|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januar / februar 2013
1.3.2013 15:22:47   
darijal
dekca hvala za odgovor..user posted image bom probala potrpeti sm v sluzbi vsak dan od 10-19h pa mi malo lazje mine......ceprau me zivcki dajejo vsak dan bolj...user posted image bom probala zdrzat ce me kaksna user posted image prej neprehiti....upamo na najboljse....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 651
1.3.2013 16:34:23   
luna85
Anonimna, jst sm mela enako reakcijo na cetrotide, in to pri 1. inekciji-sm mela tko kot dabi me osa pičla-trdo, zatečeno, rdečo bulo, cca fi 5cm sm mela. sam mi je do naslednje doze že šla preč, rdečica je še mal pol ostala, sam pri naslednih dozah nism mela teh problemov.

T3JK4 mogoče maš vnetje mehurja, pa še mal hiprce, pa nardi svoje. več pij pa nujno redno na wc, ne čakat da maš poln mehur. vsaj mene je pol tko bolel da sm skori zvezde vidla.

Punce držim pesti, da vse čim prej zagledate pluske in potem srečno naprej.

(odgovor članu darijal)
Neposredna povezava do sporočila: 652
1.3.2013 17:07:14   
iris1978
T3JK4, jaz sem imela iste težave z mehurjem, sem se drla, ko sem šla lulat, pa je po cca 1 tednu minilo. Samo veliko tekočine spij pa bo. Meni je sestra rekla, da je to zaradi blage hiperstimulacije in je pritisk na mehur.

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 653
1.3.2013 18:33:50   
rozica86
Pomaranča naj ti povem, da bom tudi jaz menjala kliniko, sicer sem šele po prvem neuspelem postopku, ampak jaz že imam dogovorjen termin v mb v marcu. to pa zato ker sem se istočastno naročila k rešu in v mb. Seveda pa imam 2 napotnici. Bilo je tako, da sem se prvo v mb in sm bla šokirana za datum, pol leta čakalna za prvi posvet. Potem pa sva se oba odločla, da vmes pa poskus pri rešu. Ne vem zakaj so bile pri rešu od 14 samo 2 celici oplojeni, pa še ti sta umrli zjutraj pred prenosom. Sem bila tako razočarana, seveda ker je blo prvič. Zato sem rekla bomo počakali na mb pa da vidmo. Baje je odnos super, vso osebje, nikol jim ni težko na nič odgovorit, punkcija je v narkozi in še se kaj najde. Drugače je bil meni rešev pristop vredu in tudi sama hitrost postopka, na trenutke celo prehitro.
Glede dokumentacije ne vem kako je, jaz sem izvide od spb in hormonov že dobila, sem kar po telefonu klicala in naslednji dan so bli na pošti. Nisem pa upala vprašat za izvid spermiograma in ivf postopka, bom v pondelk poklicala, pa bomo vidli kaj bo sestra rekla. Ostale izvide mam pa tako jaz. Mam samo un list od punkcije, pa list z zdravili in list o transferju, do katerga ni prišlo.

Prosim če ti veš že kaj novega dodaj. Morda se pa kdaj srečamo v mb.

Drugače pa če se sedaj naročita bosta nekje v juniju na prvem posvetu, tako mi je rekla po telefonu, ker sva sprva mislila še en postopek pri rešu delat, nazadnje pa je padla odločitev za mb. Kar mislim, da je kr smiselno.

September držim pesti za uspešen transfer, zdaj pa lepo počivat po punkciji. Aja aspirin sem jaz vzela že takoj isti dan po punkciji, tako mi je tut reš rekel.

Smartika hvala za prijetne želje. Upam , da se bo kar hitro kam premaknilo, bom mal obveščala tule gor kako je v mb. Tebi pa želim , da ti čimprej mine do maja in greš v nov boj in uspe.

Vsem, ki čakate želim pluske!

(odgovor članu darijal)
Neposredna povezava do sporočila: 654
1.3.2013 19:04:34   
rozica86
september jaz sem vzela aspirin takoj prvi dan po punkciji

< Sporočilo je popravil rozica86 -- 1.3.2013 19:06:29 >

(odgovor članu darijal)
Neposredna povezava do sporočila: 655
1.3.2013 19:29:30   
september*
danes sem prestala punkcijo pri dr.Rešu, sama punkcija ni bila pretirano huda, vendar imam pa sedaj kar močne bolečine v trebuhu, predvsem čez popek, no upam, da bodo bolečine jutri že manjše.

pridelala sem 5 jajčnh celic, transfer imam pa v ponedeljek in upam na najboljše.

rožica86
Aspirina si danes nisem upala vzet, ker še kar močno krvavim, no ga bom pa jutri, če boma kaj manj krvavela. a ti si dolgo po punkciji krvavela ali si imela samo krvav izcedek.

lp

(odgovor članu rozica86)
Neposredna povezava do sporočila: 656
1.3.2013 20:13:18   
T3JK4
Zanimivo, kako ima vsak zdravnik svoje mnenje... Očitno samo dr. Reš priporoča Aspirin...
Sem po moji punkciji vprašala sestro za njeno mnenje, in me je kar napotila k dr. Rešu, če bi rada jedla Aspirin.

(odgovor članu september*)
Neposredna povezava do sporočila: 657
2.3.2013 10:27:04   
iris1978
September- držimo v pesti, da jih bo v ponedeljek čimveč počakalo. Kar se pa Aspirina tiče, pa so nam v MB strogo prepovedali, da ne bi prišlo do kakšnih hujših krvavitev. Jaz sem še tisti dan po ponkciji malo krvavela, bolelo pa me je še kar lep čas- pri kihanju, kašljanju, lulanju,... Saj bo hitro minilo. Drži se.

(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 658
2.3.2013 12:40:03   
Pommaranca
rozica86 tudi midva sva v 1. postopku pri Rešu kljub sedmim celicam ostala brez Et-ja. Ko sva prišla na peti dan na transfer je rekel, da so se sicer lepo razvijale 3 pikice, ampak da so iz četrtega na peti dan kar umrle user posted image Takrat sem mislila, da mi bo počilo srce! Žalostna na fertik! Potem v drugem poiskusu sva imela samo eno celico, ki jo je vstavil drugi dan, pa se ni prijela, in sedaj v tretjem postopku sta bili dve celici, ki jih je tudi vstavil drugi dan, pa kot vse kaže zopet nič. V vseh treh postopkih mi je menjal zdravila, ne vem zakaj! Mnenja sem, da to lahko naredi prvič in drugič, potem tretjič bi pa že moral malo poznati žensko, katera zdravila ji odgovarjajo, ker konec koncev sem sedaj že pokoristila 50% možnosti.

Pri svojem ginekologu imam že naročeno napotnico za MB, v sredo jo prevzamem in mož pri svoji zdravnici, potem pa akcija via Maribor. Razmišljam, da bi šla kar osebno tja, mogoče bo pa zaradi tega kakšen mesec prej user posted image Čeprav sem brala, da v MB bolj postrani gledajo na take, ki pridejo od Reša. V ponedeljek bom pa tudi klicala sestro k Rešu in jo prosila naj pošlje pač vse dokumente, ker jih bova potrebovala za na drugo kliniko.

Najina odločitev je pač taka, da bova sedaj poiskušala srečo v MB, dokler ne pokuriva vseh postopkov. In če še vedno ne bo ratalo, bova pa nadaljevala samoplačniško pri Rešu ali kje drugje. In ne me narobe razumeti, ne menjam klinike zaradi odnosa Reša, ker me pač ne moti, da mi je vedno povedal, da imam nekaj kg viška, da sva oba izredno slaba, ..... Moti me to, ker mu ne morem zaupati, žal! Ne vem če je to strokovnjak, če vsakič spremeni terapijo, in nenazadnje mi da neko novo varianto Elonvo, ki je dokazano milejša in manj škodljiva, kljub temu da ve, da tudi na ogromno dozo Puregona slabo reagiram?? In tudi to, da ima prilagojen-beri nočni-delovni čas zame ni nič strokovnega. Sicer pa mi je pri njem všeč to, da je neposreden!
No kakorkoli, to je samo moje videnje. Mogoče, če bi mi ratalo, bi ga pa kovala v zvezde! Ampak žal ni ...

Boš videla iz vsakega ne-uspelega postopka boš šla bolj močna in vsak te manj prizadane! Saj pri nama je bilo tako!

V ponedeljek pa bom še vseeno naredila test, ker je uradi datum!

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 659
2.3.2013 12:51:16   
iris1978
Pommaranca, pošiljam user posted image , da bo v ponedeljek en velik plus.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 660
2.3.2013 13:24:43   
mijateja
Živjo,

sama grejem dve pikici. V Mariboru sem imela punkcijo. Prav nič nisem krvavela. Po treh dneh sem bila že ko rožca. Imam kar nekaj zdravstvenih težav, ampak so v MB-ju pogruntatal kak me stimulirat in sem presrečna.
Držim pesti za vse, ki ste v postopku.

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 661
2.3.2013 20:18:31   
T3JK4
Dopolnjeno... če sem katero spregledala, naj javi ali popravi.

JANUAR - FEBRUAR 
AKTUALNO: 

22.2.   darijal - transfer
25.2.   Radenska_ - 1. pregled, klomifen (dr. Reš)
28.2.   mamica deklicam - 1. posvet (dr. Vogler)
4.3.  September* - transfer (dr. Reš Murovec)
Anonimen - stimulacija (?)

TREPETALKE   user posted image  
26.2.  Tejchy25 (transfer 9.2., 1*)
11.3.   iris1978 (transfer 25.2. - 1 *) 
18.3.   T3JK4 (transfer 2.3.)

SREČKE user posted image
  Tiky - user posted image
klaraku83 - user posted image
Toppssy - user posted image
pin - user posted image
mojsonci - user posted image  
mijatejauser posted image

TOKRAT NI USPELO:
user posted image   user posted image   user posted image
Malipiki
Bebicaa
S*
Tamala86
primorka.976
Vijola1
smartika
cebelica
piščanec
tara.81
februar202
Pommaranca

(odgovor članu mijateja)
Neposredna povezava do sporočila: 662
2.3.2013 21:54:59   
mijateja
Čakajte, grejem pikico po transferju. Še nekaj dni imam do testa. Sam bi vseeno ostala tam na onem seznamuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 663
3.3.2013 8:45:21   
Anonimen
dobr jutr,
eto jest mam pa dons stopko, tko da punkcija v torek. A ste tiste k ste v Lj tut mele med tednm tko pozno uro za punkcijo, jest mam šele ob pol 10. Ker prejšnič sm si tut dala ob 10 zvečer stop pa sm mela že ob 8 punkcijo....

Kolk celic mam pa sploh ne vem, ker so tko različn velike, da zih niso vse dobre , ampak upam da bojo saj ene 3,4( ene 3 mam 17 pa en 18mm , ker ostali so pa šele na ene 14mm) . Se mi zdi da mi je fejst zgodj dala stop, v prejšnem postopku so bli čez 20 skor vsi.

upam da najbolš, lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu mijateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 664
3.3.2013 8:52:57   
Radenska_
Ojla, jaz imam par vprašanj, glede Reša in MB.

1.) Zanima me, kdaj se on odloči za IUI pred IVF - a sploh se?

2.)A lahko začetno zdravlenje (zdravila, IUI - če bo potrebno) delam pri rešu, v kolikor pa bi mogla v postopek pa se prijavim v MB?

3.) Zanima me še to, a lahko sem pri rešu in se vseeeno prijavim v MB na posvet, če bom videla, da s Klomifenom ne uspeva?

Sprašujem zgolj zato, da ne bom najprej pri rešu, pol pa šepol leta čakala na MB, ampak v kolikor bova morala v postopke, bom šla sigurno v MB.

(odgovor članu mijateja)
Neposredna povezava do sporočila: 665
3.3.2013 9:21:10   
T3JK4
Se opravičujem za napake.

JANUAR - FEBRUAR  
AKTUALNO:  

22.2.   darijal - transfer 
25.2.   Radenska_ - 1. pregled, klomifen (dr. Reš) 
28.2.   mamica deklicam - 1. posvet (dr. Vogler) 
4.3.  September* - transfer (dr. Reš Murovec) 
5.3.   Anonimen - punkcija (GK LJ)

TREPETALKE 
 user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
26.2.  Tejchy25 (transfer 9.2., 1*) 
11.3.   iris1978 (transfer 25.2. - 1 *)  
18.3.   T3JK4 (transfer 2.3.) 
kmalu test - mijateja

SREČKE user posted image  
  Tiky - user posted image  
klaraku83 - user posted image  
Toppssy - user posted image  
pin - user posted image  
mojsonci - user posted image    

TOKRAT NI USPELO:  
user posted image    user posted image    user posted image  
Malipiki 
  Bebicaa 
 S* 
Tamala86 
primorka.976 
Vijola1 
smartika 
cebelica 
piščanec 
tara.81 
februar202 
Pommaranca

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 666
3.3.2013 18:12:57   
rozica86
Pozdravček vsem skupaj!

Radenska najprej bom poskušala odgovorit tebi. Sama sem imela najprej napotnico za mb, kjer so mi dali datum 11.3. 13, medtem pa sem prvi postopek opravila pri rešu. pri rešu sem imela tudi napotnico, ker sem pač ono že poslala v mb in mi je potem zdravnik novo napisal za lj. Sem pač rekla da enkrat probam pri rešu, zdaj pa bomo čakali na mb in bomo vidli kaj bo.

Glede IUI pa ne vem kako je pri rešu.

September držim pesti jutri, da bo transfer uspel! A pol si si dala dve injekciji stopke,če si mela 10000 i.e, ker js sm mela samo 5000 i.e. in se mi zdi da je kar malo šparal. Ne vem no?

Pommaranča jst bom tudi ju3 klicala k rešu,da mi še ostalo pošljejo, da imam potem za mb vse pripravljeno. Že komaj čakam, da greva dol na posvet. Tudi js lahko rečem, da sam odnos mi je bil pri rešu dober, ker mam rada,da so ljudje odkriti z mano, ne maram ovinkarjenja. Ampak mu tudi, jaz enostavno ne zaupam. Pa ne zato ker ni uspelo, saj je šele prvi postopek, ampak se mi zdi, da je lahko od zdravil veliko odvisno.
Če se boš zdaj prijavla za mb boš nekje konec junija, tako je zadnjič meni rekla, ko sem mislila vse skup še prestavit in še enkrat pri rešu poskusit. Ko se boš naročila ti bodo tudi takoj povedali h komu sta dodeljena. Midva sva k dr.Vidi Gavrič. Najbolj me je pa strah tega, da ne bi blo treba še na eno laparo ali kaj podobnega. Pomaranca kako dolgo si ti krvavela ko ni blo transferja. Js sm 7 dni, to se mi zdi kar normalno, ampak sem pa imela peti dan krvavitve take bolečine, da nisem mogla niti stati in nič, vsak premik sem čutila kot da me je nekaj zbodlo v jajčnikih in v spodnjem delu trebuha pod popkom. A kaj veš kaj bi to blo?
Pamaranca hvala za zelo dobro tolažbo, tud js mislim, da smo vedno močnejše in ko dožimo tak padec v globino se nam za trenutek podre svet , a vstanemo. Pridejo pa dnevi, ko nismo glih dobre volje, samo se je treba sestavit in iti naprej.

Iris1978 kako si kaj ti?A že greješ pikico, kdaj maš test? A v mb moraš potem it dol krvnega delat a ne? Zanima me če js lahko potem še ta mesec grem dat kri za hormone npr. izzide se mi, da jo lahko dam od 20-22 dneva. Kateri dan v ciklusu pa delajo UZ? Jaz bom glih 14 dan ciklusa pri njih na prvem posvetu, zato mal poizvedujem!

Če še katera ve oziroma ima kakšno izkušnjo z mb naj prosim kaj napiše.

Držim pesti za vse , ki čakate !!!!user posted image

(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 667
3.3.2013 19:34:02   
september*
rožica86
ja imela sem dve ampuli, ne vem če je glih šparal pri tebi, ker ena ampula stane nekaj čez 11 evrov, jaz sem zračunala, da sem dobila samo zdravil za 1110 evrov (Elonva, Puragon, Orgalutran, stopka).  smo pa vsaka za sebe drugačna, tak da nevem na podlagi česa se odloča glede terapije, stopke,...

pa saj 11.3. bo tudi hitro tu, želim ti da bi se vama čimboljše izteklo in da neboš rabla še enkrat delat preiskav.

upam, da me bo jutri pričakal kakšen lep zarodek, ki bo za vstavit. 

Radenska
pri rešu ne delajo IUI, ker ni tako dobrih rezultatov, kot pri IVF/ICSI, to delajo samo v Lj in Mb. Zavarovalnica pa plača 4 IUI in 6 IVF/ICSI postopkov.
mogoče, dela Reš samoplačniško ali pa na lastno željo IUI.

Iris1978
ja, glede Aspirina sem bila v dilemi ali ga jemati ali ne, vendar sem se odločila, da ga kljub temu jemljem, glede krvavitev pa vem. no, po punkciji sem krvavela prvi dan, včeraj ne več toliko, samo krvav izcedek je bil, danes pa ne več, bolečina pa je danes že tudi manjša.

Pommaranca
upanje umre zadnje, mogoče te pa jutri preseneti lep plusek na testu.

tistim, ki čakate na user posted image  želim da čas čimprej mine, do tja, vsem ki tokrat ni uspelo pa pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rozica86)
Neposredna povezava do sporočila: 668
3.3.2013 20:39:06   
iris1978
Rožica86, grejem eno pikico že od 25.2.in imam test 11.3. Pa nimam najboljšega občutka. Imam občutek kot da se bo zdaj zdaj user posted image ulila. 2x sem imela čisto malo rjavega izcedka na papirju, ko sem šla lulat, pa sploh ne vem kaj naj si mislim. Še celih 8 dni user posted image in upam na najboljše, čeprav vem, da jih ni veliko, ki bi jim v prvo uspelo- to je namreč najin prvi IVF. 11.3 moram v ambulanto, kjer dobim napotnico, da v laboratoriju naredijo krvni test.
Ko bosta šla na prvi posvet bosta se vse pogovorila z zdravnico in dobila bosta napotnice za vse preiskave, ki jih greš delat takoj, ko boš lahko. Če ti bodo dali napotnico za krvne preiskave, samo greš tisti dan ciklusa lepo v laboratorij in daš kri. Glede UZ pred postopkom, pa se ne spomnim več kateri dan ciklusa ga delajo.

September*- držim pesti, da te bo jutri pričakalo čimveč pikic in se bo vse lepo izšlo.

(odgovor članu rozica86)
Neposredna povezava do sporočila: 669
4.3.2013 7:57:08   
Pommaranca
no tko, danes sem imela uradni test, ki pa je seveda da negativen in tudi user posted image se je začela user posted image   Še danes se naročim v MB, in k Rešu pokličem naj mi pošljejo vse dokumente. Potem pa v nove boje in upam, da pridem še letos na vrsto za postopek v MB.

Ostalo mi je 7 škatlic Prometriuma, če ga katera rabi, naj me kontaktira na ZS. 5€/škatlica

Za čimveč srečnih nosečk držim pesti!

rožica86 držim pesti, da ti bodo 11.3. kaj spodbudnega povedali! In da ti čimprej uspe! user posted image

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 670
4.3.2013 9:24:30   
mijateja
Že drugi dan me boli grlo. Ližem pastile Granobil. Kako naj si še pomagam?

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 671
4.3.2013 9:31:43   
talika81
timijanov čaj zelo pomaga, mijateja. čaj z medom in limono. lahko si tudi narediš karamelno mleko ali pa karamelni čaj - meni je to vedno pomagalo.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu mijateja)
Neposredna povezava do sporočila: 672
4.3.2013 9:40:19   
Pommaranca
no tko, 20. junij imam že prvi posvet v MB. Ful pozitivno presenečena glede prvega vtisa user posted image Me je sestra vprašala h komu želim, pa sem rekla, da k tistemu pri kateremu bo ratalo, pa se je ful zasmejala in rekla, no prav potem vas dam pa k tistemu pri katerem je moji poročni priči ratalo in to je dr.Milan Reljič.

Imam zelo dober občutek!

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 673
4.3.2013 10:14:08   
Pommaranca
pa še to; mož je klical tudi Reševo sestro, naj pošlje vse dokumente, in je bila malček slabe volje, vendar je rekla, da bo vse skupaj dala na pošto danes ali jutri. 

Neposredna povezava do sporočila: 674
4.3.2013 10:17:12   
darijal
pozdravljene punceeeeeeeee.....user posted image danes 10 dan po transferuju so me prevec prstki srbeli in sem naredila test cb....zal negativenuser posted image mislite da je bilo prezgodaj user posted image od nikoder nobenega izcedka zaenkrat se nimam nic bolece prsi nobenega znaka da bo prisla pa vendar je bil test negativenuser posted image tako si zelimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?