|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
20.1.2013 16:53:02   
ursika_ursi
Bolnica 1: Mici

user posted image

Bolnica 2: Bibika

user posted image

user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
20.1.2013 17:11:21   
anisaj
pozdravljene vse nosečke!
Meni se je komaj zdaj uspelo prijavit sem gor. PDP imam 25.6. za spol še ne vemo. Naslednji pregled mam 5.2. To bo moj prvi otročiček.
Lepo se mejte!

anisaj

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
20.1.2013 18:21:54   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Evo mene spet po dolgem času. Delo, delo pa še enkrat delo v službi, inventure so za nami zdaj pa obračuni. Zdaj sem prebrala vse, kar ste napisale doslej ko me ni  bilouser posted image  ni bilo žal časa. Slikice so fantastične tako vaših bušijev kot živalc. Moram pa vseeno napisat, da ste nekatere prave suhice na pram meni, saj sem se do sedaj zredila 10 kg in sem po mojem zmagovalka. zdaj malo gledam na prehrano in ne mečem vase več toliko sladkarij, drugače še me kakšen diabetis čaka, to pa ravno ne bo preveč dobro. Pač ženske smo si različne ene suhcene druge bolj močne oz. debeleuser posted image   Jaz uporabljam nosečniške hlače že kar dobre tri tedne, saj s svojimi prejšnjimi hlačami ne morem sedeti več kot pol ure potem pa si jih moram kar takoj odpreti in že lahko moj user posted image  lažje diha...  ne vem sicer ali so to lažje brcike ali se mi samo pretaka kaj. prva user posted image  in nimam pojma kako in kaj. No sedaj sem noseča 19 tednov in pravijo da se v prvi nosečnosti brcike pojavijo malo kasneje ni tako?

Vsem souser posted image čestitam za opravljene preglede in morfo!

Zeemeermin ne se sekirat, da si se zredila za 8 kg, tolaži se da nisi edina, še kar nekaj nas jeuser posted image

Jasmini  pišeš da ti paše kaditi, saj meni tudi ampak jaz ko sem ugotovila po mesecu in pol da sem noseča sem postopoma prenehala s kajenjem. Sedaj če se mi zalušta potegnem  dva do tri dime  na dan in ugasnem cigareto. Mnenja so tu različna. Vsak se pač odloči po svoje.

ursika-ursi berem za tvojo nesrečo. Upam, da so bolečine minile. Kaj pa AO plus zavarovanje? Si naredila na zavarovalnici prijavo? Kruheki oz. žemljice so zgledale fantastično joj joj kako bi pasale zdaj ... Apetit imam vedno povečan ...

ursonok spanje kaj je to? jaz že od septembra dalje ne spim vso noč, kot sem to prej. Prebujam se 2 - 3x obisk WC potem pa ne morem zaspati, premetavanje levo desno ampak nič ne pomaga. Vzamem knjigo v roke berem ura mine in že moram vsat in v službo. Počasi bom morala v bolniški staležuser posted image  da si vsaj malo spočijem.

Toliko bi bilo za danes in pridno božajte svoje bušije! Čao!

(odgovor članu anisaj)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
20.1.2013 20:38:19   
pika89
pozdravljene!
kg jaz sem se tudi do sedaj, 21. tedna zredila za 8 kg. user posted image predvsem zaradi apetita in neustavljive želje po sladkem... vsak dan vsaj ena tablica čokolade in kos kruha z nutelo, tortica (v decembru je bilo kar pet kosov torte in razno pecivo :S )
kajenje v prvih mesecih sem pridobila nekaj kilogramov tudi na račun prenehanja kajenja. V trenutku ko sem izvedela da sem noseča, nisem prižgala niti ene cigarete, niti "poslovilne"user posted image . Pred tem sem bila kadilka 7 let in sem jih pokadila 10 na "normalen" dan. Ni mi bilo težko, saj enostavno nisem mogla škodovati bebici. Saj ni nič narobe sem pa tja pokaditi kak dim ali pa katero cigareto, po moje je bolje kot pa prenehati in biti hkrati zaradi tega živčen, saj po eni strani z živčnostjo in stresom še bolj škoduješ svoji bebici. Je pa dobro močno zmanjšati število cigaret, to pa zagotovo!

MO ju3 imava pa tudi midva morfologijo, kjer bova povprašala tudi za spol, me je moj nekako prepričal user posted image Upava pa seveda da bo vse OKuser posted image Potem pa greva še malo v shoping, no sam na ogled za previjalno mizico, kupovala ne bova še nič... tam v 7. mesecu pa nameravava.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
20.1.2013 21:03:34   
jasmini
Hejjj.
Hvala za vaše izkušnje glede kajenja. Ste kullske ker ste nehale, jaz nisem in ne bom. Ob vaših odgovorih pa se počutim krivo,ampak žal mi ne uspe da bi nehala. Tako kot pišete za sladkarije in ostalo hrano, lahko jaz napišem za cigarete. Je pa res da sem zmanjšala na pol,ampak še vseeno je to 10-12 na dan. Zdaj pa akcija, kremženje obrazov in spraševanje o mojem neodgovornem vedenju .... Pač....
Drugače sem pa super, zredila sem se za 6 kg, trebušček pridno raste, brcike pa še ne čutim oz. ne vem če je to to ... :) lep večer

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
20.1.2013 21:35:35   
StelaPia
Zdravo sonosecke. Me ze kar nekaj casa ni bilo tukaj na RR in vidim, da se imate zelo fino. Na zacetku mi je se uspelo sodelovati, zdaj pa ze komaj slecim, toliko nas je Junijk :-)
Lep pozdravcek vsem user posted image

(odgovor članu jasmini)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
20.1.2013 21:46:43   
ursonok
Dober večer,

ooo, ste se pa nekaj razgovorile, super! user posted image

jasmini,
jaz sem "proti" kadilcem, na živce mi gredo, ker smrdijo in skor dol padem, kadar me na rdečem semaforju zajame val dima ... Fuj! Ampak ne vem, zakaj bi te obsojali. Ja, bolje bi bilo, da ne bi kadila. Veš kaj drugi vse počnemo?
Odkar sem živela na Poljske (7 dolgih let! user posted image ), mi je obsojanje kar počez čisto mimo. Tam so ženske načeloma FUL proti alkoholu v nosečnosti, obstajajo javne kampanije itd itd. In napišeš, da tu in tam spiješ deci rdečega ali malo pivo. In te skritizirajo do konca. Najhujši grešnik si. "Kako da ne misliš na svojo pikico itd itd." One so pa lepe in skrbne in odgovorne. Kar po njihovem pomeni, da:
- od začetka nosečnosti žrejo tablete proti krčem (buscopan ali nekaj takega, le da se tam drugače reče)
- večinoma so vse na bolniški, ker "se je treba pazit", bog ne daj, da bi katera mignila z ritjo (tj. se šla kakšno telovadbo)
- pijejo hektolitre kokakole, pepsikole in druge svinjarije
- jedo večinoma fast-food, ogromno se jih zredi čez 20kg.
Ampak to je za njih vse "ok", one so zase še vedno najboljše, ker pač niso nikoli potegnile niti enega dima in spile požirka vina. Brezveze.
Ne sekiraj se. Poskušaj še zmanjšati količino, morda z 10 na 8 cigaret, pa potem čez kak teden z 8 na 6 itd. Saj se da. Kdaj boš imela slab dan in jih boš pokadila več, kakšen dan pa manj. Morda boš na koncu pristala samo še na parih dimčkih?

Veš, tudi jaz bi lahko zdaj tule sedela in razmišljala, kako je na "karmo" mojega nerojenega otroka vplivalo to, da ni bil planiran, da mi je prekrižal "življenjske načrte", da sem bila par tednov v bedu in si dobesedno želela, da bi pač splavila, naravno, kot se pač nekaterim dogaja. Šele ko so slabosti minile in so hormoni na polno udarili, se mi je v glavi nekaj spremenilo.
No, hočem reči, da bi se lahko "obsojala" zaradi tega, pa se ne mislim in se mi ne da. Ja, take filinge sem imela, ziher niso pozitivno vplivali na nikogar. Pa kaj naj zdaj? Tudi jaz sem samo človek. In ti tudi. S tvojim user posted image bo vse v redu.

Ursika
dihurčica???!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa ti nisi pri pravi. Cel zoo imaš doma!!! Džizas. A ni tako, da dihurji smrdijo? user posted image Hm, ali pa sem to v kakšni risanki pobrala ... user posted image Skratka, me veseli, da so vse že skoraj na zeleni veji. A pes se pa drži?

Tija,
ja, morda se ti pa tu leta poznajo ... user posted image Jaz sem v 1N (28 let) spala kot polhec, v drugih dveh je pa precej slabše ... Ampak načeloma je v tej tretji bolje kot v drugi, tako da se ne pritožujem user posted image
Ej, če bi jaz jedla "prave" sladkarije, bi bila ... ne vem ... kot user posted image . Že tako se ful redim, pa jem samo zdravo hrano, kao, saharoze sploh ne uživam, sladkarija je zame presna torta iz oreščkov in suhega sadja, ali pa pirin kruh z bio marmelado brez sladkorja. Nobenih sirov, belega kruha, moke itd. ne jem, že par let. In pred nosečnostjo sem bila ok, zdaj pa celo več telovadim, pa se samo širim ... user posted image

anisaj
dobrodošla. Daj malo več povej o sebi, da se te bomo sploh zapomnile! user posted image

Porod
mene ni strah, nasprotno, komaj čakam, hočem roditi naravno, tudi brez lajšanja bolečin (EA ali kako se temu reče), upam samo, da bo z MV vse v redu (spremembe zaradi HPV); ampak mislim, da je strah odveč. Se kar veselim dogajanja user posted image
Bolj me je strah psihe z dojenjem, potem netolerance laktoze, ki bo vsekakor nastopila in potem tisti prehod ... Skratka, prvih 6 tednov bo safr, potem bo pa bolje, upam. Čeprav sem si rekla, da se tokrat zaradi (ne)dojenja ne mislim sekirat oziroma se pustit komurkoli, da te zasekira. Jaz moram poskrbet zase, da bom psihično ok - če bom, bo tudi z otroki vse v redu. user posted image

Danes smo praznovali RD od tavelike, 4 leta. Je bilo kar fino - dve presni torti, ena bananino-jabolčna, druga "čokoladna" (mandlji, orehi, datlji, suhe marelice, karob), posuta pa s kokosom. user posted image user posted image user posted image Spet sem se ful nabasala user posted image
Aja, pa v eni štacuni sem odkrila kar dobro pivo brez alkohola. Ful ima močan vonj po hmelju, mmm. Jutri nujno v nabavo! user posted image

Jutri tudi začnem z enim tečajčičem španščine. Da se končno začnem intenzivneje s tem jezikom ukvarjat. Upam. Čeprav imam ful dela. user posted image Pa še plavati je treba itd itd. Eeeeh. Ko bi imel dan 30 ur!

Držite se, pišite kaj!

(odgovor članu jasmini)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
21.1.2013 7:48:19   
drugičudež
Dobro jutro! Joj, kako ste pridne - komaj berem sproti. Pisati mi pa ne uspe. Spremljam vas v službi. Ko se želim prijaviti in kaj napisati, me pa že delo kliče. Doma se sploh ne usedem za računalnik.

Pozdravljene vse nove nosečke!

Pokomentirala bi naslednje (kar sem si zapomnila v zadnjem času):
vozički - nekatere ste pisale, da vam je všeč Q7 od Lux4Kids. Odsvetujem! Sem ga imela pri ta prvi in sem ga prodala takoj, ko sem jo morala prestaviti v športni sedež. Prav tako še dve drugi, ki sem ju srečevala na sprehodih. Srce me je bolelo, ko ga je prišla iskat ena bolj revna zelo mlada družina, čeprav sem ga prodala za manj kot pol cene novega. Lupinica je takšna, da se v njej nisem upala voziti dojenčka in sem kupila drugo, košara je velika, vendar je podvozje zanič, prav tako športni sedež. Saj je nekaj komentarjev o vozičku pod eno drugo rubriko...

kajenje - ne kadim, ne razumem in ne obsojam. Vam pa povem, da me je ena kadilka spravila ob živce, ko sem na oddelku čakala na sprožen porod. Eno noč in pol naslednjega dneva so jo zadržali zaradi popadkov v 37. tednu (ki so vmes minili). In ta ženska mi je nažirala živce tistih 15 ur, da sem si samo želela, da bi me v porodno odpeljali. Ves čas sem samo o cigaretih poslušala, pa kam bi šla ona kadit, pa kje bi dobila cigarete, ker ji je imela premalo s sabo, pa če bi me motilo, če bi ona enega prižgala ob odprtem oknu user posted image   Jaz sem tudi sladkosneda in drugače ne pazim pretirano na hrano, pa se dva meseca držim diete, ker so mi odkrili nosečniško sladkorno. In v tem času nisem pojedla enega zrna riža, koščka belega kruha, testenin, krompirja ali sladkarij. Zaradi otroka, ki ga nosim v sebi! Pa me drži, brez skrbi, da me; en kup rojstnih dnevov je bilo vmes, pa božično-novoletni prazniki. Ampak se da.

O čem ste še pisale... Aja, morfologija, user posted image  za vse, ki ste jo že imele z odličnimi rezultati! Jaz jo imam februarja. Pričakujem pa ta teden izvide AC. Bomo izvedeli tudi spol.

Drugače pa moje počujte - katastrofa. Tako sem zanič, da se komaj prebijem do večera. Železo ni krivo, imam hemoglobin 136. Verjetno bi morala iti še ščitnico pregledati. Na to je sumil že endokrinolog lani, ko sem bila na pregledu, pa so izgubili moje izvide oz. sploh niso pregledali. Banda! Trikrat sem jih opozorila v laboratoriju (kri ti jemljejo večkrat zaporedoma, tako, da si celo dopoldne tam), da sta speti dve napotnici za pregled krvi, pa še na prvi strani je bilo dopisano in obkroženo z rdečo. No, pa jim je vseeno uspelo spregledati. Nisem šla še enkrat, ker se mi je vse skupaj zamerilo. Nič ne pomaga, zdaj sem slaba in bo treba nekaj narediti. Če mož dela popoldan, sem ob sedmih zvečer na robu solz, ker komaj zdržim sama s hčerko. Nimam energije za nič drugega, kot sedet in dihat. Zaradi sladkorne bi morala gibati (vsaj sprehodi); ni šans, se komaj po stanovanju vlečem. Ne morem verjeti, v prvi nosečnosti sem bila pa tako polna energije, da me ni bilo za ustavit. No, upam, da se bo vsaj po porodu obrnilo. Drugače si ne predstavljam, kako bom z dvema majhnima zvozila dneve...

Toliko zaenkrat. Pridno pišite še naprej in čuvajte sem pred vsemi temi virusi, ki krožijo. Saj bo kmalu pomlad in sonček, pa bo vse lepše!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
21.1.2013 9:32:14   
Lethe
Dobro jutro!user posted image

Kako ste na ta deževen dan? Če pa kaj sovražim pri vremenu, je dež po sneguuser posted image Zdaj sva bila ravno zunaj, oba namočena in umazana. Kaj mi je tega treba.

Tiste, ki telovadite oz. vozite sobno kolo ali orbitrek...koliko časa - min/dan? Jaz sem šla včeraj končno na orbitrek, mi ga je M prinesel v pritličje in sem poskusno 25min migala. Nisem upala preveč zaradi kolen - ko je mraz imam malo več problemov, ampak je danes kar ok, samo malo čutim desno koleno. Torej bom lahko podaljšala vaje... Sva dobila prejšnji teden kavč, potem pa še nov LCD in zdaj se lahko zamotim med vožnjo, da hitreje mine.

Ursika_ursi, kako lepo, da imaš toliko živali. Jaz bi jih tudi imela, pa žal nimam primernih razmer. Mačke smo imeli od nekdaj, ampak mi je zadnjega povozil avto in sem rekla "nikoli več". Sem ga imela večinoma noter, bil je kastriran, a se je vseeno to zgodilo...kakšnih 100m od hiše. Sicer verjetno nekoč spet bo kakšen mačkon, samo še ne upam. Mogoče, če bomo naredili ograjo okrog hiše, zraven pa še kakšne ciprese...da bo težje oditi na potep, niti ne bo nikamor videl. Pa kunca sem imela in želvo. Zdaj imam psa in kakšnih 15 zlatih ribic zunaj v ribniku user posted image Vidim, da se greš tudi ti veterinarkouser posted image Pri nas je to na sporedu na nekaj mesecev, psu se vedno kaj zgodi, nazadnje je skočil na črepinje, ki so bile ob grmovju. Ljudje so res nesramni, da tako odmetavajo stvari (šipa)user posted image

Jaz tudi ne kadim in nikoli nisem, prav tako mi res ogabno smrdi. Ko se spomnim časov, ko se je še smelo kaditi v lokalih...ajoj...kako sem vsakič prismrdela domov in prala lase, zračila plašče... V glavnem, močno priporočam vsaj zmanjšanje, če že ne morete prenehati. Res grdo zgleda, ko vidiš nosečnico, ki kadi, da ne omenjam ogrožanja zdravja obeh...
Kolegica je kadila skozi celo nosečnost, sedaj ima otrok probleme z dihali in konstatnimi bronhitisi ipd., se bojim , da bi to lahko bilo kako povezano. Mene bi zagotovo mučilo, da sem jaz to povzročila.
Ne obsojam, ne rečem, saj se tudi sama kdaj s čim "pregrešim", saj se vsakuser posted image Je pa dobro imeti mero.

Ursonok, po čem domnevaš, da otrok ne bo prenašal laktoze?
Pri mojih sestričnah je kar nekaj alergij na jajca, moko, mleko...in zanimivo, le pri tistih, ki se omejeno prehranjujejo. Pa nič ne namigujem, da ne boš narobe razumela.
Sama sem pristaš raznovrstne prehrane user posted image , drugih pa ne obsojam, če se odločijo drugače, dokler mene in ostalih ne posiljujejo s svojim načinom (žal poznam ogromno takih). Sem pa mnenja, da bi otroci morali imeti možnost izbire (pa ne mislim tega, če hočejo čokolado, da potem lahko to v neomejenih količinah :) )
Odrasli se lahko lažje odločijo sami zase...

Danes grem s kolegi v Ikeo, verjetno bom spet kupila nekaj navlake. Drugega mi tam itak ni všeč ali pa mi kvaliteta ravno ne odgovarja.
Še vedno iščem krožnike in stole. Kakšna ideja, kam naj grem gledat?

Drugičudež, držim pesti za dobre izvide, ki to vsekakor bodo.

P.S. dobrodošle vse novinke

< Sporočilo je popravil Lethe -- 21.1.2013 9:34:00 >

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
21.1.2013 9:52:59   
mojci13
Ojla,

Izkoristila priložnost... drugače se sploh ne morem prijavit. Počutje ok, očitno sem se raztegnila v vzeh spodaj, me nič več ne špika. Tudi jaz sem ena tistih, ki z lahkoto pridobiva kg ....+7 do sedaj. Pa moram rečt, da s hrano sploh ne pretiravam...grem zvečer tudi lačna spat.

V nosečniških oblačilih sem že 2 meseca...mi gre ful na živce če me kaj tišči...pa trebuh imam že kar obilen.

Drugače pa sem v 22. tednu in imam šele naslednji teden morfologijo. Kako pa vam kaj kri kontrolirajo. Meni so prvič komplet, sedaj pa samo toksoplazmozo...nič hemoglobina, nič sladkor. Sicer se dobro počutim, zvečer res zelo utrujen, ampak najbrž bo normalno, ker sem bila prejšnji teden tudi po 11 ur v službi. V financah je ta čas ful dela, upam, da mi uspe, da še letno poročilo naredim.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1510
21.1.2013 10:29:13   
ursonok
Dobro jutro!
Mi smo kao ok spali, ampak jaz sem precej user posted image . Enkrat wc, enkrat moraste sanje, pa se nabere ...

Lethe,
jaz ne toleriram laktoze, hčerka je ni, sin tudi ne. Tako da smo že trije v familiji. Pa ne jem mleka in mlečnih izdelkov in ničesar z laktozo že več kot tri leta. Tudi v nosečnosti z Abelom nisem tega jedla (poleg netolerance na lakzoto imam še alergijo na KM). Pri njem ni bilo tako hudo kot pri hčerki, je pa bilo. Tudi zdaj pije AM, ki ima manj laktoze za več kot polovico). Pa mislim, da bo še bolje, ko bo sploh nehal to pit.
Ne razumem pa, kaj misliš z "namigovanjem"? Na kaj naj bi mi namigovala? Naj otrokom dajem za pit navadno mleko, čeprav imajo alergijo/netoleranco? Naj jih dojim kljub vsemu temu? user posted image
Ne vem, morda te nisem dobro razumela.
Jaz ne prenešam še jajc in pšenice in sladkorja. Tudi hčerka ni tega prenašala, če je pila sladkan čaj, ni spala cele noči. Zato že štiri leta ne je sladkarij, jih niti noče.
In sem vse te stvari nehala jest, ker sem imela resne zdravstvene probleme, ampak če spet začnem, se spet slabo počutim. Alergije, ki jih človek dobi v odrasli dobi, težko izzvenijo, največkrat sploh ne. Zato je edini način, da se tega izogibaš. Otroci pa alergije podedujejo, vsaj moji so jih, ampak pri njih izzvenijo. Hčerka recimo lahko je piro, ki ima prebavljiv gluten, pa sojo in jajca, ki jih na začetku ni smela.
Kravjega mleka ji pa ne mislimo dajati nikoli, tud če jo bo alergija minila - mleko iz trgovin, jogurti, siri itd. - to je vse ena navadna svinjarija, zaradi katere je ogromno ljudi bolanih, pa tega seveda ne povezuje s tem. In vse te reklame v stilu "pijte mleko za boljše kosti" itd itd, češ da zaradi kalcija, so en navaden nateg. Kalcij v mleku se zelo zelo slabo absorbira.
Skratka, zanimiva tema. Vsekakor sem pristaš "raznovrstne" prehrane - če greva primerjati naše jedilnike, boš videla, da kljub temu, da ne jem ne mleka ne mesa ne sladkorja ne pšenice, jem veliko bolj raznovrstno in bogato hrano kot večina ljudi. Ti garantiram! user posted image Prav tako naši otroci. Ozri se okoli, boš videla, da otroci večinoma jedo bel kruh, sladkane namaze, hrenovke, jogurte in cel kup sladkarij.
(Raznovrstnost ni v obliki - recimo pšenica na tisoč in en način - žemlja, kruh, makaroni itd, ki jih ješ trikrat na dan. Ali pa v tem, da zjutraj ješ jogurt, popoldne sir, zvečer pa kozarec mleka - to samo pomeni, da si trikrat na dan vrgel vase eno in isto stvar. Raznovrstnost se skriva v sestavinah. user posted image )
Dejstvo pa je - preberi si kakšno knjigo o tem, ali pa zdravstvene forume, kjer pišejo ljudje s hudimi problemi - da so mleko, pšenica (gluten), meso in sladkor krivi za večino bolezni današnjega časa. In kar se mene tiče, se jim je bolje izogibati in jesti bolj "raznovrstno" user posted image

Drugače pa naše otroke v nič ne "silimo" - sama sem recimo vegetarijanka (skoraj veganka - občasno jem ribe), ampak otrokom "dovolimo" jesti meso, ga jedo skoraj vsak dan v vrtcu, pri dedkih itd. Doma pa ne, ker ga ne kupujemo in ga nimamo namena kupovat (razen rib)user posted image

Orbitrek
če prejšnji dan nisem plavala, potem telovadim 60 minit, če sem pa bolj utrujena ali pa sem prejšnji dan plavala, potem pa okoli 40. Ponavad mi sede in bi kar pretiravala, ampak sem potem kar sesuta. Mislim, da je 60 minut nekakšna zgornja meja, vsaj zame.

Drugičudež,
pridna si s tole dieto! Nič riža, krompirja ... Hm ... Kaj pa potem ješ od OH?
Ja, ščitnico si pa le pojdi preverit - baje tudi za nerojenega otroka ni dobro, če ti dela premalo/preveč! Saj greš lahko tudi samplačniško, ni drago, je pa hitro.
Mene utrujenost ne pesti preveč, sem kar ok, glede na to, da delam, dva otroka, telovadba itd itd. Se ne smem pritoževat!

NIč, bom nehala pametovat, očitno nisem najboljše volje in me vse nekam razkuri. Bodite v cvetju! user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
21.1.2013 11:39:09   
ursika_ursi
Hej hejuser posted image user posted image

Ravno plačala položnice in sem spet na kantuuser posted image  Mam še sicer limit, ampak ga nekak ne koristim najraje, ker je potem problem prit na nulo.

ursonok, tisto kar vidiš v risankah je skunk, tole je pa beli dihur. Vonj ima enako kot kakšna mačka ali pes, le da je tak sladkast. Repek jim diši po cvetličnem meduuser posted image  Ima sicer smradne žleze, ampak moja dva jih ful redko uporabljata. Adam jih je na začetku, ko še ni bil kastriran in je prišlo obdobje gonitve, Bibika pa tu in tam kakšnega spusti, ko jo cartamuser posted image
Aja, kuža je zdrav ko dren, zaenkrat prakticiram samo vsakoletno cepljenje proti steklini, zaradi kakšnih drugačnih problemov še ga nisem peljala k veterinarju. Tu in tam ga peljem samo na obisk, da se stehta, ker doma nimam take velike vage, je pa že pretežek in prevelik, da bi ga tehtala v mojem naročju, kot sem to delala do njegovega 5. mesecauser posted image user posted image

Lethe, joooj, saj če bi bilo po moje bi imela še kakšno živalco doma, ampak me moj lastnoročno izseliuser posted image  Je res, da vzamejo kar precej časa, ker vsak zahteva svojo pozornost, ampak so pa po večini to sami lepi trenutkiuser posted image
Ja, črepinje so grozna stvar. No, moj kuža si je zadnjič poškodoval blazinice na ledu, prejšnja runda snega, ko je bil na tleh prav našpičen. Ampak on niti trzne ne in dokler nisva prišla domov sploh nisem opazila. Pa je bilo treba spet z jodom namazat in malo povituser posted image  Mu pa drugače mažem blazinice vsak dan z navadnim vazelinom, ki ga kupim v DMu, da ima prožne in ne pokajo, sploh zdaj pozimi, ko je led in sneg.

Kajenje- ni mi všeč, ker mi grozno smrdi dim, ampak obsojam pa ne. Vsak ve zase kako in kaj, čeprav, kot je napisala Lethe, je res grozno videt nosečnico s trebuhom in s čikom v roki. Vsaj meni je to grdo, ampak odločitev je pa itak odvisna od vsakega posameznika. 10-12 cigaretov na dan je meni UAU preveč in mogoče res ne bi škodilo, če bi se sskušala doza zmanjšat. Verjamem, da je težko, ampak tu se le gleda še na otroka.
Tudi jaz sem ful vesela odkar se ne sme kadit v kafičihuser posted image user posted image  Sem prišla domov cela ''prezelhana'' od tega dima, od cunj pa je smrdelo še pol bajte zraven pa še lase si je bilo treba skos prat.

Šola za starše oz. materinska šola- kako je s tem? A je to ena in ista stvar? Kdaj se je potrebno prijavit? Nekatere mi pravijo, da tam okoli 30. tedna, nekatere pa, da prej in sem zaj čisto zmešana, ker se mi ne sanja kdaj in kako..

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
21.1.2013 11:40:19   
ursika_ursi
Upam, da ni zdaj 2x objavilo, ker mi tale RR skos nekaj šteka in javlja neke napake.

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 21.1.2013 11:41:58 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
21.1.2013 11:45:08   
Drulči
Ursonok - kdor je ribe (so prav tako živali - halloo) zame nikakor ni vegetarijanec še manj pa vegan.

Neposredna povezava do sporočila: 1514
21.1.2013 11:49:25   
Drulči
Niti recimo vegetarijanka ali skoraj veganka, kot si napisala, ne spada (ob uživanju rib) v kategorijo vegetarijanci ali vegani. Če si si, če ne pa ne, ni nekega znanstva.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
21.1.2013 11:52:26   
sover
jasmini, iz tvojega pisanja sklepam, da se čist dost že sama obsojaš zarad kajenja in ne rabiš še nas za to. Nima pa smisla pričakovati, da bo katerakoli navdušena nad kajenjem v nosečnosti. V končni fazi gre zate, za tvojega otroka in za tvojo navado. Me tukaj nimamo kaj iskati.

ursika, tudi jaz bi kako živalco. Dihurčki so mi tako na videz zelo simpatični, nisem pa prepričana, da sem jim pripravljena posvetiti dovolj časa. Nasploh se jaz bolj "cat person", a kaj, ko je moj alergičen nanje. V planu za nedoločno prihodnost je kakšen kuža, ampak šele, ko bomo imeli ograjeno dvorišče (čez nekaj let).
Šola za starše - prijavi se, ko boš imela čas. Pri nas recimo ni bilo omejeno na točno dolčen teden, program se je ponovil vsaka dva meseca. In je bil v celoti zanič. Šla sem samo 2x, potem pa nisem videla več smisla. Tokrat bom najbž šla v Postojno na predavanja o predihavanju, ker pri nas tega sploh ni bilo. Če imaš možnost, se mal pozanimaj o programu.

mojci13, meni so prejšnji teden na morfi kontrolirali tudi kri.

Neposredna povezava do sporočila: 1516
21.1.2013 12:16:24   
marjeticat
Živjo.
Če se spomnite, nekaj časa nazaj sem se že oglasila. Berem redno, za pisanje pa časa zmanjka ali pa okna za odgovor ne odpreuser posted image
Čestitke vsem za brcike in lepe rezultate! Jaz sem v 19. tednu in tudi naš otročiček mal pobrcauser posted image

Eno vprašanje. Naslednji pregled (morfologijo) imam 12.2. Danes je moj dragi ugotovil, da ima ravno takrat izpit... Mislite, da bo problem prestavit? Mam pa ob 2h popoldneuser posted image Danes sm klicala G, sam ma ta teden dopust. Sem čisto živčna, ker želim, da gre tud moj dragi zravenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
21.1.2013 12:24:18   
drugičudež
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok
Drugičudež,
pridna si s tole dieto! Nič riža, krompirja ... Hm ... Kaj pa potem ješ od OH?
Ja, ščitnico si pa le pojdi preverit - baje tudi za nerojenega otroka ni dobro, če ti dela premalo/preveč! Saj greš lahko tudi samplačniško, ni drago, je pa hitro.

Da dobim zadostno količino OH, jem stročnice, sadje, zelenjavo, ovsene kosmiče, ajdove žgance in sama pečem polnozrnat kruh (tako, da je res ta prav polnozrnat, ne pa tisti kupljeni zmazki od "polnozrnatega" kruha).

Za ščitnico bom prosila pa diabetologijo, sem videla prejšnjič, da je dala dvema pregledati. Ker k diabetologu moram ta teden, da bi pa hodila k svoji osebni zdravnici v z virusi napolnjene čakalnice, mi pa čisto nič ne diši...

Otroke (in sebe) pa res filamo z vso svinjarijo, ki jo najdemo v trgovinah. Pri nas sicer jemo vse, se pa trudim, da je čim bolj raznoliko (nimamo nobenih alergij, pa ni problema), da kupujem čim manj predelano hrano in čim več kuham oz. pripravljam sama. Kolikor se le da, zelenjave pridelamo sami. Sladkarij ne jemo pogosto, tudi hčerki jih ne dajem (nima prepovedano, ampak enostavno jih doma nimamo na zalogi). Pri dedkih in babicah je pa problem. Ob vsaki kavi (2x na dan) piškoti, pa smetana posebej za njo v lončku, pa za zajtrk kruh+maslo+polnomasten sir+avokado+polnomastno mleko. Maščoba, na maščobo, na maščobo... A je tako težko dati kruh in košček sira pa en paradižnik (zelenjavo in sadje ima ful rada)? Ampak starih se ne da prepričat. So takoj užaljeni "pa jo dej drugam v varstvo". Vrtca namreč nismo dobili, gre pa jeseni (upam) in komaj čakam. Hčerka je zelo velika za svoji 2 leti, na srečo pa ni pretežka. Kako jih ni nič izučilo, ko mene pogledajo, kako se celo življenje borim s kilogrami??? Ko gledamo moje slike iz otroštva, me kar glava boli. Pri enem letu sem bila tako zalita, da me je mama komaj v rokah držala, pri dveh letim sedim gola v bazenčku - o lubi bog, še šalufov ni več okrog trebuha, ker je še vmes zalito. Ampak zdaj mi zna mama reči samo "a ti še zdaj hrano bašem v usta, da si tako debela?". Ne, sploh ne, ampak ne razume, da zaradi "pokvarjenega" prehranjevanja v otroštvu nikoli ne bom suha. Celo življenje sem se ukvarjala s športom, z dietami sem začela v osnovni šoli, o zdravem prehranjevanju se izobražujem že več kot 10 let, spremljam vsa nova dognanja. Vedno sem bila in bom debela. Ker imam v telesu preveč celic, ki jih lahko vzdržujem na minimumu le ob 2-urnem intenzivnem športanju na dan in minimalnem (pol ljudi ne preživi s tako količino) vnosu hrane. To mi pa ob današnjem načinu življenja pač ne uspeva. K temu pa moram prišteti še bolan odnos do hrane (občasna prenažiranja), hormonske motnje in pcos.

Zato vam, punce, polagam na srce - veliko vas piše, "kdaj si bom privoščila, če ne med nosečnostjo; bom že po porodu shujšala". Ravno sedaj ne smete pretiravati, ker s tem dajete slabo popotnico svojemu otroku. Otroci prehranjenih mater se rodijo z več celicami, zdaj si pa predstavljajte, da se bo v starejši dobi (ali celo v otroštvu) vsaka napolnila samo za nekaj % preveč. Pri takšnem človeku to ne bo 5 kg, ampak 10 ali več. Prej nisem razmišljala tako, čeprav sem tudi v prvi nosečnosti pazila in sem se zredila skupaj za 7 kg. Zdaj, ko imam nosečniško sladkorno, sem pa malo naštudirala stvari, pa tudi G in diabetologinja sta mi marsikaj razložila.

No, sicer pa vsak po svoji vesti. Čeprav potem včasih rečemo "če bi pa prej to vedel..."

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
21.1.2013 13:11:02   
niinii
No takole. Morfologija je za mano. Vse je ok, ginekologinja ni vidla nobenih napak, srček bije kot za stavo. 11.2. imam pregled za cuker, 18.2. pa naslednji pregled.

Neposredna povezava do sporočila: 1519
21.1.2013 14:19:47   
majčica1508
Drulči.....ne obremenjuj se z drugimi kaj jejouser posted image  in kaj so
Marjetica........glede nato,da si dobila datum za Morfologijo že zdavnaj,nima smisla,da prestavljaš,ker boš težko dobila termin...Ene G sploh ne dovolijo,da je partner zraven,nevem kako je z vašo....
Ursika-ursi......ti maš pa en mali zoo doma...Jaz bi imela samo psauser posted image
Ursonok.......si pa pridna glede hrane in gibanja........

Drugi čudež....Prosim,če se ti da napisat,kaj ješ za zajtrk,malico,kosilo,malico,večerjo....Ker mislim,da bom sama padla med cukerčke..........

Jaz sem kri dala za toxo,hemoglob in vodo,vajo  ponovim  v 3 trimesečju........
Mali brca,nekaj me kašelj napada niččudnega pri takem vremenu....

Kajenje-če ste kadile prej,kadi naprej oziroma zmanjšaj....Nimam nič proti kadilcem,sem bila tudi sama,zdaj pa ne kadim že 7 let,sem nehala čez noč

Mleko-Ga ne pijemo doma,še v vrtcu ko ga dobita ga ne spijeta...Spijeta pa kefir 1x na teden,pa jima nič ne manjka.....

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
21.1.2013 14:26:02   
AnaEla
Pozdravljene souser posted image , kle še ena junijka user posted image
Vstopili smo v 20 teden, PDP imam 18.6., počutje je vredu, edino,kar malo kazi tole nosečnost, je ta nosečniška sladkorna, ampak je vse vredu, sem se že navadila na prehrano in celotno kontroliranje sladkorja, uživam ob malih, ampak takoooooo sladkih pregrehah user posted image , shujšala sem 7 kg, tako, da sem prvič (in verjetno zadnjič) v življenju slišala besede od ginekologa, da bo počasi potrebno kile obrniti gor ne dol user posted image Ah, kot da bi to delala zanalašč user posted image .... anyway....nosečniška oblačila nosim zdajle kakih 14 dni, mi je šlo na živce ker me je skoz nekaj tiščalo, predvsem v sedečem položaju. Drugače pa je to zame prva nosečnost in je zame vse novo, pa me zanima, kako ste se ve "spopadale" z rastjo trebuščka. ,mene kdaj kar preseneti, kako trd, kompakten postaja, ker prej je bilo tisto odvečno salo okoli trebuha čisto mehko. Predvsem ponoči, ko ležim na hrbtu, se mi zdi tako prijetno nenavadno....včasih me tudi zaskrbi, če mi slučajno "otrdeva" trebušček, samo pomoje je samo to, da nisem navajena user posted image upam....
No, kakorkoli, vesela sem za vse, ki skupaj pričakujemo junij in se bom trudila malo bolj redno spremljati pogovore user posted image
Marjeticat, mislim da ne bi smelo biti problemov s spremembo datumov za morfologijo, jaz sem danes dopovdne isto klicala ginekologa, če lahko 12.2 pridem popoldan na morfologijo, da bo dragi lahko zraven, pa so brez problema spremenili user posted image

Uživajte in srečno user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
21.1.2013 14:41:38   
majčica1508
Dobrodošle nove nosečke............

V katerem tednu so vam ugotavljali nosečniški diabetis,men ga bojo komaj v 27 tednu........

(odgovor članu AnaEla)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
21.1.2013 14:48:36   
sonce987
marjetica-pri moji ginekologinji je partner pri morfologiji zelo dobrodošel. Skoraj večina ginekologov dovoli, da je pri tem pregledu zraven tudi oče, nekako tako kot pri nuhalni. Glede spremembe datuma pa ne vidim problema. pokliči in razloži, da si tvoj partner želi biti zraven in bi prosila za drug termin. je pa najbolje, da narediš to čimprej, da boš imela več izbire pri terminih, ki so še prosti. No vsaj tako je pri moji ginekologinji...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
21.1.2013 14:50:05   
sonce987
nosečniški diabetis so mi prvič preverjali v 24. tednu. sedaj še ne vem....

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
21.1.2013 14:51:57   
sonce987
anaela-v prvi nosečnosti sem bila najbolj srečna, ko je trebuh začel rasti, da se je videlo, da sem noseča, tako da posebnega privajanja nanj nisem imela user posted image

dobrodošle vse nove user posted image , sedaj nas je pa res veliko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?