|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
4.3.2013 9:53:55   
NiNiBo
oblekice Se strinjam izalina, meni so tudi majcke na preklop ful lustne in sem jih veliko uporabljala. Jih pa nisem imela tako zelo veliko, ker jih tudi jaz takrat nisem uspela dobiti. Sedaj jih pa nisem dokupovala, ker imam vsega dovolj. Kupila sem pa se lustne pajacke od Koeka, ki ima kar visoke cene, ampak so imeli ravno razprodajo, tako da je bila cena uredu user posted image . Za zacetek imam pa pripravljeno velikost od 50 do 68, torej nekako za prve pol leta imam v komodi.

Pri nas pa danes, tako kot pri vas, cudovit soncek. Brez oblacka, samo malo pihlja, kar je po parih dneh oblacnosti pravi obliz. Sedaj moram pa najprej nalogo narediti za nizozemscino sem kar malo lena..

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
4.3.2013 11:54:41   
izalina
Jaz pa nimam skoraj nič oblačilc št. 50. Jih pri hčerki nisem potrebovala. Prve 14dni so ji bili bodiji št.56 malenkost veliki. Sem pa dobila nekaj oblačilc, ki so št.50 amapk jih je zelo malo.
Meni so bile te majčke res ful praktične....najprej sem ji oblekla bodi na preklop, čez pa to majčko.

Katniss super za selitev...ti kar mao zavidam. Selit se v svojo hišo je res en poseben dogodek v življenju. user posted image Upam, da se tudi nam enkrat uresniči ta želja. Čeprav si ravno ne predstavljam, kako bo potem s pospravljanjem. Imam že z našim stanovanjem dovolj dela user posted image .

Naslednji pregled imam v sredo 6.3.. Na srečo ga nimam tako zgodaj zjutraj....samo se bom pa načakala. Kaj ve tudi ful dolgo čakate na pregled? Pri moj G se zmeraj ful čaka. Pa imam uro in se vseeno čaka. Jutri bom gotovo 1h čakala (to bo še dobro), pa še v laboratorij moram it prej.

Ali je katera že imela CTG pred redni pregledom. Jaz v prvi user posted image nisem imela nobenega, pa sem rodila 3 dni pred rokom. Na prvi ctg sem bila naročena na tisti dan kot sem rodila, samo ga nisem dočakala user posted image . Ker nekatere pa hodijo na ctg že 4 tedne pred PDPjem.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
4.3.2013 12:02:07   
Mamaja
Ojla!

A uživate v čudovitem dnevu?

Jaz ja, pa tudi jaz sem bila včeraj na Bledu. Sem šla okoli jezera. izalina možno, da sva se celo srečali, pa nisva vedeli user posted image

Kar se tiče mam in njihovih fint, jaz mojo že vnaprej "masiram" in ji pojasnjujem, česa ne maram, ko pri nečakih počne kaj, kar mi gre na živce. Si pa ne delam utvar, da bo kaj pomagalo user posted image . Ne vem, zakaj so naši starši prepričani, da otrok ne more zrasti brez sladkarij in da jih njegovo telo celo potrebuje. Pa tista fora z nagrajevanjem s sladkarijami je tudi krneki. user posted image

Majčke na preklop pa tudi jaz iščem. Moja sestra jih je dobila en kup, pa vse proč vrgla. So ji bile grde, ker so bile navadne bele. Ah....

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
4.3.2013 12:13:41   
NiNiBo
mame O jaz pa komaj cakam, da moja pridem ta teden malo sem. Ja to je pa potem cisto drugace, ko zivis tako dalec stran se je pa prav veselis. No tudi drugace jaz nimam tezav, ker se naceloma drzi tistega kar se domenimo. Pri nas tako ali tako sladkarije nikoli ni bilo, tako da to sploh ni problem. Pri tasci pa je vedno posladek, kar pa jemljem kot kulturne razlike in tisto 1-krat na teden se ne sekiram. Doma tudi nimamo sladkarij, tako da Neo zelo malokrat pride do cokolade. No izjema je bil december, ko je bilo povsod polno, ampak sem nekako vedela da bo to samo december sedaj je pa mir. Me je pa ena podobna situacija zelo pri tasci pogrela ko je bil Neo majhen. In sicer sla sem na masazo, Neo je bil star takrat 6 mesece in sem rekla, da ce se bo zbudil in ga bo slisala jokat naj ga gre takoj dvignit. No pridem domov, slisim ze na dvoriscu kako Neo joka, takrat mi je pa padla tema na oci, to pa priznam. Nikoli vec ga ji nisem pustila do sedaj ko je star 2.5 leti, no ampak mislim, da je zastekala takrat tako, da je lepo pazila na Nea. Sem tole napisala pri marcevkah, namesto tu, hvala mamaja

majcke Nas Neo je bil in je sel tak suhec, da smo kar nekaj casa imeli st. 50. Kot je zadnjic tipala je rekla, da bo tudi ta majhen, tako da 50 ostane v komodi user posted image .

pospravljanje jp vecje stanovanje oz. hisa, vec za pospravljat. Ceprav je pa res, da so NL hise obicajno manjse od slovenskih. Oz. jaz se se vedno navajam, da v vrsni hisici kjer zivim recem hisa, ker zame je bolj stanovanje z vrtom pa imamo tudi vodo pred sabo, torej kanal, no ampak je zelo prijetna hisica user posted image . Pogresam pa zelo en velik vrt, samo mislim da ga tu ne bom ravno docakala, ker je enostavno predrago in so cene vrtoglave.

CTG Tu ga ne delajo, no vsaj meni ga niso in ga ne bodo pa mi je tako cisto uredu. Jaz bom jutri v 37 tednu, pregled imam se vedno na 2 tedna, torej naslednji ponedeljek. Sedaj sem se tudi odlocila, rodila ne bom doma ampak v porodni hisi in sem se ze registrirala, potem pa upam, da bo res prosto.

< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 4.3.2013 12:20:23 >

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
4.3.2013 12:21:51   
PikicaStonoga
prvič z akušunkture ... v domžalah ... :)
najprej sva se pogovarjali, je hotla vedet vse živo ... vse o hrani, ki mi paše, ne paše, o tem, kakšna sem kot osebnost, če se hitro zjočem, če sem občutljiva, kako poteka nosečnost, kako je bil prvi porod (ker sem noseča v drugo), kje je bil problem, da je tok dolgo trajalo ...potem me je pa popikala... pustila notr cca. pol ure, ves čas sva vmes čvekali, spili čaj, vodo, prijetno je bilo, malo me je oblivala vročina, me spremljala slabost, samo zame ni to nič čudnega ...1x tedensko bom hodila, pa rekla je še, da mi bo pripravila en homeopatski pripravek, da se bom bolj odpirala :)))

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
4.3.2013 12:23:15   
PikicaStonoga
naslednji pregled imam 14. 3. , NE 18. 3. - sem se zmotila ;) postajam senilna ... :P

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
4.3.2013 13:32:57   
1bebika
Ejjjj!

No, da še jaz dodam svoj piskerček.

Vikend je bil tudi pri nas prav super. V soboto smo šli tule za našo hišo v 10 min oddaljeno lovsko prežo in je ta mali noro užival tam gor. Včeraj smo šli malo do morja (do hrvaške obale imamo cca 20 min.) in smo uživali na sončku in igralih, metali kamenčke v morje in na glas razmišljali kako si bomo zorganizirali dopust z dojenčkom)user posted image . Pool pa še v konobico na fine ribe in v varno zavetje doma. user posted image

Majčke- jaz semjih v prvo ful dobila na sposojo, vendar sem po nekaj dneh obupala in med temsi sposojenimi stvarmi našla tudi bodije na preklop, ki so mi zakon. Naš pobec je bil rojen s36 tedni in toliko drobcenm da nikakor nisem mogla tistih trakcev zavezat tako, da je bilo čemu pdobno. Tako da sedaj imam nekaj teh majčk (bi vam jih kar odstopila, če bi bile mojeuser posted image ) ma so v prvem planu bodiji na preklop.

Malinov čaj-verejtno bom poskusila tudi to-semnašla zeliščarja, ki ima reči na zalogi.

Porod-vsak dan se mi vsaj 5-krat zazdi, da bo treba it. Verejtno sem mal napsihirana, ker če bi bilo kot prvič, bi čez 5 dni že v rokah držala malega vragca.

PikicaStonoga-ja, voda mi je odtekla, in to ni tko kot v filmu, ko kar lijeuser posted image , takrat še babica pred očni katere se je to zgodilo, ni bila prepričana če je to to, šele porodničarka je s pregledom potrdila. Tel. pa ti pošljem po FB. Ti imaš isto kov v študentskih časih-misllim, da jo imam še noter.

Urejanje doma- upam, da nam uspe še spalnico pobelit, preden odpeketam v Postojno, se mi zdi, da jo bom lle na ta način spucala kot je trebauser posted image .

Mame-jaz imam to (ne)srečo, da je tašča pokojna, kar se pa mame tiče, sva si vesoljna leta po mišljenju narazen in nimava skkoraj nobenih stikov-sem rasla samo z očetom, ker sem si tako izbrala, ko sta se pri mojih 14 letih ločila. tako da moram bolj svojemu očetu dopovedovat. Čeprav zdaj, si msilim, pri nas imamo svoja pravila, ti imej pa svoje, in se ne umešujem več. Samo npr. če zvečer reče, ma naj se še malo pocarta pri meni (smo v isti hiši, ločeni stanovanji, a povezani z notranjimi stopnicami-ker nam tako ustreza) rečem ok, samo potem se vidva zmenita, kdaj bo šel spat in lahko noč. In glej čudeža, čez 5 minut ga že slišiš, kako dirja v svojo sobo. user posted image

Naslednji pregled imam 11. 3. in ga komaj čakam in upam, da bo tokrat tam moj G, ker imam še sto malenkostii za ga vprašat.

Uživajte na sončku!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3682
4.3.2013 13:59:31   
izalina
Majčke - 1bebika saj lih to je fora s temi štrički. Jaz nočem takih s štrički, ampak take na netke, ki so iste kot bodi na preklop, samo da ni še spodaj pri plenici za zapet. Takele http://www.c-and-a.com/de/de/shop/product.html#!/Babies//Erstlingsbekleidung/W%C3%A4sche/99646/1

NiNiBo - mi smo bili pa bolj pri 'debelih' user posted image in tudi najmlajši naj ne bi bil izjema user posted image . Je bila potem tudi tja do 1 leta kar lepo zalita, sedaj se mi zdi da pa samo raste, redi se pa bolj malo.

Mame - se mi je potem tudi moj potožil, da sta imela tudi onadva v petek popoldne težave (z njegovo mamo), ker ji je pol ure pred kosilom, dala čokolado in je bil seveda on zraven pa še sestra njegova. Ampak je vztrajal, da ji jo naj vzelame. Po njegovih besedah ji je bilo to tako težko naredit, ker se je hčerka vrgla na tla in je držala tisto čokolado kot nora. Samo nevem če bo koga to kaj spametovalo. Pri nas doma tudi ni sladkarij...imamo pa v predalo vedno suho sadje, ki ga lahko vzame za pop.malico. Se je že kar navadila, da popoldne vzame z mize sveže sadje ali pa iz predala figo, brusnice, rozine.
V mojem primeru se lažje karkoli dogovorim z dedijem (moji očetom) ali atom (tastom), ker imata vsak svoja načela, ki se jih držita in so sprejemljiva.

PikicaStonoga - joj kako si me razdražila s tole akupunkturo....Mi je že sam pristop zdravnice zelo všeč.

(odgovor članu 1bebika)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
5.3.2013 9:03:48   
doberdan
Hej, punce! Jaz sem se malo zgubila. A je še kakšna nova štručka privekala?
Tudi seznamčkov nisem nič posodabljala, tako da če je katera prosta in se ji da, ji z veseljem prepustim to nalogo. :)

Jaz sem ok, v bistvu v fazi selitve, ampak zaenkrat sem mirna oz. sem krizo dala čez. Kaj pa ti, katniss, ste že preseljeni? Jaz računam še na kakšen teden zmede, potem bodo pa stvari bolj kot ne urejene in tudi za dojenčka imam že posortirano po škatlah, samo še na v predalčke bo treba zložit. Res upam, da me kaj ne prehiti, ampak moram reč, da je ta bebika kar prilagodljiva in ne dela težav zdaj, ko si jih ne bi mogli privoščit.

Aja, pa tale sonček je balzam zame. V bistvu takoj ko je posijalo sonce, sem bila boljše volje in so šle skrbi kar na stranski tir. Lep dan vsem!!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
5.3.2013 9:48:34   
izalina
Hej,

eno butasto vprašanje....oddajam papirje za CSD. Ali oddam en obrazec skupaj za porodniški dopust ter dopust za nego in varstvo? Ali moram za vsakega posebaj oddat obrazec? Jaz pa papirji...tri različne zgodbe user posted image

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
5.3.2013 10:27:03   
PikicaStonoga
en obrazec, sej ti bodo vse povedali, oznacis tm oba krizca in imas reseno, tako sem jaz, da ne hodim poteml se enkrat, ker bom tako ves zas jaz koristila ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
5.3.2013 11:09:29   
Sportni.ca
izalina Jaz sem oddala zdaj za porodniško, po rojstvu bom pa še za nego, koristil jo bo fant ... Če nameravaš vse sama koristit potem lahko na 1 papirju user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3687
5.3.2013 13:15:44   
katniss
Zdravouser posted image

doberdan:
Ja, sva ze preseljena. Ravnokra sem prisla iz stanovanja, kjer sva s tasco se zadnje stvari pocistili, zdaj pa moz predaja kljuce in upam, da dobiva varscino nazaj. Pol si verjetno lahko zavese privoscivauser posted image .
Zaenkrat je se tudi tukaj vse po skatlah, danes upam, da mi predalnik sestavijo, ce ne se bom jutri jaz nad tisto zverino spravla. user posted image Ni hudic, da je ne bi skup naredla...

Imam zadnje dni take napade energije, ko bi kr vse naenkrat nardila. Vceraj sem pa verjetno malo pretiravala (ok kr precej), ampak se mogla se staro stanovanje ocistit (predvsem v kuhinji tam ko je stedilnik stal.. fuuuj!) in sem danes rahlo adijo. Kolki bolijo sto na uro in premikam se ko ena racka. Mama bla kr malo jezna name.

No, da se jaz na hitro eno o mamah recem. Moja pride enkrat aprila gor, predvsem da mi pomaga. Kako bo to zgledalo, ne vem, ker imava precej razlicna mnenja. Ampak tako kot je NiNiBo rekla, je cisto drugace, ko mama zivi dalec stran in pride na obisk. Verjetno bo se pa takrat kr precej za postorit v in okoli hiske, tako da bo zaposlena.user posted image
Moram pa reci, da imam pa res vredu tasco. Trenutno ji res uspeva imeti pravo mero ravnotezja med tem, da pomaga in hkrati ostane zelo nevsiljiva. Tako da sem ji res hvalezna za vsako pomoc, se posebej danes, ko imam res obcutek, da je tovornjak cez mene zapeljal.

Nic, prva runda perila v novi hiski je oprana, zunaj je SUPER vreme in lahko ga ven obesim!user posted image

(odgovor članu Sportni.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
5.3.2013 20:05:22   
Mamaja
Pikicastonoga super za dobro prvo izkušnjo z akupunkturo.
V KR poteka malo drugače. Izpolniš nek vprašalnik o počutju in drugih rečeh, nato pa sledi krajši pogovor z zdravnikom na podlagi odgovorov. Ta pogovor je bil vsaj pri meni kar kratek. Pa zanimivo, da sta z zdravnico pili in klepetali med seanso. Meni je ravno danes zdravnik rekel, da je treba med terapijo intenzivno počivat, ko sva z eno, ki je bila na akupunkturi & tensu zaradi išiasa, očitno preveč klepetali, ko naju je prišel pogledat in "privit" iglice. In potem sva bili pridni in sva počivali... Jaz itak vedno zaspim, ko mi iglice privije.

Jutri pa pregled in mogoče prvi CTG. Danes je že 38 tednov in 3 dni, tako da zdaj bo pa počasi že čas za CTG, se mi zdi...

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
5.3.2013 21:18:15   
Neli81
Ojla,

Katniss super za selitev. Zdaj pa le počasi, malo še počivaj pred rojstvom. user posted image

Pikicastonoga super za akupunkturo. Sedaj sem že skoraj 100% da bomo tudi jaz šla. Ampak imam še malo časa, da se naročim. Upam da bo pomagalo (vsaj psihično), ker me je tako strah poroda, da kr joj. Bolj kot si želim, da bi bilo vsega čim prej konec, ker imam dosti te okornosti, bolj me panika grabi zaradi poroda. user posted image user posted image

Malinov čaj ga bom spet pila, čeprav prvič ni pomagal, so me vseeno prerezali. user posted image

Majčke/oblačilca - meni so bodiji na preklop zakon, ampak jih je sedaj tako težko dobiti. user posted image Mi je zadnjič sestra od mojga kupila 2 bodija na preklop fullllll lušna, ampak so št 50, pa me je strah da bodo malemu premajhni - napovedujejo mi namreč velikega otroka (cca 4 kg; prva je bila 3600). Še en razlog več za strah. user posted image . Drugače pa bom itak vse pripravila od št. 56, če pa bo po čudežu manjši, bomo šli pa kupiti. user posted image

CSD - mislim, da bom šla jutri urejati (še pred zadnjo plačo), če le ne pozabim papirjev doma (kar se mi sedaj rado dogaja user posted image ).

Pospravljanje stanovanja - začnem 18.3., ko bom KONČNO doma. user posted image

CTG - pri meni bo G začel s tem po dopolnjenem 37 tedenu, če sem prav zračunala sedaj. V ponedeljek imam pregled pri 33 tednu, bo lahko možek z mano.user posted image Potem bom imela naslednji pregled čez tri tedne in nato na 1 teden. S CTG-ji pa začne potem pri teh tedenskih pregledih.

Nič, šibam sedaj še malo TV pokukat, pol pa spat (upam na bolje kot včeraj).

Nočko.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
5.3.2013 21:30:00   
Tjassi
NAjprej.Sem mlada mamica 1letne punčke. Rodila lani februarja v mb porodnišnici.Naravno. Naj vam povem,da na porod je treba biti samo dobro pripravljen. Meni ni bilo sile še grem takoj. Akonpoktura baje pomaga da se drugi dan oljše počutiš . Med porodom baje ne. Imam 2 znanki,ki sta hodile prej na akonpokturu potem sta še rodile s epiduralno pa sta rekle,da ne gresta več rodit. Moja porodna izkušnja je full full lepa .amo treba se je pripravit psihično,da to zmoremo in gre... In pa full dosti pomaga,da so partnerji z vami. Moj je bil in mi je bilo dosti lažje :)

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
6.3.2013 6:18:22   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Sportni.ca

izalina Jaz sem oddala zdaj za porodniško, po rojstvu bom pa še za nego, koristil jo bo fant ... Če nameravaš vse sama koristit potem lahko na 1 papirju user posted image

a celo dopust za nego bo imel fant?zanimivo ...kaj pa delata, da vama tako bolj ustraza? midva sva v prvo na koncu delila skoraj dva meseca, da je uradno bo odn doma, samo jaz sem pa imela dopust, ker so bile ravno polcitnice in ga drugace nesmem koristit ...sem pa tudi sla potem zato sept v sluzbo, malo prej ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Sportni.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
6.3.2013 6:21:51   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Tjassi

NAjprej.Sem mlada mamica 1letne punčke. Rodila lani februarja v mb porodnišnici.Naravno. Naj vam povem,da na porod je treba biti samo dobro pripravljen. Meni ni bilo sile še grem takoj. Akonpoktura baje pomaga da se drugi dan oljše počutiš . Med porodom baje ne. Imam 2 znanki,ki sta hodile prej na akonpokturu potem sta še rodile s epiduralno pa sta rekle,da ne gresta več rodit. Moja porodna izkušnja je full full lepa .amo treba se je pripravit psihično,da to zmoremo in gre... In pa full dosti pomaga,da so partnerji z vami. Moj je bil in mi je bilo dosti lažje :)

tjassi in vse, ki mislite, da ce si PRIPRAVLJEN, bo pa vse slo na 123 .... no, ni vedno tako ... ene pac ositno imate sreco in je vase telo narejeno tako, od drugih zensk pa drugace ...bodite srecne, saj se niti pri nosecnosti niti pri porodu nikoli ne ve in se lahko zenska se tako trudi in pripravljala, pa niti nosecnost niti porod ne esta gladko in so tezave, ovire in traja ... tko da res ne bi vec o tem, kako je vse v glavi in pripravljenosti ...ah

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Tjassi)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
6.3.2013 7:09:42   
san
POzdravljene mamičkeuser posted image

po dolgem času morda uspem tudi sama kaj prebrat in napisat.

Zadnje čase imamo doma karanteno in je non stop nekdo bolan, no in nazadnje je še mene zvilo, moram priznat, da tako prehlajena že dolgo nisem bila. Sem si pa pomagala s homeopatskimi globulami, pa je šlo kar hitro nazaj in sem od včeraj že bolje, edino oko me še grozno boli - za kar nisem čisto zihr, da je povezano s prehladom. Tudi beljakovine so se umirile in so sedaj ok, edino zatekam še vedno, ampak to mi zgleda že pripada ;)

Sedaj grem pa od zadaj brat in mal pokomentirat.

Porod in pripravljenost, jah jaz sem vedno prepričana kako sem pripravljena, pa potem vse lepo teče, čisto na koncu pa zablokiram. Psiha naredi svoje in ko pride tisti popadek, me kar stiskat začne. Na srečo sem imela zadnje trikrat eno krasno babico, ki me je znala takoj umirit in je točno vedela kaj mi mora govorit in tako uspešno speljala porode do konca. Upam, da tudi tokrat uspem imeti njo. Jaz bi šla takoj na akupunkturo, ali pa kako drugo obliko priprave na porod, zagotovo pomaga in ne škodi. Sama si bom pomagala s homeopatijo, vsaj za mehčanje materničnega vratu, ker ta se mi nikoli ni sam mehčal in pa za celjenje in hitrejše okrevanje po porodu.

Csd, jaz grem papirje oddat danes.

Ctg - meni ga je že nazadnje delala v 34. tednu, ker sem imela popadke in ker se je dete končno obrnilo na glavo in se spustilo zelo nizko, pa me je vse dol tiščalo. No, je bil otroček zelo aktiven in tudi popadki so bili zelo švoh, tko da mi je zabičala, da se morava zmenit, da še dva tedna vsaj počakauser posted image . No, midve sva se že zmenili, ponavadi pa tudi noben ni ravno prehiteval, kvečjemu sem se načakala, tako da bomo videli...

stanovanje in čistka je pri meni že skoraj narejena, samo še okna me čakajo. Ampak čakam na to, da bodo vsi otroci popolnoma zdravi, da potem to naredim, ko jih ne bo doma.

majčke oz. bodyje na preklop sem videla v leclercu in pa babycentru, ampak že pred časom. tudi sama jih imam kar nekaj in so prve mesece res super.

malinov čaj še nisem pila, sem pa slišala da pomaga tudi ricinusovo olje, ampak res samo proti koncu nosečnosti, ker baje zelo hitro zmehča in pospeši začetek poroda

pikicastonogica, ma to se krasno bere, tale seansa. bi šla še sama. če ni skrivnost bi te prosila, da napišeš kakšne homeopatske pripravke ti bo predpisala.

katniss, bravo za selitevuser posted image . me veseli, da se je lepo izteklouser posted image

ooo, mamaja, ti si pa že čisto blizu, da kmalu v naročje dobiš svoj zakladekuser posted image .

doberdan, uspešno selitev ti želim

mame in njihovi dobronamerni nasveti gredo meni tudi blazno na živce. z mojo se sicer zmenim, ampak občasno ga še biksne, tašča pa kot bi steni govoril. se mož non stop z njo prepreka okoli prehrane, ker jim kupuje res same najbolj nemogoče in nezdrave sladkarije, pa že tako imajo težave z atopičnim dermatitisom in alergijami. no nazadnje ko je njen ljublejec kasiral koprivnico, se je pa malo umirila. težava je v tem, da imajo naši res občutljivo kožo in jim zelo ne ustrazajo vsi ti umetni dodatki kot arome, konzervanso, aditivi ne v prehraani, ne v raznih kremah in milih. posledično jih potem redko dobi, ker od nje pridejo marogasti. pa je drugače izredno pametna ženska, ma tukaj se pa ne da in skoz razlaga, da kako je pa njen sin lahko gor zrasel, pa kako so včasih vse lahko in bla bla bla... mene tui moti, ker jim vedno daje za pit alpsko mleko in razna čokoladna mleka, ki so za moje pojme tudi čisto nesprejemljiva, no v glavnem tukaj bi lahko spisala cel roman, zato bom raje nehalauser posted image res ne vem, zakaj jim raje ne ponudijo kakega priboljšlka v obliki sadja, lahko tudi suhega, ki ga tudi obožjejo...

ja ninibo in katniss, jaz vama kar zavidam malo za to razliko v km, potem enostavno ni časa verejtno za te stvari in je obisk bolj kvaliteten. čerav verjetno potem kar pogrešaš, ker bi ti včasih pomoč še kako prav prišla. meni npr. moja mama včasih res zelo prav pride za počuvat otročke. kadar je kaka nuja, vedno vskoči, za kar sem ji res zelo hvaležna.

mamamja in ninibo, vama pa želim en krasen porod, ker je tu že vajin mesec

Neposredna povezava do sporočila: 3694
6.3.2013 7:13:43   
san
pa se opravičujem za polno napak, sem hitela, ker se je en škratek že zbudiluser posted image

uživajteuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
6.3.2013 7:15:44   
san
aja, samo še to, se mi zdi, da sem glede otroške posteljnine nekaj prebrala, ko sem preletela za nazaj. Poceni in lepe imajo v Ikei, če si kje blizu ali poznaš koga, ki bo šel...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3696
6.3.2013 8:01:39   
Sportni.ca

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

a celo dopust za nego bo imel fant?zanimivo ...kaj pa delata, da vama tako bolj ustraza? midva sva v prvo na koncu delila skoraj dva meseca, da je uradno bo odn doma, samo jaz sem pa imela dopust, ker so bile ravno polcitnice in ga drugace nesmem koristit ...sem pa tudi sla potem zato sept v sluzbo, malo prej ...

PikicaStonoga Jap. Zato, ker sem jaz šele par mesecev nazaj odprla s.p. pred tem pa nisem bila zaposlena, medtem ko je bil on in bova tako več dobila, kot če bi to koristila jaz ... Tudi on ima s.p., ampak še dolgo.

Glede poroda pa jaz še nisem rodila, ampak vsaka je drugačna in nevem, je veliko v glavi, sam vse pa tud ne! Tko da se čist strinjam stabo, PikicaStonoga!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3697
6.3.2013 9:18:37   
1bebika

tjassi in vse, ki mislite, da ce si PRIPRAVLJEN, bo pa vse slo na 123 .... no, ni vedno tako ... ene pac ositno imate sreco in je vase telo narejeno tako, od drugih zensk pa drugace ...bodite srecne, saj se niti pri nosecnosti niti pri porodu nikoli ne ve in se lahko zenska se tako trudi in pripravljala, pa niti nosecnost niti porod ne esta gladko in so tezave, ovire in traja ... tko da res ne bi vec o tem, kako je vse v glavi in pripravljenosti ...ah

PikicaStonoga, podpišem se pod tole! Kar preveč se vse vrti okrog pripravljenosti, pa psihe-ker najlažje je tako, da če ni vzroka drugod je pa psiha. Tudi ko sama nisem mogla zanosit, je moja G trdila, da je psiha, da se momram sprostit in take neumnosti-2 leti. Potem sem menjala g, ki m eje operiral in v naslednjem mesecu sem bila že noseča. Psiha? Ne, vsako telo je drugačno, ene imajo težke nosečnosti, ene niti ne vedo da so noseče in prav tako je s prorodom. Jaz v prvo prav gotovo nisem bila prirpavljena v smislu "pripravljenssti", ker nas je presenetilo toliko prej (no v šolo za starše sva že hodila) in se še danes smejim, kako naivno sem mislila, da bom kar v dveh urah rodila in blablabla. Sicer sem bila 10 ur v porodni, a se mi npr. zdaj ne zdi to nič hudega, posebno zato, ker je šel fantič ven s prvim potiskanjem-bila je pač nedonošen in je bil majhen. Tako da ja-tudkaj je en kup faktorjev. In posploševanja odpadejo.

CSD-a katera ve, kako je sedaj s to pomočjo ob rojstvu-ker npr v našem primeru, če se štejemo samo mi trije, nam ne pripada nič-smo preveč premožni grrrrrhhahahha, če pa vključimo še prihajajočega člana, potem dobimo tistih 260 ali koliko že evrčkov? Sem pozabila vprašat. Povedno po pravici me tudi jezi, da bomo po 3m dobivale le 90%, to ahahahahhahah.

Lepo se imejte, danes nam ne bo tko kul, ker že dežuje, pa tako lepo je blo na sončku, a ne?

Jaz grem malo kavčkat, ker slabo spim (beri tja do 10krat grem na WC). Do 14h si lahko privoščim lenarjenje, ker potem ga z našim malim šefom ne bo več.

Čaučiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3698
6.3.2013 10:56:45   
Neli81

No se kar podpišem pot tole Pikicastonoga. V prvo se tudi jaz nisem bala ničesar, sem si govorila, da otrok itak mora ven (nisemse niti obremenjevala s porodom, saj vrjemem osebju v bolnici). Je pa res da nisem vedela kaj me čaka. In seveda porod mi ni ostal v najlepšem spominu (umetni popadki, prerez, boleči šivi, ....). No sedaj točno vem kaj me čaka in se straha ne morem kar znebiti - žal.
Jah ta pripravljenost in vse v glavi - ni ravno tako. Je pa res, da še noben ni notri ostal. Ene imajo pač srečo in gre res vse hitro in ne ravno preveč boleče, ene pač ne.
Glede akupunkture pa tako - vsaka od nas gre zaradi sebe same in svojega boljšega počutja (verjetno samo psihičnega) in mislim da je čisto nesmiselno sedaj pluvati po tem. Jaz osebno sem čula samo dobre lasnosti akupunkture. :)

Sem pa vesela za tiste z dobrimi in lepimi porodnimi izkušnjami. Naj vas (nas) bo čim več takšnih.

Neposredna povezava do sporočila: 3699
6.3.2013 12:46:25   
aprilčica1
Ojla,

Evo po dovgem času sem končno tudi js našla čas da se vam na kratko malo javim. Danes sem imela pregled in se je otročiček veselo obrnil tako kod se mora. Drugače pa sva uredu rekla je samo to da se je malo spustiv ampak pomoje ni nič panike. Nasledji pregled imam 20.3 ker imam tudi prvi CTG user posted image . Malo problemov imam samo z otrdevanjem trebuha predvsem ponoči ampak to je pomoje predvsem vse za to ker se počasi bližamo koncu.user posted image

Nč imejte se vse lepo drug mesec pa je potem naš mesec.user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?