pa ne morem, ker mi z eno roko ne bi spelo dveh stavkov napisati. Ko pridem do računalnika, pa že pozabim, kaj vse sem hotela komentirati. No, še enkrat glede vonja kakca in koša za plenice – ojoj! Ker je kar lepo sprejel hrano, sva uvedla že kar drugi obrok. To pomeni, da praktično nikoli ne poje toliko, kot je predpisan obrok, ampak mu pa ponudim gh dvakrat – enkrat sadje in riževe ali prosene kosmiče ali banano za zgostitev (brezglutenske kosmiče zanekrat, ker še nimamo 6 mesecev), enkrat pa zelenjavo s krompirjem ali kosmiči, oljem in mesom (to še bolj malo, bomo morali več). No, in zdaj se je kakanje spremenilo. Tu vem, da je razpon normalnega in ok veeelik. Naš čmrlj je od začetka kakal vsakič, ko je jedel, potem se je zmanjšalo na 4-6x dnevno, ampak je bilo tako gorčično itd. Kot mora biti. No, zdaj pa kaka 2-4x dnevno in kakec je postal tak bolj »taprav«, kompaktnejši. Uh, to pa res smrdi in koš je grozen. Razmišljam, kam bi ga dala. Mož je rekel, da zdaj mu je pa jasno, da se kakšnemu zgodi tudi, da bruha ob tem. Ja, so kar intenzivne vonjave. Dojenje – tudi mi imamo težave. Sicer nisem navdušena nad nočnimi budnicami, večinoma se zbudi in je 2-4x, in me kar zmatra. Sploh zjutraj malo je pa čeblja pa igral bi se, pa spet malo je pa si ogleduje okolico… Tako da dostikrat po 6. uri bolj malo spimo. Ampak lahko rečem, da še hvalabogu, da vsaj ponoči je, ker čez dan za to nima časa ali se pa kar nekaj krega, joka, kriči in popije čisto malo. Goste hrane pa tudi ne poje za obrok. Saj lepo je, ampak ni pa to zdaj to. Kot sem že pisala, si iztiskati ne morem. Res mi vmes ven teče iz druge, ko na eni strani je, ampak bi potrebovala še roko ali dve, da bi držala miškolina, ko je, ker on še malo pobrca z nogicami, krili z rokico, praska, maha... Tako da istočasno črpanje ne pride v poštev. Kakorkoli drugače mi pa tudi ne gre, sem se že po pol ure matrala, pa niti dna posodice/skodelice nisem pokrila. Uh, to hranjenje!!! Ne vem, kaj bi naredila… Ah, bomo že. Upam, da mi ne bo mleka preveč začelo zmanjkovati, ker bi rada še gluten in ostala živila, ki se po 6. mesecu uvedejo, uvedla ob dojenju – če sem že tako dolgo zdržala. Mimogrede, naš je tak temperamentnež in dostikrat kar kriči (ne več joka). In prižgem kakšno glasno glasbo, da ga preglasi in potem se včasih umiri, včasih potem tudi lepo pije, včasih malo, včasih dlje. Po drugi strani ga pa vsakih nekaj dni prime, da bi se pa kar cel dan crkljal pri meni… Ni pravila in ni reda. Jaz nisem opazila, da bi ga korenček zapiral, na srečo. Mu pa redko dam sam korenček, mešam zelenjavo. Recimo en del korenčka in dva dela bučk – po bučkah se mi je zdelo, da je najprej bolj tekoče kakal. Sicer pa kot sem že pisala – slivov kompot. Vprašanje – a jim dajete piti tekočino po gosti hrani? Kaj in koliko? Jaz mu včasih dam kakšno žličko, dve ali tri prekuhane vode. Če me skrbi zaprtje, skuham slivov kompot in mu dam to. Ampak poskušam pa prakticirati dojenje za žejo in ostalo hrano (kak dan gre, kak dan ne najbolje). Ne vem, ali potrebuje dodatno tekočino, da ne bi zato še manj pil pri meni… Super za vse, ki ste zalaufale s športnimi deli vozička! Pri nas je košara še ok, sicer ostaja bolj malo prostora, ampak bo še morala zdržati. Si ga ne upam dati v športni del, ker hodimo na fizioterapijo in ne bi rada tega izničila, tako da bomo lepo počakali, da se bo sam usedel. Upam, da bomo zdržali. Sicer se včasih pritoži v košari (ker je sam, leži, nič ne vidi…) in ga je potem treba nesti preostanek sprehoda. Za danes bo to vse, zmanjkalo časa. Upam, da mi drugič prej uspe komentirati, da ne bom vsega pozabila. Uh, še tole. Tiste, ki ste probale športni del vozička – a ste jih čisto polegle ali ste jih dale v sedeči položaj? Če so ležali, so bili zadovoljni? So dosti videli? (Se mi zdi, če gleda samo v tisto streho košare, se otrok hitro dolgočasi – če recimo ni zaspan in bi rad gledal okoli. Imejte se lepo!
|