san
|
hej hoj, se pravi gre poročni list za vsak slučaj z mano. mamaja, abdominalna dekompresija je v bistvu že stara zadeva. imajo jo sicer na razpolago le v materinski šoli v lj in vsaki nosečki pripade 10 obiskov po 32. tednu - krije jih zavarovalnica. tja pokličeš, imaš s seboj kartico in to je to. sicer tega ne obešajo na veliki zvon, ampak v šoli za starše, ti pa o tem povedo. Namenjena je pa boljšemu počutju nosečke in otročka v maternici, še posebej če zatekaš ali pa imaš povišan pritisk jo priporočajo. Naj bi pospešila vensko cirkulacijo in olajšala pritisk v tebušni votlini, boljša je prekrvavitev, boljši so pretoki skozi popkovnico in plodovnico, naj bi tudi mehčala mišice medeničnega dna. Ne priporočajo je edino v primeru, da si noseča še pred 36. tednom in imaš že skrajšan MV, pa Ctg ne smeš imeti po tem, ampak kvečjemu prej, ker lahko kaže napačno stanje. Baje naj bi tudi dobro vplivalo na razvoj otročkovih možganov. Pa fino je, da imaš vsaj parkrat, da vpliva. Prvič baje zna bit nosečki mal slabo, ma meni ni bilo, sem šla pa tja fino sita. Dajo te pa v dekompresijsko vrečo, iz katere z napravo, podobno sesalcu, posesajo zrak, v predelu trebuha imaš pa spredaj pod večo prostoren oklep, ki prenaša zunanji atmosferski pritisk. Oblčena si normalno, no fino je, da udobno, edino sezuješ se. V glavem jaz sem pri tretjem hodila in sem se res prvič sama začela odpirat in Mv se je lepo krajšal in mehčal, otročk se je lepo spustil, rodila malo pred pdp-jem, tudi popadke sem imela potem celo svoje, sicer blage, bili pa so in porod je bil v dveh urcah končan in krasen. sem pa poleg zadnje dva tedna jemala še homeopatke globulce. res bp. prvič in drugič, ko sem rodila se npr. tudi 10 dni po roku nisem nič odpirala, nič popadkov, vse je bilo sporženo. no, četrtič in petič pa nisem imela časa it in sem si pomagala le s homeopatskimi pripravki, pa je bilo sicer napol zmehčano in pripravljeno, še vedno pa debelorobo ustje, pa tudi čez rok sem šla. tako, da sem si rekla, da tokrat zopet poskusim še z AD, škodi itak ne, če pa kaj pomaga, pa toliko bolje :). Bi rekla, da je to kot porod, ene rodijo hitro in bp, druge pa nimajo te sreče, verjetno tudi ta AD enim pomaga bolj, drugim pa "nič". porodni načrt jaz ne bom pisala, ga tudi nikoli nisem. Slišim, da ga niso najbolj veseli v P, ti pa skušajo ustreči, če imaš kakšne posebne in izvedljive želje, samo povedat oz. vprašat moraš in če se izkaže, da je to ok zate in za bebiko ti to omogočijo. Jaz vem, da sem četrič imela idejo ,da bi stala in hodila, pa na žogo so me tudi dali, ampak otročku v takem stanju sploh ni bilo ok in mu je zelo padel utrip, tako sem bila na desnem boku, kar se je na koncu izkazalo za super, ker sem se v takem položaju res dobro počutila. pi zadnji sem pa stala in celo plesala oz. se pozibavala, da so prišli popadki nazaj in je bilo ok. toliko na hitro, lepo se imejte
|