|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
8.2.2013 14:58:08   
ursonok
Zdravstvujte!

Jaz sem končno dočakala svoj glukozni test! In veste, kaj nam dajo tukaj za popit? Pripravljeno flašo "pomarančnega" soka = voda, glukoza, okus pomaranče + pet različnih emulgatorjev!!!! user posted image user posted image user posted image Tukajle je dokaz:

user posted image

Po okusu sicer ni zelo zelo zanič, ni pa nekaj, kar bi si sam kupil za žejo user posted image . Ti pa slabo rada že od tega, ko veš, kakšna svinjarija je notri. Se res bojim, da bom pozitivna - sploh ker sem bila nasploh čisto napsihirana zjutraj, pa še mož me je ob živce spravljal s svojo tečnobo (on pravi, da sploh ni bil tečen), povrh vsega sem se pa še včeraj zvečer jedla in sem bila zjutraj še vedno ful sita. No, ne vem, ali ima to kaj vpliva ... Verjetno sem spet brezveze paranoična.

Anjuška,
glavno, da imaš nekoga za k porodu, da ne boš sama. Nekoga, s katerim se dobro počutiš. Če možu ta "scena" ne sede, je bolje, da ga ni. Imam precej znank, ki jamrajo, da "moža pa nikoli več zraven". Večina od teh pravi, da jim niso bili v pomoč, ampak so le nekaj pametovali, v stilu: pa saj ni hudo, zdrži še malo itd. Namesto da bi bili tiho in jih masirali. user posted image

Ja, kaj jem, moram res pazit. Ampak mislim, da sem zdaj že na etapi, ko bo me zgaga do konca mučila - vsaj tako je bilo v prejšnjih N.

Blazina za N
zakon je! Jaz že od začetka spim z njo in sem zadovoljna. Smo jo kupili v prejšnji nosečnosti in kljub temu, da te tretje nismo načrtovali, je nismo dali naprej. Ker je na splošno zalo uporabna, tudi za otroka tja notri poležat, ko je še dojenček itd. To je bil tudi eden od smiselnejših nakupov.

Dohodnina
A katera ve, kako vneseš/prijaviš dohodek, ki si ga dobil v tujini? user posted image Jaz moram plačati davek od nagrade za doktorat! user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
8.2.2013 15:36:36   
Natalija28
Hello.

No, moji dnevi nesreče se še kar nadaljujejo...
tast in tašča: zaradi konstantnega najedanja, ker je Matija neješč otrok. Da to ni normalno in bla bla bla. Jima je moj včeraj rekel, da pol naj ga pa peljeta k zdravniku, če mislita, da je kaj narobe z njim. Debate z njima so zelo težke, ker ne pomagajo! Pol pa me še najedata, ker hočeš otroku trmo izbiti iz glave in dobi kazen, pa tuli. Da to že ni normalno, da tak joka, da bo histeričen otrok zaradi tega, da ga je treba potolažit ne pa vztrajat pri kazni. Nekaj dni nazaj mi je tast rekel, da mi ne bo dovolil take vzgoje. Da imamo današnji starši bolane fore pri vzgoji, itd. Itak, da sem popenla!!! In sem mu dobesedno rekla, da ni on tisti, ki ima glavno besedo pri vzgoji mojega otroka - da sem to jaz, in BO tako kot bom jaz rekla in ne on! Prav videlo se je, da se mu je kadilo iz ušes. user posted image  Pa kaj me briga, dovolj ju imam...
No, ko sem mislila, da bo še kakšna 2 meseca pol se ju bom pa rešla (vsaj delno), naj bi se selila v zgornjo etažo počasi, naju doleti še dodaten strošek... Moj ima firmo in vozi po Avstriji in ima zadnji teden same težave s finančno policijo pa ono policijo... Zdaj bo moral vse 3 kombije gori prijavit kar pomeni, da jih bo moral odkupit, saj leasinga ne more prenesti gor. user posted image HB je en že izplačan. Zdaj bo treba pa nakrampat 12 jurjov, da izplačava te avte in se nama bo posledično selitev zagotovo prestavla. user posted image

Naj gre vse lepo u ...

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
8.2.2013 19:26:11   
Anon2012

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Dohodnina
A katera ve, kako vneseš/prijaviš dohodek, ki si ga dobil v tujini? user posted image Jaz moram plačati davek od nagrade za doktorat! user posted image

- jaz bi vprašala na durs - odgovorijo na vprašanja po mailu oz preko spletne strani
- rekla bi, da se odda ta obrazec: http://www.uradni-list.si/files/RS_-2012-107-04208-OB~P003-0000.PDF (dobila si "nagrado"?) (navodilo DURSa: http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe/dohodnina_za_fizicne_osebe_obrazci/drugi_dohodki/napoved_za_odmero_akontacije_dohodnine_od_drugih_dohodkov/ )
- dej si poglej še 107. člen ZDoh-2, 1 odstavek:

107. člen
(oprostitev)
Ne glede na 105. člen tega zakona, se dohodnine ne plačuje od:
1. nagrade in priznanja za izjemne dosežke na humanitarnem, znanstveno-raziskovalnem,
kulturnem, vzgojno-izobraževalnem, športnem ali socialnem področju ter na področju
prostovoljstva, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
- jih izplača država, samoupravna lokalna skupnost ali ustanova, ki ni povezana oseba ali
sedanji, prejšnji ali bodoči delodajalec prejemnika ali osebe, ki je povezana s
prejemnikom,
- ne gre za redni dohodek ali za dohodek za opravljeno delo oziroma storitev in
- je bil prejemnik nagrade ali priznanja izbran kot nagrajenec brez lastne aktivnosti
oziroma udeležbe pri prijavi na razpis oziroma v postopku izbora nagrajenca
;

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
8.2.2013 19:27:03   
Anon2012

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Dohodnina

- jaz bi vprašala na durs - odgovorijo na vprašanja po mailu oz preko spletne strani
- rekla bi, da se odda ta obrazec: http://www.uradni-list.si/files/RS_-2012-107-04208-OB~P003-0000.PDF (dobila si "nagrado"?) (navodilo DURSa: http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe/dohodnina_za_fizicne_osebe_obrazci/drugi_dohodki/napoved_za_odmero_akontacije_dohodnine_od_drugih_dohodkov/ )
- dej si poglej še 107. člen ZDoh-2, 1 odstavek:

107. člen
(oprostitev)
Ne glede na 105. člen tega zakona, se dohodnine ne plačuje od:
1. nagrade in priznanja za izjemne dosežke na humanitarnem, znanstveno-raziskovalnem,
kulturnem, vzgojno-izobraževalnem, športnem ali socialnem področju ter na področju
prostovoljstva, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
- jih izplača država, samoupravna lokalna skupnost ali ustanova, ki ni povezana oseba ali
sedanji, prejšnji ali bodoči delodajalec prejemnika ali osebe, ki je povezana s
prejemnikom,
- ne gre za redni dohodek ali za dohodek za opravljeno delo oziroma storitev in
- je bil prejemnik nagrade ali priznanja izbran kot nagrajenec brez lastne aktivnosti
oziroma udeležbe pri prijavi na razpis oziroma v postopku izbora nagrajenca
;

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
8.2.2013 19:28:25   
Anon2012
kok je RR pameten - ker si je očitno zapomnil, da pričakujem dva, je moj odgovor kar dvakrat objavil.... :)

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
8.2.2013 20:31:44   
ursonok
Zdravo,

Anon
srce si, jaz se sploh ne znajdem v tej birokraciji, sploh ne vem, kam moram it gledat, če že najdem pravo stran, nič ne razumem. NIČ!! user posted image Na žalost bom morala plačati davek, ker sem morala jaz tja poslat doktorat. Se pravi, sem "aktivno sodelovala".
Sem pa prebrala, da bi morala dohodek prijaviti v roku sedmih dni po prejemu nagrade - sicer me čaka kazen med 200 in 400 evrov. Halo! 400 evrov je bila nagrada! Kr neki.
Pa nimam nobenega "dokazila", da sem jo dobila. Samo obvestilo in keš na račun. No, pa na spletni strani je moje ime itd. Smo pisali na davčno, bomo videli, kaj porečejo.
Hvala še enkrat!

(Kako se kaj drugače držiš? Kako otročička? Vse štima?)

Poleg tega mi še niso izplačali starševskega nadomestila (ali kako se temu reče) - denar, ki ga študentje in brezposelni dobijo po rojstvu otroka eno leto, okoli 195 evrov. Za drugega otročka namreč, ki bo kmalu star eno leto. Takrat so mi zatežili, da sem ziher na Poljskem dobila porodniško. In so jim Poljaki pisali, da mi niso dali nič, ker nisem bila zaposlena. In tako naj bi mi Slovenija izplačala vso vsoto. Ampak se potem nihče ni javil, jaz pa pojma nimam, komu naj pišem, kam naj se obrnem. Tega denarja ni tako malo, 12 krat 195 evrov.

Vidite, noben doktorat vam ne pomaga, če ste računalniško in birokratsko nepismeni. Tolkli boste bedo! user posted image

Drugače sem danes čist adijo. Ne vem, očitno me je vrgla ta glukoza user posted image user posted image . Že cel dan jem, zdajle sem pa še pod stresom zaradi te birokracije in sem maznila cel kup rženega kruha z avokadom in lososom user posted image user posted image Pa še bi jedla, ampak nimam prostora v želodcu! Taki dnevi v nosečnosti, ko te ubija živalski apetit, so najhujši! user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
8.2.2013 20:53:52   
sonce987
natalija-bravo. dobro si se postavila v bran tastu. se popolnoma strinjam. Nama tudi skoz neki tast komentira, ampak bolj v sarkastičnem smislu, grejo mojemu kar lasje pokonci. Je pa res smotano, če živite v isti etaži in se ne morete v takem momentu odstranit stran. Mi živimo nadstropje nad mojimi, pa vseeno včasih nimamo miru user posted image

ursonok-za izplačilo porodniške se obrni na center za socialno delo-na tistega kjer, ki je v kraju kjer ste živeli prej v sloveniji. Kontakt v Šiški je 01/583-98-00
E-mail: info.csdsiska(@)gov.si ampak ne vem kako kaj ažurno odgovarjajo na maile. Če slučajno niso pravi naslov, pa te bodo oni usmerili naprej na pravo osebo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
8.2.2013 21:08:31   
Anon2012
..., zdajle sem pa še pod stresom zaradi te birokracije in sem maznila cel kup rženega kruha z avokadom in lososom

Ursonok (btw: kaj pomeni tvoj nick?), zaradi birokracije se ne sekirat. glej: če si zamudila, ni panike, jih je nebroj, ki zamudijo - kazni, sem skoraj ziher, ne boš dobila. če pa bi jo, se boš pa pol dopisovala z njimi in "prosila za odpis", ker si "boga reva brez vsega, iz tujine, nisi vedla...". In, cel kup jih je, ki delajo po tujini, po raznih gledališčih ipd, pa svojih dohodkov sploh NE prijavijo.
Tako da, le glej, da ti še medalje ne pošljejo z naše davčne ;)

Sicer pa obstaja možnost "samoprijave", kjer poleg davka plačaš še obresti na zamudo, kazni pa se s tem odvežeš.

A statusa nerezidenta (oz rezidenta Španije) pa nimate urejenega? Ste še vedno rezidenti / davčni zavezanci v SLO?

(drgač smo mi OK, pridno rastemo, MF za nami, pred nami glukozni test čez cca 3 tedne)
(stara sablja sedaj več sabljam na FB, me pa pretresajo zgodbe - majčic, aprilčic... in se tako znajdem tudi na RR)

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
8.2.2013 22:05:32   
ursonok
Sonce,
hvala za info, bomo napisali mejl, če po parih tendih ne bo odg, bomo pa klicali :)

Anon
ja, saj me je moj tudi nadrl, da naj ne paničarim, češ da ne bo nobene kazni. In če bi bilo po njegovo, itak ne bi prijavili zadeve. Saj morda ima prav ....
Ursonok - obrazilo "nok" se v ruščini uporablja za tvorjenje pmanjševalnic oziroma poimenovanj za mladiče. Recimo "medvežonok" je "medvedek" oziroma "medvedji mladič". Uršonok (уршонок) je potemtakem "majhna urša", "uršika" ali nekaj takega user posted image

Uživaj na fejsbuku, pa ne pozabi še kaj sem prisabljat!

Natalija
tvoj post mi je obudil spomine ... Mi smo živeli v hiši, dedki in babice (od očeta), oče in mama in midva z bratom. In je bila cela nočna mora. Starša sta bila ful mlada (19 in 23 let), tako da sta dedka uvedla tako rekoč diktaturo, vse je bilo po njuno, vmešavala sta se v vse, itak je stara mama kuhala za celo hišo. Problem je bil v tem, ker se moj fotr ni postavil zase oziroma za nas, ampak je klečeplazil pred starši. Imel je slabo vest, ker je njegov brat uspešen, ima poklic (vojak), denar itd, skratka, ponos družine, moj fotr je pa faliran študent, ki že celo življenje dela v banki za šaltarjem. Skratka, kot da bi imel neko slabo vest pred svojimi starši, se jim nikoli ni upal nič reči. In to je bila njegova napaka. Jaz takrat tega nisem dojemala, zdaj mi je pa vse jasno.
In moja najhujša nočna mora je, da bi morala s svojo družino živeti pri starših/tastih.. Zmeša se mi. Že zdaj, ko gremo dvakrat na leto na obisk za en teden, tisti teden precej trpim ... Čisto nezavedno, kot da bi me nekdo prestavil za 20 let nazaj, vsa sem nevrotična, čutim se ogroženo, čim manj sem tam. Pozajtrkujem in grem v Lj obiskovat prijatelje. Pa so tasti čisti ok, a vseeno.
Dobro, da sta z možem potegnila skupaj in da jim je tudi mož povedal svoje. To je najpomembneje. Ti itak ne moreš spremeniti ničesar.
Upam, da boš čim lažje zdržala do selitve! (PS - zakaj pa se selite gor, ne pa kam stran, čim dlje? user posted image )

Grem po eno brezalkoholno pivo pa na kauč, bova pogledala en filmček. Sem pustila birokracijo za zdaj ... Danes očitno ni moj dan user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
9.2.2013 14:19:18   
andreja_p
Lepo pozdravljene souser posted image
Ste kar pridne in lepo vas je brati.Jaz sicer nimam toliko časa,da bi tako redno klepetala z vami,se vam pa javim vsakič,ko je kaj novega pri meni.
7.2. sem imela morfologijo in kaže na to da je vse v najlepšem redu,za sedaj.Se lepo razvija in pridno raste.Ima slabe 0.50kg in je to za 21t nosečnosti nekje normalna teža.Moj maternični vrat je še lepo zaprt in pravi ginekologinja da sem na pravi poti.Od samega začetka sem čutila kakšnega spola je otrok in to nama je tudi ginek. potrdila.Sva že polno aktivna kar se tiče priprav in komaj čakam,da bo vse pripravljeno.Največji napor nama dela voziček,ker je on za štirikolesnika jaz pa bolj za trikolesnika.Razmišlava o Baby Boom vozičku,nekak mi je najbolj všeč.Glede na to,da je to najin prvi otrok,rabiva kar veliko stvari in hvala bogu nama bodo pomagali najbližnji.Oblekice dobiva,posteljico pa previjalno nama pa bo kupila njegova sestra.Se kar pozna finančno,če ti lahko kdo pomaga,saj so kar hudi časi in jaz dobim zelo malo financ na mesec ker sem od začetka septembraže na bolniški,ker je bil najin pikec spočet po umetni poti.Sem pa vesela da imam tako dobre sorodnike.
Brala sem da se pri aprilčicah že nekaj dogaja.Upam,da pridemo vse srečno do konca. Bi pa vprašala če mogoč katera ve kako je s tem:moja prijateljica je noseča 16t in ji je odtekla plodovna voda,je že en teden v bolnišnici in pravi da je otrok živ, so ji pa svetovali da naredijo splav z tabletkami.Pa pravi da bi malo še počakala,če se bo plodovnica začela obnavljati.Ima mogoče katera izkušnje s tem???Ali pa da mogoč katera ve,kakšno možnost ima da obdrži otročka?Če je bila katera mogoče v tem položaju bi bila vsake informacije vesela.
Lep vikend pa pridno božajte svoje trebuščke.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
9.2.2013 15:39:29   
raja13
Ojla souser posted image !

Res pridno pišete in rada vas prebiram, ko le uspem priti za računalnik.
Ursonok - tak kot so ti svetovale, na Durs piši in običajno hitro odgovorijo.
Natalija - dobra si, da živiš z njegovimi starši. Midva sva se že na začetku zveze strinjala, da morava bit na svojem. Pri mojih ne bi mogla bit, bi pa lahko imela celo zgornje nadstropje pri njegovih starših, ampak so "bogu iza nogu" in to men definitivno ni ustrezalo, tudi zaradi oddaljenosti od službe, kar sem možu takoj povedala. Tako da sva v najemniškem stanovanju - "na svojem".
Andreja_p - midva bova voziček "podedovala" od mojega brata. Je dobro ohranjen in je trikolesnik, ki se meni zdi bolj uporaben za različne terene. Če pa potrebuješ voziček samo za mesto, je pa štirikolesnik menda čisto dober.

Kaj naj rečem, moj kašelj še ni čisto izginil, hodim pa sedaj pridno na sprehode. user posted image In res bi v ponedeljek šla rada v službo - se je nabralo stvari. Danes pa je še mož zakuhal, ima 39°C. user posted image Kuham čajčke in juhice, sam da bi se čimprej oba pozdravila.

Pazite na zdravje, lep preostanek vikenda in božajte trebuščke (moj, zdej ko sem dosti pri miru, dosti miga user posted image ).

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
9.2.2013 16:18:21   
raja13
Šele sedaj opazila da obstaja seznam. Super!

Torej prosim dodajte še mene. user posted image

raja13, CE, 31, 1 user posted image , 0 user posted image , MO 28. 2.

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
9.2.2013 16:22:56   
Natalija28
Ursonok: moj je edinec in bo pol vse najino, zato sva se odločila, da si bova tukaj delala stanovanje. Sicer ni najbolj po moji volji, ampak kaj hočeva, če sva pa želela brez kredita priti skozi. Tolažim se, da bo gori bolje. Je pa res, da sem mojemu že tudi jasno dala vedet, da v kolikor bodo razmere nevzdržne, da bom z otroci šla z njim ali brez njega. S njegovima sem se razumela do takrat ko sem prišla iz porodnišnice z Matijem. Pol pa vtikovanje nosu sem in tja in se je nabiralo, zdaj pa je Matija star 2,5 let (skoraj) in preizkuša meje in jima najina vzgoja ne paše. Sva s taščo danes s5 treščili! Če pa ma take, da bi ji človek glavo zasukal... Ima navado, da posplošuje ali pa obrača besede, ki jih reče katerikoli in sem popi... danes. Konkretno...user posted image  Sem ji rekla, da je lažnivka. In jo užalila na polno. Pa kaj me briga PM. Ta mladi bi mogli pazit na besede, ta stari bi pa govorili kaj jim paše. Pa kaj še! Je že večkrat imela pripombo zaradi katere bi lahko znorela, pa sem se zadržala. Tu pa tam pa mi ful poči! (danes je rekla, da, če bomo otroka zapirali v sobo za kazen, da bo čez okno skočil in si kaj naredil...; nedolgo nazaj mi je rekla, da naj gledam, da ne bom obžalovala, ker nočem Matija peljat k zdravniku, zaradi njegove neješčosti, da mu bodo odpovedali organi in da si bom očitala,... ko sva šla z Matijem iz P ji je moja cimra rekla, da je mali celi ati, ona pa izjavi, da upa, da res ja (ne od soseda je user posted image )) Me zanima kako bo kaj lažje eno nadstropje višje...

Pa saj bo enkrat. JAZ imam plan max 5 let še pod isto streho, pol bomo pa si življenje tolko pošlihtali in si morda privoščili drugo stanovanje ali hiško. To bajto pa naj imajo pol najini otroci. Bomo videli kaj bo čas prinesel.

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
9.2.2013 16:32:41   
raja13

IZVIRNO SPOROČILO: raja13

Šele sedaj opazila da obstaja seznam. Super!

Torej prosim dodajte še mene. user posted image

raja13, CE, 31, 1 user posted image , 0 user posted image , MO 28. 2.

Pozabila sem pa napisati, da imam PDP 28. 6. 2013,
torej čisto na repu junija.

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
9.2.2013 22:25:32   
Drulči
Natalija28-nočem te "strašiti" vendar selitev v zgornje nadstropje ni rešitev (na žalost). Jaz živim pri fantovih starših že 10 let (od začetka imava ločeno gospodinjstvo v zgornjem nadstropju), razumemo se dobro, vendar se po rojstvu otroka nekatere stvari spremenijo (saj sama veš). Najin otročiček je sedaj star malo manj kot leto dni in smo kupili svoje stanovanje - juhu. Naslednji mesec se selimo. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1690
10.2.2013 8:02:37   
dvojčica6
Živjo user posted image !

Natalija
, uf, se ti je nabralo... mam na žalost podobne izkušnje kot Drulči... midva sva skor od začetka že zgoraj na kašči...odnosi so bili super do otrok... ta večja ima, ki ima zdaj tudi 2 in pol in tamala je glih prvo svečko pihala... Pa sta v redu človeka, tast in tašča, kot osebam nimaš kaj očitat, sta poštena, rada pomagata vsem, za nas bi naredili vse itd. Samo ko pride otrok niso več tasti in tašči ampak nonoti in none... in pol vidijo rdeče...sploh, če je prvi vnukuser posted image Mi je kdaj smešno, ko vidim, da se ženske pritožujejo, da tašča ne povoha njihovega otroka...pri nas je obratno, zmeša se jim, če jih kak dan ne vidijo...seveda, boste rekle, ja, kolk lepo, lahko daš čuvat ipd. samo pride tudi slabo zraven npr: ja, a samo tako malo se oboste oblekli??? Al pa danes je mrzlo zunaj (neizgovorjeni očitki) in sploh tiste dvakrat, ko sta bili bolani, jih je skoraj kap... pa potem, ko sem šla z njmi vn, je bilo: pa jim bo pustilo kake posledice, če greš z njimi z vročino ven (nista več mele) in še in še bi lahko naštevala... Najhujše mi je bilo, ko sem ta večjo peljala vn po bolezni in sem ji kupila kepico sladoleda... je prišla tašča tudi z nama in mi očitala, da lahko pusti tista kepica sladoleda posledice in da sploh ma moj otrok problem, ko gre lulat in kakat in bi morala it na UZ trebuščka - ne vem, kje je to pobrala, menda je enkrat rekla, da jo buš boli, ko je bila dol... Skratka, če znaš preslišat take stvari, ni problem...če ne znaš, se sekiraš tako kot jaz, vsake toliko ti poči film in poveš kako grdo in tako gre naprej... Pa tudi midva se želiva kreditu izognit in tle se pač odločiš al so vredni več živci al denar... Srečno ti želim v vsakem primeruuser posted image

Hm , dopust???

Odvisno od financ...ponavadi gremo h kaki slovenski rekici... bo pa pestro letos s tremiuser posted image Ursika, se kar strinjam s tabo, da je lažje it z dojenčkom na morje kot z malčkom... takrat pa res ni minute miruuser posted image Tako da kar preslišite pametnajkovičeuser posted image

Krst...

za ta večjo smo še meli plan, da bomo, pol sva se pa polenila in ni nič... se mi pa zdi lep obred... spet grejo finance siceruser posted image ampak ok... sva bila oba krščena in sva mislila nadaljevat tradicijo...ampak, kot pravim, sva se dobili dve lenobi skupaj in verjetno ne bo nič... bojo pa pri noni dobili malo filinga o krščanstvu user posted image

No, drugače sem v pričakovanju morfologije, 18.2., me čaka... sj bo kar hitro user posted image Na sploh se mi zdi, da se zadnji mesec ful dogaja tam noter...tut trebuh mi je pognal, zdej pa res ni več dvomov, večraj sta me dva napadli, kdaj čakamo user posted image
To je to, lep dan!

(odgovor članu Drulči)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
10.2.2013 9:06:22   
Natalija28
Sej se mi je zdelo, da jih bo imela večina takšne izkušnje ja... Jaz itak vem, da ko mi bo zavrelo, da bova šla. Pravzaprav bom mojega počasi pripravila na to, ker itak vem kako bo.user posted image  Moja tašča pa me je filala z vražami in takimi forami... Da v mraku ne smemo s tamalim okoli hodit, da mora imet skoz (tudi ponoči) kapico na glavi, ker bo drugač imel štrleča ušesa, da ga do 1 leta ne sme dobiti dež ali sneg, ker bo pegast, če ima obut en čevelj pomeni, da ga bo glava bolela, itd.Glede oblačenja pa itak! Kako je delala, ko je hodla od začetka v vrtec po njega pa so jih imela samo v bodijih in štramplčkih. No, zaj se je navadila, da to ni nič groznega. user posted image   Pa saj en smem rečt - res veliko naredita tast in tašča za nas, vendar še to ne pomeni, da lahko delata in rečeta vse kaj jim na pamet pade!

Bo že kako. Samo upam, da ne bo vse to negativno vplivalo na najin odnos z možem...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
10.2.2013 19:23:39   
Peeby
Super je bil tale podaljšan vikend!!! Ponavadi vikendi tako hitro minejo, da ni mogoče nič pametnega postoriti doma. No, zdaj sva pa ga z M izkoristila za to, da sva začela pospravljati sobo za user posted image . Zaenkrat je bila to soba polna krame in še pohištva prejšnjih lastnikov, ampak se je vsaj začelo praznit user posted image . Počasi bo user posted image ... do junija user posted image
Sva pa bila danes pri mojih na nedeljskem kosilu in sem se spomnila na vse tiste (Natalija28), ki živite pod isto streho s svojimi starši. Z mojimi smo si namreč tako zelo različni glede navad / razmišljanja in si sploh ne morem predstavljati, da bi živeli blizu skupaj. Kljub temu, da so strašanske sanje mojega očeta, da bi si sezidala / obnovila hišo zraven, sem se odločila za svoje stanovanje. Namesto 100+m2 jih imava 40m2 + kredit, ampak mislim da zame osebno to pretehta. Glede na to kar ste pisale, da se potem lahko še "poslabša" glede pametovanja in vsiljevanja vzgoje, me prav zanima, kaj se bo zgodilo z mojimi starši.
Sicer sem pa v pričakovanju morfologije (ki bo v četrtek), seveda čisto nestrpna in v pričakovanju. Upam, da bo šlo vse vredu...

Neposredna povezava do sporočila: 1693
11.2.2013 9:15:02   
ursika_ursi
Ojla punce....

Spet čisto zanič vikend za manouser posted image user posted image user posted image  Očitno se me to leto drži samo smolauser posted image user posted image
V soboto dopoldan je oma doživela srčno kap in je zdaj v bolnici na intenzivnem oddelkuuser posted image  Tisti dan so jo 7x oživljali in je zdaj v komiuser posted image user posted image  Danes ponoči pa me je, po skoraj 5 letih, za vedno zapustila moja predraga Bibikauser posted image user posted image user posted image  In ja.... Ravno včeraj sva bila skoraj cel dan zdoma in je nisem niti enkrat konkretno pocartala, ampak bežno pobožala- no, tega si ne bom nikoli oprostilauser posted image user posted image user posted image  In niti to ne vem kako jo naj pokopljem glede na to, da je vsa zemlja čisto zamrznjena...user posted image user posted image user posted image
Vglavnem, počutim se groznouser posted image user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
11.2.2013 9:27:24   
ursonok
user posted image user posted image user posted image
Ursika,
iskreno sožalje ob vsem, kar se ti dogaja. Pa recimo, da je smrt nekaj "naravnega" in da se bomo vsi slej ko prej morali posloviti od svojih dedkov/babic, avseeno - v nosečnosti bi ti bile lahko take stvari prihranjene!! Upam, da se nona izvleče, če pa slučajno ne, pa naj bo odhod neboleč.
Zakaj pa je Bibika poginila? (Kdo je že Bibika? Dihurka? Sem pozabila ...) Upam, da ti uspe najti primeren prostor za njen večni počitek ...

Ti pa pazi nase, da se še tebi kaj ludnega ne pripeti!!!

Natalija,
ja, težko je biti pameten, vsak govori iz lastne izkušnje ... Moj bo tudi podedoval vse od svojih, pa to pri tem ne igra nobene vloge. Tudi če ne živimo tam, bo podedoval user posted image . Morda se bomo takrat tja preselili - ali pa se sploh ne bomo, pa bodo pač nekoč to prevzeli najini otroci.
Skratka, sama veš oziroma slutiš, kaj in koliko zmoreš preneseti. Jaz s svojimi živci in izkušnjami nisem za take podvige. Vam pa želim vse dobro!

Mi smo slabo spali, Abel kašla, pa sploh ne vemo, zakaj, malo je prehlajen, ampak čudno, ker je bilo celo noč ok, potem se je pa zbudil ob 4h, pojedel in začel noro kašlat. Velikokrat se tako zgodi - da kašla po hrani user posted image . Upam, da ni še kakšne alergije zraven, sploh ker že že dva dni "zašečeno" rdeč po ličkih.

Pri nas pa danes po dolgem času dež ... Ravno prav za moje neprespano tečno stanje. user posted image Si grem skuhat čajček - Rooibos z malinami + med in limona. user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
11.2.2013 9:42:50   
ursika_ursi
ursonok, hvala...
Biba je dihurčica ja.. Če se spomniš kako je bila bolna, ampak je potem čisto okrevala in je bila tale smrt čisto nepričakovanauser posted image user posted image  Mogoče je malo prispevala tudi starost- 5 let je za dihurčka že lepa številka, ampak sem vedno govorila, da jih bo ta moja punčka dočakala vsaj 10, ker je res imela vse. Zdaj pa touser posted image user posted image user posted image
Ahhh, upam samo, da bo druga polovica tega gnilega leta toliko lepša in boljša, če me že zdaj vse tako tepeuser posted image

Natalija, uh, kako te razumem, še predobro... Ravno zato sem jaz vztrajala, da greva čisto na svoje, ker je tudi moj najprej nekaj sanjal, da bi si porihtala mansardo. Tudi, če imaš svoj vhod in svoje gospodinjstvo nisi nikoli sam. Meni vem, da bi se mi zmešalo in sem zato raje potrpela tiste 3 ali 4 leta, da sva si uredila hiško in imam zdaj ljubi mir. In je to neprecenljivo. Pri nas pa je bilo tako, da dokler sem bila doma in sem porihtala vsak dan celo bajto (tašča je ''putz frik''), oprala cunje za 6 ljudi, kuhala za 6 ljudi itd. itd., takrat sem bila super, ko pa sem videla, da se to vse samo izkorišča pa sem nehala in takrat sem bila najslabša. Takrat pa je tudi meni nardilo ''klik'' v glavi in sem povedala vse kar me muči, da se potem ni pogovarjala z mano ene 14 dni. Potem pa sva se že tako preselila..

Peeby in ursonok, I feel you... Pri nas doma je enako. Z mojo mami sva si čisto kontra in si ne predstavljam kako bi bilo, če bi slučajno živela pri našihuser posted image user posted image  Zdaj se pa vidimo recimo 1x na teden in se imamo takrat čisto super. Sem pa cela živčna, če morem kdaj bit tam cel dan, ker mami že začne s svojimi forami in sem jaz ravno pred tem, da mi pisker raznese.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
11.2.2013 10:23:19   
majčica1508
Pozdravljene user posted image
Ja pri nas tudi že lepo sneži,mali dve sta v vrtcu,jaz pa malo delam,malo pokukam na RR........
A še katero zaboli v rebrih,ko kihne........

Ursika.ursi.........en velik virtualni objem in veliko pikapolonic za babico......
Ursonok.... kašelj pošljite na en dolg dopust......
Natalija...HB,da poveš kaj misliš in prav je tako...Stvari je treba reševati sproti.........

HB,da imam super tasta in taščo..........

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
11.2.2013 11:48:31   
niinii
Pozdravljene souser posted image !

Mi smo danes zakorakali v 24.teden. Za vikend sva imela z možem krajši dopust, ki pa se zame ni končal najbolj ugodno, saj sem se zgleda nekje prehladila, čeprav sem bila vedno dovolj oblečena (sicer sumim bazen), ampak bo že. Tako da sem od danes na bolniški. Mi gre prav na živce, ker ne morem nikamor. Ampak važno, da se pozdravim.
Zaradi bolezni sem morala tud prestavit OGTT, ki ga imam zdaj 25.2.
Je pa tale naša pikica prava nagajivka. Ko me začne brcati, rečem možu, naj mi da roko na trebuh, ona kot zanalašč neha. Pol se pa on kuja, da ga že zdej ne mara :D

Nič grem nazaj počivat pa čaj pit.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
11.2.2013 11:58:45   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: niinii

Pozdravljene souser posted image !

Mi smo danes zakorakali v 24.teden. Za vikend sva imela z možem krajši dopust, ki pa se zame ni končal najbolj ugodno, saj sem se zgleda nekje prehladila, čeprav sem bila vedno dovolj oblečena (sicer sumim bazen), ampak bo že. Tako da sem od danes na bolniški. Mi gre prav na živce, ker ne morem nikamor. Ampak važno, da se pozdravim.
Zaradi bolezni sem morala tud prestavit OGTT, ki ga imam zdaj 25.2.
Je pa tale naša pikica prava nagajivka. Ko me začne brcati, rečem možu, naj mi da roko na trebuh, ona kot zanalašč neha. Pol se pa on kuja, da ga že zdej ne mara :D

Nič grem nazaj počivat pa čaj pit.

Najin prvi dojenček je tudi imel takšno navado, da je nehal brcat, ko je dal mož roko gor. Ta druga zdaj p amu je podarila nekaj brcik. Je bil čist blažen.user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
11.2.2013 12:03:58   
sover
ursika_ursi, se pridružujem majčici ... velik objem in pikepoke za babico.

Natalija, kako sem se nasmejala vražam tvoje tašče! user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa saj ne more res verjet v te stvari... Ali pač? Kkaor je rekla ursonok, bolje reševati sproti, kot pustiti, da se nabere, ker potem eksplodira ena velika bomba.

Niinii, tudi ti se čimprej pozdravi. Je pa naša bejbika ista. Mene na juriš nabrca, ko pa da mož roko gor, ni ne duha ne sluha o brcikah. Še dobro, da pozna to foro že od Lenarta.

Jaz sem pa včeraj bila na prisilni dieti. Zgodaj zjutraj so me zbudili krči v želodcu in potem sem cel dan driskala. Nobenga apetita, sam prežgano juhico sem pojedla. Še spila sem komaj kaj. Danes je vse OK. Sem že jedla in pila (brez posledic). Kdo bi vedel?
V sredo imam znova pregled pri G. Komaj čakam, da vidim mojo malo bejbiko (moja G je ena izmed tistih, ki UZ naredijo pri vsakem pregledu).

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?