|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 14:43:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 676
   RE: Bodoče nosečke
17.2.2013 15:44:37   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: michelle1

Dober dan! user posted image

Vidim, da ste že pošteno zagrizle v lov za črticami. user posted image  Evo, tudi jaz držim pesti, da bo drug teden polno potrjenih nosečk. user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  Pričakujemo slikovne dokaze!!! user posted image

Mene pa že počasi daje PMS. user posted image

da ne bova potem sami tu ostali user posted image user posted image

meni se tudi dvoletnica upira, da bi šla spat. Je zjutraj dolgo spala, sedaj smo imeli pa še obiske in je vse v vodo padlo. Tako, da jo bom verjetno še kar malo držala pokonci in bo šla že v nočno varianto user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 677
17.2.2013 16:08:42   
ta*mala
ne, ne bote sameuser posted image a če nalulamo + potem nas boste segnale????user posted image

Jaz imam eno dilemo zdaj... če ima katera kakšno izkušnjo... imam neprekinjeno delavno dobro več kot 12 mesecev... zdaj delam na avtorsko. Kaj se mi sedaj bolj splača, pač potem za kasnej, k pač ne bom mogla delat, še vedno delat na avtorsko al it po hitrem postopku na s.p.? K sem nekaj brala, da neki vseen dobiš, tud če v času k greš kao na porodniško nisi zaposlen... ali je bolje, da sem takrat samozaposlena?

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 678
17.2.2013 16:52:29   
zoja09
Zdravo punce,po dolgem času se vam oglasim,najprej me je rač.ful zezal in nikakor nisem prišla na forum,zdaj pa je bilo toliko stvari,da nisem imela časa nič napisat.
No da vam sporočim,da sem na Valentinovo nalulal en debel ++++++ !!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Se mi kar smeji. Po drugi strani,pa me črviči od živcev in skrbi,ker še nisem povedala partnerju,da sem noseča! Tiste,ki ste na zaćetku brale mojo zgodbo veste zakaj imam ta strah,ker si pač partner ne želi še enega otroka.Imava že 3 letnico,ki pa si neznansko želi sestrice,tako kot jaz dojenčka.In tako se nam je "zalomlo".user posted image user posted image Resnično nevem kak mu povedat,ker se bojim njegove reakcije.vem,da bi marsikatera ubijala da bi bila trenutno na mojem mestu,jaz pa nevem kaj nardit! Otroka bom definitivno obdržala-o tem ni dvoma,nevem samo kako dragemu povedat,da bi tole sprejel na lep in miren način.

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 679
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 17:38:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 680
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 17:44:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ta*mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 681
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 17:44:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ta*mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 682
17.2.2013 19:28:26   
bybyka_1987
Emibu dobrodosla.....

zoja se strinjam z michelle vse bo se dobro in cestitkeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 683
17.2.2013 19:51:33   
Žabinčica

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

Vidim, da ste že pošteno zagrizle v lov za črticami. user posted image  Evo, tudi jaz držim pesti, da bo drug teden polno potrjenih nosečk. user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  Pričakujemo slikovne dokaze!!! user posted image

meni se tudi dvoletnica upira, da bi šla spat. Je zjutraj dolgo spala, sedaj smo imeli pa še obiske in je vse v vodo padlo. Tako, da jo bom verjetno še kar malo držala pokonci in bo šla že v nočno varianto user posted image

Ne, ne bova ostali čisto sami. Vsaj Žabinčica bo še ostala z nama. user posted image

Mi smo pa uspeli zaspati. Pa mami tudi... Sezona letošnjega teka tako še ni odprta. user posted image

user posted image user posted image user posted image evo me sem že/še tukaj....ja, brez skrbi, im here to stay for quite a while. Sicer pa mamica deklicam, kaj pa veš, mogoče tudi ti prav kmalu pobegneš od tod user posted image ...Lahko se pa tudi zmenimo pa gremo v dveh rundah drugam...ene zdaj, v prvi polovici leta, pa potem me v drugi.

Ste pa bile pridne z pisanjem user posted image ....

Mladika, super za pregled. Mi pa je zelo žal za dedka, kako je kaj?

Emibu dobrodošla.

Ta*mala, držimo pesti in navijamo za močnejši plusekuser posted image user posted image user posted image . Glede tvojega vprašanja, ti lahko okvirno povem, koliko se spomnim kako je bilo-ampak preveri še drugje. Mislim da je vse odvisno od tega kakšne prispevke si bi kot s.p. plačevala in kakšni so do zdaj bili tvoji prihodki. Če si zaposlena na dan porodniške ti namreč gledajo povprečje plač za nazaj za obdobje 1 leta in iz tega izračunajo porodniško. Če pa nisi zaposlena, ampak si v zadnjih treh letih bila v del. razmerju vsaj 12 mesecev, ti pa na nek minimum (ne vem točne cifre), prištejejo za vsak mesec ko si bila zaposlena določen %, ampak najvišji starševski dodatek, ki ga tako lahko dobiš ne sme presegat določenega zneska (mislim da je max., ki ga lahko tako dobiš okr. 600 eur neto). Tako da je odvisno, če bi ti porodniška več znesla kot tako izračunan star. dodatek.

Zoja09 čestitke za valentinovo darilo.

Mi smo drugače v večerni rutini in bo treba počasi sina iz bane spravit. Sem pa zdaj perilo obešala in imam nov mehčalec in skupaj z pral. praškom tako lepo diši...mmmm..mi je zelo všeč.

Neposredna povezava do sporočila: 684
17.2.2013 20:09:54   
ta*mala
zabincica - zaposlena sem bila 15 mesecev, placa je bila med 620-650 eur + stroski malca pa prevoz, tako da so itak pomoje placevali najmanj kar je mozno...

ce bi sla na s.p. bi gledala da bi zasluzila nekje okoli 1000 eur...ampak bi isto placevala min prispevke. zdajle se itak ne morem v to, ker imam se nadomestilo. Tko da recimo da bi slo nekje od aprila do septembra ce bi blo vse po sreci ane...

zdaj vprasanje bi se financno bolje izslo ce gledajo zaposlitev in placane prispevke zadnjih treh let ali pac teh pol leta...ker vssen morem placat 300 eur ane ne glede a bom lohk vsak dan delala al ne...to me tud mal skrbi...k nebi pa vzela subvencije za samozaposlitev, ker se mors vezat za dve leti.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 685
17.2.2013 20:35:50   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Ta*mala, držimo pesti in navijamo za močnejši plusekuser posted image user posted image user posted image . Glede tvojega vprašanja, ti lahko okvirno povem, koliko se spomnim kako je bilo-ampak preveri še drugje. Mislim da je vse odvisno od tega kakšne prispevke si bi kot s.p. plačevala in kakšni so do zdaj bili tvoji prihodki. Če si zaposlena na dan porodniške ti namreč gledajo povprečje plač za nazaj za obdobje 1 leta in iz tega izračunajo porodniško. Če pa nisi zaposlena, ampak si v zadnjih treh letih bila v del. razmerju vsaj 12 mesecev, ti pa na nek minimum (ne vem točne cifre), prištejejo za vsak mesec ko si bila zaposlena določen %, ampak najvišji starševski dodatek, ki ga tako lahko dobiš ne sme presegat določenega zneska (mislim da je max., ki ga lahko tako dobiš okr. 600 eur neto). Tako da je odvisno, če bi ti porodniška več znesla kot tako izračunan star. dodatek.

na osnovo 55 % minimalne plače ti za vsak mesec, ko si bila v delovnem razmerju prištejejo 2%, a več kot 105% skupaj ne dobiš. In smo računale, da vse to skupaj znese samo 400 neto. Minimalno plačo upoštevajo tisto staro in ne 764 bruto, kot so si delavci izborili. In še to max, tebi bi verjetno prišlo manj. Če si pa sp, ti gledajo za 12 mesecev nazaj. In seveda odvisno kako si odvajaš minimalca ali kaj več. Če takoj odpreš sp in si sedajle noseča, bi imela tako cca. 8 mesecev. Potem seštej teh 8 mesecev in razdeli na 12. Pa boš videla, koliko bi ti prišlo.

Pred nekaj meseci je bila odprta tema na to nosečnost, brezposelnost in par vprašanj. Nekako tak naslov. Bom poiskala in javim naknadno.

Neposredna povezava do sporočila: 686
17.2.2013 20:41:40   
mamica deklicam

Ne, ne bova ostali čisto sami. Vsaj Žabinčica bo še ostala z nama. user posted image

Mi smo pa uspeli zaspati. Pa mami tudi... Sezona letošnjega teka tako še ni odprta. user posted image

saj ne da bi katero podila, a ker je naslov bodoče nosečke, potem nam bodo verjetno ušle ali ne???user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 687
17.2.2013 20:44:25   
Žabinčica

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

na osnovo 55 % minimalne plače ti za vsak mesec, ko si bila v delovnem razmerju prištejejo 2%, a več kot 105% skupaj ne dobiš. In smo računale, da vse to skupaj znese samo 400 neto. Minimalno plačo upoštevajo tisto staro in ne 764 bruto, kot so si delavci izborili. In še to max, tebi bi verjetno prišlo manj. Če si pa sp, ti gledajo za 12 mesecev nazaj. In seveda odvisno kako si odvajaš minimalca ali kaj več. Če takoj odpreš sp in si sedajle noseča, bi imela tako cca. 8 mesecev. Potem seštej teh 8 mesecev in razdeli na 12. Pa boš videla, koliko bi ti prišlo.

Pred nekaj meseci je bila odprta tema na to nosečnost, brezposelnost in par vprašanj. Nekako tak naslov. Bom poiskala in javim naknadno.

Evo, fajn, ti veš cifre...samo max. pri star.dodatku je skoraj sigurno lahko več kot 400 neto. Je imela prijateljica okr. 480 in je rekla da bi bil max. nekaj višji - vsaj tako je bilo lani.

Neposredna povezava do sporočila: 688
17.2.2013 20:53:44   
mamica deklicam
tiste, ki nimajo nič delovne dobe, dobivajo starševski dodatek, ki je po novem okoli 250 eurov. Prej je bil 190. Tako, da tista številka 480 meni ne gre ravno v račun.

Neposredna povezava do sporočila: 689
17.2.2013 20:56:36   
mamica deklicam
http://www.ringaraja.net/forum/nosecnost-brezposelnost-in-par-vprasanj/m_5553443/tm.htm

ta*mala tu imaš obljubljeno povezavo in si poglej vse kar so napisale

mislim, da si boš lahko veliko pomagala pri svojih vprašanjih

Neposredna povezava do sporočila: 690
17.2.2013 20:58:55   
Žabinčica

tiste, ki nimajo nič delovne dobe, dobivajo starševski dodatek, ki je po novem okoli 250 eurov. Prej je bil 190. Tako, da tista številka 480 meni ne gre ravno v račun.

Ne vem točno, če se formalno imenuje star. dodatek ali kako drugače. Imela je to varianto o kateri sva zgoraj pisale - del.doba v zadnjih treh letih (nekaj mesecev pred začetkom porodniške je ostala brez službe, pred tem je dokaj redno delala, z nekimi prekinitvami vmes), kjer se na min. plačo prištevajo za vsak mesec ko si bil zaposlen prištevajo 2%, kot si ti napisala. Dobivala je okr. 480 eur neto.

Neposredna povezava do sporočila: 691
17.2.2013 21:16:44   
mamica deklicam
ker jaz sem si naračunala, da bi dobivala samo nekako 400. Če to drži, pa niti ne bi bilo tako slabo. Ker sem imela od 1.9.2006 do 29.6.2012 neprekinjeno delovno dobo, bi imela verjetno 105% vse skupaj. Morebiti so lani že upoštevali novo minimalno plačo, da je potem toliko naneslo.

< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 17.2.2013 21:19:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 692
17.2.2013 21:19:01   
Žabinčica
user posted image rr mi spet nekaj nagaja....

Sem hotela še to napisat, ta*mala, po mojem ko boš tako daleč, da boš vedela za točen pdp, se lahko tudi na csd pozanimaš. Oni ti lahko dajo točno info kako in kaj. Ne vem, pri nas so glede porodniških bili vedno zelo prijazni in vse lepo razložili, tako da zgubit nimaš kaj, če še njih povprašaš, sigurno vedo kakšne so min. in max. zneski, ki jih lahko kot brezposlena dobiš. Potem si pa prečunaš, kaj ti bolj znese.

Kaj pa ta pomoč za samozaposlitev-mogoče bi ti tudi bila vredu varianta. Pač greš vmes na porodniško, pa potem še kakšno leto preko s.p. delaš po porodniški, če imaš to možnost?

Neposredna povezava do sporočila: 693
17.2.2013 21:21:41   
Žabinčica

ker jaz sem si naračunala, da bi dobivala samo nekako 400. Če to drži, pa niti ne bi bilo tako slabo. Ker sem imela od 1.9.2006 do 29.6.2012 neprekinjeno delovno dobo, bi imela verjetno 105% vse skupaj. Morebiti so lani že upoštevali novo minimalno plačo, da je potem toliko naneslo.

Po mojem drži oz. je vsaj držalo. Je jeseni zaključila "porodniško" ali kako se pač to imenuje in je imela tako. Edino, če se je vmes kaj spreminjalo-to pa res ne vem.

Neposredna povezava do sporočila: 694
   [Brisano sporočilo]
17.2.2013 21:41:43   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 695
17.2.2013 22:16:40   
Žabinčica
Evo, pri meni se pa zgleda pozna da bo počasi o. , da spet tukaj visim user posted image . Ne vem v teh dneh me forum in zadeve povezane z dojenčki še bolj pritegnejo...le kako to user posted image ... user posted image .

Pri nas zdaj že lepo vsi spijo, jaz grem počasi pod tuš in potem tudi v posteljo. Vikend je bil lep, vsega po malem: pospravljanja, nakupovanja, obiskov, smučanja (no to je bil le moški del, midve sva bile doma), zdaj pa novem tednu naproti.

Pa še eno čist tak vprašanje: če bi lahko izbirale kdaj bi rodile/mislim v katerem letnem času; kdaj bi vam bilo najljubše?

Lahko noč in lepe sanje.

Neposredna povezava do sporočila: 696
18.2.2013 7:22:11   
briljantina
emibu - dobrodošla še z moje strani! user posted image

zoja09 - tebi pa iskrene čestitke za prelepo darilo na Valentinovo. user posted image user posted image user posted image

Moja user posted image  naj ne bi prišla danes, tako da sporočim, ko bo kaj novega...user posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 697
   [Brisano sporočilo]
18.2.2013 7:25:40   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 698
18.2.2013 7:30:34   
bybyka_1987
DOBRO JUTROOOO PUNCE

Ali vidite to kar jaz?? v sredo ponovim se s clearbluem...znakov skor nic razn krcev v trebuhu prejsn tedn user posted image user posted image se kar ne morem verjeti:

user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 699
18.2.2013 7:32:00   
briljantina
Žabinčica, jaz sem vedno govorila, da pozimi pa že ne bom rodila, pa sem ravno januarčka rodila. user posted image  Meni je načeloma vseeno, kdaj rodim, mogoče je boljše poleti, že zaradi preprostejših oblačil in obutve (tiste japanke lahko natakneš, medtem ko mi je moral pri zimskih čevljih mož zapenjat, pa čeprav so bili na ježka user posted image - tudi prepogibala sem se že težko), pa še otrok ima potem večje možnosti za praznovanja kot samo pozimi. Ampak kot pravim, pri meni to ni ovira.

(odgovor članu briljantina)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?