zaspancek1
|
Uh, od zadnjega branja se je pa nabralo komentarjev.... Ampak tole: IZVIRNO SPOROČILO: pelin Ker obe Lili in Smeška v bistvu isto sprašujeta.... Smeška? Ok, človek pričakuje marsikaj, samo tak nivo pa res ne. Potem pa še tole (pa ne dvomim, da se liliana ne zna sama postavit zase): IZVIRNO SPOROČILO: pelin Ne razumem zdaj najbolj....v katerem primeru je kaj......? Oprosti Lili...verjetno boli če si tako... Kaj res ne znaš drugače, kot pa tako užaljeno reagirat, da se spuščaš na tak nivo (ja, v smajlijih oz. Smeških)? Se ne moreš sprijazniti s tem, da se pač ne strinjamo? Imamo pač različne poglede na svet oz. konkretno na sam prod. Tako nikakor ne velja, da vse ženske doživljajo katarzo ob porodu. Sori, pač nisem čutila nič drugega, kot pa olajšanje, da je vse ok z otrokom, hkrati pa, da je koooončno konec. In ne, zato nisem nič bolj povezana z otroki, ravno tako kot ni kolegica manj, ker je rodila s CR in ki, mimogrede, ne čuti nobenega manjka. Je že res - vse je v glavi, zato bi bilo dobro, da nekatere, ki tako udrihate čez drugače misleče, najprej poštimate pri sebi, npr.: IZVIRNO SPOROČILO: ursonok Glavna napaka v razmišljanju današnjih ljudi, tudi žensk, je v tem, da mislijo, da če obstaja tehnologija in medinica in ne-vem-kaj-še vse, da morajo glede vsega imeti "možnost izbire". Popoln idiotizem, nesposobnost razločevanja, kaj je pomembno, kaj ne, kaj je etično, kaj ne, kaj je dobro, kaj ne, kaj je resnično, kaj ne. Izguba stika z realnostjo, egocentrizem na celi črti. Vse samo: jaz, jaz, jaz. Hočem, hočem, hočem. Imam pravico, imam pravico, imam pravico (recimo "pravico imeti otroka"). Še posebej, če imam dovolj denarja . Zato pa svet drvi v pogubo. Žalostno, a resnično. Tako vehementno okarakteriziraš druge, hkrati pa pišeš tole: IZVIRNO SPOROČILO: ursonok Zdaj sem noseča tretjič in močno upam, da bom rodila naravno - naj boli kolikor hoče, bolje to, kot pa (da imam filing, da) mi odpoveduje srce. Kako že gre tisto - "Izguba stika z realnostjo, egocentrizem na celi črti. Vse samo: jaz, jaz, jaz. Hočem, hočem, hočem. ..." In če so ljudje tako dvolični - je pa mogoče res bolje, da drvimo zaradi tega v pogubo... Eh ja, včasih kar težko verjamem, pa vendar se mi vedno bolj (nehote) dozdeva, da nekatere vodi res samo privoščljivost... V glavnem pa - še vedno zagovarjam, da bi ženske morale imeti možnost izbire načina poroda, ki jim pač ustreza (ok, kako egoistično). Danes je pač, če ne želiš rojevat na standarden način - t.j. brez lajšanja bolečin (vsaj ne omembe vrednih), s forsiranjem, leže, precej težje doseči kaj drugega. Ok, saj se v marsikateri trudijo, ampak, tudi če je volja, so pač omejeni zaradi najrazličnejših stvari, med drugim tudi zaradi denarja. In če je danes tako, da denar ni tako pomemben, so pa defintivno veze, zaradi katerih prihaja do zlorab. Je pa najbrž zanimivo mnenje Pušenjaka iz leta 2008 na spodnji povezavi: http://vizita.si/clanek/ginekologija/carski-rez.html
|