ursonok
|
Dober večer, ooo, ste se pa nekaj razgovorile, super! jasmini, jaz sem "proti" kadilcem, na živce mi gredo, ker smrdijo in skor dol padem, kadar me na rdečem semaforju zajame val dima ... Fuj! Ampak ne vem, zakaj bi te obsojali. Ja, bolje bi bilo, da ne bi kadila. Veš kaj drugi vse počnemo? Odkar sem živela na Poljske (7 dolgih let! ), mi je obsojanje kar počez čisto mimo. Tam so ženske načeloma FUL proti alkoholu v nosečnosti, obstajajo javne kampanije itd itd. In napišeš, da tu in tam spiješ deci rdečega ali malo pivo. In te skritizirajo do konca. Najhujši grešnik si. "Kako da ne misliš na svojo pikico itd itd." One so pa lepe in skrbne in odgovorne. Kar po njihovem pomeni, da: - od začetka nosečnosti žrejo tablete proti krčem (buscopan ali nekaj takega, le da se tam drugače reče) - večinoma so vse na bolniški, ker "se je treba pazit", bog ne daj, da bi katera mignila z ritjo (tj. se šla kakšno telovadbo) - pijejo hektolitre kokakole, pepsikole in druge svinjarije - jedo večinoma fast-food, ogromno se jih zredi čez 20kg. Ampak to je za njih vse "ok", one so zase še vedno najboljše, ker pač niso nikoli potegnile niti enega dima in spile požirka vina. Brezveze. Ne sekiraj se. Poskušaj še zmanjšati količino, morda z 10 na 8 cigaret, pa potem čez kak teden z 8 na 6 itd. Saj se da. Kdaj boš imela slab dan in jih boš pokadila več, kakšen dan pa manj. Morda boš na koncu pristala samo še na parih dimčkih? Veš, tudi jaz bi lahko zdaj tule sedela in razmišljala, kako je na "karmo" mojega nerojenega otroka vplivalo to, da ni bil planiran, da mi je prekrižal "življenjske načrte", da sem bila par tednov v bedu in si dobesedno želela, da bi pač splavila, naravno, kot se pač nekaterim dogaja. Šele ko so slabosti minile in so hormoni na polno udarili, se mi je v glavi nekaj spremenilo. No, hočem reči, da bi se lahko "obsojala" zaradi tega, pa se ne mislim in se mi ne da. Ja, take filinge sem imela, ziher niso pozitivno vplivali na nikogar. Pa kaj naj zdaj? Tudi jaz sem samo človek. In ti tudi. S tvojim bo vse v redu. Ursika dihurčica???!!! Pa ti nisi pri pravi. Cel zoo imaš doma!!! Džizas. A ni tako, da dihurji smrdijo? Hm, ali pa sem to v kakšni risanki pobrala ... Skratka, me veseli, da so vse že skoraj na zeleni veji. A pes se pa drži? Tija, ja, morda se ti pa tu leta poznajo ... Jaz sem v 1N (28 let) spala kot polhec, v drugih dveh je pa precej slabše ... Ampak načeloma je v tej tretji bolje kot v drugi, tako da se ne pritožujem Ej, če bi jaz jedla "prave" sladkarije, bi bila ... ne vem ... kot . Že tako se ful redim, pa jem samo zdravo hrano, kao, saharoze sploh ne uživam, sladkarija je zame presna torta iz oreščkov in suhega sadja, ali pa pirin kruh z bio marmelado brez sladkorja. Nobenih sirov, belega kruha, moke itd. ne jem, že par let. In pred nosečnostjo sem bila ok, zdaj pa celo več telovadim, pa se samo širim ... anisaj dobrodošla. Daj malo več povej o sebi, da se te bomo sploh zapomnile! Porod mene ni strah, nasprotno, komaj čakam, hočem roditi naravno, tudi brez lajšanja bolečin (EA ali kako se temu reče), upam samo, da bo z MV vse v redu (spremembe zaradi HPV); ampak mislim, da je strah odveč. Se kar veselim dogajanja Bolj me je strah psihe z dojenjem, potem netolerance laktoze, ki bo vsekakor nastopila in potem tisti prehod ... Skratka, prvih 6 tednov bo safr, potem bo pa bolje, upam. Čeprav sem si rekla, da se tokrat zaradi (ne)dojenja ne mislim sekirat oziroma se pustit komurkoli, da te zasekira. Jaz moram poskrbet zase, da bom psihično ok - če bom, bo tudi z otroki vse v redu. Danes smo praznovali RD od tavelike, 4 leta. Je bilo kar fino - dve presni torti, ena bananino-jabolčna, druga "čokoladna" (mandlji, orehi, datlji, suhe marelice, karob), posuta pa s kokosom. Spet sem se ful nabasala Aja, pa v eni štacuni sem odkrila kar dobro pivo brez alkohola. Ful ima močan vonj po hmelju, mmm. Jutri nujno v nabavo! Jutri tudi začnem z enim tečajčičem španščine. Da se končno začnem intenzivneje s tem jezikom ukvarjat. Upam. Čeprav imam ful dela. Pa še plavati je treba itd itd. Eeeeh. Ko bi imel dan 30 ur! Držite se, pišite kaj!
|