|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
23.1.2013 15:52:54   
sončnica mala
Trilč, Penny po mojih izračunih imam tudi jaz pregled nekje na začetku 7 tedna. Že sama sem ugotovila, da me je verjetno naročila prekmalu ampak bom vseeno šla. Mogoče se bo pa že kaj videlo...če se pa nebo, bom pa šla čez kakšen teden še enkrat user posted image

Če ste že kdaj slišale, za nosečniške slabosti fajn pomaga tudi Bownova terapija. Sama jo izvajam in mi res prav pride. Slabost me mine takoj. Hala bogu, da to znam user posted image

(odgovor članu MojcaD1980)
Neposredna povezava do sporočila: 451
23.1.2013 15:55:02   
Trilč
Da še jaz pristavim piskerček glede farmacije in zdravil. Kot prvo, vsaka, čisto vsaka stvar ima dve plati. Vsekakor imajo vsa zdravila stranske učinke, tudi aspirin npr. Vsak organizem je kljub vsemu edinstven. Kar bo nekoga pozdravilo lahko drugega poškuduje, tretjega ubije. Žal tako je. V teroije zarote (to se ne nanaša direktno na Voltaren ali post od SunRa, pišem na splošno in širšo sliko!), da nas farmacija v imenu zaluška nalašč ubija itd. ne verjamem. Lejte, kljub vsemu ni tako, da nekdo nekaj proizvede, namreno strupenega in da na trg, ker ima za samo lobij, in računa na vseskozi bolehne ljudi. V resnici ni veliko logike v tem. Ubija nas čas. Dobesedno. Ljudje imamo pač rok trajanja, grdo rečeno, a še nihče ni preživel svoje smrti :). Bolehni bomo, nismo narejeni "bullet prof". In življenska doba se, kljub vsem zdravilom, strupom farmacevtov, daljša. Hecno ne? Nekoč "nedolžne" bolezni so pokosile na miljijone ljudi, danes jih pozdravimo z tableto ali dvema (ekstrmen opis, ampak upam da razumete kaj sem hotela povedati). Cepljena, tak tabu danes, teroija zarote prve vrste, so izkoreninile nekdaj usodne epidemije. itd. itd.

Ne pravim, da je vse o.k., da zobajte tablete za vsako najmanjšo bolečino, da nikoli ne morete imeti kak stranski učinek... tablete niso mišljene da se jih zoba kot kokice! Pri manjših težavah, in bolj simptomatskih stanjih kot bolzenskih je vseekakor pametno najprej poskusiti z "domačimi" stvarmi. Ko pa gre stanje (pre)daleč, (npr. vročina 40 in čez pri moji hčerki- ni bilo debate, calpol ni prijel, smo ji dali svečko voltarena). Ko pretehtaš, ali vročinski udar ali svečka... ni kaj dosti za premišljevati. Predvsem se mi zdi da ni tak problem pri aktunih zdravljenih kot pri dolgotrajnih. Takrat se seveda možnost okvar veča!

No, malo sem zašla. Moj point: ne zagovarjam "metanja kemije vase", ravno tako pa ne zagovarjam, trpeti in prenašati vse ob čajčkih in zeliščnih pripravkih do onemoglosti.

Pa ne napadam nikogar, da ne bo pomote, vsaka naj dela po svoje in kot sama misli da je zanjo najbolje. Konec koncev smo samo odgovorni za svoje življenje in telo.

Don't panic.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 452
23.1.2013 15:58:46   
pikizenc
Podpis pod Trilč user posted image

(odgovor članu Trilč)
Neposredna povezava do sporočila: 453
23.1.2013 16:06:13   
MojcaD1980
vsaj je sam svoj gospodar kot je napisala trilc. Popolnoma se strinjam.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 454
23.1.2013 16:08:52   
Pinas
Ste kar pridne s pisanjem.user posted image
Dopoldan mi je tako krulilo po želodci pa nikakor nisem utegnila nikjer nič pametnega dobiti za v želodec,potem sem se doma lepo najedla in potem mi je bilo tako slabo,da sem se za dve uri kar ulegla.user posted image
Imam to smolo,da nikoli in pod nobenim pogojem ne morem bruhati.user posted image
Verjetno bi mi potem odleglo,pojma nimam.user posted image
Utrujena sem pa še vedno zeloooo,zjutraj komaj čakam,da bo večer,da grem spat.user posted image
Nosečniška oblačila-ni osnovnih pogojev,da jih kupim po internetu,sem šla čez vikend v C&A in H&M,daš na rit isto številko,samo drug model,pa stojijo vsake drugače.
Ni pa bilo neke velike izbire,no hlače še nekako,itak so vse po istem kopitu,majčke so pa vse neke čudne,niti ena mi ni bila všeč,so se mi zdele prav nikakve,kot šotori in narejene brez nekega občutka.user posted image
v prejšnji nosečnosti sem veliko lepše zgornje majice dobila na rednem oddelku,samo večjo številko sem vzela.user posted image
Cepljenje-nisem nek pristaš cepljenja za vse kar je možno,čez smo dali vsa redna cepljenja in Rota virus-glede na to,da smo vedeli,da bo hodila v vrtec in so vsako leto komplikacije s temi obolenji.
V službi se lahko vsako leto cepim proti gripi brezplačno,vendar tega do sedaj nisem še nikoli izkoristila.user posted image
Kaj pa vem no,nekako mi ni do nekih cepljenj,imam pa dve sodelavki,ki svojih otrok nista dali niti na redna cepljenja.
Težko je biti pameten.
Tako kot tudi nisem prepričana kako bi se odločila glede cepljenja za Papiloma virus,ki je za deklice,ne vem v katerem razredu že.Nista me prepričali ne ena ne druga stran.user posted image

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 455
23.1.2013 17:19:02   
sončnica mala
Trilč se popolnoma strinjam s tabo. Sama sem takšna, da ponavadi pred tabletami poizkusim še kaj drugega...potem pa če vidim, da ne bo šlo drugače posežem tudi po "kemiji". Nobena skrajnost se mi ne zdi vredu. Tako kot tudi ne kakšne skrajne diete, ki "predpisujejo" samo enolično hrano. Telo potrebuje vsega po malem in ko česa ne dobi se odzove tako, da zboli. To je čisto normalen proces. Je pa res, da nekateri iz malo povišane temperature naredijo celo študijo kaj in kako so grozno bolani, drugi pa ne grejo k zdravniku, pa čeprav je njihovo življenje že skoraj ogroženo. Potrebno je hoditi po neki srednji in najboljši poti.

Drugače pa, kot sem prej omenila...preberite si malo tole stran o Bownovi terapiji med nosečnostjo:
http://www.studiolinia-bv.si/Bownova%20terapija_IskriceRR.pdf

Sama sem med drugim tudi Bownova terapevtka in sem pomagala že veliko prijateljicam, ki so jih mučile nosečniške tegobe. Zdj pomagam tudi sebi. Ponavadi je tako, da po terapiji naučim tudi žensko tiste stvari, ki jih lahko sama izvaja, da ne rabi hodit k meni vedno, ko ji je recimo slabo. To niso nobene "čirulečarule", ne rabiš nič verjet v njih (tako kot recimo bioenergija in podobno) ampak pomaga preverjeno. user posted image

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 456
23.1.2013 17:22:09   
Leni01
Ooooooo kolk ste se napričaleuser posted image

Jaz sem že orenk živčna glede pregleda. Jao. Sem tečnauser posted image

Jaz drgač nikoli ne bruham, razen v user posted image in pol ko bruham mi ni nič boljeuser posted image

Nosečniška oblačila. V prvi user posted image sem kupila samo ene kavbojke in to v zari.. Sem nosila pajkice in tunike, ter krila z gumico. Takrat je bilo to v modi. Zdaj tudi tako nameravam. Če se bo le dalo....pajkice in tunike. Jih kar nekaj imam širokih in sem jih nosila s pasom. No, zdaj jih bom pa brez pasuuser posted image

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 457
23.1.2013 17:47:53   
alsa1
Jaz ne bom nič nosečniških cunj kupovala, razno če bom videla da je nujno da nič nase ne spravim. Sem cele dneve v širokih renerkahuser posted image , za v šolo pa oblečem pajkice, kavbojk ne oblečem več, jih že prej nisem prav pogosto nosila.
Danes me že skoraj cev dan boli glava in v križu, občasno pa se mi pojavljajo tud bolečine v trebuhu.user posted image

Zanima me če si katera od vas meri krvni tlak in kakšen mora biti v nosečnosti?

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 458
23.1.2013 17:57:20   
Penny
Leni, sej bo user posted image .

Nimam merilca tlaka doma, tak da si ne merim. Pred 3 tedni mi je sestra pri G zmerla in sem imela 100/70. Se vedno bolj pri nizkih oz. nizko-normalnih, upam, da tako tudi ostane.

Za to Bowmanovo terapijo sem ze slišala (predvsem za dojenčke - krčki), ampak se nisem nič poglabljala v to, kaj to sploh je. Grem prebrat user posted image .

Jaz imam očitno res dobesedno jutranjo slabost, ker po tem, ko sem ob 11h mal preprečenca pojedla sem postala vredu in sem še vedno. Sicer ne odlično, ampak no, bo za preživet.

(odgovor članu alsa1)
Neposredna povezava do sporočila: 459
23.1.2013 18:47:26   
sunflower29
Drage Septembrcice!
user posted image očitno je bila vse velika zmota in še kr ne morem verjet da se mi je to zgodilo. danes dobila Muser posted image . test mi je pred enim tednom pokazal + in bila sem prepričana da je to to, le da mi je bilo čudno da ni čisto nobenih znakov, ampak meni M nikoli ne zamuja, res nikoli. no kot pravijo vedno je enkrat prvič!
tako da se od vas poslavljam in vam še naprej želim lepo nosečnost.
LP

suny

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 460
23.1.2013 19:09:44   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sunflower29

Drage Septembrcice!
user posted image očitno je bila vse velika zmota in še kr ne morem verjet da se mi je to zgodilo. danes dobila Muser posted image . test mi je pred enim tednom pokazal + in bila sem prepričana da je to to, le da mi je bilo čudno da ni čisto nobenih znakov, ampak meni M nikoli ne zamuja, res nikoli. no kot pravijo vedno je enkrat prvič!
tako da se od vas poslavljam in vam še naprej želim lepo nosečnost.
LP

te razumemuser posted image , tudi meni se je to zgodilouser posted image , kateri test pa si delala?

(odgovor članu sunflower29)
  Neposredna povezava do sporočila: 461
23.1.2013 20:01:05   
sunflower29
Clearblue.

suny

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 462
23.1.2013 20:05:18   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sunflower29

Clearblue.

Tudi meni, najprej mi je clearblue pokazal lep +, potem pa clearblue digital en velik -, M pa še vedno nisem dobila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 463
23.1.2013 20:35:31   
Penny
sunflower , žal mi je user posted image . Jaz ne bi rekla, da je bila zmota. Bolj verjetno je šlo za zgodnji splav user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 464
23.1.2013 21:08:53   
jagodka14
Ojla čveke!

Najprej Wojcica moje sožalje, in en velik objem user posted image  zate.

Kr se tablet tiče se podpišem pod Trličauser posted image , mislim da sam zase dobr ve kaj je najbolj zanga. Jaz tud raje probam kakšno naravno stvar predno po tabletih posežem.

Vesna sm ti kr mal favšuser posted image , bi šla jaz tud v tople karaje, sej bom v mislih s tabo. Kam pa potujeta ,če ni skrivnost?

Evo jaz sm si dons kupla nosečniške kavbojkeuser posted image , saj ne da običajnih nism več gor spravla, samo me je začel po nekem času ful vse tiščat in tko na trebuh pritiskat da sm mislila da bom znorelauser posted image . Sm pa kupla še dve majčki za poletuser posted image , majo v H&M ful znižane. Za dve majčki sm dala 10 evrčkov. Za ta dnar jih polet zihr ne bom dobila. Preko spleta pa tud jaz ne kupujem, k bi zihr narobno številko naročilauser posted image

Sunflower tudi meni je žal user posted image user posted image . Se pa strinjam s Penny da je verjetno res slo za zgodnji splav.

< Sporočilo je popravil jagodka14 -- 23.1.2013 21:10:32 >

(odgovor članu sončnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 465
23.1.2013 22:17:05   
Vesna27
Sunflower user posted image Drži se!

jagodka14: ni skrivnost, na Kanarske otoke greva.

(odgovor članu jagodka14)
Neposredna povezava do sporočila: 466
23.1.2013 22:33:25   
Penny

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, št. user posted image , št. user posted image doma, naslednji pregled, spol user posted image

1.9.
Teta Estera, 24.1.

5.9.
mala.pikica, 2user posted image , 15.2.
robika, 4user posted image , 28.1.
skrivnostnica, 3user posted image , 1user posted image , 23.1.

6.9.
Leni01, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
MojcaD1980, 32, NG, 30.1.

7.9.
Wojcica, 2user posted image , 1user posted image , 29.1.

9.9.
Partika, 29, Mb, 1user posted image , 0user posted image , 28.1.
pikizenc, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
šeena26, 26, Prlekija, 1user posted image , 0user posted image , 15.2.

10.9.
Trilč, 29, Ce, 2user posted image , 1user posted image , 14.2.

11.9.
babkaa, 2user posted image , 1user posted image , 6.2.
*kmetka*, 32, Ce, 3user posted image , 1user posted image , 11.2.

12.9.
anonimna (Celine), 5user posted image , 2user posted image
breskvica82, 2user posted image , 1user posted image , 11.2.
nesika, 2user posted image , 1user posted image , 25.1.
Tara S, 3user posted image , 2user posted image

13.9.
mami411, 5user posted image , 4user posted image , 5.2.

14.9.
Anonimnauser posted image
jagodka14, 33, 3user posted image , 2user posted image , 13.2.

15.9.
Cari, 4user posted image , 2user posted image , 28.1.

16.9.
anonimna#26, 26, Lj, 2user posted image , 0user posted image , 4.2.
Penny, 30, Lj, 1user posted image , 0user posted image , 31.1.
Pinas, 3user posted image , 2user posted image , 6.2.
roladica, 30, 2user posted image , 1user posted image , 18.2.

17.9.
Lyah, 38, 1user posted image , 0user posted image , 29.1.

20.9.
alsa1, 23, 1user posted image , 0user posted image , 7.2.
anonimnauser posted image , 4user posted image , 3user posted image
Vesna27, 31, 1user posted image , 13.2.

25.9.
sončnica mala, 29.1.

26.9.
puppe, 34, 3user posted image , 2user posted image , 20.2.

27.9.
mulica, 2user posted image , 1user posted image , 18.2.

X.9.

Anonimna (29.12.)

čoko1

anonimnauser posted image user posted image

lollipop07, 26, Kr, 1user posted image , 0user posted image , 24.1.

ANDREA2010, 2user posted image , 1user posted image

babyika88, 9.1.

SunRa, 28, 1user posted image , 0user posted image , 24.1.

LunaUna

Zora20, Kozina, 1user posted image

severnica88, 5.2.

anonimnauser posted image , 35, NM, 3user posted image

Maora, 28, Prekmurje, 4.2.

tejchyi, 18.2.

Anonimna K

user posted image user posted image z nami so pot začeleuser posted image user posted image
sonchek1
zoja09
gittex
sunflower29

PRIČAKUJEMO:
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image 46

user posted image PREGLEDI user posted image

24.1. Teta Estera, pikizenc, lollipop07, Leni01
24.1. SunRa
25.1. nesika
28.1. Cari, Partika, robika
29.1. Wojcica, sončnica mala, Lyah
30.1. MojcaD1980
31.1. Penny
4.2. anonimna#26, Maora
5.2. mami411, severnica88
6.2. Pinas, babkaa
7.2. alsa1
11.2. *kmetka*, breskvica82
13.2. jagodka14, Vesna27
14.2. Trilč
15.2. šeena26, mala.pikica
18.2. roladica, tejchyi, mulica
20.2. puppe

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
-otrocarije.net - mama.si
- nosečnica.si - babybook.si
- noseča.com - pregnancy.org
- bibaleze.si - bambino.si
- mojezdravje.si - parrentsconnect.com
- pregnology
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE
Priročnik - šola za starše
e-nosečnost
ABC ginekologije in porodništva (dr. Pušenjak)

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
- vloga S-1/1 - priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
- vloga S-1/2 - priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 467
24.1.2013 6:52:49   
Leni01
Jutro nosečkeuser posted image

Sunflower.....user posted image ....verjetno je res šlo za splav. Če testa nisi odčitala po pol ure ali več, bi ti moral prav pokazati. Ene imajo menstruacijo kljub nosečnosti. Si na to pomislila?

Vesna27.....user posted image . Mi smo bili lansko leto na Tenerifih ( ne vem kako se sklanjauser posted image ). Z eno besedo......fenomenalno. Uživajta maksimalno. Mi smo raziskali cel otok in je res res ogromno za videt.

Prišel je moj dan Duser posted image .
Se oglasim pol po pregledu.

Lepo bodite

Pa pa

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 468
24.1.2013 7:18:35   
Vesna27
Leni01, si le dočakala dan D. user posted image Poročaj kako je bilo.

Ja, sva bila tudi midva že na Tenerifih pred leti - se strinjam z oceno fenomenalno, zato pa se vračamo. user posted image Pa na Gran Canariji sva tudi bila.
Samo upaaaaaaam, da bo vse ok z mojim počutjem.

Če ne prej, se oglasim kaj v začetku februarja! Lepo se imejte, pazite nase!

Lp

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 469
24.1.2013 7:50:46   
rtm_
Oj punce! še ena, ki je v nedeljo izvedela da bomo septembra spet zibali. Po izračunih točno na tretji rojstni dan prve hčerke(23.9.) :) Nosečnost je bila načrtovana, ampak šele čez kakšne pol leta user posted image . Kot pri prvi nosečnosti je ratalo v prvo oz. pet minut po tem ko sva se začela pogovarjati še o enem otroku.

Prvi pregled imam na valentinovo, oh kako romantično :P A ve boste svoje otroke vzele sabo na pregled? Naša sicer še ne ve, da sem noseča (ker je prava čveka in bi seveda potem ona vsem povedala, midva bi pa še malo skrivala ;) ), ampak razmišljam da bi jo vzela sabo na prvi pregled, da vidi dojenčka, kaj mislite?

Za seznam: 27let, Ljubljana, drugi otrok :D

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 470
24.1.2013 7:57:56   
alsa1
Prejle sem šla na wc in ko sem obrisala je bilo malo krvavouser posted image , se pripravlajm na najslabše. Sem klicala k ginekologu se nihče ne javi, bom probala še čez kakšne pol ure, držte pesti da se vse urediuser posted image

(odgovor članu rtm_)
Neposredna povezava do sporočila: 471
24.1.2013 8:02:21   
LunaUna
Zdravo, punce!
Dolgo časa me ni bilo, ampak mi enostavno ni hotelo odpreti okna na forumu za odgovor user posted image
Tako, jaz imam pregled 27.2. user posted image še več kot en mesec user posted image Takrat bom že krepko v 10 tednu...
PDP po izračunih 27.9., prva nocečnost, 26 let, Maribor.

(odgovor članu alsa1)
Neposredna povezava do sporočila: 472
24.1.2013 8:07:39   
rtm_
alsa1 držim pesti da ni nič hujšega. Tolaži se s tem da so rahle krvavitve na začetku nosečnosti dokaj normalen pojav in ponavadi za njimi ni nič hujšega user posted image

(odgovor članu LunaUna)
Neposredna povezava do sporočila: 473
24.1.2013 8:25:28   
alsa1
Malo sem se pomirila. Sem brala od krvavitve v 6. tedno in sem videla da jih je imelo veliko in je bilo vse v redu. Ginekolog verjetno danjes ne dela mi je že prejšni teden ko sem se naročila rekla da bo imel kmalu dopust. No dela pa itak samo ob četrtkihuser posted image . Zej pa grem počivat, malo še spat če bom lahkouser posted image

(odgovor članu rtm_)
Neposredna povezava do sporočila: 474
24.1.2013 8:41:29   
lollipop07
Jutro!
jaz tudi že ves dan (no od včeraj) malo paničarim...včeraj sem imela svetlo rdeč flekc na papirju (1x) in danes zjutraj nekaj rjavkaste sluzi in sm tut precej živčna...ker se res pazim in sem nehala tudi športat, ker sem mislila, da zaradi tega krvavim...pojvai se mi pa an vsake 3 dni - no razen zdaj ko imam dva dni zapored...sej drugače ni nič hujšega...še vedno imam vse simptome in tut trebušček se mi že mal napihuje (fnt prav da joške tutuser posted image )...ampak me vseeno zaskrbi...sej vem da verjetno brez zveze...ampak take smo babeuser posted image
imam pa danes pregled in komaj čakam, da reče da je vse ok in da je to čist normalno...dobr da imam tolk dela dans v službi, da mi mogoče celo uspe ne mislit na to...upam, da ne bom potem še na pregled pozabila, ko ga imam takoj po službiuser posted image
se javim kako svauser posted image

(odgovor članu alsa1)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?