|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
6.2.2013 16:28:41   
Pinas
babyka-user posted image user posted image

Maora-po moje res ne bi bilo slabo,če se greš pokazat no.user posted image Nekoga že morate imeti tudi če tvoj ginekolog ne dela,drugače naj ti pa vsaj povedo kje je najbližji urgentni ginekolog.

Evo mene s prvega pregleda,vse ok,srček dela,veliki cca.2 cm,vse je tam kjer mora biti in en osebek-tudi to je pomembno,glede na to,da se mi trebuh veča in da sem utrujena za tri me je resno skrbelo.user posted image
Jutri se moram naročiti še k diabetologu,zgleda,da bom spet pristala na inzulinu.user posted image
Materinsko knjižico tudi imam,pa cel kup papirjev za laboratorij in napotnico za amnio.user posted image
Upam,da ne bom kaj pomešala.user posted image
Da ne pozabim-kar napišite tista lepa imena,ki jih že imate.user posted image

(odgovor članu MojcaD1980)
Neposredna povezava do sporočila: 901
6.2.2013 16:36:18   
MojcaD1980
user posted image user posted image user posted image Pinas :)

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 902
6.2.2013 17:10:18   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: babyika88

jst se iz foruma poslavljam... prekinitev nosečnosti... ni blo v redu...spet... user posted image

user posted image

vse skupaj se je ustavlo v 8. tednu..in ni več napredovalo... vso srečo vsem nosečkam!

papa
user posted image
user posted image user posted image en ogromen objem, upam, da vama posije sonček kmalu

(odgovor članu babyika88)
  Neposredna povezava do sporočila: 903
6.2.2013 17:23:35   
Penny
Pinas, imaš že pravega velikana v trebuščku user posted image .

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 904
6.2.2013 17:50:47   
Wojcica
babyika88 user posted image user posted image

user posted image user posted image za vse, ki ste v tem času imele preglede in user posted image pridno bijejo user posted image

Kar se opreme tiče, voziček imam še od prve malčice, čeprav me mika, da bi ga zamenjala, ampak ga ne bom, ker tudi recesija svoje dela user posted image

Če bomo imeli punčko, nekaj oblačih bo uporabnih, kaj dosti pa ne, ker bo drugi letni čas (prva je spomladanska), če bo fantek jih tudi nekaj bo, ker smo precej kupili oblačilca nevtralnih barv v prvi nosečnosti, ker naša pikica ni hotela razkriti spola, vse do konca 8. meseca user posted image
Če bo pa fantek, pa bom kar prijateljico prosila za oblačilca, se je že kar ponudila, je rodila konec avgusta, tako da bo večina uporabnega user posted image

Kar se tiče pa spola.... Bova želela izvedet, sva v prvi nosečnosti tudi, čeprav komaj proti koncu nosečnosti...

Penny, pri meni lahko dopišeš (ko boš urejala seznam), 24 let, prlekija, NS 26.2.

Pa pozdravčkek vsem na novo pridruženim! user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 905
6.2.2013 18:10:45   
me ni
Meni so v prvi nosečnosti ves čas govorili, da plod z rastjo za 14 dni zaostaja od tega v katerem tednu sem bila takrat. Sem se sikirala ampak je bilo na koncu vse ok. Rodila sem v 37.tednu, res jebil majhen in droben ampak je vse nadoknadil user posted image Tako da se tokrat ne bom toliko sikirala, če jim podatki ne bodo šli skupaj.
Obstaja film-dokumentarec o razvoju ploda od spočetja do rojstva "In the womb". Ga je sicer težko dobit, a ne nemogoče. Meni ga je z neta snel prijatelj, ki se malo bolj spoznana te reči.
Tudi jaz sem imela prvič tisoč in eno vprašanje. Na večino sem si sama našla odgovore na internetu. Pred vsakim pregledom sem se pozanimala o poteku in kaj pričakovati v izidih. Vse od začetka testiranja hormonov pred zanositvijo, pa vse do danes. Hvala internetu in širokemu izboru informacij.
Ne bom vam solila pameti, tako kot jo je meni ena v julijkah 2012, samo predlagala bi vam, da ne berete preveč raznih forumov, ker se na njih najdejo osebe, ki samo provocirajo. Jaz sem se kar nekajkrat ujela v njihove mreže, ni prijetno. Raje nabirajte informacije v strokovni literaruri (Dr.Pušenjak zelo lepo razloži vse stvari), tu naforum pa si delite probleme in se tolažite, pripovedujte svoje izkušnje, ter svetuje kje in na kakšen način najti prave informacije.
Zaenkrat vam gre odlično in prav vesela sem, da sem med vami.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 906
6.2.2013 18:31:23   
Penny
IZVIRNO SPOROČILO: Wojcica
Penny, pri meni lahko dopišeš (ko boš urejala seznam), 24 let, prlekija, NS 26.2.

To si mi enkrat že napisala, pa sem potem ob posodabljanju seznama spregledala a ne? user posted image Sem se zdaj spomnila, da bi eno Prlekijo morala nekam že dopisat user posted image .

Dajte dopolnitve (za seznamček) poboldat/odebelit, drugače komot spregledam med vsem tem čvekom. Hvala user posted image .

(odgovor članu Wojcica)
Neposredna povezava do sporočila: 907
6.2.2013 18:37:12   
Penny
me ni, se mi zdi, da sem našla dokumentarec o katerem pišeš. Torrenti so zakon user posted image . Ko zloadam bom vidla, če sem pravo našla. To je od Natinal Geographica, ne?

Btw ti niso nič panike zganjali, ker je dete zaostajalo za 14 dni v rasti?

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 908
6.2.2013 18:43:57   
Wojcica
Penny, nisem bila sigurna, da sem ti user posted image user posted image user posted image sem spet zelo pozabljiva, podobno kot v prvi nosečnosti!

me ni, se popolnoma strinajm s teboj! sama v prvi nosečnosti nisem želela prebirat vsega "nepotrebnega"... je že res, da smo radovedne, ampak raje sem prisegala na postavljanje vprašanj svoji G (čeprav se me je verjetno na hipe že naveličala), kot pa prebiranju raznih forumov itn. Enkrat piše tako, drugič tako... In sem bila precej zmedena user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 909
6.2.2013 19:07:34   
me ni
bebyka, tudi meni je žal, da nas zapuščašuser posted image

Penny, ja, si na pravi poti user posted image

Maora, dežurnega ginekologa imajo povsod in če te skrbi, kar brez zadržkov do njega. Meni so rekli v prvi nosečnosti, naj ne hodim v dežurno splošno ambulanto ampak naj pridem kar direkt na ginekologijo, da se bodo s papirji že kasneje ukvarjali. Pa srečno jutri user posted image

In še, kako sem sama sebe spravila v paniko po nepotrebnem: ko sem šla nekje v 12.tednu pozno popoldne na wc, sem imela vodo čisto rose obarvano. V prepričanju, da je kri sem bila že na robu obupa. Že skoraj oblečena sem bila za odhod v dežurno, ko sem se spomnila, da sem za kosilo jedla rdečo pesouser posted image UFFFF sem se oddahnilauser posted image
Prav tako se ne ustrašit, če jeste Elevit, če je blato črne barve user posted image

Kar se spola tiče je najbolj siguren izvid amniocenteze in pa UZ pregled, če se res očitno vidijo jajčka. Moji kolegici so do konca nosečnosti trdili, da v drugo nosi punčko in še, ko je rojevala, ji je babca rekla, k je glavica vn pokukala, joj kako mate lepo črno punko, ko je pa dojenček v celoti prišel ven, se je pa pokazalo, da je imel visoko ležeča jajčka in so se spustila šele ob porodu, tako da niso bile vidne na nobenem UZju. Ja, živemu človeku se pa res lahko zgodi čisto vse mogoče in nemogoče user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 910
6.2.2013 19:11:05   
me ni
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html
jaz sem si po tem zračunala PDP, me pa zanima kakšnega bo določil ginekolog na prvem pregledu user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 911
6.2.2013 19:23:16   
jagodka14
Vesna ja komaj čakam na pregled čez tedn dni. Bova končno tud midve vidle najine user posted image . Drugač sm pa dons ful čudna, zmatrana pa vrtoglava, ampak sej bo bol.

Smo bli popovdne mal na zrakuuser posted image in smo snežaka delel, tamali dve sta ble čist navdušeni.user posted image user posted image .

Jutr bom pa krofe delela, a pride katera na pokušinouser posted image user posted image .

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 912
6.2.2013 19:33:25   
me ni
Peny sem spregledala še tvoje vprašanje.
Ne, niso nič rekli. Sem pričakovala, da mi bo g. spremenil PDP ampak se to ni zgodilo. Je pa tako, da imamo ženske različno ovulacije. Ena prijateljica je zanosila med user posted image , druga je imela ovulacjo 6.dan po user posted image , tako da mogoče sem jo pa jaz imela tik pred koncem ciklusa, tik pred novo user posted image . Ne vem.
Sem pa na internistični v LJ (sem hodila zaradi več letnega zdravljenja pritiska) enkrat omenila, da že par dni ne čutim ploda in me je poslala kar v Lj porodnišnico na UZ in so me pomirili, da je vse ok. Sicer so tudi ugotovili, da zaostaja v rasti (po nijihovo samo en tedenuser posted image ) ampak, da je vse uredu, samo "ta lene dneve" je imel user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 913
6.2.2013 19:58:48   
severnica88
Hej! Evo pa sem zopet prišla malo za računalnik, ko me je končno nehal boleti zob ali karkoli je že bilo to..prejšnji teden mi je odpadel del zoba, nato sem dobila v petek gor plombo in v soboto so se začele bolečine vse od ušesa do brade na desni strani..user posted image seveda sem najprej pomislila na vnetje ušesa in v ponedeljek sem bila že pri zdravnici, ki je ugotovila, da je z njim vse ok...bolečina pa se je samo stopnjevala..sem klicala zobozdravnico in je rekla, da je to reakcija na plomb user posted image danes ponoči pa je bla bolečina še hujša tako, da sem zjutraj odšla kar do dežurnega ..še preden sem prispela do tja me je naenkrat vse nehalo boleti in cel dan danes me več nič ne boli....sicer hvala bogu, ampak kako je mogoče, da je takšna bolečina od plombe?

Sedaj sem ok, tudi učila sem se lahko tako, da upam, da v torek naredim izpit...bo treba malo stisnit.

Sicer pa sem bila včeraj na 1. Pregledu in je z pikico vse ok...user posted image , veliki smo 10,95 mm, user posted image pa veselo bije..sem v 7 t/2, pdp pa ostane tak kot sem izračunala na otročarijah (23.9), nasledni pregled pa ima 5.3

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 914
6.2.2013 20:30:25   
Penny
Se mi zdi, da sem našla eno tabelco CRL ploda vs. gestacijska starost :))).

http://www.babymed.com/fetus-crown-rump-length-crl-measurements-ultrasound

Vmes pa še tabelo tveganj za genetske okvare (13,18,21) glede na starost nosečnice.

http://www.sonoworld.com/Client/Fetus/html/chapter-10/aneuploidies.html

(odgovor članu severnica88)
Neposredna povezava do sporočila: 915
6.2.2013 20:46:47   
Tara S
Joj punce men tale RR enostavno ne dela. Kadarkoli probam, ni nič .. dop, pop, nima veze.. Pol pa že kr pozabim kaj je sploh bla debata in kaj sem hotla napisat.. user posted image
Skratka men je slabo že malce manj, ni več tko grozno, ni pa tud še ok. Trebušček pa raaaaste, če sm v domači trenirki ga nikuker več ne morem skrit! user posted image
Drugače pa voziček še od prej, cotke bomo pa tud porabili, ker jst pravim, da dobimo še eno punčko, pa pomoje se ne motim. user posted image hihi user posted image
Razmišljam o nuhalni ali bi šla v Dravlje ali v P..

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 916
6.2.2013 21:06:22   
Penny
V Lj P delajo NS samo ob torkih in sredah (za napotnico ne vem kakšen je urnik), v Dravljah pa mislim, da nimajo takega butastega urnika. Samo tolk v pomoč user posted image .

(odgovor članu Tara S)
Neposredna povezava do sporočila: 917
6.2.2013 21:18:17   
skrivnostnica
Men gre tud tale RR na živce...user posted image

sploh ne vem več, kaj sem hotlea napisat. user posted image ej, a je še katera tok tečna kot sem jaz? matr, grem kar sama seb na živce...user posted image

Penny, za seznam...stara sem 30 in sem iz okolice LJ.user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 918
6.2.2013 21:19:34   
Penny
Jp, imam dneve, ko se samo pritožujem nad vsem user posted image .

(odgovor članu skrivnostnica)
Neposredna povezava do sporočila: 919
6.2.2013 21:27:34   
dbo
Pozdravljene. V nosečnosti je velik normalnouser posted image in za vse lahko krivimo hormone.
Danes mi paše Fruc, tretjo načenjam.
Čist tako, kakšna je cena nuhalne?

Babyka več srečeuser posted image

Moje počutje niha, zelo težko pa čakam pregleda.

Bodite fajn.

Dreams do come true.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 920
6.2.2013 22:01:58   
mulica
Uf jaz sem fuuul tečna. Kot pred m ponavadi. Kak dan manj, kak dan bolj. user posted image Prav vidim, kako nepotrpežljiva sem za neumnosti, ki jih tamali počne. Ponavadi imam kar visok prag, zadnje dni pa ...user posted image

Zakaj že se ji reče jutranja slabost???? user posted image

jaz tud še nisem izdala: 31 let, Lj.

Lepo noč :)

< Sporočilo je popravil mulica -- 6.2.2013 22:03:54 >

(odgovor članu dbo)
Neposredna povezava do sporočila: 921
6.2.2013 22:07:35   
Penny
dbo: 60€ in gor.

mulica: anede je to ime čist zlagano, morala bi bit celodnevna slabost user posted image

Meni je pa nesladkana limonada zapasala in sem si stisnila eno limono, gor dobra pol litra vode in sem spila, mmm je pasalo.

(odgovor članu dbo)
Neposredna povezava do sporočila: 922
6.2.2013 22:51:07   
mulica
kar se mene tiče je lahko kar večerna. Ravno takrat, ko je najmanj treba jestuser posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 923
7.2.2013 8:11:19   
Leni01
Ta rr tudi mene zeza na velikouser posted image

Jutro nosečkeuser posted image

Bolniško imam še do konca tega meseca. Mi je pa zdravnik zabičal, da če bom še naprej bruhala, bom morala na infuzijo. Jaz sem se pa odločila, da ne bom več bruhalauser posted image

Tudi mene zanima kdo se je spomnil za jutranjo slabost.....to je samo v limonadah im filmihuser posted image

Maora......kako ti gre? Mislimo na te in stiskamo pestkeuser posted image

Me ni.......mi smo tle vse fejst punce, ki ne težimouser posted image ....samo jamramouser posted image . Mi smo tle, da se pogovarjamo, povemo kaj kateri teži, se tolažimo in povemo svoja mnenja, in mnenja ne vsiljujemouser posted image , a ne babe žabe?

A veste kaj sem si nabavila? Dva litra sladoleda, ker samo to bi še jedlauser posted image

(odgovor članu mulica)
Neposredna povezava do sporočila: 924
7.2.2013 8:43:06   
Maora
Leni01 hvala, da mislis name. Vredu sem, trenutno se se valjam po postelji, kmalu se grem umivat in to ;)

Pravkar sem premisljevala... Bi bilo mozno, da so izcedki od pregleda? G mi je namrec vzel bris. Ali naj raje vseeno poklicem!

Jaz pa moram potrkat na les. Niti enkrat mi do zdaj ni blo slabo, kaj sele da bi bruhala. Malo me je bolel kriz, pa malo prsi. To je vse od mojih N znakov. Mislim, da sem res lahko srecna.

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?